Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Otkačene Vesti Iz Sveta - No 12

   Super ljuta papričica, kad mrtvac pobedi na izborima, političari na detektoru laži, greška u isporuci... Ovaj svet je stvarno pun svega i svačega.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
INDIJA
    Indijka Anandita Duta Tamuli ušla je u Ginisovu knjigu rekorda, jer je za 2 minuta pojela 51 papričicu najljuće vrste na svetu. Radi se o 'but jolokija', indijskim papričicama koje se od 2007. u Ginisovoj knjizi rekorda vode kao najljuće na svetu. Samo jedna semenka ove vrste tera suze na oči, nos odmah procuri, a pečenje u grlu može trajati i do 5 časova. Da bi pokazala koliko je imuna na ove 'paprike-ubice', Anandita je uzela punu šaku semenja 'but jolokije' i stavila na oči. I ništa! !!!

NJUJORK
    Izveden je uspešan probni let iznad Njujorka prvog letećeg automobila - 'Terafudža tranzišn'. Leteo, sleteo, na dodir dugmeta savio krila i nastavio autoputem! Leti brzinom od 184 kilometra na sat i može se držati u garaži kao i svaki drugi automobil. Karl Ditrih, njegov tvorac, kaže: 'Ovaj izum menja mogućnosti kretanja pojedinca na svetskom nivou, a to je upravo ono čemu su avijacijski entuzijasti težili još od 1918. godine'. Avion može da pređe 640 kilometara sa punim rezervoarom. Ako mu usput zafali, može jednostavno da sleti, odveze se do najbliže benzinske stanice i dolije bezolovni benzin. Sve je idealno, osim cene - 150 hiljada evra u startu. Vozači će morati kod sebe da imaju i vozačku i pilotsku dozvolu, u slučaju da ih policija 'zaustavi' tokom leta !!!

MAĐARSKA
   Dvojica studenta iz švajcarske dok su bili na kupanju, jedva su sačuvala živu glavu. Naime, njih dvojica su se dodavala protivtenkovskom minom ne znajući šta drže u rukama. 20-godišnji Lukas Aider i 19-godišnji Kristof Kurc kupali su se na obalama Dunava u Budimpešti kada su pronašli minu i počeli su se odmah dodavati, dok im je protivtenkovska mina služila kao frizbi. Na svu sreću, spasilac ih je na vreme zaustavio i pozvao policiju. Odmah je došla i ekipa za razminiravanje koja je detonirala ovu 6 kilograma tešku zaostalu sovjetsku protutenkovsku minu !!!

SAD
   Paun koji je slučajno zalutao na parkiralište Burger Kinga u Njujorku nesretno je završio pošto ga je pretukao nepoznati muškarac koji je bio uveren da se radi o - vampiru. Ovaj 7-godišnji paun zalutao je na parkiralište Burger Kinga te se ugnjezdio na haubi automobila, a radnicu iz restorana su ga hranili. Tada je došao muškarac koji je zgrabio pauna za vrat i počeo ga mlatiti, a kada su ga pitali što radi, odgovorio je: 'Ubijam vampira!'. Radnici su odmah pozvali policiju, ali muškarac je pobegao. Inspektori Odelenja za životinje izjavili su da je paun bio tako teško pretučen da su mu ispala sva pera iz repa te je nažalost morao biti uspavan !!!

TAJVAN
   Jedan komarac izazvao je na jugu Tajvana oružani obračun među grupom mladića u kojem su trojica ranjeni, a petorica uhapšeni. Osmorica prijatelja se zabavljalo u nekom baru i nakon što su podosta popili jedan od njih je zaspao. Tada mu je na obraz sletio komarac, što su ostali opazili te ga je jedan udario po licu, kako bi sprečio da ga komarac ubode. Ali, umesto zahvalnosti, probuđeni mladić se razbesnio, misleći da se prijatelji šale na njegov račun, te je otišao kući po pištolj. Potom se vratio u bar i počeo pucati po prijateljima, koji su mu ipak uspeli oteti pištolj. Nakon toga je izbila opšta tuča, koja je završila s trojicom ranjenih i petoricom uhapšenih. Nije poznato šta se na kraju dogodilo sa komarcem !!!

BRAZIL
   Brazilska vlast naredila je jednoj internetskoj stranici da skine oglas u kojem Brazilac nudi ženu za stotinu reala - oko 40 eura. Uprava javnih poslova za žene naredila je skidanje toga oglasa i upozorila internetsku stranicu Free Market (slobodno tržište) da krši zakon koji zabranjuje da se na prodaju nude 'ljudski organi, ljudi, krv, kosti ili koža', objavljeno je na stranici agencije za zaštitu žena. Oglas je glasio: 'Prodajem ženu zbog razloga koje ću skratiti... Stvarno mi je potreban novac'. Dotični muž je opisao ženin fizički izgled i nabrojao njene kvalitete kao domaćice i partnerice. Naveo je da joj je 35 godina i da 'vredi zlata koliko je teška' !!!

AUSTRALIJA
   Neke javne kuće u Sidneju ponudile su popuste na usluge koje pružaju kako bi privukle mušterije i tako kompenzirale slabiju posetu zbog povećanja cena goriva. Vlasnik bordela kazao je da posetiteljima nudi bonove s kojima će na benzinskim pumpama dobiti jeftinije gorivo. U drugoj javnoj kući svi koji imaju račun za benzin dobit će popust na uslugu kod devojaka, pa će polusatna poseta umesto 150 australskih dolara koštati 140 dolara !!!

MISURI
    Stanovnici Vinfilda, gradića u Misuriju koji ima oko 700 stanovnika, ponovo su izabrali Harija Stounbrejkera za gradonačelnika - iako je on preminuo pre skoro mesec dana. On je na ovim izborima dobio 90 odsto glasova. Stounbrejker bio jedan od najpopularnijih gradonačelnika u istoriji tog gradića. Za sada nije poznato kako će ta situacija biti razrešena i da li će izbori biti ponovljeni, ili će za pobednika biti proglašen kandidat koji je dobio nešto više od osam odsto glasova !!!

LUJZIJANA
    Vlasti okruga Desoto u Lujzijani saopštile su da je 32-godišnji muškarac Terens Lojd uhapšen zbog posedovanja droge nakon što su radnici sa jedne građevine prijavili da četvoronoške liže blato i laje. Nakon pretresa, predstavnici zakona su kod Lojda pronašli više vrsta droge - malu bočicu sa Pi-Si-Pijem, 226 grama marihuane i 6 grama kreka. Takođe, neimenovana ženska osoba koja je doputovala sa njim iz Teksasa, istražiteljima je izjavila da ga je videla kako tumara oko kompleksa i jede hranu za pse !!!

PERU
    Policija u glavnom gradu Perua, Limi, odlučila je da ubuduće saobraćaj regulišu samo žene koje rade u policiji. Policajkama će biti poverena ta dužnost zbog toga što su one manje potkupljive i striktno poštuju saobraćajne zakone i propise. General Artura Davilja biće jedini muškarac koji će ostati u saobraćajnoj policiji i biće na njenom čelu, a oko 500 njihovih kolega iz tog dela policije biće premešteno u druge gradove. U Limi, poseban problem su autobusi jer mnogi od vozača nemaju vozačku dozvolu i prilikom skretanja ne opterećuju se saobraćajnim znacima, pokazivačima pravca i drugim simbolima !!!

MOLDAVIJA
    U sklopu sprovođenja nacionalnog programa protiv korupcije, predsednik Moldavije Vladimir Voronjin poslao je većinu državnih činovnika na detektor laži. Cilj testiranja smanjenje korupcije, ali i sprečavanje infiltriranja stranih obaveštajaca u vladu. Poligrafsko ispitivanje biće obavezno za sve koji se zapošljavaju u policiji, obaveštajnoj službi, carini, pograničnoj policiji, vojsci i državnom tužilaštvu, a i svi sadašnji funkcioneri koji imaju pristup tajnim vladinim podacima moraće da prođu poligraf. Za sve ostale funkcionere i činovnike navodi se da na poligraf mogu da odu 'dobrovoljno' !!!

BUGARSKA
   Kako bi poboljšali radne uslove svojih radnika, bugarske željeznice uvele su rotirajuću stolicu za mašinovođe, pa sad oni mogu istovremeno mokriti kroz prozor i upravljati vozom .Ovo je bio veliki problem, dug čitav jedan vek, koji se pojavljivao svaki put kad bi im bila sila i kad su morali zaustaviti voz i 'olakšati' se kroz prozor. Naime, sindikat mašinovođa se žalio, jer u nekim starijim vozovima nije bilo WC-a, pa su morali stalno urinirati kroz prozor. Inženjeri s bugarske željeznice smislili su najbolje moguće rešenje. U sporne vozove uvode se rotirajuće stolice, koje omogućavaju mašinovođama da mokre kroz prozor dok voze, bez zaustavljanja. Jedino se nadamo da se neće 'okupati' neki od putnika koji u tom momentu proturi glavu kroz prozor kupea !!!

SIBIR
   Jedan stanovnik Tjumena u Sibiru pokušao je pomoći svom prijatelju da ukloni telo čoveka kojeg je ovaj ubio u tuči tako što je skuvao meso žrtve i ponudio ga poznanicima. Sibirac je uhcaćen prilikom policijskog pretresa njegove barake u koju su navraćali mnogi iz lokalnih kriminalnih krugova. Onima koji bi primetili čudan ukus jela koje je pripremao, domaćin bi objasnio da je reč o posebnim začinima koje koristi. Ruski zakon još uvek nema u sebe uvrštenu tačku o kanibalizmu kao kaznenom delo, iako je zabeleženo mnogo slučajeva pogotovo u najzabačenijim delovima države, tako da će ovom 'kuvaru' biti suđeno samo za saučesništvo u ubistvu. Kada ga je policija pitala zašto telo nije dao psima umesto prijateljima, 'kuvar' je objasnio kako se bojao da ih ne navikne na ljudsko meso !!!

FRANCUSKA
   Portparol policije u Mussidanu, gradiću na jugozapadu Francuske, nakon što je policija uhvatila lopova, izjavio je da postoje hrabri lopovi i glupi lopovi. Provalnik je iz doma jednog penzionera ukrao lovačke puške i televizor, ali nakon krađe je primetio da nema daljinskog upravljača. Dok je policija u stanici uzimala izjavu od pokradenog penzionera lopov je pokušao neopaženo ući u kuću i uzeti daljinski upravljač. Komšije su odmah nazvale policiju i lopov se našao iza rešetaka !!!

FILIPINI
    Jedan mladi Filipinac zamalo da izazove tragediju koristeći pistu aerodroma u Legazpiju kao poligon za učenje svoje devojke da vozi. Avion filipinske kompanije 'Sebu Pacifik' sa 80 putnika sletao je na aerodrom u Legazpiju, gradu 360 kilometara jugoistočno od Manile, kada je pilot na pisti ugledao putnički kombi koji juri velikom brzinom ka letelici. Shvativši da je sudar neizbežan, iskusni pilot koji je sačuvao prisebnost, u poslednjem trenutku je izbegao katastrofu sa nesagledivim posledicama tako što je uspeo ponovo da podigne avion koji je samo nakratko dodirnuo tlo. U kombiju je bio mladić koji je učio svoju devojku da vozi, a ispostavilo se da je mladić sin jednog od visokih zvaničnika lokalnih avijacijskih vlasti !!!

MALIBU
    Poljski toalet koji se nalazi na imanju Boba Dilana u otmenoj četvrti bogataškog Malibua, prema rečima pojedinih komšija, već 6 meseci smradom ugrožava njihova "građanska prava". Naime, poljski WC postavljen na njegovom imanju, razljutio je pojedine stanovnike ovog priobalnog bogataškog naselja u kojem Dilan živi već 20 godina. Oni tvrde da povetarac sa Pacifika neprekidno nanosi smrad isparenja hemikalija za obradu otpada iz toaleta koji koriste čuvari i osoblje 67-godišnjeg pevača. Sindi i Dejvid Eminger, koji žive u kući odmah iza toaleta, rekli su da su se od smrada na koji se žale već 6 meseci, razboleli i ona i njihov osmogodišnji sin, pošto su osetljivi na hemikalije i imaju alergije. Dilanov portparol nije se javljao na telefon !!!

OHAJO
    Betsi Sanderman, asistentkinja tužioca okruga Hamilton u Ohaju, izjavila je štampanim medijima iz Sinsinatija da je 42 - godišnji Džon Spini iz Norvuda, ukrao auto marke 'ševrolet aplender' da bi na vreme stigao u Palatu pravde gde mu je za 9 sati ujutru bilo zakazano čitanje optužbe za krađu nakita vrednog oko 1.800 dolara. Međutim, Spini je izjavio da mu je nepoznati čovek ustupio svoj automobil za sumu od 10 dolara! Sada će morati da odgovara za dve optužbe: krađu nakita i krađu automobila, a sudija Fenon Ruker odredio je kauciju od 5.000 dolara !!!

FILADELFIJA
    Vlasnici prodavnice kućnih ljubimaca 'Pets plus' iz Filadelfije bili su zaprepašteni kada im je umesto sanduka sa egzotičnim ribicama i koralima, isporučen sanduk sa lešom. Telo Džona Kenojera, 65-godišnjeg muškarca iz Kalifornije koji je preminuo od Alchajmerove bolesti, bilo je donirano naučno-istraživačkoj grupi 'Life quest anatomical' iz Alentauna u Pensilvaniji, a transport leša je obavila aviokompanija 'Ju-Es ervejz', koja već skoro deceniju isporučuje i ribice za 'Pets plus'. Udovica Džona Kenojera, Meri, odreagovala je vrlo smireno, pa je čak uspela da nađe komičnu stranu svega ovoga. 'U početku sam, naravno, bila uznemirena i šokirana vešću. A onda sam shvatila da je po sredi jedna obična greška, ničega se moj muž u životu nije plašio kao letenja. Ovo je njegova zadnja šala na moj račun zato što sam ga stavila na avion'. Ako se pitate šta je sa ribicama, odgovor je dao vlasnik radnje Mark Arabija. 'Još su na aerodromu... verovatno mrtve' !!!

NEMAČKA
    Na ime nemačkog matematičara Adama Risa, koji je umro pre 450 godina, stiglo je pismo u kojem je zamoljen da plati dug za televizijsku pretplatu. Stručnjak za algebru Adam Ris, tu je kuću kupio 1525. godine, a sada je muzej posvećen davno preminulom Risu. Pismo je vraćeno pošiljaocu uz napomenu da su malo zakasnili sa opomenom, jer je gospodin Ris preminuo 30. marta 1559. godine, nekoliko vekova pre pronalaska televizije. Da je služba za naplatu TV pretplate uporna, govori i činjenica da je samo par nedelja nakon računa stigla i opomena za neizmireni dug! Kompaniji ovo nije prvi put da šalje račune preminulima - prošle godine isto takvo pismo poslato je pesniku Fridrihu Šileru koji je dugovao 17 evra. Šiler je preminuo 9. maja 1805. godine !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana