Naslovni baner
Ponuda Tema

Smešni Posteri i Ostale Provale - No 6

KAKO JE NASTALA PAŠTETA
Nije za gadljive...

    Mladi mesar Gavrilović je kao šegrt radio u nekoj mesnici. Na kraju svakoga dana, kad je već smaknuo i razrezao nekoliko prasaca, kravica, ovaca, kokica i slično, morao je još lepo očistiti prostorije.
    Dok je tako sakupljao sve one kljunove, uši, repove, kopita i slično, sine mu ideja i reče sam sebi: 'PA ŠTETA je sve ovo bacati!'
10 ZNAKOVA DA JE STOMATOLOG PROLUPAO
Priručnik isključivo za stomatologe

    Surfajući internetom u zadnje vreme primetili smo da se na dosta sajtova pojavio jedan letak koji pacijentima govori kako da prepoznaju da je njihov stomatolog poludeo. S obzirom da se mi u struci uvek međusobno štitimo, ovaj članak shvatite kao smernice u slučaju da ste stvarno ludi, ali to ipak želite zadržati samo za sebe.

1. NIKAD nemojte pacijentu pokušati nadomestiti više zubi negoli mu stvarno fali! - Pacijenti postaju sve pronicljiviji, pa će vas otkriti ako mu npr. izgubljeni sekutić pokušate nadomestiti semicirkularnim mostom.

2. NITI SLUČAJNO nemojte čekaonicu podeliti na dva dela, te staviti natpise 'Krvare' i 'Ne krvare'! – Studije su pokazale da to deluje pogubno na moral pacijenata. Kakvi slabići!

3. NEMOJTE u čekaonicu puštati azotni oksidul u preventivne svrhe (to je plin bez boje i mirisa, slatkastog okusa. Ako se udiše kratko izaziva veselo raspoloženje i podražaj na smeh, te se naziva 'gas za smejanje'. U velikoj koncentraciji uzrokuje anesteziju, te se upotrebljava u medicini)! – Mogli biste imati ozbiljnih problema sa sanitarnom inspekcijom, a nije ni isključeno da vam se jednoga dana na vratima pojavi Ministarstvo zastite okoline. Kao, ono, ispuštanje raznih gasova u atmosferu pogubno deluje na ozon. 

4. NIKAD nemojte u potrazi za karijesom tražiti vaše pacijentkinje da se skinu, te potom sprovesti detaljnu pretragu svih fizičkih šupljina! – U zadnje vreme broj tužbi za seksualno zlostavljanje je u porastu. Što se sve neće dosetiti ti prepredeni advokati i nevino optužiti stomatologe koji su samo hteli da izvrše detaljan pregled!
5. NITI SLUČAJNO nemojte pred pacijentima lizati instrumente da bi ste ih očistili! – Mikrobiolozi i infektolozi tvrde da se tako mogu preneti neke bolesti. Verovatno lažu, ali ipak za svaki slučaj.

6. NIJE PREPORUČLJIVO pacijentkinje uveravati da im je košulja bila otkopčana i pre nego što ste je uspavali da bi joj očistili kamenac! – Opet zbog tih prokletih advokata i tužbi za seksualno napastovanje.
7. NEMOJTE podivljati i početi bacati stvari po ordinaciji kada vam se pacijent požali na previsoku cenu vaših usluga! – Bolja solucija je da unajmite dva nabildana ćelavca, koji će ih posetiti u miru njihovog doma i ljubazno im objasniti kako je teško hodati sa slomljenim kolenima.
Smesni posteri, smesne slike i smesni natpisi
Smesni posteri, smesne slike i smesni natpisi
Smesni posteri, smesne slike i smesni natpisi

8. NIPOŠTO nemojte nositi ogrlicu napravljenu od ljudskih zubi! – Ili barem nemojte dok radite, jer ćete im stalno morati objašnjavati da je to zbog vaše fasciniranosti filmovima o Vjetnamu, ali da je užasno teško nabaviti kvalitetne uši za ogrlicu.

9. NEMOJTE pred pacijentom pre operacije brusiti skalpel na kamen koji ste kupili na buvljaku od stare Ciganke! – Opet ona priča o mikrobiolozima i infektolozima koji nemaju pametnija posla, nego smišljaju priče o nekim bakterijama i virusima.

10. NIJE PREPORUČLJIVO pacijenticama davanje anestezije uslovljavati pristankom na izlazak s vama! – Zakoni i propisi navodno tvrde, da je to zloupotreba položaja. Puno bolja solucija je pacijenticu hipnotizirati, te ju uveriti da je jedini smisao njezina života vaše zadovoljstvo.

PRAVDANJE NA HRVATSKOM SUDU

    Dana 02.03.2009. godine ja sam, vozeći svoje motorno vozilo, kraj ceste zamijetio neki okrugli znak s crvenim obrubom u kojem je na bijeloj podlozi stajao broj 70 (slovima: sedamdeset). Ali, pokraj tih brojeva unutar znaka nije stajala nikakva oznaka koja bi označavala mjernu jedinicu na koju se taj broj odnosi.
    Kako i sami znate Hrvatski sabor je Ukazom o proglašenju Zakona o mjernim jedinicama od 10. lipnja 1993. godine (NN 58/93) proglasio da su mjerne jedinice određene na temelju međunarodnih ugovora koji obvezuju Republiku Hrvatsku, i da su zato u RH zakonite mjerne jedinice SI sustava.
    U toj uredbi piše da je mjera za duljinu metar, a mjera za vrijeme je sekunda. Izvedenica za brzinu je, kao što svi znamo iz fizike, jedinica duljine kroz vrijeme.

    Dakle, ako kod znaka nije napisana mjerna jedinica, za pretpostaviti je da se radi o mjeri koju je RH međunarodno prihvatila i Zakonom ozakonila. Dakle, da se radi o mjeri iz SI sustava. Ne mogu zato zamisliti da djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova krše jedan od temeljnih Zakona u RH.
    Naime, ja sam vozeći svoje motorno vozilo, cijenjeni sude, pretpostavio da se na znaku radi o mjernoj jedinici za brzinu, koja je po SI sustavu metar u sekundi (m/s). Vjerovao sam da se brojka na znaku odnosi na 70 m/s, što je, kad se preračuna, nešto više od 250 km/h.
    Budući da sam ja vozio samo 180 km/h, što je daleko ispod dozvoljenih 70 m/s (odnosno 252 km/h), uljudno molim da se postuje Ukaz o proglašenju Zakona o mjernim jedinicama od 10. lipnja 1993. godine (NN 58/93) da mi se u skladu s time vrati moja vozačka dozvola, koju su mi revnosni prometni policajci očito bespravno oduzeli.
    Unaprijed hvala!
×

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA