Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Ljubavne Zanimljivosti - No 1

  Najpoznatiji afrodizijaci, bonton za nju i njega, ljubav uz muziku, opasnost ljubavnih afera, privlačnost žena, žene u koje ne treba da dirate...

Ljubav To malo ljubavi:  
    Ljubav je složena emocija koju čine radost, oduševljenje, uzbuđenje, polet, sreća, optimizam, psihička i fizička snaga i samopouzdanje. Kao i svaka druga emocija, i ljubav izaziva niz telesnih promena ali za razliku od negativnih emocija besa, straha i tuge, ljubav proizvodi niz pozitivnih promena u organizmu.
NAJPOZNATIJI AFRODIZIJACI

ŽENŠEN - Ovo je nesumnjivo najpoznatiji i najtraženiji afrodizijak na planeti! Kineski carevi su ga neštedimice koristili kako bi mogli da na najbolji način u krevetu počastvuju na hiljade konkubina. Ipak, nijedna ozbiljna evropska studija nije uspela da dokaže realnu moć ove biljke. Veruje se da je njegovo dejstvo slično strihninu, veoma stimulativnoj, i nalazi se u istovremeno i veoma opasnoj supstanci Johimbin. Nalazi se u kori istoimenog drveta koje raste u Kamerunu, a u francuskoj farmakopeji poznat je kao sredstvo za širenje krvnih sudova. Johimbin olakšava dotok krvi u polni organ i na taj način stimuliše erekciju. Ova supstanca se, mđ|utim, ne preporučuje za široku upotrebu jer može da ošteti bubrege i jetru. Osobama koje koriste lekove protiv hipertenzije takođe se ne preporučuje.

MANDRAGORA
-  Mandragora Biljka koja raste u mediteranskim zemljama i u Aziji ima reputaciju afrodizijaka pre svega zbog falusoidnog oblika korena, ali i zbog sastojaka koji stimulišu ljubavnu želju.

ŠPANSKA MUŠICA
-  Kantarid ili španska mušica, od davnina je poznata kao moćni afrodizijak. Zahvaljujući kantaridu, supstanci koja se može naći i u žabljim batacima, prah španske mušice može izazvati jaku erekciju. Zanimljivo je da je zbog zloupotrebe ovog praha, koji je dodavao u punjene čokoladne bombone i kojim je otrovao nekoliko protivnika, markiz De Sad bio strpan u zatvor. Za razliku od njega, Rišelje se proslavio proizvodnjom bombona sa kantaridom, u kojima je i sam uživao. Inače, konzumiranje preterane doze praha od španske mušice može biti veoma toksično i izazvati ne samo dugu i bolnu erekciju nego i krvarenje bubrega!

ŠAMPANJAC - Da li zbog mehurića, posebne atmosfere ili alkohola koji udara u glavu, šampanjac takođe uživa reputaciju nadražujućeg sredstva, posebno kod dama. Kao i sva vina, i šampanjac sadrži izvesnu količinu alkohola koji slabi unutrašnje kočnice i pospešuje ljubavno zbližavanje. Iako ne spada u jaka alkoholna pića, i šampanjac može izazvati pijanstvo ukoliko se preterano konzumira. Kažu da je Kazanova svoje ljubavnice opijao ovim božanskim pićem, a Madam Pompadur je šampanjcem budila svoj libido. U šampanjcu je uživao i Luj 15, a Napoleon je govorio da ne može da živi bez šampanjca i njime je zalivao i pobede i poraze. U slučaju pobede, to je bila njegova nagrada, u slučaju poraza, potreba i uteha.

BONTON ZA NJU

■ Drugi? Ne postoje! - Iako otkidate na Džonija Depa i Džordža Klunija i spremni ste da zbog njih učinite razne ludosti, dok vodite ljubav sa svojim partnerom, za vas postoji samo on. I tačka. Dok razmenjujete nežnosti ispod pokrivača, svu svoju pažnju i misli posvetite njemu, kao da niko drugi osim njega ne postoji. Pa, i ako vas možda upita: 'Zar sam stvarno tako poseban?', odmah recite 'Da'. Za nezadovoljstvo i prigovore izaberite drugi momenat.

■ Pokažite se u najboljem svetlu - čak i ako vam kaže da ste za njega uvek izazovni, to ne znači da je u redu da se tokom zajedničkog vikenda po ceo dan šetate po stanu u frotirskoj pidžami sa medama ili u papučama sa slikama Tvitija i Mini Maus. Osim toga, ako živite zajedno, sigurno da nije poželjno da u krevet odlazite sa debelim slojem noćne kreme na licu... Pogledajte se u ogledalo, pre nego što se pojavite pred njim!

■ Zaboravite račune dok vodite ljubav - Opet kriza, rata za kredit raste, šta sutra za ručak, njegova mama stiže za vikend, od koga da pozajmim... Kakve god misli da vam se motaju po glavi dok odlazite u krevet, potrudite se da poslednja izgovorena rečenica pred spavanje ne bude vezana za novac ili neku katastrofu.

■ Ne skrivajte se - Imate jedva primetan celulit? Pa šta, imaju ga i manekenke i filmske zvezde i to ne bi trebalo da bude razlog da gasite svetlo dok se skidate ili da izbegavate odnos dok ne dostignete top formu! Uostalom, on to i ne primećuje! A ako želite potvrdu, pitajte svog partnera šta mu se kod vas ne sviđa? Najverovatnije će odgovoriti: 'Ne sviđa mi se što stalno kasniš'.

BONTON ZA NJEGA

■ Telefon - Ma koliko bio koristan na poslu ili na putu, mobilni telefon u krevetu ili ispod kreveta, suvišan je! Ipak, ukoliko baš ne možete da zamislite život bez mobilnog u blizini, makar isključite zvonjavu dok vodite ljubav!

■ Donji veš - Dokolenice sa oslabelim lastišem, slip gaćice koje su imale i bolje dane, majica na tregere kao iz neorealističkih filmova iz pedesetih godina... Ako u donjem vešu više ličite na Borata nego na negovanog muškarca, krajnje je vreme da svoju  modu ispod pantalona osavremenite i nabavite izazovni veš.

■ Higijena - Poznato je da manijakalna briga o higijeni ubija svaku želju za odnosom, ali isti efekat ima i zapušten izgled. Ako je verovati istraživanjima, ženama su najprivlačniji negovani muškarci koji mirišu na čisto. Za dobar utisak, dovoljno je da se svakog dana tuširate, da redovno koristite kozmetiku i kolonjsku vodu.

■ Isključite TV - Dok u krevetu razmenjujete nežnosti, zaboravite na prenose utakmica i svoje omiljene krimi serije. Ili se pre akcije dogovorite sa svojom lepšom polovinom da posle fudbala isključite TV i svu pažnju posvetite samo njoj, kao da ništa drugo ne postoji.

LJUBAV UZ MUZIKU

    Vođenje ljubavi uz muziku je intenzivnije, emotivnije i maštovitije, tvrde španski psiholozi. Prijatni i nežni zvuci deluju kao afrodizijak i nećete pogrešiti ako svojoj partnerki pustite džez. Prema istraživanju, parovi koji tokom odnosa uživaju uz takve melodije imaju u proseku 34 procenta više odnosa od onih kojima je pop muzika glavni adut u krevetu.
    Psiholozi smatraju da se ključ uspeha krije u saksofonu, čiji prodoran zvuk podiže adrenalin i libido. Većina osoba najbolje se oseća slušajući muziku u ritmu od 70-100 udaraca u minuti, jer je to najbliže otkucajima srca, dok tehno haus muzika ima između 125 i 128. Ako volite hevi metal, izbegavajte da ga slušate dok vodite ljubav, jer uzrokuje ljutnju i depresiju.

OPASNOST LJUBAVNIH AFERA

    Odavno je poznato da vas tajna veza može koštati stalnog partnera i braka. Međutim, rezultati istraživanja italijanskih naučnika otkrivaju da šaranje sa strane može ozbiljno i negativno da utiče na zdravlje, čak do te mere da izazove fatalno oboljenje - aneurizmu. Većina ljubavnih afera izaziva glavobolje i migrene koje uzrokuju stres i konstantna iščekivanja da vas partner uhvati kako ga varate.
     Muškarci su podložniji ovim oboljenjima jer imaju izraženiji osećaj krivice kada varaju, što dovodi do stresa i podizanja tenzija, tako da stručnjaci kažu da svi koji varaju treba da odu na skener mozga. Izbegavanje 'kama sutra' ljubavnih položaja u čitavoj priči očuvanja zdravlja, takođe, igra vrlo veliku ulogu. Odabrani ljubavni položaj može imati uticaja na srce. Što je on zahtevniji, to stvara veći pritisak na srce. Najbolje je izbegavati položaje prilikom kojih muškarac stoji na nogama, tvrde stručnjaci.

PRIVLAČNOST ŽENA

    Dame se osećaju najpoželjnije pošto zakorače u četvrtu deceniju, tačnije u 34. godini, pokazalo je istraživanje britanskih psihologa.
   U tom periodu života žene češće upražnjavaju i više uživaju u ljubavi, osećaju se privlačnije nego ikad i najmanje su opterećene kompleksima zbog fizičkih nedostataka.
    Pre 30. pripadnice nežnijeg pola su mnogo nesigurnije, uzdrmane čestim ljubavnim razočaranjima, a, istovremeno, završavaju školovanje i jure karijeru.
    Čak 56 odsto dama sebe smatra privlačnijom posle tridesete, iako su svesne prvih tragova starosti. Većina žena se vremenom oseća privlačnije i sigurnije, a naročito dame između 30. i 45. godine.
   U tom periodu one su najopuštenije i zaista uživaju u ljubavi, za razliku od doba kada su bile neiskusne i preterano opterećene telesnim manama.

U NJIH NE DIRAJTE

■ KOLEGINICA SA POSLA - Nemojte se petljati sa koleginicom, jer ćete automatski postati glavna tema tračeva u firmi. Na žalost, to je samo jedan od razloga zbog kojeg bi trebalo da se držite podalje od žene sa kojom radite, jer osim što vas kombinacija posla i požude lako može dovesti u velike probleme, nije nerealno da zbog ženske sujete na kraju izgubite posao, naročito ako vam je ta žena nadređena, a vi inicirate raskid. U prvoj fazi verovatno ćete gledati kako da ukradete svaki slobodan trenutak za nežnosti i flert. Iako će vam, možda, ljubavni život cvetati, posao će sigurno trpeti. A kolege kojima baš i niste na listi najomiljenijih saradnika sigurno će samo čekati neki vaš propust, kako bi vam naudili. Kada veza dođe do kraja, vi možete ostati i bez posla i bez devojke i bez integriteta. Zato, pre nego što se upustite u vezu sa koleginicom razmislite šta će se dogoditi kada strast izbledi.

BIVŠA DEVOJKA - Ponavljati vezu koja je prvi put bila osuđena na propast nepromišljen je i očajnički potez, tvrde stručnjaci. Ni u najdepresivnijim fazama nemojte dozvoliti sebi da vam se bivša vrati u život. Jer, ako se i pomirite, ubrzo posle početne euforije problemi zbog kojih ste prvi put raskinuli vraćaće se kao bumerang. Ne kažu ljudi uzalud da 'čvor ostaje tamo gde nit pukne'. Setite se toga ako se dogodi da uz čašicu vina i prijatnu muziku počnete da evocirate lepe uspomene sa bivšom dragom. Jer, da je bila prava ne bi bila bivša, ili biste se pomirili mnogo pre slučajnog susreta.

BIVŠA DEVOJKA VAŠEG PRIJATELJA - Nije vam jasno zašto ju je vaš prijatelj ostavio kada je tako pametna, zgodna i prijatna. Uvek vam se sviđala, a odlično ste se slagali dok je bila u vezi sa vašim drugom. Ali, verujte, ona nije za vas, čak i ako je najbolja osoba na svetu. Bez obzira na to što su ona i vaš prijatelj raskinuli pre sto godina, nemojte da joj se udvarate. Vest da ste u vezi sa bivšom devojkom dobrog prijatelja brzo će se proširiti u vašem društvu, pa ako još on to sazna od drugih, sa prijateljstvom je gotovo. Čak i ako mu više nije stalo do nje pogodili ste ga pravo u ego i naročito osetljivu mušku sujetu, a to se jednostavno ne radi. Barem ne dobrim prijateljima.

STRIPTIZETA - Sigurno deluje primamljivo, jer ona je zgodna, zanosna, zavodi očima i šapuće pokretima... Ali, zapamtite, muškarci koji mogu da se nose sa činjenicom da im je devojka striptizeta izuzetno su retki. Čak i ako se skida samo da bi platila studije, ona nije dobar izbor. Veza sa njom teško će se održati čak i ako verujete da ste liberalni i nimalo ljubomorni. Imate dve opcije - ili ćete je posesivno pratiti svuda želeći da je zaštitite od razuzdanih momaka, ili ćete je vremenom forsirati da prestane da se bavi tim poslom. A o roditeljskim reakcijama i mišljenju vama bliskih ljudi da i ne govorimo. To ne znači da su striptizete žene koje nisu vredne poštovanja i iskrene ljubavi, ali ovo je, ipak, Balkan i sa takvom etiketom je teško živeti. Ako ste već u situaciji da možete da birate, svesno sebe poštedite problema.

KUMA, SVASTIKA, SNAHA  - Ovo su, možda, i najgore kombinacije u koje možete da se upletete. Bliski porodično-prijateljski odnosi pretpostavqaju da na žene svojih kumova, braće i rođaka ne gledate kao na potencijalne partnerke. Nažalost, sa njima ste često u kontaktu, pa je ponekad nemoguće kontrolisati emocije. Ipak, pokušajte da sagledate posledice koje će takva veza doneti.
    Osim što ćete biti odbačeni i obeleženi kao nemoralan čovek, kojem ništa nije sveto, razmislite kako biste vi reagovali da vam devojku ili ženu otme neko najbliži. Sigurno je da ne biste imali razumevanja za izgovor tipa, 'dogodilo se, nismo planirali'. I na kraju, zaključuju stručnjaci, potrudite se da poštujete pravilo da nikada ne radite drugima ono što ne biste voleli da neko vama uradi. Zapamtite, sreća nikada ne može biti potpuna ukoliko se izgradi na tuđoj nesreći, a emocije koje vas vežu za posebnu osobu moraju biti čiste, oslobođene osećaja krivice i predrasuda. A, do toga ćete mnogo lakše doći ako se klonite zabranjenih žena.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Ljubav i Sve Oko NjeLjubav i Sve Oko Nje - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana