Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

IQ Glavolomke - No 2

     Da li mislite da ste imalo pametni? Svako od nas ima inteligenciju, samo je pitanje kakvu i kom pravcu je izražena. Proverite ovde vaš IQ i vašu inteligenciju, otkrijte kojoj grupi inteligentnih ljudi pripadate. 

Osmeh gore Osmeh na lice:  
IQ GLAVOLOMKA 11.

    Otac i dva sina treba da se prebace čamcem na drugu stranu reke. U čamac može da stane ili sam otac ili oba sina zajedno. Kako će sva trojica da pređu na drugu stranu reke?

IQ GLAVOLOMKA 12.

    Bandera je visoka 10 metara. Puž kreće od dna i penje se 3 metra u toku dana, a u toku noći puž sklizne 2 metra. Koliko mu dana treba da se popne na vrh bandere?

IQ GLAVOLOMKA 13.

    Imamo jednog uzornog policajca koji uvek strogo poštuje propise.Jedne večeri je patrolirao jednosmernom ulicom i ugledao vozača koji je vozio nedozvoljenim smerom i naravno naplatio mu je kaznu. Nešto kasnije, milicioner je ugledao drugog vozača koji je nailazio iz nedozvoljenog smera, ali ga nije čak ni opomenuo. Zašto? (Napomena da se nisu poznavali.)

IQ GLAVOLOMKA 14.

    Čovek je ujutro izašao iz svoje kuće, vozio se desetak kilometara na jug, zatim 10 kilometara na istok i najzad deset kilometara na sever. Tako se našao pred svojom kućicom i sa užasom primetio da je tog jutra zaboravio da zaključa ulazna vrata, u kućicu je ušao medved. Koje je boje taj medved i zašto?

IQ GLAVOLOMKA 15.

    U jednom maloj ulici živi pet mladih parova zainteresovanih za kompjutere. Sanja je Stevina devojka i zato Žika pije viski. U žutoj kući piju džin, a Ceca obožava vekiju. Oni koji piju votku kupuju 'Svet Kompjutera', a oni koji piju džin imaju susede koji kupuju 'PC Digital'. Susedi ljubitelja martinija kupuju 'PC Mikro', a Pera kupuje 'PC Pres'. Maca stanuje u srednjoj kući, a Mira u zelenoj. Laza stanuje u prvoj kući sleva, a do njega je crvena kuća. Mika živi u plavoj kući, dok je zelena kuća desno od narandžaste. Ko kupuje časopis 'Računari'?

IQ GLAVOLOMKA 16.

    Na potpuno praznoj livadi nađeni su šargarepa, nekoliko komada uglja, stara šerpa i metla. Svi su povezani sa nečim i nisu bez razloga tu. Kako su se oni našli na sred livade?

IQ GLAVOLOMKA 17.

     Nastavnici Jovan, Bogdan i Marko predaju jednom odeljenju tačno po dva od sledećih predmeta: matematika, fizika, hemija, istorija, engleski jezik i logika, pri čemu dva ili tri nastavnika ne predaju isti predmet. Nastavnik hemije živi u istoj kući sa nastavnikom matematike. Jovan je najmlađi od svih nastavnika. Nastavnik matematike često igra šah sa Markom. Nastavnik fizike je stariji od nastavnika logike, ali je mlađi od Bogdana. Najstariji nastavnik živi najdalje od škole. Koje predmete predaje Jovan?

IQ GLAVOLOMKA 18.

    U davna vremena na jednom dvoru u tamnici bio je zatočen samo jedan taoc. Tada je kralj pozvao svog jedinog taoca i rekao mu: "Potrebno je da kažeš jednu rečenicu. Ako bude istina, streljaćemo te, a bude li laž, obesićemo te. Šta je zatvorenik rekao kad ga nisu ni streljali, ni obesili, već su ga oslobodili?

IQ GLAVOLOMKA 19.

   Nekada davno bio je car koji je imao zlatara kojeg je uhvatio da mu pravi lažne zlatne poluge. Tada mu je car da sledeci zadatak: Dao mu je ukupno 9 zlatnih poluga od kojih je jedna bila lakša od drugih, vagu koja može da ustanovi samo težu i lakšu stranu i dao mu je samo jednu noć da razmisli, i da odredi postupak tako da iz dva merenja ustanovi koja je poluga lakša od drugih? Ako reši poštedeća ga i pustiti, inače ...

IQ GLAVOLOMKA 20.

    Imao otac dva sina, trebao je da im podeli blago, ali nije znao kako. Jednog dana se seti, pa im reče: Trkaćete se kamilama, a čija kamila poslednja stigne do jednog mesta u pustinji, svo blago će biti njegovo. Dva brata su uzjahali svoje kamile i krenula veoma polako kroz pustinju. U jednom trenutku naišli su na jednog beduina, ovaj ih je priupitao ko su i šta su, a braća mu rekoše o čemu se radi i kakva je situacija. Tada im beduin nešto reče i braća su posle toga sa svojim kamilama pojurili što su brže mogli prema cilju. Šta im je beduin rekao?

IQ GLAVOLOMKA 21.

    Jedan čovek ide njemu nepoznatim predelom, a tamo postoje dva sela od kojih u jednom svi stanovnici govore istinu, dok u drugom selu svi lažu. Nailazi na raskrsnicu na kojoj nema putokaza, a na raskrsnici stoji jedan meštanin iz jednog od ova dva sela, i ne zna se iz kog. Čoveku odgovara samo jedan put od raskrsnice, ali on ne zna koji je pravi put kojim treba da ide. Koje pitanje (jedno jedino) treba da postavi čovek meštaninu kako bi dobio odgovor na pitanje kojim putem treba da ide?




¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana