Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Kratke Vesti
Omiljeno na sajtu

Lečenje Kristalima

   Lekovito Svetlucanje! Kristali... prelepi, misteriozni i moćni, nastali iz vatre, oteti duboko iz utrobe Majke zemlje, odvajkada fascinantni za čovečanstvo. Još od vremena kada ljudska istorija nije beležena, kristali su se upotrebljavali za ublažavanje bola i za uvećanje duhovne svesti koncentrisanjem telesne energije.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
   Antičke civilizacije kao što je još ona iz Atlantide koristile su kristale kvarca za prenošenje znanja i proricanje budućnosti, za odbijanje neprijatelja i pružanje zaštite u borbi.
Čudotvornu moć kristala i dragog kamenja poznavali su i koristili i druidski sveštenici, tibetanski monasi, srednjovekovni kraljevi i sveštenici, kao i američki indijanci.
  U današnje vreme naučnici koriste svojstva kristala u radio i telekomunikacionim sistemima, kompjuterima i satovima, a izgleda i u najnovijim tajnim oružjima. Laserski kristali se se koriste u nekim zapanjujuće delikatnim hirurškim intervencijama.
   Kristali i drago kamenje emituju vibracije i frekvencije koje pomažu isceljenje, održavanje ravnoteže, ispunjavanje energijom i transformisanje ljudskog tela i duha, dovođenje u sklad naše karme i sila prirode da bismo sa prirodom i Zemljom na kojoj živimo činili harmonično jedinstvo. Neki kristali ispuštaju skrivenu energiju unutar ćelija ljudskog organizma, dok neki sakupljaju sunčevu energiju za izlečenje tela. Ima i onih kristala koji otkrivaju uravnoteženo duhovno biće koje živi u svima nama, unoseći u naš život više ljubavi i uspeha.
    Kristali, kakvi god da su, veliki i mali, lepi ili jednostavnih oblika, sadrže u sebi prvobitnu energiju univerzuma. Polje njihove neverovatne moći nalazi se izvan granica ljudskog poimanja ovog sveta, prostora i vremena.
    Saznanja o kristalima i dragom kamenju prenosila su se kroz vekove, a nama je ostalo zaveštanje da ih možemo koristiti da bi svoj život i zdravlje učinili boljim. Iako možda nismo u potpunosti otkrili njihovo dejstvo, budimo zadovoljni onim što sa sigurnošću možemo tvrditi - oni imaju svoje dejstvo.
    Mnogo je slavnih, i onih koji to nisu, koji se nikada ne bi odvojili od svojih kristala ili dragog kamenja. Filmska zvezda Elizabeta Tejlor uz pomoć kristala oslobađala se nesnosnih bolova u kičmi, pevačica Šer pripisuje kristalima zaslugu za svoju izuzetnu ljubavnu privlačnost, a glumac Martin Šin veruje da mu je kristal koji je dobio od jednog kaluđera pomogao da preživi težak srčani udar koji je doživeo za vreme snimanja filma 'Apokalipsa Danas'. Martin je kasnije ovaj kristal dao Lariju Kingu, poznatom TV voditelju šou emisija, kada je ovaj oboleo od srca. I zvezde kao što su Džejn Fonda, Širli Mek Lejn i Tina Tarner zaklinju se u neverovatnu moć kristala. Ljudi širom sveta uspešno koriste kristale u svakodnevnom životu - za lečenje artritisa, glavobolja ili olakšavanje raznih hroničnih bolova. Ima i onih pasioniranih odgajivača biljak koji korsite kristale za poboljšavanje rasta svojih biljaka. Različiti su načini korišćenja kristala i dragog kamenja, ali je cilj skoro uvek isti - poboljšanje zdravlja, vitalnosti i mentalnog i emocionalnog stanja.
    Jedan od načina je i izrada nakita od dragog kamenja koji se emeće u srebro i zlato i nosi se na telu. Drugi način je trljanje ili stavljanje kamena na deo tela koji treba lečiti, ili najjednostavnije nošenja kamena u ruci. U Srednjem veku, u Evropi, kamen se često koristio tako što se mleo ili pretvarao u prah, a zatim mešao sa tečnosšću i tako pio. Treći način, koji se u današnje vreme dosta praktikuje s obzirom na veliku vrednost i cenu koju kristali i drago kamenje danas imaju, jeste potapanje kamena u vodu u kojoj stoji nekoliko dana. Kada se voda 'napuni' vibracijama kristala, vodu treba popiti. Kamen se tada može izvaditi, očistiti i ostaviti za kasniju upotrebu. Od vrste oboljenja zavisi koji ćete kamen izabrati za lečenje, ili za nekakav pozitivan uticaj koji želite da kamen izvrši na vas.
    Ljudski organizam poseduje nekoliko energetskih tačaka, a svaka od njih kontroliše određene delove tela. Kristali ili drago kamenje položeno na te tačke emituju obojenu svetlost i energiju, šaljući tu energiju u telo gde ona vibrira i prenosi svoju moć isceljenja.
    Svaka energetska tačka - čakra - odgovara na različitu vrstu vibracija i određenu boju, pa je potrebno imati raznovrsne kristale i drago kamenje za različite namene. Navešćemo sedam energetskih tačaka - čakri - i vrste kamenova koji tim čakrama odgovaraju:
■ Prva Čakra - je takozvana 'temeljna ili korena' čakra. Locirana je u organizmu u predelu mokraćne bešike i reproduktivnih organa. To je mesto gde biološka energija započinje svoj put šireći se kroz preostale čakre sve dok ne napusti telo preko 'temene' čakre.
■ Druga Čakra - je takozvana 'slezinska' čakra, smeštena ispod samog struka. Ova čakra kontroliše creva, nadbubrežnu žlezdu i bubrege.
■ Treća Čakra - je takozvana 'trbušna' čakra, koja kontroliše rad želuca, pankreasa,  žučnog mehura i jetre.
■ Četvrta Čakra - je takozvana 'srčana' čakra i nalazi se u grudnom delu, a kontroliše rad srca, pluća, timusne žlezde i proces disanja.
■ Peta Čakra - je takozvana 'grlena' čakra i ima uticaja na funkcionisanje nosa, ušiju, grla i tiroidne žlezde.
■ Šesta Čakra - je najpoznatija pod imenom 'treće oko' i smeštena je u predelu obrva. Ova čakra kontroliše rad talamusa, hipofize i očiju. Preciznija lokacija ove energetske tačke je na čelu, između očiju.
■ Sedma Čakra - je takozvana 'temena' čakra i locirana je na vrhu glave, na temenu.
    Sve čakre moraju biti otvorene da bi biološka energija imala slobodan protok kroz čitav organizam. Dobro bi bilo imati i koristiti kristal za opštu namenu koji pomaže otvaranju, odnosno otklanjanju blokada u čakrama, bez obrzira koji je zdravstveni problem u pitanju.
    Providan kvarcni kristal, kao što je prizma, sadrži sve dugine boje. Ako se nosi oko vrata on će delovati kao kamen koji otvara čakre, odnosno pojačava imunitet i potpomaže ozdravljenju čitavog organizma.
   Dimni kvarc, nazvan tako po svojoj dim-braonkastoj boji, može takođe poslužiti kao kristal čija je namena opšte poboljšanje stanja organizma. On će odblokirati čakre, osloboditi vaš organizam svakog bola i zalečiti rane. Rotirajući ovaj kristal iznad rane, ili bolnog mesta, u smeru suprotnom kretanju skazaljki na satu, 'odvućićete' bolest ili bol iz svog tela.
    Da biste uz pomoć kristala i dragog kamenja otvorili svoje energetske tačke - čakre, i time započeli proces lečenja, potrebno je da ležite u prostoriji u kojoj vlada mir, i da stavite kamen, ili više njih, prema spisku koji će vam biti naveden u daljem tekstu, na one čakre gde vam je to potrebno. Ostanite u ležećem položaju oko dvadeset minuta, a onda uklonite kamenove.
    Kristali koji se mogu stavljati na sedmu - temenu čakru uključuju ljubičasto kamenje, kao što su, na primer, ametist i fluorit.
    Kristali koji se mogu upotrebljavati za šestu čakru su indigo plavi safir i azurit. Petoj čakri odgovaraju safir, tirkiz, lazurit, akvamarin i svi ostali plavi kamenovi. Zeleni kristali, kao što su smaragd, žad, malahit i olivin (vrsta krizolita) koriste se za lečenje organa koje kontroliše četvrta čakra. Otvaranju treće čakre potpomažu ćilibar, topaz i ostali kamenovi žute boje. Kamenovi narandžaste boje kao što su karneol (kremen) i narandžati opal najbolje deluju na drugu čakru. Na prvu čakru najbolje deluju svi crveni kamenovi, kao što su rubin, crveni jaspis, hematit i granat, kao i rozikasti kvarc.
    Kristali i drago kamenje leče i mnoge druge bolesti. Navešćemo koji je kamen najdelotvorniji za pojedine bolesti:
■ Kvarc dim-braon boje
- može se koristiti za lečenje bilo koje bolesti, odnosno za poboljšanje stanja čitavog organizma. Njegovo dejstvo je neograničeno.
■ Ćilibar - leči opekotine, čireve, polensku groznicu, astru, ali ima povoljan uticaj i na nervne tegobe.
■ Smaragd - pomaže dijabetičarima i jača srčani mišić, poboljšava zdravstveno stanje organa za vid i funkciju jetre, ublažava epileptičke napade i porođajne bolove. Najjače dejstvo ispoljava kada se nosi, odnosno stavlja samo ovaj kamen, bez kombinovanja sa drugim kamenovima.
■ Koral - koji se stavlja neposredno na kožu deluje umirujuće na organizam. Za razliku od drugih kamenova, koral nikada ne treba čistiti vodom.
■ Rubin - se koristi u lečenju poremećaja i nedostatka krvi, groznice, bolesti bubrega i jetre. Još uvek vlada antičko verovanje da rubin treba nositi na levoj strani tela.
■ Safir - i to naročito plavi safir, najbolje efekte pokazuje u lečenju bolsesti grla.
■ Granat - stimuliše rad srca i ublažava artritis.
■ Roze kvarc - takođe utiče na bolji rad srca.
■ Hematit - smanjuje zapaljenja i ublažava bolove u zglobovima i glavi.
■ Žad - je veoma delotvoran za funkcionisanje nervnog sistema.
■ Lapis Lazuli (lazurit) - čisti organizam i utiče na lepši igled kože.
■ Malahit - može se koristiti u cilju zaštite i jačanja čitavog organizma u toku trudnoće, a zna se i za njegovo povoljno delovanje na reumu.
■ Olivin - potpomaže varenje i utiče na bolje opšte stanje svih creva.
■ Ametist - ublažava bolove, glavobolju, nesanicu i mamurluk, kao i poremećaje u krvotoku.
■ Ahat - smiruje uznemireni želudac. 
■ Heliotrop - vrsta dragog kamena, stimuliše protok energije kroz organizam.
■ Jaspis
- takođe deluje umirujuće na želudac, ali i na nervni sistem. Crveni jaspis može uticati na vraćanje čula mirisa.
■ Karneol - potpomaže pročišćavanje jetre i krvi, a sprečava i pojavu krvarenje iz nosa.
■ Oniks
- pruža emocionalnu i fizičku snagu organizmu koji je izložen stresu. Najbolje efekte daje kada se nosi zajedno sa dijamantima i biserima.
■ Beli opal - ponekad može biti od koristi u lečenju bolesti očiju, dok sjajnocrvenkasti opal potpomaže proces varenja. Međutim, vlada verovanje da će opal na misteriozan način nestati ako nije pravo vreme da ga nosite, te da će se opet pojaviti onda kada to postane potrebno.
■ Topaz - ima blagotvorno dejstvo na iscrpljen organizam, naročito kada je u pitanju nervna iscrpljenost, zatim u lečenju napetosti i depresije.
■ Turmalin - povoljno utiče na crevne tegobe, ali bi crni kamen trebalo izbegavati. Ovaj kamen je takođe poznat po svom uticaju na jačanje zuba i kostiju.
■ Tirkiz - potpomaže ozdravljenje čitavog organizma i njegovu borbu protiv procesa upala i groznice. Povoljno utiče na čulo vida. Ovaj blistavi kamen je dugo držao primat kod Indijanaca koji su ga najčešće kombinovali sa srebrom i pravili nakit izuzetne lepote.
■ Gagat (crni ćilibar) - deluje umirujuće i leči glavobolju.
    Kristali i drago kamenje mogu takođe uticati na lečenje onih problema koji nisu organske prirode. Tu se pre svega misli na duhovno pročišćavanje, ali, ne smemo zanemariti uticaj njihovih privlačnih sila koje u vaš život mogu privući ljubav ili materijalna dobra.
    Vrsta kamena koji bi trebalo da nosite varira, a između ostalog zavisi i od vašeg zodijačkog znaka, vrste emocionalne poremećenosti koju želite da izlečite, ali od cilja koji želite da postignete - žudite li za ljubavlju ili novcem.
    Drago kamenje i kristali prikupljaju i pojačavaju sve negativne vibracije koje ih okružuju. Stoga morate uvežbavati emitovanje onih vibracija koje želite i da primite. To konkretno znači da vaše nepoštenje može da se reflektuje i da vam se vrati od strane neke druge osobe. To najbolje ilustruje moć kristala.
    Kristal koji je u skladu sa astrološkim znakom osobe koja ga nosi doneće joj zasigurno radost, sreću i materijsalno blagostanje koje svako želi. Navešćemo ono drago kamenje koje je u tesnoj vezi sa zodijačkim znakom:
■ OVAN: Rubin, heliotrop, crveni jaspis
■ BIK: Topaz, koral, smaragd
■ BLIZANCI:
Kristal, akvamarin
■ RAK:
Mesečev kamen, smaragd, rubin
■ LAV:
Rubin, ćilibar
■ DEVICA:
Tirkiz, cirkon
■ VAGA:
Opal, dijamant
■ ŠKORPIJA:
Granat, topaz, ahat
■ STRELAC:
Ametist
■ JARAC:
Dim-braon kvarc, beril, gagat - crni ćilibar, oniks
■ VODOLIJA:
Plavi safir
■ RIBE:
Dijamant, žad, akvamarin
    Ukoliko se pak odlučite da kamen birate prema njegovim sposobnostima za razrešavanje određenih problema, evo šta svakako treba imati u vidu. ■ Zeleno kamenje - deluje umirujuće na čitav nervni sistem.
■ Plavo kamenje - utiče povoljno na duhovnu svest i unutrašnji mir.
■ Žuto kamenje - oživljava i stimulativno deluje na proces mišljenja.
■ Rubini i granat - privlače ljubav i mogu pojačati vašu privlačnu moć.
■ Topaz - širi granice mašte.
■ Roze kvarc - privlači nove prijatelje.
Ružičasti turmalin - utiče da vaš život postane ispunjen ljubavlju, prijateljstvom i strašću.
■ Smaragd - simboliše izobilje i plodnost, pa stoga privlači bogatstvo. Veruje se da uspeh i bogatstvo ne mogu izostati ako nosite smaragd i dijamant, i pijete vodu u kojoj je stajalo pomenuto kamenje.
■ Žad - će uticati da pravda bude na vašoj strani kada to bude potrebno.
■ Plavi safir - će vam pomoći da vaše najintimnije želje budu u skladu sa onim što vaš razum govori da je moguće.
■ Ametist - će odagnati vašu ljutnju.
■ Tirkiz - je čudnovati kamen, simbol prosperiteta i sreće.
    Veoma je važno da se očisti kamen koji je bio korišćen za lečenje, ili koji je dobijen od bolesne osobe, ili osobe koja je nedavno preminula. Čak i da ti ljudi nisu koristili kamen, on je svakako pokupio i u sebi sadrži neželjene vibracije i neće na vas imati povoljno dejstvo.
    Postoji nekoliko načina da kamen oslobodite negativnih vibracija. Možete ga staviti pod mlaz tekuće vode i tako ostaviti nekoliko sati. Ili ga možete oprati u vodi kojoj ste dodali morsku so. Drugi način da očistite kamen je da ga provučete kroz plamen, pazeći naravno da sebe ne povredite. Jedan od najefikasnijih načina je da kamen zakopate u zemlju i ostavite ga da tamo stoji 24 časa. Koji god metod da ste izabrali za čišćenje kamena, on potom mora stajati na suncu nekoliko sati.
    Kada ponovo počnete da koristite kamen koji je očišćen, oslobodite se neprijatnih i loših misli. Verujte u moć kamena da uzvrati ono što vi pružate, bilo da je to dobro ili loše, i imaćete koristi od njegove čudotvorne moći.¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Alternativna i Prirodna MedicinaAlternativna Medicina - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana
Testiranje Refleksa
Mesec i Njegove Mene
Testirajte Reflekse