Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Vaše Ime i Astrologija

   Kako Pronaći Ime u Natalnoj Karti? U gotovo svim narodima utemeljilo se verovanje da su planete i zvezde simboli bogova ili drugih natprirodnih sila koje kontrolišu njihove živote.
Astrolog Maja Kovačić
    Detaljne informacije i cene možete pronaći na https://astroanalize.blogspot.com/ u delu 'Usluge'. Ukoliko želite da naučite astrologiju u ponudi je i dopisna škola astrologije koja je individualna i može se početi svakog meseca.'

Osmeh gore Osmeh na lice:  
Astrolog Maja Kovačić
    Detaljne informacije i cene možete pronaći na https://astroanalize.blogspot.com/ u delu 'Usluge'. Ukoliko želite da naučite astrologiju u ponudi je i dopisna škola astrologije koja je individualna i može se početi svakog meseca.'
   Kako nam je natalnom kartom određen karakter, navike, talenti tako nam je određeno i ime. U natalnoj karti sve što ima veze sa komunikacijom pisanom i usmenom, sa rečima, rečnikom, načinom razmišljanja spada pod simboliku trećeg polja i Merkura pa tako i naše ime.
    Kada analiziramo ime gledamo znak u kom počinje vrh trećeg polja, vladara i u kom je znaku, njegove aspekte ali i planete u trećem polju. Često planeta na samom Asc može nadjačati simboliku trećeg polja što znači da nas mogu znati po nadimku ili nekom imenu koje smo stekli tokom života a ne po imenu koje smo dobili rođenjem.
    Potrebno je dobro poznavanje astrološke simbolike. Takođe je vrlo važno da odredimo odakle potiče naše ime i kako je nastalo.
    Pogledajte ovde značenje i poreklo vašeg imena. Neka opšta pravila kojih se možemo držati su sledeća:

   

Ovan, Škorpija, Mars  – simbolizuju imena koja asociraju na nešto borbeno, rat pa su to sva imena koja sadrže reč boj, bor (od borbe), bra (od braniti) - Bojan (u sebi sadrži reč 'boj') Branimir, Borjanka; brzo, naglo, vodeće, pa i imena velikih vladara, ratnika, vojnika kao što su Aleksandar (od Aleksandra Velikog), Viktor, Viktorija (pobeda) vatra (Ognjen)

   

Bik, Vaga, Venera – simbolizuju lepa imena, koja asociraju na umetnost, lepotu, cveće, voće pa su to sva imena koja sadrže mio, milo, mila, drag, cvet, mir, boje (Miodrag, Milena, Milina, Ljubica, Milica, Dragan, Dragana, Miroslav, Mirko, Marija, Milan, Željana, Željka, Cveta, Ruža, Ružica, Višnja, Dunja, Violeta, Jagoda, Nevena, Jasmina, Jasna) ukazuje na tepanje.


 Blizanci, Devica, Merkur – simbolizuju dvojnost, dva imena u jednom (Anamarija), kratka imena (Ana, Maja, Tea, Mia, Lea) nadimak, imena koja ukazuju na nešto, malo, sitno, umanjeno, mogu se završavati sa –ca (Jovica, Milica, Nadica, Verica)



   Rak, Mesec – simbolizuje često tradicionalno ime koje je poteklo sa podneblja na kom se živi, kod nas bi to bila srpska imena  jer Mesec simbolizuje predake, prošlost, tradiciju,  simbolizuje biljke, voće, belu boju, dušu, tečnost i mora, noć i zvezde (Dušan, Dušica, Jagoda, Višnja, Jadranka, Zvezdana, Suzana, Snežana, Sanja, Marina (potiče od latinske reči i znači 'morska') Jovan, Ivan, Ivana, Ivanka, Jovana, Jelena( srpsko ime)


   Lav, Sunce – simbolizuje svetlost, sjaj i slavu, kraljeve i vladare, presto, zlato i drago kamenje , zoru i dan (Svetlana, Zlatan, Zlata, Zoran, Zorica, Danica, Danijela, Danijel, Viktorija, Viktor, Jelena)  imena koja su nasleđena od nekog predaka koji se istakao po nečemu, svojom hrabrošću.




 Škorpija, Pluton – slično kao planeta Mars ali je on razorniji pa mu odgovaraju imena kao što su Ognjen, Uglješa.


  Strelac, Jupiter – simbolizuju znanje, mudrost, veru, religiju, imena svetaca, strana imena, mitološka, simbolizuje davanje, dobrotu, sreću, slobodu (Vera, Sofija, Kristina (potiče od Hristina što znači 'hrišćanin' ) Jovan, Anđela, Anđelko, Bogoljub, Bogdan, Dobrica, Srećko, Ilija, Slobodan, Sava)


Horoskop za Jarca  ■ Jarac, Saturn
– simbolizuje stara imena očuvana do danas, dobijena po ocu, majci, dedi, babi, nekom predaku, predstavlja istoriju i simbolizuje velikane, vojskovođe, strah (Strahinja), hladnoću i zimu (Snežana) (Nikola, Djordje, Đurađ, Vuk, Vukašin)


UKOLIKO SU ISTAKNUTE PLANETE URAN, NEPTUN I PLUTON

   ■ Vodolija, Uran – simbolizuju neobična i nesvakidašnja imena, takođe dobijena na neobičan način, koji simbolizuju preokret, bunt, slobodu, moderna i nova imena, imena genija (Slobodan, Dominik, Danina, Tea, Leonardo, Despot, Nenad)



   ■ Ribe, Neptun – simbolizuju imena koje su povezana sa snovima, duhovnošću, misterijom, vodom i morima (Sanja, Vera, Marina, Anđela, Božidar, Bogoljub, Jadranka, Sava, Suzana, Zvezdana)

PRIMERI IMENA

Ime Maja - Potiče iz grčkog 'Maia' što je naziv grčke boginje, majke Hermesa. U rimskoj mitologiji je bila boginja prirode, plodne zemlje i biljaka. Jedna je od Plejada po kojoj je nastao naziv meseca u godini, kći Atlantova i majka Merkurova. U indijskoj mitologiji je božanstvo ženske prasnage , boginja privida i razočaranja. Obično se nadeva detetu rođenom u mesecu maju.
    Dakle ovo govori da je moje ime stranog poreka (grčka boginja, indijska mitologija) i usko vezano za mitologiju i bogove. Moje treće polje je u Blizancima, a vladar Merkur je u Strelcu u 9 polju – Strelac ukazuje na strano ime, dok je 9 polje polje vere, religije, višeg uma pa je usko vezano za božanstvo i mitologiju. Treće polje je u Blizancima – to može ukazivati na dva imena, ali i na igru, brzinu, živahnost. Moja majka je bila jasna i želela je kratko i jasno ime – Maja što potpuno odgovara simbolici Merkura.

Ime Ana - Srpsko, hrišćansko nasleđe. Potiče iz starohebrejskog 'Hannah' tj. 'hanna' od korena h-n-n, u značenju 'milost, zahvalnost'. Ime je majke Bogorodice Marije, pa je preko kalendara postalo popularno i sveprisutno širom hrišćanskog sveta od najranijih vremena do danas. Od ovog imena izvedena su imena Aneta, Anita, Anica, Anka, Ankica, Anja i Eta.
    Zbog simbolike može biti pod vladavinom Venere jer simbolizuje milost, pod vladavinom Meseca jer simbolizuje zahvalnost, pod vladavinom Jupitera jer je hrišćanskog nasleđa i ime je Bogorodice Marije.

Ime Tatjana - Srpsko, hrišćansko nasleđe. Potiče iz grčkog 'Tatiana' u značenju 'koja označava, određuje, postavlja'. Poslednjih decenija ime Tatjana je postalo izvanredno popularno pod uticajem ruske književnosti. Kalendarsko je ime. Od ovog imena izvedena su imena Tanja, Tatjana i Tašana.
    Zbog Srpskog nasleđa vezuje se za Mesec, zbog toga što označava, određuje, postavlja vezuje se za planetu Saturn jer on postavlja i određuje.

Jovan (Jovana) – Ivan (Ivana, Ivanka) - Srpsko, biblijsko ime. Jovan potiče iz grčkog 'Ioan, Ioannes' izvorno iz starohebrejskog 'yohanan (Johohana)' u značenju 'u milosti Jehovinoj'. Od starine je sveprisutno među hrišćanskim svetom. Počev od Jovana Krstitelja, jevrejskog proroka i Jovana, pisca četvrtog jevanđelja i Apokalipse, bilo je često ime vizanstijskih, nikejskih careva, vrhovnih poglavara Rimokatoličke crkve, značajnih teologa, kraljeva i drugih.
    Zbog srpskog imena i zbog toga što simbolizuju milost spadaju pod simboliku Meseca. Zbog česte pojave među kraljevima, carevima i velikanima spada pod simboliku Sunca.

Ime Jelena - Srpsko, hrišćansko nasleđe. Potiče iz grčkog 'Elene, Helene', izvorno iz 'hele' u značenju 'sunčeva svetlost, sjajna, blistava'. Prema helenskoj legendi to je bilo ime najlepše žene sveta, kćerke Zevsa – Labuda i Lede, sestre Kastora i Poluksa. U Homerovoj Ilijadi, lepu Jelenu, ženu spartanskog kralja menelaja ugrabio je trojanski princ Paris, sin trojanskog kralja Prijama...
    Takođe Mesec ali i Sunce jer simbolizuje sjaj, svetlost.

Ime Marija - Srpsko, biblijsko ime. Potiče izlatinskog 'Maria', izvorno iz starohebrejskog 'm-r-u-m' (Mirjam/Marjam) u značenju 'voljena, ljubljena, željena'. U prošlosti je bilo razlike u najranijim prevodima biblijskih tekstova. Prvobitan grčki crkveni prevod je 'Miriam', a evanđelski (od 7.v.n.e.) 'Mariam' što je dovelo do pojave i drugačijeg tumačenja i to 'suza, prkosna, uporna, opora, trpka, gorka'.
    Mesec ali i Venera jer simbolizuje voljeno, željeno ali takođe i Mars jer simbolizuje prkos, upornost.




Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana