Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Ludi Svet Zanimljivosti - No 30

   Suknje za krađu, cepanje atoma u kuhinji, lov na kravu ... Stvarno, ima nas svakavih, ali jedino je dobro što će vam ovo izmamiti osmeh na lice i nasmejati vas do suza...

Osmeh gore Osmeh na lice:  
FLORIDA
    U Pembroke Parku na Floridi dogodila se čudna pljačka. Dve žene svoje su dugačke suknje upotrebile kao moćno pomoćno sredstvo u krađi. Jedna od njih gledala je uokolo kako bi odvratila pažnju, dok je druga trpala sto dolara vredne boce vina pod suknju, između nogu. Zajedno su ukrale vina u vrednosti od 400 dolara. 'Sve su boce stavljale pod suknje. Morale su imati nešto čime će ih pričvrstiti ispod, jer su nakon toga išetale potpuno normalno', rekao je iznenađeni vlasnik trgovine te dodao da se isti slučaj dogodio i prošle godine. Vlasnik očito privlači bande žena s dugačkim suknjama !!!

BRAZIL
    Jedna banda trgovaca drogom kači fotografije pokojne britanske pevačice Ejmi Vajnhaus na pakovanja kokaina kako bi povećala prodaju droge. Na svaki paketić zakačena je slika soul dive koja je pronadjena mrtva u svom stanu u Londonu 23. jula, a koja je bila poznata po zavisnosti od droge. Paketići su prodavani po ceni izmedju 10 i 25 reala  - od 4,50 i 11 evra, a droga u novom pakovanju pronađena je tokom policijske akcije u jednom siromašnom severnom predgrađu Rio de Žaneira !!!

RUMUNIJA
   Jedan Rumun opljačkan je dva puta za nepune tri nedelje, pri čemu je ostao bez ukupno 270.000 evra. 'Muškarac je izjavio da se automobilom vraćao iz banke u kojoj je podigao 60.000 evra, kada su mu dva vozila preprečila put, a četiri nepoznate osobe su izašle iz vozila, polomile zadnje staklo i odnele torbu sa novcem' - kazala je predstavnica policije Klaudija Burada.Povredjen krhotinama stakla, vlasnik novca primljen je u bolnicu. Rumun je posle par nedelja policiji prijavio sličan incident. Rekao je da su četiri maskirane osobe zaustavile njegov automobil, pretile mu pištoljem, a potom slomile staklo i odnele torbu sa 210.000 evra. Ispričao je da je novac podigao iz banke kako bi kupio staro gvoždje, od kojeg živi. Dve pljačke dogodile su se skoro na istom mestu, na južnoj periferiji Bukurešta. Banka je potvrdila da je novac podignut sa računa u oba slučaja. Od starog gvožđa se izgleda dobro živi u Rumuniji !!!

RUSIJA
   Žena iz Moskve uhapšena je nakon što je podigla kredit da bi platila ubistvo sveg 21-godišnjeg sina. Želela ga se rešiti jer joj nije vratio novac za računar koji mu je kupila. Našla je čoveka koji joj je trebao ubiti sina za 12.430 eura, koliko je radi toga uzela od banke. Uhvaćena je u trenutku plaćanja i to zato jer ju je nesuđeni plaćeni ubica odao policiji !!!

ŠVEDSKA
   31-godišnji Švedjanin Ričard Hendl, koji je uhapšen pošto je pokušao da cepa atome u svojoj kuhinji, izjavio je da je to radio iz hobija. On je rekao da je imao radioaktivne elemente radijum, americijum i uranijum u svom stanu na jugu Švedske, kad se policija pojavila i uhapsila ga na osnovu optužbe za nedozvoljeno posedovanje nuklearnog materijala. Ispričao je da je mesecima pokušavao da u stanu napravi nuklearni reaktor i da je na internetu pokrenuo blog o svom eksperimentisanju. Tek kasnije je, kako je naveo, shvatio da to možda nije legalno i postavio pitanje švedskim vlastima koje su odgovorile slanjem policije. 'Oduvek su me interesovale fizika i hemija', rekao je Hendl i dodao da je 'samo želeo da vidi da li je moguće kod kuće cepati atome' !!!

AUSTRALIJA
   Australijanac Rejmond Hoser izazvao je zgražanje australijske javnosti. Pred kupcima u jednom trgovačkom centru pozvao je 10-godišnju kćer na pozornicu kako bi dokazao da su dve najotrovnije zmije u Australiji, 'death adder' i 'taipan', potpuno bezopasne, te da u sebi nemaju otrova. Prvo je curici stavio zmiju oko vrata, a nakon toga je naterao dve zmije da je ugrizu za podlakticu. Devojčica je počela krvariti iz otvorenih rana, ali se nije maknula s pozornice. Sud je ludaka koji sebe naziva 'isterivačem zmija' kaznio sa 12 hiljada australijskih dolara, a na sebe je navukao i gnev institucija za zaštitu prava dece !!!

ŠVEDSKA
   Zbog miša u avionu koji je uspevao da izbegne mnogobrojne mišolovke, otkazan je let Stokholm-Čikago. 'Putnici iz bezbednosnih razloga nisu ukrcani u avion u kojem se nnalazi miš', rekao je Anders Lindstrem, portparol zajedničke aviokompanije Norveške, Švedske i Danske. Ne samo što bi miš mogao da uplaši putnike, već bi mogao da pregrize kablove što bi bilo opasno na prekookeanskom letu, objasnio je Lindstrem i dodao da će avion na tehnički pregled čim nestašni miš bude uhvaćen !!!

ITALIJA
   Rimski policajci obukli su toge, plaštove i obuli sandale kako bi uhapsili bandu 'gladijatora' koja je optužena da je ispred Koloseuma i drugih spomenika u italijanskoj prestonici napadala potencijalnu konkurenciju. Dvadesetorica privedenih fizički su napadali i pretili konkurenciji, kako bi bez smetnje u zamenu za novac pozirali za fotografije sa turistima na najpopularnijim lokacijama u Koloseumu, Forumu i Vatikanu. Policajci odeveni kao gladijatori došli su do Koloseuma, a osumnjičeni su im najpre naredili da odu, a potom su ih i napali - u tom trenutku su pripadnici snaga reda i njihove kolege prerušene u smećare i turiste intervenisale i uhapsile ih !!!

NEMAČKA
   Jedan 11-godišnji dečak iz Ahena u Nemačkoj nazvao je policiju kako bi se požalio što mora da obavlja kućne poslove. 'Moram da radim ceo dan. Nemam slobodno vreme', požalio se dečak čiji identitet nije objavljen. Njegova majka je ispričala policajcima da je dečak nekoliko puta pretio da će zvati policiju, nezadovoljan što mora da obavlja kućne poslove dok je na raspustu. Na pitanje kakvim se prinudnim radom bavi, odgovorio je da je majka od njega tražila da očisti stan i terasu. Policajac je zatražio da razgovara s njegovom majkom, koja je objasnila da je njen sin telefonirao policiji kada mu je rekla da podigne papir s poda. 'Ceo dan se igra, a kada mu kažem da očisti nered, on to naziva prinudnim radom', ispričala je majka !!!

POLJSKA
   Poljski vernici ne moraju se bojati da će otići u pakao zbog psovanja. Njihovi biskupi osmislili su način kako izreći psovku, a da ona bude u skladu s verskim načelima. Tako će oni kada nekoga požele poslati u rodno mesto (PM), reći 'Idi u pseću kost'! Poljski biskupi izmislili su psovke za narod, pa tako vernici bez straha mogu opsovati 'Kravlji ti papak' ili 'U pseću ti kost!'. Kažu, treba izbaciti vulgarizme pa umesto njih staviti neku pristojniju reč koja počinje istim slovom. Osim psovanja, oni savetuju i kako zavoditi devojke na plaži. Muškarac to treba činiti pristojno, kao onako kako bi poželio da netko zavodi njegovu sestru.  Takođe, biskupi nalažu da odabranoj devojci treba priznati ako je plićeg džepa, jer, tvrde, nedopustivo je da devojka plaća izlaske !!!

TURKMENIJA
   Predsednik Turkmenije Gurbanguli Berdimuhamedov pozvao je na drastično smanjenje broja satelitskih antena koje 'ruže izgled zgrada', javila je njihova državna televizija. 'Desetine satelitskih antena na krovu svake kuće ruže izgled zgrada', izjavio je predsednik na sednici vlade koju je prenosila televizija. Berdimuhamedov je pozvao i na 'ograničenje broja satelitskih antena, na dve do tri po zgradi'. Stanovnici Turkmenije često gledaju programe ruskih, turskih i arapskih televizija, a Turkmenija je jedina bivša sovjetska republika koja nema ni privatne novine, časopise, televizije niti novinske agencije !!!

NEMAČKA
   U nemačkoj pokrajini Bavarskoj u toku je neobična hajka na odbeglu kravu po imenu Ivon, za čije hvatanje najčitaniji nemački dnevnik Bild nudi nagradu od 10.000 evra. Ivon je nestala krajem maja u šumi kod Cangberga, sela udaljenog oko 100 kilometara istočno od Minhena. Bild je ponudio nagradu od 10.000 evra onome ko kravu uhvati živu, dok su lokalne vlasti obavestile lovce da smeju da pucaju na životinju koja je proglašena za opasnu po drumski saobraćaj. Odstrel krave trebalo bi da bude krajnja opcija, navele su vlasti koje su Ivon poželele sve najbolje. Otkako je dnevnik objavio oglas, proteklog vikenda, lovci i meštani pročešljavaju okolne šume a jedno austrijsko udruženje za zaštitu životinja je predložilo da otkupi kravu ukoliko bude uhvaćena živa. Početkom avgusta, lovci i veterinari uspeli su nakratko da isteraju Ivon iz šume ali im je ona ubrzo pobegla, pod okriljem mraka. Ivon je dobila i svoj profil na Facebook-u i već stekla ogroman broj obožavatelja !!!

MEKSIKO
   Tri Meksikanca osumnjičena za šverc droge uhapšena su kad je brod kojim su nosili robu počeo da tone, ali ne i bale s marihuanom koje su ostale da plutaju oko njih. Meksička mornarica saopštila je da su šverceri radio vezom pozvali u pomoć kad je njihov brod počeo da tone na pučini kod luke Ensenada u Pacifiku - ali tek pošto su izbacili tovar. Kad je mornarica stigla u pomoć, zatekla je tri muškarca koji izbacuju vodu iz broda, ali i bale sa više od 120 kilograma marihuane koje su plutale u blizini njihovog broda !!!

MEKSIKO
    Meksička tinejdžerka je u napadu očaja odlučila sama ponuditi nevinost za ulaznicu za koncert svog idola Džastina Biebera. Na svom Facebook profilu objavila je status: 'Hitno nudim nevinost za ulaznicu'. Broj karata za ovaj koncert koji se održava u Montereju bio je ograničen, a karte su rasprodane u manje od pet minuta. Nakon što se nije domogla vredne ulaznice, devojka je pala u stanje histerije i briznula u plač te se odlučila na ovaj nesvakidašnji potez !!!

HOLANDIJA
   Holandskim vozačima ostvario se san o novcu koji pada s neba, kada su ugledali novčanice kako lete duž autoputa. Paket s novčanicama je ispao iz kamiona za transport novca na prometnom autoputu A2 kod Mastrihta, na kojem je nastala velika gužva pošto su vozači zaustavljali automobile da bi skupljali novčanice. Policija južne holandske oblasti Limburg potvrdila je da su nakratko 'pljuštale novčanice'. Reporter nacionalne televizije NOS ispričao je da je video vozače kako grabe novčanice i punih šaka hitro se odvoze s mesta  dogadjaja. Za sada nije poznato koliko je novca izgubljeno ili kako je moglo da se dogodi da paket s novčanicama ispadne iz kamiona !!!

FRANCUSKA
   Jedan francuski par koji je putovao na odmor zaboravio je svog osmogodišnjeg sina na odmorištu, čega je postao svestan posle 70 kilometara i sat i po vremena puta.  Roditelji, koji žive u okolini Pariza, zaustavili su svoje kamper vozilo radi pauze na putu u departmanu Žer na jugozapadu Francuske. Ubrzo su nastavili put, ali bez sina. Dete je neko vreme provelo samo, a potom su ga primetili vozači koji su prolazili i pozvali policiju. Od odlaska roditelja do dolaska žandara prošlo je oko sat vremena. Roditelji su svoje greške postali svesni pola sata nakon toga i u panici su pozvali policiju. Do sina su stigli tri sata nakon što su ga ostavili !!!

KUBA
   62-godišnji Kubanac, Horhe Markes, preživeo je čak šest puta udar groma zbog čega je dobio nadimak 'gromobran'. On je ispričao da ga je grom prvi pu udario 5. juna 1982, dok je bio na traktoru. Srušio se potpuno ukočen, pukle su mu bubne opne, a desnu šaku neko vreme nije mogao da pomeri. Zadobio je i opekotine na ledjima a iz kutnjaka su mu izletele plombe. Grom ga je zatim dva puta udario 1987, pa 1991, 1998. i 13. juna 2005. Niko nije znao da mu objasni zašto toliko privlači gromove !!!

RUSIJA
   Avion na liniji Moskva-London prekinuo je let i vratio se na moskovski aerodrom Domodedovo zato što je jedna pijana žena uznemiravala ostale putnike. Putnica je u avionu 'izvodila erotske plesove i skidala putnicima naočare'. Incident se dogodio 15 minuta posle poletanja kad je posada obavestila putnike da se vraćaju zbog 'neadekvatnog' ponašanja jedne putnice. Kada su se vratili na aerodrom u Moskvi, 39-godišnja žena je privedena i odveden u lokalnu bolnicu na ispitivanje !!!

SAD
   Članovi hip-hop grupe Outlavs, Vlad TV Young Noble i EDI Mean, šokirali su Amerikance i ceo svet kada su otkrili da su popušili pepeo svog pokojnog prijatelja, inače slavnog repera Tupaka Šakura. Kako sami kažu, tako su ispunili njegovu želju, koja je ovekovečena u pesmi 'Black Jesus'. Edi Mean je dodao: 'Na jednoj plaži okupili smo se kako bi se oprostili od Tupaka. Bili su tu svi njegovi prijatelji, kao i porodica. Popušili smo malo trave, dosta popili i setili se kako je želio da njegove ostatke smotamo u rizlu i zapalimo. Tupak  Šakur je ubijen 1996. godine u Las Vegasu !!!

AUSTRALIJA
   Australijanac Kris Petrie na eBay-u je kupio čudno vozilo - motorizirani prenosivi zamrzivač. Kada je nekoliko pića previše, to ga je navelo da ostvari jednu 'genijalnu' ideju. Prenosivi zamrzivač je pretvorio u prevozno sredstvo. Kris je po svom kvartu vozio to čudno vozilo, no onda ga je zaustavila policija koja mu je uredno naplatila kaznu od oko 520 dolara i oduzela vozačku dozvolu na 10 meseci jer je u krvi imao tri puta više alkohola od dozvoljenog. Prenosivi zamrzivač, u Australiji poznatiji kao 'esky' u sebi ima motor s kojim se može dostići brzina vožnje od 20 kilometara na sat !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana