Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Glupave Smrti - No 2

    Kakve su sve neobične smrti zadesile razne ljude. Život je premija i vrlo je tužno kada neko izgubi život, ali načini da se izgubi život mogu da budu vrlo čudni. 

Osmeh gore Osmeh na lice:  
    U Dahlonedzi, policiski kadet Džefri Hofman je nožem ubio svog prijatelja, kadeta Nik Berenu, dok je pokušavao da dokaže da nož ne može da probije pancir košulju koju je ovaj nosio.

    U Selbivilu, Silvester Birdeli Junior (26) se ubio, nakon što se sa prijateljem kladio da sme da gurne revolver sa 4 metaka u usta i povuče obarač. Dobio je opkladu.

    U Francuskoj, Džakez Le Fevrie nije ništa prepuštao slučajnosti, kada je odlučio da se ubije. Stao je na vrh visoke litice, konopcem vezao noge za težak kamen, popio otrov, zapalio se, uzeo pištolj i skočio. Dok je bio u skoku, pokušao je da se ubije pištoljem, ali se promašio i pogodio konopac. Ovaj je puko i Fevrie je slobodan pao u vodu. Iznenadno uranjanje je ugasilo vatru i nateralo ga da ispovraća otrov. Iz vode ga je izvukao neki ribar i završio je u bolnici, gde je umro od hipotermije (spuštanje telesne temperature ispod dozvoljene).

    55-ogodisnji Stefan Macko je poginuo nakon što je pao sa terase stambene zgrade u predgrađu Toronta. On je, stojeci na ukradenim aerodromskim kolicima, punio hranilicu za ptice kad su kolica, iz nepoznatih razloga, krenula ka ogradi terase i bacila ga sa 23 sprata solitera u kojem je živeo.

    Naravno,tako nesto nikako ne ide bez čuvenih americkih konzervi piva. Nakon što se popeo na jedan 30 metara visok stub južno od mesta Hartford, pored auto-puta, tip je seo, počeo da ispija piva i da leči povređenu sujetu. Nakon 5 piva, morao je da uradi ono što svaki čovek mora da uradi kada popije toliko tečnosti. Kako je bio dugačak put do dole, odlučio je da svoje potrebe obavi sa same platforme. Tako je otkopčao rajferšlus i počeo da se 'olakšava'. Ali, kako je slučajno pogodio provodnik, 115 000 volti se prenelo kroz stub mokraće, pravo do čovekovog 'alata', izazivajući strujni udar i bacajući ga sa platforme. Kada su tehnicari iz distribucije došli da ispitaju kratak spoj, našli su leš, sa otkopčanim rajferšlusom, sprženim genetalijama koje su se jos uvek pušile. Na vrhu platforme je stajala poslednja konzerva piva.

    Kada su radnici u nekom teksaškom skladištu primetili da curi gas, brzo su pogasili sva svetla i izvore vatre i evakuisali se. Nakon što je zgrada ispražnjena, poslata su dva tehničara gasne kompanije da srede stvar. Rekonstrukcijom događaja, policija je ustanovila da tehničari, izgleda, nisu mogli da rade u potpunom mraku pa je jedan od njih izvadio upaljač i upalio ga. Vatra je zapalila gas koji je eksplodirao bacajući delove zgrade miljama unaokolo. Ostaci dva tehničara nikad nisu nađeni, ali je upaljač ostao gotovo netaknut.

    Za vreme žurke, 24-godišnji Džeri Stromjer je ostao bez usana, jezika i zuba nakon što je, fore radi, zagrizao petardu.


    Dva drugara su, za vreme ribarenja, odlučila da se malo zabave tako što će da bace šipku dinamita u more, čisto da vide šta će da se desi. Ali, vetar je skrenuo putanju eksploziva priljubivši ga uz bok broda. Kada je dinamit eksplodirao stvorio je ogromnu rupu na koritu broda, nakon čega je isti ubrzo potonuo. Jedan čovek je uspeo da se spasi dok se drugi udavio.

    Keneth Carls Berger (47) je slučajno izvršio samoubistvo nakon što ga je u pola noći probudio telefon. On je, još uvek pospan, posegao za slušalicom ali je greškom uzeo svoj Smith Weston 38 Special, koji je stajao pored telefona, i prosvirao sebi glavu.

    Pokušavajuci da impresionira grupu studenata, advokat Geri Hoy (39) im je pričao o sigurnosti prozora na neboderima. Geri je poginuo nakon što je, da bi što bolje potkrepio svoju tvrdju, par puta ramenom udario prozor, nakon čega je staklo puklo bacajući jadnog Gerija sa 24. sprata zgrade u kojoj je radio.

    U južnom Egiptu, šestoro ljudi se udavilo pokušavajuci da spasu kokošku koja je upala u 60 stopa dubok bunar. Prvi je sreću okušao 18-godišnji farmer, koji se udavio nakon što su ga podvodne struje povukle na dno. Dalje su pokušali njegova sestra i dva brata. Oni su, jedan po jedan, ulazili u bunar i davili se jer niko od njih nije znao da pliva. Videvši to, dva postarija farmera su pokušala da pomognu, ali je i njih povukla ista podzemna struja. Tela ovih 6 osoba su kasnije nađena u Nazlatu, 240 milja južno od Kaira. Kokoška je preživela.

    U smrskanim kolima, zakucanim u jedan stub na američkom auto-putu, nadjen je muski leš. Policija je procenila da je automobil išao 120 milja na sat, prosto gledajući do koje je dubine u čovekove grudi bio zabijen prodajni katalog neke firme. Očigledno, tip se sudario jer je bio zaokupljen čitanjem.

    Majkl Anderson Godvin je par godina čekao izvršenje kazne smrti na električnoj stolici dok mu nisu smanjili kaznu na doživotnu robiju. Par dana nakon pomilovanja, sedeći na metalnoj WC šolji i pokusavajući da popravi mali TV, dotakao je strujni kabl i time se spržio.

    Dok je hvatao ribu strujom u centralnoj Poljskoj, ribar je slučajno upao u vodu i doživeo istu sudbinu kao svoj plen. Po policiskom izveštaju, dotični 24-godišnji čovek je bio jedan od četvorice prijatelja koji su lovili ribu pomoću mreže pod visokim naponom. U početku je sve išlo po planu, ali iznenada, tip koji je držao mrežu je posegao da dohvati ribu i upao u vodu.

    U Mineral Wellsu u Teksasu, tri čoveka su poginula kad ih je udarila struja dok su pokušavali da ukradu običnu bakarnu žicu sa dalekovoda.

    U Mineapolisu, Derik L. Ričards je optužen ubistvo svog rođaka Keneta E. Ričardsa. Po izjavi policije, Derek je rođaku predložio da igraju ruski rulet, zatim mu prislonio poluautomatski pištolj na čelo i opalio.

    25-godišnji čovek iz Alabame umro je od posledica pada sa 3. sprata, sa koga se okliznuo pokušavajući da pljune dalje od svog druga. Naime, njegova zamisao je bila da trči ka ogradi pre nego što pljune, da bi pljuvačka dobila na brzini. Na njegovu žalost toliko se zaleteo, da se prebacio preko metalne ograde i pao sa terase. Doktori su u njegovoj krvi našli 0,14% alkohola, što mu je verovatno poremetilo moć rasuđivanja i dalo mu šansu da osvoji Darvinovu Nagradu.

    42-godišnji Nemac poginuo je dok je, vozeći kola blizu Kajzerslauterna, gledao pomračenje sunca. Svedok koji je vozio iza njega izjavio je da je čovekov automobil sevao ulicom levo-desno, pošto se tip, očigledno, u potpunosti koncentrisao na delimično prekriveno sunce. Do tragedije je došlo kada je čovekov automobil iznenada ubrzao, sleteo sa puta i udario u stub mosta. Tek onda je otkriveno da je tip nosio naočare za gledanje pomračenja, koje su bile toliko tamne da se samo sunce videlo.

    43-godišnji ribar iz Kijeva, spržio se dok je ribario na reci Terablija, 25. Maja 1999. godine. Ukrainac je spojio kablove sa strujnom kutijom u svojoj kući, i odvukao ih do reke. Struja je, naravno, ubila ribe koje su plutale na površini vode. Zaboravivši da prethodno izvadi kabl iz vode, kad je posegao da skupi ribu, tip je doživeo istu sudbinu kao i njegov plen.

    Robert Kevin Braun je vozio američkim auto-putem brzinom 150 km/h kada ga je iznervirao vozač ispred njega koji je išao nekih 80 km/h. Robert je onda ukočio i počeo da vozi uporedo sa sporijim vozilom. Po izveštajima, g. Braun je "pokušao da vozaču drugog vozila pokaže svoje privatne delove tela" kada je izgubio kotrolu nad svojim kolima i sleteo u 50 metara dubok ambis. Kada je njegov auto pronađen, jos uvek je bio u njemu, "neobično obučen".

    22-ogodisnji Erik A. Brakia je poginuo dok je pokušavao da samostalno izvede bandži džamping skok sa 40 metara visokog železničkog mosta. On je skupio više delova bandži konopca i povezao ih, ali je ukupna dužina užeta bila veća nego visina mosta. Ta greška je bila fatalna. Po izveštaju, poginuo je od 'višestrukih trauma', nakon što je tresnuo u pod.

    37-ogodisnji Robert Lirou Soverstil je poginuo dok je demonstrirao svojoj ženi, Medlin Džesp Soverstil, bezbednost oružja koje je čuvao u kući. U stvari, nakon što mu se žena požalila na njegovu zbirku od čak 70 raznih pištolja i pušaka, Robert je odlučio da joj dokaže da je njegova kolekcija potpuno bezbedna za decu. Uzeo je pištolj kalibra 45 i, uveravajući ženu da je prazan, prislonio ga na grudi i opalio. Umro je od jedne prostrelne rane, koju je napravio metak zaostao u cevi pištolja.

    Tri mladića iz Oklahome su odlučila da za 4. Juli naprave vatromet kakav će se pamtiti. Njihov jedini problem je bio što su za lansirnu rampu i uporište odredili jednu cisternu sa nekoliko stotina hiljada litara goriva. Kada su zapalili prvu raketu, prolomila se ogromna eksplozija koja se videla miljama unaokolo. Njihova tela su nađena nekih 200 metara dalje od mesta eksplozije.

    Advokat je sa dva druga ribario na jezeru Kado u Luizijani, kad je munja udarila u površinu vode. Većina ribolovaca se zaputila ka obali ali ne i naš junak. On se popeo na jedno aluminijumsko uzvišenje na brodu, raširio ruke i viknuo: 'Evo me, gospode! Pogodi me !!!' Treba li spominjati da mu se želja ispunila? Druga dva putnika su preživela i nakon nesreće otišli su i priključili se jednom manastiru.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana