Ponuda Tema

Godišnji Horoskop Za Blizance - 2022. Godina

   Prilagodljivi, ali promenljivi i nestabilni... Bezbrižni i teže promenama. Prema partneru su hladno ljubazni, a sami vole da koketiraju. Neozbiljni su, dosata emeotivni, vole ljubav. Nisu sposobni za neku ozbiljniju i trajniju vezu, jer im je duh nestalan i avanturistički nastrojen.
    Kada se Blizanci zaljube, postaju nežni i verni svojoj ljubavi. Blizanci su izvrsni zabavljači koji imaju izražen smisao za humor i sitne dosetke koje mogu da razbiju i najnelagodniju situaciju. Upoznati su sa najnovijim zbivanjima. Udvaraju se vrlo inteligentno, dozvoljavajući partneru da se oseća sigurnim i vrednim...
UVOD

    Oni Blizanci koji se bave učenjem, studitanjem ili bilo kojim drugim oblikom usavršavanja znanja, u 2022. godini imaće uspeha samo ako ulože puni napor. Mesec septembar može biti posebno povoljan za sve učenike, kao i period od januara do maja.
I uopšte, kada su u pitanju i druge stvari, ove godine ako ne budete vredno radili možete se susresti sa mnogim problemima, tako da vas se savetuje da budete izuzetno vredni da biste eliminisali eventualne probleme. Ukoliko bide problema, prijatelji će vam pomoći da se ne osećate usamnljeno i imaćete njihovu punu podršku. To se odnosi kako na ljubavni, tako i na vaš poslovni život.
    Ova godina biće dobra za porodični život u kome ćete uživati i doneće vam zadovoljstvo uređenja vašeg doma i kupovine novih stvari. Organizovaćete na najbolji način poslove u kući, što će vam doneti pozitivnu energiju. I dolazak nekih vama dragih gostiju može takođe da donese lepu atmosferu u vašu porodicu. Vaši rođaci će pokazati razumevanje za vas, i pružiće vam potrebnu podršku ako bude bilo potrebno. Posebnu pažnju treba da obratite na mlađe članove porodice. U junu vas obasjava posebna sreća u porodici.
    Obratite pažnju u periodu septembar, oktobar kada možete osetiti izvestan nemir kada je porodični život u pitanju jer moguć je problem između vaše supruge i vaše majke i nemojte donositi nikakve odluke zbog kojih kasnije možete da žalite. Treba da pokažete uzdržanost i razumevanje. Ukoliko želite stupite u brak, onda je mnogo bolje da to uradite ranije tokom godine. Inače, ova godina može da donese brak svima onima koji su pronašli istinsku ljubav. Ukoliko ste u vezi ove godine vaš partner bi mogao da pokaže neočivano mnogo više arogancije i drskosti, time narušavajući vašu vezu i uticati na vaš bračni život. Bez obzira na to, vaš ljubavni život trebalo bi da bude bolji nego obično.
    U maju i junu će sve biti mnogo bolje. Ako imate dece, videćete njihov napredak i bićete vrlo srećni u vezi toga. i uopšte, u poslednjih par meseci u godini imaćete sreće, bez obzira što to vašim protivnicima neće biti drago. Od početka aprila, pa do sredine septembra oni koji traže posao mogu imati mnogo više sreće u pronalaženju željenog posla. Dok od kraja sptembra pa do kraja novembra mogu se ponovo suočiti sa problemima sa tražnjom posla, ako ga nisu ranije rešili. Od kraja novembra pa nadalje ponovo kreće povoljniji period za vas.
    Kada su u pitanju vaše finansije, ova godina bi mogla biti malo nepovoljnija po vas, jer bićete skloniji da gubite novac u ovom periodu, tokom kojega možete da se suočite sa par finasijskih kriza. Još jedan savet, klonite se bilo kakvog oblika klađenja i lutrije. Takođe, ovo nije godina kada trebate da ulažete u neki vaš hobi za koji mislite da će kasnije da vam donese dodatne prihode.
    Kada je zdravlje u pitanju, ove godine morate da obratite veliku pažnju na vaše zdravlje, a savet je da se distancirate od masne hrane. Ugrabite svaku priliku da preuzmete kontrolu nad svojim životom.

RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

    Reč retrogadan, što bi značilo 'da ide unazad' nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.
    Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.
    Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.
    Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali - samo ako ste pažljivi.
    Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA RADITE:

Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate - jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!
Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

    Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.
    Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
Planirajte da se malo 'otkačite' od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE DA RADITE:

Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period - što jednostavnije to bolje po vas.
Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

14. Januar 2022. (Vodolija) - 04. Februar 2022. (Jarac)
10. Maj 2022. (Blizanci) - 03. Jun (Bik)
10. Septembar 2022. (Vaga) - 02. Oktobar (Devica)
29. Decembar 2022. (Jarac) - 01. Januar 2023. (Jarac)

PERIODI RETROGRADNOG KRETANJA OSTALIH PLANETA:

VENERA
01. Januar 2022. (Jarac) - 29. Januar 2022. (Jarac)

MARS
30. Oktobar 2022. (Blizanci) - 01. Januar 2023. (Blizanci)

JUPITER
28. Jul 2022. (Ovan) - 23. Novembar 2022. (Ribe)

SATURN
04. Jun 2022. (Vodolija) - 23. Oktobar 2022. (Vodolija)

URAN
01. Januar 2022. (Bik) - 18. Januar (Bik)
24. August 2022. (Bik) - 01. Januar 2023. (Bik)

NEPTUN
28. Jun 2022. (Ribe) - 04. Decembar 2022. (Ribe)

PLUTON
29. April 2022. (Jarac) - 08. Oktobar 2022. (Jarac)

ZDRAVLJE

    Vaše zdravlje je usko povezano sa vašim raspoloženjem. Kada ste napeti, tužni i uznemireni, tada vaš imunitet opada i skloniji ste bolestima. Ali, kada ste puni optimizma i kada ste samouvereni, tada je vaše zdravlje mnogo bolje. Zato vam zvezde savetuju da se češće bavite onim aktivnostima koje prijaju vašoj psihi, da često meditirate i posvetite se molitvi koja opušta i smiruje um. Bavite se onim stvarima koje najbolje osećate, jer je to najboji način da pronađete duhovno ispunjenje. Izbacite napetost bavljenjem sportom.
    Ova godina po pitanju zdravlja može biti malo slabija za Blizance, a sve zbog uticaja Jupitera i Saturna. Ne bi bilo na odmet da obavite neke preventivne testove i posavetujete se sa specijalistima. Zbog toga moraćete da budete posebno oprezni, pogotovo kod hrane i u vezi vaših životnih navika. U protivnom, neke bolesti mogu da vas uznemire. Posebno možete imati problema sa konzumiranjem jako masne hrane i sa tim u vezi ćete morati da napravite korekcije vaše ishrane da biste izbegli probane smetnje. Takođe, trebate ojačati imuni sistem a morate obratiti pažnju i na oči, a i nesanica može da vas muči tokom nekog vremena.
    Savetuje vam se da izbegavate velike gužve radi izbegavanja raznih vrsta infekcija i iritacija. I veoma je bitno da se oblačite onako kako to vremenske prilike traže od vas, a ne da pratite modu po svaku cenu. Međutim, ako budete zdravlju posvetili posebnu pažnju i ako se klonite problema, možete imati mnogo bolje zdravlje i mnogo bolji život.
O VAMA OVE GODINE

    Ove godine možete biti u centru pažnje zahvaljujući Jupiteru i dva pomračenja koja će biti u vašem znaku. Iako ćete imati mnoštvo mogućnosti za zabavu, prijatelje i bliske kontakte, vaš posao i karijera doći će u fokus tek u kasnijim periodima godine, kada ćete moći da postavite dobre temelje za narednih nekoliko godina. Jupiter stavlja naglasak na vreme provedeno sa vašim najboljim prijateljima, kao i partnerom. Takođe, da biste na neki način pomogli drugima, možete biti uključeni u razne dobrotvorne akcije zajedno sa vašim saradnicima. Od ovakvih aktivnosti možete imati dobiti i to mnogo više nego što ste računali.
    Pored svega ovoga, najbolji uticaj Jupitera ogleda se kao vaš anđeo čuvar. Naravno, on neće svaki dan da vas spašava od nečega, ali će biti uz vas mnogo češće nego obično. Već u martu mesecu može da vam pomogne kod neke bitne finansijske odluke. Ipak, nemojte previše da trošite, jer će vam možda kasnije u toku godine trebati dodatna finansijska sredstva. Početkom juna vi ćete privući sreću ka sebi, kao i ljude i razne mogućnosti, što sve može dovesti ovog leta do napretka u vašoj karijeri. Jedan od razloga za sve ovo biće to što ćete biti izuzetno optimistični i puni entuzijazma, i osećaćete se da možete mnogo da učinite, ali dobro pazite da na sebe ne preduzmete mnogo više nego što stvarno možete postići.
    Napravite pravi izbor, i nađite način da budete dobro organizovani, da biste mogli da pratite tempo koji ste sebi postavili. Obratite pažnju šta jedete, jer će vas poslovni tempo terati da pribegavate brzo hrani, što svakako trebate i morate izbeći. Jednostavno nađite vremena da se zdravije hranite.
    Saturn će vašu energiju usmeriti na kreativnost, na sport, investicije i romantiku. On je taj koji donosi dobit koju ste ranije zaradili, u prošlosti, tako da sad možete da investirate u nešto što vam neće doneti momentalnu korist, ali hoće u budućnosti. Kada je u pitanju ljubav, možda bi se mogli ponovo pojaviti neke stare ljubavi ili ćete ovu sadašnju dići na jedan viši nivo.
    Ako imate decu, mogli bi imati neke dodatne troškove, a takođe možete početi da štedite za njihovo buduće školovanje. Vaša pažnja biće usmerena na posa i u tom periodu se pripremite za neke nove radne obaveze kao i na to da postoji mogućnost da budete podcenjeni na radnom mestu. Međutim, sve što sada radite na kraju će da vam se isplati, a vi nemojte da dozvolite sebi da dođete u iskušenje da odustanete. Takođe, oduprite se pritisku kolega sa posla koji bi hteli da radite i poslove koji nisu vaši. Saturn takođe naglašava razne servise kao i rad na vašem telu, na primer, zdrava ishrana i vežbanje. Bavljenje nekim dobrotvornim aktivnostima može za vas biti izuzetno delotvorno u elimisanju stresa izazvanog poslom.
    Uran nastavlja tranzit kroz Ovna, vašu jedanaestu kuću. Njegov uticaj osetiće se na vaša prijateljstva kao i organizacije i grupe kojima pripadate, tako da ćete biti uključeni u sve ovo tokom tog perioda. Neki novi ljudi će se pojaviti u vašem životu, a neki će jednostavno nestati. Sa malo želje i truda moći ćete da proširite vaš poslovni kao i lični krug sa velikim brojem novih ljudi.
    Uran u vašoj jedanaestoj kući doneće vam rad na nekom unutrašnjem nivou, rad na samom sebi, gde se očekuje da vaše ciljeve prilagodite vašoj životnoj filozofiji, što je veoma bitno za vas. Zbog toga se od vas traži da uložite najviše svog vremena i najbolje od sebe. Vi ćete se fookusirati mislima na posao, karijeru i ostvarivanje zadovoljavajućih prihoda. Slušajte svoj instinkt, a možda i preko bliskih prijatelja dobijete neke željene odgovore.
    Neptun naglašava duhovnost i znanje. Ona će vas takođe podstaći da gledate mnogo dalje od ovog grubog materijanog sveta, da zaronite u duhovno i ono nevidljivo, u neke druge dimenzije bivstvovanja. Neptun vam donosi kako pozitivnu tako i izazovnu stranu u vaš život. Može se pojaviti konfuzija i nerazumevanje a možete biti podložni i nekim lažnim obećanjima. Takođe, možete doći u situaciju da preispitate vašu ulogu u životu, kao i koliku stvarnu vrednost ima vaša karijera. Sve u svemu, trebalo bi da se više oslanjate sami na sebe, da više verujete sebi nego drugima, da se oslanjate na svoje sposobnosti i talente. Neptun je taj koji će vam doneti inspiraciju za nešto, a ostalo je na vama.
    Pluton nastavlja svoje dugo putovanje kroz znak Jarca. Njegovo dejstvo je nad zajedničkim resursima vas i vašeg partnera, kao što su, prihodi, nasledstva, zajmovi i slično. Pluton se uvek zalaže za promene i ne prihvata negativan odgovor. Sa te strane gledišta, lakše vam je da učinite ono što on traži od vas nego da se pokušate odupreti nečemu što će se i onako dogoditi. U ovom delu Pluton traži od vas i da se zalažete za vašu finansijsku sigurnost. Vratite sve dugove, manje trošite i manje ili nikako se ne zadužujte i ulažite u štednju. Takođe, ako imate, proverite vaše polise osiguranja. Veoma je bitno da sve ovo radite zajedno sa vašim partnerom i da zajedno donosite odluke. Nikako se ne izlažite nepotrebnom riziku, jer Pluton zna da donese i velike gubitke.
    Od kraja februara pa do sredine marta, od sredine juna pa do prvih dana jula, gledajte da ne donosite bilo kakve bitne odluke na duge staze, jer možda nećete moći da razmišljate kako treba ili možda nećete imati potrebne informacije za donošenje odluka, a mogući su i problemi u komunikaciji. Naravno, u ovim periodima izbegavajte i potpisivanje dokumenata.

SAVET

    Pošto imate velike planove i ne možete sve sami, potrebna vam je podrška, zato je pronađite. Pošto želite da steknete solidnu finansijsku poziciju, treba da stvarate, ne obazirući se na konkurenciju, a u borbi koristite samo dozvoljena sredstva. Uspeh koji napravite na tuđu štetu biće vam kratkoročan. Korektno i odgovorno se ponašajte i tada ćete imati veliku podršku saradnika i poslovnih partnera i stvoriće se mogućnosti za uspešne ugovore. Iskoristite sve šanse koje vam se pruže. Izbegavajte nervozu i ishitrene zaključke, ulaske u nejasne poslove.
    Shvatite da ste sami kreator sopstvene budućnosti. Gledajte da pravilno usmerite vašu energiju da biste izbegli osećaj nelagodnosti. Bavite se suštinom, otkrijte prave vrednosti, birajte kvalitet a odbacite bezvezne probleme. Treba da date svoj maksimum, da pokažete svu svoju kreativnost.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Blizanci Januar 2022: Treba da započnete godinu sa punom snagom na radnom mestu jer ćete imati dosta zadataka. Ako date sve od sebe, željeni ishod neće izostati. Takođe, odlično ćete se nositi sa svim izazovima koji se pojave u vašem životu u ovom periodu. Bićete energični i sa lakoćom ćete privlačiti suprotni pol.

■ Blizanci Februar 2022: Imaćete veće ambicije da završite vaše projekte, a ostvarićete ih pod uslovom da budete odgovorni. Morate biti pažljivi da usled vaše razdražljivosti ne dođe do sukoba sa vašim partnerom. Usmerite energiju na uspostavljanje dobrih odnosa sa njim. Gledajte da eliminišete nagomilani stres.

■ Blizanci Mart 2022: U ovom mesecu se od vas očekuje da budete dosledni u onom što govorite i što nekom obećavate. Ne bi valjalo da budete uhvaćeni u nekoj laži. Finansijska situacija je odlična. Možda stupite u ljubavnu vezu sa nekim koga odavno poznate.

■ Blizanci April 2022: Vaše samopouzdanje i istrajnost u namerama su vaš put prema uspehu. Nemojte dozvoliti da vam nervoza u vašim postupcima poljulja sadašnju poziciju. Odličan mesec da ojačate vaša prijateljstva. Imate potreban optimizam, kao i žudnju za avanturom. Možete imati uspeha u nalaženju novog posla.

■ Blizanci Maj 2022: Možete početi sa novim poglavljem u vašoj karijeri, šanse su na vašoj strani. Možete biti unapređeni ili možda dobijete bolji posao. U ljubavi ćete imati odgovor na signale sa od druge strane. Ovo je za vas mesec pun harmonije i senzualnosti.

■ Blizanci Jun 2022: Ovo je mesec gde ćete se dosta odmarati i praviti nove planove za leto. Osetićete kako život može da bude lep. Neki ljudi će od vas tražiti savete u ovom periodu. Izbegnite neslaganja sa ljudima da biste eliminisali moguće probleme.

■ Blizanci Juli 2022: Vaša energija je na maksimumu. Imaćete razne mogućnosti za putovanja, za upoznavanje ljudi, nova saznanja i napredak u životu. Želećete da budete u centru pažnje i da vas svi slušaju šta pričate. Pazite da ne budete uključeni u neke rizične ljubavne avanture.

■ Blizanci Avgust 2022: Neprestano ste u pokretu i radnim aktivnostima. U ovom mesecu pravite neke planove za finaliziranje nekog projekta, a možda i prodaju imovine. Pazite da ne uđete u neke finansijske brige izazvane materijalnim problemima. Mogući poslovni izazovi.

■ Blizanci Septembar 2022: Vrlo povoljan mesec za sve koji se bave učenjem. Takođe, bićete veoma razigrani, senzualni, skloni flertovanju i novim iskustvima u ljubavnom životu. Ako ste u vezi, pazite da to ne izazove nepotrebne tenzije i sukobe.

■ Blizanci Oktobar 2022: Bićete veoma krativni i pokazivaćete veliku naklonost za druženje sa suprotnim polom. Oni koji su već u vezi, gledaće da daju jedan novi nivo svojoj ljubavi. Pažljivo proučavajte ugovore i pazite šta potpisujete.

■ Blizanci Novembar 2022: U ovom mesecu vaš fokus se sa ljubavi i romatike prebacuje u poslovne sfere i traženje mogućnosti za veću zaradu. Možda ćete zajedno sa nekim započeti posao. Imaćete priliku da transformišete neke oblasti vašeg života, a pre toga sve dobro istražite i proverite u kom pravcu želite da idete.

■ Blizanci Decembar 2022: Vaša emocionalna bliskost sa partnerom se pojačava, jer ćete biti mnogo obazriviji prema njemu. On vam pruža podršku na svim poljima. Ako ste sami, tada ćete imati velike šanse da nekoga upoznate jer ćete se mnogo više kretati u društvu i bićete veoma privlačni za suprotni pol. Pripazite, jer su mogući razni troškovi na neke luksuzne stvari.

   RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA