vrh
Meni

Godišnji Horoskop Za Blizance
2021. Godina


   Prilagodljivi, ali promenljivi i nestabilni... Bezbrižni i teže promenama. Prema partneru su hldno ljubazni, a sami vole da koketiraju. Neozbiljni su, dosata emeotivni, vole ljubav. Nisu sposobni za neku ozbiljniju i trajniju vezu, jer im je duh nestalan i avanturistički nastrojen.
    Kada se Blizanci zaljube, postaju nežni i verni svojoj ljubavi. Blizanci su izvrsni zabavljači koji imaju izražen smisao za humor i sitne dosetke koje mogu da razbiju i najnelagodniju situaciju. Upoznati su sa najnovijim zbivanjima. Udvaraju se vrlo inteligentno, dozvoljavajući partneru da se oseća sigurnim i vrednim...


UVOD

    Vi ste nemirni i stalno u pokretu i ova godina vam nudi veliku šansu da oslobodite vašu energiju na najbolji mogući način po vas. Pogotovo je povoljno vreme da unapredite i poboljšate vaše znanje i veštine. Ova 2021. godina dolazi sa mnogim promenama, i to uglavnom u vašem društvenom životu. Obavezno svoje najbolje prijatelje držite blizu sebe ali isto tako nemojte se ustručavati da se oslobodite prijateljstva koje vam nanosi štetu i ne prija vam. Provodite što više vremena sa porodicom i ljubavnim partnerom. Ako vaš društveni život bude kako treba, tada će vam i cela 2021. godine proteći u najboljem redu.
    Ovo će biti veoma specijalna godina u kojoj ćete biti zadovoljni uz podršku srećne zvezde. godina u kojoj ćete biti srećni uz podršku sreće, pa će čak i mnogo manje prepreka koje su vas dosada pratile. Ovo će biti godina u kojoj će Blizanci staviti tačku na mnoge stare stvari i početi iznova. Ove godine Blizanci će svoje ciljeve postići diplomatskim ophođenjem prema drugim ljudima. Ako uđete u sukob, to će vam doneti nepotrebne nevolje. U vašem poslu morate biti pošteni i iskreni. Jupiter i Saturn će vam pomoći kod novih projekata. Jupiter će vam pomoći da uspete u svojim projektima, dok će Saturn biti zadužen da vas drži prizemljenima. Ali, uspeh će vam biti osiguran samo ako imate konkretan plan delovanja.
    Vaša ljubavna veza će ove godine imati podršku Marsa i Venere, tako da će svi problemi u njoj biti rešeni. Uticaj Marsa će vam pomoći da zadržite dobrim svoje zdravlje tako što će vas prisiliti da vežbate. Mars će biti u Vagi otprilike u prvoj polovini 2021. godine, pa do kraja jula. Ovo će vam pomoći da u ovom periodu poboljšate svoje odnose sa decom i mlađim delom familije. Bićete kreativniji i raspoloženiji i možete dobiti pohvale od rodbine zbog vašeg odnosa sa malđim delom porodice. Ove godine vaš društveni život će vam biti od velike podrške. Ovo je savršeno vreme da zatražite savet od svojih prijatelja kad god vam zatreba. Vaši prijatelji će vas sigurno podržati na sve moguće načine.
    Vaši odnosi sa prijateljima će verovatno postati dublji nego što su bili ranije. Jupiter će ući u Lava sredinom jula. Ovo će vam pomoći da poboljšate vašu komunikaciju i ovo je odlično vreme za izlazak i upoznavanje novih ljudi. Ovi novi ljudi koje upoznate mogu vam omogućiti razne nove prilike i šanse u životu. Sve u svemu, ova nova prijateljstva će vam doneti dobre stvari.
RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

    Reč retrogadan, što bi značilo 'da ide unazad' nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.
    Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.
    Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.
    Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali - samo ako ste pažljivi.
    Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA  RADITE:

Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate - jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!
Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

    Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.
    Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
Planirajte da se malo 'otkačite' od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE DA RADITE:

Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period - što jednostavnije to bolje po vas.
Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

■ 30. Januar 2021. (Vodolija) – 21. Februar 2021.(Ribe)
■ 29. Maj 2021. (Blizanci) – 22. Juni 2021. (Blizanci)
■ 27. Septembar 2021. (Vaga) – 18. Oktobar 2021. (Vaga)

ZDRAVLJE

    Ova 2021. godina trebala bi biti prilično dobar period kada je u pitanju opšte zdravstveno stanje Blizanaca. Iako ste se možda poslednjih godinu dana osećali iscrpljeno, ove godine bićete u vašem najboljem izdanju, a sve zahvaljujući jačanju Marsa. Planete će vas voditi u pridržavanju uravnotežene ishrane i zdravog režima treninga i vežbanja. Neće biti nekih većih planetarnih poravnanja koja mogu uticati na vaše opšte zdravlje i blagostanje ove godine. Zato slobodno možete uživati u periodu odmora i podmlađivanja. Bavite se sportom i rekreacijom koji su po vašem ukusu. Održite vaše društvene i moralne vrednosti na visokom nivou. Takođe, pojačajte imunitet na sve moguće načine. I vežbanjem i biljnim preparatima i pravilnom iskranom, ali i čistom psihom, meditacijom i molitvom.
    Kako su stres i napori manje izraženi u ovom periodu, vaši nervi, kao i probavni organi koji obično znaju biti slabi, sad će biti dobri. Međutim, ne preterujte sa začinjenom hranom. Najpametnije bi bilo kada biste uzimali što više svežih proizvoda, a što manje koristili gotovu hranu, pogotovo onu brzu.
    Jupiter ove godine ima veliki uticaj na vaš znak. Donosi vam i fizički i mentalni rast. Ovo vam može pomoći da poboljšate svoje mentalno zdravlje i povećate svoje znanje nekim dodatnim obrazovanjem. I vaše fizičko zdravlje će takođe zabeležiti određeni napredak, a vi se posebno pobrinite za to da dodatno vežbate tokom retrogradnog Merkura 2021. godine.
O VAMA OVE GODINE

    Ove godine planeta ima veliki uticaj na vašu maštu. Verovatno ćete biti u iskušenju da negde otputujete ili da isprobate neke nove stvari. Takođe ćete se osećati mnogo kreativnije nego što je to uobičajeno, što vas može podstaći da se bavite nekim novim hobijem ili naučite neki novi jezik koji vas privlači. Zvezde vas u 2021. godini podstiču da se oslobodite prošlosti koja vas možda pritiska. Ne dozvolite da vas bilo šta iz prethodnih godina koči i sprečava vaš napredak u ovoj godini. Ovo nije godina za povratak na neki stari posao, za povezivanje sa bivšim partnerima i slično.
    Ova 2021. godina biće godina prosperiteta i dobre volje za Blizance. Imaćete dobre veze i napravićete nove korake u svom profesionalnom životu. Mnogo prilika dolazi na vaš put, vaše je da ih ugrabite. Blizancima se savetuje da ostanu strpljivi i da se uklope u svoje okruženje. Treba da razumete u potpunosti vaš položaj u društvu oko vas. Donesite mudre odluke jer je povoljan trenutak za donošenje nekih važnih životnih odluka koje ne treba da odlažete za kasnije.
    Vaš vladar je planeta Merkur, a kada je on retrogradan, vi se osećate neupadljivo. U 2021. godini to će biti od kraja Marta do sredine Aprila kada donosi više promena u vaš život i traži od vas da pažljivo proučite vaše fantazuiije, zatim od kraja Jula do sredine Augusta, kada možete imati lošu komunikaciju i probleme sa vašim planovima, i od sredine Novembra do početka početka decembra, donoseći vam moguće probleme u poslu i vezama. Od posebne je važnosti da budete prilagodljivi i da sebi date vremena i da budete mnogo strpljiviji kako sa drugima tako i sa samim sobom sve dok je Merkur u retrogradnom hodu.
    Blizanci mogu započeti godinu dolaskom nečeg novog u vaš život. To može biti prijatelj, nova ljubav ili rpđenje deteta ako ste u braku. Ova godina za vas donosi nove početke. Možda ćete osećati određenu zabrinutost za budućnost i misliti o nekim potencijalnim problemima, ali to sve može biti povezano sa vašim umom, tako da kada smirite um i sredite misli  i vaši problemi mogu nestati. Trebate u ovoj godini biti prizemljeni i živeti dan za danom, živeti i uživati u svakom trenutku. Pokušajte da se prilagodite svom vazdušnom elementu i videćete da će sve teći mnogo lakše.
    2021. godina za Blizance može tražiti da uložite više koncentracije na pokušaje da stvorite više bliskosti i stabilnije veze sa ljudima u vašoj okolini. Možda ćete morati da iz vašeg života izbacite neke ljude sa kojima više ne osećate čvrstu vezu kao pre.
    Vaše interesovanje za duhovna stvari i čišćenje vašeg uma počinje od februara kada planeta Mars dolazi 22. u znak Bika. Vaša želja za ljubavlju podstiče vas dakod vas želju da potražite partnera, vi postajete društveni i aktivni, bavite se svojim hobijima i stvarima koje volite. Kako planeta Venera ulazi u znak Riba 17. marta, tako i vi vidite šansu za napredak zahvaljujući vašim kreativnim idejama. U aprilu, Venera dolazi 10. u znak Ovna, a to za vas znači ulazak u finansijsko i poslovno odlično vreme a vi možete sebi dati vremena da istražite i vidite sveta. Iz nekog vašeg prijateljstva može da se rodi ljubav. Vaše samopouzdanje raste a novac počinje da vam pristiže.
    Vaš nagon za istraživanjem prirode i povezivanjem sa svetom prirode vrlo je jak kako planeta Venera bude ušla u znak Blizanaca 29. maja. Ljubav i finansije su tada na vrhuncu. Razvićete veliko interesovanje za razne izvođačke umetnosti i kreativne stvari, ali pojaviće se zatišje u vašom entuzijazmu i motivaciji kao i potrebnoj energiji. Vaš um biće uzbuđen svime i svačim i pazite da jednostavno ne izgorite ako ne uspete da se fokusirate na bitne stvari.
    Kada planeta Merkur dođe u znak Raka 22. juna vaša finasijska strana je jaka ali možete trošiti više nego obično. Imajte na umu ono što vam je neophodno a odbacite ono što vam nije potrebno. Mesec Jul je odlično vreme za investicije i druženje sa prijateljima. Kad Venera 11. avgusta dođe u znak Device možete se zaljubiti u nekoga uzbudljivog i zabavnog. Najverovatnije ćete napraviti spisak svojih obaveza koji će vam omogućiti da obavite sve što je potrebno. Neke promene koje traže pažnju od vas dolaze u vaš lični život. Kako Merkur dolazi u znak Vage 2. septembra, ovo je odlično vreme da svoju pažnju usmerite na praktične stvari i metode koje će vas mentalno i emocionalno smiriti i ohrabriti vas da pronađete ravnotežu u životu. Sve ovo može doneti sjajno blagostanje. Kraj godine donosi uspeh, slavu i finansijski prosperitet i otkrićete i da vaše samopouzdanje ponovo raste dolazskom Merkura u znak Škorpije 2. novembra.
    Možda ćete godinu završiti sa malo lenjosti i nedostatkom motivacije, ali podržaće vas drugi i osećaćete se prijatno uz njihove savete. Otkrićete da vaša prijateljstva i romanse postaju snažno povezani i na kraju godine osećaćete se zadovoljno i sigurno koga želite da primite u svoj svet.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Blizanci Januar 2021: Januar je pogodan mesec za samo ispitivanje, posebno kada je reč o vašim odnosima. Razmislite šta želite od ove godine i napravite svoje planove i ciljeve shodno vašim željama. Blizanci koji se bave samostalnim poslom još ovog meseca mogu da otpučnu i da završe posao koji je sklopljen odmah posle praznika.

■ Blizanci Februar 2021: Februar vam donosi bistar um i ovo je savršen mesec da pronađete ravnotežu između posla i vašeg društvenog života koja može potrajati tokom cele godine. Nesviđa vam se što kolege sa posla koje, između dobrih stvari o vama, misle i da ste dosadni, ali bolje pređite preko toga nego da se upustite u neka dokazivanja kako nisu u pravu.

■ Blizanci Mart 2021: Mart vam donosi još više energije nego što ste imali u februaru. Savet vam je da ovu energiju fokusirate na vašu karijeru a to može pomoći da poboljšate i svoje finansijsko stanje.Trebalo bi malo da se opustite jer ništa nije neiscrpno, pa tako ni vaša pokretljivost.

■ Blizanci April 2021: Aprilom vlada planeta Merkur, a on vas podstiče da provodite više vremena sa svojim najdražima u porodici kao i sa prijateljima. U isto vreme, potrudite se da ne izgubite korak sa vašim poslovnim ciljevima kao i sa finansijama. Niste u najboljim odnosima sa postojanošću, ali koji to Blizanac jeste.

■ Blizanci Maj 2021: Maj je odličan mesec da se fokusirate na vaš ljubavni život i vašu komunikaciju sa drugima. Pokušajte da zanemarite vaše partnere iz prošlosti i usredsredite se na svog sadašnjeg partnera ili pronalaženje novog partnera ako niste u vezi trenutno.

■ Blizanci Jun 2021: Jun mesec je mesec kada treba da pazite na svoj novac, a takođe i da se usredsredite na kreativne poduhvate. Nemojte dozvoliti da uticaj Jupitera uzrokuje previše nekih frustracija kod vas. Možete ući u neki novi interesantni radni projekat koji ćete uspeti da okončate krajem ovog ili početkom sledećeg meseca.

■ Blizanci Juli 2021: Jul je meseca kada takođe treba da obratite pažnju na vaše finansije. Fokusirajte se na vaše veze, kako romantične tako i one čisto platonske. Blizancikoji se nisu angažovali u ljubavi imaće burne dane obeležene intenzivnim osećanjima i strastima.

■ Blizanci Avgust 2021: Avgust vam donosi novu pozitivnost u život. Što više vremena provodite sa svojim prijateljima i voljenima, to ćete se bolje osećati. Posebno izbegavajte izolaciju ovog meseca. Možda ćete biti više zainteresovani za aktuelne modne trendove, vas budžet može ograničiti u eventualnim željama za kupovinom nečega što bi ste želeli.

■ Blizanci Septembar 2021: Septembar je još jedan mesec za samo ispitivanje, tako da, provedite prvu polovinu meseca fokusirajući se na samog sebe. Drugi deo meseca provedite poboljšavajući svoje veze, posebno one sa porodicom. Pošto ste večita deca, možete bez griže savesti dozvoliti sebi neke neozbiljne ispade i u poslu i u privatnom životu.

■ Blizanci Oktobar 2021: Oktobar je mesec kada trebate da se fokusirate na vaše veze, kako ljubavne tako i one sa porodicom. Ako se svesno ne usredsredite na ovo, misli će vam odlutati na drugu stranu i propustićete druženje sa njima, što može negativno da utiče na vaše veze. Na poslu možete imati sitna nerviranja, pošto ništa neće ići kako ste planirali, pa ćete morati da uložite dodatne napore.

■ Blizanci Novembar 2021: Novembar vam može doneti povećanu osetljivost, što sa druge strane može negativno uticati na neke vaše slabije veze. Pokušajte da se bavite
nekim hobijem da biste se opustili i oraspoložili. Bićete u prilici da sebe počastite nekom obnovom garderobe.

■ Blizanci Decembar 2021: Decembar će biti miran mesec i savršen za pravljenje planova za sledeću godinu koja je pred vama. Razmislite koje biste promene mogli da napravite, posebno u pogledu vašeg društvenog života, a u jednom društvu zablistaćete zahvaljujući vašoj duhovitosti. Takođe, izbećićete nametanje jedne dosadne osobe do koje vam nije stalo.

     RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT  NAJBOLJA WEB SKOLA
Povratak Na Vrh Strane