Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Zanimljiva Ljubav - No 15

  Ljubav na poslu, kako udpvoljiti devojci, kada je vreme da zaprosite devojku, kako se odražava ljubav na daljinu, greške prilikom zavođenja na ulici...

Ljubav To malo ljubavi:  
LJUBAV NA POSLU

    Možda ćete u hodniku firme u kojoj radite uskoro naleteti baš na izabranicu vašeg srca! Rezultati istraživanja koje je nedavno sprovedeno u većini evropskih zemalja otkrivaju da je svaki drugi zaposleni, bilo muškarac ili žena, bio u ljubavnoj vezi sa kolegom ili koleginicom. Stoga i ne čudi činjenica da je većina ispitanika izjavila da je radno mesto jedno od najidealnijih mesta za upoznavanje srodne duše. Preduzeće je zatvorena sredina u kojoj vladaju određena pravila ponašanja i gde provodite većinu svog vremena. Među kolegama u mnogim kompanijama vladaju vrlo bliski, prijateljski odnosi.
    Na poslu se svi predstavljaju u svom najboljem svetlu: trude se da sa kolegama i pretpostavljenima budu ljubazni i srdačni, kao i da u napetim situacijama ostanu hladnokrvni i mirni. U takvoj atmosferi veoma lako se stvaraju simpatije i rađa ljubav, čak i kada to znači da sebe i partnera možete dovesti u nezgodan položaj. Ovakve veze imaju neodoljivi ukus zabranjenog voća i u najvećem broju slučajeva su prolazne. Naime, većina poslodavaca ne gleda blagonaklono na njih. Međutim, treba priznati da ljubav koja se rodila na radnom mestu ponekad ima i srećan kraj. Tajna leži je u poštovanju određenih plavila ponašanja i strogom odvajanju privatnog od profesionalnog.

BUDITE MAKSIMALNO DISKRETNI - Da bi vaša ljubav izdržala pritisak okoline i opstala, ponašajte se veoma diskretno i trudite se da ne napravite greške koje mogu dovesti u pitanje vaš i partnerov ugled, kao i opstanak na tom radnom mestu. Ukoliko želite da izbegnete zlonamerna ogovaranja, ne pokazujte otvoreno svoju naklonost prema osobi koja vam se sviđa ni u kancelariji, ali ni na nekom drugom mestu koje je u direktnoj vezi sa vašim poslom. Budite maksimalno uzdržani na sindikalnim proslavama, tokom kolektivnih zajedničkih izlazaka na piće posle posla, pa i na seminarima koje organizuje vaša firma.

NE ZAVODITE NEGO ŠARMIRAJTE -  Na poslu zaboravite na Ukoliko želite da sa dragom osobom provedete više vremena, radite zajedno na nekom projektu. Tako ćete se najbolje upoznati. Ili iskoristite pauzu i pozovite je na kafu. Trudite se da tada budete drugačiji, zanimljiviji nego u u kancelariji. Opustite se i razgovarajte o stvarima koje vas interesuju, a nisu vezane za vaš posao. Pokažite joj svoje pravo lice.

NE BUDITE NAVALENTNI -  Ako osoba koja vam je zapala za oko ne reaguje na vaše pokušaje da je šarmirate, odmah odustanite, naročito ako ste joj pretpostavljeni. Nemojte zaboraviti da su svi vaši potezi i izjave pod budnim okom ostalih kolega i šefova, i mogli bi biti potpuno pogrešno protumačeni i veoma vas skupo koštati. Uostalom, možda ćete je pre privući ako budete glumili potpunu nezainteresovanost.

KAKO UDOVOLJITI DEVOJCI

    Današnje žene postigle su mnogo više nego što su njihove bake i prabake mogle i da zamisle. Bave se politikom, putuju u svemir, snažne su, nezavisne i emancipovane. Pa i ako ste juče zaboravili da vašoj partnerki čestitate Dan žena, imaćete dobar alibi: recite da ste čuli da ovaj praznik više nije u modi, ili da ne mislite da je romantično da se baš na taj dan gurate u prepunom restoranu sa ostalim parovima, ili da je vi jednostavno volite i poklanjate pažnju svakog dana u godini... Ipak, mada to nisu uvek spremne da priznaju, velika većina žena još želi da se muškarci prema njima mnogo češće ponašaju kao prema ženama. Iako je ženama teško ugoditi, postoje stvari koje one od svojih partnera žele danas, sutra, svakog dana...

NEŽNOSTI BEZ POSEBNOG RAZLOGA - Većina žena uživa u neobaveznom ljubljenju, grljenju i razmenjivanju nežnosti barem koliko i u seksu, ako ne i više. Vrlo je jednostavno - mali iznenadni poljubac ili zagrljaj uvek će ženi na najbolji način dati do znanja da je muškarcu stalo do nje, a takva vrsta bliskosti često je najpotrebnija.

PLEŠITE SA NJOM - Mnogi muškarci se ustručavaju da plešu, pogotovo u javnosti. Međutim, žene iz nekog razloga obožavaju da plešu s partnerom, pred publikom ili bez nje. Mnoge će biti srećne i vrlo prijatno iznenađene ako muškarac zapleše s njom, pa makar i u intimi dnevne ili spavaće sobe...

PAMTITE SITNICE - Žene su sklone da pamte datume još od samog početka veze, pa će biti veoma razočarane ako je muškarac zaboravan. Međutim, oni koji pamte ne samo velike i bitne stvari, nego i sitne detalje - kada joj je prvi put izjavio ljubav, vreme i okolnosti prvog poljupca, šta je žena nosila kada ju je prvi put sreo - sasvim sigurno će uvek zaraditi dodatne bodove.

BAVITE SE ZAJEDNIČKIM AKTIVNOSTIMA - Žene posebno cene zajedničko vreme, ne samo ono u spavaćoj sobi. Najbolji način za izgradnju duboke veze su zajedničke aktivnosti. To ne znači da žena očekuje od muškarca da joj se pridruži na lekcijama joge ili pilatesa - postoje sportske aktivnosti, izleti, kulturna događanja i mnogo toga drugoga u čemu se može zajedno uživati.

KAD JE VREME DA ZAPROSITE DEVOJKU?

    Ako verujete da ste našli ženu svog života, ne oklevajte previše sa bračnom ponudom, jer možete zauvek da je izgubite - upozoravaju bračni terapeuti u Velikoj Britaniji na čelu sa prof. Rebekom Kampoš. Stručnjaci tvrde da po ovom pitanju postoji veliki nesklad među polovima. Dok muškarci veruju da sudbonosno pitanje treba da postave posle dve godine zabavljanja, dame taj momenat očekuju mnogo ranije, već posle godinu dana. Vremenska neusklađenost je najčešći razlog prekida stabilne veze.
    Problem je u tome što prosečna žena već posle prvog sastanka zna da li sa dotičnim muškarcem ima perspektivu, a posle nekoliko meseci zabavljanja može da proceni da li želi sa njim da provede ostatak života. To nije slučaj sa njenim partnerom, jer prosečni muškarac ni posle 10 godina zabavljanja nije sasvim siguran da li je to to. Zbog toga dama gubi poverenje u njegovu ljubav, a to osećanje ne iščezava ni kada se venčaju, pa dolazi do trzavica u braku i onda ja stupam na scenu - slikovito je objasnila Rebeka Kampoš, koja je na ovu temu objavila nekoliko knjiga koje su rezultat dvadesetogodišnjeg iskustva u radu sa parovima.

KAKO SE ODRŽAVA LJUBAV NA DALJINU?

    Kakva je ljubav kada su dvoje razdvojeni na kraće ili duže vreme. Da li važi ona izreka: 'Daleko od oka, daleko od srca'. Kako prevazići ovu daljinu i održati ljubav sa voljenom osobom:

USPOSTAVITE PRAVILA - O svemu razgovarajte otvoreno, da ne bi bilo pritajenih osećanja među vama. Pričajte o tome koliko često biste hteli da se čujete, a koliko da se viđate.

BUDITE PRIČLJIVI - Nijedna veza ne može opstati bez komunikacije. Svakog dana pričajte telefonom sa partnerom barem 15 minuta. Samo mu dajte do znanja da mislite na njega i da vam nedostaje.

FOTOGRAFIJE - Pošto ne možete fizički da budete zajedno, fotografije će vam pomoći. Slikajte se kako se zabavljate i pošaljitefotografije zajedno sa poljupcem svome dragom.

PLANIRAJTE POSETE - Zajedno isplanirajte putovanje. Odlučite ko će posetiti koga i održite obećanje. To će održati iskru ljubavi.

PIŠITE PISMA - To je jeftini način da ostanete u kontaktu. Partner može zadržati pismo i čitati ga kad god mu nedostajete. Naravno možete poslati više pisama. Možete poslati i CD na koji ste snimili poruku svom partneru.

DOGOVORITE SE DA ZAJEDNO GLEDATE TELEVIZIJU - Ovo je jedinstveni način da se povežete. Tako možete simultano doživeti zadovoljstvo iako ste kilometrima udaljeni. A kasnije se čujte telefonski i porazgovarajte o filmu ili emisiji koju ste gledali.

NEMOJTE SE SVAĐATI OKO SITNICA - Pošto ne možete razgovarati onoliko često koliko biste želeli, sve se preuveličava. Zato donesite odluku da se nećete svađati oko sitnica, na primer jer vas partner nije nazvao u vreme u koje je obećao.

PRIHVATITE NESIGURNOST - Kada se ponovno vidite, stvari bi mogle biti napete i čudne kao u početku veze. Možda ćete se upitati da li ga (je) još volite i da li je vaša veza vredna toga. To je normalno osećanje koje će proći. Ako ne prođe, razmislite o njenoj budućnosti.

RAZGOVARAJTE O PROBLEMIMA - Ako vidite da se veza raspada, nemojte to kriti od partnera. Recite mu. Nemojte takvu poruku ostaviti na telefonskoj sekretarici ili je poslati imejlom. Razgovarajte o tome sa partnerom telefonom.

IZNENADITE GA (JE) DOLASKOM - Ponekad telefon i Internet nisu dovoljni. Najbolje je da vidite partnera uživo. Ako je moguće, samo se spakujte i posetite ga. Barem vas neće moći optuž iti da se niste potrudili.

NE ZABORAVITE - Udaljenost ne može i ne sme da šteti vezi između dvoje ljudi koja se temelji na uzajamnom poštovanju, poverenju, i ljubavi. Iako ćete se ponekad osećati da gubite veru u vašu vezu, držite se i verujte svome srcu.

GREŠKE PRILIKOM ZAVOĐENJA NA ULICI

   Nema ničeg lošeg kada muškarac na ulici priđe ženi koja mu se sviđa i pokuša da uspostavi kontakt sa njom, pod uslovom da je opušten, da se ponaša sasvim prirodno, da je duhovit i, naravno, pristojan.
    Međutim, psiholozi ističu da se većina pripadnika jačeg pola ustručava da to učini iz straha da će biti grubo odbijeni, a kada se i usude na takav korak, oni to, po pravilu, čine veoma loše.
    Uprkos tome, istraživanja pokazuju da je ishod samo 10 odsto ovakvih kontakata negativan! Kako bi pomogli nespretnim početnicima, psiholozi su identifikovali niz muških grešaka u koracima u igri zavođenja na javnom mestu.
    Evo šta dame nikada ne praštaju.

NEDOSTATAK HRABROSTI - Šta vas sprečava da joj priđete? Zar je tako teško preći tih pet metara - a ponekad i manje - koliko vas deli od nje? Zaboravite sve ono što vam je majka govorila. Većina žena ovakvo ponašanje uopšte ne smatra nedolič nim i nema razloga da ne pokušate.

PRILAŽENJE SA LEĐA - Mimoišli ste se na ulici, ona vam se svidela i uzvratila vam pogled, ali niste imali vremena da reagujete. Vratite se, ali joj nikako ne prilazite s leđa, jer ćete je uplašiti i propašć e vaš iskren pokušaj da je makar upoznate. Dovoljno je da se sami zapitate ko nekome prilazi s leđa? Napasnici, ubice, lopovi... Ukoliko vam se baš toliko sviđa, potrudite se da je sustignete, ali ne tr čite. Obratite joj se tek kada se nađete tik pored nje.

PRAĆENJE - Kada joj se na ulici obraćate, zastanite, obavezno se nasmešite, nikako se ne naginjite ka njoj i nipošto je ne sledite ako ona počne da se udaljava od vas. Kako biste vi reagovali da vas nepoznata osoba prati u stopu?

PRETERANA UPORNOST - Jeste da vam je dugo trebalo da skupite hrabrost i priđete joj, ali ne insistirajte da vas sasluša ako to ne želi. Nikada ne navaljujte. Takođe, pokažite joj da ste diskretni i povucite se ako sa nekim već razgovara ili joj zazvoni mobilni telefon.

RECITOVANJE TUĐIH PESAMA - Pogotovo ako niste naročito talentovani. Ne postoji univerzalna, čarobna formula koja garantuje uspeh kod većine žena. Ne kitite se tuđim perjem. Potrudite se da vaš pristup bude originalan.

BESMISLENO BRBLJANJE I GLAMU - Pre nego što joj se obratite, duboko udahnite a reči izgovarajte mirno i razgovetno, trudeći se da ne podižete ton. Nipošto ne žurite. Pravilno tempiranim pauzama u govoru daćete posebno značenje pojedinim rečima i dodatno začiniti situaciju.

LAGANJE I GLUMATANJE - Gledajte je pravo u oči i uvek budite iskreni. Ne pokuš avajte da je impresionirate glumeći da ste neko sasvim drugi.

INSISTIRANJE NA TOME DA UZME VAŠ BROJ TELEFONA - ako odbije da vam da svoj broj telefona i tek na vaše insistiranje pristane da uzme vaš, znajte da je to učinila iz čiste pristojnosti i da joj nije ni na kraj pameti da vas nazove.

PROVERAVANJE BROJA KOJI VAM JE UPRAVO IZDIKTIRALA - Čemu takvo nepoverenje i nepoštovanje? Vi ste njoj prišli, zar ne?

NEPRIHVATANJE NEUSPEHA - Odbijanje žene kojoj ste pokušali da se udvarate na ulici nikada ne shvatajte lično. Ona ne odbija vas, samo joj se ne dopada način na koji ste sve to izveli. Neka vas teši činjenica da za pet minuta, koliko je trajao vaš razgovor, ona nije mogla da vas upozna. Uostalom, ne možete se baš svakoj svideti!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Ljubav i Sve Oko NjeLjubav i Sve Oko Nje - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana