Naslovni baner
Ponuda Tema

Lude Vesti Iz Sveta - No 5

   Zmija duža od autobusa, hram od pivskih flaša, pijani bračni para za volanom, uređaj za praćenje na veštačkoj nozi... Ovaj svet je stvarno pun svega i svačega. Toliko gluposti i otkačenih stvari se dešava, da se čovek nekada mora zapitati da li ovde uopšte ima neko ko je normalan. Pročitajte najluđe i najotkačenije vesti iz celog sveta i pogledajte šta su sve ljudi u stanju da urade kada im pamet odluta i mozak ode na 'rezervu'. Stvarno, ima nas svakavih, ali jedino je dobro što će vam ovo izmamiti osmeh na lice i nasmejati vas do suza...  
KOLUMBIJA

    Početkom februara, paleontolozi su u Južnoj Americi pronašli fosil zmije koja je bila duža od autobusa i teška kao automobil.
Ovo stvorenje, koje su naučnici nazvali 'Titanoboa serehonensis', moglo je da proguta životinju veličine krave, a najverovatnije se hranilo džinovskim kornjačama i krokodilima. Naseljavalo je tropske južnoameričke šume pre oko 60 miliona godina. Delove skeleta ove praistorijske zveri, koja je bila dugačka između 11 i 14 metara i teška više od jedne tone, otkrio je tim međunarodnih lovaca na fosile u površinskim kopovima rudnika uglja Serehon u Kolumbiji, po kojem je i 'krštena' ova zmija !!!

AUSTRALIJA

    Jedan Australijanac, razočaran posle razvoda, prodao je čitav svoj život na internetu. Za kuću, prijatelje i posao dobio je 380.000 dolara koje je upotrebio za put oko sveta. Šta će kada se vrati sa puta, još se ne zna !!!

TAJLAND

    U gradu Kun Hanu u provinciji Sisaket na severoistoku Tajlanda, blizu granice sa Kambodžom, grupa ekološki nastrojenih budističkih sveštenika sagradila je hram od pivskih flaša. Njegovo ime je Vat Pa Maha Čedi Kaev, ali je poznatiji kao Vat Lan Kuad - 'Hram milion flaša'. Priča počinje 1984. godine, kada su sveštenici počeli da sakupljaju prazne pivske boce. Uspeli su da sagrade kompleks od 20 zgrada - hram iznad jezera, krematorijum, prostorije za molitvu, svečanu salu, vodotoranj, konake za turiste i nekoliko manjih bungalova u kojima oni žive. U zidovima i krovovima ima najviše zelenih flaša od 'Hajneken' piva i smeđih u kojima se prodaje tajlandsko pivo 'Čang'. Ovi monasi su čak napravili i mozaik sa Budinim likom od čepova tih istih flaša. Utrošeno je oko milion i po flaša, a starešina San Katabunjo kaže: 'Što više flaša dobijemo, više objekata ćemo izgraditi'. Odnedavno se ovaj hram nalazi na listi ekoloških turističkih atrakcija jugoistočne Azije !!!
ČEŠKA

    Bračnom paru iz grada na istoku Češke Fridek - Mistek policija je u istoj noći oduzela vozačke dozvole, nakon što su oboje zatečeni pijani za volanom istog automobila. Portparol policije rekao je da su pripadnici saobraćajne patrole prvi put zaustavili njihov automobil pošto je 50-godišnji muškarac pokazivao znakove pijanstva. On je policiji predao svoju vozačku dozvolu, zaključao automobil i udaljio se pešice sa suprugom, a posle 2 sata vratio se i zamolio svoju 37-godišnju, takođe veoma 'kontaminiranu', suprugu da vozi do kuće! Policajci su ih kasnije slučajno zaustavili na drugom kraju grada i alko-test aparat je pokazao da je žena bila pijanija od supruga !!!

ENGLESKA

    51 - godišnji Britanac Liopold Vrobel iz Vingervorta, osuđen je na 20 nedelja zatvora zbog zviždanja. On je zviždao melodiju iz špice popularne televizijske serije 'Porodica Adams' svaki put kada bi prolazio neko od njegovih suseda. Ketlin Šarp iz Vrobelovog susedstva, koja je bila jedan od svedoka na suđenju, izjavila je da je za njom zviždao svaki put kada bi izašla iz kuće. On je odbacivao sve optužbe, ali su snimci sa nadzornih kamere pokazali da je on bio taj koji je zviždao svaki put kada bi prolazio neko od njegovih suseda !!!

KANADA

    Jedan 34-godišnji Kanađanin iz Ontaria nije uspeo da smisli ništa bolje kao razlog da ne ode na posao, već je izlupao samog sebe i odglumio da je napadnut na ulici u sred bela dana. Policija je pozvana iz radnje u ulici Princes u gradu Kingstonu, u Ontariju. Patrola, koja je odmah stigla, poverovala je u njegovu priču o napadu od strane dvojice muškaraca, koja su ga prebila pokušavajući da mu otmu novčanik. Gomila policajaca je došla u kraj kojim je prevarant peške išao na posao. U potragu za detaljno opisanim banditima uključeni su i psi. Kako nije mogla da nađe nijednog osumnjičenog, policija je počela da sumnja. Posle nekoliko veštih pitanja od strane policije on je priznao da je celu priču izmislio i da je sam sebi naneo povrede kako bi dobio slobodan dan !!!

ENGLESKA

    29-godišnji Bret Rejvenhil iz Barnslija u Engleskoj, uhapšen je zbog prodaje marihuane i osuđen je uslovno na tri meseca zatvora. Ta tri meseca, odlukom suda, od sumraka do svitanja nije smeo da izlazi iz kuće. Kako nalaže procedura, ekipa bezbednosne agencije 'Group 4 Securicor' - koja to obavlja za Ministarstvo pravde - došla je kod Rejvenhila da mu na članak postavi uređaj za praćenje. Ali je prosto neverovatno da nisu primetili da Bret ima veštačku nogu. Kako kaže Bret: 'Nisam mogao da verujem da su mi uređaj stavili na veštačku nogu. Mislio sam da će njihova radnica odmah shvatiti da je metalna, ali izgleda da joj nije palo na pamet da mi zadigne nogavicu ili spusti čarapu. Sve sam ostavio kako jeste, štosa radi, a dva prijatelja koja su bila kod mene u tom trenutku, 'ubila' su se od smeha. Što je još smešnije, svake 4 nedelje sam išao na kontrolu rada uređaja i ponovo niko nije primetio da imam veštačku nogu' !!!
MEKSIKO

    Glavni grad Meksika oborio je na Dan svetog Valentina svetski rekord u ljubljenju, pošto se 39.897 osoba poljubilo u istom trenutku na centralnom gradskom trgu Zokalo. Prethodni rekord je od 2007. držao engleski grad Veston Super Mer u Somersetu, sa 32.648 učesnika. 'Na trgu je bilo 42.225 osoba, ali nisu svi učestvovali u postavljanju rekorda u broju osoba koje su se ljubile 10 sekundi istovremeno', saopštio je predstavnik Ginisove knjige, Karlos Martinez. Cilj je bio da se promeni stav prema međuljudskim odnosima, posebno među parovima, tako da poštovanje, jednakost i tolerancija budu osnov bilo koje veze !!!

RUSIJA

    Numizmatičar iz Rusije, Juri Babin iz Novosibirska, koji obožava ruske kopejke, sakupio je pet miliona takvih novčića, i namerava da ih upotrebi za izradu džinovske skulpture. On je je strast prema novčićima otkrio dok je boravio u SAD. Tamo je na ulici često nailazio na cente koje je počeo da sakuplja. Kada se vratio u Rusiju, nastavio je sa sakupljanjem novčića, ovoga puta, kopejki. Danas ima pozamašnu zbirku, od pet miliona, kopejki kojih ima svuda po njegovom stanu i čija ukupna vrednost dostiže oko 1.200 evra. Od njih će da podigne spomenik u čast ruske kopejke, koji će imati prečnik od deset metara. Spomenik će biti u obliku kopejke, postavljene na pijedestal i biće ukrašen ruskim i sovjetskim grbovima. Za izradu ovog spomenika biće mu potrebno oko pet godina !!!

SAD

    Amerikanac iz države Vašington, Patrik Rosario sprečio provalnike u nameri da mu opljačkaju kuću. Preduhitrio ih je ostavivši ih bez vozila, kojim su krenuli u pljačku. On se postarao da dva kradljivca ne odnesu njegova tri plazma televizora tako što je odvezao kombi kojim su lopovi planirali bekstvo. Patrik je bio u podrumu svoje kuće u Belviju, kad je čuo provalnike i pozvao je policiju, dok se iskradao iz kuće. Kada je izašao ugledao je beli kombi parkiran ispred kuće, uključenog motora i sa ključevima na mestu. Seo je u kombi i odvezao se do svog prijatelja. Policija je saopštila da su provalnici na pragu ostavili televizore, laptop i kutiju sa nakitom i pobegli peške !!!

SAD

    Li Remond iz Salt Lejk Sitija, koja je bila vlasnica najdužih noktiju na svetu, i čije je ime zabeleženo u Ginisovoj knjizi rekorda, u kategoriji vlasnice najdužih noktiju na svetu, doživela je saobraćajnu nesreću u kojoj je slomila nokte. Svoje tako dobro čuvane i negovane nokte nije sekla od 1979. godine. Prema informaciji objavljenoj na Ginisovoj internet stranici, ukupna dužina svih njenih noktiju prošle godine iznosila je više od 8,5 metara. Najduži je bio nokat na palcu desne ruke - oko 65 centimetara. Redmondova je imala nesreću u kojoj je teže povređena, ali je van životne opasnosti !!!

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA