Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Lude Vesti Iz Sveta - No 4

   Potraga za radioaktivnim muškarcem, čudesni razvodi, smešne nezgode na televiziji, spomenik vanzemaljcima, specijalni kursevi za sveštenike... 

Osmeh gore Osmeh na lice:  
SAD
   Amerikanac Rejy Helvegen izgubio je novčanik tokom Drugog svetskog rata na ratištu u Francuskoj. Pronašao ga je Francuz Stefan Brainteinštajn među starim stvarima svoga oca koji je takođe bio ratni veteran koji je nedavno preminuo. Brainteinštajn koji je otkrio novčanik, preko interneta je pronašao pravog vlasnika i javio mu se. Kako sam Rej kaže: 'Nazvao me nepoznat čovek stranog naglaska i pitao jesam li izgubio novčanik? Setio sam se da sam izgubio novčanik još davno u ratu u Francuskoj. Nisam mogao verovati da je to moguće. Novčanik je u dobrom stanju, a njemu je još uvek bila moja zdravstvena knjižica'. Rej je služio u 79. pešadijskoj diviziji američke vojske od jula 1944., a tokom sukoba je ranjen. Prevezen je u francusku bolnicu gde je i izgubio novčanik !!!

SAD
   Islamske duhovni vođe rekli su jednom bračnom paru u Indiji da se mora razvesti nakon što se suprug 'razveo' od svoje supruge u snu. Sohela Ansari je kazala prijateljima da je njen suprug Aftab ponovio reč 'talaq', ili razvod, tri puta u snu. Kada su je islamski duhovne vođe čuli rekli su da Aftabove reči predstavljaju razvod prema islamskoj proceduri koj se zove 'trostruki talaq'. Bračnom paru koji je bio u braku 11 godina i imao troje dece rečeno je da se mora rastati. Verske su vođe odlučile da ako se bračni par želi ponovno venčati mora pričekati najmanje sto dana. Sohela bi također trebala provesti noć s drugim muškarcem i tako se razvesti. Bračni par koji živi u istočnoj državi Zapadni Bengal odbio je poslušati naredbu i njihov je slučaj prijavljen centru za savetovanje porodica !!!

ALBANIJA
   Pet albanskih seljaka proveli su zatvoru dve nedelje zbog gajenja marihuane, a onda su oslobođeni nakon što je sud utvrdio da je biljka zbog koje su uhapšeni u stvari industrijska konoplja koja je namenjena je izvozu u SAD. Kako je rekao Martin Pelumbi, jedan od uhapšenih seljaka: 'Nikada nisam mislio da ću se naći u novinama kao šef međunarodnog lanca droge. To je nešto što vas može nasmeijati i rasplakati istovremeno. To je drugi put u pet godina da je albanska policija zamenila konoplju i marihuanu i uhvatila seljake !!!

TURSKA
   Jedan turski prodavač optužen je za povredu privatnog vlasništva zato što je vodio ljubav sa - lutkom. Ovaj čovek star 30 godina, zaposlen je u trgovini odećom u Antaliji, i nađen je potpuno go s lutkom u zagrljaju.U ljubavnom zanosu našli su ga ga njegove kolege kada su došli u jutarnju smenu, i to baš u izlogu trgovine. Oni su pozvali policiju nakon što su na lutki uočili čudna oštećenja i ugrize, a na analizu su poslane i ostale lutke za koje se sumnja da su bile 'zlostavljane i silovane' od strane prodavača. Po nekim navodima zaposlenih, on je često u trgovini ostajao posle zatvranja, te noći provodio zatvoren s lutkama u wc-u !!!

KANADA
   Policija u kanadskom gradu Vankuveru upozorila je svoje sugrađane da nije dobra ideja da se igraju sa napunjenim pištoljem u WC-u, pošto je jedan mladić upravo tamo slučajno sebi upucao nogu. Osim što je ostao bez nožnog prsta, ovaj 21-godišnji Kanađanin će se suočiti i s optužbom za neovlašteno posedovanje oružja. Kanadska policija je tako pozvala sugrađane da ne pokušavaju nikakve 'egzibicije' kao šro je bila ova sa napunjenim pištoljem tokom obavljanja nužde !!!

RUSIJA
   44-godišnji Rus, Aleksander Kirilov, nije se dobro proveo kada je želio začiniti svoj izlazak s prijateljima - tako što je pokušao silovati rakuna. Rakun mu je odgrizao penis. Aleksander je začuđenim hirurzima u bolnici u Moskvi rekao: 'Kada sam ugledao rakuna, pomislio sam kako bih se mogao malo zabaviti'. Hirurzi su mu rekli kako 'stvar' može ponovno funkcionirati, ali da ne mogu vratiti ono što je rakun odgrizao. A, po rečima njegovih prijatelja, i nije baš nešto previše ostalo !!!

SAD
   U američkom gradiću Montpelieru u Vermontu održano je 34. takmičenje u izboru za najsmrdljivije patike. Pobedu je odneo sedmogodišnji Džpšua But. Sedmogodišnji Džošua pobedio je u konkurenciji sa još šestero vlasnika smrdljivih patika. Nagrada mu je zlatni pehar, plaćeni put u Njujork i 2500 dolara. Pokrovitelj ovog takmičenja je firma Odor-Eater, proizvođač mirisnih uložaka za cipele, a u žiriju su se ove godine nalazili čak i hemijski stručnjak iz NASA-e, kao i jedan profesor sa univerziteta Braun !!!

UKRAJINA
   Ukrainski ufolozi počeli su sa prikupljanjem sredstava za podizanje spomenika vanzemaljcima koji su poginuli pokušavajući uspostaviti kontakt sa Zemljanima. Inicijatori ove ideje kažu da su mnogi vanzemaljci poginuli u različitim katastrofama, ali i da je ukrainska vojska od 1997. godine srušila najmanje sedam NLO-a !!!

AUSTRIJA
   Organizatori kampanje koja želi očistiti bečke ulice od psećeg izmeta pozvali su građane da zabeleže koliko su hrpica izmeta uočili u pet minuta te da im taj podatak dostave. Bečka incijativa za pseći izmet objavila je da će skupiti i obraditi te podatke i predati ih gradskim vlastima ne bi li ih tako naterale da se ozbiljnije pozabave problemom.
    Aktivisti su ranije prikupili 157.000 potpisa na peticiju kojom se od grada zahteva da pokrene nekakav program čišćenja i postroži kazne za vlasnike koji ne čiste za svojim psima. Po rečima Petre Jens, portparola Bečke incijative za pseći izmet, pomoću podataka koje pruže građani, organizatori akcije oceniće koji deo Beča psi najviše prljaju i koliko se izmeta pojavi u prosečnome danu !!!

KINA
   Kinez Lao Du iz mesta Zeng - zoua nakon 31 godine napokon može normalno da sedne, pošto su mu doktori izvadili iglu iz zadnjice. On je još 1978. godine zbog prehlade posetio jednog alternativnog iscelitelja u svom selu zbog kojega je 31 godinu imao iglu u zadnjici. Nesrećni Kinez je tražio pomoć u mnogim bolnicama, ali su tek doktori iz bolnice u Zeng - zou pristali potražiti izgubljenu iglu. Ona je izvađena iz Kineza nakon trosatne operacije, a hirurg koji je uradio operaciju kaže da je potraga za iglom bila vrlo detaljna !!!

SVET
   Nesretni John Anthony Gonzales dobio je batina od svoje devojke, ali najzanimljivije je da ga je devojka tukla svojim vibratorom. Gonzalesova djevojka Kimberly Lynn Calvert, došla je jednu veče 'mrtva pijana' kući i počela vikati na njega. Nakon što se izvikala na Gonzalesa uzela je svoju rozu seksualnu igračku te nastavila s udaranjem, ali po 'osetljivom području' nakon čega je Gonzales pozvao policiju. Devojka je privedena, a protiv nje je podignuta prekršajna prijava za zlostavljanje !!!

HONG KONG
   51-godišnji Lau Siu-Wah, našao se na sudu zbog lažnog predstavljanja. On se oblačio kao žensko i koristio je ličnu kartu svoje pokojne supruge kako bi vežbao u teretani tamošnjeg hotela Sheraton, i to još u delu koji je namenjen isključivo ženama. Pošto nije mogao dugo ostati neprimećen, pozvana je policija koja ga je ubrzo uhvatila. Lau se i na sudu pojavio u ženskoj odeći i to sa crvenim lakom na noktima !!!

ENGLESKA
    Engleska policija traga za muškarcem koji je nakon medicinske terapije postao radioaktivan. Radi se o 42-godišnjem Marijusu Tomasu Liopoldu za kojim je izdata je poternica pošto se ove nedelje nije pojavio na suđenju u Londonu, na kome je trebalo da odgovara zbog pedofilije, a njegov advokat Džini Mekej objasnila je sudu da ga je specijalni tretman tiroidne žlezde učinio opasno radioaktivnim i da je otputovao u Irsku! Policajci su upozoreni da je možda radioaktivan, i sada ga traže sa Gajgerovim brojačem i savetovano im je da ga ne treba vezivati lisicama za ruku nekog policajca !!!

SVET
    Obožavaoci Supermena nadmetaće se na internet aukciji za prvi broj stripa objavljen 1938. godine. Ponuđeni primerak stripa je veoma redak i nije restauriran. Na internet aukciji, koja traje do 13. marta, već je dostigao sumu od 200.000 dolara. Na koricama je prikazan Supermen, u prepoznatljivim kostimu sa slovom "S" na grudima, kako pred preplašenim prolaznicima podiže zeleni automobil. Lik Supermena je nastao 1932. godine u Klivlendu. Stvorili su ga kanadski crtač Džozef Šuster i američki scenarista Džerom Sigel. Prava na korišćenje lika prodali su strip izdavaču Detektiv Komiks (Detective Comics Inc.). Supermen se prvi put pojavio na kioscima u junu 1938. godine, u reviji Action Comics No 1 !!!

ENGLESKA
    'Moj posao je mnogo dosadan', napisala je 16-godišnja Kimberli Svon na Facebook-u, koja se pre samo tri meseca zaposlila kao administrator u kompaniji 'Ajvel marketing and logistik' iz Klektona u Eseksu i zbog toga je dobila otkaz. Poslodavac smatra da je to isto kao da je glasno izrekla mišljenje u kancelariji. Kimberli tvrdi da nije imenovala kompaniju, da je srećna na poslu i kaže: 'Baš su prava njuškala, kad sve proveravaju' !!!

AUSTRALIJA
    Dve stotine kandidata ušlo je u uži izbor za čuvara australijskog tropskog ostrva, što je proglašeno 'najboljim poslom na svetu', kako su ga nazvali promoteri turizma države Kvinslend. Oni su saopštili da su mnoge prijave poslate u poslednji čas izgubljene, jer je sajt bio zagušen njihovim prevelikim brojem. Skoro 35.000 ljudi podnelo je video prijave za posao plaćen 150.000 australijskih dolara (97.000 američkih dolara), a koji se sastoji u šestomesečnom uživanju na ostrvu Hamilton u Velikom koralnom grebenu. Entoni Hejz iz Ministarstva turizma je izjavio da je u poslednjih 72 sata uoči isteka roka, stiglo čak 7.500 prijava. Imena 50 finalista biće saopštena na sajtu Ministarstva (www.islandreefjob.com), a publika će do 24. marta moći da glasa za svog favorita. Kandidat koji dobije najviše glasova i 10 drugih koje izabere Ministarstvo, otputovaće na ostrvo Hamilton na kojem će biti obavljeni razgovori, a ime pobednika biće saopšteno 6. maja. Posao iz snova počinje 1. jula !!!

ČEŠKA
    Narodna banka Poljske je, zbog globalne ekonomske krize, uvela specijalne kurseve za sveštenike kojim ih obučava da budu dobri menadžeri svoje parohije i posavetuju vernike da pametno uzmu kredit. Kursevi se organizuju i za katoličke i za pravoslavne sveštenike. 'Sveštenici upoznaju osnove mikro i makroekonomije, osnove poreskog sistema, zakone, uče kako da napišu biznis plan, kako pametno da uzmu kredit', rekao je sveštenik Leslav Mirek iz Centra za informacije i obrazovanja Poljske katoličke crkve. Poljska centralna banka nije prva u regionu koja je angažovala sveštenike. Slovačka centralna banka je angažovala i posebno obučila sveštenike za kampanju za uvođenje evra prošle godine i tome može da zahvali što je oproštaj od krune i prelazak na evro od 1. januara prošao tako bezbolno i na slovačkom selu !!!

SVET
    Neprofitabilna organizacija sa sedištem u Vašingtonu, Ocean Conservancy, koja se bori za zdravije okeanske ekosisteme i zaštitom okeana, saopštila je da je iz mora, vodenih tokova i sa plaža širom sveta očistila više od tri miliona kilograma otpadaka. Volonteri su našli i 26.585 automobilskih guma - što bi bilo dovoljno za 6.646 automobila. Sledeće čišćenje zakazano je za 19. septembar. Deset najbrojnijih vrsta otpadaka nađenih na plažama i u morima (broj komada):

1. Cigarete i opušci - 3.216.991
2. Plastične kese - 1.377.141
3. Kutije i ambalaže - 942.620
4. Poklopci i zatvarači - 937.804
5. Plastične flaše - 714.892
6. Papirne kese - 530.607
7. Slamčice i kašičice za kafu - 509.593
8. Čaše, tanjiri, viljuške, noževi i kašike - 441.053
9. Staklene boce - 434.990
10. Limenke - 401.412 !!!

SEVERNA KOREJA
    Stanovnicima Severne Koreje ponovo je dozvoljeno korišćenje mobilnih telefona, svojevremeno im zabranjeno 2004. godine. 'Korjolink', severnokorejski mobilni provajder nastao udruživanjem korejske pošte i egipatskog telekoma, privukao je za dva meseca šest i po hiljada korisnika. Mreža je dostupna samo u Pjongjangu, ali oparater najavljuje proširenje na celu zemlju. Njihovi mobilni telefoni razlikuju se od onih u svetu, jer ne omogućavaju kontakte sa spoljnim svetom, na primer preko Interneta. Međutim, hiljade građana došlo je da kupi mobilne telefone, srećni što će uopšte moći da ih koriste !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana