Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Ubistvo Ledi Dijane

    Ko joj je presudio? Niko nije ni pomislio da ovakonešto može da se desei u Kraljevskoj porodici, ali se desilo. Bila je mlada, zavodljiva i nepotčinjena kraljevskim i političkim protokolima.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
   Pogibija princeze Dijane koja se desila 31. avgusta 1997. godine jedna je od tragedija koja je najžešće odjeknula u celom svetu, ne samo zato što se radilo o članu kraljevske porodice, već zato što je Ledi Di bila omiljena širom planete, ponajviše zbog svoje borbe za siromašne, bolesne i bespomoćne.
    'Nepobitno' je utvrđeno, od strane 'posebnih stručnjaka' da se radi o saobraćajnoj nesreći koja je prema njihovom izveštaju izazvana isključivo prevelikom brzinom i nepažnjom vozača. Međutim, ostale su mnoge sumnje, a odgovori na nerazjašnjena pitanja čekaju se i dan danas.
    Najčešće se govori da je udes 'sredila' britanska obaveštajna služba MI5 jer je Dijana morala da nestane pošto se, kao majka prinčeva Vilijama i Harija, upustila u ljubavnu aferu sa Dodijem Al Fajadom, muslimanom, i da je sa njim čak i bila trudna, te bi rođenje tog deteta posredno uvelo islam u kraljevsku familiju, a možda i na britanski presto! A, takvo što bilo je nezamislivo.
    Vozač je, kako se priča u uskim krugovima, bio 'programiran', putem hipnoze ili droge, da nedozvoljeni ljubavni par odvede pravo u smrt. Prema drugoj pretpostavci, za nesreću su 'krivci' brojni paparaci, koji su Dijanu i Dodija pratili na svakom koraku, pa i te kobne večeri od pariskog hotela 'Ric' prema tunelu Pont d'Alma, gde se nesreća i desila kada je vozač Henri Pol naleteo na zid tunela izgubivši kontrolu nad vozilom.
    Petoricu snimatelja, međutim, sud je oslobodio optužbe posle nekoliko godina istrage, a u isto vreme je na zahtev kraljice Elizabete obustavljen postupak protiv Dajaninog bivšeg batlera Pola Barela, okrivljenog da je ukrao na stotine princezinih ličnih stvari. Prethodno su tabloidi objavili delove Dajaninog pisma Polu iz oktobra 1996. godine, koji je bio ne samo sluga već i dugogodišnji princezin prijatelj i osoba od poverenja, i u kojem ona izražava sumnju da će neko pokušati da je ubije u automobilskoj nesreći, pa čak i navodi ime te osobe!
    Inače, američki tabloid 'Gloub' tvrdio je da poseduje nove dokaze o smrti britanske princeze i tvrdi da je princeza likvidirana u kolima hitne pomoći dok su je prevozili u bolnicu. Časopis negira zvaničnu verziju po kojoj ni Dajana, ni njen partner Dodi Al-Fajed, nisu bili vezani sigurnosnim pojasom u trenutku saobraćajne nesreće. List navodi da je princeza preživela sudar u pariskom tunelu, ali da je kasnije ubijena u ambulantnim kolima. 'Gloub' tvrdi da ima dokaze koji potvrđuju tezu o ubistvu i koji će jednom zauvek rešiti 'misteriju Dajanine smrt'.

ILUMINATI NA DELU

   Kraljevska familija je na taj način sprečila dalje širenje publiciteta koji bi joj u svakom slučaju naškodio, ali ono što je već prethodno dospelo u javnost nagoveštava da je princeza Dajana, ako su tvrdnje Pola Barela bile tačne, itekako bila svesna opasnosti u kojoj se nalazila čak i deset meseci pred smrt.
    Ledi Di se obraćala svom prijatelju Polu Barelu: 'Ova faza mog života je najopasnija. Neko planira nesreću sa mojim kolima, i moja smrt treba da otvori put princu Čarlsu za novu ženidbu'. Ime koje je nakon toga navela, nikada nije objavljeno.
     Inače, ovaj bivši batler engleske kraljevske porodice Pol Barel, javnosti je poznat po tome što je izdao knjigu o ljubavnicima princeze Dajane, a priznao je bratu svoje supruge Marije da je i sam bio ljubavnik ledi Di. Batlerov šurak Ron Kosgrov ispričao je za tabloid 'News of World' da mu se batler još 1993. godine hvalio da ljubavno opslužuje princezu, da joj je 24 sata na usluzi i da ona ima nastrane prohteve.
Kosgrov je za novine rekao: 'Ispričao mi je sve propratne detalje njihove veze, da su radili 'ono' svuda: u spavaćoj sobi, kupatilu... Rekao mi je i da princeza u spavaćoj sobi voli da bude dominantna'. On je dodao da je njegov šurak, kako je sam pričao, znao da od Dajane usred noći dobije poziv na 'nastrani odnos'  i da ako princeza nazove u pet sati ujutro, on mora da bude tamo.
     Prema njegovim rečima, Barel je svoj odnos sa princezom opisivao kao deo posla. Barel je izjavio i da su on i princeza bili zaljubljeni jedno u drugo. Sve je, inače, počelo kad je ona počela da mu se poverava. Pričala mu je da je Čarls prema njoj hladan, a za njegove ljubavne sposobnosti nije imala reči hvale. Barel bio očaran princezom i govorio je da bi sve učinio za nju.
    Iako su bili razvedeni već od 1992. godine, nakon 11 godina braka, Dajana je u pismu naglašavala kako ona nije želela razvod, ali ju je Čarls proveo kroz pravi pakao od života, i da čezne da zagrli kraljicu majku, protiv koje nema ništa. Pisala je Barelu: 'Ja sam bila zlostavljana i mentalno zloupotrebljena od sistema petnaest godina, ali ipak ne osećam gorčinu niti mržnju'.
    Oni koji poznaju britansku kraljevsku porodicu kao pripadnike Iluminata, tajne organizacije koja ima za cilj da zavlada svetom - a kao njeni članovi tu su i Džordž Buš stariji i mlađi, Henri Kisindžer, Rokfeleri i Rotšildi, i mnogi drugi, pronalaze u Dajaninom životu, pre svega venčanju i smrti, simboliku koja ukazuje na uticaj i umešanost ove tajne grupe na sudbinu nesuđene elgleske kraljice.
    Čarsl i Dajana venčali su se 1981. godine u katedrali Svetog Pavla u Londonu, koja se nalazi na Ludgejt Hilu, gde je nekada bio hram rimske boginje Dijane, zaštitnice lova i Meseca, bliznakinje Apolona po mitologiji, i trostrukog božanskog simbola - a jedan od njih bila je zlokobna Hekata, doslovno 'pakao'.
    Više nego slučajnost predstavlja i činjenica da je tunel Pont d'Alma, mesto pogibije Dajane i Dodija, bukvalno značio silazak u podzemni svet, jer se tu, u srcu današnjeg Parazi, takođe nalazilo pagansko svetilište posvećeno Dijani. Tu su se ovom božanstvu prinosile žrtve, verovatno i ljudske!
    Automobil u punoj brzini uleće u nekadašnji Dijanin hram, i tu je za ženu koja ima isto ime - kraj. Kao da se sudbina, ili ko zna ko, poigrao simbolima i njihovim značenjima. Ovo je dokaz za još nešto što se oduvek znalo u određenim krigovima, a to je - koliko su potencijalni vladari planete opsednuti magijom i koliko je koriste u svakoj mogućoj situaciji.
    Mračna simbolika, međutim, ima i nastavak jer je poznato da su dani Hekate, odnosno dani za žrtvovanje, u davnoj prošlosti bili 11, 12 i 13 august, doba solarne eklipse, ali po ritualnoj tradiciji Iluminata, moguća je i inverzija datuma 'u ogledalu' pa je i 31. august jedan od dana pogodnih da se prinese žrtva. Prema tumačenju Iluminar, dolazi 'doba Horusa' koji podrazumeva stvaranje svetske vlade, svetske vojske - NATO, svetske banke i populacije koja će biti kontrolisana mentalnim oružjem i masovnim ugrađivanjem mikročipova! Zašto 'doba Horusa', postaje jasnije kada se zna da je za Iluminate Oziris - otac,  Horus - sin, a Izida - devica majka. Prema ovakvoj logici, žrtvovanje trudne Dajane zajedno sa Egipćaninon Dodijem upravo se odnosilo na 'doba Horusa'!
    Bračni par Krejg i Džejn Hamilton-Parker poznati su britanski medijumi čije je predviđanje budućnosti kraljevske porodice preneo 'Sandi Miror' u vreme kada se razbuktala afera zbog ljubavne veze Dajane i Dodija. U tekstu je navedeno da će strahovita saobraćajna nesreća, u koju će biti umešan i princ Čarls, radikalno preokrenuti zbivanja.

POGREŠNO PRETSKAZANJE

    Evo kako je Krejg Hamilton-Parker objasnio svoju 'grešku'. 'Štampa je progonila Dajanu od trenutka kada je srela Čarlsa i to je činila sve do njene smrti. Kada je počela da se viđa sa Dodijem, mediji su prosto podivljali. To je bila najveća priča svih vremena, veća od ubistva Džona Lenona, Merilin Monro ili Elvisa Prislija. Ako se Dajana uda za Dodija, da li će to označiti kraj britanske monarhije? Da li će naslednik trona biti vaspitavan u duhu ortodoksnog muslimana? Političke posledice ovakve ljubavne afere bile su ogromne i nesagledive.
    U vreme njihove bliske veze, novinari su hteli svaki deliće priče, bilo da se radi o sistemu rekla-kazala, ili je u pitanju najobičniji trač do kojeg se moglo doći u vezi ovog para. Karin Rokit, nazavisni novinar iz 'Sandi Mirora' zamolio me je da iznesem neko proročanstvo za britanske nacionalne novine o tome šta će se dogoditi u vezi ovog kraljevskog skandala. Jedno predskazanje mi se rodilo u glavi. Rekao sam Karin: 'Vidim da će se događaji radikalno promeniti jer će princ Čarls biti umešan u strahovitu saobraćajnu nesreću...'
    Pogrešio sam. Princ Čarls je bio u redu, ali je automobilski udes promenio pravac kraljevske istorije. Mislio sam da vidim Čarlsa, ali su to, u stvari, bili Dajana i Dodi. Njih je odnela smrt'
.
    Prvi 'kontakt' sa duhom pokojne princeze, Krejg Hamilton-Parker, kako tvrdi, ostvario je nedugo posle njene pogibije, kada ga je jedan dama iz visokog društva Najtsbridža, čiji identitet ne otkriva (naziva je gospođa Silvija Divonšajr), pozvala na 'konsultacije' radi uspostavljanja veze sa njenom umrlom majkom. Krejg je postigao adekvatnu komunikaciju, a onda shvatio da se 'umešala' neka druga osoba. Bila je to mlada gospođa koja je tek nedavno prešla u svet duhova nakon strašne nesreće. Nije mu trebalo dugo da shvati da je to duh princeze Dajane, ali tog trenutka nije imao pojam da su ona i 'gospođa Silvija' bile dobre poznanice.
    Narednih godina su Hamislton-Parkerovi nastavili da kontaktiraju sa Dajanom i prenose njene poruke, ap ih je u martu 2003. godine jedna američka televizijska kompanija zamolila da održe javnu seansu pred kamerama i prizovu princezin duh.

PORUKE SA ONOG SVETA

    Interesovanje britanske kraljevske porodice za spiritističke fenomene odavno je poznato, ali se prikriva zbog crkve i njenog uticaja. Tvrdi se da je Džon Braun bio medijum u službi kraljice Viktorije kada je ona tokom seanse ugledala duh princa Alberta. Takođe je zabeleženo da je princeza Marija Lujza posećivala iscelitelja Harija Edvardsa, a u novije vreme nije nepoznata naklonost princa čarlsa spiritizmu, što je ukviru porodične tradicije.
     Seansa je održana u Liveri Holu, istorijskom mestu u Londonu koje je više od četiri stotine godina pružalo gostoprimstvo i mnogim krunisanim glavama. Prozori od obojenog stakla gledaju prema katedrali Svetog Pavia, a prolazi vode na Ludgejt Hil. Izvršni producent snimanja, Pol Šarat, ovako je opisao događaj navodeći i njegove učesnike:
    'Hladno veče u Londonu dok televizijska ekipa postavlja poslednje delove opreme u Liveri Holu, podešava ton i svetla u očekivanju da gosti stignu. Atmosfera je tiha i puna zebnje. Producent poziva ekipu da se udalji pre nego što snimanje bude dozvoljeno. Svi nose identifikacione kartice jer se očekuje da će brojni mediji nastojati da ubace svoje ljude i dokopaju se materijala. Ostaju samo najneophodniji ljudi i šest službenika obezbeđenja. Krejd i Džejn Hamilton-Parket čekaju u hotelu sve dok vozač ne dođe po njih. Sat pre snimanja jedna atraktivna mlada plavuša prolazi pored obezbeđenja. Samo producent zna da je ona Lujza Kar-Rid, lična sekretarica princeze Dajana i žena koja je sa njom provodila skoro svaki dan poslednjih 12 meseci njenog života. Noćas, ona je ovde da nam pomogne u traženju 'Dajaninog duha'. Dok odlazi u šminkernicu, stižu drugi gosti. Tom Korbi, član Kraljevske novinske korporacije koji je kraljevskoj porodici često praio društvo na prekomorskim putovanjima, Džejms Tarlou, zadužen za ishranu u Kensington palati koji je sa Dajanom planirao svaki parti ili okupljanje prijatelja i važnih gostiju iz celog sveta, Džerald V.Keni, koji je sa Alanom Lernerom pisao uspavanke za male prinčeve, Linda Frensis iz Dečije klinike u Zimbabveu koja je gladala Dajanu kako tamo neguje decu. Jasno je da će tu biti skup Dajaninih najbližih prijatelja i ljudi od poverenja. Profesor Kirijan O'Kifi sa Univerziteta Liverpul, koji proučava psihičke fenomene, sve brižljivo posmatra, da bi kasnije mogao da izvesti da li je seansa izvedena pravilno.
    Džejn dolazi prva i odvode je u zamračenu sobu, u kojoj sedi neko vreme i, čine se, pada u trans. Smeška se gostima i zajedno se mole da im se pridruži duh princeze Dajane. Oni koji su znali i voleli princezu živahno razgovaraju i reči koje prenosi medijum svi primaju sa poverenjem. Suze polaze mnogima kada Džejn-Dajana nabraja događaje u Zimbabveu i upućuje poruke sa onog sveta prisutnima poimence. Okupljanje se završava, kao što je i počelo, molitvom. Džejn odlazi, a stiže Krejg. Sve se ponavlja na sličan način. Princeza Dajana prenela je svima poruke ljubavi i nade uveravajući ih u postojanje života posle smrti. Sledećeg dana putuje se u Pariz gde će se održati seansa u sobi sa pogledom na tunel. Vodiće je Patriša benkins, kalifornijski medijum. Pokušaće da uspostavi kontakt sa Dajanom u gradu u kojem je završila život...'

    Emisija 'Dajanin duh' je snimljenja i na DVD i videlo ju je oko 30 miliona ljudi širom sveta. Svi ocenjuju da je urađena sa ukusom i poštovanjem prema pokojnoj princezi, a Krejg i Džejn uradili su to potpuno besplatno. Za razliku od brojnih 'upućenih' autora tejstova u tabloidima, Hamilton-Parkerovi su ubeđeni da smrt Ledi Di nije bila posledica zavere ili njene namere da se ubije, kao i da Dajana nije bila trudna. Ko zna? Istina je, kao i obično, daleko od običnih smrtnika, sakrivena tamo negde na drugoj strani.
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana