Naslovni baner
Ponuda Tema

Otkačene Vesti Iz Sveta - No 12

   Super ljuta papričica, kad mrtvac pobedi na izborima, političari na detektoru laži, greška u isporuci... Ovaj svet je stvarno pun svega i svačega. Toliko gluposti i otkačenih stvari se dešava, da se čovek nekada mora zapitati da li ovde uopšte ima neko ko je normalan. Pročitajte najluđe i najotkačenije vesti iz celog sveta i pogledajte šta su sve ljudi u stanju da urade kada im pamet odluta i mozak ode na 'rezervu'. Stvarno, ima nas svakavih, ali jedino je dobro što će vam ovo izmamiti osmeh na lice i nasmejati vas do suza...  
INDIJA

    Indijka Anandita Duta Tamuli ušla je u Ginisovu knjigu rekorda, jer je za 2 minuta pojela 51 papričicu najljuće vrste na svetu.
Radi se o 'but jolokija', indijskim papričicama koje se od 2007. u Ginisovoj knjizi rekorda vode kao najljuće na svetu. Samo jedna semenka ove vrste tera suze na oči, nos odmah procuri, a pečenje u grlu može trajati i do 5 časova. Da bi pokazala koliko je imuna na ove 'paprike-ubice', Anandita je uzela punu šaku semenja 'but jolokije' i stavila na oči. I ništa! !!!

NJUJORK

    Izveden je uspešan probni let iznad Njujorka prvog letećeg automobila - 'Terafudža tranzišn'. Leteo, sleteo, na dodir dugmeta savio krila i nastavio autoputem! Leti brzinom od 184 kilometra na sat i može se držati u garaži kao i svaki drugi automobil. Karl Ditrih, njegov tvorac, kaže: 'Ovaj izum menja mogućnosti kretanja pojedinca na svetskom nivou, a to je upravo ono čemu su avijacijski entuzijasti težili još od 1918. godine'. Avion može da pređe 640 kilometara sa punim rezervoarom. Ako mu usput zafali, može jednostavno da sleti, odveze se do najbliže benzinske stanice i dolije bezolovni benzin. Sve je idealno, osim cene - 150 hiljada evra u startu. Vozači će morati kod sebe da imaju i vozačku i pilotsku dozvolu, u slučaju da ih policija 'zaustavi' tokom leta !!!

MISURI

    Stanovnici Vinfilda, gradića u Misuriju koji ima oko 700 stanovnika, ponovo su izabrali Harija Stounbrejkera za gradonačelnika - iako je on preminuo pre skoro mesec dana. On je na ovim izborima dobio 90 odsto glasova. Stounbrejker bio jedan od najpopularnijih gradonačelnika u istoriji tog gradića. Za sada nije poznato kako će ta situacija biti razrešena i da li će izbori biti ponovljeni, ili će za pobednika biti proglašen kandidat koji je dobio nešto više od osam odsto glasova !!!

LUJZIJANA

    Vlasti okruga Desoto u Lujzijani saopštile su da je 32-godišnji muškarac Terens Lojd uhapšen zbog posedovanja droge nakon što su radnici sa jedne građevine prijavili da četvoronoške liže blato i laje. Nakon pretresa, predstavnici zakona su kod Lojda pronašli više vrsta droge - malu bočicu sa Pi-Si-Pijem, 226 grama marihuane i 6 grama kreka. Takođe, neimenovana ženska osoba koja je doputovala sa njim iz Teksasa, istražiteljima je izjavila da ga je videla kako tumara oko kompleksa i jede hranu za pse !!!

PERU

    Policija u glavnom gradu Perua, Limi, odlučila je da ubuduće saobraćaj regulišu samo žene koje rade u policiji. Policajkama će biti poverena ta dužnost zbog toga što su one manje potkupljive i striktno poštuju saobraćajne zakone i propise. General Artura Davilja biće jedini muškarac koji će ostati u saobraćajnoj policiji i biće na njenom čelu, a oko 500 njihovih kolega iz tog dela policije biće premešteno u druge gradove. U Limi, poseban problem su autobusi jer mnogi od vozača nemaju vozačku dozvolu i prilikom skretanja ne opterećuju se saobraćajnim znacima, pokazivačima pravca i drugim simbolima !!!

MOLDAVIJA

    U sklopu sprovođenja nacionalnog programa protiv korupcije, predsednik Moldavije Vladimir Voronjin poslao je većinu državnih činovnika na detektor laži. Cilj testiranja smanjenje korupcije, ali i sprečavanje infiltriranja stranih obaveštajaca u vladu. Poligrafsko ispitivanje biće obavezno za sve koji se zapošljavaju u policiji, obaveštajnoj službi, carini, pograničnoj policiji, vojsci i državnom tužilaštvu, a i svi sadašnji funkcioneri koji imaju pristup tajnim vladinim podacima moraće da prođu poligraf. Za sve ostale funkcionere i činovnike navodi se da na poligraf mogu da odu 'dobrovoljno' !!!

FILIPINI

    Jedan mladi Filipinac zamalo da izazove tragediju koristeći pistu aerodroma u Legazpiju kao poligon za učenje svoje devojke da vozi. Avion filipinske kompanije 'Sebu Pacifik' sa 80 putnika sletao je na aerodrom u Legazpiju, gradu 360 kilometara jugoistočno od Manile, kada je pilot na pisti ugledao putnički kombi koji juri velikom brzinom ka letelici. Shvativši da je sudar neizbežan, iskusni pilot koji je sačuvao prisebnost, u poslednjem trenutku je izbegao katastrofu sa nesagledivim posledicama tako što je uspeo ponovo da podigne avion koji je samo nakratko dodirnuo tlo. U kombiju je bio mladić koji je učio svoju devojku da vozi, a ispostavilo se da je mladić sin jednog od visokih zvaničnika lokalnih avijacijskih vlasti !!!

MALIBU

    Poljski toalet koji se nalazi na imanju Boba Dilana u otmenoj četvrti bogataškog Malibua, prema rečima pojedinih komšija, već 6 meseci smradom ugrožava njihova "građanska prava". Naime, poljski WC postavljen na njegovom imanju, razljutio je pojedine stanovnike ovog priobalnog bogataškog naselja u kojem Dilan živi već 20 godina. Oni tvrde da povetarac sa Pacifika neprekidno nanosi smrad isparenja hemikalija za obradu otpada iz toaleta koji koriste čuvari i osoblje 67-godišnjeg pevača. Sindi i Dejvid Eminger, koji žive u kući odmah iza toaleta, rekli su da su se od smrada na koji se žale već 6 meseci, razboleli i ona i njihov osmogodišnji sin, pošto su osetljivi na hemikalije i imaju alergije. Dilanov portparol nije se javljao na telefon !!!
OHAJO

    Betsi Sanderman, asistentkinja tužioca okruga Hamilton u Ohaju, izjavila je štampanim medijima iz Sinsinatija da je 42 - godišnji Džon Spini iz Norvuda, ukrao auto marke 'ševrolet aplender' da bi na vreme stigao u Palatu pravde gde mu je za 9 sati ujutru bilo zakazano čitanje optužbe za krađu nakita vrednog oko 1.800 dolara. Međutim, Spini je izjavio da mu je nepoznati čovek ustupio svoj automobil za sumu od 10 dolara! Sada će morati da odgovara za dve optužbe: krađu nakita i krađu automobila, a sudija Fenon Ruker odredio je kauciju od 5.000 dolara !!!

FILADELFIJA

    Vlasnici prodavnice kućnih ljubimaca 'Pets plus' iz Filadelfije bili su zaprepašteni kada im je umesto sanduka sa egzotičnim ribicama i koralima, isporučen sanduk sa lešom. Telo Džona Kenojera, 65-godišnjeg muškarca iz Kalifornije koji je preminuo od Alchajmerove bolesti, bilo je donirano naučno-istraživačkoj grupi 'Life quest anatomical' iz Alentauna u Pensilvaniji, a transport leša je obavila aviokompanija 'Ju-Es ervejz', koja već skoro deceniju isporučuje i ribice za 'Pets plus'. Udovica Džona Kenojera, Meri, odreagovala je vrlo smireno, pa je čak uspela da nađe komičnu stranu svega ovoga. 'U početku sam, naravno, bila uznemirena i šokirana vešću. A onda sam shvatila da je po sredi jedna obična greška, ničega se moj muž u životu nije plašio kao letenja. Ovo je njegova zadnja šala na moj račun zato što sam ga stavila na avion'. Ako se pitate šta je sa ribicama, odgovor je dao vlasnik radnje Mark Arabija. 'Još su na aerodromu... verovatno mrtve' !!!

NEMAČKA

    Na ime nemačkog matematičara Adama Risa, koji je umro pre 450 godina, stiglo je pismo u kojem je zamoljen da plati dug za televizijsku pretplatu. Stručnjak za algebru Adam Ris, tu je kuću kupio 1525. godine, a sada je muzej posvećen davno preminulom Risu. Pismo je vraćeno pošiljaocu uz napomenu da su malo zakasnili sa opomenom, jer je gospodin Ris preminuo 30. marta 1559. godine, nekoliko vekova pre pronalaska televizije. Da je služba za naplatu TV pretplate uporna, govori i činjenica da je samo par nedelja nakon računa stigla i opomena za neizmireni dug! Kompaniji ovo nije prvi put da šalje račune preminulima - prošle godine isto takvo pismo poslato je pesniku Fridrihu Šileru koji je dugovao 17 evra. Šiler je preminuo 9. maja 1805. godine !!!

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA