Naslovni baner
Najnovije vesti -Vesti -NAJNOVIJE VESTI IZ SRBIJENAJNOVIJE VESTI IZ 
CRNE GORENAJNOVIJE VESTI IZ BOSNE I
HERCEGOVINENAJNOVIJE VESTI IZ HRVATSKENAJNOVIJE VESTI IZ
MAKEDONIJENOVICE IZ SLOVENIJE IN TUJINEVESTI IZ SVETAVESTI IZ SPORTATV PROGRAMI 
BALKANSKIH TELEVIZIJA
Meni

Strelac Godišnji Horoskop Godišnji Horoskop Za Strelca - 2023. Godina

    Otvoreni su, avanturisti i ne vole sputavanje... Vatren, strastan i iskren. Za vernost ne mari jer ni sam nije veran. U vezu nikada ne ulazi sa svim srcem, a zbog površnosti već kod prvog konflikta - beže.

   U ljubavi nisu izdržljivi. Oni su veseli, zabavni i znaju da naprave štimung. Spontano pričaju o svojim doživljajima i svaki put oduševljavaju prijatelje vedrinom duha.
    Pogledajte godišnji horoskop Strelčeva za 2023. godinu.

UOPŠTENO

    Ova 2023. godina bi mogla biti godina koju će Strelac voleti u svakom pogledu, godina će za njega biti puna sreće. Zaštitnički nastrojen Jupiter vas poziva na putovanje, a Uran može doći sa nekim iznenađenjima u ljubavi. Ljudi rođeni u ovom horoskopskom znaku mogu pokazati ove godine veliki kreativni talenat. Septembar i oktobar bi većini Strelaca mogli doneti novi pravac u ljubavi sa svojim partnerom, kao što je kupovina nekretnine, promena ili izgradnja kuće.
    2023. je sjajna godina za Strelce, posebno u inostranstvu, gde imate priliku za neku uzbudljivu avanturu. Tokom putovanja steći ćete nove prijatelje. Neki od vas možda bi mogli da idu i na neku vrstu hodočašća, jer vam je to želja već duže vreme. Profesionalni uspeh zavisi od timskog rada, odnosa i načina na koji komunicirate sa drugima. Mogu se pojaviti nove veze ili predlozi za partnerstvo, novi ugovori i novi klijenti. To takođe može biti takmičenje sa velikim izgledima za uspeh. Preporučljivo je da se uključite u grupni projekat koji može da razvije vašu kreativnost i liderstvo. Do maja ćete možda osećati da vas je vaša sreća napustila i da ne idete napred u svom životu. Možda ne bi trebalo tako negativno da razmišljate i što pre to shvatite, prva polovina godine će biti lakša. Usklađeno zdravlje i dobra kondicija su stvari od kojih možete imati samo koristi.
    Posle nekih ranijih ograničenja, od maja vaš život počinje da se kreće napred. Od kraja septembra do kraja godine vraća vam se optimizam i život izgleda mnogo bolje. U prvom delu godine, vaše ljubavi se razvijaju u uobičajenoj klimi bez nekih posebnih ograničenja. Između februara i marta, Venera donosi obnovljenu strast. Između aprila i maja, njene neskladne energije mogu da stvora neke privremene tenzije. U periodu između juna i oktobra, sa Venerom u Lavu, situacija se menja, vaše ljubavi poprimaju drugu dimenziju a vi izlazite iz svoje zone komfora. Ljubavna strela vas pogađa duboko i inspiriše vas magičnim osećanjima. Sa vašom ljubavi pravite neke veće planove u novembru. Iako vas Saturn malo usporava, do maja ste u žaru akcije. Treba da ignorišete sve blokade i odbijanja.
    Vi stvarate, preduzimate i napredujete, a svoj veliki i zarazni optimizam prenosite i na druge. Od kraja maja do decembra atmosfera je mirnija. Međutim, nemojte ovo shvatiti kao nešto nenormalno. Različiti prilivi energija vas guraju napred onoliko koliko ste preduzeli. Između juna i jula, Mars vas postavlja na put koji će verovatno inspirisati vaše ideje, a u septembru vam Mars donosi pomoć. Saturn nameće neka ograničenja koja ćete savladati bez previše poteškoća. Ove godine je vreme da se uključite u neke tehnike ličnog razvoja koje će vam pomoći u daljem rastu. Meditacija bi vas mogla fascinirati i dati vam neslućene prednosti kojih sada niste ni svesni. Vaša priroda voli otvoreni prostor, nemojte ostati u zatvorenom prostoru izvlačeći se na umor i želju da se odmorite. I šetnja u prirodi ili na selu može biti lep odmor. Ono što preduzmete u prvom delu godine obećava dobru isplativost. Dakle, ako želite da popunite svoj budžet, prihvatite ograničenja koja vas obično teraju da bežite.
    U prvom kvartalu 2023. ljubavni život bio bi dobar, zadesiće vas sreća i bogatstvo, a vi ćete moći da steknete sreću kroz decu. Saturn će verovatno favorizovati mnoga kratka putovanja tokom prve četvrtine godine i može izazvati neke probleme sa rodbinom ako ih imate. Ovo bi bila povoljna godina za one rođene sa Suncem u Strelcu. Dolaze vam bezbrojne prilike, budite spremni i na šokove i iznenađenja. Sveukupni prosperitet je zagarantovan i biće uspeha u svim vašim nastojanjima. Ovo bi bio veoma dobar period za učenike i studente Strelce, uspeli bi da ostvare svoje ambicije. Strelci koji teže  visokim studijama sada bi mogli da ostvare svoje snove. Generalno dobra godina za učenike Strelce, međutim, moraće da ulože naporan rad i posvećenost tokom čitavog perioda da ostanu u vrhu. Mnogo je prilika u opticaju za Strelce tokom cele godine. Prepuni dovoljno energije, Strelci bi mogli da se bave avanturističkim aktivnostima kao i uvek tokom cele godine. Život bi tekao kako je planirano i čini se da u 2023. neće biti mnogo prepreka za vas. Za taj period se predviđaju postignuća u karijeri, a vaše finansije bi bile zadovoljavajuće.
    Strelci koji se bave poslovnim poduhvatima mogli bi osetiti probleme ove godine, ali tada bi ih posvećenost poslu i doslednost izvukli. Zdravlje bi bila oblast u kojoj bi se primetilo zanemarivanje, budite svesni svog zdravstvenog režima tokom cele godine. Vaše bogatstvo i finansijski položaj bi se povećali u ovom periodu, zahvaljujući povoljnim planetama u okolini. Strelac će ove godine verovatno naići na probleme u odnosima, klonite se neželjenih svađa i nesporazuma. Saturn će odneti sve neprijatelje ili konkurente koji vam se nađu na putu uspeha. Neki od vas bi mogli da odu u strane zemlje putem programa razmene i mogli bi da nauče i steknu novu kulturu i tradiciju. Ova godina bi bila povoljna za porodični život i dobrobit Strelca. Jupiter bi stvorio dobru atmosferu za preovladavanje vašeg porodičnog života. Dobili biste dobru podršku roditelja, partnera i dece, tokom cele ove godine. Bićete veoma zahvalni što ih imate u svom životu. Povoljni događaji kod kuće bi vas zaokupljali. Saturn bi osigurao dobrobit i sreću u kući i dobar razvoj u vašem porodičnom životu. Mir i harmonija bi preovladali i vi biste bili u stanju da dobijete podršku članova porodice. Međutim, treba da budete oprezni sa zdravstvenim problemima članova porodice, pa obratite posebnu pažnju. Takođe ćete poboljšati svoj društveni položaj i prestiž.
    Neki neželjeni troškovi bi mogli se pojaviti ove 2023. godine. Gledajte da ih izbegnete. Ne računajući nepredviđene troškove, ovo bi bila povoljna godina za kupovinu, na primer, kupovina kuće ili zemljišta. Ako ove godine uložite u imovinu, to bi bilo plodonosno. Međutim, nemojte žuriti, odlučite pažljivo, sve ispitajte pre nego što se upustite u kupovinu. Drugi i treći kvartal godine posebno su povoljni za kupovinu. Međutim, koliko je povoljna za kupovinu, ova 2023. godina nije baš dobro vreme da pribegnete prodaji svoje imovine. Ova 2023. će biti veoma povoljna godina za vaša duhovna dela. Kako godina počne, moći ćete da obavljate određena bogosluženja, a sve u cilju boljitka za vašu porodicu. Tranzit Jupitera i Saturna posle prve četvrtine povećao bi vašu posvećenost duhovnom, pa će biti prilike da unapredite svoju duhovnu mudrost. Ponudite svoju pomoć siromašnima i onima kojima je potrebna. Podržite obrazovanje i karijeru onih koji ne mogu da finansiraju isto. Sve u svemu, ovo je veoma povoljna godina kada se čini da se sva vrata lako otvaraju.

LJUBAV

    Prva polovina 2023. godine bila bi povoljan period za vaše ljubavne potrage kada se čini da nema mnogo ograničenja za vas. Kako godina odmiče, videćete da se vaša strast i osećanja prema partneru povećavaju. Onda oko sredine godine može doći do nekih znakova nezadovoljstva i razočarenja sa partnerom, što dovodi do napetosti. Zatim bi u drugoj polovini godine došlo do velikih promena u vašem ljubavnom životu ili braku kada vaš život traži dramatičan preokret. Možda čak izlazite iz svoje zone udobnosti da biste zadovoljili partnera ili supružnika i zaradili njihovu dobru volju. Vaše strasti su velike, ali povremeno bi bilo nekih prepreka. Ako ste svesni svog položaja i pažljivo preduzimate korake, onda će se vaši ljubavni planovi pokazati dobrim tokom godine.
    Strelcima će osećati da sa partnerom sve ide glatko i lako, ipak držite ga dobro uz sebe da ne bi odlutao. Pomoglo bi da se oboje bolje upoznate. Ako ste slobodni i tražite srodnu dušu, potraga bi bila teška tokom godine. Neće to biti laka stvar, jer mogu da nastanu svakakve smetnje. Strelci koji su sami rizikuju da se zaljube u nekoga koga jedva poznaju a kojima je jedini cilj brak. Neki Strelci bi mogli da se umešaju u vezu sa osobom koja okleva ili se plaši da stupi u vezu. Ako je tako, pripremite neku romantičnu večeru na lepom mestu i sve će proći kako treba. Planete ove godine mogu izazvati napetost u vašoj vezi ili braku. Iako vaša ljubav ili brak ove godine neće biti puni zabave, možete napredovati sa taktom i diplomatijom. U maju i avgustu, Strelac će uživati podršku planeta u svom ljubavnom životu. Oni koji to iskoriste živeće srećno i mirno.

KARIJERA POSAO I NOVAC

    Ove godine Saturn bi mogao da ometa i odloži vaše izglede za karijeru. Do sredine godine možete se suočiti sa problemima i preprekama koje ometaju kretanje napred. Međutim, ako radite, napredujete bez mnogo napora. Ostali biste optimistični i avanturistički raspoloženi i ovo bi vas odvelo na dobar položaj tokom godine. Druga polovina godine bi bila prilično prosečna i bez posebnih događaja, iz perspektive vaše karijere. Ali tada biste osetili stalni pritisak da napredujete, nešto bi vas guralo napred. Planete oko vas nastavljaju da vas inspirišu na vašem putu. Ovo bi bio odličan trenutak da usavršite svoje veštine i da se uključite u lični razvoj.
    Strelac će ove godine mnogo dobiti kroz usluge. Vaša radna efikasnost se poboljšava kako godina odmiče i postoje šanse da se povežete sa vašim nadređenima na radnom mestu. Neki Strelci mogu ove godine tražiti novi posao tokom prvog kvartala. Ako tražite zamenu radnog mesta, onda bi to bilo idealno vreme. Oni koji se bave biznisom našli bi unosne ponude za svoje poduhvate. Projekti koji se bave tgovinom imali bi dobre povrate. Ova 2023. godina bi se pokazala kao prilično intenzivna godina za Strelce na polju karijere. Bili biste uspešni u svim svojim naporima zahvaljujući pomoći Jupitera. Nema drugih velikih planetarnih tranzita koji bi ometali vaše izglede za karijeru ove godine. Stekli biste dobar odnos i sa saradnicima i sa šefovima na radnom mestu. Nema mnogo izazova za vas i stoga bi to bio prilično dosadan period za vašu profesiju. Ako nameravate da se negde preselite, onda bi ova godina otvorila put ka tome. Ovo bi bilo idealno vreme da pronađete načine da poboljšate svoje lične veštine. Promocije i povećanja plata i dalje bi vam izmicali cele ove godine, ali nemojte na to da obraćate pažnju.
    Nastavite da radite, vaš rad i trud će vremenom biti nagrađeni. Strelac koji je u potrazi za poslom mogao bi da dobije važan ugovor u maju i junu 2023. Konačno će pronaći posao koji odgovara njihovom profilu. Prva 4 meseca je vreme za nove planove i za ovladavanje nekim novim veštinama. Od maja do kraja septembra ćete napraviti određeni napredak. Promena u poslu mogu da se dese tokom avgusta i septembra. Kako počinje 2023. godina, Strelci bi bili dobri u svojim finansijama. Jupiter garantuje da će vam doći malo sreće i bogatstva. Međutim, njegov tranzit može izazvati neke gubitke i neželjene troškove. Zato računajte na svoju štednju. Tokom druge polovine godine, postojao bi stabilan priliv finansija. Tada bi svi vaši finansijski problemi bili rešeni. Ugodni događaji kod kuće i školovanje dece bi mogli da zahtevaju popriličan deo vašeg novca, budite spremni da odvojite deo za to.
    U 2023. godini neki Strelci bi mogli da osete finansijski pritisak, a pojavljuju se neke problematične situacije. Međutim, Jupiter bi pomogao u oživljavanju njihovih finansija. Strelcima se savetuje da se drže podalje od svih vrsta popustljivosti i da budu štedljivi u životu. Ako zadrže striktan budžetski plan, ostali bi bezbedni, inače bi mogli dospeti u finansijske neprilike. Tokom druge polovine godine bio bi dobar finansijski priliv iz više izvora. Neki mogu da steknu novac kroz nasleđe ili zaostavštinu, dobit od roditelja. Ove godine ćete moći, ako planirate, da kupite zemljište nakon prvog kvartala. Vaša dosadašnja ulaganja i napori biće nagrađeni ove godine i bili bi vam blagoslov u teškim vremenima. Strelcima se savetuje da osmisle dugoročni finansijski plan tokom cele godine. Potrudite se da uravnotežite svoje finansije, za sada nemojte pozajmljivati niti obraćati pažnju na bilo kakve sumnjive poslove. Venera je takođe glavni igrač ovde jer upravlja novcem koji prolazi kroz vaše ruke. Partnerstva su ono što vam ove godine može doneti povećanje prihoda.

ZDRAVLJE

    2023. godina predviđa umereno zdravstveno stanje za one rođene u znaku Strelca. Neke neželjeni medicinski troškovi mogu da vas uznemire. Brige i anksioznosti u vezi sa ličnim životom i stresom i naprezanjem u karijeri bi imali veliki uticaj na vaše opšte zdravlje i blagostanje tokom godine. U martu stvari će biti bolje, a Jupiterov aspekt bi doneo duševni mir i bolje stanje. Pridržavajte se dobrih zdravstvenih praksi da biste ostali u dobrom zdravlju tokom cele godine. Nema velikih štetnih planetarnih aspekata u vašem zdravlju, međutim, ne mogu se isključiti povremeni zdravstveni problemi kada trebate potražiti savet lekara. Pripazite na hranu, posebno začinjenu i brzu hranu koja bi uticala na vaše zdravlje i težinu, kao i na neke probleme u vezi sa digestivnim sistemom.
    Vaš imunitet bi takođe mogao biti ugrožen, održavajte odgovarajuću budnost i klonite se svih zaraznih infekcija ove godine. Takođe možete imati problema sa varenjem, a šećer će biti ono što morate da smanjite. Izlazak na svež vazduh i fizička aktivnost bi vam dali dobru energiju i učinili da ostanete optimistični i vedrog raspoloženja. Opustite se psihički i fizički ceo ovaj period, ako želite da vam bude dobro u ličnom i profesionalnom životu. Osetljivi delovi vašeg tela su karlični deo i natkolenica, a za one koji se bave sportom imajte na umu da biste u martu mogli da se prenaprežete ili čak oštetite ove delove. U 2023., ljudi rođeni u znaku Strelca treba da imaju ishranu bogatu proteinima, da jedu što više piletine i ribe,   sveže voće i povrće, kao što su pomorandže, limuni, šljive, cvekla, paradajz, jaja, obrano mleko, jogurt, smeđi pirinač i integralna pšenica.

ŽENE

    Ova 2023. godina bila bi dobro vreme za žene Strelce. Istaknućete se na polju karijere. Ovo bi bilo dobro vreme i za investicije. Ako očekujete bebu, ovo bi bilo idealno vreme za začeće deteta.
    U drugoj polovini godine, žene Strelci će verovatno otići na daleka putovanja u inostranstvo. Preseljenje zbog studija ili karijere su takođe u opticaju za neke žene Strelce do kraja godine. Ove godine ćete moći da dokažete svoje talente i pokazaćete veliki entuzijazam koji će vam omogućiti da postignete zavidan uspeh. Ipak, nemojte zanemariti svoje obaveze.
    Početkom godine možete naići na neke finansijske prepreke, međutim, naučićete da postupate sa stvarima preciznije. U ljubavi ćete biti veoma strastveni u odnosu sa svojom srodnom dušom i više ćete razmišljati zbog prepreka koje vam se nalaze na putu. Sa partnerom stvarajte posebne trenutke, nemojte da posvećujete svo vreme i energiju svom poslu. Profesionalno ćete raditi intenzivno, na prilično disciplinovan način, koji nimalo ne liči na vas.

MUŠKARCI

    Predstoji prilično povoljna godina za muškarce Strelce kada ćete se potrudite da poboljšate svoj položaj u društvu. Mogli biste da se istaknete i u ličnom i u profesionalnom životu zahvaljujući uticaju Jupitera. Ako uložite naporan rad i posvećenost, ne bi bilo kraja vašim profesionalnim snovima za ovaj period. Strelcima se savetuje da dobro vode računa o svom opštem zdravlju jer ćete se verovatno suočiti sa nekim problemima. Ne pribegavajte nikakvim špekulativnim poslovima tokom godine, završili biste u gubicima. Vaše duhovne potrage bi bile u velikom fokusu ove godine, a verovatna su i hodočašća na neka sveta mesta.
    Vi ste nesalomivi i slobodni, ali se truditi da komunicirate, a ne da koristite svoj autoritet. Potrudićete se da ljudi oko vas poštuju vaše izbore i da vam ostavljaju slobodu da se ponašate kako vam odgovara. Nailazite na poteškoće u organizovanju svog vremena, ne znajući odakle da počnete i gde su vaši prioriteti. Profesionalno, pronalazite put ka uspeh, a u drugom delu godine možete dobiti poziciju za koju se nadate. Uspešno ćete širiti optimizam ljudima kojima je to potrebno, iako ćete ovu godinu verovatno završiti prilično umorni. Za svoje saradnike vi ste idealan kolega, onaj koji ume da pokaže toplinu, humor, životnu radost i da obezbedi dobru radnu atmosferu. Samo nastavite tako.

RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

    Reč retrogadan, što bi značilo 'da ide unazad' nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.
    Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.
    Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.
    Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali - samo ako ste pažljivi.
    Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA RADITE:

Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate - jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami.
Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

    Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.
    Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
Planirajte da se malo 'otkačite' od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE DA RADITE:

Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period - što jednostavnije to bolje po vas.
Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

 29. Decembar 2022. (Jarac) - 18. Januar 2023. (Jarac)
 21. April 2023. (Bik) - 15.Maj 2023. (Bik)
 23. August 2023. (Devica) - 15. Septembar 2023. (Devica)
 13. Decembar 2023. (Jarac) - 2. Januar 2024. (Strelac)

PERIODI RETROGRADNOG KRETANJA OSTALIH PLANETA:

VENERA
23. Jul 23 2023 (Lav) - 4. Septembar 2023. (Lav)
MARS
30. Oktobar 2022. (Blizanci) - 12. Januar 2023. (Blizanci)
JUPITER
4. Septembar 2023. (Bik) - 31. Decembar 2023. (Bik)
SATURN
17. Jun 2023. (Ribe) - 4. Novembar 2023. (Ribe)
URAN
24. August 2022. (Bik) - 22. Januar 2023. (Bik)
29. August 2023. (Bik) - 27. Januar 2024. (Bik)
NEPTUN
30. Jun 2023. (Ribe) - 6. Decembar 2023. (Ribe)
PLUTON
1. Maj 2023. (Vodolija) - 11. Oktobar 2023. (Jarac)

SAVET

    Otvoreni ste i iskreni i to većina ljudi ceni. Uvereni ste, optimistični, oduševljeni i uvek gledate sve sa svetle strane. Preterujete i prenaduvavate stvari, a neki ljudi mogu reći da ste glasni. Društveni ste i sportski i izražavate se na prijateljski i pristupačan način. Želite da učite i uživate sa ljudima koje sretnete, posebno ako su druge kulture.
    Potrebno vam je dovoljno prostora da istražite svet i postanete svoji. Ako ste zatvoreni u nekom prostoru, postaćete depresivni. Sveži vazduh i novi horizonti vas vitališu i stimulišu. Celog života ste zainteresovani za učenje i putovanje. Vi ste doživotni student ili putnik, druge kulture i zemlje vas fasciniraju.
    Kreativnost za vas je ili proučavanje ili istraživanje. Svrha vašeg života je da putujete široko i daleko i naučite kako rade druge kulture, a zatim to znanje iskoristite kod kuće. Ovo vaše putovanje može biti stvarno, fizičko ili samo u glavi. Stoga ste vi avanturista i gusar ili učitelj i filozof. Kroz sve ovo, vi ćete pronaći priznanje i ispunjenje.
    Pošto ste filozofski nastrojeni, vi ste i religiozni, moralni i etički, misionar. Najgore što mislite jeste da ste uvek u pravu i tako postajete preteran revnosni i pravični po svom ubeđenju. Vaš entuzijazam vas navodi na pretpostavku da možete izvršiti zadatak čak i ako niste spremni za to ili uzimate više nego što možete da podnesete.
     Vaš entuzijazam je toliko intenzivan da ga svi oko vas osećaju. Prenosite optimizam na svoju okolinu i to je pozitivno sve dok ne počnete da se osećate izuzetno važni. Potreba za čestim promenama ne dozvoljava vam da dublje razmišljate o bilo čemu. Nemojte biti površni, da se ne biste suočili sa posledicama.
    Nemojte biti letargični, idite dalje i istražujte sve puteve i mogućnosti. Svakako osigurajte mir i stabilnost u vašem ličnom i profesionalnom životu. Ne ulazite u rizične poduhvate ove godine, jer možete završiti u gomili gubitaka. Ako ste blagosloveni, uključite se u dobrotvorne i društvene poslove koji bi vam pružili duševno zadovoljstvo. Verujte svojoj intuiciji, verujte Bogu i uživajte u društvu dobrih ljudi u životu, tada će godina biti odlična.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Strelac Januar 2023: Kosmičke energije vam donose pozitivne promene u vaš život. Okolina više ne osuđuje vašu nezavisnost, već naprotiv, prilično je ceni i poštuje. Započinjete ovu novu godinu u naletu radosti i slobode. Jupiter vas obasipa svojim talasima sreće, a to podstiče vašu inicijativu tako da vaš život bude u skladu sa vašim željama. Ako dođe do njih, prihvatite neka mala ograničenja i sve će biti u redu. Kosmičke energije favorizuju vaše ljubavi. Oni podstiču talase promena zbog kojih ćete poželeti da drugima udovoljite i da im pružite ljubav.
    Mars možeda stvara probleme u vašem odnosu sa supružnikom koji je sumnjičav. Ako želite da sprečite da se ove smetnje nastave, pokušajte da budete jasniji ili zauzmite čvršći stav. Ako ste slobodni, planete stvaraju povoljne okolnosti za susret sa nekom posebnom osobom. Da bi se veza nastavila, budite posvećeni toj osobi. Jupiterova dinamika i ambicija vas stimulišu, želite da uspete i postignete velike stvari. Sve je to moguće, ali samo ako sebi postavite cilj i usput se ne premišljate. Na finansijskom planu, štedite novac i veoma ste pažljivi prema svojim troškovima.

■ Strelac Februar 2023: U prijatnoj ste atmosferi i osećate se prilično srećno. Upoznajete ljude koji gaje osećanja prema vama. Međutim, da bi se svi ovi blagoslovi nastavili moraćete da se nosite sa Marsom koji vas gura da odbijete da preuzmete na sebe bilo kakvu obavezu. Zbog ovoga možete propustiti neku priliku iz pogrešnih razloga. Mars vas tera da napravite jedan korak napred, ali zato dva koraka unazad. Ova neodlučnost može imati negativan uticaj i na vašu ljubav. Sumnje se javljaju niotkuda, a vaša druga polovina bi vam mogla postaviti neki ultimatum. Ako je veoma komplikovana, ne očajavajte.
    Venera vam pomaže da napravite pravi izbor, da vratite ravnotežu i da donesete najbolju odluku. U poslu, pokazujete izuzetnu dinamiku, a vaše ideje privlače vaše profesionalne partnere. Da bi sve funkcionisalo glatko, ostanite fokusirani na svoj cilj. Oduprite se euforiji i raznim iskušenjima i ostanite na svom putu. U finansijama ste štedljivi i pokazujete veliku ozbiljnost u upravljanju budžetom.

■ Strelac Mart 2023: Ono što je bilo lako počinje da se malo komplikuje. Uprkos ovim neizvesnostima, vaši projekti su uvek podržani pozitivnim energijama kosmosa, a okolnosti su takve da morate da suočite sa njima. Umesto da prikrivate ili izbegavate komplikacije, fokusirajte se na projekte ili ideje koje su realne. Takođe, razmislite o svojim interesima umesto da favorizujete interese drugih. Ako imate ciljeve koji služe vašim ambicijama, stvari će biti lakše postići. Treba da budete malo manje direktni nego inače.
    Kontrolišite svoju energiju jer je imate puno. Uzmite u obzir osećanja ljudi i budite uverljivi kada je to potrebno. U ljubavi favorizovani su susreti i ljubav na prvi pogled, ali nemojte izjavljivati ljubav na prvom sastanku. Umirite svoj legendarni žar, tada će se vaše želje lakše ostvariti. U poslu, pokušajte da ostanete fokusirani na svoje ciljeve što je više moguće. Ako slučajno osetite da se neka kašnjenja još više produžavaju, iskoristite priliku da se i vi još više poboljšate. Budite mudri i slušajte šta vam se kaže. Kada se pojave komplikacije, ne bežite, povežite se stvarnošću.

■ Strelac April 2023: Jupiter i Sunce vas podstiču da radite ono za šta ste strastveni ili da iskoristite sve svoje talente. S druge strane, neke energije kosmosa vam usporavaju tempo i stvaraju kontradikcije koje, ako niste pažljivi, mogu kompromitovati ono što radite. Ovog meseca, da biste postigli svoje ciljeve, morate ostati fokusirani na sve. Ovo može zahtevati od vas da se mnogo više potrudite, ali je izvodljivo. Iskoristite pragmatične kosmičke energije koje dolaze od Merkura da biste uneli stabilnost u svoje projekte. Njegova retrogradnost, podstiče vas da imate praktičan smisao i da uložite sebe. Vaše ljubavi su pod zaštitom Jupitera koji vam daje dobro raspoloženje i razumevanje. Međutim, Saturn u svakom trenutku može da uzdrma plamen vaše strasti. Da biste to izbegli, pronađite dobar kompromis između vaše ljubavi i aktivnosti. 
    Donesite svom partneru malo više stabilnosti. Ovo možda nije od suštinskog značaja za vas, ali će vratiti harmoniju u vaš odnos. Vaš šarm privlači pažnju i simpatije, osećate se dobro. Međutim, ako želite da imate ispunjenu i iskreniju vezu, moraćete da ublažite svoju nezavisnost. Pošto vam Saturn blokira put, možete imati utisak da vam sreća, koja vas nosi već nekoliko meseci, okreće leđa. Pre nego što vas obuzme obeshrabrenje, pokušajte da vidite stvari drugačije. Sreća vam je za sada uvek naklonjena, ali da biste je u potpunosti iskoristili, morate biti i mudri. Na taj način ćete ostvariti svoje ambicije i ciljeve. Sa finansijske strane, sve je u redu osim ako ne odlučite da se upustite u značajan trošak. Pre nego što to uradite, proverite da li je ova kupovina potrebna.

■ Strelac Maj 2023: Napredujete u atmosferi koja vam se dopada i koja vam odgovara. Ako želite da zadržite isti pravac, prilagodite se događajima i okolnostima koji dolaze pred vas, čak i ako vam to ne odgovara baš najbolje. Sačekajte, ako u ovom trenutku ne možete učiniti mnogo više. Marsa vam donosi optimizam i samopouzdanje koje preokreće prepreke. On vas gura da i podstiče vas da promenite taktiku da biste sačuvali ili oporavili svoje blagostanje.
    Jupiter u čini da zaboravite na ograničenja koja nameće Saturn. Mars vas podstiče da ulepšate svoju vezu i da očarate svoju drugu polovinu nežnim dodirima. U poslu ste preduzimljivi, vidite svoj profesionalni sektor u lepšem svetlu. Ako ipak smatrate da situacija nije tako dobra kao što se očekivalo, nemojte paničiti. Prilagodite se događajima i postanite bolji sa svim onim obavezama koje vas užasavaju. Na taj način ćete pronaći osnovnu stabilnost koja vam je potrebna. Sa finansijske strane, ovaj sektor dobro stoji, ali neće izdržati ako se budete rasipali novcem.

■ Strelac Jun 2023: Ovog meseca ćete konkretizovati svoje projekte. Energije kosmosa vas podstiču da prevaziđete prepreke koje vam se nađu na putu i daju vam želju da preduzmete sve što treba, a posebno da upoznate ljude koji će vam verovatno biti od pomoći. Međutim, da ne biste odlagali stvari zbog nekih problema, nemojte zanemariti neke detalje. Nakon toga, nećete gubite vreme. Imaćete iskustvo koje će promeniti mnoge stvari. Nemojte se rasipati na sve strane, jer ćete ostvariti svoj cilj ako se fokusirate na jednan cilj. Iako vam Saturn nameće ograničenja od kojih ne možete pobeći, neke energije kosmosa vas podstiču da pobegnete od svega i to odlaskom negde na nekoliko dana u prijatnom društvu.
    U ljubavi, nastavite da mazite svoju drugu polovinu i ispunite je svom svojom ljubavlju. Posvetite im više pažnje nego obično. Ako možete, pobegnite zajedno negde od svega. Ako ste sami, ovog meseca uživate u blagodatima Venere čija vam kosmička energija nudi da zavedete osobu koja je drukčija od vas i koja ima načina da vam ulepša život. Vaš poznati humor privlači prave ljude koji su skloni da vam pomognu i olakšaju vam život. Savet vam je da, umesto da žurite da nešto uradite što je pre moguće, pažljivo obavite sve što se traži od vas. Na finansijskom planu, i ovog meseca štedljivo upravljajte svojim budžetom, da vas ne bi skupo koštalo.

■ Strelac Juli 2023: Već neko vreme, određene energija kosmosa kod vas izazivaju želju da živite bolje, a ovog meseca niste daleko od svog cilja. Uz pomoć Marsa moći ćete da zaobiđete prepreke koje vam stoje na putu. Međutim, obaveze se ponovo pojavljuju. Ne gledajte ih kao neizbežne i nemojte se obeshrabriti, već samo napred i verujte u svoju sreću, jer imate koristi od preduzimljivih kosmičkih energija koje vas inspirišu genijalnim idejama i koje vam omogućavaju da upoznate ljude koji imaju moć da vam omoguće da napredujete ka vrhu. Neka ograničenja od strane Saturna su pojačana, a Venera vas gura da iskusite drugi način života.
    U ljubavi, vaša veza je malo skučena, a njeno širenje je otežano zbog vaših obavezama. Da biste ublažili neprijatne efekte ovih ograničenja, nastavite da ispunjavate svoju drugu polovinu malim pažnjama i izjavama ljubavi. Ako ste sami, Venera i Merkur čine da napredujete u svetu u kome možete upoznati izuzetnu osobu. Da biste uspeli u ovome pređite mudro preko obaveza koje vam ograničavaju postojanje. Kada završite, vaš život će ponovo biti svetao i blistav. U nekim danima možete biti uvredljivi ili posebno kritični prema određenim ljudima ili situacijama. Nemojte se vraćati u prošlost. Sada je vreme da eksperimentišete sa drugim rešenjima i fokusirate se na nešto drugo. Dakle, ako vam se ponudi dobar predlog u vezi nečega, prihvatite ga u letu. Kada su finasnije u pitanju, pažljivo odmerite prednosti i nedostatke svake kupovine. To će vas spasiti minusa na računu.

■ Strelac Avgust 2023: Neke energije kosmosa ometaju realizaciju vaših ambicija i sprečavaju vas da živite kako vam odgovara. Ne provocirajte sukobe ni sa kim, jer će te ih još pojačati. Treba da budete svesni svojih talenata i potencijala i daih iskoristite na najbolji mogući način. Takođe, upoznavanje ljudi drugačijih od vas daće vam ono malo podsticaja koji vam je potreban. Iskoristite svoje talente na najbolji način. Obogatite svoje misli i znanje, jer rešavanje vaših problema leži u vašoj sposobnosti da pokušavate sa različitim rešenjima. Vi se razvijate u krutom, suženom i sumnjivom okruženju. Dakle, na ivici ste, jer vaša priroda ne može da podnese da bude zarobljena.
    Venera vam nudi da promenite stvari i to tako što ćete pronaći svoj cilj, a vaš svuda poznati optimizam će učiniti ostalo. Venera vam pomaže da pronađete lepotu u svakom trenutku i povećava vašu prirodnu sreću. U ljubavi, budite diplomatski sa svojom drugom polovinom i sve će biti u redu. Venera omogućava da upoznate ljude koji imaju potencijal da poboljšaju vaš život i omogućava da procenite svoja osećanja. U poslu, entuzijazam koji vas je krasio prethodnih meseci je malo splasnuo i dosadno vam je, iako su vaši poslovni partneri previše zahtevni. Ipak, pre nego što napravite oštar zaokret, razmislite o svemu. Nemojte se zanositi iz pogrešnih razloga, jer su ove male nevolje samo prolazne. Dakle, dok čekate bolje, promenite ili prilagodite svoje ideje. Uložite sve napore da ostvarite svoje snove. Ovo će vas dovesti do toliko željenog blagostanja.

■ Strelac Septembar 2023: Nešto sputava vaš napredak, a od vas se traži da uložite velike napore da biste prevazišli probleme. Dakle, vi ste u nekoj vrsti procepa između obeshrabrenja i nade. Umesto da se iscrpljujete, promenite ono što treba da se promeni. Nemojte ponavljati iste greške, već pronađite potrebno samopouzdanje. Mars i Venera vas podstiču da proširite svoje polje delovanja i da realizujete projekat koji vam je važan tako što ćete iskoristiti svoje urođene talente. Da biste postigli ovo, imaćete pomoć sa strane od određenih osoba. Ako vas uhvati neko sumorno raspoloženje, vaše ljubavi su vaša najbolja podrška i izvor motivacije bez premca koja vas podstiče da idete napred.
    Ovog meseca strast vam daje krila i inspiriše vas novim idejama i ambicijama. To otkriva vaše skrivene kvalitete kao i vaše talente. Neki spoljašnji nepredviđeni slučajevi mogu da pokvare atmosferu. S druge strane, Venera vam pomaže da povratite situaciju u ono stanje koje vam odgovara. Ovog meseca, vaša veza će se održavati i razvijati u najboljim uslovima zahvaljujući malim gestovima pažnje ili nekom zajedničkom projektu. Takođe, ako ste sami, neeki sastanak može vrlo brzo da preraste u emocionalnu vezu. Možda imate osećaj da ste već upoznali tu posebnu osobu. U poslu, ako vaše ideje ili želje nisu jednoglasno prihvaćene, nemojte odustati. Da biste bili prihvaćeni, prikažite svoje argumente. Na taj način ćete dobiti ono što želite, a vaša aktivnost će biti nagrađena. Razjasnite svoje ideje i osećanja, a na taj način ćete biti drugima jasniji i ljudi vam tada mogu bolje pomoći.

■ Strelac Oktobar 2023: Možete osećati da šta god da radite, ništa vam ne ide od ruke, ali planete vam pomažu da održite raspoloženje i podstiču vas da pronađete kompromise i vidite život sa vedrije strane. Uprkos tome, događaji i okolnosti zahtevaju da date važnost detaljima i da postanete mnogo precizniji. Možda zvuči sasvim dosadno, ali to je jedini način da rešite probleme koji se nađu pred vama. Prihvatite ograničenja koja su vam nametnuta umesto da pokušavate da ih prevaziđete svim sredstvima.
    U ljubavi, budite dostupni za svog partnera i posvetite mu se što više možete. Prihvatite mirnu i kućnu idilu. Angažovanje vaših emocija će skrenuti vašu ljubav u pravom smeru. Ovpg meseca možda ćete biti razočarani nečim ili nekim. Zato pre nego što donesete bilo kakvu odluku, dobro razmislite i pokušajte da vidite pozitivnu stranu svega. U finansijama, budite konkretniji u svom svakodnevnom upravljanju budžetom.

■ Strelac Novembar 2023: Pritisak na vas opada i možete ponovo slobodno da dišete. Kosmičke energije vam vraćaju optimizam koji vas inače karakteriše. Ovog meseca, iako je jedan sektor vašeg postojanja podložan opasnostima, vaš manevarski prostor se povećava i olakšano vam je delovanje. Osećate se sve manje i manje skučeno. Zahvaljujući vašim prijateljstvima, osećate da ono što je bilo nemoguće može postati moguće. Počinju bolje stvari za vas. Nakon razočarenja, vaše ljubavi postepeno pronalaze svoj entuzijazam i radost za život.
    Ovog meseca vaše ljubavi počinju iznova tako što ćete biti pošteđeni prepreka i problema iz prošlosti. Već neko vreme vaša veza nije laka. Na sreću, stvari idu na bolje ovog meseca. Postepeno, vaša veza pronalazi svoje radosti, svoju sreću i svoja zadovoljstva i to garantuje njenu budućnost. Ako ste sami, neki novi sastanak je moguć preko vašeg društvenog kruga. Da bi se ovo razvilo u romantičnu vezu, gledajte da se stvari odigravaju korak po korak. Na poslu, možda zapadnete u rutinu kad vam svaki dan izgleda isto i kad osećate kao da nikada neće biti poboljšanja. Ako nastavite da razmišljate na taj način, na kraju možete doneti pogrešnu odluku. Da biste to izbegli, ništa vas ne sprečava da pričate o svojim idejama jer će, suprotno onome što mislite, biti dočekane sa radošću i pravim interesovanjem.

■ Strelac Decembar 2023: Kosmičke energije vam daju sredstva i šanse da ponovo krenete pravim putem vašeg napretka. Saturn je tu da vam pomogne da izbegnete da se upustite u avanture koje bi vas odvele u neki ćorsokak. Dakle, ako se osećate zaglavljeno, nemojte koristiti silu. Shvatite da ćete na kraju puta naići na uspeh. Nešto može da vam vraća sećanja na prošlost koju želite da zaboravite, ali ignorišite to i idite dalje. Krećite se kao vetar i živite kako vi hoćete.
    Na poslu može da vam bude dosadno, ali shvatiteda vam on donosi sigurnost. Iako ste toga svesni, to vas neće sprečiti da pokušate da tražite nešto drugo. Međutim, uverite se da je ono što vam se nudi stabilno i dugoročno. Na finansijskom planu postajete ekonomičniji, jer kraj godine donosi troškove, a vi ne želite probleme u vezi toga.
Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu