Naslovni baner
Najnovije vesti -Vesti -NAJNOVIJE VESTI IZ SRBIJENAJNOVIJE VESTI IZ 
CRNE GORENAJNOVIJE VESTI IZ BOSNE I
HERCEGOVINENAJNOVIJE VESTI IZ HRVATSKENAJNOVIJE VESTI IZ
MAKEDONIJENOVICE IZ SLOVENIJE IN TUJINEVESTI IZ SVETAVESTI IZ SPORTATV PROGRAMI 
BALKANSKIH TELEVIZIJA
Meni

Jarac Godišnji Horoskop Godišnji Horoskop Za Jarca - 2023. Godina

   Konzervativan, zatvoren, razuman, pametan, oprezan i promišljen... Žele ravnopravnost. Verni su i osetljivi. Vole usamljenost i ne umeju da iskažu svoja osećanja. Erotski potencijal, akumuliran u velikim količinama, ne ume da iskoristi. Pouzdani su, racionalni, njihov ljubavni život određuju već čvrsto utvrđena pravila.

    Konzervativni su, ne dozvoljavaju da ih obuznu topla osećanja, ali vešt partner može da zapali iskricu strasti koju prikrivaju. Partner može u svakom momentu da očekuje njihovu podršku, bez obzira na vrstu problema.
     Pogledajte godišnji horoskop za Jarca za 2023. godinu.

UOPŠTENO

    Ova 2023. je jedna od nekoliko godina u vašem životu kada ćete efikasno zarađivati od stvari koje vam donose najveće zadovoljstvo, pa prema tome, ovo je ono na šta treba da usmerite svoju energiju. Naporno radeći i zadovoljavajući svoje ambicije, dobićete izuzetne rezultate u 2023. godini.
    Takođe, možda ćete zaraditi neko unapređenje i verovatno ćete napredovati u karijeri. Pluton će vam omogućiti da napravite potpunu transformaciju. Možete promeniti stvari ne samo u svom stilu već i u svom emotivnom pristupu. Ovaj period je povoljan za blagotvornu transformaciju, uključujući način na koji razmišljate i pristupate životnim pitanjima. Retrogradna Venera će vas primorati da nametnete čvrste granice između posla i zabave, a ako nađete vremena za društveni život, i neki romantični partner može se pojaviti u vašem životu. Ako ove godine mudro odaberete partnera, imate priliku da izgradite dugoročnu vezu koja bi čak mogla da dovede do braka.
    Sve u svemu, mnoge planete se ove godine nalaze u povoljnim položajima u odnosu na vaš sunčev znak i verovatno ćete otkriti da ovo otvara polje dobre komunikacije oko vas. Takođe možete putovati više i na taj način upoznati one koji takođe žele sebe da poboljšaju. Možete na sebe preuzeti neke važne obaveze u januaru koje pred vas postavljaju cilj koji trebate postići ove godine. Od jula do septembra je najbolje vreme. U ljubavi, ove godine vaša ljubav sazreva. Vreme je vaš najbolji saveznik, ne forsirajte ništa, ide vam dobro. Pravite ustupke partneru bez prisiljavanja. Neke male radosti ponovo nalaze put do vaše veze. Vaše ljubavi pronalaze atmosferu koja vas podstiče da još više ulažete u nju. Počevši od novembra, ne dozvolite da vaše aktivnosti ponovo postanu napadne.
    Godinu možete da započnete pod pritiskom Jupitera koji traži od vas da idete protiv svoje prirode, a njegova drskost se suprotstavlja vašoj razboritosti. Uz podršku Saturna, započinjete fazu izgradnje. Sa ovim prilivom energije, vaša produktivnost se kombinuje sa vašom intuicijom i vaši projekti postaju profitabilni. Vaši poslovni odnosi su sigurni, a vaša motivacija je višestruko povećana da biste u potpunosti iskoristili ovo pozitivno stanje stvari oko vas. Zahvaljujući tome možete da činite čuda. Planete doprinose vašem blagostanju i odvode vas do uspeha i udobnosti koji su vam potrebni da biste se osećali dobro. Sledite svoju intuiciju umesto da budete oprezni prema njoj. U ovom stanju uma, vaši odnosi sa drugima su srećni. Ove godine pronađite vreme za opuštanje i dobar provod. Ako budete sigurni u svoju intuiciju, a da pritom ostanete realni, imaćete koristi od novih i obogaćujućih mogućnosti koje će, kada ih jednom ostvarite, ojačati vaše poverenje u sebe i vaše sposobnosti. Velike promene dolaze ove godine za Jarca.
    Tokom godine donosili biste neke odluke koje bi promenile igru i uticale na vaš budući tok života. Nemojte biti impulsivni, razmislite pre nego što uskočite u bilo kakav zaključak ili odluku. Jarcima se predviđa srećan porodični život za celu ovu 2023. godinu. Ovo bi bio jedan od najboljih perioda za ljubav i romansu. Svi prošli nesporazumi i razlike u mišljenju sa supružnikom ili partnerom sada bi nestali. Jarčevima se savetuje da pažljivo uštede neka finansijska sredstva za svoju budućnost. Jupiter u tranzitu garantuje sveukupnu dobrotu u oblasti obrazovanja. Studenti Jarci uvideće da je period veoma povoljan za studiranje, neki bi se istakli u istraživačkim radovima i takmičenjima. Saturn i Jupiter bi osigurali onima koji se bave tehničkim oblastima da će godina biti veoma uspešna. Početak godine favorizuje upis na visokoškolske ustanove. Zdravlje Jarčeva može biti pogođeno tokom godine, ako ne budete oprezni. Vaš finansijski položaj bio bi stabilan tokom godine. Jarčevi koji žele da uđu u neki novi posao trebalo bi da budu oprezni. Ne upuštajte se u bilo kakve spekulativne poteze, čuvajte se ulaganja u primamljive ali sumnjive poslove. Samo bi vam naporan rad i posvećenost isplatili bogate nagrade. Lenjost i nedostatak podrške mogu da vas iscrpe, ostanite pozitivni i nastavite da težite uspehu.
    Ovo je godina kada neki od vas možda neće dobiti posao koji vas zanima, dolazi do kašnjenja i smetnji u realizaciji. I Saturn i Jupiter se staraju da postoji dobar napredak u vašoj porodici. Kod kuće će postojati srdačni odnosi, partneri bi bili lojalni i posvećeni jedno drugom, a vi biste sada bili više posvećeni porodici. Bilo bi mnogo divnih trenutaka sa vašom porodicom tokom godine. Ukupni prosperitet porodie je osiguran i sa boljim finansijama. Poboljšavate i društveni položaj svog doma i dobijate blagoslove za vaše napore od starijih članova porodice. Sve u svemu, u porodičnom životu Jarčeva tokom 2023. vladaće mir, sloga i radost. Dobićete punu podršku i saradnju roditelja, braće i sestara i partnera u svom porodičnom životu. Osetićete duševno zadovoljstvo u pogledu vaše posvećenosti članovima porodice u ovom periodu. Povoljni događaji, kao što je brak, u opticaju su za neke Jarčeve.
    Deca, ako ih imate, biće posvećena učenju tokom godine. Svi imovinski poslovi bili bi uspešni cele ove godine. Predstoji prilično povoljna godina za Jarčeve što se tiče izgleda za putovanja. Sa početkom godine, Jupiter favorizuje neka daleka putovanja zbog karijere, a u maju 2023. godine, za vas su izgledna neka duga daleka putovanja za zabavu i lično zadovoljstvo. Neki od vas će možda posetiti svoje rodno mesto posle dužeg vremena. Budite oprezni sa svojim finansijama i zdravljem tokom putovanja jer vas nevolje mogu vrebati. Ovo je jedan od najboljih perioda u poslednje vreme za kupovinu imovine za Jarčeve. Naročito bi to olakšao tranzit Jupitera u maju. Finansije i drugi resursi za kupovinu došli bi vam lako, bez mnogo teškoće. Imovinski poslovi vezani za zaostavštinu ili nasleđe takođe bi se odvijali glatko. Kada je u pitanju prodaja, nemojte da prodajte imovinu ove godine, nećete dobiti pravu cenu ili možete biti prevareni. Ova 2023. godina bi bila povoljna godina po pitanju vere i religije, pa u ovoj godini možete razviti posebno interesovanje za religijska pitanja. Vaš osećaj za veru i duhovno bi sada dostiga potpuno novi nivo. Želećete da posetitie neka sveta mesta. Pribegavajte društvenim i dobrotvornim aktivnostima koje bi vas obilno blagoslovile tokom godine.

LJUBAV

    Ove godine ćete negovati svoje ljubavne i bračne odnose. Dugoročni izgledi Jarčeva bili bi dobri za ovu godinu. Ne bi bilo potrebno mnogo truda sa vaše strane. Partner ili supružnik bi vas jednostavno privukli i postali bi vaš ljubavni saveznik u ovom periodu. Venera pomaže u ublažavanju svih razlika sa partnerom tokom godine. Mir i harmonija bi preovladali u vašem ljubavnom životu. Uživali biste u dobrom razumevanju sa svojim partnerom što dodatno povećava vaš ljubavni saldo. Ne bi morali mnogo da se trudite, stvari će doći same od sebe. Sreća koja vam je izmicala proteklih godinu dana sada bi došča pred vaša vrata. Imali biste dobro okruženje koje vas ohrabruje da provodite više vremena sa svojim partnerom.
    Otprilike u poslednjem kvartalu godine očekujte trzavice u vašoj ljubavi ili braku. Ali tada ne bi bilo velikih uticaja, uz određeni napor i posvećenost na vašoj strani, bračno blaženstvo bi bilo zagarantovano. Ove 2023. godine Jarčevi bi bili blagosloveni dobrotom u svom ljubavnom životu i braku. Imali bi više slobode u svojim odnosima, a to bi im pomoglo da rastu i na polju svoje karijere. Možda postoje iskušenja da flertujete, međutim, nemojte da švrljate okolo, isplatiće vam se da budete odani svom partneru. Tokom godine mir i sloga bi vladali u ljubavi i braku. Neka ovaj period bude vreme za izgradnju još jačih odnosa. Slobodni Jarčevi će verovatno pronaći svog partnera ili će se čak venčati tokom godine. Mogu postojati i privremene faze odvajanja od supružnika ili partnera, dajte slobodu i partneru. Vrata ljubavi biće širom otvorena ove godine. U tom pogledu, planete vam pomažu da pronađete stabilnost u svom životu. Ljubavna veza će se u potpunosti transformisati. Naći ćete nove načine da se izrazite u njoj. Ova godina je povoljna za brak, posebno u junu i avgustu. Pripazite, jer vaše preterano interesovanje za utisak koji ostavljate na okolinu učiniće da propustite mnoge šanse u ljubavi koje će vam se pojaviti 2023. Više pažnje na ljubavni život doneće vam harmoniju u život.
    Nemojte uvek biti tako tvrdoglavi kada je u pitanju izbor partnera. Saturnom ispituje snagu svake veze, a neke su već okončane. April i oktobar mogu biti najveći test u vezi toga koliko se dobro odnosite prema drugim ljudima. Avgust i početak septembra mogu biti vreme za pravu harmoniju u vašoj ljubavi.

KARIJERA POSAO I NOVAC

    Ove godine, uspeh u karijeri Jarčeva bi bio umeren. Kako godina počne,  zbog blagotvornih aspekata Jupitera, uživali biste u kompatibilnim odnosima sa saradnicima i nadređenima na radnom mestu. Jarčevi će u ovom periodu dostići nove visine u svom profesionalnom položaju. Međutim, moguće je da postoje neke prepreke za vašu karijeru koje dolaze od Saturna. Ipak, pred nekima se nalazi unapređenje i povećanje plata. Velikih prilika ima na pretek, a na vama je da ih prihvatite. Bez obzira na sve, samo naporan rad i posvećenost bi vas odveli do novih visina. Međutim, pazite da se ne opterećujete previše, dajte dovoljno vremena i za lični rast. Previše naprezanja može da vas opteretiti i ometa vaše izglede za kvalitetniji život.
    Godina 2023. bila bi dobra godina za profesionalni razvoj Jarčeva. Ali čuvajte se povremenih problema koji ometaju vaš napredak. Ipak, tokom godine biste mogli da ostvarite svoje životne ambicije. Ostanite motivisani, budite pozitivni i neka nevolje ne uznemiravaju vaše raspoloženje. Ovo bi bilo zahtevno vreme kada bi se tražilo mnogo vašeg vremena, i kada treba da uspostavite ravnotežu sa vašim ličnim životom. Možda ćete naići na povremene sukobe sa kolegama, ali u tom slučaju ne gubite živce, budite srdačni i osvojite ih dobrotom. Držite se podalje od sebičnih namera i praktikujte dobru radnu etiku, bićete nagrađeni. Naučili biste neke važne životne lekcije u smislu vaše karijere, kako godina ide napred. Svakako postoje mogućnosti da novi posao od početka godine do početka februara. Imajte na umu da će od kraja septembra vaš trud biti prepoznat i pomoći će vam da poboljšate svoju poziciju. Neki od vas će možda smatrati da će se preseljenje na novo radno mesto kasnije tokom godine pokazati uspešnim.
    Može doći do sukoba na poslu koji mogu biti uzrokovani promenom rukovodstva, zbog čega i možete promeniti svoje radno mesto. Jarčevi će se dobro snalaziti sa svojim finansijama u 2023. godini. Priliv novca bi bio dobar, a vi biste namirivali zaostale obaveze, dugove i kredite. Međutim, ove godine može doći do rashoda zbog nekih porodičnih obaveza. U prvom kvartalu godine moguć je neki dobitak od ugovora o zemljištu. Priliv novca bi takođe ove godine dolazio putem zaostavštine ili nasleđa. Posao sa trgovinom donosi dobra novčana sredstva. Dobici od rodbine ili preko partnera su takođe u opticaju. Generalno, za Jarčeve se sprema bogat period kako godina odmiče. Većina planeta je povoljno postavljena za ovu godinu i stoga bi vaše finansije bile sasvim zadovoljavajuće. Postojao bi dobar priliv finansija iz više izvora, jedino što bi ih trebalo štedljivo koristiti. Investirajte u dugoročne planove koji bi služili vašim budućim svrhama. Iskoristite sve svoje resurse da izmirite svoje dugoročne dugove i kredite. Periodično prilagođavajte svoje budžetske planove kako bi odgovarali trenutnim situacijama, uvek napravite prostor za planove za neke vanredne situacije.
    Saturn bi vas ove godine mogao izmamiti da trošite nemilice, pa budite oprezni, može doći i do problema ako ne budete oprezni. Držite se podalje od pozajmljivanja novca prijateljima i rođacima, to bi dugoročno pokvarilo vaš odnos. Izbegavajte i lažne šeme koje obećavaju veliki profit u kratkom roku. Neki zajednički finansijski poslovi koje preduzimate sa drugim ljudima, mogu imati periode krize, pa i tu pripazite. U junu i julu je važan period za zajedničke odluke koje se odnose na finansije ili investicije koje delite sa drugima. Dobro sve prostudirajte pre donošenja bilo kakve odluke.

ZDRAVLJE

    Planete za 2023. godinu se staraju da Jarčevi budu blagosloveni dobrim zdravljem i raspoloženjem. Imali biste uspeh u ličnom i profesionalnom životu koji vas čini mentalno dobrim i time obećava bolje zdravlje. Pratite svoje instinkte kada su u pitanju bilo kakve odluke o zdravstvenoj zaštiti. Ne zanemarujte nikakve zdravstvene simptome koji vas upozoravaju. Pravovremena medicinska intervencija i preventivne metode spasili bi vas od budućih glavobolja. Provedite vreme da se povremeno opustite i regenerišete. Za Jarce, Saturn tokom godine može izazvati povremene zdravstvene probleme. Ali tada bi se Jupiter pobrinuo da nema velikih uticaja na život. Jarčevi će verovatno imati nizak nivo imuniteta tokom godine, pronađite načine i sredstva da ga pojačate.
    Pridržavajte se zdravih navika i pazite da ne dobijete nikakvu infekciju tokom godine. Vaš posao može da vas iscrpi, tako da, pravite periodične pauze koje bi podigle vaš fizički i mentalni nivo. Ove godine ćete možda biti više zabrinuti za zdravlje nekoga ko vam je blizak nego za svoje. Ako se pojave problemi, oni su verovatno povezani sa stomakom, a mogući krivac su mlečni i jako masni proizvodi. Ovo je dobra godina za pronalaženje neke alternativne metode za popravljanje zdravlja. U 2023. godini, Jarčevi treba da se pridržavaju raznovrsne ishrane sa različitim voćem, povrćem, mesom i ribom, a ne da se fiksiraju samo na jednu vrstu hrane, kao što obično rade. Čokolada i slatkiši mogu biti štetni za vas, a treba ređe da jedete veoma začinjenu i ljutu hranu jer mogu da izazovu smetnje sa crevima.

ŽENE

    Ženama Jarčevima bi godina bila prilično povoljna jer Jupiter omogućava porodično blagostanje i sreću, kao i dobre ljubavne izglede.
    Saturn bi, međutim, mogao da ometa razvoj tokom godine, ali nastavite da vredno radite i da se krećete napred. Ova godina bi bila period borbe za žene Jarčeve, mada će na kraju godine ispasti jače i stabilnije.
    Odnosi i ophođenje sa drugim ljudima, posebno ako su one starosne grupe drugačije od vaše, mogu biti svojevrsni test za vas za veći deo ove godine. Od početka marta do novembra možete napredovati u većini poslova, a važne lekcije dolaze od drugih u periodu od maja do avgusta.

MUŠKARCI

    Muškarce Jarčeve ove godine očekuje potpuno novi period iskustava i prilika. Dolaze vam velike promene i sve prošle nevolje i prepreke sada nestaju u vazduhu. Mnogo romantike i zadovoljstva je u opticaju u vašim vezama. Malo sreće će doći i do vas, ali nemojte se oslanjati na nju previše, nastavite da dobrim radom. Ne gubite nadu kada vam je teško, jer tada bi se naučile neke od važnih životnih lekcija.
    Zdravlju je potrebna najveća briga za muškarce Jarčeve, jer se zna da se previše naprežete na polju karijere. Što se tiče finansija, postojao bi stabilan priliv sredstava, tako da možete ostati sigurni u ovoj oblasti. Držite se dobre etike i principa i sanjajte velika dela, nastavite da radite, uspeh bi bio vaš krajem godine. Budite strpljivi, jer su moguća neka kašnjenja zbog vaših saradnika na poslu.

RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

    Reč retrogadan, što bi značilo 'da ide unazad' nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.
    Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.
    Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.
    Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali - samo ako ste pažljivi.
    Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA RADITE:

Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate - jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!
Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

    Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.
    Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
Planirajte da se malo 'otkačite' od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE DA RADITE:

Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period - što jednostavnije to bolje po vas.
Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

29. Decembar 2022. (Jarac) - 18. Januar 2023. (Jarac)
 21. April 2023. (Bik) - 15.Maj 2023. (Bik)
23. August 2023. (Devica) - 15. Septembar 2023. (Devica)
 13. Decembar 2023. (Jarac) - 2. Januar 2024. (Strelac)

PERIODI RETROGRADNOG KRETANJA OSTALIH PLANETA:

VENERA
23. Jul 23 2023 (Lav) - 4. Septembar 2023. (Lav)
MARS
30. Oktobar 2022. (Blizanci) - 12. Januar 2023. (Blizanci)
JUPITER
4. Septembar 2023. (Bik) - 31. Decembar 2023. (Bik)
SATURN
17. Jun 2023. (Ribe) - 4. Novembar 2023. (Ribe)
URAN
24. August 2022. (Bik) - 22. Januar 2023. (Bik)
29. August 2023. (Bik) - 27. Januar 2024. (Bik)
NEPTUN
30. Jun 2023. (Ribe) - 6. Decembar 2023. (Ribe)
PLUTON
1. Maj 2023. (Vodolija) - 11. Oktobar 2023. (Jarac)

SAVET

    Vi ste šef u vašoj porodici i nije dugo trebalo da prođe da biste to shvatili. Svrha vašeg života znači biti autoritet, stručnjak i vođa. Zbog toga ste ambiciozni i pametni u načinu na koji ostvarujete svoje ambicije i ciljeve. Neprestano, od rođenja, vi napredujete, polako se poboljšavajući dok ne stignete do autoriteta ili odlučnosti da postignete svoju ambiciju za vođstvom.
    Možete sebi pomoći razgovorom i učenjem od ljudi koji su već u poslu. Gledajte da dobijete podršku koju možete od njih. Vi ste poslovna osoba i vaša kreativnost je uključena vođstvu i rukovodstvu, budite sigurni da steknete ove veštine. Zbog ove velike ambicije ne želite da vas doživljavaju kao slabu ili pogrešnu i suzdržanu. Zato ćete radosno obavljati zadatke, reskirati ili eksperimentisati.
    Zadržavanje pravog lica je za vas veoma važno. Dakle, vi ste ozbiljna, oprezna i marljiva osoba. Naučite da olakšate sebi ako možete jer se često zaglibite u neku naviku ili rutinu. Odlični ste u samodisciplini koja bi, ako se pojave drugi faktori, trebala garantovati uspeh. Zreli za svoju dob shvatate svoje dužnosti ozbiljno i odgovorni ste.
    Možete kod ljudi stvoriti osećanje krivice, jer kako ste strogi prema sebi, tako često možete drugima prigovarati. Ako ne urade ono što vi želite, možete da postanete hladni i povučeni u pokušaju da ih kontrolišete. Uvek želite da uradite bolje i mrštite se na svaku neodgovornost. Usmerite se prema aktivnostima gde možete postati vođa.
     Treba više da verujete ljudima, naročito svojim dugogodišnjim saradnicima. Ponekda poslušajte njihov savet i videćete da će se mnoge vaše zamisli brže realizovati. Strah od oskudice vas blokira i time pojačava vašu bojazan. Na taj način ne možete bilo šta da promenite u pozitivnom pravcu.
    Slušajte svoje instinkte i budite optimistični u teškim vremenima. Iskoristite svoj položaj da poboljšate društvo u celini i nađete načine za izdržavanje koji bi se odrazili na ljudsku vrstu u celini. Budite iskreni, lojalni i sledite dobru radnu etiku, to bi vas odvelo do novih visina. Izazovi će vam se pojaviti, budite čvrsti i stabilni i držite se svojih principa. Nastavite da sanjate velike snove, imate mnogo toga da uradite tokom godine, samo napred. Ostanite realni u svojim ambicijama i budite sigurni da ćete iste postići tokom godine.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

Jarac Januar 2023: Ovu godinu počinjete sa nekim osećanjem sputanosti. Imate ogromnu želju da ostvarite sve svoje ambicije i svoju nezavisnost. Spremni ste da se borite na svaki izazov koji se pojavi pred vas. Čuvajte se svojih reakcija kad je pun mesec jer vas on čini prilično razdražljivim. Dobijate predlog za neki novi projekat, ali proverite da li je sve pouzdano po vas, tada ćete ćete znati da li to možete da prihvatite ili ne.
    Ostanite smireni i pažljivi tokom ovog meseca da ne biste imali neke neprijatnosti. U ljubavi, slobodni Jarčevi, ako žele da im poznanstvo krene u pravom smeru, treba bolje da upoznaju eventualnog partnera. Oni u vezi, neka pažljivo mere šta će reći partneru. Pre nego što reagujete, razmislite o svojim mislima i posledicama. U poslu se trudite, ali vam fali organizacije. Odvojite vreme da razmislite o tome čak i ako ste pod nekim pritiskom da nešto morate završiti na vreme. U finansijama, nemate izdatke, ali vas planete sprečavaju da se razbacujete.

Jarac Februar 2023: Vaše raspoloženje je dobro i zbog toga ste pristupačniji svojoj okolini. U stanju ste da saslušate ideje drugih ljudi, a svoje misli izražavate na prihvatljiv način za vašu okolinu. Zbog toga nestaju neke napetosti koje su vas pritiskale prethodnog perioda. Ipak, još se osećate skučeno i sputano, imate potrebu da preduzmete inicijativu, ali vas nešto sprečava da to učinite, nešto vam se ne da. Ali, onda iskoristite ovaj prazan hod da razmislite o svojim ambicijama i kako da se pokrenete sa tačke u kojoj se sad nalazite.
    U ljubavi, zahvaljujući nekim kosmičkim energijama, vi ste dostupniji za druge, i možete da obnovite veze koje su u prošlosti narušene. Nemojte da ponavljate iste greške. Dijalogom sve možete da postignete, a imajte i razumevanja za njihove zahteve. Nemojte ni da vam ljubav trpi zbog posla. Venera stvara povoljne okolnosti za ulazak u vezu sa nekom osobom kod koje vaš šarm izaziva iskrena osećanja.
    Prihvatite napore koje ova osoba čini prema vama. U poslu ste veoma aktivni i mnogo radite da biste postigli cilj. Ipak, ponekad vam treba odmor, jer prevelik posao sa sobom nosi i dozu stresa, a što opet može da utiče na vaše raspoloženje. Da biste to izbegli, osim preduzimanja odmora, pokažite i razumevanje prema onima koji nemaju vašu izdržljivost i koji teško prate vaš ritam. Ako treba, prilagodite im se malo, ili ih obučite da bi bili efikasni kao i vi. U finansijama, novac vam stiže, ali možda sa malim kašnjenjima.

Jarac Mart 2023: Neke situacije vas stavljaju pod pritisak. Neke šanse su tu, ali morate napraviti izbor što pre. Imate podršku energija kosmosa koje vas sprečavaju da odluku donosite prebrzo i u afektu. One vas ohrabruju da odvojite vreme za razmišljanje umesto da žurite sa odlukom i da razmislite o svojim ambicijama i načinima za njihovo ostvarenje. Saturn vas podstiče da se fokusirate na ono što vam najviše odgovara.
    Pronalazite način da donesete ispravne odluke, one koje će služiti vašim interesima. Zahvaljujući tome, osećate se sve bolje i bolje, tako da postepeno preuzimate kontrolu nad celom situacijom. Venera vas ponovo povezuje sa ljudima koji dele iste vrednosti kao i vi i rado prihvatate inicijative koje preduzima vaša druga polovina. Ako ste sami, planete stvaraju okolnosti koje idu u prilog početku neke lepe romanse. U poslu prihvatate ono što vam se nudi i uspevate da nađete kompromise, zahvaljujući svom iskustvu. Osećate se ugodnije i mnogo manje ste pod pritiskom. U finansijama treba da sebi postavite granice dokle možete da idete u trošenju.

Jarac April 2023: Pritisak koji ste osećali ranije, sada počinje polako da jenjava, pa je samim tim i vaše raspoloženje mnogo bolje. Ovog meseca i dalje ste vođeni svojim ambicijama, ali na jedan mirniji način, dok vam Merkur pomaže da sagledate svoje želje u pravom svetlu i da se vratite nekom projektu koji je ostao nezavršen. Iskoristite priliku da se fokusirate na ono što volite ili na ono što vam omogućava da iskoristite svoje talente.
    U ljubavi, vaša veza je obeležena stabilnošću, što čini da se i vi osećate bolje. Da biste izbegli krize, preuzmite povremeno inicijativu i zavodite svog partnera. Ovog meseca dajte romantici šansu da se pokaže u vašoj vezi. U poslu, svakodnevni rad još može da vam zadaje teškoće, jer morate da napravite razne ustupke i pronalazite  kompromise da biste postigli svoje ciljeve. Sve vas to zamara i gubite strpljenje. Ipak, izbegnite sukobe, i ne zagorčavajte sebi život. Ovog meseca ste štedljivi sa novcem i dobro raspolažete sa svojim budžetom.

Jarac Maj 2023: U ovom mesecu ste strpljiviji i time skloniji diskusiji, a vaše odluke su vođene razumom. Budite sigurni, prilike koje se pojavljuju više nisu izvor nestrpljenja i napetosti za vas, a određeni rizici koji su bili predviđeni nestaju.  Jupiter vam nudi ono što je u skladu sa vašim principima i vašim vrednostima.
    Ako se slažete, možete to da prihvatite. U ljubavi ste dostupniji za svog partnera ili neku drugu osobu sa kojom biste mogli stupiti u vezu, ako ste slobodni i provodićete više vremena sa njima. Počinjete da zanimate druge ljude, a vi se osećate sve bolje. Delite ljudima komplimente umesto saveta. Ovo će imati pozitivan efekat na vaše odnose, a vaša očekivanja biće ispunjena. Kada je novac u pitanju, možete sebi priuštiti nešto što će vam doneti zadovoljstvo.

Jarac Jun 2023: Vaš napredak je u toku, a vaše ambicije su u fokusu. Ako imate neke ideje, vreme je da stvorite uslove za njihovu realizaciju. Vaša upornost i vaša snaga sada će biti primećeni i cenjeni, samo nemojte da budete prestrogi prema drugima. Ako ipak jeste, možete pokušati da promenite taktiku tako što ćete biti spontaniji i druželjubiviji.
    U ljubavi ćete imati priliku da nadoknadite ono što ste propustili zbog poslovnog odsustva ili manjkom interesovanja za partnera. Imate šanse da ponovo uzburkate strsti i nećete pštedeti na poklonima voljenoj osobi. U posluste prezaposleni, ali vaša izdržljivost je neverovatna, vaše ideje su sjajne i uspevate da sve stignete. Ipak, ne zahtevajte previše od  drugih, biće vam zahvalni zbog toga.

Jarac Juli 2023: Napredujete onim tempom koji ste sami sebi odredili. Zgrabite šansu i mogućnosti koje vam se pružaju, a odvojte vreme da ih pažljivo proučite. Na pravom ste putu i imate priliku da pomerite svoje granice. Ako želite, možete iskoristiti svoje talente i veštine na koristan način. Možete upoznati ljude koji mogu da vam pomognu. Ako dođe do nekakvih smetnji, ostanite smireni u svim okolnostima, tako će smetnje biti najlakše otklonjene. Postanete i svesni sitnica koje su veoma važne.
    U ljubavi, ako ste sami, očekuje vas osoba sa očaravajućim šarmom, a vi se nemojte odupirati neočekivanim susretima, već preduzmite inicijativu, nećete zažaliti. U poslu, vaš razvoj je na pravom putu, a vi otkrivate najbolje od sebe. Vaša strategija se isplati, a vi pravite prave izbore u pravo vreme.

Jarac Avgust 2023: Nastavljate da se razvijate u okruženju koje vama najviše odgovara. Jupiter vam šalje blagodati koje poboljšavaju vaš život, dok vam Saturn daje dovoljno vremena da uradite stvari onako kako treba i kako vam najviše odgovara. Sve je dobro i sve ide na bolje. Vaša ozbiljnost i osećaj odgovornosti nalaze se u fokusu pažnje, a vaši kvaliteti privlače pažnju ljudi iz vaše okoline. U ljubavi, Venera kod vas pokreće svest koja ima za cilj da vas podstakne na donošenje nekih odluka, kao na primer, da se još više približite vašem partneru. Najbolje da zajedno odete negde i pobegnete od svega iz vašeg okruženja.
    Ako ste sami, imate želju da upoznate neku posebnu osobu. To se može desiti na nekom putovanju. U poslu, pažljivo pročitajte svaki ugovor ili saznate više o onome što vas zanima. Ne zanemarujte svoje interese, tako ćete dobiti ono što želite, a neke promene će se ostvariti u vašu korist. Odvojte vreme koje je potrebno da biste uradili stvari kako treba.

Jarac Septembar 2023: Napredujete u klimi koja je izuzetno pogodna za vaš razvoj. Merkur vam daje mogućnost da detaljno analizirate sve stvari i predloge koji se stavljaju pred vas. Vaše mentalne sposobnosti rade punom parom, vi ste izuzetno efikasni. Vaš posao je, kao i uvek, vaš glavni prioritet. Ovog meseca je šravo vreme da uskladite svoj privatni i profesionalni život, a sve da biste izbegli da se nađete u neželjenoj situaciji ili da donesete odluku zbog koje ćete požaliti. Mars vas ohrabruje da razmislite i o drugima.
    Venera i dalje ima uticaj na vaše ljubavi. Ovog meseca vaš ljubavni život zavisi od vaše sposobnosti da pronađete pravi kompromis, a usklađivanjem vašeg privatnog i profesionalnog života sve će biti u redu, ako i provođenjem dovoljno vremena sa vašim partnerom. Tako imate sve šanse na svojoj strani da uspostavite lep odnos. Na poslu nemojte da dozvolite da vas osujećuju oni koji ne dele vaše ambicije i ideje. Ipak, budite diplomatski prema nekim ljudima i ako je potrebno, recite im šta žele da čuju. Na taj način ćete lakše doći do svojih ciljeve.

Jarac Oktobar 2023: Neko vam nameće svoje uslove, ali vi pregovarate i nalazite prave kompromise. Svojom imovinom upravljate sa posebnom preciznošću. Preuzmite rukovođenje poslom u svoje ruke, tako ćete biti u skladu sa svojim ličnim vrednostima. Ovo može nekoga i da uvredi, ali ako želite da izbegnete kritike, unesite malo fleksibilnosti u način na koji postupate sa drugima, kako na poslu tako i u ličnom životu, sa partnerom. Radite sve sa taktom i diplomatijom.
    Ovog meseca pronalazite svoje vrednosti u ljubavi. Uprkos nekim tenzijama one su i dalje u skladu sa vašim idealom. Ipak, vaše ambicije i posao su vam prioritet, pa ste manje dostupni za partnera, što može da vam donese kritike od strane partnera, a tada su potrebni neki ustupci. Ako ste slobodni, imate šanse upoznate idealnu osobu, ali da bist stvorili dužu vezu, potrudite se da budete dostupni potencijalnom partneru. Izađite u provod, umesto da se potpuno posvetite poslu.

Jarac Novembar 2023: Podržavaju vas planete koje podstiču vaš napredak. Osećate se zaštićenim od svega i sigurno napredujete ka svom cilju. Ako treba, odlučni ste da promenite tok nekih stvari. Ipak, moguće su neke tenzije na poslu koje koje ćete morati da smirite, jer neki ljudi su manje smeli od vas. Budite uverljivi svojim saradnicima, stavite svoje karte na sto i objasnite svoje namere.
    Odvojite vreme da im objasnite svoj metod rada. Svoje ciljeve ćete tako mnogo lakše postići. U ljubavi, vaš partner može da se ponaša na način koji kod vas izaziva nervozu. U takvoj situaciji ostanite mirni i sve će biti u redu. Pored svega, gledajte da mu ugodite i posvetite mu svoje vreme.

Jarac Decembar 2023: Sreća je na vašoj strani i nameravate da je potpuno iskoristite. Međutim, tempo je manje stabilan nego u prethodnom periodu. Ovog meseca vaš napredak podržavaju Merkur i Venera, dok Merkur jača i vašu ličnost. Povezan sa Venerom, on vas ohrabruje da ojačate veze koje vas povezuju sa onima koji mogu da vam pomognu. Godinu završavate bez većih blokada, iako osećate da ponekad prolazite kroz trenutke neaktivnosti, ali nemojte paničiti. Ulazite u period lagodnog života, koji inače, jako volite.
    Ovog meseca ponovo imate potpunu kontrolu nad situacijom. Iako ne radite ništa posebno, drugi znaju da mogu računati na vas i vašu lojalnost. U ljubavi, ponovo razgovarate sa svojim partnerom o nekim planovima koji su do sad stajali po strani, a sad smatrate da je pravo vreme za njihovu realizaciju. Slobodni bi mogli da upoznaju svoju srodnu dušu, koja će čak biti očarana i pričom o vašem najnovijem poslovnom planu.
    U poslu, pravite retrospektivu onoga što ste uradili u poslednje vreme. Ipak, napravite nekad i paouzu od possla, a pogotovo sada na kraju godine. Neki kratki periodi neaktivnosti mogu da vas vas podstaknu da izvršite razne korekcije kako biste prilagodili svoju strategiju za buduće projekte. Kada je novac u pitanju, pazite da praznične kupovine ne premaše vaš budžet.
Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu