Naslovni baner
Ponuda Tema

Kineski Godišnji Horoskop za 2022.

Kineski horoskop za Godina vodenog Tigra
od 01. februara 2022. - 31.1.2023.

   Kineska astrologija počiva na principu postizanja balansa između dveju suprotnih energija yang i yin tj. jake, pozitivne, muške, aktivne energije i slabe, negativne, ženske pasivne energije. Pozitivno ne znači dobro niti negativno znači loše, to je samo oznaka jačine određene energije. U kineskom zodijaku postoji 12 znakova koji se smenjuju po tačno utvrđenom rasporedu na svaka dva sata, svakog meseca i svake godine. Svaki znak se u osnovnoj postavci kineskog zodijaka javlja u svom autentičnom elementu u yang ili jin obliku ali element zemlje se javlja dva puta u jednom i dva puta u drugom obliku jer predstavlja periode u godini na prelasku sezona.Potrebno je naravno, prvo da utvrdite u kom kineskom znaku ste rođeni, odnosno, koja je životinja vladala vašom godinom rođenja. Da bi ste to lako saznali, ovde dole Vam je mala pomoć, s kojom ćete vrlo lako utvrditi koja je Vaša životinja. Unesite Vašu godinu rođenja. Na primer: 1975. Zatim pritisnite, Moja životinja je,


   U kineskom zodijaku dvanaest zodijačkih znakova se smenjuju svake godine na različit datum između 15.januara i 19.februara, prema posebnoj računici na osnovu pojave prvog punog i mladog Meseca u tekućoj godini.
Lunarna kineska godina pada uvek na drugi datum,nikada se ne ponavlja početak godine sa datumom na koji je počela prethodna dok solarna kineska godina počinje uvek 4.februara u mesecu Tigra. Kineski zodijak počinje sa Pacovom koji je analogan znaku Strelca u klasičnoj astrologiji i završava se sa Veprom, koji je analogan znaku Škorpije u klasičnoj astrologiji.
    U kinenskom zodijaku se smenjuju pozitivni (muški, jaki, energični,) i negativni (ženski, slabi, pasivni) znaci. Pozitivni yang muški znaci su Pacov, Tigar, Zmaj, Konj, Majmun i Pas a negativni, yin, ženski znaci su Bivo, Zec, Zmija, Ovca, Petao i Vepar. Svakog meseca se smenjuje drugi zodijački znak koji počinje između 4. i 8. u mesecu, svakim danom vlada drugi znak, i svaka dva sata tokom dana se smenjuju zodijački znaci.
    Svaki znak je u osnovnoj postavci kineskog zodijaka u određenom elementa, a pet elemenata ( voda, zemlja, drvo, vatra i metal) se smenjuju u yang i yin obliku, samo se element zemlje javlja dva puta u yang i yin obliku na godišnjem nivou u mesecima koji se nalaze između sezona a to su yang zemljani Zmaj ( između zime i proleća) yin zemljana Ovca ( između proleća i leta) yang zemljani Pas između leta i jeseni i yin zemljani Bivo ( između jeseni i zime).
    Svaki zemljani znak sadrži i malo elementa onog koji mu prethodi pa je tako Zmaj zemljani znak sa elementima drveta, jer mu prethodi yin drveni Zec, Ovca, je zemljani znak sa elementima vatre, jer joj prethodi Konj, yang vatreni znak, Pas, zemljani znak sa elementima metala, jer mu prethodi Petao, yin metalni znak i Bivo, zemljani znak sa elementima vode, jer mu prethodi Pacov, yang vodeni znak.
   Elementi simbolizuju pravce sveta, određene energije, vladaju ljudskim organima, povezani su sa planetama, raspoloženjem, emocijama i aktivnostima i javlalju se u vidu letećih zvezda, tj. energija koje se primenjuju u Feng Šui uređenju prostora. Svake godine se elementi smenjuju u određenim segmentima 'pa kua' obrasca sa devet segmenata koji pripadaju pravcima vesta, osam njih dok je deveti segment u stvari središnji prostor. Na taj način se određuje povoljan tj. nepovoljan pravac za svaki zodijački znak.

PACOV

24. januara 1936. – 10. februara 1937. - YANG VATRA
10. februara 1948. – 28. januara 1949. - YANG ZEMLJA
28. januara 1960. – 14. februara 1961. - YANG METAL
15. februara 1972. – 02. februara 1973. - YANG VODA
02. februara 1984. – 19. februara 1985. - YANG DRVO
19. februara 1996. – 6. februara 1997. - YANG VATRA
02. februara 2008. – 25. januara 2009. - YANG ZEMLJA
25. januara 2020. - 06. februara 2020. - YANG METAL


    Vaš autoritet na poslu bi trebalo da se poboljša. Međutim, možete biti skloni malim nezgodama, čuvajte se podizanja teških stvari i vozite oprezno. Trebalo bi da gledate da uravnotežite svoj život. Nemojte se preopterećivati poslom, radite onoliko koliko možete da podnesete. Odgovaraju vam poslovi koji traže kretanje i putovanja, kao i međunarodna trgovina. Isto tako možete biti uspešni u nekoj uniformni ili na javnoj funkciji. Vaši prihodi biće srazmerni vašem radu i ne treba da se oslanjate na neke prečice u ostvarivanju zarade. Vaš ljubavni neće biti nešto posebno, čak ćete biti skloni da se previše svađate. Vaša česta putovanja mogu naštetiti vašim odnosima.
    Tokom ove godine budite oprezni u donošenju važnih odluka, posebno sa osobama koje su podjednako ambiciozne kao i vi, ali koje su mnogo direktnije i manje taktične od vas. Vaša moć samokontrole biće na ispitu, moraćete da budete često neprijatno iskreni i na poslu i u ljubavi, gde možete imati opasnu konkurenciju. Možete se zaljubiti u nekog Tigra dok bi trebalo da izbegavate na bilo koji način scene i rasprave sa Konjem.
    Ova godina nije naročito povoljna za bilo kakve sporove i započinjanje novih poslova sa osobama koje često putuju. Pokušaćete da nađete savezinka u nekom Zmaju ili Majmunu sa kojima ćete naći zajednički jezik. Obratite više pažnje na svoje voljene. Budite smireni i strpljivi.

BIVO

11. februara 1937. – 30. januara 1938. - YIN VATRA
29. januara 1949. – 16. februara 1950. - YIN ZEMLJA
15. februara 1961. – 04 februara 1962. - YIN METAL
03. februara 1973. – 22. januara 1974. - YIN VODA
20. februara 1985. – 08. februara 1986. - YIN DRVO
07. februara 1997. – 27. januara 1998. - YIN VATRA
26. januara 2009. - 13. februar 2010. - YIN ZEMLJA


    Bivolima ova godina pokazuje neke sretne znake. Međutim, vaš ljubavni život može biti polu uspešan. Ali, budite smireni, polako sve može doći na svoje mesto. Godina je povoljna za one koji se bave odnosima sa javnošću, prodajom i marketingom. Vaš znak može biti preterano angažovan na iscrpljujućim poslovima koji neće doneti željeni rezultat ili ćete ulagati mnogo napora za malo novca. Energične i ambiozne osobe mogu vas opsedati sa željom da im izađete u susret, da im se nađete pri ruci, zahtevaće od vas poslušnost. Često ćete se pitati da li ste izabrali pravi posao, da li ste doneli pravu odluku.
    Ako želite da prođete sa što manje trauma nemojte rizikovati ni u poslu ni na radnom mestu, uzdržite se od bilo kakvog kockanja i špekulacija. Iako ćete imati mogućnost da uđete u rizičan posao bilo bi najbolje da se obratite za savet jednom Pacovu, Zmiji ili Petlu. Ipak, ova godina može biti godina uspeha ako ne dozvolite sebi da vas bilo ko izbaci iz ravnoteže i ako budete dosledni sebi. Nemojte biti previše ambiciozni nego se najbolje držite rutinskih poslova.
    Trebalo bi da vodite računa o svom zdravlju, a da biste izbegli zdravstvene probleme ove godine dobro se odmorite i vežbajte da biste poboljšali svoj imuni sistem. Trebalo bi da vodite računa o svom zdravlju.

TIGAR

31. januara 1938. – 18. februara 1939. - YANG ZEMLJA
17. februara 1950. – 05. februara 1951. - YANG METAL
05. februara 1962. – 24. januara 1963. - YANG VODA
23. januara 1974. – 10. februara 1975. - YANG DRVO
09. februara 1986. – 28. januara 1987. - YANG VATRA
28. januara 1998. – 15. februara 1999. - YANG ZEMLJA
14. februar 2010. – 02. februara 2011. - YANG METAL


    Bićete u dobrom skladu sa ovom godinom i u ovoj godini dolazi do izražaja vaša prava priroda i bićete veoma uporni da svoje planove ostvarite, a između ostalog to se odnositi na slobodu izbora kada je u pitanju kako vaš profesionalni tako i vaš lični život. Imaćete potrebu da sve svoje suparnike i konkurenciju potisnete u drugi plan dok će ostali pokušavati da uhvate tempo koji će im biti nametnut, moguće upravo od strane nekog Konja ili Majmuna. Ova dva znaka mogu vas prilično iscrpljivati i ma koliko budete smatrali da su sjajno društvo, na duži rok, sa njima nećete moći da uspostavite dobar kontakt. Jedan Bivo će vam biti desna ruka u svemu a Zmaja ćete smatrati vrlo atraktivnim.Savet je da treba da se čuvate od bilo kakve nestabilnosti u vašim odnosima, jer mogu da se izazovu razni problemi.
    Ove godine u fokusu će vam biti učenje, pa je ova godina dobra godina za obrazovanje i učenje. Takođe, moguća su razna putovanja, kao i promena posla. Kao što je godina dobra za učenje, tako je dobra i za vaš duhovni razvoj. Dobri poslovi za vas biće oni koji uključuju razne vidove podučavanja, religija, IT sektor, računovodstvo ili javne funkcije. Kada su finansije u pitanju, izbegavajte bilo kakve špekulacije, tržite se  svojih normalnih i legalnih prihoda.    
    U ljubavi gledajte da ojačate vaše odnose sa partnerom. Kada je zdravlje u pitanju, neke sitne bolesti možda ne mogu da se izbegnu. Zato se dobro odmarajte i više vežbajte.

ZEC – ili MAČKA

19. februara 1939. – 07. februara 1940. - YIN ZEMLJA
06. februara 1951. – 26. januara 1952. - YIN METAL
25. januara 1963. – 12. februara 1964. - YIN VODA
11. februara 1975. – 30. januara 1976. - YIN DRVO
29. januara 1987. – 16. februara 1988. - YIN VATRA
16. februara 1999. – 04. februara 2000. - YIN ZEMLJA
03. februara 2011. - 22. januara 2012. - YIN METAL


    Ovo je godina romantike za vas, kad bi trebalo bi da se dobro slažete sa ljudima i kada će vaši odnosi biti na visokom nivou. Međutim, i pored toga može doći do povremenih sukoba.  Nežni Zec se može osetiti ugroženim od strane osoba koje sebe smatraju superiornim u svakom pogledu. Ipak, ako budete pokušavali da ni najmanje ne odstupite od svojih principa i ne budete želeli da se uklopite u sredinu, naročito na poslu, moguća su neprijtna iznenađenja. Ne oklevajte da prihvatite ono što vam nude, čak i ako budete smatrali da je to za vas prevelik zalogaj.
    Na duži rok, to vam se može isplatiti, jer moguće je odlično radno mesto, ponuđeno kada se tome najmanje nadate. Rizik postoji, konkurencija će biti velika ali vi ćete dobrom taktikom uspti da iz ove godine izađete manje više nepovređeni. U ljubavi budite ono što ste, ali izbegavajte veze sa preterano ambicioznim osobama koje vas mogu zadiviti, ali kojima vi niste dorasli. Ostanite skromni u svom ponašanju. Poslovi koji su dobri za vas su svi oni koji uključuju odnose sa javnošću, prodaju i marketing, zabavu i agencije. S obzirom da imate bistar um, dobro vi vam odgovarao neki analitički posao. Vaše finansije trebalo bi da budu stabilne ove godine.
    Kada je zdravlje u pitanju, ono će biti dobro.

ZMAJ


08. februara 1940. – 26. januara 1941. - YANG METAL
27. januara 1952. – 13. februara 1953. - YANG VODA
13. februara 1964. – 01. februara 1965. - YANG DRVO
31. januara 1976. – 17. februara 1977. - YANG VATRA
17. februara 1988. – 05. februara 1989. - YANG ZEMLJA
05. februara 2000. – 23. januara 2001. - YANG METAL
23. januara 2012. - 09. februara 2013. - YANG VODA


   Ovo će za vas biti mnogo bolja godina nego prošla, ako uspete da svoj optimizam iskoristite u konstruktivne svrhe. Imaćete moćnu intuiciju, kao i smisao za kreativnost i dizajn, tako da ćete dati prednost kreativnim poslovima, kao što su pisanje, slikarstvo, gluma, pevanje i slično. Poslovi koji traže kretanje i koji su povezani sa putovanjima, takođe su dobri za vas. Ne oslanjajte se na nikakve špekulativne i nelegalne poslove, već se oslonite na vaš naporan rad i na ono što zaradite od njega.
    Dobri odnosi sa Petlom i Konjem mogu biti povod da se osećate ushićenim ali tu je i jedna Ovca koja može biti potajno zaljubljena u vas. Ove godine biste mogli dosta putovati, što će se povoljno odraziti na vaš budžet, jer ma koliko da ste skloni trošenju novca, isto toliko i još mnogo više možete zaraditi.
    Vaš entuzijazam podsticaće neko ko vam je sličan ali čuvajte se laskavaca jer vam mogu pronaći slabu tačku da bi od vas izvukli maksimum za sebe. Ljubav će vam biti dobra i ako nameravate da se venčate, ovo je dobra godina za to. Ako ste već u braku, trebalo bi da dobijete više ljubavi od vašeg partnera. Čuvajte se flerta, pošto možete u nekim momentima da mu budete skloni.
    Vaše zdravlje bi trebalo da bude dobro, samo obratite više pažnje na svoju ishranu.
ZMIJA

27. januara 1941. – 14. februara 1942. - YIN METAL
14. februara 1953. – 02. februara 1954. - YIN VODA
02. februara 1965. – 20. januara 1966. - YIN DRVO
18. februara 1977. – 06. februara 1978. - YIN VATRA
06. februara 1989. – 26. januara 1990. - YIN ZEMLJA
24. januara 2001. – 11. februara 2002. - YIN METAL
10. februara 2013. - 30. januara 2014. - YIN VODA


   Mogući su izvesni sukobi između vas i Tigra. Vaši odnosi mogu biti pomalo nestabilni, pa pokušajte da izbegnete partnerski rad, više vam odgovara samostalan rad. Vaši prihodi i ulaganja bi trebalo da vam donesu izvanredne prihode, samo pazite da ne kršite zakone. Čuvajte se problema sa ljudima. Ostanite hladne glave, budite pošteni jedni prema drugima. Imaćete sklonost prema pravnim poslovima, kao i onim koji su vezani za medicinu i trgovinu. Razmislite o proširenju svog posla i većem ulaganju.    
    Ovo je godina za zaljubljivanje ali ne i za brak. Vaša metodična narav vas tera da sve planirate, analizirate, i da bez mnogo žurbe donosite odluke. Ove godine ćete možda poželeti da doživite nešto što nikada do sada niste. Imaćete potrebu da putujete u daleke predele, maštaćete o mnogo čemu što je drugima nedostupno, ali vi ćete uspeti da ostvarite svoj cilj. Bićete posebno avanturistički nastrojeni, ali pripazite, jer svaka na brzinu doneta odluka može se pokazati kao loš potez. Neko će usepti da vas očara i da vas uvuče u nešto potput pauka u svoju mrežu, tako da vam ni urođena mudrost i smisao za diplomatiju neće pomoći. Ne budite previše samouvreni da ne biste bili izigrani.
    Kad je zdravlje u pitanju, ono bi trebalo da je dobro, samo se pazite na nezgode koje uzrokuju krvarenje.

 KONJ


15. februara 1942. – 04. februara 1943. - YANG VODA
03. februara 1954. – 23. januara 1955. - YANG DRVO
21. januara 1966. – 08. februara 1967. - YANG VATRA
07. februara 1978. – 27. januara 1979. - YANG ZEMLJA
27. januara 1990. – 14. februara 1991. - YANG METAL
12. februara 2002. – 31. januara 2003. - YANG VODA
31. januara 2014. - 18. februara 2015. - YANG DRVO


   Ove godine trebalo bi da imate mnoge mogućnosti. Svuda ćete se kretati, a vaša intuicija će biti posebno jaka. Prijaće vam poslovi koji se bave trgovinom, prodajom i marketingom, a takođe su dobri i poslovi vezani za religiju i menadžment. Vaše finansije bi trebalo da se poboljšaju, posebno ako ste na na nekoj višoj poziciji, gde će vaš autoritet da dođe do izražaja i da se poveća ove godine. Ako vaš posao uključuje intuiciju ili ulaganja, trebalo bi da očekujete dobre rezultate.
    Vama uglavnom sve sjano krene u godini Tigra. Dobro se slažete sa ovim znakom i smatrate ga jednim od najboljih partnera kako u poslu tako i u ljubavi. Pacov vas takođe može nadmurdriti uz pomoć Majmuna ili Zmaja i zato bolje potražite društvo znakova sa kojima i nemate mnogo dodirnih tačaka ali se na njih možete osloniti, kao na Psa ili na Bivola. Ako budete pokušali da po svaku cenu sprovodite svoju volju, u svakom segmentu života čekaju vas nevolje. Vaša preterana samouverenost ili potreba da svakome kažete u lice šta mislite, neće naići na dobar odjek. Posebno ćete biti netaktični sa članovima porodice, očekujući da vas u svemu slepo slede ili podržavaju. Na poslu ćete osetiti odakle vrebaju loši vetrovi i na vreme ćete se skloniti na sigurno.
    Ako ste u braku, čeka vas više ljubavi. Ako ste i dalje slobodni, razmislite o venčanju. Vaše opšte zdravlje će biti dobro, samo pazite na vaše mišiće, pogotovo ako se vavite sportom.

OVCA ili KOZA


05. februara 1943. – 24. januara 1944. - YIN VODA
24. januara 1955. – 11. februara 1956. - YIN DRVO
09. februara 1967. – 29. januara 1968. - YIN VATRA
28. januara 1979. – 15. februara 1980. - YIN ZEMLJA
15. februara 1991. – 03. februara 1992. - YIN METAL
01. februara 2003. – 21. januara 2004. - YIN VODA
19. februara 2015. - 07. februara 2016. - YIN DRVO


    Ove godine trebalo bi da bude mnogo srećnih događaja za vas. Vaši odnosi bi trebalo da budu dobri, a vi ćete uživati u sreći. Bićete spremni da svakoga omekšate, bilo ljubaznošću, lukavstvom ili neočekivanom taktikom. Kada budu krenuli da vas kritikuju, vi ćete se smeškati i čekati svojih pet minuta. Čuvajte se osoba koje su na višem položaju od vas, ne ulazite u sudske sporove i ne razmišljate o raskidu ljubavne veze ili razvodu. Budite ono što ste i to će biti najbolja odbrana od agresivnih ili neprijatnih sagovornika koje ćete biti u stanju da lako detektujete. Vaša intuicija, prefinjenost i izbirljivost uspeće da vas sačuvaju od pokušaja onih sa kojima nemate nikakvih dodirnih tačaka da vam se nametnu.
    Ove godine ćete biti dobri u poslovima koji se bave sa javnošću, medicinom i prevoznim sredstvima. Takođe, ove godine vaši prijatelji vam mogu dosta pomoći da zaradite novac i povećate prihode. Međutim, treba izbegavati
bilo kakve špekulativne manipulacije. Vaši ljubavni odnosi trebalo bi da budu stabilni. Oženjeni muškarci mogu očekivati dosta pomoći od svojih žena, a u braku da bude mnogo srećnih događaja.
    Vaše zdravlje bi trebalo da bude mnogo bolje nego prošle godine, pogotovo ako budete eliminisali svaki oblik stresa.

MAJMUN

25. januara 1944. – 12. februara 1945. - YANG DRVO
12. februara 1956. – 30. januara 1957. - YANG VATRA
30. januara 1968. – 16. februara 1969. - YANG ZEMLJA
16. februara 1980. – 04. februara 1981. - YANG METAL
04. februara 1992. – 22. januara 1993. - YANG VODA
22. januara 2004. – 08. februara 2005. - YANG DRVO
08. februara 2016. - 27. januara 2017. - YANG VATRA


   Jedna od godina u kojoj ćete biti prilično konfuzni ali ne i neodlučni. Mnogo toga na šta ne računate, može da se dogodi. Iznenadićete se možda padom popularnosti u društvu, mada možete biti prilično nametljivi. Malo ko očekuje od vas da budete povučeni ali vi ćete osetiti kakve struje, prilično oportunističke, idu ka vama. Izmaknite se i sve će biti u redu. Ako ste žena, nećete želeti da se izmaknete, a možete biti pomalo skloni konfliktima i nepoverljivi.
    Vaša prava pririoda dolazi do izražaja u društvu drugog Majmuna i to vaše godište. Imaćete potrebu da stvarate saveze, da se priključite nekim većim grupama, da tražite svoja prava. Kao pojedinac, ne možete ništa, naročito ne protiv sistema ili šefova koji će biti spremni da vam izađu u susret, ako do sada već imate kod njih dobar ugled. Vaše redovne finansije trebalo bi da budu u redu ukoliko ne budete rizikovali sa raznim ulaganjima. U fokusu može biti učenje, gde ćete se posvetiti obrazovanju i istraživačkom radu, zahvaljujući kome možete dosta putovati.
    U ljubavi, vaši odnosi mogu biti pomalo teški. Ako treba, napravite korak nazad, dobro razmilsite i budite pažljivi sa kim ste. Moguća veza sa Bivolom ili Konjem. Možete biti skloni nezgodama, zato izbegavajte opasne poslove i vozite oprezno.

PETAO

13. februara 1945. – 01. februara 1946. - YIN DRVO
31. januara 1957. – 17. februara 1958. - YIN VATRA
17. februara 1969. – 05. februara 1970. - YIN ZEMLJA
05. februara 1981. – 24. januara 1982. - YIN METAL
23. januara 1993. – 09. februara 1994. - YIN VODA
09. februara 2005. – 28. januara 2006. - YIN DRVO
28. januara 2017. - 15. februara 2018. - YIN VATRA


   Vaša introvertna, analitična i nezavisna priroda biće pod stresom jer ćete biti pred retko dobrim izazovima, a vi ćete ipak oklevati. Vaš čist razum može vam pomoći u upravljanju, kao i vaš autoritet. Neke ponude će dolaziti od loših ljudi ili će vas prijatelji i dobre kolege moliti da učinite uslugu koju biste najradije odbili. Poslovi vezani za zabavu mogu biti dobri za vas, kao i obrazovanje i javne funkcije. Imaćete dobru reputaciju koja vam može pomoći da zaradite novac. Vaše finansije trebalo bi da budu stabilne.
    Neki od vas mogu biti nešto plašljiviji ali i neprijatniji u komunikaciji nego inače. Uživaćete u romansi, ljubavne veze biće burne i veoma strastvene, neko će vas naterati da razmislite da li ste napravili pravi izbor kada je partner u pitanju, tako da se vama, najvećem konzervativcu, dogoditi da budete u paralelnoj ljubavnoj vezi. Ako ste slobodni, razmislite o braku. Ako ste u braku, trebalo bi da bude više ljubavi, međutim, skloni ste da se svađate o nekim bezveznim stvarima. Budite uviđavniji prema partneru.
    Sa Tigrom se ne slažete najbolje, naprotiv, teško da možete da nađete bilo kakvu dodirnu tačku, ali ove godine moći ćete da nađete zajednički jezik i sa onima sa kojima inače nikada ne biste mogli. Vaše opšte zdravlje bi trebalo da bude dobro. Obratite pažnju na zdravu ishranu i na liniju.

PAS

02. februara 1946. – 21. januara 1947. - YANG VATRA
18. februara 1958. – 07. februara 1959. - YANG ZEMLJA
06. februara 1970. – 26. januara 1971. - YANG METAL
25. januara 1982. – 12. februara 1983. - YANG VODA
10. februara 1994. – 30. januara 1995. - YANG DRVO
29. januara 2006. – 17. februara 2007. - YANG VATRA
16. februara 2018. - 04. februara 2019. - YANG ZEMLJA


  Ovo bi mogla biti jedna od boljih godina za vas, jer se sjajno razumete sa Tigrom. Bićete izuzetno angažovani na mnogim poslovima, preduzimljivi i veoma uspešni. Ukazuju vam se šanse na svim poljima, kako na poslu tako i u ljubavi. Ove godine možete očekivati veliku pomoć iz različitih izvora, mada ćete i dalje morati naporno da radite. Dajte sebi dovoljno vremena da bi posao bio urađen kako treba. Odgovara vam posoa vezan za uniformu, policija, vojska, medicina. Vaši prihodi biće stalni i stabilni, a vaš uloženi trud adekvatno nagrađen.
    Bićete spremni da prihvatite nove poslovne izazove, moguće da ćete dosta putovati i da ćete steći mnoge nove prijatelje. Godina je odlična za stupanje u novu vezu ili u brak. Vaš altruizam i buntovni duh dolaze do izražaja i oni koji se bave politikom ili poslovima od opšteg interesa mogu očekivati uspeh. Ukoliko dođe do nekih sukoba, budite uviđavni. Umetnicima i sportistima ovo bi takođe mogla biti jedna od boljih godina u kojima ih čekaju priznanja i nagrade. Dobro ćete se slagati i sa Majmunom.
    Vaše opšte zdravlje je dobro. Čuvajte se nezgoda sa oštrim predmetima.

VEPAR

22. januara 1947. – 09. februara 1948. - YIN VATRA
08. februara 1959. – 27. januara 1960. - YIN ZEMLJA
27. januara 1971. – 14. februara 1972. - YIN METAL
13. februara 1983. – 01. februara 1984. - YIN VODA
31. januara 1995. – 18. februara 1996. - YIN DRVO
18. februara 2007. – 06. februara 2008. - YIN VATRA
05. februara 2019. - 24. januara 2020. - YIN ZEMLJA


   Ovo je i za vas veoma dobra godina, tako da ako tražite posao, naći ćete nešto što vam odgovara i postoji mogućnost da budete unapređeni ukoliko već radite ono što volite. Trebalo bi da izbrgavate svađe i uzavrele emocije. Možda ćete morati više da radite da biste završili svoj posao. Ako ste sa nekim u partnerstvu, pazite na sukobe sa novcem. Uverite se da je sve jasno utvrđeno. Pošto ste dobar govornik, odgovaraju vam poslovi vezani za religiju, filozofiju, obrazovanje i duhovnost, ako i pevanje i gluma.
    Budite spremni da odgovorite na udvaranje osobe koja će biti možda za vaš ukus previše direktna ali na vama je da odredite granice do kojih želite da idete, a možda ćete poželeti i da stupite u brak. Ovo je odlična godina za putovanja, kontakte sa strancima i ulaganje novca u nekretnine, u stvari od vrednosti. Pokušajte da se malo više angažujete na poslu i nemojte očekivati od drugih ono što morate da uradite sami. Jedino tako ćete biti sigurni da ste nešto uradili dobro.
    Dobre odnose možete ostvariti sa Tigrovima, drugim Veprovima i sa Zmajevima. Kada je zdravlje u pitanju, ove godine treba da ste prilično jaki, ali ipak se čuvajte svakog oblika prenaprezanja.

Twiter dugme Facebook dugme  RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA