Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Crtani Filmovi Online

Lolek i Bolek

    Crtani filmovi o zanimljivim prijateljima Loleku i Boleku i njihovim avanturama. Bolek i Lolek su dva dečaka, junaka istoimenog poljskog crtanog filma. Bolek i Lolek su deminutivi imena Bolesvav i Karol. Bolek ima crnu kosu, nosi žutu majcu i visok je, dok Lolek nosi belu majcu, ima retku razbarušenu kosu, niži je i okruglast.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
   Kao inspiracija za likove su poslužili sinovi autora Vladislava Nehrebeckog. Uz njega, na filmovima su radili Alfred Ledvig i Lešek Meh. Ovaj crtani film se prvi put pojavio 1964. U naredne 22 godine, ukupno je napravljeno oko 150 kratkih epizoda i dva dugometražna filma. Lolek i Bolek su progovorili u filmovima iz 1980-ih, dok su pre toga bili nemi. Filmovi su izrađivani u Studiju animiranih filmova u Bjelsko Bjali. Ovo je najpopularniji poljski crtani film svih vremena, prikazivan u mnogim zemljama, a naročito u Istočnoj Evropi. U poljskim gradovima: Olšćin, Zjelona Gora, Kvidžin i Ostrov Velikopoljski, postoji ulica sa imenom ovih junaka.




¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolji Crtani FilmoviNajbolji Crtani Filmovi - Ostali Crtani
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu

NAPOMENA: Nijedan video snimak koji možete videti ovde nije u vlasnistvu sajta www.conopljanews.net i nijedan od ponuđenih crtanih filmova nije hostovan na našem serveru. Radi se o preuzetim kodovima (embed code) koje je Google i Youtube ponudio webmasterima za postavljanje na sopstvenim sajtovima. Zbog toga sajt www.conopljanews.net nije odgovoran za kršenje autorskih prava. Ukoliko naiđete na snimak za koji mislite da krši vaše ili nečije autorsko pravo molimo vas da se prvo obratite sajtovima na kojima su hostovani ti snimci i prijavite ih kako bi ih Youtube uklonio. Kada ih oni uklone više neće moći ni ovde da se prikazuju.
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana