Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Zanimljivosti o Ljubavi - No 24

  Najsrećniji parovi na svetu, boja ljubavi, ljubav na šesti pogled, koje su žene na ceni kod muškaraca, najpoželjniji muškarci kod žena, muškarci i preljuba, šta će izludeti muškarca...

Ljubav To malo ljubavi:  
NAJSREĆNIJI PAROVI NA SVETU

    Ako upitate ljude šta je ključ uspešne veze, verovatno će vam svako odgovoriti drugačije. Psiholozi tvrde da tumačenje zavisi od ličnosti, načina na koji smo vaspitani, percepcije ljubavi i predstava koje smo izgradili o tome kako bi emotivna veza trebalo da izgleda i funkcioniše u praksi.
Ali naučnici tvrde da postoje i neka univerzalna pravila koja se odnose na sve parove na planeti, bez obzira na kulturološke ili socijalne razlike.
    Ranija istraživanja pokazivala su da je ljubav glavni sastojak uspešne veze, odnosno njen preduslov. Bliskost, intima, fizički dodir, zajednički trenuci... izdvojeni su kao glavni faktori ljubavi, odnosno uslovi da jedna veza opstane. Međutim, nova istraživanja pokazuju da veza može da bude srećna i da traje dugo samo pod jednim uslovom! Ne morate biti mnogo zajedno, imati ista interesovanja, hobije, zajedničke prijatelje ili seks dva puta nedeljno. Dovoljno je samo da imate svoju slobodu, odnosno da vas partner ne sputava!
    Naučnici na Univerzitetu Kolumbija otkrili su da najsrećniji parovi nisu oni koji su najbliskiji, već oni koji jedno drugo 'ne guše'. naučnici tvrde da samo parovi kojima sloboda nije uskraćena biće zadovoljni, kao i da je u takvim vezama mogućnost prevare najmanja. Zanimljivo je da je muškarcima ta sloboda važnija, jer rezultati pokazuju da će čak njih 87% varati ili izaći iz veze koja ga sputava. Žene su sklonije da trpe, pa čak i kada im partner ograničava slobodu, duže im treba da bi otišle ili potražile ljubavnika.
    Naučnici tvrde i da je važno definisati šta ta sloboda znači - vreme koje će svaki od partnera imati za sebe, a koje će iskoristiti za svoja interesovanja i aktivnosti koje mu pružaju osećaj zadovoljstva. Ukoliko jedan od partnera to guši, verovatnoća da će se par rastati raste za čak 60%.

DOBAR IZUM

    Studenti u Indiji izumeli su donje rublje koje će žene zaštititi od potencijalnih silovatelja. Rublje je opremljeno GPS-om i senzorima koji, kada ih se pritisne, emitiraju snažne elektrošokove i alarmiraju policiju. Senzori su postavljeni u grudnjak jer je istraživanje pokazalo da silovatelji prvo žrtve hvataju za grudi.

BOJA LJUBAVI

    Brojna istraživanja potvrđuju da ima istine u starom uverenju da je crveno boja ljubavi. Ako želite da privučete muškarce, nosite crveno! Ovo je preporuka naučnika.  Žene koje su na fotografijama postavljenim na portalu za upoznavanje nosile odeću crvene boje imale su znatno više udvarača nego kada bi se slikale u garderobi drugih boja. Analizirjući brojne studije, ustanovljeno je da crvena boja izaziva bolju socijalnu reakciju u skoro svim prilikama. 
    Jedno istraživanje Univerziteta u Ročesteru potvrdilo je staru istinu da muškarci smatraju da su žene privlačnije kada nose crveno, i da su spremniji da ih pozovu na izlazak, ali i da troše pare na njih. U drugoj studiji sproveden je mali eksperiment. Ženama su na njihovim profilnim slikama digitalnim putem menjali boje majica svake dve nedjelje tokom godinu dana. Ispostavilo se da je romantično interesovanje za njih bilo najveće kada su imale crvenu boju na sebi, primetno više nego recimo plavu, zelenu, žutu, crnu ili belu. Naučnici veruju da je to zato što smo naučeni da povezujemo crvenu boju sa pojmovima strasti, seksa, ljubavi i požude zbog hiljadugodišnjeg kulturnog nasleđa, pa se tako ona danas upotrebljava da signalizira sve, od Dana Zaljubljenih, preko Deda Mraza, pa sve do četvrti crvenih fenjera.
  Međutim, pored simboličkih asocijacija, postoji i naučno objašnjenje za privlačnost crvene boje. Životinje, od babuna do zeba, pocrvene kada su seksualno uzbuđene. Zato, ukoliko želite da privučete pažnju suprotnog pola, crvene haljine i bluze će vas definitivno učiniti privlačnijima!

LJUBAV NA ŠESTI POGLED

    Britanski istraživači tvrde da se romantične ideje o ljubavi na prvi pogled možda i događaju, ali samo muškarcima! Kada su žene u pitanju, tada jedan pogled nije dovoljan i ne otkriva mnogo, već im je potrebno minimalno - šest! Naučnici tvrde i da je sada i naučno dokazano kako funkcioniše ljubavni mehanizam kod lepšeg pola.
    Da bi potencijalni partner privukao ženu, moraju da jj se dopadnu njegov izraz lica, miris i gestikulacija. A, da bi uopšte shvatila da li joj se bilo šta od toga dopada, potrebno je da ga šest puta pogleda, što vremenski iznosi oko 45 sekundi!
    Prvi pogled traje oko pet sekudni i za to vreme žena gleda boju očiju i izraz lica, zatim sledi drugi pogled koji traje oko 10 sekundi i kojom procenjuje stil, garderobu i urednost. Treći koji traje 5 sekundi fokusiran je na njegovu kosu, četvrti je usmeren na njegove ruke, dok peti ide ka cipelama. Šesti i poslednji pogled, koji će proceniti da je on potencijalni partner, traje oko 15 sekundi i ženi služi kao 'završni skener'. Tada ona posmatra njegovo ponašanje, hod, gestove i neverbalnu komunikaciju.

ŽENE NA CENI KOD MUŠKARACA

    Muškarcima brzo dosade partnerke koje ne znaju da kažu 'ne' i u svemu im udovoljavaju - tvrde stručnjaci. Više ih privlače žene sa stavom, samostalne, sigurne u sebe i svoje kvalitete, koje znaju šta hoće i ne plaše se da to i pokažu. One 'neuhvatljive'.

■ SMISAO ZA HUMOR - Gotovo svakog muškarca (sem namćorastih ekstrema) privlače žene koje imaju smisla za humor, što je takođe jedan od pokazatelja inteligencije. Nijedan muškarac neće ostati ravnodušan na dobru šalu ili dosetku naročito ako ih još ta žena i interesuje. Znaju oni da u takvom društvu nikada nije dosadno, a posebno vole kada ona zna da se našali i na svoj račun, jer im ionako kod pripadnica lepšeg pola smeta što sve shvataju previše lično.

■ EMOTIVNE I ISKRENE - Zabluda je da muškarci ne vole otvorene žene. Naprotiv, njima mnogo više smeta igra osećanjima kada ne znaju na čemu su, a i manje će muke upotrebiti kod muvanja. Njihovu pažnju pre će privući iskrena i osećajna osoba koja uvek kaže šta joj smeta, nego povučena i hladna žena koja teško pokazuje svoje emocije i osećanja. Međutim, i ovde treba biti umeren, jer muškarci baš i ne podnose zvocanje.

■ ŽENE BEZ KOMPLEKSA - Kada pitate muškarce koji deo tela vole kod žene, mnogi ne znaju za šta da se pre odluče, grudi, noge ili zadnjica. Ali ono što ih još više privlači je kada žena ume da istakne svoje atribute, čak i ako njeno telo ne odgovara idealnim merama.

■ BRIGA O MUŠKARCU - Oni vole žene kojoj je bitno kako izgleda njen muškarac u svakom trenutku, koja će ga podsetiti da je vreme da se obrije, promeni boju košulje, osmisli bolju odevnu kombinaciju za neku priliku, koja će mu u žutbi namestiti kravatu i slično.

NAJPOŽELJNIJI MUŠKARCI KOD ŽENA

    Iako su sportisti godinama smatrani najpoželjnijim i najseksipilnijim muškarcima, čini se da oni polako gube tu bitku. Kako pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja, muzičari su postali popularniji od fudbalera. Žene smatraju da gitaristi, bubnjari i pevači imaju najpoželjniju profesiju, i to zbog umetničkog i neobičnog muzičkog stila. Gotovo trećina ispitanica je odabrala muzičku ili umetničku karijeru kao najseksipilniju kod muškog pola. Nadalje, na drugom mestu sa 24% glasova su one profesije koje imaju veze sa finansijama. ekonomisti, menadžeri, dinansijski savetnici i slično, prema mišljenju žena, imaju karijere koje pružaju materijalnu sigurnost. Dobro su ocenjeni i učitelji - 13%, lekari - 9%, pa i novinari - 7%. Ono što je najveće iznenađenje ovog istraživanja jeste činjenica da se samo jedan odsto žena izjasnio da su im najseksipilniji fudbaleri. Oni fudbalere vide kao egoistične, površne i sujetne osobe.
    Visina plate nije najvažniji kriterijum za poželjno zanimanje muškarca. Žene fudbalere doživljavaju kao 'plitke', umišljene i egoistične, pa bi mnoge radije bile sa nekim ko ima naizgled dosadnije zanimanje.

MUŠKARCI I PRELJUBA

    Mislite li da pripadnici jačeg pola nisu u stanju da podnesu preljubu? Onda se varate. Muškarci su upravo ti koji nakon prevare žele da porade na vezi. Muškarci lakše opraštaju prevaru od žena. Koliko god čvrsto bili ubeđeni da su oni ti koji preljubu teže zaboravljaju, niste u pravu jer istraživanja pokazuju da su muškarci upravo ti koji, uprkos tome što su ispali volovi i rogonje, pokušavaju da spase svoju vezu i da podignu emocije između sebe i svoje partnerke na viši nivo.
    U istraživanju koje je rađeno preko internet sajta 'Survive her affair' učestvovalo je 1.500 muškaraca koji su doživeli prevaru i dokazano je da su muškarci skloni opraštanju. Najveće otkriće istraživanja iznenadilo je mnoge, jer je čak 71 odsto ispitanika izjavilo da su voleli suprugu ili devojku nakon što ih je prevarila. Kako je uočeno, 92% prevarenih muškaraca želelo je da spase brak, odnosno vezu.
    Ovo nije prvo istraživanje koje je pokazalo ovakve rezultate. Naime, istraživanje internet stranice 'OurTime' pokazalo je da čak 42% odraslih osoba nakon prevare želi da radi na očuvanju veze. Nakon svih ovih rezultata može se doneti samo jedan zaključak, a to je da se čini kako svih ovih godina muškarce prati pogrešan imidž. Oni nisu ti koji nikako ne mogu da pređu preko prevare, već naprotiv, većina njih želi da spase svoj odnos.

ŠTA ĆE IZLUDETI MUŠKARCA

    Postoji nešto kod lepšeg pola zbog čega muškarci gube glavu i klecaju im kolena. Koje su to stvari?

■ ŽENA U CRVENOM - Muškarci obožavaju videti ženu u crvenoj haljini. Naučno je dokazano da su muškarcima seksualno privlačnije žene koje nose crvenu odeću, što pokazuje da je uistinu reč o romantičnoj boji. Stoga idući put kada se budete spremale za izlazak s partnerom, neka jedan od odevenih predmeta svakako bude crven, pogotovo ako to može da bude donji veš.

■ BRINETE, NE PLAVUŠE - jedno istraživanje tvrdi da muškarci više vole brinete, nego plavuše. To posebno dolazi do izražaja kada biraju životnu partnericu. Plava kosa možda deluje glamurozno, ali u tamnijoj kosi ima nešto šarmantno što privlači muškarce. Istraživanje je otkrilo i da se muškarcima tamnokose žene čine stabilnije i osećajnije, što su dobre kvalitete za suprugu.

■ INTELIGENCIJA - Lepota u kombinaciji s pameću čini ubojitu kombinaciju. Inteligentna žena brzo pronalazi put do muškarčeva srca. Neki muškarci priznaju da im je kod žena najprivlačniji intelekt, jer obožavaju kada su im žene u razgovorima ravnopravni partneri.

■ DUGE SEKSI NOGE - Muškarcima klecaju kolena od dugih ženskih nogu. Smatraju to najženstvenijim delom ženskoga tela i uživaju kada vide ženu dugih nogu kako graciozno hoda u miniću. Ako ste ponosna vlasnica takvoga para nogu, priuštite mu jednu 'privatnu' gracioznu šetnju ali pazite da ne 'odlepi'.

■ DUBOKE TAMNE OČI - Bez obzira na to imaju li plave, crne, zelene ili smeđe oči, žene u njima skrivaju emocije. Muškarci su slabi na žene s velikim očima koje im, kako kažu, ulivaju poverenje. U jednom istraživanju muškarci su priznali da u velikim ženskim očima mogu videti odraz svojih pozitivnih osobina.

■ DUGA KOVRDŽAVA KOSA - Ako ste mislile da je nanošenje velikih količina šminke i detaljno uređivanje od glave do pete ono što privlači pažnju muškarca, prevarile ste se. Najjednostavniji način da privučete muškarca je da pustite kosu i nakovrčate je. Muškarci, naime, najpre uočavaju dugu kovrčavu kosu, koju smatraju neodoljivom.

■ TELO SA OBLINAMA - Odavno je poznato da muškarci ne vole mršave žene, ali to ipak ne sprečava žene da uporno pokušavaju biti mršave pa su stalno na nekim dijetama. Muškarci vole obline jer, kako kažu, takve žene izgledaju zdravo i seksipilno. Dakle, prestanite gladovati, nabacite normalnu težinu i uživajte s muškarcem svojih snova.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Ljubav i Sve Oko NjeLjubav i Sve Oko Nje - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana