Naslovni baner
Ponuda Tema

Ljubavne Zanimljivosti - No 22

  Zašto je krastavac bolji od žene, lubenica menja vijagru, ljubav u snovima, hormonom protiv treme, ženske grudi produžavaju život, čest ljubavni za dugovečnost, male tajne velikih zavodnika... Ljubav je složena emocija koju čine radost, oduševljenje, uzbuđenje, polet, sreća, optimizam, psihička i fizička snaga i samopouzdanje. Kao i svaka druga emocija, i ljubav izaziva niz telesnih promena ali za razliku od negativnih emocija besa, straha i tuge, ljubav proizvodi niz pozitivnih promena u organizmu.
MESEC SANAJVIŠE RASKIDA

    Zašto parovi najviše raskidaju svoje veze u prvom mesecu u godini - u Januaru' ? Jedna britanska osiguravajuća kuća sprovela je anketu koja je potvrdila ranije pretpostavke da je januar najgori mesec za veze.
Tada se parovi najviše svađaju, a na sve to utiče više faktora, kao što su: kratki dani, depresija zbog lošeg vremena, nedostatak novca... Čak dve trećine parova raskida baš u mesecu januaru. Tada su češće kod kuće i svađaju se 20 puta dnevno, za razliku od ostatka godine kada je broj dnevnih svađa 'samo' 16 - ili osam minuta na dan.
  Dosada, nedostatak sunčeve svetlosti, manjak novca i depresivno raspoloženje u takvim situacijama, nepogrešiv su recept za prekid veze. Nedostatak sunca čini nas letargičnim i depresivnim, a nedostatak fizičke aktivnosti i činjenica da smo zatvoreni u malim prostorijama čini nas nervoznim.

    Neki psiholozi nazivaju januar - mesecom 'bluza'. Tada se ljudi osećaju loše i izbegavaju čak i da se viđaju sa prijateljima, pa čak i sa članovima porodice. Više od polovine anketiranih reklo je da tokom januara najteže ustaju i odlaze na posao, dok je gotovo trećina priznala da im teško pada što na posao kreću i sa njega se vraćaju kada je napolju mrak. Otuda stučnjaci predlažu da se redovno bavimo nekom fizičkom aktivnošću,da se posvetimo hobijima, kao i da ne izbegavamo viđanje sa dragim nam ljudima.

DESET FRAZA KOJE ŽENE OBOŽAVAJU DA ČUJU

    Treba biti dobar govornik u ljubavi i davati lepe komplimente svom partneru. Tako i muškarci treba da znaju šta da kažu svojim lepšim polovinama. Sve što treba da uradite da je impresionirate je - da kažete sve ono što ona već zna! Čudno ali istinito - bilo da ste u ozbiljnoj vezi, zabrinuti da će izgubiti interesovanje za vas ili samo želite da podignete vaš odnos na sledeći nivo, ovo uputstvo će vam pomoći da naučite šta ona želi da čuje, a vi dobijete ono što želite.

■ IZGLEDAŠ TAKO PREDIVNO - Ako bi se lista mogla svesti na tri stvari bez kojih žene ne mogu da žive - dobra hrana, dizajnerske krpice od kojih suparnice zelene i komplimenti. Dakle, što ih više dajete, to ćete (verovatno) više dobiti zauzvrat. Pohvalite ono u čemu se posebno trudi u tom trenutku - njen izgled, njena odeća, njeno lice, profeSionalizam na poslu ili kulinarske veštine. Svako od nas voli komplimente jer poboljšavaju našu sliku o sebi. Oni nam pomažu da se oslobodimo inhibicija, deluje kao motivacija i pomaže nam da unapredimo našu ličnost.

■ TI SI PRVA I JEDINA ŽENA U MOM ŽIVOTU - Time ćete je uveriti da ste čovek kom je jedna žena dovoljna i da je vreme švrljanja za vas stvar prošlosti. Većina žena veruje da su momci retko posvećeni jednoj ženi. Jednom kada je ubedite u suprotno, oslobodiće se svih nesigurnosti i zaljubiti preko ušiju u vas. Reći svojoj partnerki da je prva žena sa kojom ste tako bliski povećava njeno samopoštovanje i uverava u vernost muškarca, ali ne pokušavajte to da uradite samo da joj se dodvorite. Recite to samo kada je vreme pravo (najbolje iznebuha, kada najmanje očekuje, za vreme romantične šetnje), da ne bi počela da sumnja u vašu iskrenost.

■ BAŠ SI SAVRŠENA U KREVETU - Ovo je siguran način da se ona oseća kao boginja seksa i uklonite sve kočnice koje je imala među čaršavima. Hvalite njen nastup u krevetu i recite joj da je prosto neodoljiva, da je oslobodite i učinite spremnijom da istražuje svoje najluđe fantazije. Nemojte samo da budete nemo zahvalni za njen trud - recite joj to jasno i glasno! Žene, baš kao i muškarci, vole da budu cenjene za napore koje čine u spavaćoj sobi.

■ BIĆEŠ TAKO SJAJNA MAJKA NAŠOJ DECI - Većina žena se raduje deci, ali isto toliko sumnja u sebe kao majku. Kada joj kažete da vi verujete u nju, vinućete je u oblake. Na neki način, u isto vreme ćete je uveriti u to da ste ozbiljni što se tiče vaših obaveza prema njoj i da želite da sa njom stvorite porodicu. Važno je da je uverite da ima kvalitete kao što su saosećanje i izdržljivost koje krase dobre roditelje. Ovo će joj pomoći da više veruje u sebe i pripremiti je za novu ulogu.

■ ŽELIŠ LI DA PROVEDEŠ ŽIVOT SA MNOG - Većina žena otkači kada joj muškarac nešto tako kaže. Takođe ćete potvrditi da se ne igrate sa njom, već da se radujete ideji o zajedničkom životu 'dok vas smrt ne rastavi'. Recite joj kako bi vaš život bio nepotpun bez nje i da je ona postala nezaobilazan deo vašeg postojanja. Nemojte se iznenaditi ako ne skida osmeh sa lica danima!

■ TREBA MI TVOJE MIŠLJENJE O ... - Pitajte je za mišljenje - bilo da je reč o kupovini novog automobila ili šta bi trebalo da obučete za posao. Na ovaj način pokazujete da vam je bitno njeno mišljenje, ali i da poštujete svoje. Ako ste u nedoumici oko ovog pravila, samo zapamtite da žene vole da izraze svoje stavove po bilo kom pitanju - pa je pustite da priča duže nego što želite da čujete i neka bude diva koja zna sve! Žene cene kada muškarci pokazuju da ne cene samo njen izgled, već i njen mozak. Za nju je važno da veruje da je važan deo procesa donošenja odluka. Svaki savet, bez obzira koliko je stvar važna ili nije, čini da se ona oseća posebnom i poštovanom.

■ TI SI STVARNO MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ - Želite da joj pokažete da niste od onih koji je žele pored sebe samo zbog glamuroznog izgleda i figure peščanog sata? Sve što bi trebalo da uradite je da joj kažete da nije samo ljubav vašeg života, već i vaš najbolji prijatelj. Ovo je siguran način da joj nahranite ego, date veoma potreban podsticaj i dobijete mnogo poena u njenim očima. Važno je da oseti da računate na nju - kada ste u problemu ili dilemi, kada vam je potreban savet, kada vam je potrebno rame za plakanje.

■ TAKO SAM SREĆAN ŠTO TE IMAM - Recite joj da je ona jedina za vas. Da nje nema, verovatno bi i dalje bili sami. Žene vole da budu sa ljudima koji su dragi i ne postoji bolji način da joj pokažete da ste pravi džentlmen nego da joj se zahvalite zbog toga što je takva kakva je. Recite joj da je vaš život lep samo zato što je ona njegov deo. Nemojte se iznenaditi ako primetite da crveni.

■ ČITAŠ MI MISLI - Želite da se ona oseća kao vrhovna boginja? Recite joj da zna šta želite i pre nego što zaustite da kažete. Bez obzira da li priprema vaše omiljeno jelo za večeru, kupuje poklon koji ste želeli da priuštite sebi ili intenzitet kojim vodite ljubav. Kada je ubeđena da vas poznaje bolje nego vi sami sebe, daće vam i više nego što ste tražili. Žene vole da ih razmaze uveravanjima da sve znaju. Ponekad je to dovoljno da se ponovo pojavi varnica u utihloj vezi.

■ VOLIM TE - Iako ste to rekli na svaki mogući način - ženama ove dve reči znače više nego što mislite. Važno je da ih izgovorite na pravom mestu i u pravo vreme, što znači kada ona najmanje očekuje. Pitate se zašto? Pa ko ne voli iznenađenja? Ne postoji ništa što žena želi da čuje više od 'Volim te' iz usta svog muškarca. nema veze koliko joj to pokazujete svojim ponašanjem i gestovima, jer žene više vole muškarce koji znaju da se izraze rečima. Veoma je važno reći šta osećate da bi romansu zaživela. Što češće kažete, to bolje. Posebno ako ste u ozbiljnoj i dugoj vezi.

TEPAJTE PARTNERU DA BI DUŽE ŽIVELI

    Male nežnosti i ljubavna tepanja čuvaju brak i dobri su za dugovečnost partnera jer smanjuju količinu stresa i tako čuvaju srce i imunolopki sistem. Proučavajući više od deset godina bračne parove lekari sa državnog univerziteta Ohajo utvrdili su da grube reči povećavaju nivo kortizola u krvi, što onda povećava stres. Žene su osetljivije na grube reče i dokazano je da tokom prvih deset godina braka, tri do četiri puta češće zatraže razvod one čiji je nivo kortizola u krvi povećan. Stoga, tepajte jedni drugima, mazite se i pazite - na obostranu korist!

MIRIS JE PRESUDAN

    Snaga, fizički izgled, bogatstvo - sve je to u drugom planu kada je u pitanju izbor partnera. Švajcarski naučnici, naime, uveravaju da je prilikom izbora 'muškarca njihovog života' ženama najvažniji njegov prirodni miris. One svojim čulom mirisa mogu sasvim precizno da odaberu muškarca koji im odgovara, a istraživanja pokazuju da je to onaj čiji je miris tela što suprotniji njihovom.
    Žene koje koriste kontraceptivne pilule, međutim, gube sposobnost ovakvog 'prirodnog odabira', pa švajcarski naučnici tvrde da je to jedan od razloga što se opredeljuju za pogrešne partnere.

PREVARA I SRČANI UDARI

    Muškarci koji varaju svoje supruge imaju veće izglede za srčani udar od onih koji ostaju verni - pokazalo je jedno naučno istraživanje. Iznenadna smrt pri polnom odnosu česta je u postelji sa ljubavnicom - pogotovo ako vam žena pokuca na vrata. Razlog tome je verovatno stres zbog skrivanja veze ili tempo života koji ide uz zahtevnu mladu ljubavnicu, uključujući i konzumiranje ekstravagantnije hrane i pića.

CRVENOKOSE CARICE LJUBAVI

    Da crvena boja privlači muške poglede nije nikakva tajna, ali naučnici tvrda da i crvenokose žene imaju aktivniji i raznovrsniji seksualni život. Do sada su se uglavnom vodili naučne polemike da li su privlačnije plavuše ili crnke, ko se više provodi i ko lakše privlači mušku pažnju.
    Plavuše su pobeđivale, pa je naučnim eksperimentima dokazano da ih muškarci više vole, smatraju ih atraktivnijim i seksipilnijim, ali i da se češće žene brinetama. Međutim, naučnici su sproveli istraživanje u kojem su upoređivane seksualne navike nekoliko hiljada žena i njihova boja kose.
    Reztultati su pokazali da crvenokose imaju daleko aktivniji seksualni život od ostalih. Objašnjenje je jednostavno - crvenokose žene lakše privlače pažnju, ističu se iz mase jer ih nema previše. Zbog toga ih muškarci primećuju, a boja njihove kose asocira na mladost i plodnost. Naročito su popularne žene sa vatreno crvenom kosom, slede one sa bakarnim sjajem, dok su žene sa bordo kosom nejneprivlačnije na top listi crvenokosih.
    Takođe, žene koje su odvažne i svoju kosu ofarbaju u crveno, strastvenije su, jačeg su karakteraa i sa povišenim nivoom estrogena- tvrde naučnici. Sve to zajedno  stimulativno deluje na muški mozak, pa i nije čudo što crvenokose nemaju problema da nađu partnera.

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA