Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Najinteresantnije Vesti Iz Sveta - No 33

   Zaglavljeni lopov, WC sa kristalima, tuča mladenaca ... Ovaj svet je stvarno pun svega i svačega. Toliko gluposti i otkačenih stvari se dešava, da se čovek nekada mora zapitati da li ovde uopšte ima neko ko je normalan. 

Osmeh gore Osmeh na lice:  
LUKSEMBURG
   Vozač koji je ostavio svoj automobil u javnoj podzemnoj garaži u središtu Luksemburga i već pet godina ne dolazi po njega, moraće platiti 50.000 eura, rekao je šef garaže i dodao: 'Jedino što znamo jest da je auto ovde već više od 5 godina jer svaki dan popisujemo registracije. Nećemo zvati policiju, jer je auto propisno parkiran i vlasnik može doći po njega čim plati račun. Njegov auto nam uopšte ne smeta' !!!

AUSTRIJA
  Austrijski kockar tuži kockarnicu u Bregencu jer mu nije isplatila džekpot od 43 miliona eura koji je, tvrdi on, osvojio na aparatu 'Voće'. Uprava kockarnice njegovu pobedu smatra tehničkom greškom. Naime, po zakonu se na aparatima može osvojiti do dva miliona eura, te je sigurno došlo do kvara u sistemu. Kockaru su ponudili utešnu nagradu od 70 eura i večeru, ali on hoće - 37 miliona eura !!!

FRANCUSKA
   Jedan je britanski zavodnik provalio u vilu na Azurnoj obali u nameri da očara devojku, ali je zabunom ostavio bazen da se puni vodom, te poplavio čitavo imanje. Policiji se poverio da obožava Azurnu obalu, da živi u automobilu i da se lažno predstavlja kao prvak u golfu. Dok čeka odlazak pred suca, planira da ode do vlasnika vile kako bi vratio svoje stvari !!!

JAPAN
   Danas je sve više svakodnevnih predmeta koji se pojavljuju u hiperluksuznom izdanju i prodaju se za astronomske cene. Ako ste se nekad našli u nekom veoma modernom hotelu sa opremom u toaletu za koju niste baš sigurni kako se koristi, kako biste tek reagovali da vidite ponos japanske kompanije 'Liksil'. Ova firma je na sajmu u Tokiju predstavila model WC šolje 'Satis' koji je optočen sa ukupno 72.000  Svarovski kristala. Ovaj proizvod ipak neće biti na prodaju, a vrednost mu je procenjena na130.000 dolara. Za one kojima je draža monoblok varijanta vodokotlića i WC šolje, tu je još skuplja verzija sa više od 100.000 Svarovski kristala !!!

SAD
   'Dnevnik jedne device' je jedan od najkontroverznijih američkih rijaliti programa smišljenih poslednje vreme. Glavni protagonisti 27-godišnja Šanin i njen mladoženja 31-godišnji Rajan napokon su prvi put vodili ljubav ali im se to nije nimalo dopalo. Ubuđena Šanin nije mogla da dočeka da se njeno venčanje sa Rajanom završi, ne bi li prvi put u životu vodila ljubav. Ipak, pošto su oboje izgubili nevinost tokom prve bračne noći nisu bili oduševljeni. Kako Rajan kažu: 'Bilo je dobro, ali ne tako dobro kao što sam očekivao. Nije baš bilo kao u filmovima'. Šanin nije propustila da pred kamerama ispriča svaki detalj o prvoj bračnoj noći. - Mislim da ti treba prvo da se istuširaš, onda ću ja to isto da uradim, obućiću lep donji veš i doćiću u sobu - rekla je Šanin. Njihov prvi poljubac koji je ujedno bio i reklama novog rijalitija izazvao je velike polemike i podsmeh u javnosti !!!

SAD
   Džuli En Zelent odlučila je da tuži svog bivšeg dečka Alana Sevidža jer je potrošila puno novca kako bi izgledala lepo za njega. Džuli je novac trošila na frizera, kozmetičara, kupovala je dizajnersku odeću i sve to kako bi ispunila želju svog dečka bogataša koji je insistirao da se više doteruje i bolje oblači. Njen dečko Alen je predsednik jednog fudbalskog kluba, a on  i Džuli su se zabavljali dve godine i verili su se, ali je on iznenada odlučio da je ostavi. Džuli sada od bivšeg ljubavnika potražuje više od pola miliona odštete jer smatra da je toliko novca izgubila budući da je zbog njega ostavila posao, kako bi započeli zajednički život, a kao jednu od stavki za koje traži kompenzaciju navela je i 'stresni odlazak na odmor u Australiju'. Da stvar bude još zanimljivija oboje su ljudi u godinama, Džuli ima 51 godinu, a Alen 61. Kako bi pred sudom dokazala koliko joj je teško, Džuli je podnoseći tužbu navela i da je bila prisiljena da proda nakit vredan 26,5 hiljada evra, koji joj je Alen poklonio, samo da bi mogla da preživi !!!

ČEŠKA
   Jedna svadba u Češkoj okončana je na vrlo neobičan način - tučom mladenaca. Mladenci su se posvađali u jednom restoranu jugoistočno od Praga, i potom počeli da se tuku, saopštila je policija. Mladenci su bili pijani, a tokom tuče su zadobili brojne modrice. 31-godišnja mlada, koja je odbila alko-test, smeštena je u ćeliju za otrežnjenje, jer su policajci strahovali da bi mogla ponovo napasti muža. Novopečenom bračnom paru, kako je najavljeno, preti novčana kazna zbog fizičkog obračuna na sopstvenoj svadbi !!!

KINA
   Kinezu koji je nazvan samo kao 'Gospodin Si' nije uspeo plan da opljačka skladište svog bivšeg poslodavca, pošto je potcenio širinu svog struka i pri pokušaju bega kroz ventilacioni otvor ostao je da zaglavljen visi sa plafona. 'Gospodin Si' otpušten je iz kompanije u gradu Šenzen na jugu Kine. U pokušaju da se osveti i popravi svoj kućni budžet, odlučio je da opljačka jedno od skladišta i da odnese vredne kamere za nadzor. On se sakrio u kancelarijama kompanije i sačekao dok osoblje nije otišlo nakon čega je pokušao da uđe u skladište, koje se nalazi na nižem spratu. Međutim, pošto nije uspeo da uđe u skladište, odlućio je da pokuša da pobegne uklanjajući ventilator sa tavanice teretnog lifta i da se popne u otvor za lift. Međutim, tu nije računao na obim svog struka jer se vrlo brzo našao zaglavljen na tavanici. On je potom telefonom pozvao svoju devojku, koja je ušla u kancelarije da mu pomogne, ali nakon dva sata neuspešnih pokušaja da ga izvuče kroz pukotinu tokom kojih mu je skinula i pantalone kako bi se lakše popeo, Si je i dalje bio zaglavljen. Po dolasku obezbeđenja kompanije, Si je pronađen kako sa tavanice visi bez pantalona dok je u blizini bila i njegova iscrpljena devojka. Sija je na kraju oslobodila policija, koja ga je privela i sa devojkom optužila za pokušaj provale !!!

ŠPANIJA
   Deca u školama u španskom regionu Katalonija još su jedne žrtve mera štednje prema kojim im je naređeno da ograniče upotrebu toalet papira radi uštede novca. Kataloniji je naloženo da smanji deficit u svom budžetu zbog čega je vlada krenula u oštrije mere štednje. U poslednjem ukazu regionalnog Ministarstva obrazovanja date su instrukcije državnim školama da smanje 'preteranu potrošnju' rolni toalet papira i da ograniče na kvotu od maksimalnih 25 metara po detetu na mesečnom nivou !!!

HONG KONG
   Socijalni radnici u Hong Kongu moraju šest meseci da žive u 'stanu' od jednog i po kvadrata pre no što počnu da rade - sve u cilju da bi što bolje razumeli život siromašnih. Ćan Siu Ming je budući socijalni ranik, ima 25 godina i mora da prođe ovaj vladin program. On će narednih šest meseci živeti u stanu od jedan i po kvadrat koji se nalazi u 'kompleksu od 38 stanova', bolje rečeno kreveta, smeštenih na ukupno 65 kvadratnih metara. Tu će se on pola godine čeličiti kako bi mogao da se uhvati u koštac sa siromaštvom u prenaseljenom Hong Kongu !!!

DANSKA
   Najveća banka sperme na svetu Cryos razmatra mogućnost da napusti Dansku, gde joj se nalazi sedište, zato što ta zemlja uvodi porez na dodatu vrednost (PDV) na promet sperme. Ministarstvo za porez je procenilo da je sperma roba i od 1. januara naredne godine uvodi PDV na tu robu, a u Kriosu ocenjuju da će udar na njihove cene od dodatnih 25 odsto, predstavljati veliku štetu za njih !!!

INDIJA
   Dvojica zemljoradnika, kojima je dozlogrdilo da plaćaju mito, ispraznila su tri kese pune zmija u kancelariji poreske uprave na severnu Indije. Zvaničnik države Utar Pradeš Ramsuk Šarma, izjavio je da je oko 40 zmija različitih veličina i vrsta - medju njima i bar četiri kobre, nagnalo na beg službenike i seljake iz kancelarije u mestu Basti !!!

JUŽNA KOREJA
   Južnokorejska policija saopštila je da je uhapsila šest radnika krematorijuma zbog sumnje da su krali i prodavali istopljene zlatne zube kremiranih pokojnika. Policija je saopštila da su radnici pet krematorijuma osumnjičeni da su sa dna peći skupljali istopljeno zlato i kasnije ga prodavali. U saopštenju se navodi da je jedan radnik na taj način zaradio 20 miliona vona, oko 13.150 evra !!!

SAD
   Menadžer radnje 'Sears' u centru Sijetla rekao je da je jedan stariji muškarac vratio - sa kamatom - novac koji je ukrao krajem 1940-ih. Američka televizija 'King-TV' prenela je da je muškarac lično doneo kovertu adresiranu na 'menadžera Sirsa' sa porukom i novčanicom od 100 dolara. U poruci se navodi da je muškarac ukrao između 20 i 30 dolara iz kase pre više decenija i da je sada želeo da vrati 100 dolara. Menadžer Geri Lorentson ocenio je da je čoveka proteklih 60 godina grizla savest i da je zbog toga odlučio da vrati novac. 'Sirs', inače lanac prodavnica sa kataloškom prodajom, planira da ovaj novac pokloni u humanitarne svrhe !!!

INDIJA
   Lekari su u stomaku preminulog Indijca, Kamlešvar Singa, pronašli veliki broj metalnih predmeta koje je konzumirao poslednjih devet meseci. U želucu su mu pronađeni 431 novčić, 196 metalnih kuglica i 17 šrafova. Muškarac iz Indije preminuo je nakon što su šokirani doktori izvadili oko 6 kilograma metala iz njegovog želuca. On je primljen u bolnicu zbog bolova u stomaku. Nakon obavljenog rendgena - tri ključa, 431 metalni novčić, 196 metalnih kuglica i 17 šrafova otkriveno je u njegovom želucu. Uprkos brzoj operaciji, Indijac nije preživeo. Navodno je Sing bolovao od šizofrenije, a za njegovu naviku u ishrani niko od bližnjih i prijatelja nije znao. Stručnjaci smatraju da je Sing, uz šizofreniju, bolovao i od dodatnih psiholoških problema zbog kojih je razvio apetit za tvrde predmete !!!

SVET
   Katolički sveštenik i jedan od najpoznatijih egzorcista, 86-godišnji Gabrijel Amort, tvrdi da praktikovanje joge i čitanje knjiga o čarobnjaku Hariju Poteru približavaju ljude đavolu. Gabrijel Amort isteruje đavole i upozorava na opasnosti koju krije Hari Poter. Svoje tvrdnje o lošem uticaju joge, Amort, koji je dugo godina bio glavni egzorcista Vatikana, objašnjava time što joga vodi ka hinduizmu, a 'sve istočne religije su zasnovane na lažnom verovanju u reinkarnaciju'.  On je napomenuo: 'U knjigama o Hariju Poteru đavo radi lukavo i prikriveno, krije se iza natprirodnih moći, magije, čini i kletvi. Satana je uvek sakriven i ono što on želi je da mi ne verujemo u njegovo postojanje. On proučava sve nas i naše sklonosti ka dobru i zlu, a zatim nas mami'. On je 1999. godine objavio dokument u kome upozorava katolike na opasnost od joge, transcendentalne meditacije i drugih 'istočnjačkih rituala', a izveo je oko 70.000 egzorcizama, počev od 1986. godine. On je 1990. godine osnovao Međunarodnu asocijaciju egzorcista !!!

KINA
   Kineska radiodifuzna agencija zabranila je televizijskim stanicama da puštaju reklame za vreme emitovanja televizijskih serija. Ova zabrana stupiće na snagu od 1. januara, i u njoj se navodi a ni jedna reklama ne može da bude emitovana tokom serije, čija epizoda traje 45 minuta. Analitičari kineskih medija navode da će ova zabrana verovatno smanjiti novčane prihode koji se dobijaju od reklama, ali da će primorati televizijske stanice da emituju što bolji serijski program da bi zadržali gledaoce. Ovakvim putem oglašavanja, procenjuje se, da se godišnje ostvari profit u visini 500 milijardi juana. što je oko 78,4 milijardi američkih dolara. Takođe od nedavno su na televiziji i radiju zabranjeni svi oglasi sa seksualnim konotacijama. I ovako ih ima previše, samo im još treba dodatno 'napaljivanje' preko radija i televizije !!!

FRANCUSKA
   Posle 21 godine braka, žena koju je muž seksualno zapostavio, dobila je na francuskom sudu odštetu od 10.000 evra. Apelacioni sud u Eks-en-Provansu je potvrdio odluku porodičnog suda u Nici od januara 2009. koji je krivicu za razvod braka pripisao mužu. Kao i na prvostepenom suđenju, Apelacioni sud je ženi, udatoj od 1986. i majci dvoje dece, dosudio 10.000 evra odštete na ime 'uskraćenog seksa' !!!

SAD
   Bil Luman iz gradića Vejko, na zapadu Džordžije, je vlasnik kompanije koja poseduje građevinske dizalice, a na svoje kamione je okačio natpis 'Ne zapošljavamo nove radnike dok Barak Obama ne ode sa vlasti'. Ovo ga je načinilo 'internet zvezdom' kod jednog dela američke populacije. On kaže da je na taj korak je bio primoran zbog teške ekonomske situacije. On je dodao da je nakon stavljanja natpisa na kamione dobio toliko telefonskih i imejl poruka da je morao da ugasi liniju i privremeno isključi internet sajt kompanije. Luman kaže da ga je 95 odsto ljudi u svojim mejlovima i pozivima podržalo. Nezaposlenost u SAD je trenutno devet odsto, što je na istom nivou kao prošle godine. Pre početka svetske eknomske krize, nezaposlenost je bila ispod šest odsto !!!

SAD
   Ako želite da mirišite kao prostitutka, novi parfem Ledi Gage je upravo za vas. Ekscentrična pevačica ni po čemu nije obična, pa će tako i njena linija pafema biti drugačija od svih ostalih. Parfem će se zvati MONSTER, a sadržavaće molekule krvi i - sperme. Ledi Gaga je dala izvaditi sopstvenu krv, pa će je njeni obožavaoci moći nositi na sebi, jedino nije poznato ko je donirao spermu !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana