Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Ljubavne Zanimljivosti - No 4

  Zašto je krastavac bolji od žene, lubenica menja vijagru, ljubav u snovima, hormonom protiv treme, ženske grudi produžavaju život, čest ljubavni za dugovečnost, male tajne velikih zavodnika...

Ljubav To malo ljubavi:  
LUBENICA MENJA VIJAGRU

   Jedna hladna i sveža kriška lubenica može da ima slične efekte kao vijagra, lek protiv muške impotencije, saopštili su američki naučnici.
Lubenica sadrži citrulin, koji pospešuje proizvodnju hemikalija u telu koje pomažu opuštanju krvnih sudova, kao što to čini vijagra, navodi se u najnovijoj studiji naučnika iz Teksasa. Citrulin, koji se nalazi u jestivom delu lubenice, reaguje zajedno sa enzimima organizma. Oni se potom menjaju u arginin, aminokiselinu koja blagotvorno utiče na srce, krvotok i imunološki sistem. Arginin podstiče drugu hemikaliju - azotnu kiselinu, koja opušta krvne sudove, što u osnovi isto čini i vijagra, koja leči poremećaj erekcije, navodi se u istraživanju i dodaje da lubenica nije organski specifična kao vijagra, ali je dobro što može da opusti krvne sudove bez neželjenih efekata.
    Naučnici upozoravaju da lubenica ne može nikako da zameni vijagru i da muškarci koji uzimaju taj lek, ne treba terapiju da zamene lubenicom. Azotna kiselina, takođe, pomaže i u ublažavanju tegoba upale grla, visokog krvnog pritiska i drugih kardio-vaskularnih problema. Lubenica sadrži oko 60 odsto citrulina, navode naučnici i dodaju da je neophodno pojesti najmanje šest kriški lubenice da bi organizam dobio dovoljno citrulina za opuštanje krvnih sudova. 

LJUBAV U SNOVIMA

    Vođenje ljubavi u snu je virtuelno iskustvo koje gotovo nikome nije strano. Vođenje ljubavi tokom sna često se mnogo razlikuje od uobičajenog načina izražavanja strasti u realnom životu, počev od izbora partnera, preko poza, okolnosti, mesta na kojem se vodi ljubav...
    Grupa istraživača i psihologa iz njujorka intenzivno je proučavala vlažne snove u želji da otkriju njihovo značenje i dokuče poruke koje šalje podsvest. Interesantan je podatak da zbog uticaja hormona testosterona, odnos u snovima mnogo češće imaju muškarci, ali zato žene češće doživljavaju vrhunac sa svojim virtuelnim partnerima.

■ SA STALNIM PARTNEROM - Ovo je jedan od najčešćih ljubavnih snova. Osoba sanja da vodi ljubav sa svojim partnerom, ali uglavnom na potpuno drugačiji način. Prema mišljenju psihologa, najverovatnije je reč o potisnutom nezadovoljstvu odnosom u stvarnom životu, možda jedan od partnera nije dovoljno opušten ili maštovit, pa se erotske želje i potrebe ostvaruju u snu. Ako voljena osoba u snu izgleda mnogo bolje nego na javi, znači da je partner u suštini nezadovoljan svojim izborom.
■ SA BIVŠOM LJUBAVI - Sasvim ste sigurni da ste preboleli bivšu ljubav, ali vas prilično zabrinjava što sanjate da vodite ljubav sa njim(njom). Ne brinite, jer to ne znači da niste preboleli raskid. Naprotiv, stručnjaci veruju da je upravo to pokazatelj da se polako „hladite“ i da ste spremni da počasno mesto u vašem srcu ustupite drugoj osobi. Odnos sa bivšim ljubavima ponekad može da predstavlja i neraščišćene račune između vas, zbog čega se češće javlja kod osoba koje preživljavaju razvod, suočavaju se sa podelom imovine, brinu oko alimentacije ili starateljstva nad decom...
■ NA JAVNOM MESTU - Ovde je najintenzivniji osećaj u snu strah da će vas neko uhvatiti „na delu“, a ne sam ljubavni čin. ljudi koji sanjaju da vode ljubav na javnom mestu uglavnom strahuju od neke osobe ili događaja u životu, a zanimljivo je da ga najčešće imaju osobe koje krše zakon. Ako je osoba u emotivnoj vezi, ovaj san može da ukaže na potisnute probleme sa partnerom, strah od intimnosti ili strepnja da će vas partner prevariti ili ostaviti. 
■ SA STRANCEM - Pokazuje ogromnu želju za avanturom, ali i za promenom partnera. Zanimljivo je da ovaj san češće imaju žene nego muškarci i da je misteriozni stranac skoro uvek neverovatno zgodan i privlačan. Ako se javi griža savesti u snu posle odnosa, znači da spavač nije još 'zreo' za promene na javi.
■ SA OSOBOM ISTOG SPOLA - Posle buđenja često sledi panika, jer laici tumače ovaj san kao promenu svoje ljubavne orijentacije, ali psiholozi i istraživači se ne bi složili sa njima. Muškarcima naročito teško pada san u kojem uživaju dok vode ljubav sa drugim muškarcem i čim otvore oči traže savet psihijatra. Ovim snom podsvest poručuje da ste izuzetno nezadovoljni dešavanjima na svom ljubavnom planu i da hitno morate nešto da promenite. Ukoliko poznajete osobu sa kojom ste u snu vodili ljubav, potajno želite da se identifikujete sa njom jer je doživljavate kao uspešniju, bolju, lepšu od vas. Odnos u snu vam omogućava da budete na istom nivou.
■ SA KOLEGAMA ILI POZNANICIMA - Postoje dva tumačenja: ukoliko vas osoba iz sna uopšte ne privlači na javi, čak je ne podnosite u realnom životu, znači da vam je život ušao u kolotečinu i da je došlo do zastoja na ljubavnom ili poslovnom planu. Međutim, ako vas virtuelni ljubavni partner veoma privlači u stvarnosti, san je prirodna posledica vaše ogromne želje da budete zajedno i na javi.
■ PERVERZNI SNOVI - Mnogi uzorni pojedinci koji nastoje da budu moralni i pošteni, kada utonu u svet snova suočavaju se sa perverznom stranom svoje ličnosti. Uživaju u egzibicionizmu, sado-mazo odnosu, nasilni su ili su žrtve silovanja, bave se prostitucijom, striptizom... Ovi snovi mogu da budu vrlo iscrpljujući za organizam, čak uzrokuju i bolest, a nestaju tek kada se osoba promeni „iz korena“. Uglavnom ih imaju osobe koje prisiljavaju sebe da se uklope u neki životni šablon (na primer, da budu uzorne majke i domaćice, uspešni poslovni ljudi, dobri prijatelji...), a zapravo uopšte nisu takvi.

HORMONOM PROTIV TREME

    Naučnici veruju da hormon oksitocin, koji se luči u organizmu tokom ljubavnog odnosa, može da pomogne stidljivim osobama da savladaju tremu, jer smanjuje osećaj nelagodnosti i smiruje strah. Stručnjaci iz SAD, Evrope i Australije trenutno nastoje da pronađu oblik u kojem bi se ovaj hormon konzumirao, a najverovatnije će biti na bazi spreja i prskaće se u nos.
    Ovaj hormon bi mogao da bude vrlo koristan za lečenje bolesti kao što su fobija, poremećaji ličnosti, autizam, depresija... što je najvažnije, ne može da izazove negativne posledice po zdravlje.

ŽENSKE GRUDI NAM PRODUŽAVAJU ŽIVOT

    Posle godina istraživanja u nemačkim bolnicama naučnici su utvrdili da gledanje bujnih ženskih grudi i te kako može uticati na zdravlje muškaraca, odnosno da im može produžiti život za čak pet godina. Kod muškaraca starijih od 40 godina rizik od infarkta i moždanog udara drastično se smanjio pošto su svakodnevno barem deset minuta gledali fotografije velikih ženskih grudi.
    Rezultat je bio iznenađujući - svima im se drastično smanjio pritisak, poboljšao puls i snizio procenat arterijskih oboljenja.

ČEST LJUBAVNI ODNOS ZA DUGOVEČNOST

    Muškarci koji žele duži ljubavni život trebalo bi odnose da upražnjavaju što češće, tvrdi tim stručnjaka sa Univerziteta Tamperea u Helsinkiju. Do ovog zaključka naučnici su došli na osnovu petogodišnjeg istraživanja kojim je obuhvaćeno hiljadu Finaca od 55 do 75 godina. Pokazalo se da su ispitanici koji su od početka imali redovan odnos bili izloženi manjem riziku od erektilne disfunkcije.
    Za razliku od njih, ispitanici koji su imali neredovan odnos, preskačući i po nekoliko nedelja, pri kraju istraživanja bili su suočeni s problemom erektilne disfunkcije. Bez obzira na to što su u obzir uzete godine ispitanika, dijabetes, srčane i druge hronične bolesti, za pojavu ove nevolje, koju ne vole ni muškarci ni žene, učestalost upražnjavanja ljubavi je od presudne važnosti, ističe dr Juha Košimaki, rukovodilac tima stručnjaka.

MALE TAJNE VELIKIH ZAVODNIKA

    Kada vaš prijatelj krene u osvajački pohod na žensko srce, već znate da će se vratiti sa plenom. On nije naročito ni lep ni zgodan, niti je bogat i školovan, čak ni posebno zanimljiv, ali žene ga obožavaju. Pitate se kako mu to uspeva? Možda ima nešto što vi nemate, na primer...
SAMOPOUZDANJE - Ako poštujete sebe, ceniće vas i drugi, a naročito žene. U društvu lepšeg pola nemojte da pokazujte nesigurnost.
'ŽVAKU' -Dame vole komunikativne muškarce, ali ne i one koji ne zatvaraju usta. Još ako ste i duhoviti, neće vam odoleti nijedna.
RAZUMEVANJE - Ženama je uvek potrebno razumevanje, zato joj postanite saveznik. čak i kada vam nije jasno zašto ona drami oko sitnice, saslušajte je saosećajno klimajući glavom.
OSMEH - Ako i dođe do nekih nesuglasica sa nežnijim polom, umesto reči neka vam adut bude osmeh, to će je potpuno razoružati.

12 RAZLOGA ZAŠTO JE KRASTAVAC BOLJI OD MUŠKARCA

■ Krastavac nikada nije umoran !
■ Krastavac ne prdi i ne podriguje !
■ Krastavac nikad ne objašnjava da je 'MALI, ALI TEHNIČAR!
■ Krastavac nikad neće pitati 'Da li sam ti prvi?'
■ Krastavac se neće hvalisati drugovima u kafani da više nisi devica !
■ Krastavac nije ljubomoran na tvoga druga, trenera ili frizera !
■ Krastavcu ne trebaju izvinjenja i objašnjenja !
■ Krastavac te nikad neće napustiti zbog mlađe i lepše !
■ Uvek znaš gde je i uvek je tu kada ti treba !
■ Sa krastavcem uvek možeš otići u bioskop i sigurno ćeš videti ceo film !
■ Sa krastavcem se ne može desiti da otkriješ da je već oženjen !
■ Krastavac ne voli pivo više od žena !

KRATKO I SLATKO

    Uprkos uobičajenim teorijama da je samo dug ljubavni odnos dobar, najnovije istraživanje američkih i kanadskih stručnjaka pokazalo je da kvalitetan ljubavni odnos zapravo traje od tri do 13 minuta. U tom istraživanju korišćeni su podaci koje su tokom nekoliko desetina godina prikupili psiholozi, lekari, sociolozi i bračni savetnici. Oko 68 odsto ispitanika imalo je zadatak da rangira trajanje ljubavnog odnosa od trenutka penetracije do ejakulacije, opisujući ga kategorijama - zadovoljavajući, iznad proseka, prekratak i predug.
    Prikupljeni odgovori bili su iznenađujući. Odnos koji traje od tri do sedam minuta ispitanici su ocenili kao zadovoljavajući, natprosečan je onaj u trajanju od sedam do 13 minuta, predugim su ocenili odnos od 10 do 30 minuta, dok su prekratkim označili odnos u trajanju od minute ili dve. - Mediji su stvorili mit o celonoćnom odnosu, velikim 'alatima' i višečasovnoj erekciji, pa mnogi muškarci i žene imaju iskrivljenu sliku - rekao je profesor psihologije Erik Korti i dodaje da će ovi novi rezultati pridoneti razbijanju stereotipa da je samo dugotrajan ljubavni odnos kvalitetan.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Ljubav i Sve Oko NjeLjubav i Sve Oko Nje - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana