Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Izazivanje Finansijskog Haosa

   Zbog čega milijarderi Džordž Soroš i Džon Paulson mahnito kupuju zlato?’ naslov je prilično zanimljivog teksta kojeg je objavio američki nezavisni portal Blacklisted News, iz pera novinara Majkla Snajdera, koji na osnovu ponašanja moćnih multimilijardera, te dobro upućenih berzanskih mešetara, pokušava odgonetnuti šta se u stvari događa u financijskom svetu.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
    Insajderi s Wall Streeta i vodeći bankari u zadnje vreme vuku vrlo neobične poteze iz kojih se da zaključiti da se spremaju za nešto ‘veliko’.
To bi se uskoro moglo dogoditi – ističe u uvodu novinar portala, te potom dodaje da je sve više pokazatelja koji upućuju na zaključak da će se u SAD-u, pa i šire, uskoro dogoditi veliki financijski kolaps.
    Taj svoj zaključak Snajder potkrepljuje, između ostalog, i podatkom da multimilijarder i financijski magnat Džordž Soroš u zadnje vreme jeftino prodaje deonice najpoznatijih svetskih banaka (J. P. Morgan, Goldman Sachs), i ostale svoje deonice, dok u isto vreme kupuje velike količine zlata. Zašto bi neko ispod cene prodavao dionice i kupovao zlato, ako ne očekuje slom?
    Zašto bi neko ispod cene prodao desetine milijona dolara vredne deonice vodećih banaka, te u isto vreme kupovao ogromne količine zlata, osim ako ne misli da će uskoro doći do velikog kolapsa svetskog financijskog sistema – primećuje novinar, koji tu svoju tezu potom podupire nekim ranijim Soroševim izjavama. Ne mogu vas razvedriti dobrim vestima, jer je situacija vrlo ozbiljna i teška. Čeka nas ektremno teško vreme, nešto slično krizi kakva se dogodila tridesetih godina prošlog veka, a moguć je i totalni kolaps celog financijskog sistema.
    Nakon toga moglo bi doći do velikih nereda na ulicama Amerike i širom sveta, što bi moglo poslužiti kao opravdanje za upotrebu oružja od strane vlasti, te za uvođenje restriktivnog političkog sistema u kojem bi indivudualne slobode bile još više ograničene – kazao je Soroš u intervjuu za Newsweek. Zlato u velikim količina, osim Soroša, kupuju i drugi milijarderi poput Džona Paulsona, ali i mnoge centralne banke. Dobro upućeni berzanski insajderi, osim toga, u zadnje vreme masovno rasprodaju deonice kompanija, a velike količine novca (radi se o bilionima dolara) u isto se vreme izvlače i iz investicijskih fondova, primećuje autor koji potom konstatuje da se osim zlata, u zadnje vreme u Americi intenzivno kupuje i municija.
    Nedavno je otkriveno da američke socijalne službe kupuju 174.000 metaka koji će biti razdejeljeni na 41 lokaciju u Americi. Zbog čega, za ime Boga, socijalni radnici trebaju 174 hiljade metaka? – pita se autor, pa dodaje da je ranije ove godine Odelenje nacionalne sigurnosti SAD-a kupio preko bilion metaka, od kojih mnogi probijaju zidove i razaraju unutrašnje organe, a koji, važno je istaknuti, nisu naručeni za američku vojsku!
     Autor teksta zaključuje da očigledno da se berzanski mešetari, američka vlada i centralne banke spremaju za nešto veliko, zbog čega ni vi ne bi trebali gurati glavu u pesak. Dodamo li svemu navedenom informaciju da se Rotšildi, DžonPaulson i Džordž Soroš u stotine miliona dolara klade u propast eura, kao i podatak da je euro doista značajno pao, skori financijski slom u svetu sve manje se čini nerealnim. Ko u stvari izaziva najgori mogući rasplet, odnosno ko u pozadini vuče konce zbog kojih Evropi i SAD-u preti još veća kriza, odnosno ekonomska katastrofa kakvu svet nije video još od tridesetih godina prošlog veka, a koja je prethodila najvećem sukobu u istoriji ratovanja, upitali smo najpoznatije analitičare Novog svetskog poretka.
    Hromin Sturm: Soroš je glasnogovornik financijske oligarhije! Odavno sam pisao da je svetska financijska kriza, koja još traje, veštački izazvana, te da ju je izazvala međunarodna financijska oligarhija. Soroš je glasnogovornik te oligarhije, što znači da on u dogovoru s njima radi namerno paniku na tržištu. Današnji otkup zlata nije nikakva novost kod svetskih financijskih manipulatora, jer se masovno u tišini sprovodi još od 2005. godine. Pre krize koju su izazvali u augustu 2008. međunarodna financijska oligarhija je putem MMF-a dala nalog svim nacionalnim centralnim bankama da prodaju zlato, koje su oni onda otkupljivali po jeftinoj ceni od 200 dolara po unci, zbog čega se švajcarski franak činio jeftin i zbog čega su mnogi građani na Balkanu nastradali jer su verovali bankarima.
    Zašto njima služi zlato? Na poticaj financijske oligarhije u novonastaloj krizi diže se cena zlata kao jedinog pravog zaloga vrednosti, a time se financijska vrednost vlasnika zlata udvostručila. Međunarodna financijska oligarhija čeka, u isto vreme, da deonice na berzi dotaknu samo dno, i tada počinju kupovati goleme udele industrijskih deonica po ceni od pet do deset centi za dolar, jer samo oni poseduju kapital na tržištu i tako u kratkom vremenskom razdoblju krize ponovno uvećavaju svoj kapital za deset puta.
    Moćni međunarodni financijski kapital uspeo je, naime, uspostaviti u svim zemljama središnje banke pod svojom kontrolom, te je tako koncentrisao i centralizovao kapital (javne financijske institucije, banke i korporacije) u moćnoj tajnoj međunarodnoj financijskoj oligarhiji, popularno nazvanoj ‘Udruženje’ čiji je plan uspostava globalizacije slobodnog svetskog tržišta radi kontrole i regulisanja svih financijskih tokova u svetu, te nametanja financijskih kriza u svetu, iz kojih oni izlaze još jači. Hromin Sturm potom pojašnjava što su Soroš i ekipa dobili masovnim otkupom zlata (zbog njihovog otkupa, u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji na svakom se koraku od građanstva otkupljuje zlato. Cena zlata porasla za čak 700%. Zakon ponude i potražnje doveo je do poskupljenja zlata. Danas se cena stabilizirala na 1612 dolara za uncu, što je za čak 700 odsto više nago 2005. godine. Zašto Soroš i njegovo društvo kupuju plemeniti metal, kada je MMF naredio da svi prodaju zlato? Pa, zato jer međunarodna financijska oligarhija upravlja celim svetskim tržištem, jer su oni uspostavili pravila ponašanja, između ostalih i davanje ocena rejting agencija svim državama u svetu, a sve u cilju pljačke celog sveta.
    Zašto pak Džordž Soroš i njegovi dečki kupuju zlato, a prodaju svoje dionice velikih banaka? Zarada svjetskih mešetara na državnim obveznicama je od 7,5 do 15 odsto, dok je zarada na zlatu čak 700 odsto, pa se tu nema šta razmišljati. Pri tome je međunarodna financijska oligarhija (Rotšildi, Rokefeleri, Morgan...) obmanula sve države koje su poslušale savet MMF-a da prodaju zlatne rezerve. Prekopirali način na koji su izazvali krizu 1929. godine Kriza koja je buknula 2008. godine, nije izmišljena tada, već je kao detonator upotrijebljen već viđeni scenarij iz 1929. godine.
    Ta, dosad najveća svetska financijska kriza, nastala je smišljenom akcijom Međunarodne financijske oligarhije koja je prvo 1920. izazvala recesiju u građevinarstvu, uz pomoć koje su došli do velikog bogatstva plenidbom desetaka hiljada nekretnina u Americi i Evropi. To je bila tek uvertira za krizu 1929. Početkom te godine na redu je bilo preuzimanje industrije, koja je bila na vrhuncu, a financijski oligarsi su krizu izazvali rasprodavši sve deonice na berzi, te su počeli potraživati povratak berzovnih pozajmica, čime su izazvali slom berze na Wall Streetu, povukavši veliku količinu novčane mase sa tržišta. Svoje bogatstvo su investirali u zlato. Dogodila se najveća svetska kriza, deonice i cene su drastično pale, potražnja roba je pala, fabrike su se zatvarale i otpuštale su radnike, došlo je do opšte nezaposlenosti, socijalnih problema, nestabilnog tržišta deonicama, pali su mnogi gradski, državni i privatni budžeti, nekoliko milionera i bankara, koji nisu bili u društvu oligarhije, je bankrotiralo i počinilo samoubistvo, a društvo je postalo vrlo siromašno.
    Kriza 2008. godine izazvana je po istom scenariju. I 2008. godine došlo je do pada berza i banaka u svetu. Financijska oligarhija čekala je da cene padnu na dno, da bi potom kupila goleme količine udela na berzama po niskim cenama, jer samo oni poseduju kapital na tržištu. Rezultat je poznat - financijska oligarhija se obogatila za deset puta, a program Novog svetskog poretka se nastavlja. Oni bogataši koji nisu u klubu odabranih izgubili su veliki imetak. Magazin Forbes u martu 2009. je objavio listu milijardera kojih je 2008. g. bilo 1125., a nakon krize 2009. godine bilo ih je 793 odnosno 332 manje. Tako je vlasnik Microsofta Bil Gejts izgubio 18 milijardi dolara, Vorenn Bafet vlasnik Berkshire Hathaway izgubio je 25 milijardi, telekomunikacijski magnat Carlos Slim Helu također je izgubio 25 milijardi, Anil Ambani 32 milijarde i još mnogo njih su prošli slično.
    U Rusiji je nakon krize od 96 ostalo samo 32 milijardera. Na redu je Kina koju su 2007. i 2008. članice G-7 i MMF počele napadati da mora revalvirati te uskladiti juan s ostalim valutama i ‘biti mnogo fleksibilniji’. Srećom, ne slušaju svi slijepo MMF. Kada su ekonomski napredne zemlje poput Rusije, Kine i Indije videle kuda to vodi, počele su i oni kupovati zlato za svoje rezerve, umesto deviznih rezervi, no tek 2011. godine. Takva će se politika i nastaviti dok se dolar ne vrati na svoju najvišu poziciju koju je imao u trenutku nakon što je predsednik SAD-a Ričard Nikson 1971. godine ukinuo zlatni standard (podlogu u zlatu).
    Korak dalje otišao je Krešimir Mišak, urednik i voditelj kultne HTV-ove emisije Na rubu znanosti', koji također tvrdi da se bankarski sistem u svetu namjerno trese, a kao svojevrsni dokaz navodi činjenicu da Džordž Soroš odjednom daje podršku onima koji protestuju protiv Wall streeta. Krešimir Mišak kaže, da se događaju nelogične stvari, koje postaju logične kada se celi prosec sagleda iz malo šire perspektive. ‘Elita’ je, dakle, stvorila problem, potom manipuliše opravdanim ljudskim gnevom, nakon čega će ponuditi rešenje tog problema: Svetsku središnju regulatornu banku, koja će nadzirati sve banke u svetu.
    No da bi se to moglo ostvariti, nužno je celi postojeći financijski sistem baciti na kolena. Nema, dakle, nikakve sumnje da se u zadnje vreme taj sistem ruši namerno, jer se želi ljude uveriti da je on loš. U svemu tome itekako učestvuje i Soroš i kupovanje velike količine municije od strane američke administracije, po svemu sudeći deo je istog plana kojeg sprovodi ‘Elita’, a kojoj je cilj uvođenje jedne svetske banke, jedne svetske vlade i jedne svetske vojske. Protiv koga će to ratovati svetska vojska?
    Deo svetske obrane će biti svetska vojska. No protiv koga će ratovati, kada u svetu neće biti druge vojske? Pa, protiv građana, jer nema protiv koga drugoga. U SAD-u su, po svim pokazateljima, najdalje stigli u uvođenju svetske diktature o kojoj govorim. Oni su, nakon 11. septembra 2001., suspendovali Ustav, sve češće ulicama patrolira vojska, izgradili su bezbroj velikih koncentracijskih kampova koji mogu primiti milione ljudi, a počeli su se i ubrzano naoružavati za slučaj mogućih građanskih nereda. To je razlog kupovanja tolike količine municije – dodaje Mišak, pa podseća da je veliko zaprepaštenje u SAD-u ne tako davno izazvalo otkriće koncentracijskih kampova opasanih s nekoliko redova žice, a izgrađenih u svim delovima SAD-a.
    Jedan novinar istraživač s kamerom je došao pred ulaz jednog takvog kampa, te je snimio stražara koji mu je rekao da su ti kampovi izgrađeni za ilegalne imigrante, te za smeštaj ljudi u slučaju elementarne nepogode. Kada je novinar upitao zbog čega su postavili nekoliko redova žice oko ‘kampa’ u kojem bi trebali biti smešteni ljudi pogođeni uraganom, stražar je kazao da je to ‘zbog zaštite njihove privatnosti’.
    O tim ‘kampovima’ nakon toga su nezavisni američki portali dosta pisali, te su utvrdili da ih je izgrađeno na stotine, da zajedno mogu primiti milione ljudi, iz čega je lako zaključiti da nisu namenjeni za imigrante, kojih se godišnje uhvati tek nekoliko tisuća. Kada tome dodamo i podatak da je SAD nedavno odobrio upotrebu čipiranih lekova, odnosno da je na taj način odobreno čipiranje ljudi, lako je zaključiti da Orvelova elektronička svetska država nije nešto što će tek biti, već je ona već tu, pred nama i svuda oko nas. Ako se ne osvestimo, nema nam spasa! (Izvor: dnevno.hr/novi svetski poredak)



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Novi Svetski PoredakNovi Svetski Poredak - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana