Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Zanimljivosti o Ljubavi - No 5

  Odšteta zbog impotencije, šta se desi kad ženi kradete stoku, zašto žene u stvari vole ljubavni odnos, kad se lutka pokvari, o čemu fantazirate ...

Ljubav To malo ljubavi:  
ODŠTETA ZBOG IMPOTENCIJE

    Kao uvod ovom članku nek posluži vic kada žena dođe kod lekara i kaže da pati zbog impotencije. Na to će doktor: 'Valda hoćete da kažete da vaš muž pati od impotencije. A žena će: 'Ne doktore, on boluje od impotencije, a ja patim!'
    Impotentni Italijan koji je svoj problem sakrivao od supruge sve do venčanja sada mora da joj plati odštetu jer je osujetio njeno pravo da ima porodicu, odlučio je italijanski vrhovni sud.
    Žena koju su italijanski mediji nazvali Kristina S, po hitnom postupku je dobila razvod braka kada je saznala da njen suprug ne može da ispunjava bračne dužnosti. Nakon toga je odlučila da traži odštetu tvrdeći da joj je 'opljačkano pravo na ljubavni život' i onemogućeno da ima porodicu. Uprkos tome što je gubila na nižim sudovima, nastavila je da se žali i konačno je vrhovni sud doneo odluku u njenu korist.
    'Njeno temeljno pravo da osnuje porodicu - kao žene, supruge i na kraju majke je osujećeno', glasila je odluka suda. Iznos odštete biće određen na nižem sudu na Siciliji gde je nesrećni par i venčan.  

KRATKA ISTORIJA PREZERVATIVA

    Reč kondom je, verovatno, nastala od latinske reči 'codus', što znači sud ili posuda. Grugo objašnjenje tog naziva može biti što je kondom u današnjem obliku osmislio engleski armijski lekar, pukovnik Kvondam, oko 1645. godine, i da je u pitanju, u stvari, modifikacija njegovog prezimena. Ne zna se pouzdano ko je pronašao kondom, ali se zna da je odavno u upotrebi.
      Potvrdu nalazimo u spisima Markiza De Sada, Kazanove i Džejmsa Bosvela. Ovaj poslednji, škotski pravnik i pisac, štitio se od polnih bolesti kondomom od lanenog platna. Tokom njegovih poseta amsterdamskim bordelima, 1764. godine, imao je običaj da pije sa prostitutkama, ali se susret na tome završavao ukoliko bi se dogodilo da je slučajno zaboravio svoje sredstvo za zaštitu. Kazanova je, takođe, posećujući marsejske bordele, koristio takozvani 'engleski kišobran' i govorio o njegovom dobrom efektu.
     Evo kratkog pregleda istorije čarobne i prekorisne nogavice za srednju nogu. Istorija kondoma traje nekoliko hiljada godina. Poznato je da su Egipćani, oko 1000. godine pre nove ere, koristili lanene futrole da bi se zaštitili od bolesti.

■ 100. - 200. godina naše ere  - Najranija evidencija o upotrebi kondoma u Evropi potiče iz scena naslikanih u pećini u Kombarelu, u Francuskoj.

■ 15000. godina 
- Prvi poznati zvanični opis kondoma i ogledi vezani za njegovu upotrebu, potiču iz Italije. Izvesni Fabrijel Falopijus se hvalio da je izumeo lanene futrole i da ih je testirao sa 1.100 muškaraca, a da se nijedan nije zarazio sifilisom, u to doba vrlo opakom bolešću. Korisna uloga tog izuma u zaštiti od trudnoće ustanovljena je kasnije. Oko 1500. godine napravljena je jedna inovacija, tako što je lanena futrola potapana u određene hemikalije, a zatim se, pre upotrebe, sušila. To su bili prvi spermicidi na kondomima.

■ 1700. godina - Počinju da se upotrebljavaju kondomi od životinjskih creva. Nesrećna okolnost je što su bili veoma skupi, i zato su se višekratno upotrebljavali. Ove kondome su tada opisivali kao 'opremu protiv zadovoljstva, a paučinu protiv infekcije'.

■ 1844. godina - Gudije i Henkok počinju masovnu proizvodnju kondoma napravljenih od vulkanizovane gume. Vulkanizacija je proces koji sirovu gumu pretvara u elastični materijal. Godine 1861. kondom je prvi put javno reklamiran u američkim novinama, i to kada je 'Njujork Tajms' štampao oglas o 'francuskoj zaštiti'.

■ 1873. godina
- Komstokov zakon je ukinut. Nazvan po Antoniju Komstoku, taj zakon je zabranjivao sve što je moglo uticati na kontrolu rađanja, i davao ovlašćenja poštanskoj službi da oduzme sve kondome koji su slati preko pošte.

■ 1880. godina - Proizveden je prvi lasteks kondom, mada je moralo da se čeka do 1930. da on uđe u široku upotrebu. Od 1935. godine u Americi se proizvodilo preko milion kondoma svakodnevno.

■ 1980. - 1990. godina
- Do 1980. američki proizvođači su dominirali tržištem kondoma. Tada se japanska marka kondoma 'Kimono' probila na američko tržište. Taj kondom je bio tanji i dobro podmazan, i njegova upotreba je omogućavala i zadovoljstvo i zaštitu.
   Devedesete godine obeležene su upotrebom velikog broja različitih vrsta kondoma. U toj deceniji je proizveden prvi polietilenski kondom. Od 1993. godišnja proizvodnja prirodnih lasteks kondoma dostigla je cifru od 8.5 milijardi. Danas je taj broj još mnogo veći.

ŠTA SE DESI KADA KRADETE ŽENI STOKU

    Kada je nepoznati muškarac sa društvom upao na imanje, u nameri da joj ukrade stoku i da je siluje, napadnuta Peruanka mu je zabila zube u testise i lekarima nije preostalo ništa drugo nego da mu jedan odstrane...
    'Izgledalo je kao ugriz psa. Kad je došao, desni testis mu je visio na niti... Nije bilo druge mogućnosti nego da ga odsečemo' - rekao je Hugo Jaime, hirurg u regionalnoj bolnici u mestu Huanuko u Andima, severoistično od Lime.  
    Događaj se zbio tokom noći u jednom zabitom selu. Danas čovek bez testisa - Hermogenes Meza je sa još desetoricom kradljivaca stoke upao na imanje Elizabet Koz. Ona na kraju nije uhapšena jer se branila - saopštila je policija. Ostatak razbojnika je pobegao kad je Elizabetina rodbina počela da ih gađa kamenjem.

ZAŠTO ŽENE U STVARI VOLE LJUBAVNI ODNOS

    Devojka vam je stalno napaljena, a vi ste naivni pa mislite da je to zbog vas. Evo, uverite se koji su mnogo verovatniji razlozi zbog kojih žene u stvari pristaju na odnos:

■ Zato što je ionako nameravala da promeni  posteljinu.
■ Zato što tako može da uštedi, ne mora da kupi nove baterije za svoje pomagalo.
■ Jer može malo da sklopi oči...
■ ... i do mile volje da zamišlja svog omiljenog glumca.
■ Da bi potrošila na stotine kalorija odjednom.
■ Da bi napokon popričala sa dečkom.
■ Zato što može da vrišti do mile volje, a da je ne  proglase histeričnom.
■ Zato što ne postoji drugi način da ga nagovori da skine tu užasnu maicu sa  likom Barta Simpsona.
■ Zato što je popila četiri čaše vina.
■ Može da odglumi orgazam i da se divi svojoj uverljivosti.
■ Može da bude potpuno sigurna da joj tako neće biti hladno.
■ Zato što se uvek nađe neki muškarac koji želi da pronađe tačku G, pa kad je  već toliko zapeo da mu izađe u susret.
■ Ne zna kako drugačije da ubije vreme do početka omiljene serije.
■ Pa, mora se nečim sutradan pohvaliti pred koleginicama kad je pitaju: 'I, šta ima'?

KAD SE LUTKA POKVARI

    Jedan Rumun napisao je žalbu službi za zaštitu potrošača, jer njegova ljubavnai lutka na naduvavanje se brzo izduvavala, a zbog greške takođe nije proizvodila uzdahe kakve je on očekivao.
    Nadležne službe u Transilvaniji naložile su trgovini gde je lutka kupljena da plate kaznu od 800 eura, kao i da isporuče novu ispravnu lutku nezadovoljnom ljubavniku.

O ČEMU FANTAZIRATE

   Nema osobe koja nije sklona ljubavnim maštarijama, a italijanski psiholozi su zaključili da se sve fantazije na temu odnosa svode na četiri grupe: dominaciju, voajerizam, potčinjenost ili egzibicionizam. O čemu vi maštate?

■ DOMINACIJA - ako maštate da tokom odnosadominirate nad partnerom, podsvesno imate želju da i u životu držite sve konce u svojim rukama. Nesigurni ste i nemate dovoljno samopouzdanja, a ni dovoljno hrabrosti da se suočite sa problemima.
■ VOAJERIZAM - nikada ne zamišljate sebe u ljubavnim fantazijama, već druge. Uglavnom neki nespojiv i nepoznat par. Izuzetno ste nezadovoljni sobom, poslom koji obavljate, životom. Podsvesno želite da izađete iz svoje kože i budete neko drugi. Hitno vam je potrebna promena i to iz korena.
■ POTČINJENOST - maštate da vodite ljubav zavezanih ruku ili očiju, nemate kontrolu nad situacijom, i to vas uzbuđuje. U životu je sve obrnuto, verovatno imate vrlo uspešnu karijeru i brak ili vezu, ali duboko u sebi ste još ono dete koje želi da neko brine o njemu, da ga voli i mazi.
■ EGZIBICIONIZAM - u mislima ste striptizeta, šetate goli plažom, vodite ljubav pred kamerama, fotoaparatima, publikom. Na javi se trudite da budete tihi, gotovo neprimetni, da ponašanjem i oblačenjem ne privlačite pažnju. Možda ste tako vaspitani, možda se plašite ljudi, ali u svakom slučaju niste zadovoljni ulogom statiste koju ste sebi nametnuli.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Ljubav i Sve Oko NjeLjubav i Sve Oko Nje - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana