Naslovni baner
Ponuda Tema

Glupave Smrti - No 2

    Kakve su sve neobične smrti zadesile razne ljude. Život je premija i vrlo je tužno kada neko izgubi život, ali načini da se izgubi život mogu da budu vrlo čudni. Ponekad je potrebno biti teški idiot da bi se uradilo nešto ovako i život izgubio na neki od ovih načina! Darvinove nagrade, 'Darwin Award', su nagrade koje se svake godine dodeljuju ljudima koji su poginuli na vrlo glup i čudan način.
    U Dahlonedzi, policiski kadet Džefri Hofman je nožem ubio svog prijatelja, kadeta Nik Berenu, dok je pokušavao da dokaže da nož ne može da probije pancir košulju koju je ovaj nosio.

    U Selbivilu, Silvester Birdeli Junior (26) se ubio, nakon što se sa prijateljem kladio da sme da gurne revolver sa 4 metaka u usta i povuče obarač. Dobio je opkladu.

    U Francuskoj, Džakez Le Fevrie nije ništa prepuštao slučajnosti, kada je odlučio da se ubije. Stao je na vrh visoke litice, konopcem vezao noge za težak kamen, popio otrov, zapalio se, uzeo pištolj i skočio. Dok je bio u skoku, pokušao je da se ubije pištoljem, ali se promašio i pogodio konopac. Ovaj je puko i Fevrie je slobodan pao u vodu. Iznenadno uranjanje je ugasilo vatru i nateralo ga da ispovraća otrov. Iz vode ga je izvukao neki ribar i završio je u bolnici, gde je umro od hipotermije (spuštanje telesne temperature ispod dozvoljene).

    Neindentifikovani čovek je pumparicom pokušao da udari staklo na kolima bivše devojke, ali je puška opalila, ubivši ga na mestu.

    34-ogodisnji Džejms Burns je poginuo dok je popravljao svoj kamionet. Naime, Burnsov prijatelj je kola vozio po auto-putu, dok je Džejms visio ispod vozila pokušavajuci da otkrije u čemu je kvar. Očigledno se Burnsova odeća zakačila za nešto na putu i povukla ga sa kamioneta.

    Lovokradica Marino Malerba je pucao u jelena koji je stajao na jednoj izdignutoj steni i poginuo kad je pogođena životinja pala sa stene pravo na njega.
    U gradu Rentonu u državi Vasington, čovek je pokušao da izvrši pljačku. To je verovatno bio njegov prvi pokušaj, obzirom da nije imao policijski dosije i da je napravio krajnje glupe izbore: 1. Meta napada bila je prodavnica oruzja 'HJ Leather Firearms'; 2. Radnja je bila krcata kupcima, i sve to u državi gde je znatnom broju odraslog stanovništva dozvoljeno da na javnim mestima nosi oružje ispod odeće; 3. Da bi ušao u radnju morao je da zaobiđe službeni policijski patrolni auto koji je bio parkiran ispred vrata radnje; 4. Policajac u uniformi stajao je pored kase, pijući kafu pre odlaska na dužnost. Nakon što je video policajca, potencijalni pljackaš je objavio pljačku i ispalio nekoliko nasumičnih hitaca. Policajac i prodavac su odmah uzvratili vatrom. Nekoliko kupaca je takođe poteglo svoje oružje, ali nisu pucali. Niko više nije povređen.

    55-ogodisnji Stefan Macko je poginuo nakon što je pao sa terase stambene zgrade u predgrađu Toronta. On je, stojeci na ukradenim aerodromskim kolicima, punio hranilicu za ptice kad su kolica, iz nepoznatih razloga, krenula ka ogradi terase i bacila ga sa 23 sprata solitera u kojem je živeo.

    Keneth Carls Berger (47) je slučajno izvršio samoubistvo nakon što ga je u pola noći probudio telefon. On je, još uvek pospan, posegao za slušalicom ali je greškom uzeo svoj Smith Weston 38 Special, koji je stajao pored telefona, i prosvirao sebi glavu.

    Pokušavajuci da impresionira grupu studenata, advokat Geri Hoy (39) im je pričao o sigurnosti prozora na neboderima. Geri je poginuo nakon što je, da bi što bolje potkrepio svoju tvrdju, par puta ramenom udario prozor, nakon čega je staklo puklo bacajući jadnog Gerija sa 24. sprata zgrade u kojoj je radio.

    U južnom Egiptu, šestoro ljudi se udavilo pokušavajuci da spasu kokošku koja je upala u 60 stopa dubok bunar. Prvi je sreću okušao 18-godišnji farmer, koji se udavio nakon što su ga podvodne struje povukle na dno. Dalje su pokušali njegova sestra i dva brata. Oni su, jedan po jedan, ulazili u bunar i davili se jer niko od njih nije znao da pliva. Videvši to, dva postarija farmera su pokušala da pomognu, ali je i njih povukla ista podzemna struja. Tela ovih 6 osoba su kasnije nađena u Nazlatu, 240 milja južno od Kaira. Kokoška je preživela.

    U smrskanim kolima, zakucanim u jedan stub na američkom auto-putu, nadjen je muski leš. Policija je procenila da je automobil išao 120 milja na sat, prosto gledajući do koje je dubine u čovekove grudi bio zabijen prodajni katalog neke firme. Očigledno, tip se sudario jer je bio zaokupljen čitanjem.

    Majkl Anderson Godvin je par godina čekao izvršenje kazne smrti na električnoj stolici dok mu nisu smanjili kaznu na doživotnu robiju. Par dana nakon pomilovanja, sedeći na metalnoj WC šolji i pokusavajući da popravi mali TV, dotakao je strujni kabl i time se spržio.

    Dok je hvatao ribu strujom u centralnoj Poljskoj, ribar je slučajno upao u vodu i doživeo istu sudbinu kao svoj plen. Po policiskom izveštaju, dotični 24-godišnji čovek je bio jedan od četvorice prijatelja koji su lovili ribu pomoću mreže pod visokim naponom. U početku je sve išlo po planu, ali iznenada, tip koji je držao mrežu je posegao da dohvati ribu i upao u vodu.

    U Mineral Wellsu u Teksasu, tri čoveka su poginula kad ih je udarila struja dok su pokušavali da ukradu običnu bakarnu žicu sa dalekovoda.

    Robert Kevin Braun je vozio američkim auto-putem brzinom 150 km/h kada ga je iznervirao vozač ispred njega koji je išao nekih 80 km/h. Robert je onda ukočio i počeo da vozi uporedo sa sporijim vozilom. Po izveštajima, g. Braun je "pokušao da vozaču drugog vozila pokaže svoje privatne delove tela" kada je izgubio kotrolu nad svojim kolima i sleteo u 50 metara dubok ambis. Kada je njegov auto pronađen, jos uvek je bio u njemu, "neobično obučen".

    22-ogodisnji Erik A. Brakia je poginuo dok je pokušavao da samostalno izvede bandži džamping skok sa 40 metara visokog železničkog mosta. On je skupio više delova bandži konopca i povezao ih, ali je ukupna dužina užeta bila veća nego visina mosta. Ta greška je bila fatalna. Po izveštaju, poginuo je od 'višestrukih trauma', nakon što je tresnuo u pod.

    37-ogodisnji Robert Lirou Soverstil je poginuo dok je demonstrirao svojoj ženi, Medlin Džesp Soverstil, bezbednost oružja koje je čuvao u kući. U stvari, nakon što mu se žena požalila na njegovu zbirku od čak 70 raznih pištolja i pušaka, Robert je odlučio da joj dokaže da je njegova kolekcija potpuno bezbedna za decu. Uzeo je pištolj kalibra 45 i, uveravajući ženu da je prazan, prislonio ga na grudi i opalio. Umro je od jedne prostrelne rane, koju je napravio metak zaostao u cevi pištolja.

    Tri mladića iz Oklahome su odlučila da za 4. Juli naprave vatromet kakav će se pamtiti. Njihov jedini problem je bio što su za lansirnu rampu i uporište odredili jednu cisternu sa nekoliko stotina hiljada litara goriva. Kada su zapalili prvu raketu, prolomila se ogromna eksplozija koja se videla miljama unaokolo. Njihova tela su nađena nekih 200 metara dalje od mesta eksplozije.

    Advokat je sa dva druga ribario na jezeru Kado u Luizijani, kad je munja udarila u površinu vode. Većina ribolovaca se zaputila ka obali ali ne i naš junak. On se popeo na jedno aluminijumsko uzvišenje na brodu, raširio ruke i viknuo: 'Evo me, gospode! Pogodi me !!!' Treba li spominjati da mu se želja ispunila? Druga dva putnika su preživela i nakon nesreće otišli su i priključili se jednom manastiru.


Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA