Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Najluđe Vesti Iz Sveta - No 5

   Zmija duža od autobusa, hram od pivskih flaša, pijani bračni para za volanom, uređaj za praćenje na veštačkoj nozi... 

Osmeh gore Osmeh na lice:  
KOLUMBIJA
    Početkom februara, paleontolozi su u Južnoj Americi pronašli fosil zmije koja je bila duža od autobusa i teška kao automobil. Ovo stvorenje, koje su naučnici nazvali 'Titanoboa serehonensis', moglo je da proguta životinju veličine krave, a najverovatnije se hranilo džinovskim kornjačama i krokodilima. Naseljavalo je tropske južnoameričke šume pre oko 60 miliona godina. Delove skeleta ove praistorijske zveri, koja je bila dugačka između 11 i 14 metara i teška više od jedne tone, otkrio je tim međunarodnih lovaca na fosile u površinskim kopovima rudnika uglja Serehon u Kolumbiji, po kojem je i 'krštena' ova zmija !!!

AUSTRALIJA
    Jedan Australijanac, razočaran posle razvoda, prodao je čitav svoj život na internetu. Za kuću, prijatelje i posao dobio je 380.000 dolara koje je upotrebio za put oko sveta. Šta će kada se vrati sa puta, još se ne zna !!!

ŠVEDSKA
    Kada je grupa od dvadesetak debelih Šveđana stigla na vaganje u kliniku za mršavljenje Vaxjo, propao je pod, a ubrzo se srušila i cijela prostorija. Posle toga se počeo širiti i smrad iz kanalizacije, pošto su prilikom urušavanja popucale odvodne cijevi. Srećom, u urušavanju nitko od debelih Šveđana nije povređen. Kada se sve smirilo, Šveđani su izmerili težinu u drugoj prostoriji koja se na svu sreću nije srušila !

RUSIJA
    Totalni saobraćajni haos nastao je u centru Moskve kada su vozači primetili da se na ogromnom video zidu kraj puta prikazuje pravi tvrdi pornić. Ovu neslanu šalu vlasnik video zida Viktor Laptev, direktor tvrtke 'Pano', smeštenog svega dva kilometra od Kremlja pripisao je hakerima i kaže. 'To su učinili ili huligani ili suparnička firma'. Kratki snimak ovog prometnog haosa, koji je ipak nasmejao mnoge vozače, može se videti na mnogim ruskim internetskim stranicama. Prikazivanje porno filmova u Rusiji je zabranjeno još u vreme SSSR -a !!!

KALIFORNIJA
Jedan dosetljivi biznismen, Roberta Vičin, smislio je plan kako se može preživeti smak sveta. On prodaje mesta u bunkeru u kalifornijskoj pustinji Mohave. Podzemno sklonište se nalazi u mestu Barstou, površine je 1.200 kvadratnih metara i sadrži teretanu, veliku salu i zatvor. Kako tvrdi vlasnik, bunker je udoban i otporan na atomske bombe. Mesto u bunkeru košta 50.000 dolara i polovina od predvidjenih 132 mesta je već rezervisana. Za kućne ljubimce mesto je besplatno. Stručnjaci navode da je potražnja za atomskim skloništima porasla zbog snažnih zemljotresa, terorizma i predvidjanja da će smak sveta nastati krajem 2012. kada se završava kalendar starih Maja !!!

AUSTRALIJA
Policija australijskog gradića Hanimun Rendžisu, u Severnoj Teritoriji bila je primorana da reaguje nakon što se nekoliko žena žalilo na 'ljubavne napade' neobičnog udvarača. A to je, jedan romantično raspoloženi kengur koji je pokušao da zavede nekoliko žena u tom gradiću, tako što im je prilazio dok su džogirale ili šetale. Kako kaže jedna od napadnutih žena: 'Nije bilo nikakve sumnje u to šta je taj bezobraznik nameravao'. Nakon brojnih pritužbi, policija je obećala da će se pobrinuti za kengura-manijaka !!!

ENGLESKA
Nekoliko bogatih porodica sa juga Engleske došlo je na originalnu ideju da nabavi kengure koji bi bili zaduženi za šišanje trave na njihovim imanjima. Kenguri mogu da dođu do mesta do kojih kosilice ne mogu, ne kvare se i upotrebljivi su po svim vremenskim uslovima. Cena jednog kengura iznosi 1.200 funti, ali pošto se preporučuje njihova kupovina u paru, ovaj novi način održavanja travnjaka je pravi luksuz !!!

TAJLAND
    U gradu Kun Hanu u provinciji Sisaket na severoistoku Tajlanda, blizu granice sa Kambodžom, grupa ekološki nastrojenih budističkih sveštenika sagradila je hram od pivskih flaša. Njegovo ime je Vat Pa Maha Čedi Kaev, ali je poznatiji kao Vat Lan Kuad - 'Hram milion flaša'. Priča počinje 1984. godine, kada su sveštenici počeli da sakupljaju prazne pivske boce. Uspeli su da sagrade kompleks od 20 zgrada - hram iznad jezera, krematorijum, prostorije za molitvu, svečanu salu, vodotoranj, konake za turiste i nekoliko manjih bungalova u kojima oni žive. U zidovima i krovovima ima najviše zelenih flaša od 'Hajneken' piva i smeđih u kojima se prodaje tajlandsko pivo 'Čang'. Ovi monasi su čak napravili i mozaik sa Budinim likom od čepova tih istih flaša. Utrošeno je oko milion i po flaša, a starešina San Katabunjo kaže: 'Što više flaša dobijemo, više objekata ćemo izgraditi'. Odnedavno se ovaj hram nalazi na listi ekoloških turističkih atrakcija jugoistočne Azije !!!

ČEŠKA
    Bračnom paru iz grada na istoku Češke Fridek - Mistek policija je u istoj noći oduzela vozačke dozvole, nakon što su oboje zatečeni pijani za volanom istog automobila. Portparol policije rekao je da su pripadnici saobraćajne patrole prvi put zaustavili njihov automobil pošto je 50-godišnji muškarac pokazivao znakove pijanstva. On je policiji predao svoju vozačku dozvolu, zaključao automobil i udaljio se pešice sa suprugom, a posle 2 sata vratio se i zamolio svoju 37-godišnju, takođe veoma 'kontaminiranu', suprugu da vozi do kuće! Policajci su ih kasnije slučajno zaustavili na drugom kraju grada i alko-test aparat je pokazao da je žena bila pijanija od supruga !!!

JAPAN
   U Tokiju je održano prvo venčanje na kojem su mlada i mladoženja stali ispred matičara - robota, po imenu Aj-Feri, robota japanske kompanije Kokoro. On je visok metar i po, ima svetlucave oči i plastične čuperke. Venčanje na kojem je bilo pedesetak zvanica, održano je u jednom restoranu u parku Hibija, u centru japanske prestonice. Dvoje mladih su 36-godišnja Satoko Inue, zaposlena u kompaniji Kokoro i 42-godišnji Tomoširo Šibata, profesor robotike na Nara institutu nauke i tehnologije. Robot Aj-Feri, čija se cena kreće oko 68.000 dolara, koristi se već u Singapuru, SAD-u i Japanu !!!

SAD
   U jednoj crkvi u SAD održala se misa za posve neobične 'vernike', a to su psi. Ova Misa je deo nove vrste politike crkve u gradu Danversu u saveznoj državi Masačusets, koja jednom mesečno ordržava versku službu koja odskače od one koja je uobičajena. Ovog meseca, jedna takva misa biće posvećena najboljem čovekovom prijatelju. Vlasnici pasa će moći da se mole specijalno za svoje pse, bilo da su još uvek uz njih, bilo da su ih odavno izgubili. Službi će moći da prisustvuju i sami psi kojima na veliku radost njihovih gazda neće biti zabranjeno lajanje !!!

RUSIJA
   Ruska policija traži dve osobe koje su uspele da uvere jednu rusku studentkinju da im plati više od 160.000 dolara kako bi je oslobodili uroka. Dve nepoznate žene su joj tvrdile da će je osloboditi uroka u zamenu za 150.000 dolara i nakit. Procenjeno je da je studentkinja oštećena za 4.48 milijuna rubalja, što je oko 161,800 dolara. Žrtva je bila studentkinja moskovskog elitnog Državnog instituta za međunarodne poslove. Inače, Rusi važe za jako praznoverni i godišnje troše velike svote novca za različite iscelitelje i nadrilekare !!!

ENGLESKA
    51 - godišnji Britanac Liopold Vrobel iz Vingervorta, osuđen je na 20 nedelja zatvora zbog zviždanja. On je zviždao melodiju iz špice popularne televizijske serije 'Porodica Adams' svaki put kada bi prolazio neko od njegovih suseda. Ketlin Šarp iz Vrobelovog susedstva, koja je bila jedan od svedoka na suđenju, izjavila je da je za njom zviždao svaki put kada bi izašla iz kuće. On je odbacivao sve optužbe, ali su snimci sa nadzornih kamere pokazali da je on bio taj koji je zviždao svaki put kada bi prolazio neko od njegovih suseda !!!

KANADA
    Jedan 34-godišnji Kanađanin iz Ontaria nije uspeo da smisli ništa bolje kao razlog da ne ode na posao, već je izlupao samog sebe i odglumio da je napadnut na ulici u sred bela dana. Policija je pozvana iz radnje u ulici Princes u gradu Kingstonu, u Ontariju. Patrola, koja je odmah stigla, poverovala je u njegovu priču o napadu od strane dvojice muškaraca, koja su ga prebila pokušavajući da mu otmu novčanik. Gomila policajaca je došla u kraj kojim je prevarant peške išao na posao. U potragu za detaljno opisanim banditima uključeni su i psi. Kako nije mogla da nađe nijednog osumnjičenog, policija je počela da sumnja. Posle nekoliko veštih pitanja od strane policije on je priznao da je celu priču izmislio i da je sam sebi naneo povrede kako bi dobio slobodan dan !!!

ENGLESKA
    29-godišnji Bret Rejvenhil iz Barnslija u Engleskoj, uhapšen je zbog prodaje marihuane i osuđen je uslovno na tri meseca zatvora. Ta tri meseca, odlukom suda, od sumraka do svitanja nije smeo da izlazi iz kuće. Kako nalaže procedura, ekipa bezbednosne agencije 'Group 4 Securicor' - koja to obavlja za Ministarstvo pravde - došla je kod Rejvenhila da mu na članak postavi uređaj za praćenje. Ali je prosto neverovatno da nisu primetili da Bret ima veštačku nogu. Kako kaže Bret: 'Nisam mogao da verujem da su mi uređaj stavili na veštačku nogu. Mislio sam da će njihova radnica odmah shvatiti da je metalna, ali izgleda da joj nije palo na pamet da mi zadigne nogavicu ili spusti čarapu. Sve sam ostavio kako jeste, štosa radi, a dva prijatelja koja su bila kod mene u tom trenutku, 'ubila' su se od smeha. Što je još smešnije, svake 4 nedelje sam išao na kontrolu rada uređaja i ponovo niko nije primetio da imam veštačku nogu' !!!

MEKSIKO
    Glavni grad Meksika oborio je na Dan svetog Valentina svetski rekord u ljubljenju, pošto se 39.897 osoba poljubilo u istom trenutku na centralnom gradskom trgu Zokalo. Prethodni rekord je od 2007. držao engleski grad Veston Super Mer u Somersetu, sa 32.648 učesnika. 'Na trgu je bilo 42.225 osoba, ali nisu svi učestvovali u postavljanju rekorda u broju osoba koje su se ljubile 10 sekundi istovremeno', saopštio je predstavnik Ginisove knjige, Karlos Martinez. Cilj je bio da se promeni stav prema međuljudskim odnosima, posebno među parovima, tako da poštovanje, jednakost i tolerancija budu osnov bilo koje veze !!!

RUSIJA
    Numizmatičar iz Rusije, Juri Babin iz Novosibirska, koji obožava ruske kopejke, sakupio je pet miliona takvih novčića, i namerava da ih upotrebi za izradu džinovske skulpture. On je je strast prema novčićima otkrio dok je boravio u SAD. Tamo je na ulici često nailazio na cente koje je počeo da sakuplja. Kada se vratio u Rusiju, nastavio je sa sakupljanjem novčića, ovoga puta, kopejki. Danas ima pozamašnu zbirku, od pet miliona, kopejki kojih ima svuda po njegovom stanu i čija ukupna vrednost dostiže oko 1.200 evra. Od njih će da podigne spomenik u čast ruske kopejke, koji će imati prečnik od deset metara. Spomenik će biti u obliku kopejke, postavljene na pijedestal i biće ukrašen ruskim i sovjetskim grbovima. Za izradu ovog spomenika biće mu potrebno oko pet godina !!!

SAD
    Amerikanac iz države Vašington, Patrik Rosario sprečio provalnike u nameri da mu opljačkaju kuću. Preduhitrio ih je ostavivši ih bez vozila, kojim su krenuli u pljačku. On se postarao da dva kradljivca ne odnesu njegova tri plazma televizora tako što je odvezao kombi kojim su lopovi planirali bekstvo. Patrik je bio u podrumu svoje kuće u Belviju, kad je čuo provalnike i pozvao je policiju, dok se iskradao iz kuće. Kada je izašao ugledao je beli kombi parkiran ispred kuće, uključenog motora i sa ključevima na mestu. Seo je u kombi i odvezao se do svog prijatelja. Policija je saopštila da su provalnici na pragu ostavili televizore, laptop i kutiju sa nakitom i pobegli peške !!!

SAD
    Li Remond iz Salt Lejk Sitija, koja je bila vlasnica najdužih noktiju na svetu, i čije je ime zabeleženo u Ginisovoj knjizi rekorda, u kategoriji vlasnice najdužih noktiju na svetu, doživela je saobraćajnu nesreću u kojoj je slomila nokte. Svoje tako dobro čuvane i negovane nokte nije sekla od 1979. godine. Prema informaciji objavljenoj na Ginisovoj internet stranici, ukupna dužina svih njenih noktiju prošle godine iznosila je više od 8,5 metara. Najduži je bio nokat na palcu desne ruke - oko 65 centimetara. Redmondova je imala nesreću u kojoj je teže povređena, ali je van životne opasnosti !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana