Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Iq Glavolomke - No 7

      Da li mislite da ste imalo pametni? Svako od nas ima inteligenciju, samo je pitanje kakvu i kom pravcu je izražena. Proverite ovde vaš IQ i vašu inteligenciju, otkrijte kojoj grupi inteligentnih ljudi pripadate.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
IQ GLAVOLOMKA 68.

   Dva oca i dva sina ulove po jednog zeca. Koliko ima zečeva?

IQ GLAVOLOMKA 69.

   Deset junaka ove glavolomke zaljubilo se u pogrešne osobe. Tako, Jucu opseda onaj o kome Maca sanja, Mika je vrlo zainteresovan za devojku koja je zaljubljena u Stevu, Sanja juri mladića koji voli Macu, Laza se mota oko devojke koja hoće mladića koji je zaljubljen u Cecu, a onaj koga Mira voli je lud za devojkom koja juri Miku. Mira ne podnosi bradonje poput Pere. Treba da otkrijete ime plavuše o kojoj Žika svakodnevno razmišlja ?

IQ GLAVOLOMKA 70.

   Imam dvadeset dva spolja posmatrano potpuno jednaka pakovanja čokolade, izjavio je direktor MENSA-e. Devet od njih je mlečnih, osam sa likerom a pet sa lešnicima. Uzmite onoliko čokolada koliko želite, ali pripazite da mi ostavite bar četiri čokolade jednog (bilo kog ali istog) tipa i dve čokolade drugog tipa. Ukoliko uzmete čokoladu više nego što smete, odmah ću oglasiti da ste prepisivali na testu za prijem u MENSA-u. Koliko najviše čokolada smete da uzmete da se ne biste izložili ovoj optužbi direktora MENSA-e ?

IQ GLAVOLOMKA 71.

     Jedina sestra jedinog brata vaše majke ima jedno dete. Kakav je rod između vas i tog deteta?

IQ GLAVOLOMKA 72.

   U trećoj knjizi Tita Livija nalazi se jedna zanimljiva legenda. U vreme razaranja Jerusalima neki Josif se dogovori sa svojih 40 drugova da radije sebi uduzmu živote nego da prežive razaranje grada. Pogodili su se da stanu jedan pored drugog u krug i da se svaki treći ubije, zatim svaki treći od preostalih i tako dalje.
    Josif se, međutim, kasnije predomislio i uspeo da ostane živ zajedno sa svojim najboljim prijateljem koji je takođe trebalo da bude u grupi žrtvovanih. Kako su uspeli?

IQ GLAVOLOMKA 73.

   Imam vrlo zanimljiv kućni broj, rekao je Jovan. Sastoji se od četiri susedne cifre (premda, na žalost, neuređene) i ujedno predstavlja proizvod broja godina moje dece. Sva deca su mi, verovali ili ne, tinejdžeri - oženio sam se 1.aprila i za sledeće četiri godine dobio troje dece pri čemu se svako od njih rodilo 1.aprila. Mogli smo, dodao je Jovan, imati i četvrto dete ali ja sam jedne godine u Julu i Avgustu bio na Novom Zelandu... Koliko godina imaju Jovanova deca?

IQ GLAVOLOMKA 74.

    Jedna devojka došla je u poštu i od službenika na šalteru zatražila marke za pisma: 'daćete mi deset puta više maraka od 20 para nego maraka od 10 para i nešto maraka od 50 para tako da ukupna suma od 10 dinara bude bez kusura.' Službenik pošte se duboko zamislio i dao je devojci marke kako je tražila. Kako je rešio problem?

IQ GLAVOLOMKA 75.

   Četiri ljubomorna mladića sa devojkama dođu na obalu reke i požele da pređu na suprotnu stranu. Na raspolaganju im je čamac u koji staju dve osobe a na sredini reke je nenaseljeno ostrvo. Kakve veze ima ljubomora sa ovom glavolomkom? Pa, ni jedan mladić ne može da podnese misao da njegova devojka bude u čamcu, ostrvu ili nekoj od obala sa nekim drugim mladićem ili mladićima ako on nije prisutan! Kako će onda preći na drugu obalu?

IQ GLAVOLOMKA 76.

   Tri bivša prijatelja A, B i C izađu na 'troboj' pištoljima zbog devojke X. Zna se da A pogađa cilj sa 30% verovatnoće, B je šampion u gađanju (verovatnoća pogotka 100 %) dok C pogađa jednim od dva metka (50%):
    Dogovor je da najpre A gađa bilo kog drugog (po želji), zatim gađa B (ako je živ) a onda i C. Ukoliko su živa bar dva protivnika, troboj se nastavlja istim redosledom gađanja. Da li je bolje da A prvo gađa protivnika B ili protivnika C?

IQ GLAVOLOMKA 77.

   Dva prijatelja numizmatičara su zamislila igru - prikupe dovoljan broj jednakih novčića a onda te novčiće naizmenično postavljaju na sto fiksnih dimenzija. Novčić se može postaviti bilo gde na stolu, ali mora čitavom površinom ležati na njemu ne preklapajući delimično ili potpuno ni jedan već postavljeni novčić.
    Onaj ko nije u mogućnosti da stavi novčić na sto gubi partiju. Ubrzo se, međutim, pokazalo da jedan igrač neprekidno pobeđuje. Kako?

IQ GLAVOLOMKA 78.

   Posle očeve smrti, dva sina prodaju čopor krava i za svaku kravu dobiju onoliko dinara koliko je krava ukupno bilo. Za taj novac kupe ovce, plaćajući svaku od njih po 10 dinara; ostalo im je taman toliko novca da kupe jedno jagnje koje je, prirodno, jeftinije od ovce. Na kraju su braća podelila kupljene ovce tako da je svaki dobio isti broj životinja. Lošije je, jasno, prošao onaj brat koji je dobio jagnje. Koliko dinara treba da traži od svog brata da bi nasledstvo bilo pravično podeljeno?



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana