Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Otkačene Vesti Iz Sveta - No 6

   Mlekadžija diler, odbegle zebre, pijani pilot, nova olimpijska disciplina, meksikanske časne sestre... Ovaj svet je stvarno pun svega i svačega.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
NIKARAGVA
    Manja duvanska kompanija u provinciji Esteli na severu Nikaragve 'Granada Cigars', jedna je od mnogih koje žele da unovče popularnost bivšeg američkog predsednika, pa je tako počela da proizvodi cigare sa srebrnim okvirom na kojem piše 'Obama 44'. Ručno pravljene cigare, za koje se koristi lokalni i kubanski duvan, različitih su veličina i jačine, a kompanija navodi da je iz SAD već naručeno 13.000 kutija. U isto vreme Barak Obama pokušava na sve načine da prestane da puši posle 20 godina pušenja !!!

NEMAČKA
    Policijske snage grada Augsburga u Nemačkoj, krenule su u potragu za odbeglim cirkuskim zebrama koje su se otrgle dreserima i lutale slobodno ulicama toga grada. Ali sve se srećno završilo, jedna od zebri 'predala' se prolaznicima, a ostale tri zebre završile su na livadi u predgrađu Augsburga. Tokom potere nije bilo povređenih !!!

AUSTRALIJA
   Australijanka iz Brizbejna, Džuli Lumber mogla se uz kupljenu salatu počastiti i žabljim krakovima kad joj je iz kupljene vrećice salate ispala uginula žaba. Ona je sa prijateljima pravila kad je otvorila vrećicu i u tanjir je ispala žaba. Rekla je da mrzi francusku kuhinju i njihove žablje krakove i puževe i nikad ih ne bih probal. Džuli je slikala salatu i nesretnu žabu veliku 5 centimetara i odnela sve zajedno u prodavnicu gde je dobila nadoknadu za doživljeno iznenađenje !!!

NEMAČKA
   Prodavac u jednoj minhenskoj prodavnici pronašao je 20 kilograma kokaina koji je bio sakriven u kutiji sa voćem. Posle toga je policija morala pretražiti 4.600 kutija s bananama koje su uvezene iz Kolumbije. Radnik koji je istovarivao kutije video je da nema banana, a umjesto banana bilo je 20 kilograma droge. Oko 30 policajaca krenulo je prekopavati po ostatku pošiljke, ali nisu našli ništa sumnjivo u ostalim kutijama, ali i ovo je bilo dovoljno !!!

ENGLESKA
   Nesretni muškarac kome se jako žurilo na WC nije znao da će zajedno s WC-školjkom završiti u operacijskoj dvorani.
On je otišao na WC u jednom restoranu u Salsburiju i čim je seo na WC-školjku, ostao je za nju zalepljen. Ušoku, čovek je počeo vrištati u pomoć, a jedina pomoć koju su mu u tom trenutku mogli pružiti je ta da pozovu Hitnu pomoć, koja je nesretnika odvela na operaciju kako bi mu hirurški odstranili WC-školjku sa stražnjice. Policija nije pronašla 'šaljivdžiju' koji je WC školjku namazao jakim lepilom !!!

MALEZIJA
   Čovek iz Malezije, Jahaja Vahab, skoro je pao u nesvest kada je video da je dobio telefonski račun na 218 biliona dolara i uz njega obaveštenje da ako ga ne plati u roku od deset dana ne plati, lokalni telefonski operater će ga zakonski goniti. On je telefonsku liniju svog pokojnog oca otkazao odmah nakon pogreba, kada je i platio poslednji račun od 84 ringita, oko 25 dolara. Iz Telekoma Malezije mu je, ipak stigao račun od 806.400.000.000.000,01 ringita, što je oko 218 biliona dolara. Je li račun posledica neke greške ili je pokojnikovu liniju neko ilegalno koristio, nije jasno, ali šokirani Jahaja se od prvog šoka skoro oporavio. Službenica u Telekom Maleziji, rekla je da su u firmi čuli za slučaj Jahaja Vahaba te da će se on rešiti. Kako, to nisu rekli !!!

KALIFORNIJA
   Džon Suhrhof iz San Rafaela u Kaliforniji pronašao je skupocenu Luis Vitonovu torbicu dok je šetao ulicom i bez razmišljanja je odneo u policiju. Policija je ustanovila da ona pripada Šali Ganadian iz Toronta, koja je poreklom iz Irana. U torbici su bili nakit i sat ukupno vredniji od milion dolara. Tu su bili Kartijeov sat, dijamantsko i prstenje sa rubinima, biserne minđuše, ogrlica sa velikim dijamantima i 500 dolara gotovine. Ovi skupoceni predmeti su deo nakita koji se u njenoj porodici prenosi iz generacije u generaciju i koji će zahvaljujući poštenom Džonu i dalje ostati u riznici njene porodice. Ne zna se koliku je nagradu dobio Džon za svoje poštenje !!!

VELIKA BRITANIJA
    Nakon što ga je uhapsila, britanska policija je ustanovila da je Robet Holding (72) mlekadžija iz Barnlija, tokom šest meseci jednom broju penzionera u svom rejonu uz sledovanje mleka redovno ostavljao paketiće sa kanabisom - drogom. Među mušterijama ovog 'mlađanog' dilera bilo je 17 penzionera od kojih je najstariji imao 92 godine. Policija je u njegovoj kući pronašla 178 grama kanabisa čija se ulična vrednost procenjuje na 450 funti, oko 514 evra. Na sudu je izjavio da im je raznosio kanabis kako bi im on ublažio razne bolove i tako im pomogao. Pošto ima mnogo godina, a i činjenice da se stara o supruzi bolesnoj od Alchajmera, 'mladi diler' Holding je osuđen na uslovnu kaznu zatvora. Šta da se radi, kad penzioneri vole !!!

IRAN
    Iranski listovi su objavili vest o sudskoj odluci po kojoj će čovek optužen za oslepljivanje žene kiselinom, prema islamskom zakonu koji vlada u ovoj zemlji, takođe biti oslepljen kiselinom. 27-godišnji Madžid priznao je da je 2004. godine bacio kiselinu u lice svojoj tadašnjoj devojci Ameni Bahrami, da niko ne bi mogao da je oženi nakon što je njega odbila. Uprkos naporima lekara, devojka je i sada potpuno slepa, a po licu i vratu ima brojne ožiljke. Navodi se da je baš Amene zahtevala od suda da ga osudi na ovakvu kaznu, ne bi li se sprečili slični napadi na druge žene. Prema odluci suda, Madžidu, će u svako oko biti ukapano po deset kapi sumporne kiseline. Sud je saopštio da je primenio šerijatski zakon 'kisas' koji nalaže poštovanje načela 'oko za oko, zub za zub' !!!

JAPAN
   Građevinac koji je zapao u dugove odlučio je opljačkati jednu bakicu na zapadu Japana. On je nasilno ušao u kuću 78-godišnje žene u gradu Misato na zapadu Japana i ukrao 15.000 jena, oko 125 američkih dolara zapretivši joj nožem. Kasnije je žrtvi poslao pismo u kojem je vratio ukradeni iznos i napisao da mu je žao. Rukopis i druge stvari policiju su dovele do pljačkaša, 51-godišnjeg građevinskog radnika koji živi blizu žrtve. Razbojnik, koji je priznao nedelo, nalazio se u velikim dugovima i zbog toga se odlučio na sve to !!!

SAD
   Bolnica Barnes u Sent Luisu u Americi mora uvoditi razne promene kako bi se nosila sa problemom predebelih bolesnika. Tamo je prošle godine jedna trećina bolesnika primljenih u bolnicu imala više od 150 kilograma, a tako je uglavnom i širom Amerike. Zbog toga su u bolnici Barnes primorani da menjaju krevete i invalidska kolica, proširuju vrata, kupuju veće aparate za dijagnostiku i šiju veće pidžame. Jedna od 'popunjenijih' bivših pacijentkinja, Bet Henk, pomaže upravi u tom poslu jer je i sama imala problema zbog svoje debljine u vreme trudnoće kad je dostigla svoju maksimalnu težinu od 335 kilograma, i kako sama kaže: 'To je strašno neugodno. Kada sam legla na sto za pregled odmah sam ga prevrnula, pa sam morala biti u sedećem položaju na krevetu, a moja stražnjica nije mogla stati u kolica kojima su me hteli voziti' !!!

TEKSAS
   33-godišnji Šaun Leflore završio je svoj život na zaista bizaran način. On je bežeći od policije upao u blato i tamo umro od iscrpljenosti i pothlađivanja. Policija ga je zaustavila jer su po nalepnici na šofer šajbni uočili da mu je istekla registracija. On je pobegao od policajaca ali je bežeći upao do pojasa u blatnu jamu iz koje se uzaludno pokušavao izvući. Po jakoj kiši i po slaboj vidljivosti, na temperaturi od 4 stupnja celzijusa, policajcima je trebalo sat vremena da ga pronađu a nakon toga još sat vremena da ga izvuku iz blata ali već je bilo kasno. Policija pretpostavlja da je Leflore mislio da ga traže zbog nekog drugog prekršaja, ali u njegovoj kartoteci nema nikakvih beleški o bilo kakvom kršenju zakona !!!

MEKSIKO
    Dve meksičke časne sestre koje su od prolaznika u centru mesta tražile milostinju, tužile su policajce grada Dolores Idalgo koji su ih naterali da skinu odeću kako bi se uverili da se radi o ženama, pošto im policajci nisu poverovali da su žene. Časne sestre su tužile policajce za 'zloupotrebu službenog položaja' !!!

ENGLESKA
    Restoran 'Little Bay' u centralnom Londonu, jedan od 4 čiji je vlasnik, naše gore list, Piter Ilić, smislio je kako da reši problem smanjene posete usled ekonomske krize - gostima se ovog meseca neće davati računi, već im se prepušta da plate koliko smatraju da je obrok bio vredan, a mogu čak i da ne plate. Kako kaže Ilić, 'Bilo šta između jednog penija i 50 funti će me usrećiti. To je isključivo odluka gosta'. A izgleda da deluje! Mušterije već plaćaju 20 procenata više od originalne cene. Ljudi žele da budu učtivi i neće da se osramote plaćajući manje', Ponuda je više nego primaljiva za one koji planiraju da ne plate. Jedino su cene pića fiksne !!!

INDIJA
    Jedan indijski sud osudio je 75-godišnjeg lekara na zatvorsku kaznu zato što je pre 24 godine primio mito. Indijska policija uhapsila je 1985. godine doktora Balgovinda Prasada koji je uzeo mito od 25 rupija, oko 51 cent, od jednog čistača ulica, za lažno bolovanje. Ovaj slučaj se godinama vukao po sudu, a doktor Prasad je 1992. osuđen na godinu dana zatvora, ali je oslobođen posle uložene žalbe. Tek sada, 2009. godine, sud države Bihar mu je kaznu od godine dana preinačio u tri meseca zbog toga što je reč o maloj sumi novca, ali je ipak naložio policiji da ga odvede u zatvor jer je prekršio zakon. Pravda je spora, ali svugde stiže !!!

RUSIJA
    Putnici aviona ruske aviokompanije 'Aeroflot' zatražili su pred poletanje da pilot Aleksandar Čepljevski napusti avion, pošto je bio skroz pijan. Putnici su počeli da se brinu kada je pilot nerazgovetno 'pokušavao' da im poželi dobrodošlicu na ovaj let, a kada je još sa 'ruskog' prešao na 'engleski', strah putnika pretvorio se u pravu pobunu. Posada aviona pokušavala je da smiri putnike, a jedan iz posade je čak pokušao da ubedi ljude da to i nije 'neka posebna frka' ako je pilot pijan, jer avion praktično sam leti. Pilot je pola sata odbijao da izađe iz kokpita Boinga-767, a kada je to učinio, lice mu je bilo crveno, oči zakrvavljene i teško se držao na nogama. Kompletno osoblje aviona je zamenjeno. Inače, ovog avio-prevoznika, još iz sovjetskog doba bije glas da su mu stjuardese 'mrkog pogleda', usluga loša, a hrana grozna, tako da još uvek 'Aeroflotu' ostaje nadimak 'Aeroflop' - u slobodnom prevodu Aerofljas, to jest Aeroneuspeh !!!

RUSIJA
    Ljudi u Rusiji koji su zaduženi za marketing očigledno smatraju da ime njihovog premijera Vladimira Putina može da osigura uspeh nekog proizvoda na tržištu, kakav god da je, tako da posle votke 'Putinke', koja se prilično dobro prodaje, u rafovima prodavnica pojavio se novi proizvod - gotovo jelo pod nazivom 'Čudo od kupusa i pečurki - Putin'. Međutim, ovaj novi proizvod koji je lansiran u rudarskom području Kemerovo, u Sibiru, nije impresionirao novinarku lista 'Novaja gazeta' koji čitaocima savetuje da ga konzumiraju uz dobru čašu votke Putinke kako bi mu se 'ubio' ukus. Votka Putinka je uspela da za relativno kratko vreme od 5 godina, osvoji čak 4,4 odsto tržišta, inače zasićenog raznim vrstama !!!

ENGLESKA
    Možda će nova olimpijska disciplina biti i gađanje visokih svetskih zvaničnika obućom, što danas sve više ulazi u modu. Posle gađanja cipelom bivšeg predsednika SAD Džordža Buša, na Univerzitetu Kembridž u Engleskoj patikom je gađan kineski premijer Ven Džibao. Patika je proletela na metar od Vena, a demonstrant, koga su zaustavili radnici obezbeđenja, duvao je u pištaljku vikao: 'Kako univerzitet može da se prostituiše sa ovim diktatorom'. Ven je nekoliko minuta bio zbunjen, a potom je nastavio govor, a radnici obezbeđenja izbacili su demonstranta izvan zgrade Univerziteta !!!

NEMAČKA
    Grad u Italiji, Luka, optužen je za 'kulinarski rasizam' pošto su gradske vlasti zabranile otvaranje stranih restorana u istorijskom centru grada. U odluci koju je izglasalo gradsko veće kaže se: 'U pogledu očuvanja kulinarskih tradicija i autentičnosti strukture, arhitekture, kulture i istorije, ugostiteljskim objektima čije aktivnosti su povezane sa drugim etnicitetima i tradicijama neće biti dozvoljen rad'. Većinu u gradskom veću Luke ima partija italijanskog premijera Silvija Berluskonija 'Forca Italija'. Možda vlasnici stranih restorana treba da navijaju za Milano ! Gradski savet Luke pozvao je inostrane restorane da u jelovnik uvrste makar jedno jelo koje je tipično za taj grad, da bi imali neke olakšice !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana