Naslovni baner
Najnovije vesti -Vesti -NAJNOVIJE VESTI IZ SRBIJENAJNOVIJE VESTI IZ CRNE GORENAJNOVIJE VESTI IZ BOSNE I
HERCEGOVINENAJNOVIJE VESTI IZ HRVATSKENAJNOVIJE VESTI IZ
MAKEDONIJENOVICE IZ SLOVENIJE IN TUJINEVESTI IZ SVETAVESTI IZ SPORTATV PROGRAMI BALKANSKIH TELEVIZIJA
Meni

Bik Godišnji Horoskop Godišnji Horoskop Za Bikove - 2023. Godina

   Rođeni u znaku Bika imaju tvrdu glavu i meko srce. Oni su, sa jedne strane, racionalni i praktični, sa izraženim smislom za materijalne vrednosti. Međutim, druga strana Bikovske prirode je vrlo osetljiva, romantična i sentimentalna.

    Na prvi pogled ove dve suprotnosti su nespojive, ali Biku je potrebna sigurnost da bi se opustio i dozvolio svojim emocijama da se rasplamsaju. Bik nije impulsivan, veoma je strpljiv i oprezan, ali je zato vrlo istrajan u svojim namerama.
    Pogledajte godišnji horoskop Bikova za 2023. godinu.

UOPŠTENO

    Što se tiče karijere, možda ćete imati neka velika iznenađenja i neke velike promene ove godine. Bikovi vole prirodu, životinje, prave baštu i veoma su srećni ako mogu da rade na svojoj zemlji. Prošla godina je bila prilično srećna zavećimnu Bikova. Većina planeta vas je ili ostavljala na miru ili je bila u harmoničnom odnosu prema vama.
    Postojao je veliki fokus na vaš posao i karijeru i čini se da su ove oblasti uživale u uspehu, a nastaviće da to čine i ove 2023. godine. Ipak, neke važne promene su izgledne za 2023. godinu, posebno u drugom delu godine. Uspeh u karijeri može da optereti vaš dom i porodični život. Moraćete da preuzmete više odgovornosti za vaš dom i porodicu.
    Zdravlje je bilo prilično dobro 2022. i biće dobro tokom većeg dela 2023., ali moraćete da počnete da budete oprezniji sa trošenjem svoje energije. Moraćete da sagledate svoju situaciju, odlučite šta je zaista važno za vas i fokusirate se samo na one stvari koje su bitne za vas.
    Ljubav nije bila veliki prioritet u 2022, ali to se menja ove godine. Jupiter će pokrenuti srećan i aktivan društveni ciklus. Ovo će trajati sve do 2024. godine, tako da je ljubav u vazduhu. Bikovi koji su bili sami će stupiti u vezu, a moguće i u brak. ​​
    Verovatno će poslovna partnerstva i zajednička ulaganja biti dobri. Po pitanju karijere, mnogi od vas će pronaći svoj put. Bićete u mogućnosti da ostvarite svoju karijeru iz snova, kao i posao iz snova. Pronaćićete oblasti koje vas vode ka uspehu i ličnom zadovoljstvu. Ovaj trend se nastavlja i ove 2023. godine. Karijera i ljubav će verovatno biti najuzbudljivije i najsrećnije oblasti u vašem života ove godine. Tamo gde je 2022. godine vaš fokus bio na umu, treniranju uma i misaonih procesa, usavršavanju vaših komunikacijskih veština, 2023. godine taj fokus će se više pomeriti na vaš emocionalni život i tražiće se od vas da tu oblast dovedete u red.
    Najvažnija interesovanja u 2023. godini su komunikacija, intelektualna interesovanja, dom, porodični i emotivni život, lična transformacija, otplata duga, karijera, prijateljstva i grupne aktivnosti, duhovnosti. Najviše ispunjenja u ovoj godini doneće vam duhovnost, zdravlje i rad, produktivnost, ljubavne, romantične i društvene aktivnosti.
    Početkom godine teško se snalazite sa Venerom u Vodoliji. Ta odvojenost u ljubavi vas uznemirava i nervira, ali  prolaskom Venere u znak Riba u vaše ljubavi se vraća zdrav razum. Ovo vas povezuje sa ljudima sa kojima imate zajedničke sklonosti i oni će raspršiti sve nesporazume u ljubavi. Između marta i aprila, iskreno poverenje se ponovo uspostavlja, te vaša ljubav počinje iznova.
    Ove godine, ako ste u stanju da upravljate svojom posesivnošću i svojom poznatom Bikovskom tvrdoglavošću, vaše ljubavi će ponovo dobiti zamah, osećanja i udobnost koju su izgubili na tom putu. Početkom marta oslobađate se pritiska. Vaš napredak biće jednostavniji. Vaši kvaliteti i kompetencije vraćaju poštovanje kod vašeg okruženja. Više ne morate da ulažete toliko napora da biste uspeli, a prolazak Jupitera u vaš znak najavljuje novi početak. Ovi prilivi energije inspirišu vas za nove ideje i posebne projekte. Pronalazite u sebi novi optimizam zbog kojeg želite da preduzimate stvari u svoje ruke i da stvarate. Ukratko, Jupiter će da vrati smisao vašem postojanju.
    Uran vam pomaže da reformišete ono što treba da bude. Sa Saturnom vaš napredak dobija korisnu podršku, nadoknađujete izgubljeno vreme. Sa odlaskom Saturna, pronalazite svoj spokoj i svoju prirodnu smirenost. Stvari shvatajte opušteno.
    Da biste sačuvali svoj fizički i mentalni ton, nemojte samo da lenstvujete i da ništa ne radite. Selo, priroda, baštovanstvo, seoske šetnje, vožnja biciklom, učiniće vam najveće dobro ove godine. Uzimajući u obzir dobre savete koji su vam dati i slušajući svoju intuiciju, imate sve šanse na svojoj strani da ostvarite svoje ambicije, a možda i nešto više od toga, sve zavisi od vas.
    Nagovešteno je dobro stručno usavršavanje za prvi kvartal godine. Između maja i jula 2023. vaša karijera dolazi u fokus. Venera u Vodoliji tokom januara 2023. donosi neke probleme u vašem ljubavnom životu, međutim njen prelazak u Ribe, vodeni znak koji je obitavalište Jupitera, povratiće vaše poverenje u ljubavne potrage. Tada biste mogli bolje da se povežete sa ljudima.
    Ove godine planete sigurno podržavaju profesionalni život ljudi Bika. Ove godine očekuju ih fenomenalan rast zahvaljujući postavljanju Jupitera i Urana u matičnom znaku. Sreće i veselje u kući ima mnogo ove godine. Za Bika bi ove godine bilo više izvora prihoda. Oni koji su u biznisu, smatraće da je ova godina pogodna za proširenje posla. Budite spremni da podnesete neke troškove zbog vaših obaveza na društvenoj strani. Bikovi mogu planirati neke dugoročne investicije ove godine.
 Sredinom godine bi došlo do velikog porasta vašeg toka finansijskih sredstava. Ovo je dobar trenutak da date prioritet svojim ambicijama i ostvarite dobar početak.
    Energetski nivoi Bikova bi bili odlični tokom godine. Ova 2023. godina bi bila povoljno vreme da se ponovo povežete sa svojom porodicom i prijateljima, naravno, ako ste daleko od njih. Ove godine biste mogli da uspostavite neke dobre veze u životu. Bikovi bi za sada trebalo da ostanu fokusirani na svoje odnose i da se otarase svoje tvrdoglave prirode.
    Studenti Bikovi će 2023. godine imati uspeha u svim svojim obrazovnim aktivnostima. Jupiter, planeta znanja i mudrosti, pobrinuće se da ovaj period bude povoljan za studente. Oni koji teže visokim studijama takođe bi smatrali da je vreme povoljno za to. Tranzit Jupitera u vaš znak u maju dodatno poboljšava vaše obrazovne izglede. Takođe, Bikovi koji završavaju studije ove godine će pronaći odgovarajuća mesta koja su veoma isplativa.
    Kada se završi prvi kvartal, pritisak u vašem porodičnom životu popušta, pa ćete imati pažnju i osetićete dobru volju članova vaše porodice. Kako Jupiter, signifikator za porodicu, ulazi u vaš znak u maju, došlo bi do novog početka u vašem porodičnom životu. Osećaj optimizma će preovladati, jer Jupiter donosi novo značenje vašem porodičnom životu. Kako Uran takođe ovu godinu provodi u vašem znaku, dogodiće se neke velike reforme u vašem porodičnom životu. Saturn takođe pomaže vašim domaćim aktivnostima.
    Međutim, tokom godine nećete moći da date sve od sebe u svom ličnom životu, jer će vaša poslovna aktivnost uzeti veliki deo vašeg vremena. Vaš društveni život se poboljšava. Postoji verovatnoća rođenja deteta u porodici. Predstoji prilično povoljna godina za momke Bikove koji su skloni putovanjima. Sva vaša putovanja će se na kraju pokazati isplativim i zadovoljavajućim. Početak godine donosi putovanja u inostranstvo, a neki ove godine mogu i da otputuju u svoje rodno mesto, ako su daleko od njega.
    Za Bika je 2023. godina veoma povoljna za razne kupovine i prodaju, kuća, zemljišta i vozila. Međutim, savetuje se da budete oprezni u svom poslu i da budu svesni lažnih poslova i lažnih prijatelja. Posebno neke velike poslovne ponude treba prihvatiti sa dvostrukim oprezom tokom godine. Godina 2023. može biti povoljna godina za religiozne aktivnosti Bikova. Bićete skloniji religioznim delima, kao i društvenim i dobrotvornim radom. Ove godine ćete dobro služite svojim duhovnim učiteljima. Ako ste u mogućnosti, donirajte u dobrotvorne svrhe.
    Sve u svemu, ove godine vas očekuje fenomenalan rast, zahvaljujući postavljanju Jupitera i Urana u vaš znak, a , kombinovani aspekt Jupitera i Saturna donosi dobrobit u vaš posao. Do maja pripazite na neželjene troškove. Vaša vladajuća planeta Venera se stara da volite i da budete voljeni od strane partnera. Uglavnom, sledi godina blagostanja za Bikove.

LJUBAV

    Momci Bikovi bi mogli početkom godine da se sretnu sa nekim nevoljama i privremenom razdvojenošću u ljubavi i braku. Međutim, kako godina odmiče, situacija se kreće na bolje. Odnos sa partnerom postaje bolji, uz bolje razumevanje i posvećenost sa obe strane. Sredina godine bi mogla ponovo doneti nesklad u vašem ljubavnom životu ili braku. Ako se odreknete svoje poznate bikovkse tvrdoglave prirode, biće mnogo bolje za vas u privatnom životu. Pored svega, ovo je generalno gledano, dobra godina u smislu braka ili ljubavi za Bika. Planeta Venera kao vaš vladar osigurava da ste voljeni i da uzvratite ljubav svom partneru.
    Oni koji su sami, mogli bi da pronađu svog idealnog partnera i svoju srodnu dušu tokom ove godine. Da bi to rešili, savetujemo im da više izlaze iz kuće. Međutim, početak i sredina godine predstavljaju neke probleme u vašoj ljubavi i braku. Ako ste tolerantni prema svom partneru, onda se uz bolje razumevanje vaša ljubav ili brak mogu vratiti na pravi put. Na vama je da učinite da vaša ljubav ili brak uspeju tokom godine. Bikovi koji su duže u vezi, gledaće na svoje partnere iz drugog ugla, veza će dobiti novu svežinu i odlučiće da se venčaju. Žene Bikovi bi mogle ove godine da donesu dete na svet. Ove godine, ljubav je definitivno područje gde su moguća poboljšanja za vas. Napredak se primećuje, a pogotovo u mesecima avgustu i septembru, dok maj mesec može biti mesec nekih promena.

KARIJERA POSAO I NOVAC

    Sam početak godine je odličan period za vaš posao i izglede za karijeru. Ako se bavite privatnim biznisom, kombinovani aspekt Jupitera i Saturna će vam doneti napredak, ali mogu doneti i neke troškove zbog kupovine kuće, zemljišta ili ulaganja u sadašnje mesto stanovanja. Imaćete dobru saradnju sa kolegama na radnom mestu ili vaših radnika, ako imate sopstvenu firmu. Možete imati i blagonaklonost nadređenih, ako i dobiti dobre savete od starijih i iskusnijih kolega. Porodica će vam biti velika podrška u karijeri. Saturn može da vas dovede do unapređenja i povećanja plata za one u javnoj službi. Međutim, tranzit Jupitera u maju bi mogao da ometa vaš napredak u karijeri na neko vreme. Ne preduzimajte nikakve ishitrene akcije, već idite polako, a o svemu dobro razmislite.
    Ova 2023. godina biće prosečna kada je u pitanju vaš profesionalni učinak. Neće biti velikih uzleta, ali ni padova. Tako da, gledajući na sve ovo, ova godina može biti pravi trenutak da usavršite svoje veštine i naučite nove tehnike u oblastima vašeg interesovanja. Sredina godine može da donese neke pozitivne pomake u vašem profesionalnom životu. To je takođe period u kome ćete trebati da donesete odluku da li da nastavite svojim sadašnjim putem ili da krenete nekim novim putem. Ako menjate svoje planove i svoj put, nemojte se plašiti, nešto sjajno se sprema za vas tokom cele godine. BIkovima se savetuje da nastave da vredno rade i da ne klonu duhom. Neke bogate nagrade za vaš trud su na vidiku na kraju godine. Do tada, možete naići na mnoge prepreke, kada će vaši narvi biti na ispitu i pitanje je da li će moći da se nose sa svim tim. Sada je neophodno da budete uporni i da zahtevate ono što verujete da zaslužujete. Možda će neki od vas da promene posao u 2023. godine, ako vam je dosadašnji dosadio ili ako nađete nešto finansijksi isplativije.
    Poslednjih meseci u godini treba da pokažete više ozbiljnosti i da ne mešate svoj lični i profesionalni život. Do neke promene u profesiji moglo bi doći početkom godine. Period od početka februara pa do treće dekade marta je vreme kada treba da preduzmete više aktivnosti u vašem poslovnom sektoru da biste ostvarili odličan napredak. Više poslovnih mogućnosti imaćete u periodu jun - jul. Blagotvorne planete Jupiter i Venera pobrinuće se da vaš novčanik bude pun veći deo godine. Međutim, od Bikova se traži da obuzdaju svoje troškove i izbegavaju ekstravagantan način života, jer nevolje zbog nepažnje vrebaju oko vas. Bilo bi bolje da se pridržavate svojih budžetskih planova i da nešto i uštedite. Pregovori koje vodite se nastavljaju sve dok se ne potpiše važan ugovor ili se donese odluka sredinom godine. Od kraja novembra do decembra imate podsticaj da godinu završtite na najbolji način, a tokom poslednjeg kvartala godine, očekujte i neke neočekivane dobitke.

ZDRAVLJE

    Opšte zdravlje i dobrobit Bikova bi bili prilično dobri za celu ovu godinu, znači, mentalno i fizičko blagostanje. Međutim, budite spremni da se nosite sa povremenim manjim tegobama. Bikovi su najverovatnije skloni da dobiju neke zarazne bolesti u ovom periodu, stoga budite oprezni. Do maja, Jupiter bi mogao dovesti do nekih zdravstvenih problema koji bi rezultirali hospitalizacijama. Ali kada pređe u vaš znak u maju, stvari će se promeniti na bolje. Ljudi u znaku Bika očekuju neki problemi sa varenjem tokom godine. Ako se pridržavaju dobrih prehrambenih navika i fizički su aktivni, onda im nikakve nevolje neće naškoditi.
    Ovo bi bila godina opšteg blagostanja za ljude Bikove. Planeta Venera koja vlada vašim znakom, brine se da ostanete u dobrom zdravlju cele ove godine. Bikovima se, međutim, savetuje da budu fizički aktivni kako bi ostali u formi. Takođe bi trebalo da izbegavaju uživanje u začinjenoj i brzoj hrani. Povremeno nađite vremena da opustite živce, nemojte se previše naprezati. Neki Bikovi će verovatno imati poremećaje varenja tokom godine. Ojačajte svoj imuni sistem da biste bili sigurni od svih vrsta infekcija koje se šire oko vas.
    Jedite najviše povrća, brusnicu, cveklu, karfiol, krastavac, spanać, crni luk, rotkvice, bundevu, orasi, pasulj, ren, a posebno izbegavajte tešku hranu i ugljene hidrate. Takođe, neki Bikovi će ove godine će morati ozbiljno da regulišu unos alkohola ili lekova. Ova grupa može biti sklona infekcijama koje su povezane sa oslabljenim imunološkim sistemom. Šećer i slatka hrana mogu biti problem za sve Bikove, ali možete napraviti neke promene u ishrani od aprila do juna što vam može izuzetno pomaći.

ŽENE

    Za žene Bikove, godina koja je pred nama bila bi prilično prosečna, ako ne i manje povoljna za njih. Cele ove godine morate naporno da radite da biste održali korak sa drugima i može se desiti da ponekad vaši napori ne budu adekvatno nagrađeni.
Ipak, nemojte se obeshrabriti, već iskoristite ovaj period da biste usavršili svoje veštine i uradili stvari koje su dugo bile u pozadini i čekale svoj red da budu završene. 
    Početkom godine može vam biti dosadno sa partnerom, ali budite uvereni da to neće potrajati, tak da će, neki prijatan događaj uticati na ponovno rasplamsavanje strasti. Vi ste uvek odani i razumete zlonamerne mahinacije drugih, ali nemojte da intervenišete bez nekog većeg razloga. Ako bude potrebe, vaša reakcija će dovesti stvari na pravo mesto. Profesionalno, vaš posao je možda zanimljiv, ali može da bude previše obeshrabrujući za vas i da vas dodatno iscrpi. Za neke od vas, bilo bi povoljno vreme da se venčate ove godine, ako ste već duže u vezi.

MUŠKARCI

    Ova godina obećava da će biti dobra za muškarce Bikove. Predstoje im neke velike pozitivne promene na polju karijere. Ako tražite unapređenja, povećanje plata ili preseljenje, ova godina vam daje mogućnosti za to.  Kako godina počne, možda će doći do nekih početnih trzavica u vašem privatnom životu, ali onda bi uskoro stvari došle na svoje mesto. Biće mnogo topline i romantike u vašoj ljubavi i braku. Takođe, bićete  blagosloveni dobrim finansijama cele ove godine. Ali, Bikovima se savetuje da izbegavaju ishitrene i oštre odluke i da za sada idu polako.
    U 2023. godini imate šansu da konačno ostvarite svoje ciljeve, da budete prepoznati po svojim kvalitetima, da dokažete ko ste i da pobedite sve prepreke koje vam stoje na putu do uspeha. U ljubavi ste zaštitnički nastrojeni, uvek pazite da ispunite želje vaše partnerke i brinete za njenu dobrobit. Skloni ste da maštate, pre nego da ostvarujete svoje fantazije, jer plašite se da otkrijete svoju skrivenu nestašnu prirodu, ali partner će vam dati mogućnost da shvatite da ste slobodni da se izrazite kako najbolje možete. Nemojte da dozvolite da posao zavlada vašim životom, već provodite više vremena sa svojim najmilijima.

RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

    Reč retrogadan, što bi značilo 'da ide unazad' nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.
    Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.
    Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.
    Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali - samo ako ste pažljivi.
    Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA RADITE:

Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate - jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami.
Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

    Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.
    Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
Planirajte da se malo 'otkačite' od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE DA RADITE:

Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period - što jednostavnije to bolje po vas.
Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

29. Decembar 2022. (Jarac) - 18. Januar 2023. (Jarac)
21. April 2023. (Bik) - 15.Maj 2023. (Bik)
23. August 2023. (Devica) - 15. Septembar 2023. (Devica)
■ 13. Decembar 2023. (Jarac) - 2. Januar 2024. (Strelac)

PERIODI RETROGRADNOG KRETANJA OSTALIH PLANETA:

VENERA
23. Jul 23 2023 (Lav) - 4. Septembar 2023. (Lav)
MARS
30. Oktobar 2022. (Blizanci) - 12. Januar 2023. (Blizanci)
JUPITER
4. Septembar 2023. (Bik) - 31. Decembar 2023. (Bik)
SATURN
17. Jun 2023. (Ribe) - 4. Novembar 2023. (Ribe)
URAN
24. August 2022. (Bik) - 22. Januar 2023. (Bik)
29. August 2023. (Bik) - 27. Januar 2024. (Bik)
NEPTUN
30. Jun 2023. (Ribe) - 6. Decembar 2023. (Ribe)
PLUTON
1. Maj 2023. (Vodolija) - 11. Oktobar 2023. (Jarac)

SAVET

    Vi ste simpatična i senzualna osoba. Više ste primećeni zbog vaše doslednosti nego vašu blistavosti. Što postajete stariji, reči kojima vas prijatelji opisuju su: stabilan, praktičan, stoji čvrsto na zemlji, dosledan, mada ponekad tvrdoglav i krut, umetnički, senzualan i popustljiv. Vi se mnogo brinete za sigurnost i udobnost. Od rane mladosti vas zanimaju novac, imovina i hrana. To je ono kroz čega se izražavate i pronalazite ispunjenje. Posedovanje novca i lepe imovine su neophodne stvari za vaše samopouzdanje i kreativno samoizražavanje.
    Vaša sudbina je da se bavite stvarima fizičke prirode, nekretninama, poljoprivredom, hranom, umetnosti i zanatstvom. Smisao vašeg života je da steknete finansijsku i emotivnost sigurnost. Volite da posedujete stvari. Reč koju puno koristite je 'moje, moja'. Volite da vam bude udobno i da se okružite dobrim životnim stvarima. Da, istina je, vi ste materijalista. To se pokazuje kroz vaše stvari, odeću ... Ono što posedujete je pokazatelj vaše ličnosti i odražava vaš ukus i stil. Morate naučiti da razvijate svoj sopstveni sistem vrednosti i koristite ga. Birajte ono što volite da jedete ili kupujete i naučiti kad je dovoljno. Ako vam je automobil ili dom malo skromniji, vi znate se osećati posramljenim. Kad se osećate nesigurno, postajete posesivni i ljubomorni. Onda jedete mnogo slatkoga. Dobri ste u kuvanju i umetnosti. Zato iskoristite ovo, jer može da vam pomogne u zarađivanju za život.
     Izađite iz svog začaranog kruga, realno sagledajte stvari oko sebe i budite spremni na sve što vas čeka. Ne dopuštajte da vam se iko meša u ono što smatrate svojom intimom, ali i vi poštujte tuđu. Slušajte svoju intuiciju ili unutrašnji glas i sledite svoje snove i ambicije. Mnoge promene dolaze pred vas ove godine, prihvatite ih radosno, jer one mogu da budu vaša odskočna daska na putu ka uspehu.
    Ne budite tvrdoglavi i naučite da se prilagođavate ljudima i situacijama. Dolaze vam bezbrojne prilike, ne dozvolite porodici da ometa vaš profesionalni razvoj. Budite spori u donošenju ličnih odluka, oštre temperamentne odluke vas ne vode nigde osim u začarani krug nelagodnosti.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

Bik Januar 2023: Počinjete godinu osećajući se kao da ste nekako sputani. Neskladne kosmičke energije stavljaju vašu karijeru i uspeh pod pritisak, što može ozbiljno da vas iznervira i poremeti vaše planove. Čuvajte se svojih reakcija oko sredine meseca i ne reagujte u afektu. Pokušajte da se što više prilagodite okolnostima, a posebno izbegavajte da vas nervira ono što niste planirali, jer ili ćete upasti u sukob ili ćete se smiriti i vratiti situaciju u svoju korist.
    Što se tiče vaših ljubavi, ako dozvolite da vaše profesionalne brige preuzmu kontrolu, vaše raspoloženje će vas koštati i zbog toga možete da požalite. Pokušajte da svoje profesionalne probleme ne donosite u vaš dom, jer ako dozvolite da se vaše poslovne brige umešaju u ljubav, one mogu izazvati neka loša osećanja. Venera vam pomaže da lako uredite stvari, a Merkur vam pomaže da upoznate nove ljude i daje vam vremena da naučite nešto više.
    Ovog meseca možda ćete imati utisak da sve ide nizbrdo. Sa finansijske strane, moguće su nepredviđena variranja. Ako morate da iskoristite deo ušteđevine da biste nešto rešili, nemojte previše da brinete, jer će to biti samo privremeno. Pokušajte da izvučete korist iz svega, prepoznajte lekcije koje vam donose neke manje prijatne situacije, koristiće vam kasnije.

Bik Februar 2023: Neskladne kosmičke energije nastavljaju da ometaju vaš napredak, što može da utiće na vašu smirenost i sposobnost rasuđivanja.  U ovom stanju, pre nego što donesete bilo kakvu ishitrenu odluku, odvojite vreme da sve dobro razmotrite, ne jurcajte. Budite otvoreni za druge mogućnosti i verujte da nemoguće može postati moguće, samo ako se dovoljno potrudite i ako verujete. Tada možete da pomeriti granice mogućeg.
    Venera postavlja vaše ljubavi u ona osećanja i zadovoljstva u kojima toliko uživate i u ovoj idiličnoj atmosferi naći ćete poverenje u sebe i u budućnost. Smirite svoju poznatu posesivnost. Shvatite da i vaš partner ima svoje obaveze. Venera stvara povoljne okolnosti da se nešto dobro dogodi, ako želite da ova idila bude dugoročna, nemojte biti previše nametljivi.  Saturn može da koči vašu karijeru, a vi mislite da trenutno nemate sreće. Iako to i nije sasvim pogrešno, ne možete ništa da uradite. Pokušajte da unesete neke nove ideje u vaš način delovanja. Na taj način ćete otkriti da možete napredovati brzo i bez napora.
    Sa finansijske strane, nešto može destabilizovati vaš budžet. U toj situaciji treba da ostanete smireni, jer tako ćete naći rešenje za sve. Bikovi ne vole promene, ali nemojte se uvek boriti protiv njih.

Bik Mart 2023: Neskladne kosmičke energije se udaljavaju od vas i pritisak koji vas je obuzimao skoro da je nestao. Poteškoće koje su bile oko vas, sada napokon ustupaju mesto udobnosti. Ovog meseca ćete pronaći svoja prijateljstva i veze. Vaš partner vam neće dozvoliti da se borite sa gnjavažom svakodnevnog života. Dobijate potrebno samopouzdanje, a vaši projekti koji su bili postrani, sada su ponovo u fokusu. Postepeno, ponovo preuzimate kontrolu nad događajima i pronalazite spokoj koji doprinosi vašem ličnom uspehu i ostvarenju vaših ambicija.
    U ljubavi, nastaje klima nežnosti i razumevanja i imate ljubavni život koji vam najviše odgovara. Svi nesporazumi se rešavaju razgovorima. Iskoristite priliku da ponovo aktivirate neki zajednički projekat koji je bio na čekanju. Nekoga fascinirate svojim šarmom, a i pronalazite ljude sa kojima ste izgubili kontakt. Osećate se prijatnije, a pre svega vraća vam se radna sposobnost. Ovog meseca, ono što vam se činilo kompromitovanim predstavlja se u blistavijem svetlu. Sa finansijske strane, sve je u redu jer radite ono što je potrebno, tako da ste na pravom putu.

Bik April 2023: Povezani ste sa energijama kosmosa i koje vam pomažu da vratite stvari na pravi put. Zainteresovaćete se za projekat koji je ostao nerešen i koji vas podstiče da produbite svoje misli kako biste mogli da ostvarite svoje ambicije. Ovog meseca ste u stanju duha koji vam odgovara i koji je u skladu sa vašim uverenjima. Ljudi koji vas poštuju ponovo se pojavljuju u vašem društvenom krugu.
    Tražite stabilnu vezu i vaše ljubavi moraju dati smisao vašem postojanju. Znate šta želite, a šta više ne želite, zahtevniji ste dosta. Zauzvrat, voljni ste da date najbolje od sebe. Mars vas podstiče da donosite odluke koje imaju za cilj jačanje vaše veza. Ako ste nekome dali obećanje, sada je vreme da ga ispunite. Sada je vreme da prihvatite pozive i predloge za izlaske. Vaše odluke su ispravne, a vaša okolina ih ceni. Međutim, možda ćete se ponovo suočiti sa problemom koji vam je zadao teškoće. Treba da se držite svojih staromodnih metoda i uspećete u vašim namerama. Ali ovoga puta prihvatite neke promene, jer su one neophodne za vaš napredak.
    Što se tiče finansijske strane, ide  dobro. Period je povoljan da neke stvari počnete iznova, tako da je pravo vreme da odložite prošlost u stranu i da krenete dalje napred ne osvrćući se.

Bik Maj 2023: Energije kosmosa daju smisao vašem postojanju, a veze sa onima koji dele vaše vrednosti su sve čvršće. Dolazi do vaše lične ekspanzije, a to će vam dati prilike koje će vas vratiti na pravi put ili vratiti ravnotežu koja je bila narušena. Ovog meseca ponovo dolazi do izražaja vaša ljubaznost i poštovanje u vašem svakodnevnom životu. Stvari izgledaju bolje i možete dobiti više nego što mislite. Osećanja su puna nežnosti i razumevanja.
    Vi ste stena na koju se vaš partner sa poverenjem oslanja. Na kraju meseca, da sačuvate mir, poštedite njihova osećanja eventualnih nelagodnosti. Ako ste sami, kosmičke energije koje se nalaze u prijateljskim znacima stvaraju okolnosti pogodne za susret, tako da bi idila mogla da počne. Ukazuju vam se dugo očekivane prilike zahvaljujući ljudima koji vas dugo poznaju. Dakle, ako vam neko predloži nešto, pažljivo ga razmotritr, jer može da ispuni vaša očekivanja. Ovaj mesec maj obećava da će biti koristan i konstruktivan. Da bi sve delovalo kako treba, razmislite o prošlim iskustvima, što će vas sprečiti da ponovo napravite iste greške.

Bik Jun 2023: Dobijate polet i želju za razgovorom sa partnerom, što će neke stvari da iznese na videlo. Takođe, radite vrlo vredno i efikasno i pokazujete svoje talente. Imate potrebnu volju i jaku energiju za nove poduhvate koje ćete da usmerite na konkretne akcije.    
    Stvari se poboljšavaju iz dana u dan i nude vam se mogućnosti koje imaju za cilj da unesu više udobnosti i stabilnosti u vaš život. Ove šanse su u skladu sa vašim ambicijama, a takođe i sa vašom urođenom prirodom. Ako s pojavi neki problem, rešite ga koristeći sve resurse i nemojte nijedan da odbacujete. Brže ćete dostići svoje ciljeve ako se povežete sa nekom bliskom osobom. Vaše ljubavi su u skladu sa vašim željama, a ovog meseca ne želite da se zadovoljite samo sa ljubavlju.
    Ovog meseca, zadovoljite svoga partnera tako što ćete mu ponuditi ono što su priželjkivali i što će ih ispuniti radošću. Ovog meseca moraćete da se nosite sa odlukama osobe sa kojom ne delite iste ideje. Znajte da ulazak u bilo kakav sukob vam neće pomoći, već umesto toga, posmatrajte ovu osobu kao saveznika. Na taj način ćete uštedeti vreme umesto da ga gubite pojačavanjem svojih rasuđivanja i izazivanjem neprijateljstava. Korist će biti obostrana. Sa finansijske strane nemate brige, osim ako se upustite u neku nepotrebnu potrošnju. Tako da, ostanite prisebni i pazite na novčanik.

Bik Juli 2023: Budite komunikativni i tolerantni. Ako ste u vezi, vaš ljubavni život je poboljšan, a ako niste, moguć je početak nove veze koja ima šanse za uspeh. Onim ambicioznim Bikovima, predstoje poslovni poduhvati koji će rezultovati finansijskim uspehom. Zahvaljujući Jupiteru stvari idu na bolje, mada će vam trebati vremena da to shvatite. Vaše ljubavi, odnosi i vaši projekti dobijaju na značaju.
    U vaš život vraća se ravnoteža koju ste ranije poremetili. Međutim, ako zaista želite da se stvari promene, moraćete da se distancirate od onih stvari i osoba koje vas nerviraju. Ovaj mesec je vreme da usvojite način života koji je vedriji nego inače. Nemojte da postanete sujetni. Tako ćete izazvati divljenje drugih ljudi. Vašim ljubavima je potrebna pažnja, izjave ljubavi, nežnosti i pokloni. Jednostavnost je vaš zaštitni znak. Opustite se i vaše ljubavi će vam se vratiti stostruko. Međutim, pazite da vam veza ne pređe u naviku koja izaziva sukobe. Da biste to izbegli, slušajte svoju intuiciju i ugodite svom partneru.
    Vaš svakodnevni i profesionalni život su sigurni, ali vas uznemiravaju ljudi koji vam prave razne smicalice. Pošto uvek kažete ono što vam je prvo na umu, ne razmišljajući ni malo, vaša popularnost može da opada. Znači, budite odmereniji u svojim rečima. Time će se eventualni sukobi koji smiriti, a i život će vam biti prijatniji. Energije kosmosa vam i dalje nameću izazove sa kojima se možete lako suočiti.

Bik Avgust 2023: Odvojite vreme samo za vas. Ako treba da razmislite pre nego što donesete odluku, uradite tako. U međuvremenu, Mars i Jupiter nastavljaju da podržavaju vašu situaciju, donoseći vam udobnost u kojoj toliko uživate. S druge strane, nesuglasice ponovo mogu da donesu Venera i Sunce u Lavu. Čuvajte se svoje posesivnosti jer se može okrenuti protiv vas, jer ste previše podložni i može vas dovesti u neželjenu situaciju.
    Dok čekate da Venera bude povoljnija, ostanite smireni i možete neutralisati sve ove smetnje. Ovog meseca vreme je da ublažite svoju nepopustljivost. Umirite svoju posesivnost i kada se stvari zakomplikuju, opustite se. Ako budete tvrdoglavi sa svojim ubeđenjima, dovešćete se u veoma komplikovanu situaciju. Treba da se pridržavate određenih ograničenja, ili jednostavno, da popustite zahtevima koji se od vas traže.  Nije teško za izvesti, ali očekujte da ćete proći kroz period neizvesnosti. Iskoristite priliku da razmislite o profilu ljudi koji vam odgovaraju. Kada završite, bićete oslobođeni prepreka koje potkopavaju vaš moral.
    Planete vas vode ka uspehu, pa prema tome, nemate o čemu da brinete. Vašu potrebu za vremenom, da uradite neophodne stvari koje se od vas očekuju, podržavaju planete. Imate osećaj da vam je dat izuzetni mir. Sa finansijske strane, odlučni ste da budete oprezni i nameravate da postignete svoje ciljeve, iako vas mnogi smatraju oličenjem škrosti. Ipak, vi ste na putu uzdizanja i napretka, a vodite računa o svojim ljubavima, jer im je potrebna vaša pažnja i malo preispitivanja.

Bik Septembar 2023: Umesto da se nervirate pod izgovorom da se stvari odvijaju sporo, iskoristite ih da procenite svoj napredak. Poboljšajte svoje projekte i ono što se trenutno dešava oko vas. Isplanirajte ono što treba da bude i ako je potrebno, ojačajte veze sa ljudima koje ste upoznali. Radite onako kako znate, jer ćete tako postići najbolje rezultate. S druge strane, i dalje neke situacije mogu da budu komplikovane.
    Umesto da ulazite u sukobe koji kvare atmosferu i koji bi vas doveli u opasnu situaciju, razmotrite svoja lična uverenja. U principu, dolazite do svojih ciljeva i često imate poslednju reč. Ovog meseca, ako želite mir, ublažite svoju poznatu strogost. Nametanje svojih uverenja odvešće vas u slepu ulicu. S druge strane, pronalaženje kompromisa će umiriti napetost. Treba da se pomirite oko onih stvari koje vas nerviraju. Ako niste srećni, možda ćete biti privučeni ljudima koji vam se sviđaju, ali koji vam ne odgovaraju. Razmišljanje o tome biće isplativije od forsiranja sudbine. Nemojte da tonete u pasivnost. Ako morate da donosite odluke, nemojte predugo odlagati. Razmislite o ljudima koji čekaju vaš odgovor i pokušajte da im ga date u razumnom roku. Ako su vam potrebne informacije, nemojte večno čekati da tražite.
    Ukratko, ne odlažite za sutra ono što možete učiniti danas. Sa finansijske strane, nepotrebni trošak može izazvati sukob sa partnerom. Pažljivo analizirajte svaku situaciju. Na taj način ćete pronaći najbolje rešenje za svaki problem.

Bik Oktobar 2023: Jupiter i Saturn nastavljaju da olakšavaju vaš napredak. Međutim, možda ćete osećati da je potrebno mnogo vremena da se stvari ostvare. Iskoristite priliku da razmislite šta ćete uraditi kada situacija bude nalagala da delujete. To će vam biti isplativije nego da izgubite živce. Nemojte neke inicijative drugih osoba da shvatite kao napade na vas.
    Prihvatite pomoć drugih, ako vam je potrebna i ako oni nude pomoć. Činite one stvari koje će ljudima da izmame osmeh na lice, a izbegavajte da oštro reagujete zbog sitnica. Svog partnera uključite u svoje projekte ili aktivnosti. Povezaćete se sa ljudima koji vam odgovaraju. Da bi se sve dogodilo najbolje, prihvatite ono što vam se nudi umesto da to odbijete iz nekih samo vama znanih razloga. Bikovi mogu da imaju problema sa kosmičkim energijama koje donosi Škorpija, nerviraju vas i teraju da vam se pomuti um i to bez ikakvog razloga. Kada se to desi, možete da se nađete u neželjenoj situaciji.
    Duboko udahnite pre nego što bilo šta odgovorite. Ovaj mesec ima mnogo potencijala da vam ponudi. Da bi to bilo isplativo, ali čuvajte se svojih predrasuda, jer zbog njih možete da propustite povoljne prilike.

Bik Novembar 2023: Neke blokade koje su vas sputavale sada polako nestaju. Ono što vam je bilo na čekanju sada počinje da se polako sređuje. Vaši projekti počinju da napreduju, a vi ste skloniji razgovoru i dogovoru. Ipak. čuvajte se svojih reakcija. Pre nego što donesete bilo kakvu odluku na osnovu pretpostavki, odvojite vreme da o svemu dobro razmislite.
    Ovog meseca uspeh vaših projekata zavisi od vaše sposobnosti da u realizaciju uvrstite i neke druge osobe. Inspiraciju crpite iz vaše harmonične ljubavi, dok vaša veza prolazi i kroz trenutke sreće i krize. Ako želite da sve bude kako treba, ostavite svoju posesivnost po strani i dajte slobodu drugoj polovini da može normalno da funkcioniše i bez vašeg uticaja. Nemojte da je gušite svojom posesivnošću.
    Živite život u sadašnjosti i ne razmišljate šta će biti sutra. Pazite da tako ne završite u ćorsokaku.  Ako želite da izbegnete ovakvu situaciju, napravite korak unazad, budite fleksibilniji i razmislite o svemu. To će vam pomoći da ne napravite grešku koja bi vas skupo koštala. Ovog meseca ostanite smireni, čak i ako to zahteva od vas priličan trud, jer nećete zažaliti.

Bik Decembar 2023: Počinjete mesec sa osećajem lakoće, optimista ste i uzimate život u ruke na pravi način izbegavajući da da upadnete u situacije koje mogu da vam otežavaju život. Budite opušteni, ako ste u vezi i dozvolite vašem partneru da malo poremeti vaše ustaljene navike, bez da mu prigovarate zbog toga. Planete stvaraju lepe trenutke, ali nažalost i komplikovane periode sa kojima se morate izboriti na najbolji mogući način po vas.
    Ovi uzastopni usponi i padovi mogu za vas izgledati porazno, toliko da ćete možda pomisliti da je vaša veza na ivici opstanka. Ali budite sigurni, to se neće desiti. Ako ste sami, i ako želite da izbegnete da ostanete sami, onda ublažite neka svoja uverenja. Da biste izbegli razočaranje, nemojte prkositi sudbini, ostanite smireni, šta god da se desi. Vašim projektima je potrebno vreme da se materijalizuju.
    Međutim, znajte da ovi mali zastoji nemaju za cilj da vas učine nesrećnim, naprotiv, oni vam pomažu da sve isplanirate i organizujete tako da kada dođe vreme, budete u savršenoj formi. Zato nemojte svuda videti nepogode. Ako morate da donesete odluku koja zahteva značajna sredstva, proverite sve detalje i sve pažljivo isplanirajte.
Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu