Ponuda Tema

Godišnji Horoskop Za Lavove - 2022. Godina

   Dinamični, moćni, impresivni, posesivni... Pošten i plemenit, preduzimljiv u pitanjima ljubavi i emocija. Lavovi su dosta erotični i imaju dovoljno ljubavnog iskustva.
    Lav se stalno trudi da ispuni partnerove najskrivenije želje, uvek i iznova pokazuje i iskazuje svoju ljubav. Lavovi su vatreni, i u ljubavi, i u svađi. Mana im je posesivnost.
UVOD

    Vaš posao i karijera mogu imati svetle trenutke ove godine. Ova 2022. godina može biti povoljna kada je ekonomija u pitanju, mada može da bude takva da donese dosta i uspona i padova. Moći ćete da zaradite novac i od pomoći prijatelja i porodice.
Dobri rezultati očekuju se na početku godine, služiće vas sreća i na poslu i van njega, mada ćete imati osećaj da ste okruženi neprijateljima svuda oko sebe. Iskoristite prvi deo godine ako ciljate na nešto više, jer drugi deo godine možda neće biti povoljan kao prvi. Moguće je preseljenje vašeg radnog mesta ili neko dalje poslovno putovanje.
    Godina 2022. može biti izazovna za trgovce. Budite pažljivi u baratanju sa vašim ekonomijama da ne biste imali gubitke. Sigurno ne želite da idete prema nekoj finansijskom krizi. Zbog eventualnog povećanja troškova, gledajte da uštedite što više novca, za svaki slučaj, ako vam zatreba.
    Oni koji se bave učenjem i usavršavanjem svog znanja ove godine će morati posebno naporno da rade da bi postigli uspeh na ispitima, pogotovo oni koji to žele da rade u inostranstvu. Gledajte da vam nešto ne odvraća pažnju sa vašeg cilja i fokusirajte se samo na ispite i učenje.
    Ove godine imaćete porast kreativne energije, pa je iskoristite na najbolji način, na primer, renoviranjem kuće. Oni koji su u braku treba da izbegavaju bilo kakvu konfliktnu situaciju sa svojim bračnim partnerom jer je moguće neslaganje u nekim periodima godine. Kao i u bilo kojoj drugoj vezi, može doći do nesuglasica i diskusija u vezi raznih stvari, ali iskoristite svoju zrelost da ih savladate.
    Ukoliko imate decu, posebnu pažnju usmerite na njihovo učenje, jer okolina može uticati na njihov nedostatak pažnje prema učenju. Vaše je da ih pravilno usmerite i da ih fokusirate prema željenom cilju. Što se tiče zdravlja, moraćete da pazite, jer su mogući problemi sa zglobovima što može uticati na vaš profesionalni život.

RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

    Reč retrogadan, što bi značilo 'da ide unazad' nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.
    Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.
    Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.
    Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali - samo ako ste pažljivi.
    Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA RADITE:

Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate - jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!
Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

    Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.
    Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
Planirajte da se malo 'otkačite' od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE DA RADITE:

Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period - što jednostavnije to bolje po vas.
Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

14. Januar 2022. (Vodolija) - 04. Februar 2022. (Jarac)
10. Maj 2022. (Blizanci) - 03. Jun (Bik)
10. Septembar 2022. (Vaga) - 02. Oktobar (Devica)
29. Decembar 2022. (Jarac) - 01. Januar 2023. (Jarac)

PERIODI RETROGRADNOG KRETANJA OSTALIH PLANETA:

VENERA
01. Januar 2022. (Jarac) - 29. Januar 2022. (Jarac)

MARS
30. Oktobar 2022. (Blizanci) - 01. Januar 2023. (Blizanci)

JUPITER
28. Jul 2022. (Ovan) - 23. Novembar 2022. (Ribe)

SATURN
04. Jun 2022. (Vodolija) - 23. Oktobar 2022. (Vodolija)

URAN
01. Januar 2022. (Bik) - 18. Januar (Bik)
24. August 2022. (Bik) - 01. Januar 2023. (Bik)

NEPTUN
28. Jun 2022. (Ribe) - 04. Decembar 2022. (Ribe)

PLUTON
29. April 2022. (Jarac) - 08. Oktobar 2022. (Jarac)

ZDRAVLJE

    Ova godina može biti izazovna za vas po pitanju zdravlja, tako da ove godine Lavovi moraju preduzeti punu brigu o zdravlju svoje porodice, a pogotovo svojih starih roditelja. U zavisnosti od situacije, neophodno je da budete svesni svoga zdravlja. Usvojite zdav način života. Tako ćete sprečite eventualne probleme. Obratite pažnju na ruke, stomak i bubrege da biste izbegli probleme sa njima. Takođe, pazite na pluća i zglobove. A osobe koje imaju problema sa dijabetisom, treba da povedu računa da se ne poveća.
    Možete se osećati vrlo napeto zbog poslova koje morate da dovršite, zato je potrebno da nađete neki izduvni ventil preko koga ćete izbaciti svu napetost i stres. Vi najbolje znate šta je to što vam najviše odgovara u takvim situacijama. To će vam pomoći i u vezi nekih mentalnih previranja koja mogu nastati kao rezultat napetih situacija.
    S obzirom na brzi ritam života koji praktikujete, nemojte zanemariti svoje telo. Gledajte da sebi stvorite jedan uravnotežen način života, gde će vaše aktivnosti biti praćene sa dovoljno odmora, manje nerviranja, kao i dovoljno spavanja. Nemojte koristiti alkohol preko mere, da ne dođete u neželjene situacije.
    Nemojte zanemariti alternativne metode kao što su razne masaže, banjske terapije ili akupresura, koje mogu da vam pomognu u relaksaciji i uklanjanju stresa. Nekoliko dana provedenih na moru, planini ili negde u prirodi, omogućiće vam punjenje baterija sa pozitivnim emocijama i odličnim zdravljem. ako osetite neku emocionalnu nestabilnost ili napetost, probajte sa biljnim čajevima kao što su kantarion, matičnjak, kamilica ili nana.

O VAMA OVE GODINE

    Posebnu pažnju treba da obrate oni koji se bave trgovinom i imaju privatni biznis, da bi izbegli svaku mogućnost gubitka. Takođe, oni koji se bave ugostiteljstvom moraće da obrate posebnu pažnju i da ulože mnogo truda ove godine. Moraćete pravilno da iskoristite ovo vreme, a saradnja sa poslovnim partnerima biće vam od velike koristi.
    Imaćete mogućnost napredovanja na radnom mestu, jer ćete biti dominantni u odnosu na vaše saradnike, a vaši nadređeni će biti veoma zadovoljni vašim radom. Tokom cele godine bićete veoma zauzeti poslom, a moguća su i neka putovanja vezana za vaš posao. Sve ovo može uticati da ćete manje vremena provoditi sa vašom porodicom, što posebno stresno može biti na početku godine. Međutim, svi problemi koji se pojave biće prevaziđeni sa naklonošću Jupitera i vi ćete od aprila moći više vremena da posvetite porodici. Najbolje prilike pojaviće vam se krajem proleća. Društveni život biće vam veoma dinamičan, upoznačete dosta novih osoba i to posebno krajem leta. Neće vas privlačiti druženje sa prijateljima u kući i zatvorenim prostorima, vi ćete hteti u prirodu, na vožnju biciklom, šetnju prirodom, pecanje ... To su stvari koje će vam doneti potreban mir.
    Za sve one koji sanjaju o sopstvenoj kući ili stanu, njihovi snovi bi se mogli ostvariti u periodu od februara do aprila. Od aprila do septembra mogući su torškovi povezani sa bračnim životom. Gledajte da rešite sve eventualne probleme sa rođacima, što će vam pomoći da vaše misli rasteretite od toga i da ih fokusirate na druge stvari koje traže rešavanje. Ove godine možda ćete proći neke izazovne lekcije koje će vam na kraju dati snagu i energičnost. Razmislite o usavršavanju znanja, čitajte knjige koje vam mogu pomoći da shvatite šta stvarno želite od života.
    Godina će biti povoljna za studente i sve one koji usavršavaju svoje znanje. Pogotovo povoljan period je od januara do aprila. Od maja do augusta može da nastupi jedan izazovniji period za vas, dok od septembra do kraja novembra ponovo kreće povoljniji period za sve koji se bave učenjem. Jedno je sigurno, uložite trud i on će sigurno dati rezultate. Oni studenti koji žele da idu u inostranstvo, treba da budu pažljivi i strpljivi jer su mogući problemi tamo napolju. Možda neće moći da dobiju studije koje su imali na umu.
    Neptun, planeta iluzija i inspiracija će biti u Ribama, a vi trebate biti mudri i oprezni u novčanim stvarima gde su uključeni drugi ljudi. Dobro čitajte sitna slova na ugovorima.
    Pluton nastavlja u znaku Jarca. Misija Plutona je promena i on će vam dati dovoljnu snagu volje da biste se izborili sa promenama. Ovo je planeta transformacije koja je povezana sa globalnim događajima koji imaju uticaj i na lični život pojedinca. Možete iskoristiti Pluton da, na primer, prihvatite promenu u vašem životu, da usvojite jedan zdraviji način ishrane.
    Energije oko vas nagoveštavaju neku prekretnicu u vašem životu, a situacije oko vas tražiće od vas da preuzmete veću odgovornost u životu, pogotovo kada su vaše veze u pitanju kao i zdravlje. Napravite procenu vaših želja ove godine, kao i listu prioriteta i vodite se njome, može vam učiniti dosta toga dobrog. Barem ćete biti organizovaniji.
    Deca Lavovi imaće uspeha u svemu ove godine, što će posebno obradovati roditelje koji imaju decu u ovom znaku.

SAVET

    Ako ste rešili da uspete, onda odlučno krenite prema prevazilaženju vaših problema. Znajte tačno šta je to što želite i potrudite se da ostvarite vaše planove što je moguće brže. Nemojte događaje da prepuštate slučaju. Preuzmite inicijativu i vođenje poslova, a ako vam je potrebna pomoć, nemojte se ustručavati da je tražite od kolega sa posla i prijatelja.
    Pravilno iskoristite sve prednosti koje vam se nude, ali nemojte da budete egocentrični šef, jer to niko ne voli. Znajte da popularnost zna da prija, ali isto tako i da bude vrlo kratkog daha. Treba da istaknete vaše prave vrednosti. Opustite se i nemojte biti ranjivi zbog svake sitnice. Ne preterujte sa aktivnostima, koliko god vam prijale.
    Pokrenite dobre uticaje i ne dozvolite da strast gospodari nad vama. Pružajte ljubav svojoj okolini kad god možete. Ne uzimajte sve zdravo za gotovo. Treba da razmislite o svojim postupcima da vas ne bi doveli u situaciju da svi misle za vas da ste neodgovorni i bezosećajni.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Lav Januar 2022: U ovom mesecu može da dođe do nekih značajnih promena u vašoj karijeri, možda i poziv za posao u inostranstvu. Ne preterujte sa preuzimanjem obaveza na sebe, budite sistematični. Poslušajte vaša osećanja. Ako ste u vezi, sa vašim partnerom bićete u potrazi za novim uzbuđenjima, ali izbegavajte ljubomoru.

■ Lav Februar 2022: Gledaćete da iskoristite vreme za proširnje znanja iz oblasti koje vas interesuju. Uspećete da rešite sve probleme koji su se pojavili u prethodnom periodu. Težićete uravnoteženosti i uspostavićete harmoniju u svom životu, kako na poslu tako i u ljubavi. Svoje poslovne kolege impresioniraćete spontanošću.

■ Lav Mart 2022: Ne precenjujte svoje mogućnosti, izbegavajte bilo koju vrstu neumerenosti jer može negativno da se odrazi na vaše zdravlje. Malo ćete se smiriti u odnosu na burne i dinamične prethodne mesece. Moguće dobre vesti za one koji planiraju kupovinu neke nekretnine, kuće ili stana, ako i za one koji čekaju novo zaposlenje ili unapređenje na sadašnjem poslu.

■ Lav April 2022: Izbegnite napete situacije da ne došlo do kidanja dosadašnjih veza. Ako ste sami, onda ćete se družiti sa nekim neobičnim osobama. Treba da se poštedite prekomernog trošenja, da izbegneta bilo kakva velika finansijska ulaganja i malverzacije.

■ Lav Maj 2022: Mesec kada ćete moći da se opustite jer ćete prevazići neke stresne i napete situacije, kao i rešiti neka porodična pitanja. Poslušajte savet bliskog prijatelja, jer će vam dati značajnu pomoć. Vašim šarmom plenićete sve oko sebe.

■ Lav Jun 2022: Vreme kada ne treba da donosite impulsivne odluke i da idete glavom kroz zid da posle ne bi žalili zbog toga. Budite smireni i o svakom koraku dobro razmislite. Oni u vezi biće zaslepljeni svojim jakim osećanjima, dok će ostali Lavovi biti neodoljivi za suprotni pol.

■ Lav Juli 2022: Izbegnite donošenje ključnih emocionalnih odluka u ovom periodu, a takođe, izbegnite nervozu u komunikaciji sa okolinom, jer može da vas dovede u nezgodnu situaciju. Moguć neočekivani priliv novca, možda preko nasledstva ili će vam neko vratiti stari dug.

■ Lav Avgust 2022: Pazite da vas preterana želja za uspehom ne dovede u neke nelagodne situacije. Neki Lavovi mogu stupiti u novu romantičnu vezu, a oni koji su već dugo u vezi mogu se odlučiti za brak. Oni koji su već u braku, svoju vezu mogu podići na jedan viši harmonični nivo, koji će još više učvrstiti njihov odnos.

■ Lav Septembar 2022: Rešavajte imovinska pitanja, kao i eventualne finansijske probleme, da bi na kraju mogli zadovoljno da odahnete. Izbegavate špekulativne i nelegalne, kao i rizične poslove. Smanjite tempo, jer malo koji partner može da vas prati.

■ Lav Oktobar 2022: Obnovite energiju i gledajte da budete usklađeni sa vašom okolinom. Ako se osećate iskorišćenim na sadašnjem radnom mestu, možda ćete potražiti novi posao, a možda razmišljate i o nekom privatnom biznisu.

■ Lav Novembar 2022: Situacija se poboljšava na svim planovima. Ako imate problema sa težinom, ovo je pravo vreme da počnete da je regulišete sa nekom dijetom, ako i da počnete sa vežbanjem. Voljenoj osobi je potrebno vaše razumevanje.

■ Lav Decembar 2022: Ovaj meseca vam donosi duboke i snažne veze, obilje osećanja, kao i nove kreativne mogućnosti. Gledate da savladate sopstvene slabosti. Jasnije ćete izražavati vaše želje i emocionalne potrebe. Promenite se na pozitivan način.

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA