Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Zanimljive Vesti Iz Sveta - No 9

   Lažni ruski general, ekološki plastični hirurg, udruženje Indijanaca Srbije, ljubitelj papagaja, glupavi pljačkaš... Ovaj svet je stvarno pun svega i svačega. 

Osmeh gore Osmeh na lice:  
RUSIJA
    Moskovska policija uhapsila je 58-godišnjeg Nikolaja Mališkina, prevaranta koji se predstavljao kao general ruske tajne službe. On je od biznismena uzeo dva miliona evra, a za uzvrat im obećao zaštitu njihovih firmi. Mališkin je uvek bio u uniformi FSB, posećivao je razna kazina i elitne skupove da bi bio u društvu poznatih biznismena !!!

SAD
    Kalifornijske vlasti pokrenule su istragu protiv plastičnog hirurga Alana Bitnera sa Beverli Hilsa koji je koristio salo odstranjeno liposukcijom sa tela klijenata kao ekološko gorivo za svoj automobil. Bitner je izjavio da je većina klijenata od njega tražila da se njihovo salo iskoristi kao gorivo i da toga ima više nego što je potrebno. Kako ovaj doktot još kaže, 'Ne samo da uspevaju da se otarase svojih jastučića na bokovima i zaobljenih stomaka, već doprinose očuvanju planete'!!!

SAD
   Amerikanci bolje poznaju porodicu Simpson nego ustav svoje zemlje, to jest njegov Prvi amandman. Manje od četvrtine ispitanih Amerikanca znalo je nabrojati pet osnovnih ustavnih sloboda, ali zato više od polovinr građana odmah je nabrojalo imena cele porodice Simpson. Petina ispitanika smatra da je posedovanje kućnog ljubimca jedna od osnovnih sloboda ugrađenih u američki ustav. Iz novog muzeja, posvećenom Prvom amandmanu, poručuju kako je ljudima potrebno na jednostavniji i bolji način objasniti osnovne građanske slobode kako bi ih što bolje zapamtili. Provedena je i telefonska anketa u kojoj je nasumično izabrano 1.000 ispitanika, a rezultati su takođe bili poražavajući za poznavanje ustava. Čak 22% ispitanika znalo je nabrojati sve članove porodice Simpson dok je poznavanje svih pet osnovnih sloboda pokazao samo jedan ispitanik !!!

BRAZIL
   Nezadovoljna i ljuta brazilska policija traži veću platu i organizovali su protest na aerodromu u Rio de Žaneiru, gde je upozoravala turiste kako im u gradu punom kriminala nije pametno osloniti se na slabo plaćene policajce. Na transparentu je stajalo: 'Možda ste u opasnosti, dok su dvadesetorica iz policijskog sindikata delila letke na raznim jezicima i obraćala se turistima koji stižu u grad. Detektivi i ostali policajci traže povišicu od pedeset odsto, a prosečna im je plata oko 550 dolara !!!

SAD
   Sonja Tomas, žena teška samo 45 kilograma pojela je u 10 minuta 26 sendviča od sira u jednom njujorškom restoranu i osvojila Svetsko prvenstvo u jedenju toplih sendviča. Ona je dobila 8.000 dolara na takmičenju u restoranu Plant Hollywood na Tajms Skveru, ali je rekla da nije zadovoljna svojim nastupom, jer smatra da može bolje i da je htela pojesti 30 sendviča. Sonja,  koja je poznata pod nadimkom 'Crna udovica' u takmičarskom krugu, rekla je da da njen želudac ima prilično veliki kapacitet, što se da videti i iz navedenog !!!

NOVI ZELAND
   Organizatori relija oldtimera na Novom Zelandu odlučili su unajmiti profesionalne karatiste kako bi skupocene automobile zaštitili od napada papagaja. Njih oko 40 članova karate kluba pozvano je da zaštiti oko 140 oldtajmera u planinskom selu u blizini Mt. Cooka na Novom Zelandu. Karatisti bi trebali oterati papagaje koje lokalno stanovništvo zove Keae. To su, inače, papagaji oštrog kljuna koje često knjunovima oštećuju automobile. Lokalni šumski rendžer Rej Belrindžer misli da karatisti nemaju šanse u borbi s papagajima i smatra da će oni leteti oko i smejati se. On je organizatorima savetovao da ptice umesto borilačkim veštinama pokušaju oterati - pištoljima na vodu !!!

VELIKA BRITANIJA
   34-godišnji Mik Wuds nije mogao poverovati sopstvenim očima kada je otkrio da se u šunki koju je kupio našao i ovaj neobičan sastojak - pseće govance. Tada je pregledao i ostale pakete, ali i tamo je pisao isti sadržaj. Njegova supruga Trejsi, ne gledajući sastojke, takođe je kupila istu šunku u prodavnici blizu kuće. Firma HR - Hargreaves and Son, proizvođač 'zanimljive' šunke, svom je radniku koji se ovako hteo našaliti s ljudima ubrzo dala otkaz. Pošto je veliki broj paketa šunke oštećen na ovaj način, firma pokušava da ustanovi u kojim se tačno prodavnicama nalaze 'delikates' šunke !!!
SAD
    Mišel Dugar, 42-godišnja Amerikanka iz Arkanzasa, nedavno je na svet je donela svoje 18. dete koje je kao i njegovih sedamnaestoro braće i sestara dobilo ime koje počinje slovom Dž. Džim Bob (43) i Mišel Dugar (42) čijih se sedamnaestoro dece zovu Džošua (20), Džon-Dejvid (18), Džena (18), Džil (17), Džes (16), Džindžer (14), Džozef (13), Džosija (12), Džoj-Ana (11), Džeremaja (9), Džedaja (9), Džejson (8), Džejms (7), Džastin (6), Džekson (4), Džona (3) i Dženifer (1), dobili su predprošle nedelje i svoje 18. dete, devojčicu koju su nazvali Džordin-Grejs. Kažu da im je ovo najbolji mogući božićni poklon od Boga, i da se neće zaustaviti ni na 18. detetu. Pitanje je samo da li ima još imena koja počinju na Dž.!!!

SRBIJA
    Udruženje Indijanaca Srbije koje ima sedište u Aleksincu traži tri odbornička mandata u opštinskom parlamentu. Kako oni kažu, Srbija je veliki rezervat. Predsednik, to jest, poglavica te organizacije Ljupče Pavlović traži tri odbornička mandata u aleksinačkom parlamentu. Ovo udruženje Indijanaca Srbije osnovano je u decembru 2007. godine i broji 420 članova !!!

  JUTA
   18-godišnji Kori Tipets iz Orema u Juti, uhapšen je zbog posedovanja marihuane i namere da je dalje prodaje. On sam je pozvao policiju i prijavio da mu je neko razbio prozor, posekao se na njega i ušao u kuću dok njega nije bilo. Prema vlastitim rečima, jedino što je iz kuće nestalo bila je vrećica marihuane koju on prodaje. On je još policajcima rekao da ga je toga dana nazvao jedan potencijalni kupac, ali on je bio na putu prema poslu i odbio ga je. Njegovo je ime dao policiji. Policija je pronašla 23-godišnjeg Ričarda Highta kod roditelja, a kod njega je našla i drogu. Ruka mu je bila krvava, a on je uhapšen zbog provale i krađe, posedovanja droge sa namerom dalje prodaje !!!

  SAUDIJSKA ARABIJA
   Razvedeni bračni par baš je preterao u  borbi za uticaj nad svojim sinom. Borba je počela kada je otac tražio da se sin oženi devojkom iz njegove porodice, ali je isto to tražila i njegova žena. Ocu to nije bilo dovoljno pa je tražio da sin se oženi sa još jednom devojkom iz njegove porodicei. Pošto nije želela da izgubi bitku, i majka je zatražila isto. Sin je na kraju, puknuvši pod nepodnošljivim porodičnim razmiricama, primljen u bolnicu na lečenje i trenutno ne želi videti ni roditelje ni svoje četiri žene. Inače, Islam dopušta muškarcu da ima četiri žene !!!

  IRSKA
   Irska policija je poslala poruku 'najglupljem irskom lopovu' da prestane sa svim kriminalnim aktivnostima, jer ga policija neće moći uvek izvlačiti iz nemogućih situacija i spašavati mu život. Ovaj neimenovani 30-godišnji lopov već je triput uhvaćen nakon pljačke, a svaki put je bio sve bliži 'tome da ostane bez glave'. Prvi put je, pljačkajući porodičnu kuću, skroz zaglavio u dimnjaku iz kojega je spašen zahvaljujući policiji. Drugi put, u pokušaju pljačke banke 'zarobio' ga je sigurnosni uređaj, a policija ga je pronašla kako visi sa tavanice zakačen za jednu nogu. Posle toga, policija ga je smestila u zatvorsku bolnicu jer nakon pljačke kladionice nije gledao kako prelazi put pa ga je pregazio kamion. Život mu nije u opasnosti, ali ga je policija zamolila da napokon krene na 'pravi put' !!!

BELGIJA
    Belgijanac, dobitnik 7,5 miliona evra na izvlačenju lutrije održanom 12. decembra, obećao je da će polovinu dobitka dati siromašnima iz svog gradića, u kojem živi 16.000 ljudi. To je i učinio, tako da je poklonio 3,7 miliona evra siromašnima iz svog grada kao božićni poklon. Svi stanovnici Rejmsta, mesta blizu granice sa Holandijom, oduševljeni su ovim gestom, još uvek nepoznatog dobročinitelja, mada se priča da se radi o 50-godišnjaku, ocu dvoje dece !!!

VELIKA BRITANIJA
    Žena iz Britanije zaradila je 2,5 miliona dinara prodavši vazu za cveće koju je davno kupila za 80 dinara. Vazu je pronašla na tavanu dok ga je čistila sa mužem, a kada je na TV-u videla emisiju gde se procenjuju stare stvari, odnela ju je na procenu. Ispostavilo se da je reč o unikatu francuskog dizajnera Renea Lelikuea. Vaza je prodana na aukciji u Londonu !!!

AUSTRALIJA
    Australijski turista Gari Fenton koji je 1969. posudio 5 funti od Engleza Džima Veba, vratio mu je ovih dana svoj dug star skoro 40 godina i to sa kamatom. On je Vebu poslao 200 funti. Sve je počelo kada su se sreli u Belgiji, u gradu Ostendeu 1969. kada je Gari zamolio Džima da mu posudi 5 funti kako bi skoknuo do Engleske !!!

SVET
    Firma Kondometrik predstavila je svoj novi proizvod - kondom koji meri veličinu 'alata'. Svaki kondom ima priložen na sebi centimetar, pa svi korisnici mogu da izmere svoju spravu. Kondom stiže i sa raznim ukusima: limun, banana, trešnja..., a pošto neki sigurno neće hteti da znaju pravu veličinu, postavlja se pitanje uspeha na tržištu. Valda računaju da će crnci kupovati ko ludi !!!

SAD
    U dvosobnom stanu jednog penzionera u Nemačkoj pronađeno je oko 1500 papagaja. Oni nisu bili u kavezima, već su slobodno leteli po stanu. Komšije su sve prijavile zbog smrada i buke, a penzioner će biti optužen zbog zanemarivanja životinja, jer su papagaji bili puni parazita. Svi papagaji odneti su u sklonište za životinje !!!

NEMAČKA
    Frederik Brentli pokušao je u Čikagu da opljačka zalagaonicu u kojoj je pre radio. Međutim, iako je imao masku, čim je izgovorio 'Ovo je pljačka', njegove bivše kolege su ga odmah prepoznale jer Frederik stalno štuca i to ga je odalo. Pošto je odmah pobegao, zaposleni u radnji dali su njegov opis policiji i ubrzo je uhvaćen !!!

EGIPAT
    Egipćanin Saad Guuma ponudio je ruku svoje 20-godišnje kćerke, iračkom novinaru Muntazeru Al Zaidiju koji je na konferenciji za štamopu gađao Buša cipelom i nažalost promašio. Čak je i njegova kćerka Amal rekla da bi pristala da živi sa tim herojem u Iraku. Odgovor od Muntazara još nije poznat !!!

HRVATSKA
    Jedan bordel u Hrvatskoj, u mestu Kaštel Stari pružao je usluge i deci i to po ceni od 30 kuna. Sve je otkriveno kada je majka jednog dečaka posumnjala zašto joj sin svaki drugi dan traži po 30 kuna. Za ovu cenu deca su imala ulaz u bordel, gledanje prostitutki i porno filmova !!!

ENGLESKA
    Poslednja želja Džeka Vudvorda iz Nortemptonšira, bila je da ga sahrane u pabu u kojem je proveo skoro ceo svoj život. Na njegovom poslednjem počivalištu piše: 'Stanite ovde i popite piće na moj račun'. Džek je rođen u ovom pabu u kojem je i radio od svoje 14 godine, a u njemu je i živeo do svoje 83 godine !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana