Naslovni baner
Najnovije vesti -Vesti -NAJNOVIJE VESTI IZ SRBIJENAJNOVIJE VESTI IZ 
CRNE GORENAJNOVIJE VESTI IZ BOSNE I
 HERCEGOVINENAJNOVIJE VESTI IZ HRVATSKENAJNOVIJE VESTI IZ
 

MAKEDONIJENOVICE IZ SLOVENIJE IN TUJINEVESTI IZ SVETAVESTI IZ SPORTATV PROGRAMI 

BALKANSKIH TELEVIZIJA
Meni

Glupave Smrti - No 3

     Najčudniji, najgluplji i najbesmisleniji načini da se izgubi život! Život je premija i vrlo je tužno kada neko izgubi život, ali načini da se izgubi život mogu da budu vrlo čudni. Ponekad je potrebno biti teški idiot da bi se uradilo nešto ovako i život izgubio na neki od ovih načina! Darvinove nagrade, 'Darwin Award', su nagrade koje se svake godine dodeljuju ljudima koji su poginuli na vrlo glup i čudan način.

    U oblasti Konektikuta se nalazi veliki broj strujnih kablova, koje povezuju prenosni tornjevi. U pitanju su visoke metalne građevine na koje se meštani često penju i uživaju u čistom vazduhu i lepom pogledu. Tako, jedan tip je nakon svađe sa devojkom odlučio da malo posedi na vrhu jednog od tih tornjeva i sredi misli.
    Naravno,tako nesto nikako ne ide bez čuvenih americkih konzervi piva. Nakon što se popeo na jedan 30 metara visok stub južno od mesta Hartford, pored auto-puta, tip je seo, počeo da ispija piva i da leči povređenu sujetu. Nakon 5 piva, morao je da uradi ono što svaki čovek mora da uradi kada popije toliko tečnosti. Kako je bio dugačak put do dole, odlučio je da svoje potrebe obavi sa same platforme. Tako je otkopčao rajferšlus i počeo da se 'olakšava'. Ali, kako je slučajno pogodio provodnik, 115 000 volti se prenelo kroz stub mokraće, pravo do čovekovog 'alata', izazivajući strujni udar i bacajući ga sa platforme. Kada su tehnicari iz distribucije došli da ispitaju kratak spoj, našli su leš, sa otkopčanim rajferšlusom, sprženim genetalijama koje su se jos uvek pušile. Na vrhu platforme je stajala poslednja konzerva piva.

    Kada su radnici u nekom teksaškom skladištu primetili da curi gas, brzo su pogasili sva svetla i izvore vatre i evakuisali se. Nakon što je zgrada ispražnjena, poslata su dva tehničara gasne kompanije da srede stvar. Rekonstrukcijom događaja, policija je ustanovila da tehničari, izgleda, nisu mogli da rade u potpunom mraku pa je jedan od njih izvadio upaljač i upalio ga. Vatra je zapalila gas koji je eksplodirao bacajući delove zgrade miljama unaokolo. Ostaci dva tehničara nikad nisu nađeni, ali je upaljač ostao gotovo netaknut.

    Za vreme žurke, 24-godišnji Džeri Stromjer je ostao bez usana, jezika i zuba nakon što je, fore radi, zagrizao petardu.


    Dva drugara su, za vreme ribarenja, odlučila da se malo zabave tako što će da bace šipku dinamita u more, čisto da vide šta će da se desi. Ali, vetar je skrenuo putanju eksploziva priljubivši ga uz bok broda. Kada je dinamit eksplodirao stvorio je ogromnu rupu na koritu broda, nakon čega je isti ubrzo potonuo. Jedan čovek je uspeo da se spasi dok se drugi udavio.

    Eni Seduki (33) i njegov brat su odlučili da uklone osinje gnezdo sa hangara na njihovom posedu. U tu svrhu odlucili su da upotrebe specifičnu ilegalnu petardu, jačine pola štapa dinamita. Petardu su zapalili i ceo događaj gledali kroz prozor kuće, nekih 5 metara od hangara. Eksplozija je bila toliko jaka da je razbila prozor bacajući komadiće stakla pravo na Enijevo lice i time stvarajući ozbiljne posekotine. Videvši da Eniju treba ušivanje, braća su krenula ka obližnjoj bolnici. Međutim na putu za bolnicu, Enija su izbole preživele ose. Kako je on bio alergican na ujed osa, a to ni on ni njegov brat nisu znali, umro je na putu za bolnicu.

    Oštra dijeta i soba bez ventilacije su očigledno krivi za smrt čoveka koji se ugušio u oblaku sopstvenog crevnog gasa. Njegova dijeta je bila sačinjena pre svega od pasulja i kupusa što je, sa još par sastojaka, stvorilo savršenu kombinaciju. Izgleda da je za vreme sna dotični čovek ispustio veću količinu smrtonosnog gasa koji je, pošto su svi prozori bili zatvoreni, oformio oblak iznad kreveta i tako ugušio svog 'kreatora'. Još tri spasioca su došla u dodir za dotičnim gasom ali su na vreme odvedeni u bolnicu.

    U Mineapolisu, Derik L. Ričards je optužen ubistvo svog rođaka Keneta E. Ričardsa. Po izjavi policije, Derek je rođaku predložio da igraju ruski rulet, zatim mu prislonio poluautomatski pištolj na čelo i opalio.

    25-godišnji čovek iz Alabame umro je od posledica pada sa 3. sprata, sa koga se okliznuo pokušavajući da pljune dalje od svog druga. Naime, njegova zamisao je bila da trči ka ogradi pre nego što pljune, da bi pljuvačka dobila na brzini. Na njegovu žalost toliko se zaleteo, da se prebacio preko metalne ograde i pao sa terase. Doktori su u njegovoj krvi našli 0,14% alkohola, što mu je verovatno poremetilo moć rasuđivanja i dalo mu šansu da osvoji Darvinovu Nagradu.

    42-godišnji Nemac poginuo je dok je, vozeći kola blizu Kajzerslauterna, gledao pomračenje sunca. Svedok koji je vozio iza njega izjavio je da je čovekov automobil sevao ulicom levo-desno, pošto se tip, očigledno, u potpunosti koncentrisao na delimično prekriveno sunce. Do tragedije je došlo kada je čovekov automobil iznenada ubrzao, sleteo sa puta i udario u stub mosta. Tek onda je otkriveno da je tip nosio naočare za gledanje pomračenja, koje su bile toliko tamne da se samo sunce videlo.

    43-godišnji ribar iz Kijeva, spržio se dok je ribario na reci Terablija, 25. Maja 1999. godine. Ukrainac je spojio kablove sa strujnom kutijom u svojoj kući, i odvukao ih do reke. Struja je, naravno, ubila ribe koje su plutale na površini vode. Zaboravivši da prethodno izvadi kabl iz vode, kad je posegao da skupi ribu, tip je doživeo istu sudbinu kao i njegov plen.

    Lovca iz Nemačke je 16.Avgusta 1999. godine upucao sopstveni pas. 51-godišnji čovek je nađen mrtav pored svojih kola, parkiranih u Crnoj Šumi. U automobilu je nađena puška koja je virila kroz prozor i uznemireni pas. Pretpostavlja se da je životinja slučajno stala na okidač, dok je čekala gazdu da uđe u auto.

    Slična sudbina zadesila je i jednog Iranskog lovca, dok je u Nikoziji (Kipar) pokušavao da ulovi zmiju. Očevidci kažu da je Ali, pokušavao da uhvati zmiju živu, tako što je dršku pumparice naslonio iza njene glave. Zmija se obmotala oko puške, zakačila okidač i prosvirala Alijevu glavu.

    Avgusta 1999. godine Alen, 33-godišnji kompjuterski tehničar iz Sidneja (Australija), umro je od posledica trovanja alkoholom, nakon što je pobedio na "Feral Friday" takmičenju u pijenju. U pitanju je 100 minuta dugačko takmičenje, koje se svakog petka organizuje u jednom sidnejskom hotelu i na kome se svako popijeno piće vrednuje od 1 boda (za pivo) do 8 bodova (za žestoka pića). Alen je, rešen da pobedi, sakupio čitavih 236 bodova, popivši 34 piva, 4 burbona i 17 tekila! Ovime je nivo alkohola u krvi povećao na čitavih 0.43%, ali ga je povraćanjem smanjio na "samo" 0,353% (dozvoljena količina je 0,05%). Kada je pobedio, osoblje hotela ga je odvelo u sobu da prilegne, a u toj istoj sobi je sutradan nađen mrtav.

    28. Januara 1999. godine stado ovaca napalo je ženu farmera i gurnulo je niz liticu. Beti Stobs (67) je ovcama upravo donela balu sena, kada su ovce nasrnule na njen motocikl - trotočkaš i prevrnule ga u provaliju blizu Durhama u Engleskoj.

    Decenije oružanih sukoba u Kambodži, ostavile su iza sebe gomilu neeksplodiralih mina i municije. 22. Marta 1999. tri pijana prijatelja sedela su u baru u mestu Phnom Pehn, na jugoistoku provincije Svay Reign i razmenjivala uvrede. Kada je svađa došla do vrhunca, jedan od njih izvukao je 25 godina staru neeksplodiranu granatu, koju je našao u svom dvorištu. Bacio ju je ispod stola i trojka je počela da igra ruski rulet, tako što bi svako od njih ispio po čašicu i zgazio granatu nogom. Minut kasnije, granata je eksplodirala ubivši svu troicu.
Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu