Naslovni baner
Najnovije vesti -Vesti -NAJNOVIJE VESTI IZ SRBIJENAJNOVIJE VESTI IZ 
CRNE GORENAJNOVIJE VESTI IZ BOSNE I
HERCEGOVINENAJNOVIJE VESTI IZ HRVATSKENAJNOVIJE VESTI IZ
MAKEDONIJENOVICE IZ SLOVENIJE IN TUJINEVESTI IZ SVETAVESTI IZ SPORTATV PROGRAMI 
BALKANSKIH TELEVIZIJA
Meni

Rak Godišnji Horoskop Godišnji Horoskop Za Rakove - 2023. Godina

    Senzitivni i sa odbrambenim stavom u emotivnom životu... Pod uticajem svog vladaoca, Meseca, Rakovi su osetljivi, romantični i intuitivni. Ta intuitivnost i osetljivost ih vodi kroz život pomažući im pri proceni raznih situacija i ljudi.

    Rak ne preduzima ništa ako se prethodno nije uverio u sigurnost poduhvata i sagledao eventualne posledice. Na neki način on je stalno zaokupljen svojom egzistencijom. Vrlo poštuje dom, porodicu i svoje bližnje, trudeći se da sebi i njima osigura stabilan život.
    Pogledajte godišnji horoskop Rakova za 2023. godinu.

UOPŠTENO

    Ni vaša ukupna energija u prethodnom periodu nije bila u skladu sa vašim uobičajenim standardima, ali na sreću 2023. godine to će se promeniti. Saturn napušta vaš znak i ulazite u novu eru. Zdravlje i vitalnost bi trebalo da se poboljšaju. U životu će biti više zabave i mnogi će misliti na prinovu u porodici.
    U 2022. došlo je do velikog previranja, do promena u vašim ličnim, verskim i filozofskim uverenjima. Mnoge od ovih stvari su testirane u prethodnom periodu, a neke ste okrenuli naopačk. Neki od vas su se možda pridružili nekim verskim kultovima, a to sve dolazi iz vaše duboke potrebe da se dođe do prave i ispravne lične vere i neke unutrašnje ispunjenosti. Ovi trendovi se nastavljaju i u ovoj 2023. godini. Najvažnija interesovanja u ovoj godini biće u prvoj polovini godine vaše lično 'ja', vaše telo i lični imidž, lična zadovoljstva, a u drugoj polovini godine, to su, finansije, kuća i porodica, deca, zdravlje, religija, filozofija, visoko obrazovanje i putovanja u inostranstvo. Ove godine imate koristi od Venere koja vam šalje svoje zavodničke talase.
    Kada je potrebno, znate kako da odgovorite ili sačekate pravo vreme. Povezane sa Jupiterom i Saturnom, vaše ljubavi su orijentisane ka novom životu i projektima. Osećanja cvetaju, a obaveze su na pomolu. Vaše ljubavi pronalaze ravnotežu i umirujuću udobnost koja vam pruža potrebnu sigurnost. Međutim, da ne biste propustili voz, smirite svoje emocije koje izaziva Venera u Ovnu i sa taktom upravljajte porodičnim vezama, posebno u periodu od septembra do decembra. Ovu godinu preplaljujete idejama i projektima, ali pitanje je da li ćete iamti prilike i vremena, kao i sredstava za njihovo potpuno ostvarenje. Transfer Saturna u Ribe podstiče vas na razmišljanje, a to stavlja vaše iskustvo na preispitivanje.
    U maju, Jupiter projektuje vašu ideju ili san u stvarnost. Njegov priliv donosi u vaše okruženje prave ljude i okolnosti, tako da će sreća da pokuca i na vaša vrata. Uz pomoć Marsa, imate pravu energiju da započnete neke stvari bez preuzimanja nepotrebnih rizika. Koliko god to čudno izgledalo, Saturn u Ribama vas osvežava, iz prostog razloga što vas umiruje.  Mirnoća vode blagotvorno deluje na vas i pravo je bogatstvo. Nežno vas vodi, bez da vas uznemirava ni jednog trenutka. Ova godina označava vaš ponovni susret sa samim sobom. Postajete svesni svoje ličnosti i svog potencijala. Gledajte da zauzimete svoje mesto u društvu, i ukupno, u životu. To je ono što će održavati vaš moral čvrstim, a i doneće vam potrebno samopouzdanje.
    Ove godine ćete imati koristi od povoljnih okolnosti da ostvarite ambiciju koja je već dugo vaša velika strast. Ipak, nemojte da se prepustite spoljašnjim impulsima, već sledite svoju intuiciju. Rak će dobro napredovati u obrazovanju tokom cele ove godine, s tim da treba da ulažu neprekidan napor da bi ove godine postigli uspeh u obrazovanju. Saturn početkom godine može da stvori smetnje u vašem učenju i izazvao bi probleme , međutim, nakon aprila, stekli biste naklonost svojih učitelja. Tranzit Jupitera može uticati na efikasnost vaših studija i izazvati psihičke brige na neko vreme. Ambiciozni studenti bi bili primljeni na prestižne institucije po svom izboru tokom godine. Jupitera  osigurava da studenti postignu uspeh na ispitima i da ostvare uspeh u karijeri. Ove godine ćete moći da ostvarite svoje porodične snove. Saturn i Jupiter će osigurati da ove godine poklonite važnost porodici i njenim članovima. Neki od vaših snova o domu i porodici sada će ugledati svetlost dana. Sreća i bogatstvo će zadesiti vaš dom. Imaćete pravu količinu energije da svoj život u porodici podignete na potpuno novi nivo.
    Gledajte samo da povremene nesporazume i razlike u mišljenjima prevaziđete na svaki mogući način. Uz pomoć Jupitera, vaš društveni život može biti podignut na novi nivo, a njegov tranzit u Bika doneće dobrobit vašem porodičnom životu. Zavladaće mir, sreća i sloga. Neki bi mogli imati sukob mišljenja sa starijima u porodici, ali budite fleksibilni prema njema. Za sada nemojte razvijati nikakav antagonistički pristup prema članovima porodice. Izgledno je i rođenje deteta u porodici. Kako počinje 2023. godina, Jupiter bi vam omogućio mnoga kratka putovanja koja pored zadovoljstva mogu da vam donesu i prihod. Takođe, tokom godine, i mnoga duga putovanja su u opticaju. Steći ćete znanje i finansijska sredstva zahvaljujući ovim putovanjima. Na putu mogu da se formiraju nove veze koje bi uticale na dugoročne izglede u vašem životu. Neki Rakovi će verovatno putovati zbog prirode posla, neki zbog preseljenja. Od Rakova se traži da budu oprezni tokom putovanja, jer postoji mogućnost neke nepogode na putovanju, na primer, da izgubite svoje dragocenosti ili novac tokom putovanja, a  čuvajte se i mogućih prevara.
    Godina 2023. može biti veoma povoljna za kupovinu i prodaju imovine. Ako želite da prodate svoju imovinu, prva polovina godine bi bila povoljnija. I kod kupovine imovine će ove godine stvari krenuti u vašu korist. Međutim, savetuje vam se da budete oprezni u ulaganju finansijskih sredstava velike vrednosti u poslove sa zemljištem i nekretninama. Kad godina počne, moći ćete da se bavite nekom vrsto duhovnih vežbi, jer ćete ove godine biti  posvećeniji u svojim verskim i duhovnim traganjima nego ikada ranije. Tokom druge polovine godine, bićete posebno skloni okultnim naukama. Imaćete želju da donirate hranu i odeću oniam kojima je potrebna pomoć kad god je to moguće. Rakovima se takođe savetuje da dosta vremena provedu u molitvi i obraćanju Bogu, kao i da se ove godine svim srcem posvete svojoj strasti. Nemojte biti zarobljeni spoljnim silama koje kvare vaše kretanje napred u životu.
    Velike promene su tu, odmah iza ugla, a od vas se očekuje da ih prihvatite svim srcem i dušom. Verujte svojim najmilijima, nemojte osuđivati druge ljude, već im uvek pomozite. Uložite svu svoju energiju i moć u svoju profesiju, izađite iz svoje zone udobnosti. Ovo nije vreme za očajanje, pred vama su neke dobre  stvari. Uživajte u dobrim stvarima koje vam život nudi i nemojte se bahatiti. Ova 2023. može da počene tromo, međutim, kako godina odmiče stvari će se vratiti na pravi put. Ove godine bi mogli da se nosite sa krizom i izazovima u životu i da stavite svoj život pod potpunu kontrolu. Godine 2023, tranzit Saturna može doneti neke poteškoće za Rakove. Na putu bi bilo nekih prepreka, koje biste mogli da prevaziđete svojom marljivošću i vrednim radom. Došlo bi do stalnog povećanja prihoda kako godina odmiče. Razmislite dvaput pre nego što uložite u nekretnine ili pribegnete špekulativnim poslovima tokom godine. Početak godine bi mogao predstavljati neke probleme za Rakove.    

LJUBAV

    Ove godine, tranzit Venere i Marsa, planeta koje vladaju ljubavlju i brakom, pobrinuće se da vam ljubav bude raskošna. Jupiter i Saturn takođe osiguravaju da ćete u velikoj meri biti povezani sa svojim partnerom ili supružnikom na jedan nežniji način. Brak je na vidiku za mnoge koji to žele. Tokom godine ćete u ljubavi i braku naći pravu ravnotežu svog života. Partner će smiriti vaše emocije i osećanja. Svakako se pobrinite da porodične veze budu netaknute kada nastanu eventualne nevolje tokom kraja godine.
    Većina slobodnih Rakova će ove godine da pronađe svog ljubavnog partnera, a najverovatnije ćete ga pronaći preko profesionalnih ili društvenih veza. Ako vaša veza zapadne u neke teškoće, potrudite se da to prevladate i gledajte da ne dominirate nad vašim partnerom. Samo posvećenost i iskreni trud sa vaše strane će vam pomoći da ove godine ostanete sigurni u vašoj ljubavi i vezi. Ne dozvolite da posao stane između vas i vašeg partnera. Od vas se takođe traži da ne gušite svog partnera ili supružnika svojom ljubavlju, već da svom partneru date dovoljno prostora da može da se ispolji na svoj način.
    Rakovi koji su u nekoj teškoj vezi ili braku treba da shvate da ljubav može da funkcioniše samo kao celina, ako su obe strane posvećene istom dobru. Budite srećni i iskoristite prijatne trenutke provedene u društvo osobe koju volite. Mart i oktobar su povoljni za brak. Ako ste slobodni ili razvedeni, nemojte da očajavate. Možda u vašoj blizini  postoji osoba koja strpljivo čeka na vaš znak. Drugim rečima, ako širom otvorite oči, uživaćete u puno ljubavi i uopšte u životu, jer se ovo ne odnosi samo na ljubav, već i na sve druge segmente života. Samo treba da znate gde da tražite. Mnoge stare veze u vašem životu mogle bi se na neki način završiti ove godine, a od maja do jula je srećno vreme za bilo kakvu promenu u ovoj oblasti.
    Možete rešiti da napustite neko sadašnje društvo jer ste uvideli da neki ljudi iz društva jednostavno nisu za vas i ne prija vam njihovo društvo. U svako msluačju nastavite dalje. Avgust i septembar donose mnoge uzbudljive susrete koji će dati priliku ljubavi da uđe u vaš život.

KARIJERA POSAO I NOVAC

    U ovoj godini biće raznih uticaja na vaš profesionalni život. Da biste postigli uspeh ili napredovali na polju karijere, morate da uložite više truda, jer u protivnom neće biti kako želite. Saturn može dovesti do kašnjenja i nekih prepreka za ispunjenje nekih vaših želja. Držite se svoje ustaljene rutine i nemojte sebi da stvarate neprijatelje. Možete očekivati dobru volju vaših pretpostavljenih na radnom mestu. Oni koji se bave privatnim biznisom ove godine mogu imati dobre rezultate.
    Rakovi će ove godine sigurno dočekati profesionalni uspeh. Ova godina bi bila blagoslovena dobrim finansijama i opštim prosperitetom za Rakove. Ovo je dobar trenutak da iskoristite sve šanse za svoje  profesionalne ambicije i težnje. Međutim, potrebno je uložiti mnogo napornog rada i suočiti se sa izazovima, a nikako ne smete da se zavorite u sebe i da očajavate kod prve prepreke. Tokom godine treba da radite na poboljšanju svojih veština i talenata koje možete da iskoristite na najbolji mogući način u vašem polju delovanja.
    Budite oprezni u vezama sa kolegama na poslu, jer se predviđaju periodi nekompatibilnosti među vama za ovu godinu. Budite iskreni i ostanite lojalni svojim roditeljima. Možda ćete se postaviti agresivnije prema svojim ciljevima. Iako bi vaš lični život zahtevao veliki deo vašeg vremena, uspostavite dobar balans između posla i zabave. Profesionalni uspeh se favorizuje u drugom delu 2023. godine. Rakovi moraju veoma pažljivo da analiziraju svaki predlog, jer većina njih mogu da budu sumnjivi. Ova 2023. godina može da bude povoljna za one Rakove koji žele da pokrenu sopstveni biznis i a može doći i do unosnog partnerstva. Neki od Rakova će da preduzimaju velike korake u svojoj karijeri. Neki će zauzeti višu poziciju koja ima se može ponuditi u martu ili avgustu.
    Nakon pažljivog razmišljanja, neki će odlučiti da im sadašnji posao ne daje ono što im treba i odlučiće da ga promene, a to je takođe verovatno u martu i junu. Ova godina bi bila umerena sa gledišta ekonomskog aspekta. Može daoći do priliva bogatstva, ali zbog prevelike potrošnje kojoj ste skloni, nije verovatno da ćete nešto uspeti i da uštedite. Tako da, koliko god možete, izbegavajte rasipanje novca. Ova godina može biti odlično vreme za ulaganja u neke veće vrednosti, u nešto što vam je već duže vreme na umu. Eventualni imovinski sporovi bi se ove godine završili povoljno za vas. U ovj 2023. godini neće  vam nedostajati sredstava. Moći ćete da živite svoj život u okviru svog budžeta, prihod bi dolazio iz više izvora. Kako godina odmiče, može doći do nekih biće finansijskih previranja, pa se pripremite da se nosite sa tim. Kada imate novac, štedite. Neki mogu da steknu finansije brakom ili zajedničkim ulaganjem u posao. Koristite novac samo za svoje vitalne potrebe, nemojte se razbacivati za sada.
    Savetuje vam se da se držite dalje od kockanja i bilo kakvih špekulativnih poslova tokom godine, jer tu nema mnogo sreće i bogatstva za vas. Da biste izbegli probleme, idite polako i mirno. Saturn u vašem znaku može zahtevati da živite u okviru nekog ograničenog budžeta, bilo zato što su vam se obaveze povećale i opterećuju vaše finansije, ili zato što ulažete novac koji se neće mnogo vratiti dugi niz godina, ali vaše obaveze bi mogle biti visoke, posebno u oblasti nekretnina i kućnog budžeta.

ZDRAVLJE

    Rakove ove godine čeka uglavnom dobro zdravlje. Ipak, pažljio pratite svoje zdravlje tokom cele godine, da biste izbegli eventualne zdravstvene probleme. Budite oprezni sa onim što jedete i zaštitite se od zaraznih bolesti koje vrebaju. Jupiter osigurava da ne dođe do nekog pogoršanja vašeg zdravstvenog stanja. Neki Rakovi ipak mogu da imaju zdravstvenih problema, a to pre svega može biti zbog stresa i naprezanja.
    Dobre navike u ishrani i fizičke aktivnosti će se pobrinuti da ostanete u pravoj formi. Takođe, duhovne aktivnosti i stalna rekreacija oslobodiće vas svih vrsta fizičkog i mentalnog stresa i blagosiljaće vas dobrim zdravljem tokom godine. Bez obzira na to što vas neke manje bolesti mogu uznemiriti, ipak ne bi bilo većih pretnji po vaše zdravlje. Rakovi su posebno skloni problemima u vezi sa nervnim i digestivnim problemima. Mars će vas blagosloviti visokom energijom tokom cele godine, a vi ćete biti fizički spremni. Pazite šta jedete, a pogotovo šta mentalno prihvatate ove godine. Biti fizički aktivan vam mnogo pomaže, i sprečava navalu bilo kakvih zdravstvenih problema. Ova godina može biti dobra prilika da se oslobodite svih loših zdravstvenih navika kojima ste skloni. Neke usled nepažnje vrebaju zarazne bolesti, zato se zaštitite i budite oprezni. Ako se zdravstveni problemi pojave, verovatno su se oni razvijali već neko vreme ili su povezani sa ranijim zdravstvenim problemom u vašem životu koji bi se mogao efikasnije rešiti.
    U zimskim mesecima može doći do poremećene ravnoteže u organizmu i možda će biti potrebno da preduzmete neku vrstu dijete. Određene namirnice će možda morati da budu eliminisane iz vaše ishrane ove 2023. godine. Imuni sistem Rakova će biti izuzetno jak, zbog čega će moći da se izbore sa bilo kojom spoljnom pretnjom. Jedite: integralne žitarice, pirinač, voće, kupus, karfiol, paradajz, bundeve, krastavce, jogurt, pasulj i prirodni šećeri. Izbegavajte masnu i brzu hranu, so i preterano slatko.

ŽENE

    Žene Rakovi koje su u ozbiljnoj ljubavnoj vezi mogle bi da stupe u brak tokom ove godine. Žene koje nameravaju da imaju decu, takođe će ove godine to i ostvariti. Vaše finansije bi bile veoma dobre cele ove godine.
    Neke devojke Rakovi će verovatno otići na neko daleko putovanje ili posetiti svoj rodni kraj, ukoliko su daleko od njega. Generalno, ovo je dobra godina i bez nekih problema za dame Rakove. Možda nećete biti zadovoljni svojom trenutnom situacijom, jer ćete zbog straha od rutine koja se ponavlja svaki dan, pokušati da nađete nešto novo u životu. U ljubavi, ako ste u vezi, vaš partner će vas u nekim trenucima smatrati mrzovoljnim i depresivnim i neće se osećati u stanju da vam pomogne.
    Možete naići na mnogo problema u izražavanju svojih želja i potreba, a vaša jedina nada je da će vaš partner moći da vas čita kao otvorenu knjigu kako bi ih otkrio i na taj vam način pomogao. Ako ste slobodni, plašite se obaveza, verovatno se plašite da ponovo proživite nešto što se dešavalo u prošlosti, možda i ne tako dalekoj za neke od vas, i kako se kaže – ko se jednom na mleko opeče, taj onda i u hladan jogurt duva. Bićete ove godine ranjiviji prema drugima, pogotovo na ono što drugi misle ili što kažu. Bićete na oprezu, čak i prema svom partneru i njegovom načinu razmišljanja, ali tokom godine ćete naučiti malo da se opustite. Na profesionalno planu treba da vodite računa da upadnete u nevolje sa svojim pretpostavljenima.

MUŠKARCI

    Muškarce Rakove čekaju mnoge promene u 2023. godini. Neki bi mogli ove godine da izađu iz svoje zaštitne ljuske, da se oslobode, otvore i napreduju u životu. Od njih se traži da se posvete sebi, a ne da pribegavaju potrebama i željama onih oko sebe. Rakovi koji nisu u vezi bi kroz svoje poslovne veze mogli da pronađu idealnog partnera za život. Romantika i ljubav mogu da budu u svom najboljem izdanju za vas ove godine. Prosperitet i finansijska stabilnost su u opticaju za muškarce Rakove. Tokom godine ćete moći da unapredite svoje posebne veštine i da napredujete u karijeri. Vaše fizičko i mentalno zdravlje bi takođe bilo prilično dobro cele ove godine. Obratićete više pažnje na ono što radite ili govorite, jer sigurno ne želite da povredite ljude do kojih vam je stalo.
    U ljubavi, vaš partner će biti pored vas, govoreći vam prave reči u pravo vreme, pomažući vam da napredujete bez odustajanja. Ove godine ćete razviti novu i jaču ličnost, jer ne želite da budete nečija marioneta. Rakovi koji su još sami neće oklevati da izlaze i upoznaju se sa mnogim ljudima, da vide nova lica, da nađu srodnu dušu koja će zadovoljiti njihove želje. Profesionalno, imaćete slobodu da sledite svoju ambiciju, da idete u pravcu koji vas vodi, ne tražeći više da se opravdavate drugima zašto nešto radite. Tako da, konačno ćete preuzeti kontrolu nad svojim životom.

RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

    Reč retrogadan, što bi značilo 'da ide unazad' nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.
    Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.
    Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.
    Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali - samo ako ste pažljivi.
    Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA RADITE:

Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate - jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami.
Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

    Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.
    Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
Planirajte da se malo 'otkačite' od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE DA RADITE:

Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period - što jednostavnije to bolje po vas.
Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

 29. Decembar 2022. (Jarac) - 18. Januar 2023. (Jarac)
 21. April 2023. (Bik) - 15.Maj 2023. (Bik)
 23. August 2023. (Devica) - 15. Septembar 2023. (Devica)
 13. Decembar 2023. (Jarac) - 2. Januar 2024. (Strelac)

PERIODI RETROGRADNOG KRETANJA OSTALIH PLANETA:

VENERA
23. Jul 23 2023 (Lav) - 4. Septembar 2023. (Lav)
MARS
30. Oktobar 2022. (Blizanci) - 12. Januar 2023. (Blizanci)
JUPITER
4. Septembar 2023. (Bik) - 31. Decembar 2023. (Bik)
SATURN
17. Jun 2023. (Ribe) - 4. Novembar 2023. (Ribe)
URAN
24. August 2022. (Bik) - 22. Januar 2023. (Bik)
29. August 2023. (Bik) - 27. Januar 2024. (Bik)
NEPTUN
30. Jun 2023. (Ribe) - 6. Decembar 2023. (Ribe)
PLUTON
1. Maj 2023. (Vodolija) - 11. Oktobar 2023. (Jarac)

SAVET

    Vi ste Emotivna osoba, stidljiva i osetljiva. Vaša osećanja mogu biti lako povređena, a vi često emotivno preterano reagujete. Na vas lako utiču raspoloženja i emocije drugih ljudi. Mnogi mogu da igraju na kartu vaeg saosećanja. Važno je da naučite da se manje brinete i da ne živite od sećanja, osećanja i ljudi. Poenta vašeg života je da uspostavite emocionalnu sigurnost i pružiti to i drugima.
    Prihvatljivi ste i emocionalni, vezujete se na svet oko vas kroz vaša osećanja. Lako se izražavate ako se osećate sigurno, ali ako ne, onda ste potišteni i tmurni. Skloni ste osećanjima. Naučite šta su osećanja i kako ih izraziti. Smisleni odnos sa porodicom i emocionalna sigurnost su vaši prioriteti u životu.
    Vaša kreativnost je vaša sposobnost da negujete i brinete o ljudima i stvarima. Kroz ulogu zaštitnika i roditelja vi postižete ispunjenje. Dakle, vi ste onaj ko se brine za ljude u vašem okruženju želeći učiniti sve što treba. Vi možete dovesti kući mnogo ranjenih životinja ili prijatelja kojima treba pomoć. Prirodno ste domaćinski nastrojeni. Hrana, kuhinja i deca su kanali kroz koje možete da se lepo izrazite.
    Vi svoje samoizražavanje oblikujete po vašoj majci. Nekoliko godina bili ste veoma zavisni od nje. Možda i dalje jeste. Vi ste vrlo porodično orijentisani. Kao i svake godine, i unuter ove godine ima mogućnosti za promene. Međutim, vi ste onaj ko treba da izvrši ove promene. Možete da odlučite da ih propustite i da odustanete od njih a onda će ova godina verovatno završiti onako kako je i započela. Ako želite da poboljšate svoj život i život ljudi oko vas, onda je dobra ideja da iskoristite ove mogućnosti. Budite hrabri. Promene mogu biti čudne i mogu vas malo i zaplašiti, ali većina promena ove godine će biti na bolje.
     Trebalo bi da izađete iz svoje ljušture da biste kročili putem prosperiteta i uspeha ove godine. Ovo bi bio dobar trenutak da se oslobodite nekih svojih tvrdoglavih navika koje ograničavaju vaš lični i profesionalni razvoj. Sve u svemu, predstojeća godina obećava neke od solidnih razvojnih mogućnosti za Rakove. Za sada se klonite ishitrenih i nestrpljivih odluka, jer bi vam to iscrpilo energije, donelo probleme i nespokojstvo. Takođe, ovo je period kada se savetuje da pribegavate sopstvenim ličnim potrebama umesto da razmišljate o drugima. Mislite malo i na sebe.
    Vaš nemir je izazvan preteranom subjektivnošću. Ne uvlačite se u svoj oklop i posmatrajte okolinu oko sebe. Uvidećete, ako želite, da i mnogi oko vas imaju probleme, da niste vi jedinstveni slučaj u svetu. Ne gubite volju, jer vam je ona potrebna čak i kada vam okolnosti idu na ruku, kada ne morate da plivate uzvodno.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

Rak Januar 2023: Kosmičke energije vrše pritisak na vas i odaju vam utisak da ne možete učiniti dovoljno za vas. Imate osećaj da ljudi oko vas nisu srećni. Ipaki, dobijate podršku Neptuna i Urana kao prijateljskih znakova, koji vas pozivaju da stvari gledate iz povoljnije perspektive. Kada je reč o ljubavi, možda nije vreme za romantične trenutke uz sveće. Više ste okrenuti razmeni mišljenja i konstruktivnim razgovorima.
    Tako možete da upozante nekoga ko će vas zavesti svojom inteligencijom. U ovoj atmosferi bez nežnosti, osećaćete se malo otuđeno. Ovog meseca morate svakodnevno da se trudite da postignete svoje ciljeve. Imaćete osećaj da je sa ljudima prilično teško upravljati, a to i nije uopšte pogrešno. Ako se osećate iscrpljeno, nemojte se sa nikim svađati, već se distancirajte i napravite pauzu da se odmorite. Sa finansijske strane, kupovina vas umiruje, ali dobro pazite da vas ova smirujuća terapija ne dovede u minus i probleme.

Rak Februar 2023: Ovog meseca ćete se i dalje boriti sa neskladnim energijama kosmosa. U ovoj oštroj i zahtevnoj atmosferi, imaćete utisak da sreća nije na vašoj strani. Vaše profesionalno okruženje stavlja vas pod pritisak i morate se dosta potruditi da postignete svoje ciljeve. Možda osećate da neko želi da zauzme vaše mesto. Da biste ovo prebrodili, oslonite se na svoje unutrašnje energije  koje će vam pomoći da kada su tenzije previsoke. One će vam doneti utehu zbog koje ćete se osećati dobro.
    U drugoj polovini meseca bićete inspirisani genijalnom idejom. Ojačaće veze zbog kojih ćete osećati da sve ide dobro. Sa druge strane, ako želite da se ova idilična atmosfera nastavi, umirite svoju emocionalnu zavisnost od drugih. Vaš partner vas okružuje svojom brižnošću i nežnošću. Osećate se zaštićeno od opasnosti. Međutim, ako vaš partner ima malo vremena da provede sa vama, nemojte ih zbog toga kriviti. Kod eventualnih problema, nemojte da reagujete svojim emocijama već reagujte svojim razumom, koliko vam god to nije jednostavno.
    Da biste postigli svoje ciljeve, morate pronaći kompromise i učiniti ustupke. Takođe, morate imati posla sa nestrpljivim ljudima koji se ne ustručavaju da idu prečicom da bi dobili ono što žele. Ako vam izgledaju nedostižno, nemojte da se predajete, već na sve ove izazove se hrabro suočite i na kraju bićete ponosni na sebe. Sa finansijske strane, budite u okviru svog budžeta i ne pokušavajte da rešavate probleme drugih.

Rak Mart 2023: Tenzije se smiruju i trebalo bi da se osećate mnogo bolje. Kosmičke energije Saturna raspršuju vaše sumnje i pomažu vam da se udaljite od opasnosti. Ovog meseca počinjete da se razvijate u klimi koja vam je mnogo povoljnija. Brze planete koje se pojavljuju u prijateljskim znacima stvaraju srećne i konstruktivne periode zbog kojih ćete zaboraviti na svoje male brige.
    One vas takođe podstiču da se fokusirate na neki hobi koji vas umiruje i regeneriše. Pun mesec vam daje odlične ideje, a ostanite smireni ako dođe do nekih nesuglasica. Možda morate učiniti neke ustupke da biste sačuvali mir. Venera vas ponovo povezuje sa ljudima koji imaju izvesna osećanja prema vama, a Marsa vas tera da ponovo pokrenete ono što je stopirano početkom godine. AKo ste u vezi, kako vreme prolazi, stvari između vas i vašeg partnera postaju bolje i sve se zasniva na međusobnom razumevanju. Tako se vaša veza vraća na svoje mesto, a vi se osećate sigurnim. Da bi se ovaj spokoj nastavio, ne fokusirajte se na ono što vas nervira. Raspršite vaše sumnje u iskrenost vaše veze. Vašem poslu iako se predviđa nešto bolje, ipak nisu svi pritisci izbrisani. Stoga ćete i dalje morati da se izborite sa stresnim šefom ili sa nepornim mušterijama.
    Da bi sve bilo kako treba, radite stvari svojim tempom i ne stavljajte se pod pritisak. Na taj način ćete postići svoje ciljeve brže nego što mislite. Sa finansijske strane, ovog meseca ne bi trebalo biti problema. Ako vam je potreban novac za kupovinu, najverovatnije ćete ga i imati. Ovog meseca dobijate ono što najviše volite: ljubav, dobrotu i poštovanje. Sve ovo dočekajte sa radošću i uživajte u svemu.

Rak April 2023: Emocionalne reakcije drugih prema vama, kao i vas samih mogu biti pogoršane. Preplavljeni ste čudnim osećanjima, ali ni sami ne znate zašto. Imate podršku energija kosmosa koje vam pomažu da ostanete mirni kada pritisak na vas poraste. Pružaju vam hrabrost i upornost koje vas spašavaju od donošenja odluka zasnovanih na pogrešnim razlozima. Merkur vas podstiče da sve stvari stavite u perspektivu i da razumete njihovo značenje. Iskoristite svoje sposobnosti za svoje dobro i ne iskušavajte druge ako želite da imate mir. Iako vam se to čini teško, zadržite prisebnost i ne žurite. Uživajte u sadašnjosti i svakom trenutku.
    Vaša ljubav može biti pod pritiskom, ali to nije razlog da svoju vezu dovodite u opasnost. Ostavite svoje brige po strani, uživajte sa partnerom i produbite svoju vezu. Na poslu ste savršeno sposobni da ostvarite svoje ambicije. Ne uzimajte sve suviše lično i pogledajte stvari iz svih perspektiva. Pritom ćete uvideti da ste dobro napredovali i da stvari idu sasvim dobro. Sa finansijske strane, sve je dobro.

Rak Maj 2023: Vaš život ponovo kreće zahvaljujući dobrim talasima koji dolaze sa Jupiterom, koji nagoveštava da ćete se osećati mnogo bolje. Osećaj da vas sudbina pritiska iz nekih potpuno nejasnih razloga sada nestaje, a zamenjuje ga osećaj da imate srećnu zvezdu koja koja brine nad vama. U ovoj atmosferi razumevanja, dobrog raspoloženja i sreće, vaš život dobija drugu dimenziju. Otvara vam druge perspektive koje će vam omogućiti da iskoristite svoje talente, svoje veštine i svoje iskustvo. Tako da, malo po malo, stvari idu na bolje, kreću pozitivne promene.
    U ovoj klimi poverenja i razumevanja, konačno izlazite van svoje ograde. Ljubav ponovo dobija smisao, efekti Merkura obnavljaju veze, a Venera oživljava vaša osećanja. Ovog meseca, ono što je bilo nemoguće postaje moguće. Zvezde u prijateljskim znacima stvaraju vezu sa nekim ko bi mogao da vas iznenadi svojom ljubaznošću, a šta će biti dalje, zavisi od vas. Na poslu osećaćete se mnogo bolje. Zahvaljujući srećnom spletu okolnosti, nestaće teškoće i tenzije, a vi ćete ponovo otkriti zadovoljstvo obavljanja posla u atmosferi u kojoj vlada razumevanje i spokoj. Sa finansijske strane, biće dobro pod uslovom da ostanete razumni u svojim troškovima. Iskoristite prilike koje vam se pojavljuju, jer će se pokazati korisnijim nego što mislite.

Rak Jun 2023: Pojavljuju se dugo očekivane šanse. Vaša ekspanzija se dešava, budite sigurni u to u ovom trenutku, ali to će biti učinjeno polako, ali zato sigurno. Budite oprezni da ne propustite stvari koje će vam poboljšati svakodnevni život. U prvoj dekadi meseca neko vam može nešto predložiti, a vi razcmislite o svemu, ali ne odugovlačite. Saturn vam pomaže, ali to nije razlog da zloupotrebljavate njegovu zaštitu.
    Planete proizvode blagotvorno dejstvo. U ljubavi, veza je mirna i konstruktivna, a vaš partner vam posvećuje pažnju. Na poslu, atmosfera je mnogo mirnija. Vodite računa o svakodnevnom životu ne postavljajući sebi egzistencijalna pitanja. Ako vam, slučajno, neko ponudi posao gde biste zaradili više novca, dobro razmislite. Vi ste puni kvaliteta, pa ako drugi imaju problema da ih uoče, treba vi sami da ih istaknete, da ih svi vide.

Rak Juli 2023: Stvari počinju da se okreću na vašu vodenicu, a nove prilike su sve veće i mnogo interesantnije za vas i trebalo bi da ih iskoristite. Ovog meseca imate u sebi mnogo energije koja vas ohrabruje da delujete u najboljem pravcu. Da biste to uradili, se sumnjajte u sebe i svoje sposobnosti, već imajte poverenja u svoje mogućnosti i svoje kvalitete. Nemojte se više plašiti da nećete da ispunite svoje ambicije. Ako želite da napredujete, treba da se oslobodite svega onoga što vas sprečava u tome. Svojim delovanjem imate osećaj da postojite. Vaš partner vas podržava u vašim inicijativama, čak i onima najhrabrijim. Tako i u ljubavi postajete zahtevniji, očekujete nekakav dokaz ljubavi i to ne bilo kakav.
    Ako ste sami, vaš šarm privlači harizmatičnu osobu koja je spremna da vas zavede. Da bi sve bilo kako treba, slušajte svoju intuiciju. Ako vam treba ohrabrenje, pitajte prijatelje za savet. U sferi posla, mir i samopouzdanje su se u potpunosti vratili, a vi ponovo otkrivate radost obavljanja svog posla. U kontaktu ste sa ljudima koji vas vole, vaš svakodnevni život je opušteniji. Ako slučajno naiđete na neke poteškoću, rešenje nalazite bez previše muke. U slučaju nekih nedoumica, potražite podršku onih u koje imate potpuno poverenje.

Rak Avgust 2023: Postepeno postajete svesni svojih mogućnosti, a vaši talenti bivaju otkriveni od drugih ljudi. Sreća za vas čini stvari kako treba i u pravo vreme. Pojavljuju vam se mogućnosti da svoj život obogatite blagostanjem i udobnošću, a u tome vam pomažu i vaši najmiliji. Vaši projekti su podržani i od ljudi koji imaju moć da ih ostvare. Iako sve ide najbolje, nešto vas tera da brinete uzalud i da se pitate gde je ustvari problem.
    Budite sigurni u sebe, i da nikakva loša iznenađenja neće doći. Sve je u redu. Vi zračite svetlošću koja privlači pažnju drugih, a to deluje na vaše želje koje postaju sve zahtevnije. Ovog meseca ne želite da se zadovoljite malim, već želite samo ono najbolje. Vašem partneru može trebati dosta vremena da sve shvate i možda će partner poželeti da preuzme inicijativu. Da ne biste bili razočarani, jasno mu navedite šta želite. Ako ste sami, neko koga poznajete može da vas iznenadi pokušavajući da vas zavede. Da bi ta osoba ispunila vaša očekivanja, ili da biste izbegli nesporazume, nemojte pričati o svemu i svačemu, već pažljivo odaberite teme za razgovor. Ako ste na odmoru, iako vas atmosfera podstiče da se odmorite, ne možete se u potpunosti opustiti, jer razmišljate o povratku na posao.
    Sa finansijske strane, novac dolazi, a vi ne gledate na troškove. Iako  to možete priuštiti, možda je bolje odložiti skupe kupovine. Zadovoljstvo vaših želja leži u vašoj sposobnosti da jasno izrazite ono što želite i da to bude u pravo vreme.

Rak Septembar 2023: Vaša karijera kreće u pravom smeru, ali ne brinite ako to ide malo sporije. Umesto da žalite za lošom sudbinom, iskoristite je da ojačate veze koje ste stvorili. Razmislite o svemu šta vam se nudi u zadnje vreme. Nemojte da se predajete ako nešto ne krene kako želite. Nemojte da čekate da se stvari same vrate u normalu, već delujte. Venera vas podstiče da se pokažete i da vas u tome ne ometaju vaša osećanja.
    U ničemu ne preterujte i budite ono što jeste. Ovog meseca ćete morati da napravite izbor i to onaj pravi. Da biste to uradili, pronađite svoje vrednosti i posebno budite realni u svemu. Budite oprezniji nego inače i uverite se da niste ništa zaboravili. Pažljivo pratite svoje planove i ne odlažite ništa za kasnije. Dok radite, uverite se da ljudi razumeju šta govorite. Treba da budite jasni i konkretni. Možda će vam neko prebacivati da ste veliki perfekcionista, ali ne obraćajte pažnju na to. Ne dozvolite da vam neke stvari izmaknu zbog nepažnje.

Rak Oktobar 2023: Imate osećaj da stvari tapkaju u mestu više nego što je normalno. Ljudi sa kojima radite sporo ispunjavaju svoje obaveze i oklevaju iz vama nejasnih razloga. Od sredine meseca stvari počinju da dolaze na svoje mesto. Budite strpljivi, čak i ako mislite da treba da ubrzate stvari. U ljubavi, mogući su nesporazumi. Iako su osećanja tu, tu su i kritike. Nemojte da tražite previše od partnera, ne može on sve sam, morate i vi da učestvujete.
    Ako ste sami, moguća je veza sa šarmantnom osobom. Da bi sve bilo dobro, ne slušajte one koji vam zavide. Umesto toga, pratite svoje misli i intuiciju. Ne gubite vreme čekajući šta će drugi uraditi i reći, već preuzmite inicijativu. Tako ćete nadoknaditi eventualno kašnjenje u nečemu. Kada su finansije u pitanju, ne gledate koliko trošite, tako da budite razumniji.

Rak Novembar 2023: Ovog meseca upoznajete ljude koji imaju moć da vam pomognu. Neke osobe će vam ponuditi podršku u realizaciji vaših projekata, a drugi će vam dati sjajne ideje koje možete iskoristiti u svoju korist na najbolji način za vas. Polako ali sigurno grabite napred. Ako dođe do problema, gledajte ih kao na izazove sa kojima ste savršeno sposobni da se suočite. Možda ćete imati osećaj da ste neshvaćeni ili odbačeni, što bi moglo da izazove kod vas probleme u vašim vezama.
    Vaša veza će biti prijatna ako smirite svoje emocije. Imate osećaj da radite puno posla, ali da nemate mnogo koristi od toga. Pre nego što donesete bilo kakvu odluku na osnovu ovog utiska, osvrnite se i razmislite o svemu. Nemojte biti uznemireni već se usudite da preuzmete inicijativu. A kada okolnosti to nalažu, donosite prave odluke. Ako nekome budu smetali vaši uspesi, ne obraćajte pažnju na njih već nastavite vašim putem. Finansijski ste ovog meseca dosta razumniji u potrošnji, jer se držite svog budžeta.

Rak Decembar 2023: Ako je bilo nekih zastoja koji su vas sputavali, oni sada polako nestaju. Zahvaljujući prispetim kosmičkim energijama vi napredujete sa neobičnom odlučnošću. Osećate potrebu da ostvarite sve svoje ambicije, kao i da prihvatite ono što vam je dato. U potpunosti dobijate podršku moćnih osoba. Imate sve preduslove da uspete, ali ćete možda morati da se borite protiv samog sebe i vaših nepotrebnih sumnji. Tako da, ovog meseca, vaš uspeh leži u vašoj sposobnosti da ne dovodite u pitanje ono što ste rekli ili uradili. Venera vam obećava jake veze koje su zasnovane na iskrenim osećanjima. Ipak, zbog hladnoće Merkura možete da mislite da drugi nisu toliko posvećeni kao vi, ali to je samo vaš lični utisak.
    Nemojte stvarati tenziju za svaku sitnicu. Ako želite da godinu završite mirno, zaboravite na sve one stvari koje vas nerviraju. Ako ste sami, možete da upoznate ljude koji vam odgovaraju, ali da bi sve teklo kako treba, nemojte odmah tražiti dokaz o privrženosti, već budite strpljivi. Ovog meseca stekli su se svi uslovi da ostvarite svoje težnje, a i sreća vam se smeši. Ljudi će vam pomagati sa radošću. Ne sumnjajte u svoje sposobnosti i veštine, i ne odustajte kod prve prepreke. Verujte sebi i iskoristite šansu koja dolazi pred vas. Imaćete dovoljno vremena da se organizujete i razmislite o svemu. Kada su finansije u pitanju, strah da ćete ostati bez novca može vas naterati da smanjite svu potrošnju.
Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu