Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Naj Vijesti iz Svijeta - No 32

   Neverovatna krađa mosta, beželjena imena, strah od banana ... Stvarno, ima nas svakavih, ali jedino je dobro što će vam ovo izmamiti osmeh na lice i nasmejati vas do suza...   

Osmeh gore Osmeh na lice:  
SAD
   Dva brata iz američke savezne države Pensilvanije su optužena da su ukrala most od 15,5 tona, isekla ga u gvožđe i prodala otpadu za 5.000 dolara. Policija je navela da su braća, stara 24 i 25 godina, krajem septembra i početkom oktobra isekla most pomoću gasnog gorionika. Oni su optuženi za krađu, posedovanje ukradenih predmeta i zaveru !!!

KANADA
   100-godišnji Britanac Faudža Sing postao je najstarija osoba na svetu koja je istrčala kompletan maraton i ušla u Ginisovu knjigu rekorda. On već drži nekoliko svetskih rekorda u svojoj kategoriji, uključujući i najbrže vreme maratona za ljude starije od 90 godina, koji je istrčao 2003. godine. Sada se upisao i u Ginisovu knjigu rekorda. Sing je istrčao maraton u Torontu za osam sati, 25 minuta i 16 sekundi. Prošao je cilj poslednji, kada su radnici već uklonili sve barikade duž finiš linije i postere sponzora. Ovo je bio osmi Singov maraton, a prvi je trčao kada je imao 89 godina !!!

RUSIJA
   15-godišnji ruski dečak uzeo je tramvaj u regionu Čeljabinsk na Uralu i njime upravljao 40 minuta na redovnoj liniji razvozeći putnike. On je uzeo tramvaj iz garaže i vozio ga uobičajenom trasom - izjavio je zvaničnik policije Pavel Pavlov. A, kako reče jedan policajac: 'On se već dugo interesuje za tramvaje i išao je na predavanja o upravljanju vozilom' !!!

  INDIJA
   Više od 200 indijskih devojaka sa 'neprikladnim' imenom koje na hindu jeziku znači 'neželjena' odabralo je nova imena kao neki vid novog početka u životu. Devojke iz indijske države Maharaštra po imenu Nakusa ili Nakuši - neželjena, kažu da su odrastale uverene da su teret za svoje porodice, koje uvek radije dočekuju dečake nego devojčice !!!

  ŠKOTSKA
   23-godišnja Pola Ros iz Škotske uspela je da pobedi zaista neobičnu fobiju, od koje je patila od detinjstva. Naime, ova devojka je razvila ogroman strah od banana, jer su je kao malu stalno prisiljavali da jede to voće. Pola nije mogla da boravi u prostoriji u kojoj su banane, jer bi joj pozlilo čim bi osetila njihov miris. Kada su deca u školi saznala za to, počela su da je jure  sa bananama u rukama, što je dodatno pogoršalo stvar. Zahvaljujući psihoterapiji, ova devojka je konačno uspela da se oslobodi svoje fobije, i sada može nesmetano da boravi u prostoriji sa bananama, da ruča u fakultetskoj menzi ili ide u supermarket !!!

  ENGLESKA
   Neimenovana devojčica iz Njuhejvena u Britaniji na čas na kom deca donose stvari iz kuće i pričaju o njima donela je kesicu 'Haribo' bombona u koju je njen otac sakrio kokain. Ona je drugovima počela da objašnjava kako u pakovanju 'postoji i kesica dodatnog šećera', a nastavnica se zaprepastila kada je shvatila da dete pokazuje kokain. Oduzela je devojčici kesu i pozvala policiju. Policajci su napravili raciju u njenoj kući vrednoj 200.000 funti, i kod njenog 91-godišnjeg oca pronašli sto pakovanja kokaina. Ovaj neobični slučaj izazvao je ogromnu pažnju javnosti, a roditelji školske dece su užasnuti !!!

  BRITANIJA
   47-godišnji Dejvid Harding, računovođa iz Grinviča, nalazi se na terapiji zato što je 'navučen' na suhomesnate proizvode. On je za sada potrošio oko 2.000 funti na odlaske kod terapeuta, hipnozu i druge metode odvikavanja koje su obično 'rezervisane' za one koji se bore sa bolestima zavisnosti. Kako sam kaže: 'Narkomanima treba droga, alkoholičarima piće, a meni samo kobasice'. Dejvid dnevno jede najmanje deset kobasica, a da ima problem shvatio je jedne večeri kada je žena želela da ga iznenadi. 'Napravila je večeru bez kobasica, koje meni inače prži svake večeri. Ozbiljno sam pobesneo, i tada zastao i shvatio da nešto nije u redu'. Stručnjaci koje je posetio kažu da njegova zavisnost nije fizička već psihička, ali ni psihijatar i hipnotizer nisu za sada uspeli da ga odviknu od kobasičica !!!

  ENGLESKA
   19-godišnja Britanka Fibi Tan kaže da ima strah od rolni toalet papira i da se potpuno ukoči i sledi kad god ugleda neku od njih.
Ona je počela da se plaši toalet papira sa 13 godina, kada ju je jednom majka poslala u prodavnicu da ga nabavi za kuću. Kako sama kaže: 'Kada sam došla do rafa sa toalet papirom obuzela me je panika i istrčala sam iz radnje. Mama je mislila da izmišljam zbog sramote da me vide sa toalet papirom u ruci. U njenom domu od tada rolne toalet papira stoje u velikim metalnim držačima iz kojih ne mogu da se vide. Britanska štampe je pisala i o majci četvoro dece koja ima fobiju od escajga, kao i o kelnerici koja ima strah od paradajza !!!

  KOLUMBIJA
   57-godišnja Alba Jakue nije htela da sahrani svog 61-godišnjeg supruga Lusija Ćakua, jer joj je on jednom prilikom rekao da ga ne sahranjuje - jer će se 'vratiti u život'. Alba je odlučila da ispoštuje njegovu želju, pa je, kada je Lusio preminuo, ona umotala njegovo telo u čaršav i ostavila ga u spavaćoj sobi. Ona nikome nije rekla šta ja učinila, ali je nakon nekog vremena susedima postalo sumnjivo jer dugo nisu videli Lusija. Komšije su se pitale, ako je umro, šta se desilo sa telom, ali niko nije imao odgovor. Čak ni njegova udovica. Neki od suseda su pozvali policiju. Kada su policajci došli u dom Albe i Lusija, pronašli su ostatke njegovog tela u sobi. Telo je predato mrtvačnici, a Alba Jakue je zatražila da, kada se utvrdi uzrok smrti, da joj ga vrate da ga sahrani u svom dvorištu !!!

  HOLANDIJA
   Zaposleni u jednoj prodavnici u Holandiji stalno su na meti lopova i toliko im je prekipelo da su odlučili da se našale sa svojom lošom srećom. Seli su ispred monitora na kojima su priključene nadzorne kamere i čekali. I to jubilarnog lopova. Naime, oni su svog jubilarnog 10.000-og lopova odlučili da nagrade, pa su  ženi koja je pokušala da ih opljačka priredili malu proslavu. Odjednom su je okružili sa kolačima i tortom, a tu su bile i kamere koje su sve to snimale. Žena je brže bolje pobegla iz prodavnice - sa parčetom torte u rukama !!!

  ENGLESKA
   25-godišnja Engleskinja Ketrin Goldberg nedavno je napravila pravu pometnju tokom avionskog leta iz Johanesburga za London. Nakon što je popila više od pola litra viskija, devojka je počela da se udvara stjuardu, a kada je on pokazao ravnodušnost, uhvatila ga je za alat među nogama i pozvala ga na seks. Goldbergova se na sudu izjasnila krivom za napad i putovanje u pijanom stanju, a s obzirom na to da se njeno ponašanje klasifikuje kao seksualno zlostavljanje, ona bi mogla da se suoči sa težom kaznom !!!

  SAD
   Pošto je bio zatečen iznenadnim dolaskom svoje devojke, Amerikanac Kevin Gejlor pozvao je policiju i prijavio svoju ljubavnicu kao provalnika. Ovaj 24-godišnji mladić je trebalo da se sastane kod kuće sa ženom s kojom je stupio u kontakt putem Interneta, ali je neplanirano prva došla njegova verenica. Kada se druga žena pojavila, Gejlor je pozvao policiju i lažno je prijavio kao provalnika. Komentar žena je bio: 'Svinja muška' !!!

SAD
   Libijski lider Moamer Gadafi dva puta je umro 2011. godine, ali prvi put se to desilo u jednoj televizijskoj seriji.  U jednoj sceni prve epizode komične serije 'Druga šansa' iz 1987. godine pojavljuje se Gadafi koji je preminuo 29. jula 2011. godine i sreo se sa Svetim Petrom. Ipak, tačan datum Gadafijeve smrti u seriji i u stvarnosti nije se poklopio, jer je on ubijen skoro tri meseca kasnije, odnosno 20. oktobra. Radnja ove serije počinje 2011. godine, kada glavni junak Čarls Rasel umire. Njega, međutim, Sveti Petar šalje natrag na zemlju, jer nije bio ni dovoljno loš za pakao, ali ni dovoljno dobar za raj. Rasel se tako vraća u prošlost u 1987. godinu gde se sreće sa samim sobom u tinejdžerskim godinama. On treba da pomogne sebi kao tinejdžeru da bude postane bolja osoba. U sitkomu, koji je kratko vreme emitovan, igrali su Kil Martin, kao stariji Čarls i Metju Peri, najpoznatiji kao Čendler iz 'Prijatelja', kao tinejdžer Čarls !!!

CRNA GORA
   Osoblje lokala 'Del Boy' iz Nikšića u Crnoj Gori postalo je poznato po čituljama koje daju preminulim svetskim diktatorima, a ovoga puta odali su poslednji pomen preminulom severnokorejskom lideru Kim Džong Ilu. Tako se u crnogorskoj štampi pojavila se 'dirljiva' čitulja severokorejskom lideru: 'Posljednji pozdrav prijatelju naše kuće', piše u čitulji koju su potpisali izvesni Marko K. Dado, Mijo, Nikola i Bojan. 'Kimi. Dragi vođo. Tužan je ovo dan kad umesto da gledamo 'Ramba' mi skrhani od bola se opraštamo od tebe. Hvala ti za sve one prelepe dane kad nam je terasa radila. Pozdravi nam našeg Moamera', poručili su Nikšićani. Na sličan način su se oprostili i od pukovnika Moamera Gadafija !!!

  RUSIJA
   Deo ruskog satelita za vojne i civilne komunikacije 'Meridian', koji je neuspešno lansiran u orbitu, pao je na krov jedne kuće. Ovaj komad satelita, prečnika pola metra, pao je na krov kuće u Sibiru u selu Vagajcevu u regiji Novosibirsk, a ironično je to što se kuća nalazi u Ulici Kosmonauta. Rusija je taj satelit lansirala na raketi Sojuz-2.1 A sa vojnog kosmodroma Pleseck !!!

  HOLANDIJA
   Dvojica holandskih voditelja, Denis Storm i Valerio Zeno, učestvovala su u sigurno najbizarnijem TV šouu ikada - obojica su pojeli po komadić mesa skinut s onog drugog. Oni su hirurški odstranili po mali komad mesa, koje su onda pojeli pred publikom, dok su sve snimale kamere. Ovaj kanibalistički šou tek bi trebalo da bude emitovan na televiziji 'BNN', u okviru emisije 'Zamorci', u kojoj takmičari odgovaraju na 'glupa' pitanja i neobične izazove. Stormu je na operaciji odstranjen komadić mesa s debelog mesa, a Zenu sa stomaka. Obojica su posle egzibicije rekli da u ukusu ljudskog mesa, koje su degustirali bez preliva, 'nema ničeg posebnog', ali nisu hteli da detaljnije opisuju njegov ukus. Strom i Zeno su rekli da su na kanibalizam pristali dobrovoljno i da njihov postupak neće ostaviti posledice na njihovo zdravlje, jer je meso bilo 'dobro skuvano' !!!

  FRANCUSKA
   Pariska policija traga za 40-godišnjakom koji se sumnjiči da je, naoružan pištoljem igračkom, opljačkao pet pekara iz kojih je odneo samo kroasane i drugo pecivo. Pljačkaš je u svakom pohodu imao isti obrazac: najpre bi naručio hranu, a potom uperio "oružje" u zaposlene u pekari. Tako je besplatno uzimao kroasane, sendviče i buhtle sa čokoladom. U pljačkama niko nije povredjen !!!

  ITALIJA
   Jedna Italijanka u svojoj 70-toj godini ne misli da je to čudno što gradom ide vozeći se na skejtbordu. Ipak, misli da je nedopustivo da opština ulice na održava u boljem stanju. Zbog toga je zapela za rupu i pala, a sada od nadležnih traži odštetu. Pošto se povredila, rešila je da traži odštetu od opštine Monte Arđentario. Zapravo do nezgode je došlo još pre nekoliko godina i cela stvar bi prošla neopaženo da baka skejterka sada nije rešila da od gradonačelnika traži da prizna odgovornost zbog lošeg stanja na ulicama. Na kraju krajeva, ko kaže da jedna 70-godišnjakinja ne može da cirkuliše gradom na točkićima kao tinejdžerka? U ovom slučaju problemi su nastupili i za blagajnike opštine koji su dobili zahtev za nadoknadu štete. Za sada bakin zahtev još stoji, na njemu niko ne radi, a nije precizirana ni suma koju ona potražuje, ali nagađa se da traži da joj isplate samo novac koji je potrošila na ukazanu lekarsku pomoć posle incidenta !!!

  ŠPANIJA
   Meštani španskog sela Huzkara, čije su kuće u potpunosti obojene u plavo za potrebe snimanja filma 'Štrumfovi', na referendumu se izjašnjavaju da li će njihovi domovi i dalje ostati u istoj boji ili će biti vraćeni u prethodno stanje. Pre šest meseci sve kuće su ofarbane u plavo, pošto je selo odabrano za snimanje 'Štrumfova' i tako i zvanično postalo prvo 'štrumfovsko selo'. Kompanija 'Soni', koja je snimala film, obećala je da će po završetku rada kuće ponovo biti ofarbane u belo, što je tipična boja za jug Španije.  Međutim, 250 meštana izjasniće se o tome da zadrže neuobičajeni izgled kuća, jer je selo nakon snimanja postalo velika turistička atrakcija, privukavši više od 80.000 posetilaca. Predsednik Mesne zajednice David Fernandez Tirado, koji je dobio i nadimak 'Veliki Štrumf', rekao je da bi od zadržavanja plave boje kuća imali višestruku korist, pošto bi se njihovo mesto razlikovalo od ostalih na jugu Španije. Za farbanje sela u plavo zatražena je posebna dozvola od regionalnih vlasti Andaluzije, kao i od lokalnog biskupa, jer je čak i crkva sada u azurnoj boji !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana