Naslovni baner
Najnovije vesti -Vesti -NAJNOVIJE VESTI IZ SRBIJENAJNOVIJE VESTI IZ 
CRNE GORENAJNOVIJE VESTI IZ BOSNE I
HERCEGOVINENAJNOVIJE VESTI IZ HRVATSKENAJNOVIJE VESTI IZ
MAKEDONIJENOVICE IZ SLOVENIJE IN TUJINEVESTI IZ SVETAVESTI IZ SPORTATV PROGRAMI 
BALKANSKIH TELEVIZIJA
Meni

Devica Godišnji Horoskop Godišnji Horoskop Za Device - 2023. Godina

    Analitične, uredne, kritički nastrojene i sujetne... Devica je perfekcionista, metodična i analitična. Ona teži savršenstvu, kako u sebi tako i van sebe. Zbog toga ona pažljivo razmatra sve činjenice, ne ispušta detalje i nakada ne kreće u akciju ako prethodno nije ocenila moguće posledice.

    Većini Devica se često u životu dešava da ne razvije sve svoje kvalitete zbog preteranog dvoumljenja i proveravanja svojih sposobnosti. Malo sigurnosti i opuštenosti im ne bi bilo naodmet.  Ponekada iz straha od greške propusti dobru priliku, ali Devica lakše podnosi propuste nego greške.
    Pogledajte godišnji horoskop Devica za 2023. godinu.

UOPŠTENO

    Godišnji horoskop za Devicu pokazuje da će ova 2023. biti, u globalu, srećna godina za Device, u kojoj će one uspeti da nastave svoje projekte i započnu nove, praveći male ali sigurne korake ka ostvarenju svojih životnih želja i ciljeva. Jupiter donosi u vaš život dozu potrebne sreće za svaku potrebu koju imate.
    Čini se da vas planete obasjavaju dobrobiti, posebno u vašem finansijskom životu, i može doći do neočekivane zarade. Računajte na svoj analitički osećaj i intuiciju kada želite da investirate nešto. Ne računajte na mišljenja i preporuke trećih lica jer ćete tako samo da izgubite. Najpovoljniji period za ostvarivanje neočekivanih dodatnih prihoda nastupiće krajem godine, u septembru, oktobru i novembru. Device mogu da prođu kroz neke promene, ali 2023. ne donosi toliko nevolja kao ranije godine. Možda ćete naći priliku da započnete novu vezu, ili da oživite svoju sadašnju vezu boljom, pozitivnijom i mirnijom energijom.
    Finansijski, ovo će biti veoma produktivna godina, a investicije koje planirate će biti isplative. Vera u sebe i bolji odnos prema životu je ono što će vam doneti najbolje mogućnosti. Jupiter će vam doneti dosta koristi  ako želite da se idete napred u svom životu. Neka dodatna sreća je oko vas i sredinom godine. Povezana sa Neptunom, Venera, boginja ljubavi insistira na tome da vam ugodi i da vas uhvati u svoje mreže. To dovodi u pitanje vašu nezavisnost. Stvari se smiruju sa Venerom u Biku koja vam pomaže da izbegnete ono što vam ne odgovara, a da pritom sačuvate ono što vam najviše odgovara. U maju, vaše ljubavi se razvijaju u mornoj i spokojnoj atmosferi dok pravite dalje planove. Ako neke stvari dođu u pitanje, na kraju godine sa Venerom u Škorpiji doćićete do pravog odgovora. Aspekt Plutona, Urana i Jupitera vam daje odlične resurse za napredovanje i posebno za razvoj.
    Sa Saturnom u blizini, ovi prilivi planeta vas guraju iz vaše zone udobnosti. Ove godine događaji će vas potaknuti da nadmašite sebe, kao i da upoznate sebe. Krajem maja, Jupiter otvara put koji u početku može biti zbunjujući. Gledajući unazad, videćete da je to očigledno. Leti vas Mars u vašem znaku podstiče da se vratite u vašu zonu udobnosti. Ako jeste, na jesen će vas Mars u Škorpiji vratiti na pravi put, mada na početku godine će vam nedostajati motivacija, i nećete hteti da radite mnogo. Između juna i oktobra, imaćete neki prazan hod, kada ćete trebati da povratite vaše poverenje u sebe. Umesto da ponavljate iste greške, odlučite se za neke tehnike koje će pomoći vašem ličnom razvoju. Otvorite svoj um, budite radoznali i pratite stvari kako se odvijaju. U prvoj četvrtini godine bilo bi sreće u vašoj ljubavi i braku.
    Planetarni tranziti će uticati na različite oblasti života Device tokom godine. Godina 2023. obećava da će biti generalno dobra godina za Device. Imali bi dobar razvoj u svim oblastima svog života. Tokom godine ćete moći da ostvarite svoje životne ambicije ili ciljeve. Device bi ove godine postale duhovnije, bili biste puni energije i snage, a vaša kreativnost bi došla do izražaja. Ne propustite nijednu priliku koja vam se ove godine ukaže na vašem profesionalnom polju. Ne dozvolite da vam se preterano samopouzdanje ne obije od glavu tokom godine jer to može da omete vaš napredak. Bićete u plusu kada je u pitajnju razvoj vaše karijere ove godine, tako da, samo nastavite i ostvarite velike prekretnice. Ove 2023. godine Device će biti više duhovno orijentisane nego ikada ranije. Partnerski poslovi u ličnom i profesionalnom životu su najpovoljniji ove godine. Velike promene se dešavaju u poslednjem kvartalu 2023. godine. Čini se da se ove godine stvari kreću u pravom smeru, a sreća i mir obiluju u vašem životu.
    Početak godine bio bi veoma povoljan za one Device koje se bave obrazovanjem, učenjem i studiranjem. Bila bi to uspešna godina za ispite i razna takmičenja, naročito onima koji su na stručnim studijama ova godina bi bila veoma produktivna i isplativa. Saturnov uticaj će vam pomoći da uspete u svim svojim obrazovnim poduhvatima. Device koje teže visokom obrazovanju u stranoj zemlji takođe bi mogle da učine sve da do toga i dođe. Uspešni studenti na kraju svog školovanja, mogu da izgrade karijeru po svom izboru, kako godina bude odmicala. Ove godine vas planete vode da gracioznije napredujete u svom porodičnom životu, tako da ćete ove godine moći da naučite mnogo više o sebi i članovima svoje porodice. Jupiterovi korisni aspekti bi obezbedili harmoniju i mir u vašem porodičnom životu tokom cele godine, dok vam Mars daje energiju za dobre rezultate u domaćem sektoru. Čak i ako vas neke obaveze izbace iz koloseka, moći ćete da se vratite na pravi put.
    Ova 2023. bi bila prilično povoljna godina za Devicu sa porodične tačke gledišta. Dobili biste potpunu saradnju braće i sestara i roditelja, a dobili biste i podršku supružnika ili partnera u vašem porodičnom životu. Vaš društveni život se takođe širi u svim pravcima. Prilično je povoljna godina za decu ako ih ima u vašem životu, a rođenje deteta doneće vam radost i sreću. Možete dobiti neku imovinu putem nasleđa ili zaostavštine. Eventualna kupovina i prodaja zemljišta ove godine bi se odvijala nesmetano. Jupiter osigurava da ove godine idete na mnoga kratka putovanja, kako u svojoj zemlji, tako i u inostranstvo. Sva vaša putovanja će vam doneti dobit. Ljudima Devicama se savetuje da se ne upuštaju u kupovinu i prodaju u prvoj polovini 2023. Stvari će se poboljšati do kupujte ili prodajte imovinu u maju. Poslednji kvartal godine posebno favorizuje sticanje veće imovine za Device. U suštini, Device će imati stabilan prihod od imovine tokom cele godine.

LJUBAV

    Godina počinje prijatno za sve stvari u vezi ljubavi zahvaljujući uticaju planeta ljubavi, Venere i Marsa. Tokom godine ćete moći da uhvatite svog izabranika u svoju ljubavnu mrežu. Ove godine vaša nezavisnost i osećaj slobode mogu ponekad biti dovedeni u pitanje. Budite mirni i izbegavajte stvari koje trenutno nisu dovoljno dobre za vašu vezu. Saznajte šta vama i vašem partneru najbolje odgovara. Kako godina ide napred, vaš ljubavni život ili brak se razvijaju polako ali stabilno. Zajedno sa partnerom pravite planove za bolju budućnost.
    Krajem godine, vaša ljubav ili brak će početi da daje plodove, možda ćete se i venčati, ako još niste. Oni koji su u braku mogu očekivati prinovu, a ako već imate dete, onda je možda sledeće na redu. Device će imati dobre ljubavne i bračne odnose u 2023. godini. Bolje ćete se razumeti sa vašim partnerom i prevladaće dobre stvari u vezi. Slobodne Device bi konačno pronašle svog idealnog partnera za život, a možda da upoznate preko zajedničkog prijatelja ili rođaka. Iskoristite ovu godinu da uživate u zabavnim i avanturističkim trenucima sa svojim partnerom, to bi ga dodatno približilo vama. Ove godine nema velikih planetarnih uticaja koji utiču na vašu ljubav ili brak, tako da će se stvari odvijati bez većih promena u ovoj oblasti. Razgovarajte srcem i umom sa svojim partnerom i očistite atmosferu oko vas, ovo će prijati vašem odnosu. Udaljite se od svih vrsta nesporazuma sa supružnikom ili partnerom, to bi vašeg partnera isprovociralo na najnegativniji mogući način.
    Godina bi se završila romantično i pozitivno za Device koje su u vezama i braku. Prvi deo 2023. godine biće pun strasti, ljubavi i romantike, zbog čega ćete možda odlučiti da se venčate. Bićete šarmantniji i puni ljubavi. Ovaj period je pun boemske atmosfere u ljubavi. U drugom delu godine povlačićete se malo po malo u svoju ljušturu. Bićete malo mirniji i uravnoteženiji. 2023. godina biće veoma aktivna u društvenom životu. Više ćete izlaziti, upoznati nove prijatelje i iskoristiti svoje slobodno vreme. Ovaj period je veoma povoljan za slobodne Device. Više izlazaka će povećati vaše šanse da upoznate nekoga i započnete novu vezu. Sada vas više privlače ljudi koji su drugačiji, tako da se dešavaju nova prijateljstva i povezanost sa raznim grupama. Mnogi će uspostaviti nove veze, a sve će se ubrzati od maja. Ako tražite partnera, putujte i gledajte okolo.

KARIJERA POSAO I NOVAC

    Ova 2023. godina bi počela tako što Mars može da ometa vaš rast i napredak u profesionalnom životu. Nedostaje vam energije i motivacije da nastavite dalje i to se proteže u prvoj četvrtini godine. Nakon toga perioda, okruženje postaje povoljnije gledano sa profesionalnog stanovišta. Jupiter će vas blagosloviti dobrim dobicima. Možete započeti nove poduhvate ako se bavite sopstvenim poslom. Uspostavili biste bolje veze sa poznanicima koji mogu da vam podignu profesionalni ugled. Partnerski ugovori iće će u vašu korist, a vi ste u stanju da sebi obezbedite ugled i prestiž na radnom mestu. Nakon što se završi prvi kvartal 2023. godine, ako ne budete pazili, zdravlje bi moglo da ometa vaš uspeh u karijeri.
    Čuvajte se skrivenih neprijatelja na radnom mestu, jer bi vam stvarali prepreke i smetnje. Saturn može izazvati i neke negativne uticaje. Oni koji se bave raznom vrstom tehnikw bi ove godine imali dobre dobitke. Device u potrazi za dobrim poslom takođe bi mogle da se skrase u istom. Ambiciozne Device po svoj prilici mogu da započnu sopstveni biznis ili rade na uspostavljanju svog sopstvenog brenda. Prva polovina godine ne bi bila toliko isplativa i samo će vas naporan rad nagraditi. Povremeni pogrešni koraci mogu ometati vaše kretanje napred tokom godine. Čuvajte se lažnih prijatelja i prevaranta koji se motaju i zadržavaju oko vas, mogli bi vam napraviti prilične probleme. Ne zadržavajte se na svojim strastima i ambicijama, već ih prevedite u praktičnu akciju. Saturn će vam doneti više odgovornosti i odložio bi sve napore sa vaše strane ove godine.
    Jupiter će vas voditi svojim blagotvornim aspektima, a kraj godine će vas videti u novom svetlu u vašem profesionalnom životu. Oni koji su rođeni u znaku Device imaće veoma aktivnu godinu, gledano profesionalno. Definitivno, moraćete da vredno radite, da biste mogli polako da se penjete stepenicama uspeha. Bićete veoma zainteresovani za postizanje dobrih rezultata, ali ne i nužno da zaradite više novca. Profesionalno, sve što se tiče istraživanja, razvoja, inovacija i marketinga je dobro zastupljeno kod vas ove godine. Oni koji se bave sa umetnosti, mogu postići više nego odlične rezultate. Mnoge Device će ove godine raditi dva posla paralelno, posebno u periodu od aprila do avgusta. Od sredine avgusta do kraja septembra ćete naći dodatni entuzijazam za posao i bićete najzaposleniji u ovom periodu. Finansijske nagrade mogu doći u septembru.
    Ova 2023. godina počinje povoljnim ekonomskim položajem za Device. Jupiter brine da postoji stalan priliv sredstava za vas. Nastavite da radite i pronađite sve načine i sredstva za sticanje profita. Planete vam pomažu da idete na svim frontovima ka finansijskoj stabilnosti. Vi ste spremni da kupujete zemljište i da sklapate poslove sa nekretninama koji bi poboljšali vaš finansijski položaj. Mogući su troškovi zbog raznih situacija oko kuće. Saturnov položaj bi vam ove godine podario dobit preko nasledstva. Od Devica se traži da osmisle dobar budžetski plan i da ga se pridržavaju kako bi njihove finansije bile u redu tokom cele godine. Ponekad okolnosti mogu da traže da odstupite od svog budžeta, ali ne popuštajte. Klonite se svih špekulativnih poslova ove godine jer vas za sada ne očekuje mnogo sreće sa njima. Ovo bi bila jedna od stabilnih finansijskih sezona za Device u poslednje vreme. Tok prihoda bi bio prilično ustaljen. Ove godine nemojte kupovati stvari velike vrednosti. Igrajte na sigurno i živite u okviru svojih mogućnosti. Nastavite da štedite pare, malo po malo, one će vam pružiti pomoć u trenucima potrebe.
    Godina se završava pozitivno za vas na finansijskom planu, iako vam ruke ne bi bile toliko pune novaca. Ove godine možete napredovati zahvaljujući ličnom trudu i malo sreće koja postoji u zajedničkim partnerstvima. Takođe možete ući u novo finansijsko partnerstvo, a ako se to desi, razgovori o tome mogu da počnu u aprilu. Pročitajte sva sitna slova prilikom potpisivanja ugovora.

ZDRAVLJE

    Ova godina bi za Device bila veoma dobra, gledano iz zdravstvene perspektive. Zbog blagotvornih aspekata Jupitera vaši energetski nivoi bi bili dobri i bili biste konstruktivni u svojim mislima i delima. Vaše opšte zdravlje bi bilo dobro, a ovo poboljšava i vaš učinak na profesionalmom planu. Blagotvorni aspekti takođe nagoveštavaju dobro zdravlje i veselje tokom cele ove godine. Međutim, neki bi mogli da pate od bolesti povezanih sa promenama vremena, ali tada ne bi bilo većih uticaja na život. Oni koji imaju hronične probleme treba da budu oprezni oko sredine godine. To bi bio period za vas kada bi trebalo da budete posebno oprezni.
    Periodične medicinske kontrole bi vam pomogle da predupredite zdravstvene probleme koji bi vas mogli proganjati. Nema većih planetarnih uticaja na vašu kuću zdravlja i blagostanja i stoga ne bi bilo većeg zdravstvenog zastoja za Device. Međutim, manje povremene bolesti se ne mogu isključiti. Devicama se savetuje da se drže dalje od začinjene prerađene hrane koja bi mogla da ometa njihovo zdravlja. Stres zbog karijere je prilično moguć, pa pravite povremene pauze, gde ćete malo da zaboravite na posao, a koje bi vam donele veće raspoloženje. Imali biste samopouzdanje da budete fizički i psihički spremni cele ove godine. Ali nemojte se upuštati u ništa što bi moglo da ugrozi vaš imuni sistem. Mars će vam dati dobre nivoe energije cele ove godine.
    Budite fizički aktivni i krenite u avanturističke aktivnosti na otvorenom, to bi aktiviralo vaše živce i održalo dobro raspoloženje. Skloni ste da budete zdraviji kada je Jupiter u vašem znaku, sa jednim izuzetkom. Ova planeta voli da se zabavlja i prepušta prijatnim aktivnostima uz moguće povećanje telesne težine. Za one koji vode računa o svom zdravlju, vreme od maja je dobro da počnete sa prikladnijim režimom ishrane i zdravlja. Veoma se preporučuje jesti povrće i voće. Vežbanje takođe može biti veoma korisno. Tokom cele godine trebalo bi da imate uravnoteženu ishranu.

ŽENE

    Prvi kvartal ove 2023. godine pokazaće se kao period stalnih borbi za žene Device. Naročito bi trebalo da budete oprezni u radu sa finansijama i novcem. Tok prihoda zahvaljujući karijeri ili poslu bio bi prilično stabilan i stalan.
    Žene Device koje očekuju da će dobiti dete mogle bi da zatrudne tokom ove godine. Razna putovanja u inostranstvo su u opticaju za žene Device. Tokom godine pribegavajte duhovnim delima da bi vam pružili duševni mir i harmoniju u životu. Početak ove godine je obeležen vašim napretkom. Neki od vas će možda izaći iz teških raskida, ali ćete prevazići ovo teško vreme, ubeđeniji nego ikada da nastavite da idete dalje. Za one u vezi, imaćete svu podršku partnera, što će vam omogućiti da dišete. Za vas je iskrenost u vezi najvažnija, ona je za vas kamen temeljac svake romantične veze.
    One žene Device koje su već majke, posvećuju veliku pažnju učenju svoje dece i koriste ovaj period, pogotovo vreme pred spavaje, da im pričaju svoje omiljene priče, okružujući ih ljubavlju. One koje još nisu majke, jednostavno će razmaziti svoje partnere velikom nežnošću. U svojoj karijeri ćete steći priznanje kolega, i muških i ženskih. Pokazaćete sjajan praktični smisao, a otuda i uvažavanje od strane vašeg profesionalnog okruženja. Izbegavajte finansijske greške tokom prvog dela godine.

MUŠKARCI

    Za razliku od žena Devica, muškarcima Devicama bi prva polovina godine bila veoma laka u poređenju sa drugom polovinom. Generalno, to bi bila mešovita godina za muškarce. Muškarci Device ove godine bi se istakli i u ličnom i u profesionalnom životu. Device ćese nesebično uključiti u dobrotvorne, društvene i duhovne poslove. U vašem ljubavnom životu ili braku bilo bi mnogo strasti i romantike, više nego ikada ranije. Tokom godine, Mars bi vam obezbedio dovoljno energije da nastavite da radite još bolje. Međutim, muškarcima Devicama se savetuje da dobro vode računa o svom zdravlju i da se ne prepuštaju hrani. Pratite svoje finansije tokom cele godine i klonite se teških situacija. Planete su postavljene u korist Device, što znači da će biti veoma bogata godina. Saturn bi vas mogao učiniti vetropirom, zato budite oprezni i ne dozvolite da vam emocije prevladaju.
    U 2023. godini neki od vas će imati utisak da su vam metode rada zastarele, jer nailazite na sve više prepreka. Stoga dovodite u pitanje svoj pristup na vašu profesionalnu delatnost. Odlučujete da uzmete u obzir savete ljudi oko sebe. Krajem drugog dela godine, pobrinite se da se prilagodite situacijama koje se dešavaju. U stvari, razvićete veoma praktičan osećaj koji će vam omogućiti da iskoristite sve prilike koje vam se pružaju. Očigledno je da će svaka kritika biti prilično neprijatna, ali ćete sresti nekoga ko će vam dokazati da je neka kritika važna da biste napredovali. U ljubavi vaš partner može delovati nestrpljivo. Izbegavajte da isključujete svog partnera iz svog profesionalnog života, inače bi vam ona mogla uskratiti podršku. Tokom drugog dela godine na kraju ćete pristati da konačno saslušate šta on ima da kaže i donećete neke odluke zajedno. Ova 2023. godina može biti veoma povoljan period za verska pitanja u životu ljudi Device. Bićete privrženiji svojoj religiji, kao i duhovnim pitanjima.
    Poseta svetim mestima ili odlazak na hodočašća, doprineli bi vašem duhovnom razvoju. Jupiterov tranzit bi vas ohrabrio da donirate u dobrotvorne svrhe i uključite se u društvene radove od opšte koristi. Sve u svmu, ovo bi bila stabilna finansijska sezona u kojoj nema većih planetarnih uticaja koji utiču na ljubav ili brak, pa se u ovoj oblasti ne predviđaju velike promene. 

RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

    Reč retrogadan, što bi značilo 'da ide unazad' nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.
    Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.
    Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.
    Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali - samo ako ste pažljivi.
    Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA RADITE:

Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate - jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami.
Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

    Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.
    Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
Planirajte da se malo 'otkačite' od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE DA RADITE:

Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period - što jednostavnije to bolje po vas.
Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

 29. Decembar 2022. (Jarac) - 18. Januar 2023. (Jarac)
 21. April 2023. (Bik) - 15.Maj 2023. (Bik)
 23. August 2023. (Devica) - 15. Septembar 2023. (Devica)
 13. Decembar 2023. (Jarac) - 2. Januar 2024. (Strelac)

PERIODI RETROGRADNOG KRETANJA OSTALIH PLANETA:

VENERA
23. Jul 23 2023 (Lav) - 4. Septembar 2023. (Lav)
MARS
30. Oktobar 2022. (Blizanci) - 12. Januar 2023. (Blizanci)
JUPITER
4. Septembar 2023. (Bik) - 31. Decembar 2023. (Bik)
SATURN
17. Jun 2023. (Ribe) - 4. Novembar 2023. (Ribe)
URAN
24. August 2022. (Bik) - 22. Januar 2023. (Bik)
29. August 2023. (Bik) - 27. Januar 2024. (Bik)
NEPTUN
30. Jun 2023. (Ribe) - 6. Decembar 2023. (Ribe)
PLUTON
1. Maj 2023. (Vodolija) - 11. Oktobar 2023. (Jarac)

SAVET

    Vi ste uredna i pažljiva osoba koja traži red i savršenstvo u svemu. Želite da služite i pomognete na praktičan način, vama više odgovara da budete pomoćnik nego da budete glavni. Kritični ste i imate oko za detalje. Smisao vašeg života je da vodite računa o malim poslovima koji pomažu u sastavljanju veće slike nečega. Zbog toga se možete izgubiti u nepotrebnim detaljima, da budete izgubljeni u analizi.
    Stoga morate naučiti sposobnost razlikovanja. Vaša svrha je da pomognete i budete od koristi, ličnim intervenisanjem u živote drugih ljudi. Vi ste generalno korisna osoba koja voli da obavlja poslove. Najbolji ste tamo gde su potrebni metoda i rutina, što vas čini odličnim istraživačem, analitičarem ili tehničarem. Zbog toga što ste ovisni o navikama i rutini, vi ste predvidljivi i postajete uznemireni ako vam je to poremećeno. Želite da ljudi rade stvari na vreme i da imaju rutinu. Ako to ne urade, nateraćete ih ili ćete se razboleti. To se vidi u vašoj ishrani i dnevnoj rutini. Zdravlje i ishrana su vam jako bitni.
    Takođe možete biti vešti u zanatskim oblastima. Imaćete koristi od obučavanja u nekim oblastima. Pošto ste takav perfekcionista, važno je da shvatite da drugi nemaju vaše standarde savršenstva i higijene. Uzroci i posledice biće izuzetno važni u vašem životu ove godine. Osećaćete se impulsivnije, ali pokušajte da ne delujete tako.
     Budno pratite sva svoju unutrašnja zbivanja i sve promene će, svakako, biti pozitivne. Samosažaljenje vas ne vodi nikuda, osim u pasivnost, a od vas se traži aktivnost. Zato morate da se  oslobodite strahova i suvišnih briga. Ne donosite ishitrene odluke, umesto toga pritajite se i čekajte pogodnom trenutak. Usredsredite svoju energiju  na poboljšanje vaših odnosa i finansija ove godine. Naučite životne lekcije iz teških situacija na koje se sada susrećete. Ne ustručavajte se da izvršite ispravke ili ispravke kada situacija to nalaže. Dajte sve od sebe svojim odnosima i ostanite duhovno blagosloveni. Saturn bi mogao da obuzda ili ograniči vaše kretanje napred, nemojte klonuti duhom, prigušiti se da plima krene u vašu korist. A Jupiter bi ove godine otvorio nova vrata mogućnosti, naučio nove veštine.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

Devica Januar 2023: Živite u posebnoj i prijatnoj atmosferi, a energije kosmosa čine da se osećate sigurno. Ovo ima za posledicu da vaše samopouzdanje skoro dostiže vrh. Osećate da možete verovati svojoj intuiciji. To će vam biti najbolji vodič za vas ovog meseca. Međutim, moraćete da se nosite sa neskladom Marsa koji izaziva haos u oblasti vaše karijere i uspeha. Vaš legendarni pragmatizam će teško podneti obećanja koja neće biti poštovana. Krajem prve dekade, vaš osećaj posvećenosti se povećava višestruko. Pazite da se ne iscrpite hvatanjem koraka sa greškama drugih ili preuzimanjem njihove odgovornosti. Imaćete stabilnost koju tražite.
    Ovaj period izgleda spokojno, međutim, počevši od 28. moguća su uzbuđenja. Vaša veza se razvija u srećnoj i konstruktivnoj atmosferi koja vas podstiče da pravite planove za budućnost. Međutim, na duge staze, dosada može da naškodi vašoj vezi. Slušajte svoju intuiciju kada vam sugeriše ideje koje treba da preduzmete da bi narušili rutinu koja vam neodgovara. Na kraju meseca, neko bi mogao biti lud za vama i primeniti sve strategije da vas privuče u svoje okrilje. Iako se možda osećate kao da imate samo probleme za rešavanje, ipak možete da vidite stvari drugačije i to tako što ćete ih posmatrati kao svojevrsne izazove. Ako uradite tako, naći ćete potrebne resurse i postići ćete svoje ciljeve sa neočekivanom lakoćom. Sa finansijske strane, vaši troškovi su razumni i neće vas dovesti u nevolje. Više ne morate dokazivati svoju ozbiljnost. Ipak, pazite da ne kritikujete one koji su labaviji od vas, jer će uticati na vašu popularnost.

Devica Februar 2023: Ovog meseca vaš spokoj narušavaju neskladne kosmičke  energije, koje narušavaju vaš položaj i koje pokušavaju da unesu promene u vašu dobro organizovanu egzistenciju. Već na prvi pogled mislićete da zvezde žele da poseju nered kod vas, ali ako želite da pogledate izbliza, videćete da bi vam neke male promene bile prilično korisne i dobro došle. Da biste uspeli u ovome, moraćete da napravite korak nazad, pre nego što donesete konačnu odluku o nečemu. Ovo može zahtevati da se malo više potrudite, ali će vas spasiti od kasnijeg kajanja.
    Početkom druge polovine meseca, umesto da se stavite u defanzivu, opustite se i razmislite. Ovo će vam pomoći da pronađete pozitivan kompromis koji će zadovoljiti vaše želje. Vaš partner preuzima uzde vaše veze tako da ona napreduje. Ovaj pristup možeda nagovesti neka emocionalna previranja. Ako želite mir između vas dvoje, pristanite da ispunite jedan od zahteva vašeg partnera. Ukoliko ste slobodni, imate želju da upoznate nekoga ko bi vam doneo lepu ljubavnu priču. Međutim, to nije razlog da se upustite u plan koji vam dugoročno ne odgovara. Da biste to izbegli, odvojite vreme za sebe i razmišljanje o svemu. Iako nije baš jednostavno, bolje stvari dolaze ovog meseca. Vaš posao izgleda manje komplikovan, ali ga radite sa malo više optimizma. Međutim, verovatno ćete naći vremena i želeti promenu. Nažalost, ono što se nudi ne ispunjava u potpunosti vaša očekivanja.
    Devica, ako želite da se stvari promene u ovom sektoru, vidite prednosti onoga što se nudi umesto da se hvatate u koštac sa onim što nije u redu. Sa finansijske strane, ako nešto kupujete, ne pretjerujte, čak i ako je primamljivo. U svakoj situaciji pronađite pravi kompromis tako da svako pronađe nešto za sebe.

Devica Mart 2023: Ovog meseca opet neke kosmičke energije remete vaše planove i vaš spokoj. Daju vam osećaj da ste pritisnuti nekim događajima. Imate utisak da vaš partner, vaš šef i druge osobe oko vas, ne razumeju vašu situaciju, a vi imate osećaj kao da gubite kontrolu nad njom. Umesto da se mučite u svim pravcima, gledajte stvari drugačije, to jest, budite otvoreni za druge mogućnosti. Uran i Venera vam nude ovu priliku. Svakako, neočekivano, ali vredi da mu posvetite malo pažnje, ako želite da imate mir. Uprkos vašoj dobroj volji, komplikovano je osim ako ne pristanete da vidite stvari drugačije. Energije kosmosa vrše pritisak na vas, ali ovog meseca, suprotno onome što mislite, imate izbor i možete doneti odluku.
    Vaša druga polovina vas zatrpava kritikama. Istaknite sve svoje pozitivne aspekte. To će umiriti i uveriti vašeg partnera. Vaše ljubavi mogu ispuniti vaše ideale sve dok slušate svoju intuiciju, a ne razum. Ako imate osećaj da vam je pogled blokiran, ovaj osećaj se može pripisati Saturnu, a osim činjenice da vas potpuno demotiviše, pojačava izazove koje šalje Mars. Ovaj mesec nije previše veseo, međutim, možete to doživeti i drugačije, tako što ćete malo prestati da tražite savršenstvo u svemu. Na taj način ćete uštedeti mnogo vremena i život će vam biti udobniji. Sa finansijske strane, neka značajna suma koja je dugo kasnila, može napuniti vaš budžet.  Prestanite da tražite da zadovoljite tuđe želje, već mislite više na sebe.

Devica April 2023: Moraćete da se dogovorite sa zahtevima koje vam nameće Saturn, ali i sa njegovim fantazijama. Da biste uspeli u ovome, dobijate podršku energija kosmosa koje vas guraju da eksperimentišete sa različitim rešenjima za vaše situacije i podstiču vas da koristite svoje darove i slušate svoju intuiciju. Ovog meseca vas događaji i okolnosti podstiču da testirate svoje vrline. Napravite nekad i korak unazad ako će vam pomoći da imate optimističniji pogled na budućnost. Takođe, ovo će vam pomoći da shvatite da imate mnogo više mogućnosti nego što mislite. Saturn pojačava vaš osećaj dužnosti, ali može da uvali vaše ljubavi u duboke nevolje. Da biste to izbegli, poslušajte predloge koje vam predlažu Venera i Merkur. Izađite iz svoje uobičajene ljušture.
    Prihvatite da uživate u malo više zadovoljstava. Ovog meseca, Merkur vam pomaže da razumete zašto ste tu gde ste. Takođe, predlaže ideje koje vam se savetuju da primenite ako želite da uspete u svojim namerama. Budite spontaniji, uzmite svoje ljubavi onakve kakve jesu umesto da pokušavate da ih promenite. Vaš uspeh zavisi od vaše sposobnosti da ulažete u ono što radite i da malo više verujete drugima. Sada je vreme da pokažete i dokažete šta možete. Time ćete ukloniti prepreke koje stoje pred vama. A ako vas slučajno neko pritisne, ne žurite, jer suprotno onome što mislite, imate kontrole u svojim rukama. Sa finansijske strane, mogli biste biti malo skučeni sa vašim budžetom. Iako vam to možda neće odgovarati, možda ćete morati da iskoristite sve svoje resurse da nadoknadite neki minus. Vaš osećaj za red i rad je velik, ali pokušajte da ne kontrolišete sve, već dopustite da se neke stvari odvijaju njihovim prirodnim tokom.

Devica Maj 2023: Saturn nastoji da vas otvori za neku drugu viziju života. Kao rezultat toga, ponekad se osećate dobro, a ponekad vas preplavi malodušnost. Da bi vam pomogli da izdržite, dobijate dobronamernu i pragmatičnu podršku energija kosmosa koje vam pomažu da pronađete prave snage u sebi, da biste mogli da ispunite zahteve Saturna. Oni vam donose tu stabilnost koja vas spašava od donošenja loših odluka. Jupiter vam otvara vrata novim mogućnostima koje se već neko vreme osećaju oko vas. Saturnov uticaj vas podstiče da se fokusirate na ove mogućnosti i da ih budete svesni. U ovoj situaciji vi možda vidite strog i kritičan pogled vaše okoline. Na sreću, kosmičke energije vam pomažu  da upoznate ljude koji imaju moć da vas nateraju da promenite mišljenje.
    Atmosfera je uvek pomalo teška, ali budite sigurni, nije sve izgubljeno, naprotiv, imate sve resurse koji su vam potrebni da olakšate stvari. Ne oklevajte da ih iskoristite. U ljubavi, zvezde vam nude susret pun šarma i delikatesa. Da bi sve uspelo, pustite da se stvari dešavaju bez postavljanja pitanja. Kada osetite dobrobit toga, nastavite u istom ritmu. Ako želite da se stvari promene, sada je vreme da pazite šta se dešava. Dakle, ako vam neko da uzbudljivu ponudu, razmislite o tome. I ne verujte da joj niste dorasli, jer to nije istina, od vas sve zavisi. Sa finansijske strane, budite velikodušni, ali isto tako i štedljivi. Kada osetite da se događaji komplikuju, napravite korak unazad i pokušajte da razumete njihovo značenje i šta treba da preduzmete da biste ih stavili pod kontrolu.

Devica Jun 2023: Imate osećaj da su neki vaši načini života postali zastareli i da vam, uprkos vašoj dobroj volji, ne mogu doneti mnogo toga više. Sada ćete imati priliku da promenite stvari. Jupiter vas poziva da proširite polje svoga delovanja i nudi vam da upoznate ljude koji se razlikuju od vas po načinu razmišljanja. Takođe, Jupiter vas podstiče da koristite svoje darove i sposobnosti. Nažalost, šansa nekada može biti praćena problemom za njeno rešavanje, tako da ćete morati da prevaziđete svoje sumnje u mogućnost rešenja problema.
    Ako želite da iskoristite šanse koje će vam se ukazati, usudite se da pričate o sebi, svojim idejama i svojim talentima. Budite malo oportunistički i budite sigurni po ovom pitanju, niko vas neće kritikovati zbog toga. Događaji ili reakcije drugih mogu da izazovu sumnju u vašue moći. Osećate da ne možete da uhvatite korak sa ljudima za koje mislite da su uspešniji od vas. Ako želite, možete se izvući iz ove situacije koja podriva vaš moral i samopouzdanje. Da biste uspeli u ovome, umesto da se bavite sobom, uživajte u životu, njegovim čudima i zadovoljstvima koje vam nudi. Ako želite da se neke stvari promene, umesto da se fokusirate na ono što nije u redu, pogledajte svoje brojne veštine, talente i znanje i iskoristite ih. U početku, ovo može izgledati nemoguće, ali ako sebi date vremena, stići ćete lako na cilj.

Devica Juli 2023: Jupiter vam nudi mogućnosti koje proširuju vaše polje delovanja, ali Saturn i Neptun stvaraju sumnje koje vas sprečavaju da krenete napred. Teško vam je da vidite pozitivne aspekte prilika koje vam se pružaju. Oni vas čine pesimističnim, što vas tera da se povučete u sebe. Merkur vam pomaže da jasno sagledate stvari, a Mars vas podstiče da preuzmete vlast. To vas tera da prevaziđete svoje strahove da prihvatite ono što vam se nudi. Ovog meseca ste malo zaglavljeni, ali ako želite, možete promeniti tok stvari. Ovog meseca ozbiljno sumnjate u svoje sposobnosti zavođenja, ali ako želite, možete to zaustaviti i to tako što ćete shvatiti da imate kvalitete i da imate sve što treba da ugodite onima koji traže iskrenu vezu.
    Vaš manevarski prostor može biti smanjen, ali budite sigurni, neko proviđenje će vratiti situaciju na pravo mesto. Možete stvoriti vezu sa nekim koga privlače vaši kvaliteti. Ne fokusirajte se na ono što nije u redu, već uzmite život na pravu stranu. Možda ćete pomisliti da sve ide od lošeg ka gorem i da ljudi vole da vas uznemiravaju. Ali, shavatite da to nije tako, jer ove situacije vas guraju da nadmašite sami sebe. ato verujte sebi i koristite svoju intuiciju, svoje talente i svoje iskustvo. Na taj način ćete postići mnogo toga. Sa finansijske strane, strah da se nađete bez novca može da vas natera na štedljivost. To nije loše, ali nemojte da se lišite baš svega. Isplanirajte svoj budžet i idite po njemu.

Devica Avgust 2023: Uran i Jupiter vam šalju prilike da upoznate nove ljude i predlažu vam da se razvijate u drugačijem rasporedu odnosa, ali koji vam od sada odgovara. Ovog meseca, ako se slažete, vaš život može izaći iz ove dosade koja vas prilično zamara. Da biste u ovome uspeli, Mars vam svojim prisustvom daje hrabrost i smelost da prihvatite ono što vam se nudi. Što se tiče Merkura, on jača vašu budnost koja stvara društvene, prijateljske i druge veze. Iako vaši susreti dokazuju suprotno, vi sve više sumnjate u svoju moć zavođenja. Budite manje zahtevni prema sebi i gledajte na život sa vedrije strane. Ovo će vas naterati da prihvatite pozive i komplimente koji vam se daju. Atmosfera je sumorna, ali vi imate dovoljno resursa da promenite stvari.
    Mars, Merkur i Sunce daju vam vitalnost i ideje potrebne da vaša veza stane na dobre temelje. Ako ostanete zaglavljeni u prošlosti, čeka vas dosada, znači gledajte u sadašnjost i napred. S druge strane, ako prihvatite ono nešto neočekivano što može da se desi i to bez postavljanja pitanja, stavljate sve šanse na svoju stranu da upoznate nekoga posebnog. Sada je sjajno vreme da razmislite šta želite. Dok radite, pogledajte promene koje su vam predložene. Proučite ih pažljivo i bez predrasuda. Iznad svega, nemojte misliti da to nije za vas, jer suprotno onome što verujete, to je veoma pozitivno za vas, zato što će vam predstaviti neke druge perspektive, a to vam je preko potrebno. Sa finansijske strane, dobrom štednjom ostajete na solidnim temeljima.

Devica Septembar 2023: Ovog meseca, suprotno onome što mislite, imate sve mogućnosti da sebi servirate život koji je lakši i udobniji. Zahvaljujući dobrim energijama kosmosa, vaš napredak i vaš uspeh su u fokusu. Merkur vas čini izuzetno pronicljivim i pomaže vam da jasno definišete stvari. Podstiče vas da postanete svesni svojih urođenih sposobnosti i da ih iskoristite. Možete promeniti tok stvari i to tako što ćete iskoristiti prilike koje će vam se ukazati i to bez gubljenja vremena.
    Ovog meseca vam zvezde daju svo vreme koje vam je potrebno da razmislite o svemu što treba, da obradite sve informacije koje su vam potrebne i da donesete odluku bez ičijeg uticaja. U ljubavi, neke loše uspomene mogu da isplivaju na površinu. Ali, uskoro ćete stati na noge, oslobođeni od pritiskajuće prošlosti, od kritika i razočaranja. U međuvremenu, pokušajte ponovo da se zabavite, da budete nasmejani i da verujete sebi. Vaša veza će tako da se vrati na pravi put. Ako ste slobodni, ovog meseca možete da upoznate nekoga ko se razlikuje od vaših tipičnih navika ponašanja. Pristanite da upoznate ljude koji žive drugačijim životom od vašeg.

Devica Oktobar 2023: Imate sav potencijal da nastavite da menjate stvari onako kako vama najviše odgovara. Uz intervenciju planeta, imate sve sredstva da idete dalje i one vas podstiču da prevaziđete blokade koje donosi Saturn. Vaš partner je vaš najbolji savezniki on vam pomaže da prepoznate svoju vrednost i da je koristite u svoju korist.
    Ovog meseca, ako sumnjate u nešto, zatražite savet od onih u koje imate potpuno poverenje, osećaćete se bolje. Venera vam pomaže da se izborite sa Saturnom. Ona vas ohrabruje da zanemarite senke prošlosti i da mislite na sebe. Ovog meseca vreme je da prihvatite neke predloge svojih prijatelja. Mars i Venera vas podstiču da preuzmete kontrolu nad situacijom kako biste svoju vezu izvukli iz letargije.
    Ovog meseca prestanite samo da teoretišete već preduzmite potrebne korake i stupite u akciju. Razmišljajte o sebi i sadašnjosti, takva kakva je. Takođe, prihvatite pozive koji vam se upućuju umesto da ih odbijate, upoznaćete nove ljude. Vaša želja za promenom je u procesu ostvarivanja. Da bi se ovo dogodilo, morate doneti odluku. Ako to nije ono što želite, potražite savet nekoga kome verujete. Sa finansijske strane, ljubav vas tera da trošite više nego obično, tako da, ako ne želite da budete švorc, malo se obuzdajte.

Devica Novembar 2023: Jupiter vam daje mogućnosti, a druge planete vam daju vrhunsku energiju kosmosa da ih ostvarite. U ovoj klimi koja je veoma povoljna za vaš napredak, možda ćete se zapitati u čemu je onda problem. Razne i raznovrsne blokade možete prevazići, a da biste uspeli u tome, prestanite da se zadovoljavate onim što imate. Usudite se da tražite više, jer shvatite da to i zaslužujete. Ne plašite se, budite sigurni u sebe. Ako se držite prošlosti, vaše ljubavi mogu proći kroz težak period. Nesporazumi će se gomilati i nigde nećete stići. S druge strane, ako uspete da pobegnete od toga, stvari će zaista biti mnogo prijatnije po vas. Upoznaćete šarmantne ljude, jer imate izbor. Planete vam pomažu da preuzmete kontrolu nad situacijom.
    Ovog meseca vaša veza nije laka, ali isto tako budite sigurni da nije u opasnosti. To možda nije ljubav na prvi pogled, već spoj sa nekim koga već poznajete. Da bi se ovo ostvarilo, prestanite da postavljate pitanja. Jednostavno, prihvatite to i živite u sadašnjosti, proživite svaki trenutak. Imate nove mogućnosti i možete promeniti svoj pravac delovanja. Međutim, to će biti moguće samo ako prihvatite određene izazove. Dakle, umesto da se fokusirate na probleme koje bi promena izazvala, fokusirajte se na koristi koje ćete imati od nje. Na finansijskom planu, vaše ljubavne veze i dalje vas koštaju malo više. Iako to vam i nije neki veliki problem, pokušajte s vremena na vreme da budete razumniji u trošenju. Ovog meseca napravite potrebnu razdaljinu između vas i ljudi koji vam ne odgovaraju i približite se onima koji vam odgovaraju po svemu.

Devica Decembar 2023: Sa pozitivnim kosmičkim energijama osećate se opušteno. Imate osećaj da se razvijate u svetu koji vam odgovara i koji vas razume. Vaši odnosi sa vašim voljenima zasnivaju se na snažnim i iskrenim vezama. Osećate da ste na pravom putu. Stoga iskoristite prilike koje su vam na dohvat ruke. Vaš napredak leži u vašoj sposobnosti da delujete uprkos preprekama. Vaše ljubavi su prijatne i stabilne.
    Imate osećaj da ste okruženi ljudima koji vas iskreno vole. Nažalost, ove radosti mogu da naruše neke spoljne tenzije koje pokušavaju da poseju razdor. Imate izbor, možete se suočiti sa njima ili ih jednostvano ignorisati. Ovog meseca nastavljate da dajete sve od sebe i to vam dobro ide. Držite se prave strane i ne zastajte kod prve prepreke.
Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu