Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Globalna Elita Gubi Kontrolu

   Na prvi pogled, ništa se posebno nije promenilo u svetu, međutim, ako pogledate 'kroz trepavice' - kao da se globalna slika ipak menja. Vladari iz senke još su tu, i dalje sprovode svoju diktaturu. Ali... Ljudi, ipak, imaju svest i, što se više 'nazovielita' trudi da nametne svoju volju i neki svoj 'red', da uspostavi kontrolu – to se jače javlja – entropija.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
    Podsetimo – entropija je težnja sistema da spontano pređe u stanje veće neuređenosti. Fizički zakoni primenjivi su i na društvo.
Iako je elita i dalje u prednosti u odnosu na mase, prvenstveno zbog materijalnog bogatstva, ona počinje da se ponaša otvoreno tiranski – da bi grčevito zadržala kontrolu i otkriva svoju tamnu stranu. Ima signala da oni koji pokušavaju (ili su to u nekoj meri već uspeli) da drže pod svojom 'čizmom' naše živote - upravljajući, pre svega, farmaceutskom industrijom, medijima i industrijom hrane - postaju 'malo nervozni'. Međutim, ljudi se bude, i to mnogo brže nego što 'elita' uspeva da obnovi svoj 'matriks'.
    Na Internetu se pojavilo nekoliko 'spiskova' signala da globalna elita gubi kontrolu, a evo nekih 'tačaka' koje se najčešće pominju.

SIRIJA

    Ono što, možda, najviše 'bode oči' jeste neverovatan preokret u pogledu situacije u Siriji. Zahuktala propagandna mašinerija SAD ovoga puta nije naišla na uobičajenu reakciju javnosti, a afroamerički predsednik se povukao od grandioznih ideja pod opštim pritiskom (oficijelna verzija priče je: 'Mišel se ljuti'). Mali veliki Putin uspeo je da pokaže da Amerika više nije jedini igrač na svetskoj pozornici moći. Treba imati u vidu da je značajnu ulogu u odustajanju od Sirije imala i pobuna među američkom vojskom. Prvi put su profesionalni vojnici visokog ranga pokazali da su protiv američkog vojnog avanturizma...

FARMACEUTSKA INDUSTRIJA PROPADA

    Jedan od najvećih entiteta kontrole jeste kompleks farmaceutske industrije. Afere u vezi sa korupcijom, prevarama, ali i otvoreni bezobrazluk moćnika doveli su do toga da dobar deo sveta odlično zna kako nas, zašto i čime truju.
    Poznato je da su lažne tvrdnje da određeni tretmani leče određene bolesti, a Internet izvori tvrde da mnogi farmaceutski giganti počinju da 'klecaju' – upravo zbog širenja istine. O potencijalnoj štetnosti vakcina sve više se piše i govori, a šuška se da je dobar deo savremenih bolesti zapravo nastao u laboratorijama – da bi se prodalo što više otrova koji 'leče' te bolesti. Na taj način dobijen je siguran 'potrošač' proizvoda farmakomafije – jer nesrećnik doživotno uzima terapiju koju mi je prepisao – upravo tvorac njegove bolesti. Ali – malo ko je danas naivan – dostupna su brojna istraživanja koja pokazuju da su proizvodi prirodne medicine efektivniji od lekova koje je čovek stvorio. Homeopatija je legalizovana u mnogim zemljama, kao i drugi vidovi takozvane alternativne medicine. S druge strane – očajni lobi farmakomafije sve jače napada upravo tu, drugačiju medicinu, ne bi li bezobrazlukom savladao sada već opasnog protivnika.

MEDIJIMA SE VIŠE NE VERUJE

    Nedavne ankete sprovedene u SAD pokazuju da više od od 80 posto populacije više ne veruje mejnstrim vestima. Mediji su decenijama 'doterivani' i usmeravani da što lakše prodaju narodu navodnu istinu koja odgovara vladama. Međutim, Internet je omogućio pojavu alternativnih medija – brojne stranica, blogovi i Facebook grupe razotkrivaju jednu po jednu laž. Doduše, ponekad se teoretičari zavere malo 'zalete', pa u svemu vide opasnost, premda – i to je bolje nego da je ne vide kada ona zaista preti.
    Podsetimo – dokaz da se zvaničnim medijima sve manje veruje jeste i činjenica da ovoga puta propagandna mašinerija nije uspela da proda svetu (čak ni narodu SAD) laži o navodnom hemijskom oružju u Siriji.

SVE JE VIŠE ORGANSKE HRANE

    Kontroliši hranu i kontrolisaćeš narod – stara je istina. Ipak, ekonomskom i političkom moći ne može se pobediti širenje znanja o opasnostima od pesticidima natopljenih 'mutanata'.
    Ali – GMO giganti ne daju se tako lako. Trgovinski sporazumi koji su trenutno u izradi u razvijenim zemljama pokušavaju da obezbede da svako etiketiranje GMO hrane bude nezakonito. To bi značilo da kupujete 'mačku u džaku'. Otpor protiv GMO licemerno se definiše kao 'praksa protiv slobodne trgovine', pa vlade, kažu, rade na tome da se nekako sankcionišu zemlje koje pokušavaju da zabrane GMO (i trovanje sopstvenog naroda). A nas ubeđuju da prihvatanje GMO nije uslov za ulazak u novo Rimsko carstvo.
    Ko imalo poznaje psihologiju, shvatiće da protivnik postaje najopasniji kada je na ivici propasti. Velike kompanije za proizvodnju hrane očigledno gube kontrolu, jer počinju da se služe svim sredstvima da bi opstale. Međutim, jednom puštena informacija ne može se zaustaviti i zaboraviti, a dobar deo razvijenog sveta odlično zna sve opasnosti genetski modifikovane hrane (ali i one iz 'konvencionalne' ponude – dakle – tretirane pesticidima, herbicidima itd). Tehnologija napreduje i najavljuje se da će uskoro biti dostupni brzi testovi na toksične materije iz okoline, GMO itd. Dakle – bilo etiketa ili ne bilo – lako ćemo znati šta nam se nudi.
OBNOVA ČISTE VODE ZA PIĆE

    Kako se navodi, sve je više zemalja koje ukidaju toksične fluoride iz pijaće vode u vodovodima. Većina razvijenih zemalja, uključujući Japan i veći deo zapadne Evrope – ne fluoriše vodu. Odnedavno se na listi 'čistih' nalazi i Izrael. Pisali smo već u negativnim efektima prakse fluoridizacije vode, koji uključuju i delovanje na ljudsku svest.

RASKRINKANI LAŽOVI - POLITIČARIMA SE NE VERUJE

    Mi smo ovu lekciju naučili poodavno, verovatno pre ostatka planete, jer je propagandna politička mašinerija dobro 'zalegla' da ubedi svet da su Srbi najveće zlo ovoga sveta, i onda nas 'milosrdno' bombardovali. Eto – sada se i ti 'drugi' polako bude. Danas i američki političari u sopstvenom narodu imaju beznačajan rejting. Po nedavnim anketama, samo 10 posto javnosti ima puno poverenje u kongres SAD. Dakle – 90 posto ne veruje sopstvenoj vladi.

ODBACIVANJE BANAKA

    Posle Islanda, koji je odbacio usluge Međunarodnog monetarnog fonda (a usput se i 'odjavio' iz pregovora u pristupu Evropskoj uniji), novom 'trendu' pridružili su se i Mađarska i Turska. Upravo tada došlo je do pobune u Turskoj, upravo tada usledila su krvoprolića, danonoćni protesti naroda, upravo tada došlo je do diskutabilnih poteza turskog premijera. U Mađarskoj i na Islandu (za sada) je mirno.

VATIKAN SE 'ČISTI'

    Pod prethodnim papom, Benediktom Šesnaestim, došlo je do prave eksplozije skandala, počevši od razotkrivanja sveštenika pedofila, preko pranja novca do – prevara.
    U potezu bez presedana Benedikt se povukao sa trona, a njegovo mesto zauzeo je, po mnogima, znatno dopadljiviji papa Franja. Poglavar Rimokatoličke crkve, po svemu sudeći, na dobrom je putu da povrati reputaciju Crkve. Bilo da je u pitanju zaista iskren potez ili se radi o PR 'akciji' – ovo govori da je Crkva bila primorana na drastičan preokret da bi se spasla potpunog gubitka kredibiliteta. Podsetimo da je lično Franja zamolio Vladimira Putina da pomogne da ne bude rata u Siriji. Možda tu ipak ima iskrenosti? Alu, samo možda...

OTCEPLJENJA I RASPARČAVANJA

    Lako im je bilo dok su kumovali rasparčavanju i krvoproliću na Balkanu. Sada se trend 'usitnjavanja', nasuprot zvaničnom 'ukrupnjavanju' u 'naručju' Evropske unije – sve više širi. Secesionistički pokreti pridobijaju javnost u delovima Kolorada, Kalifornije i Teksasa, a ni Evropa nije ostala imuna. Ozbiljni pokreti za otcepljenje aktuelni su u Španiji i Škotskoj, a nekoliko zemalja Evropske unije nosi se mišlju da odustane od evra kao valute (i simbola političkog i monetarnog jedinstva). Decentralizacija je još jedan 'simptom' neumoljive – entropije. Ipak, i iznad elite postoji Viša sila, koja ima – sasvim drugačija pravila. Zovimo tu silu prirodom, fizičkim zakonima ili Bogom – svejedno je: ona je jača od čoveka i njegovih sujetnih težnji i volje za moći...

LIBERALIZACIJA KANABISA

    Među važne stavke koje ukazuju da globlna elita polako posustaje mnogi Internet autori stavljaju i legalizaciju marihuane. Po mnogima, kanabis je moćno sredstvo za pobošljanje zdravlja, a korišćen je širom sveta ko zna koliko vekova. Zašto kanabis smeta strukturama moći? Navodno je razlog to što je ova biljka jednostavan i efikasan lek za mnoge bolesti, ne prodaje se u apotekama i ne košta mnogo. Ulje od kanabisa dobro se pokazalo i u tretmanu kancera. U nekoliko država SAD već je dekriminalizovano posedovanje marihuane, a u Koloradu i Vašingtonu legalno je posedovanje, prodaja, transport i gajenje ove biljke.     Izvor: Treće Oko



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Novi Svetski PoredakNovi Svetski Poredak - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana