Naslovni baner
Ponuda Tema

Glupavi Lopovi - No 2

    Koji su ovo biseri od lopova! Da bi se opljačkala banka treba imati dobar plan, dobru organizaciju i biti dovoljno inteligentan za tako nešto. Ali, šta kada idioti krenu u pljačku? Koliko ljudi, toliko ćudi, lepo kaže narod. Tako da, nije baš svako za pljačkaša. Kakvih sve pametnjakovića ima, videćete... Pogledajte ove smešne tekstove koji će vam izmamiti osmeh na licu. Smejte se što više, jer smeh je zdravlje...!
• 23-godišnji Andrev Kalet, proglašen je najglupljim britanskim kriminalcem zbog toga što je na internet postavio čak osamdeset videosnimaka na kojima je prikazano njegovo kriminalno ponašanje.
On je tako zbog svojih greha dobio dve godine zatvora. On se javno hvalio kako su njegove snimke pregledane skoro 300.000 puta na YouTube-u, ali očigledno nije razmišljao o tome da njegove snimke gledaju i policajci. Na više od 30 snimaka, koje je on posle (prekasno) naknadno uklonio s YouTubea, video se Kelett u ukradenim automobilima, a na jednoj snimci jasno se videlo kako ga lova policija. Tekom čitanja presude sudija Kristofer Darnton izričito je zabranio optuženom da ubuduće postavlja videosnimke na internet, uz upozorenje da će se suočiti sa petogodišnjom kaznom ako prekrši odluku suda. Kelett je pre toga izjavio da je snimcima na internetu hto zabaviti ljude i uneti malo veselja u njihove dosadne živote. Na kraju svega obratio se novinarima rečima: 'Više nikada neću stavljati nikakve videosnimke na internet. Naučio sam lekciju... Ja nisam najgluplji britanski kriminalac, ja sam samo neshvaćen' !!!

• 38-godišnji muškarac s Long Islanda, zaključio je da će benzin najlakše ukrasti ako u rezervoaru izbuši rupu bušilicom. Međutim, mastala iskra prouzrokovala je požar koji se proširio na još tri automobila, a maštoviti lopov je uhvaćen.

• Džonatan Lafever je takođe biser od lopova. Njega je, tokom krađe pet zmija iz uzgajališta, jedna od njih, i to otrovnica, uzgrizla. Jedino dobro je, što su mu odmah posle hapšenja uspeli dati protivotrov!

• U trag se brzo ušlo i Keliju Bisonetu iz Kolorada, koji je preteću poruku o pljački službeniku banke napisao na svom čeku, kao i pljačkašu kampa u Engleskoj koji nije mogao izdržati, a da na zidu ne napiše 'Peter Adison je bio ovde'. Policija nije imala problema da ih nađe !!!

• Prijavljujući krađu, sam je sebe zezno i Patrik Darnel Hunt koji je nakon povratka iz zatvora policiju obavestio da su mu ukrali tri televizora, tri DVD-a i marihuanu !!!

• Pomoć policije trebao je pri pokušaju pljačke apoteke Džeferi Mumani jer je zaglavio u ventilacijskim cevima zgrade, a policajci mu, zbog njegovog debelog dosjea, nisu poverovali da je spašavao mačku - kako im je ob objasnio njegovu situaciju !!!

• Malo 'neobičan' je i pokušaj ucene Randija Adolphosa Džonsa koji je za ukradeni mobilni telefon tražio čak 185.000 dolara. Na kraju je bio zadovoljan i sa 200 dolara, ali problem je bio što je na primopredaju stigla i policija !!!

• Leon Plant, britanski 28-godišnji lopov koji je ostavio nepojedeni sendvič na mestu provale uhvaćen je nekoliko meseci kasnije zahvaljujući njegovom DNK-u uzetom sa sendviča. On je provalio u porodičnu kuću u Ipsviču na istoku Engleske dok su ukućani spavali. Pošto su ga otkrili, uljez se dao u beg, ostavivši za sobom dokazni materijal. Ovaj slučaj je očiti primer važnosti koju tehnološki napredak ima u radu policije', rekao je MAjk Nun, službeni predstavnik policije !

• Irska policija je poslala poruku 'najglupljem irskom lopovu' da prestane sa svim kriminalnim aktivnostima, jer ga policija neće moći uvek izvlačiti iz nemogućih situacija i spašavati mu život. Ovaj neimenovani 30-godišnji lopov već je triput uhvaćen nakon pljačke, a svaki put je bio sve bliži 'tome da ostane bez glave'. Prvi put je, pljačkajući porodičnu kuću, skroz zaglavio u dimnjaku iz kojega je spašen zahvaljujući policiji. Drugi put, u pokušaju pljačke banke 'zarobio' ga je sigurnosni uređaj, a policija ga je pronašla kako visi sa tavanice zakačen za jednu nogu. Posle toga, policija ga je smestila u zatvorsku bolnicu jer nakon pljačke kladionice nije gledao kako prelazi put pa ga je pregazio kamion. Život mu nije u opasnosti, ali ga je policija zamolila da napokon krene na 'pravi put' !!!

• Dvojicu tinejdžera opljačkali su muškarca ispred picerije u američkom gradiću Marieta u Džordžiji, ali pokazalo se kobnim po njih to što su sa mesta događaja pokušali pobeći u automobilu marke Honda Akord koji ima ručni menjač. Mladi pljačkaši nikako nisu mogli pokrenuti automobil, a to uopšte nije čudno, jer većina Amerikanaca zna voziti jedino automobile s automatskim menjačem. Jedino što su ova dvojica uspela upaliti bio je auto-radio. Dok su se oni mučili kako pokrenuti automobil, došla je policija i uhvatila ih !!!

• Nemački policajci nisu mogli da veruju svojim očima kada su primetili da sitni lopov, kojega su ranije priveli zbog džeparenja, nakon saslušanja napušta policijsku stanicu jednim od njihovih automobila. Lopov je tokom ispitivanja neopaženo uzeo ključ jednog od automobila i spremio ga u džep. Nakon što je optužen i pušten da se brani sa slobode, on je mirno ušao u jedan od neoznačenih policijskih automobila i odvezao se iz stanice. Policajci su odmah krenuli u poteru za bezobraznim pljačkašem. Tri automobila su razbijena u toj poteri, ali je ponos policije ipak spašen - lopov je ponovo uhapšen.

• Trojica lopova koji su u mestu Lindenhurst u američkoj saveznoj državi Njujork ukrali 14 GPS (Global Positioning System) uređaja istaknuli su kandidaturu za najgluplje lopove. Oni su vrlo brzo nakon krađe uhvaćeni jer ih je policija otkrila upravo pomoću njihovog plena. Policija je objavila da lopovi nisu znali što kradu: naime, mislili su da se radi o mobilnim telefonima. Nakon što su GPS uređaji ukradeni, aktivirani su, pa su pokazali tačnu lokaciju gde se lopovi nalaze. Kada je policija upala u kuću 46-godišnjeg Kurta Husfeldta on je držao ukradenu robu u rukama. On će odgovarati za posedovanje ukradene robe, dok će za krađu biti optuženi njegov 13-godišnji sin i njegov 20-godišnji prijatelj !!!

• Policija američke države Konektikat upozorena je da je u pripremi pljačka banke pošto su dvojica osumnjičenih telefonirali banci i od osoblja tražili da im pripremi džak sa novcem. U 'United Bank' u Ferfildu uhapšeni su 27-godišnji Albert Bejli i njegov 16-godišnji saučesnik čije ime nije objavljeno. Oni su se u banci pojavili deset minuta posle njihovog genijalnog poziva. Narednik Džejms Peres rekao je u lokalnom listu 'Conecticat post' da osumnjičeni 'nisu baš mudri' !!!

• Njihov plan je bio jednostavan. Ući u restoran, pripretiti oružjem, pokupiti od osoblja pazar i pobeći. Nije poznato kako im je uspelo, ali ovi vrlo 'spretni', a nesretni pljačkaši su, umesto novca, ukrali kesu sa hlebom, da bi malo kasnije, 'lepša polovina ' tima greškom upucala svog saučesnika nigde drugde nego u - zadnjicu. Ovaj ekstra par uhapšen je u restoranu 'Cuckoo' u Melburnu, a uskoro su i osuđeni. Bendžamin Jorgensen je dobio osam, a Dona Hajes deset godina robije.

• Plan pljačkaša je bio da jedan od njih trojice uđe u banku pred kraj radnog vremena, veže službenike u sefu i vrati se po ostalu dvojicu. Međutim, tip je zaboravio da uzme ključ od službenika, pa su radnici ostali zaključani u sefu, a lopovi van banke.

• Jedna grupa lopova angažovala je izvesnog čoveka, da vozi kola u njihovim pljačkama. Međutim, tip se nije proslavio. Nakon prve zajedničke pljačke, vozač se uspaničio i ukočio auto. Kad su policajci stigli, vozač je i dalje pokušavao da pokrene kola. Na sudu je utvrđeno da tip, ne samo što nije imao dozvolu, nego nikad u životu nije ni vozio automobil.

• Dva francuska kriminalca pomislila su da je genijalna ideja ući u banku kroz zid susedne zgrade. Nakon višesatnog kopanja i bušenja, uvideli su da su pogrešili lokaciju - umesto u sefu, našli su se u klozetu banke.

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA