Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Zanimljivi Magazin - No 32

     Kako muškarci lažu, ljubavni test, ćuvene poslednje reči, čudne zabave, čudna pečena jaja...!

Osmeh gore Osmeh na lice:  
DREVNI MUŠKI TALENAT ZAOBILAŽENJA ISTINE, PROSTIJE - LAGANJE

   Možemo pričati šta god hoćemo, ali surova je istina da svi muškarci ponekad lažu ženama, kao što je tačno i obrnuto. Evo nekoliko dobrih razloga zašto to ružniji pol radi lepšem polu

■ NEKE NE MOGU DA PODNESU ISTINU - To je jednostavno tako i drukčije ne može. Nekim ženama je teško da shvate da muškarac više voli da ode u kafanu sa društvom i popije nekoliko pića, nego da idu sa njom i njenim drugaricama u bioskop da gledaju neki ljigavi ljubavni film. Kada to pokušate da im nekako objasnite - zna da nastane gadna frka.
    Onda je jednostavnije reći da nikako ne možete da idete u bioskop zato što morate biti sa prijateljem koga je ostavila devojka. Ova će to progutati jer je to podseća na ljigavu ljubavnu priču, a vi nećete morati da branite svoje pravo na pivo.

■ TAKO JE MNOGO JEDNOSTAVNIJE - Recimo, njoj za Novu godinu kupite CD za 200 dinara, a sebi neku originalnu igricu koja košta 1000 dinara. Da, da, sve je to bilo u najboljoj nameri, jer je sve to zajedničko, i vi ćete slušati taj CD, a ona... Ona ne igra igrice!
    Prema tome, ispali ste sebična svinja koja je sebi kupila 5 puta skuplji poklon! Naravno da to nećete priznati i da čete reći da je ta igrica bila na rasprodaji i da ste je kupili za jeftine pare.

■ UME DA BUDE VRLO ZABAVNO - Zakasnili ste na važnu večeru i nećete valjda priznati da kasnite zato što se utakmica koju ste gladali malo više odužila. Ne, ne, reći ćete da ste na putu pomogli starijoj gospođi da promeni probušenu gumu. U tom slučaju ne samo da ste se opravdali, već ste se pokazali i kao dobar čovek koji pomaže onima kojima je pomoć potrebna, a uvek je zabavno kada vas neko doživljava kao dobročinitelja.ž
    Napomena: malo zaprljajte ruke da izgleda kao da ste stvarno menjali gumu!

■ IZ STRAHA - Nažalost, događa se i najboljima: negde ste pogrešili i od onako kul tipa postali ste zaljubljeni šonja, koji se boji da prizna da tu i tamo voli da pogleda neku drugu zgodnu devojku. Ništa strašno, ali vaša partnerka je ljubomorna kao papričica, a vi želite da sačuvate vezu i tako kopate sebi sve dublju i dublju rupu.

■ NIŠTA NE KOŠTA - Ako vas devojka pita: 'Kakva mi je frizura, reci mi iskreno?', šta ćete vi reći? Sigurno ne: 'Pa, kada je opereš, biće bolja'.
    Ne, ne, kada vas to pita, ona zapravo ne želi da čuje pravu istinu i jedini pravi odgovor sa vaše strane je: 'Odlična!', Ta laž vas zaista ništa ne košta, a sprečićete užasnu situaciju tipa 'sa tobom celo veče neću progovoriti ni reči, a o ljubavi bolje da ne razmišljaš celu nedelju'.

■ VRLO JE KORISNO - Posebno kada ribu treba osvojiti. Pa kako uopšte pokupiti neku, ako se ne složi nekoliko malih laži o namerama, karakteru, navikama, prijateljima... O dužini nemojte lagati, jer će istinu kad tad shvatiti - ako je uspete odvući u krevet.

■ PAMETNI STE - Na primer, devojka vas na početku veze pita sa koliko ste žena bili pre nje. Može vam se učiniti da će vam cena porasti ako kažete pravi (podrazumeva se što veći) broj, ali neće biti tako. Život će vam se uskoro pretvoriti u pravi pakao.
    Zato nikada nemojte priznati da ste spavali sa mnogo žena, a pogotovo joj nemojte reći ko su te žene. Ako su među tim ženama neke koje i ona poznaje, pa zna za tu vezu, lažite da ste već drugi dan shvatili da to nije to (prvi dan ste bili pijani), a da se ljubavnog odnosa sa njom uopšte ne sećate.

ČUVENE POSLEDNJE REČI

Ludvig van Betoven, nemački kompozitor koji je patio od progresivnog slabljenja sluha tokom poslednje tri decenije svoga života, umro 1827. godine:
'Ponovo ću čuti kad se nađem na nebesima'.
Leonardo da Vinči, italijanski slikar i pronalazač, umro 1519. godine: 'Uvredio sam Boga i čovečanstvo zato što moje delo nije dostiglo kvalitet koji je trebalo da dostigne'.
Daglas Ferbanks Senior, američki filmski glumac, umro 1939. godine: 'Nikada se nisam osećao bolje'.Na primer
Henri Foks, lord od Holandije, britanski političar, umro 1774. godine: 'Ako mi gospodin Selvin (jedan suparnički političar) ponovo dođe u posetu, uvedite ga. Ukoliko budem živ radovaću se što ga vidim, a ukoliko budem mrtav on će se radovati što vidi mene'.
Nikolo Makijaveli, firentinski političar, istoričar i književnik, umro 1527. godine: 'Želim da odem u pakao, a ne u raj. U paklu ću imati zadovoljstvo da budem u društvu papa, kraljeva i prinčeva, dok se u raju nalaze samo prosjaci, kaluđeri i apostoli'.
Vilijam Somerset Mom, britanski pisac, umro 1965. godine: 'Umiranje je veoma gadna, neprijatna stvar. Moj vam je savet da nikada nemate nikakve veze sa tim'.
Set Tomas Mor, engleski državnik i pisac, pristalica rimskog pape i protivnik reformacije, pogubljen 1535. po naređenju Henrija Osmog: 'Pobrinite se da bezbedno stignem gore (na vešala), za moje spuštanje sam ču se pobrinuti'.
Lorens Outs, britanski istraživač, odšetao u smrt 1912. godine u pokušaju da spase svoje drugove koji su umirali od gladi tokom Skotove ekspedicije na Severni pol: 'Idem napolje, i možda ću se zadržati neko vreme'.
General Džon Sedžvik, komandant severnjačke vojske tokom Američkog građanskog rata, usmrćen za vreme bitke u Spotsilvaniji 1864. godine dok je preko grudobrana osmatrao neprijateljske linije: 'Oni ne bi mogli da pogode ni slona sa te raz...' - Metak je demantovao njegovo mišljenje i pre nego što je izrečeno do kraja.

TEST - ŠTA VAM JE NAJBITNIJE

Prvo pročitajte ovu priču:
     
    Mile (M) i Ljubica (LJ) su jako zaljubljeni jedno u drugo, ali ih na njihovu nesreću razdvaja velika reka koju je jako teško preći. Skoro da ne postoji način da se to uradi. Jedini koji može da im pomogne je prevoznik Pavle (P), koji ima dobar i jak čamac, u kome ponekad prebacuje ljude na drugu obalu. Međutim, P ne želi ni da razgovara o eventualnom prebacivanju lepe i zgodne LJ dok ne vidi 100 eura, koliko je rekao da će je koštati ta njegova usluga. To je, inače, cena koja je duplo veća od onoga što on inače naplaćuje za prevoženje ljudi svojim čamcem. I, dok fa je LJ preklinjala da se nekako dogovore i da smanji tu visoku cifru, tu se iznenada našao jedan Slučajni prolaznik (S). Kad je čuo u čemu je problem, S se odmah dosetio šta mu je činiti. Rekao je LJ da će joj dati 100 eura koji joj nedostaju, ako ona bude spavala sa njim. Kud će, šta će, LJ pristane na to, odradi jednu vruću seansu sa napaljenim S-om iza nekog žbunja, a  ovaj joj posle toga pošteno da novac koji joj je obećao. Ona plati prevoz P-u, ovaj je prebaci i tako se lepa LJ najzad nađe na drugoj obali, tamo gde je za njom sve vreme venuo i čeznuo njen dragi M.
    Posle tih zakuvancija, M i Lj su se sastali i nastavili da žive srećno i veselo, voleći se i uživajući jedno u drugom utoliko više što su jako dugo bili razdvojeni. Ali...
    S se u međuvremenu, naravno, hvalio da je povalio dražesnu LJ, i malo pomalo, ta priča je dospela do M-ovog prijatelja koji se zvao Dragan (D). Elem, čim je čuo tu pikantnu novotariju, D nije odoleo i odmah je potrčao do M-a da mu sve ispriča. Kad je čuo da ga je njegova ljubljena Lj na takav način (ako i prinuđena) prevarila, M ju je potražio i odmah joj u lice rekao da više neće da je vidi, da mu se zgadila i da je s njima zauvek svršeno. I tako ti se ti divni ljubavnici na ne baš lep način rastadoše.
    E, sad: vaš zadatak je da u celoj toj zbrci dobro proanalizirate ponašanje svake od ovih pet osoba - M, LJ, P, S i D. Kad to uradite, poređajte ih od osobe za koju mislite da je najbolja do one za koju smatrate da se u moralnom smislu ponela najgore od svih.

ČUDNA ZABAVA

   Holandski privatnik Eddy Daams, smislio je novu vrstu zabave za koju se nada da će postati jedan u nizu ekstremnih sportova. Radi se, naime, o 'sportu' neobičnog naziva - 'Zabavne sahrane'.
    Ideja se sastoji u tome da takmičari po ceni od 75 eura iskuse kako je to biti 'mrtav' ili barem pokopan. Koncepcija sporta zamišljena je tako da osoba u pravom kovčegu bude zakopana oko dva metra pod zemljom na sat vremena.
    Kovčeg ima dovod kiseonika, dugme za aktiviranje alarma kojeg možete stisnuti u slučaju da vas uhvati napad panike, a u kovčeg je ugrađena i kamera povezana sa kompjuterom na kojemu vas mogu gledati vaša porodica i prijatelji i navijati za vas dok vi 'istražujete podzemni život'.
    'Nakon bungee jumpinga, ovo će postati najpoznatiji ekstremni sport ikada. Sve je vrlo sigurno i ništa ne može krenuti po zlu. Ako se osoba počne osećati neugodno, može stisnuti dugme za aktiviranje alarma i odmah će biti izvučena na površinu' - izjavio je Daams.

GANGSTERSKA PEČENA JAJA

    'Želite li da smažete jedan Magnum 45 za doručak?', pitaju se iz hongkonške kompanije koja je dizajnirala kalupe za prženje jaja u obliku pištolja i s njima planira proboj na svetsko tržište. Hongkonška dizajnerska kompanija smislila je savršene klupe za jaja, koji će se najviše svideti  onima koji su ''gangsteri u duši''.
    Kompanija Urban Trend dizajnirala je liniju kalupa za prženje jaja u obliku pištolja,  tako da će ljubitelji oružja moći za doručak smazati kajganu u obliku Magnuma 45 ili Uzija.
    ''Ne znam iz kojeg razloga, ali predmeti u obliku pištolja su totalno in u zadnje vreme'', rekao je predstavnik spomenute kompanije.
    Kalupi su izrađeni od čelika na kojem ne ostaju mrlje. Ovaj otkačeni komad posuđa prodavaće se čak u 40 zemlja, i to po ceni od oko 5 eura  po pakiranju koje sadrži četiri ''pištolja''.

PRIJATNO

  Špageti od ježa, sendviči s jazavcem, a povremeno i koji labrador... Mnogima  bi se smučilo da ih ponude ovim jelima, ali za Arthura Boyta ovaj je jelovnik svakodnevica.
    On je penzionisani državni službenik iz Cornwalla i proveo je svoj životni vek jedući životinje poginule na saobraćajnim putevima. Arthur je toliko oduševljen jelima od lasica, lisica, vrabaca i nešto konvencionalnijim - golubovima i jelenima - da je svoj entuzijazam odlučio podeliti sa ostatkom sveta te je napisao kuvar sa njegovim specijalitetima.
    Ovaj je 66-godišnjak izjavio kako su njegovi recepti potpuno prihvatljivi za jelo ukoliko se mrtvim životinjama dobro očisti krzno i temeljno se skuvaju, te dodaje kako se on niti od jednog svog jela nije nikada razbolio.
    'To je dobro, besplatno meso za koje sam siguran da nije krkano sa  hormonima, a posebno je uživanje pojesti ga, a ne dati ni novčića za njega'.
    Gospodin Boyt može za ručak upotrebiti bilo koju životinju koju pronađe u okolini svog doma u Davidstowu. Meso životinja kuva i po nekoliko sati u vatrostalnoj činiji u kojoj se to meso najbolje smekša.
    'Labrador ima ukus po jagnjetini' - kazao je Arthur, a prvi put ga je probao kada je naišao na psa bez ogrlice i bilo kakve identifikacije, te mu nije mogao pronaći vlasnika. Pa ga je pojeo...
    Nadam se da vam nije spopala muka posle priče o ovom kretenu...

KAD VELIKE GREŠKE POSTANU POZNATE

    Mnoge stvari koje su deo ljudske svakidašnjice zapravo su rezultat ljudske pogreške. Američka istraživačica i novinarka Šarlota Foltc Džons pet je godina istraživala kako su ljudi došli do predmeta bez kojih bi današnji život bio nemoguć i nezamisliv. Svoja otkrića objavila je u knjizi 'Mistakes that Worked: 40 Familiar Invitions and How They Come to Be', u kojoj objašnjava kako su nečije pogreške postale važnim delovima života svih ljudi.

Najpoznatije svetsko piće - Coca Cola nastao je slučajnom greškom farmaceuta Džona Pembertona davne 1886. Pemberton je tražio lek za smanjenje stresa i malaksalosti, a otkrio gazirani napitak, koji je ubrzo, pošto su ga probali i pohvalili svi farmaceutovi prijatelji postao najslavnijim svetskim pićem.

Sličnu je sudbinu imala i automobilska guma. Godine 1884. pronalazač Čarls Gudjir slučajno je otkrio da vulkanizacijom guma postaje izdržljiva i otporna na vremenske uslove, a njegov pronalazak ubrzao je razvitak automobilske industrije. Sastav automobilskih guma do danas je ostao gotovo nepromijenjen.

Čak su i danas nezamjenjivi antibiotici rezultat istraživačke pogreške. Aleksandar Fleming slučajno je pokraj otvorenog prozora ostavio proučavane uzorke gljivica i bakterija, a ujutro je otkrio da penicilin iz gljivica uništava bakterije. Sve ostalo je istorija.

Kolica koja su obvezna u svakom samoposluživanju potiču iz 1936.godine , kada je vlasniku prodavnice u Oklahoma Sitiju  Silvanu Goldmenu dosadilo kaskati s hrpom stvari iza svojih mušterija. Svojim kupcima ponudio je kolica, a njegov pronalazak postao je svetski standard.

Proizvod bez kojeg današnje domaćice ne mogu zamisliti svoju kuhinju  - mikrotalasna rerna zapravo je rezultat vojnog istraživnja. Peri Spencer je krajem Drugog svetskog rata tražio nova oružja za totalno uništenje i tada je, slučajno, šećući ispred radara s mikrotalasima, otkrio da mu se čokolada u džepu otopila. Svoj izum ubrzo je iz vojnog pogona preselio u svetske kuhinje i postao bogataš.

Među izumima koji su promenili način života, a nastali su slučajno ili pogreškom svojih pronalazača jesu i vreća za smeće, otvarač za boce, keksići s komadićima čokolade, nalepnice...

LUDA TAKMIČENJA

    Lassi Etelatalo osvojio je zlatnu medalju kad je svoj mobilni telefon marke Nokia bacio 89 metara na Svetskom prvenstvu u bacanju mobitlnih u dalj održanom u Savonlinni, malom finskom gradiću pokraj granice s Rusijom.
    Dovitljivi Finci već su izmislili Svetsko prvenstvo u sauni i Takmičenje u nošenju žena, a pre sedam godina došli su do ideje kako mobilne telefone učiniti još mobilnijim pa su organizovali takmičenje koje je u početku okupilo samo nekoliko entuzijasta, dok su ove godine takmičari stigli i iz Kanade, Rusije i Belgije.
    U bacanju slobodnim stilom drugo mesto osvojio je Holanđanin Elie Rugthoven, čiji je mobilni doduše pao izvan područja označenog za takmičenje , ali je žongliranjem sa nekoliko mobilnih impresionirao sudački žiri pa su mu oprostili malo odstupanje od pravila.
    Osnivačica Christine Lund kaže da okupljanje predstavlja dobru mešavinu sportske i ekološke aktivnosti jer se svi takmičarski mobitlni telefoni recikliraju.
    Ona kaže da svaki takmičar ima svoju omiljenu marku i model za bacanje. 'Neki se vode prema veličini, prema boji, tome kako im leži na dlanu...Neki veruju da će im teži model osigurati dalje bacanje a neki žele laganiji mobilni telefon' - rekla je Lund.

REŠENJE TESTA - ŠTA VAM JE NAJBITNIJE

     Redosled koji ste odredili govori u stvari o vašem odnosu prema važnim stvarima i vrenostima u životu. Ono što ste u ovoj listi stavili na prvo mesto, znači vam najviše, a ono sa poslednjeg mesta vam je najmanje važno.
    Evo pravog značenja skraćenica koje su spominjane u priči:


M - moralnost
S - ljubavni odnos
LJ - ljubav
P - posao
D - drugarstvo



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana