Naslovni baner
Home
Najnovije vesti -Vesti -NAJNOVIJE VESTI IZ SRBIJENAJNOVIJE VESTI IZ CRNE GORENAJNOVIJE VESTI IZ BOSNE I
HERCEGOVINENAJNOVIJE VESTI IZ HRVATSKENAJNOVIJE VESTI IZ
MAKEDONIJENOVICE IZ SLOVENIJE IN TUJINEVESTI IZ SVETAVESTI IZ SPORTATV PROGRAMI BALKANSKIH TELEVIZIJA
Meni

Kad Kreteni Krenu u Pljačku - No 1

    Da bi se opljačkala banka treba imati dobar plan, dobru organizaciju i biti dovoljno inteligentan za tako nešto. Ali, šta kada idioti krenu u pljačku? Koliko ljudi, toliko ćudi, lepo kaže narod. Tako da, nije baš svako za pljačkaša. Kakvih sve pametnjakovića ima, videćete... Pogledajte ove smešne tekstove koji će vam izmamiti osmeh na licu. Smejte se što više, jer smeh je zdravlje...!

• Dvojica provalnika nisu uspela policajcima prodati priču da su zapravo vodoinstalateri koji su u gluvo doba noći došli prijatelju popraviti zahod i nisu imali ključ, pa su provalili.
Policajci nisu 'kupili' priču koju su im je pokušao prodati provalnički dvojac zatečen u ranim jutarnjim satima iza restorana koji je nešto pre toga opljačkan. Policajac ih je zatekao s vrlo zanimljivom 'opremom': papagajkama, odvijačem, drugim alatom i baterijom. Kad su uhvaćeni, pokušali su objasniti policajcu da su samo hteli pomoći prijatelju da popravi zahod. Jedini je problem što nisu znali prijateljevo ime, broj telefona, a ni adresu. Policajac je pronašao i veliku gvozdenu polugu skrivenu u snegu i njihove tragove koji su vodili prema stražnjim ulazima nekoliko prodavnica. 'Vodoinstalateri' su na kraju završili u mesnom zatvoru zbog 'posedovanja alata koji se može iskoristiti u provali' !!!

• Da lopovi u svojim krađama često baš i nisu toliko temeljiti dokazuje najnoviji slučaj iz Nemačke koji bi kradljivca mogao dovesti do živčanog sloma. Nepoznati je muškarac na aerodromu u Diseldorfu ukrao aktovku od jednog iranskog poslovnog čoveka te ju ubrzo bacio jer nije uočio da sadrži pravo bogastvo. Čak 10.000 eura u gotovini bilo je u aktovki koja je očito imala duplo dno, a lopov se nije setio proveriti postoji li u njegovom plenu kakvo skriveno mesto. Zbog toga je aktovku bacio nedugo nakon što ju je ukrao, a ubrzo ju je pronašao policajac koji je utvrdio da je sav novac na broju !!!

• Pljačkaš koji je krenuo u pljačku banke u Sidneju mislio je da se savršeno prerušio, jer je obukao haljinu, čarape i stavio plavu periku, ali je zaboravio na samo jednu sitnicu - da se obrije. Pljačkaš je brzo identificiran i uhapšen. 'Bradata pljačkašica' vezao je troje zaposlenika u trenutku otvaranja banke, uzeo određen iznos gotovine i pobegao sa mesta zločina. Policija ga je vrlo brzo pronašla, jer njegov izgled nije prošao nezapaženo !!!

• 'Pametnim' kriminalcima svakakve ideje padaju na pamet. To pokazuje i slučaj muškarca iz Pitsburga koji je pokušao u jednom megamarketu da razmeni novčanicu od milion dolara. Neimenovani je muškarac blagajnici pružio milionsku novčanicu, a nakon što ju je ona odbila primiti i razmeniti, obuzela ga je navala panike i besa, pa je elektronskim čitačem kartica udario po blagajni i posegnuo za čitačem kodova. Policija je uhvatila muškarca, koji sa sobom nije nosio nikakva lična dokumenta, a odbio je policiji odati svoj identitet. Od 1969. godine, novčanice od 100 dolara su najveće koje se nalaze u opticaju !!!

• Nespretni pljačkaš banke u New Hudsonu, u okrugu Oakland, u američkoj saveznoj državi Mičigan, od prevelikog je uzbuđenja zbog poduhvata u koji se zaputio, zaboravio jednu sitnicu - vreću za novac. Pljačkaš je ušao u poslovnicu Chase banke obučen u sportsku majicu s kapuljačom, noseći sunčane naočale i zimske rukavice na rukama. Bankovnoj službenici je pružio papirić na kojem je pisalo 'Daj mi novac'! Rekao je službenici 'neka požuri', no kad ga je upitala gde mu je vreća u koju će staviti novac, pljačkaš se zbunio te je praznih ruku pobegao iz banke! Policija istog pljačkaša sumnjiči i za pljačku banke koja se dogodila u okrugu Macomb te za još tri pljačke koje su se dogodile u Oaklandu !!!
• Neki je provalnik provalio u stan Valtera Ričija u Sent Luisu u Americi. Dok je bio u punom poslu iznenada je zazvonio telefon. Provalnik se toliko zbunio da je pobegao glavom bez obzira. Ne samo da nije odneo ništa iz stana, nego je onde ostavio i plen prethodne pljačke - torbu sa 9.000 dolara !!!

• Krenuo je u pljačku... provalio je u jednu kuću, video klavir... i zasvirao. Na njegovu nesreću, prebiranje po tipkama klavira probudilo je vlasnika kuće koju je pljačkao. Lopov se nije mogao suzdržati da ne zasvira na klaviru u jednoj kući koju je pljačkao u holandskom mestu Tielu, objavila je policija. Nažalost po ovog 'pametnog' 20-godišnjaka, muzika je probudila vlasnika kuće koji je pozvao policiju. 'Žrtva se ne seća je li provalnik svirao dobro ili loše. Više ga je brinulo stanje u kući', rekao je šef policije !

• Jedan je lopov u Nemačkoj pokazao se prilično glupavim pošto se dva dana nakon krađe u jednoj trgovini vratio da zameni robu. Ovaj 20-godišnji Nemac, prvo je u trgovini ukrao jaknu i cipele. Kad je došao kući video je da su cipele različitih veličina i odlučio je prvom prilikom otići u prodavnicu i zameniti ih. Odabrao je vreme kad u trgovini ima dosta ljudi, nadajući se da ga niko neće primetiti dok bude menjao obuću. Međutim, teško da je mogao proći nezapažen jer je na sebi, uz cipele koje je ukrao pre dva dana, imao i jaknu koju je tada 'posudio' !!!

• Pljačkaš je, prema rečima detektiva Toma Bisia, ušao u poslovnicu Chase bake obučen u sportsku majicu s kapuljačom, noseći sunčane naočare i zimske rukavice na rukama. Bankovnoj službenici je pružio papirić na kojem je pisalo 'Daj mi novac!'. Rekao je službenici 'neka požuri', no kad ga je upitala gde mu je vreća u koju će staviti novac, pljačkaš se zbunio te je praznih ruku pobegao iz banke. Policija istog pljačkaša sumnjiči i za pljačku banke koja se dogodila u okrugu Macomb te za još tri pljačke koje su se ranije dogodile u Oaklandu !!!

• Za uspešno bavljenje bilo kakvim poslom, tako i kriminalom, treba imati neke temeljne veštine, a nepoštovanje osnovnih pravila u velikom broj slučajeva donosi neuspeh - a, to se pokazalo i kod jednog provalnika u Edmontonu u Kanadi. Neimenovani kriminalac nije dobro izvidio teren na kojem je nameravao počiniti provalu. Kuća u koju je upao nalazi se neposredno uz poligon za uvežbavanje policijskih pasa. On nije uspeo ni isključiti alarm. Kad se zvuk alarma oglasio, pred kućom se stvorilo nekoliko policajaca sa psima. Provalnik je spektakularno izleteo automobilom kroz garažna vrata i - zaglavio se u obližnjem nanosu snega. Još jednom je pokušao umaknuti, ali su ga ubrzo sustigle šape pravde jer su policajci na njega pustili pse !!!

• Portparol policije u Mussidanu, gradiću na jugozapadu Francuske, nakon što je policija uhvatila lopova, izjavio je da postoje hrabri lopovi i glupi lopovi. Provalnik je iz doma jednog penzionera ukrao lovačke puške i televizor, ali nakon krađe je primetio da nema daljinskog upravljača. Dok je policija u stanici uzimala izjavu od pokradenog penzionera lopov je pokušao neopaženo ući u kuću i uzeti daljinski upravljač. Komšije su odmah nazvale policiju i lopov se našao iza rešetaka !!!

• Japanski provalnik Konoshin Kawabata, koji se noću uvukao u jednu zgradu u Osaki jako se iznenadio kada je naleteo na dvadesetak sumo boraca. On se uvukao u jednu zgradu u Osaki, na zapadu Japana, a nije primetio da se radi o dvorani za trening i boravištu sumo boraca. Pipajući po mraku, odjednom se našao oči u oči s 1,80 metara visokim i 131 kilogram teškim momkom. Dok je zaustavljao lopova, borac je pozvao u pomoć. Probuđeni vikom, ostali sumo borci smesta su priskočili u pomoć. Prestravljeni lopov u policijskoj stanici je izjavio: 'Prvo me uhvatila nekakva grdosija. Kad se svetlo upalilo, bio sam okružen s dvadesetak sumo boraca. Mislio sam da mi se priviđa' !!!¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu