Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Gledanje u Karte

     Dama, Kralj, Kec i Vi. Retko ko od nas nije pokušao da pročita sudbinu u kartama ili, pak, da sazna šta ga čeka u budućnosti uz pomoć nekog iskusnijeg poznavaoca gatanja.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
   Ukoliko ste voljni da i sami savladate ovu 'veštinu', pripremili smo vam iscrpna uputstva. Verujemo da ćete se, ako i ne 'pročitate' budućnost, barem dobro zabaviti.
    Istorija gledanja u karte veoma je stara, ali ima i zanimljivih početaka u Evropi. Tako, na primer, jedna starica je, gledajući u karte Žozefini Boarne, predskazala da će postati francuska carica, što se i desilo. Stotinak godina pre tog događaja, Marija Ambrodže, kartomankinja na dvoru Luja XIV najavila je ovom pobedu u veoma važnoj bici kod Denena. Poznato je i da je Napoleon Bonaparta uoči važnih bitaka ili u situacijama kad je trebalo da donese važnu odluku, tražio najpovoljnije rešenje otvarajući pasijans koji je, docnije, po njemu i dobio ime. Još su drevni Egipćani poznavali tarot karte, dok su Saraceni i Lidijsi koristili karte zvane 'noći', a sve u jednom cilju: predvideti buduće događaje.
    Legenda kaže da je današnje karte izumela devojka po imenu Odet, koja je, zaljubljena u Šarla VI, francuskog kralja, da bi ga otrgla od dosade koja ga je vodila u ludilo, izmislila gledanje u karte. Znajući za karte Saracena, nabavila ih je, zatim od dvorskog slikara zatražila da ih ukrasi slikama kako bi njihovim neočekivanim raznovrsnim kombinacijama razveselila kralja.
   Međutim, još uvek se radilo o igrama kakvim se danas bave deca. No, jednoga dana je jedna Saracenka, znajući za blagotvorni uticaj karata na kralja, objasnila odeti da one mogu da posluže ne samo kao razonoda, već i za čitanje sudbine. Smatra se da od tada i Evropljani poklanjaju odgovarajuću pažnju kartama.
    Pre nego što pređemo na podrobnija objašnjenja, moramo da napomenemo da su najbolji dani za gledanje u karte ponedeljak i petak, kao i to da je ovaj drugi dan daleko povoljniji. Isto tako, nekada se verovalo da postoje povoljni i nepovoljni sati za gledanje, pa se smatralo da su najpovoljniji večernji i noćni sati. Savetovano je da se karte ne diraju kada je oblačno, vetrovito ili olujno vreme a da je najbolje gledati kada je vreme tiho i vedro. Takođe, najbolje je gledati kada je pun mesec. Da bi se postavila pitanja kartama i dobili odgovori, potrebno je da onaj koji gleda bude zdrav i vedar. U trenutcima neraspoloženja ili u depresivnim stanjima karte ne treba gledati.
    Najzad, ko želi da se posveti profesiji gledanja u karte mora biti veoma osetljiv i ne sme pristupati kartama kao sredstvu razbibrige ili ubijanja vremena, već kao vrlo ozbiljnom poduhvatu.

JEZIK KARATA

    Pre nego što počnemo da vam opisujemo razne načine interpretiranja moramo vas upoznati sa značenjem karata, njihovim jezikom. Gotovo uvek se koriste karte idući od sedmice naviše, uključujući i keca, a kod tumačenja se pridržavamo ustaljenih pravila, jer kod gledanja u karte nisu dozvoljene fantazije i proizvoljne novotarije.
    Herčevi se odnose na porodična osećanja, prijateljstvo, ljubav; simboli suradosti, zadovoljstva, sloge, sreće i ostvarenih nada. Ako se herčevi jave naopako, značenje je manje povoljno i obično ukazuje na kašnjenje u ispunjenju želja i prepreke.
    Karo karte predstavljaju poslove, putovanja, poruke i zahteve, ali su njihove poruke lošije od poruka herčeva. Često ukazuju i na neslogu, neprijatna pisma ili nesuglasice.
    Pikovi predstavljaju tugu, bol, patnju, napuštanje. Gotovo uvek najavljuju neprijatan ishod, nešto negativno.
    Trefovi se odnose na poslove, materijalne interese i novac. Ako se otvore naopako predskazuju teškoće.
    Kod nekih karata slika se drugačije pokazuje, u zavisnosti od toga kako je karta postavljena, pa tako imamo normalno i naopako postavljenu kartu. Kod nekih karata slika je ista bez obzira kako stavili kartu, ali tu se možemo poslužiti malim trikom: stavićemo u levi ugao karte mali znak, pa ako taj znak izađe dole karta stoji normalno, a ako je gore karta je okrenuta naopako. Ovo je veoma važno, jer se moramo opredeliti da li ćemo usvojiti pozitivno ili negativno tumačenje izvučene karte.

HERČEVI I NJIHOVO ZNAČENJE

KEC (as): velika radost
    Ako je okružen mnogim kartama sa slikom (kraljevi, dame ili žandari) onda može da znači i svadbu ili susret sa prijateljima. Ako je kec izašao naopako onda označava veliku bol.
KRALJ (pop): čovek u godinama, bogat i uticajan i spreman da zaštiti, pomogne ili posavetuje. Ako izađe naopako označava bogatog ali škrtog čoveka, nespremnog da pomogne, čak sklonog i da naškodi.
KRALJICA (dama): dobra, blaga žena koja može mnogo da pomogne. Ako izađe naopako predstavlja prepreku, ali nije suparnica.
ŽANDAR : mlad i dobronameran čovek. Predstavlja zaljubljenog, a suđeno mu je da  igra značajnu ulogu u životu osobe čija se sudbina odgoneta. Predstavlja i budućeg muža ako se gleda ženskoj osobi (neudatoj ili slobodnoj).
DESETKA : iznenađenje, uvek prijatno, ali ovu kartu treba tumačiti povezano sa susedima.
DEVETKA : sloga u porodici, blisko izmirenje sa zavađenom osobom. Ako izađe naopako označava neprijatnosti.
OSMICA : uspeh u poslu, sreća u porodici. Ako izađe naopako označava mladu, smeđu ženu ili, pak, veliku radost. Sve u svemu označava veoma povoljnu kartu.
SEDMICA : ako se radi o devojci - udaće se uskoro i imaće žensku decu; ako se radi o mladiću - stupiće u srećan brak sa imućnom ženom. Ostale interpretacije su u zavisnosti od susednih karata.

KAROI I NJIHOVO ZNAČENJE

KEC (as): pismo, telefonski poziv, vesti od udaljenih osoba. Novost je dobra ili loša  u  zavisnosti od okolnih karata.
KRALJ (pop): prijateljstvo, dokaz solidarnosti. Ako je praćen kraljicom karo označava skori brak. Ako izađe naopako upozorava na opasnost i prepreke, srećom ne mnogo ozbiljne.
KRALJICA (dama): plava žena, naklonjena konsultantu. Označava i ženu sa sela. Ako izađe naopako radi se o ženi sposobnoj da naškodi konsultantu ili članovima njegove porodice.
ŽANDAR : vojnik, možda rođak na odsluženju vojnog roka ili čovek sa sela. Glasnik je dobrih vesti, može biti i poštar. Ako izađe naopako donosi loše vesti.
DESETKA : velika radost, gotovo uvek povezana sa premeštanjem ili odlaskom na  putovanje - na letovanje ili je, pak, oznaka za povratak rođaka iz daljine. Ako je desetka pored žandara, onda to znači da će se vratiti vojnik (ako je neko od najbližih u armiji) ili da će u kući doći prijatelj u uniformi. Ako izađe naopako označava neko zakađenje.
DEVETKA : potpuno beznačajna karta ali je sposobna da delimično zadrži delovanje susednih karata. Na primer: ako je pored desetke, znači da će odlazak na put biti sa zakašnjenjem.
OSMICA : mlad, poslovan čovek (industrijalac, trgovac) koji može materijalno da pomogne, mada ne previše. Ako je izašla naopako obično označava malo zakašnjenje.
SEDMICA : dobra vest. Najbolje je kad se pored sedmice nađe kec. Ako izađe naopako vest će biti manje povoljna.

PIKOVI I NJIHOVO ZNAČENJE

KEC (as): tuga, izdaja, možda krađa. Ako uz kec pik još dođu i desetka i devetka pik, onda to znači veliku tugu za konsultanta a možda i smrt ili neki teži saobraćajni udes. Ako izađe naopako znači napuštanje od strane bračnog druga ili deteta.
KRALJ (pop): advokat, sudija ili uopšte pravnik čije uplitanje može biti bitno za konsultanta. Ako izađe naopako znači gubljenje parnice, siromaštvo ili, što je i najčešće, nevolje na poslu.
KRALJICA (dama): opasna, zla žena, vrlo često udovica. Ako izađe naopako označava postariju ženu, usedelicu ili udovicu koja bi želela da se uda za čoveka znatno mlađeg od sebe.
ŽANDAR : niz neprilika koje će poremetiti spokojstvo. Ako izađe naopako ukazuje na ozbiljne komplikacije koje se, čak, mogu završiti tamnicom, ako je osoba koja konsultuje muškarac, a nesrećnom ljubavi ako je u pitanju žena.
DESETKA : ako je praćena kecom i kraljem znači tamnicu za muškarca, a bolest za  ženu. Samo po sebi, desetka pik nema nikakvo značenje.
DEVETKA : prepreke, mada ne mnogo ozbiljne, na radnom mestu. Ako je praćena devetkom karo i kecom herc označava odlaganje očekivanog dobitka novca.
OSMICA : loša vest koja će stići posredovanjem neke osobe. Ako je u pratnji sedmice karo označava sukobe i tugu. Ako je u blizini kralja pika može doći do gubitka zaposlenja. Ako izađe naopako označava sklonost ka misticizmu.
SEDMICA : nesloga, nespokojstvo. Menja značenje ako je u susedstvu neka karta  herc - tada označava ekonomsku sigurnost, predstojeću nezavisnost, uspeh u ljubavi, možda i rehabilitaciju, utehu. Ako izađe naopako označava neodlučnost.

TREFOVI I NJIHOVO ZNAČENJE

KEC (as): poslovni uspeh, blagostanje, povoljne prilike. Ako je u pratnji sedmica karo  i herc označava još značajniji uspeh. Ako izađe naopako znači neočekivani poklon.
KRALJ (pop): vrlo uticajna osoba, muška ili ženska, pomoći će konsultantu. Ako izađe naopako, ista osoba mada će hteti da pomogne, moraće od toga da odustane.
KRALJICA (dama): smeđa žena. Ako se javi usamljena označava suparnicu ili ozbiljnu konkurenciju. Ako je pored kralja ili žandara znači da ima slabost prema muškarcu koga ta krata predstavlja. Ako se nađe pored neke druge kraljice označava iskrenu prijateljicu osobe koja konsultuje karte. Ako izađe naopako označava ljubomornu, nevernu ženu.
ŽANDAR : mladić zaljubljen u devojku. Ako se pored njega nađe kraljica, izgledi na  uspeh su dobri. Ako se nađe pored kralja ili žandara radi se o prijatelju koji će mu pomoći da ostvari željeni cilj. Ako je, pak, drugi žandar herc, onda postoji dugotrajno i opasno suparništvo između dva mladića. Ako izađe naopako radi se o mladiću koji ne može da se oženi zbog protivljenja roditelja.
DESETKA : blagostanje, uspeh u školi, na poslu ili u ljubavi. U pratnji devetke karo označava da će prijem novca nešto zakasniti. U pratnji devetke pik označava neuspeh i u slučaju sudkog spora, guditak.
DEVETKA : sreća i uspeh u ljubavi. Za neudate i neoženjene ova karta, takođe,    označava skori brak. Isto se odnosi i na udovice i udovce.
OSMICA : uspeh na radnom mestu. Pozitivno i brzo rešenje nekog novčanog pitanja.Ako izađe naopako označava neku crnoputu i siromašnu ženu.
SEDMICA : male neprilike sentimentalne prirode. U pratnji sedmice karo i devetke karo označava dobijanje nasleđa u bliskoj budućnosti, bogatstvo u porodici ili obilnu žetvu i berbu. Ako izađe naopako označava novčane neprilike.

GRUPE KARATA

  Pravilno tumačenje karata zahteva da se, ne samo vodi računa o njihovom pojedinačnom značenju, već i tome koje se karte nalaze u grupi ili u susedstvu.
    Dajemo vam podrobno objašnjenje:

ČETIRI KECA: uspeh u poslu, na radnom mestu, a ako su praćeni sa četiri desetke označavaju izuzetnu sreću u novčanim poslovima ili veliko nasleđe u skoroj budućnosti.
TRI KECA: predstoji vam uspeh.
DVA KECA: čuvajte se zavisti, ljubomore, surevnjivosti.

ČETIRI KRALJA: napredovanje u službi, unapređenje, počasti i odlikovanja ukoliko  ste u uniformi.
TRI KRALJA: blagostanje.
DVA KRALJA: mudri saveti
   
    Ako jedan stoji naopako, nesloga. Ako su oba naopako, svađe i sukobi, možda i tuča.

ČETIRI KRALJICE: zavist i ogovaranje na račun osobe koja traži da pročita sudbinu u kartama. Ipak, bez štetnih posledica.
TRI KRALJICE: prijatan skup u društvu prijatelja.
DVE KRALJICE: nežnost i simpatija.

ČETIRI ŽANDARA: mogućnost nesuglasica ili svađe među muškarcima.
TRI ŽANDARA: nesloga i svađe.
DVA ŽANDARA: uspešna dogovaranja u vezi posla.

ČETIRI DESETKE: nedoslednost, prevrtljivost, karakterne slabosti.
TRI DESETKE: odlična prilika za zaposlenje.
DVE DESETKE: moralni i materijalni uspeh.

ČETIRI DEVETKE: besprekoran život.
TRI DEVETKE: uspeh ograničene prirode.
DVE DEVETKE: bogatstvo, vraćeni dugovi, veliki dobitci.

ČETIRI OSMICE: nesporazumi, gubitak prijatelja.
TRI OSMICE: uspela savezništva i srećna prijateljstva.
DVE OSMICE: novčani dobitak ali ne veliki.

ČETIRI SEDMICE: tajne mahinacije usmerene protiv konsultanta.
TRI SEDMICE: podrška uticajnih osoba.
DVE SEDMICE: dobre vesti.

SUSEDNE KARTE

    Susedne karte, bile povoljne ili ne, uvek mogu da utiču na druge karte. Ako je osoba koja gleda u karte svoju sudbinu smeđa, nju predstavlja u kartama kraljica tref, odnosno žandar tref ako je muškarac u pitanju. Ako uz njih stoji kralj herc i još neka herc karta konsultant će sklopiti brak iz ljubavi ukoliko već nije u braku. U suprotnom, brak je veoma stabilan.

        Ako se uz kraljicu tref (ili žandara tref) nađu kralj tref i neka herc karta, biće takođe sklopljen brak ali iz računa. Za osobe koje su već u braku, predstoje teškoće.
    Ako je osoba koja konsultuje karte plava, biće predstavljena kraljicom herc (ili žandarom herc ako je muško). Ako uz nju stoje stoje žandari i sa jedne i sa druge strane ta osoba flertovaće vrlo mnogo. U pogledu braka važi isto što i za smeđe osobe.
    Za muškarce je još važno da kraljica i kralj u susedstvu znače ili skori brak ili uspešnu bračnu vezu koja je u toku.
    Ako se radi o starijem muškarcu, biće zastupljen kraljem hercom ili trefom ili, ako je udovac, kraljem pikom. Ako pored sebe ima kraljicu pik oženiće se ponovo; ako je okružen herčevima uživaće naklonost okoline. Bolesti su prikazane kartama pik ukoliko se nalaze u susedstvu.
    Ako kralj pored sebe ima kraljicu karo, znači da će biti umešan u intrige. Razboleće se ako je pored njega devetka pik, a bolest će biti znatno ozbiljnija ako se pored devetke nađe i desetka pik.
    Susedna desetka karo označava skoro putovanje, kraljica iste boje nagoveštava brak, a ako se pored kraljice nalazi bilo koja karta herc, znači dobro prijateljstvo. Neobuzdana strast predstavljena je kraljicom u čijem se susedstvu nalaze dve sedmice.
    Ako su kraljica karo ili pik okružene herčevima, zlobnost će biti demaskirana.
KRALJICA karo ili pik okružena herčevima - šteta na vidiku.
KRALJICA karo u susedstvu žandara pik - izdaja.
ŽANDAR pored kraljice herc označava površnu ljubav, ali će se ona preobraziti u  brak ukoliko se u susedstvu nalazi neki kralj.
ŽANDARI i kraljevi u susedstvu - zaštita.
ŽANDAR pik pored žandara karo - nesuglasice u kući.
DESETKA karo u susedstvu osmice karo ili osmice herc - nasledstvo od nekog dalekog rođaka.
BILO koja desetka u susedstvu desetke karo - putovanje.
DEVETKA i osmica pik u susedstvu - ozbiljna bolest.
DEVETKA i desetka pik u susedstvu - ozbiljne neprilike.
DESETKA karo u susedstvu devetke karo - zakašnjenje.
OSMICA karo u susedstvu osmice herc - kratko putovanje.
OSMICA karo uz osmicu tref - poslovno putovanje.
SEDMICA karo uz bilo koju pik kartu - veliko nerviranje.
SEDMICA karo u susedstvu žandara pik ili kraljice karo - verolovna ljubav
KEC pik u susedstvu sedmice karo - ljubavni predlog koji je bolje odbiti.
BILO koji kec uz osmicu pik - napustiće vas voljena osoba.
KEC karo pored desetke karo - pismo iz inostranstva.
KEC karo pored sedmice karo - ljutnja.
KEC karo pored devetke pik - bolest.
   Mnogo slika na okupu predviđaju veseli susret sa prijateljima i rođacima. Naopako postavljene karte imaju isti ali negativan uticaj na susedne karte.

ČITANJE SUDBINE IZ KARATA

    Mnogobrojni su načini čitanja sudbine iz karata. Počećemo sa najjednostavnijim, namenjenim da daju odgovore na pitanja opšte prirode.

PRVI NAČIN: iz špila izvaditi sve karte od dvojke do sedmice. Promešajte dobro preostale 32 karte i dajte da ih osoba kojoj gledate u karte preseče levom rukom. Poređajte po stolu prvih trinaest otvorenih karata. Ako među njima ima kečeva izdvojte ih na stranu. Pokupite sve karte iznova u špil, ponovo dobro promešajte i dajte da ih zainteresovana osoba preseče levom rukom. Ponovo odbrojte prvih trinaest karata i poređajte ih po stolu, izdvajajući kečeve. Prikupite sve karte u špil, promešajte i ceo postupak ponovite i treći, poslednji put. Ako su na kraju trećeg otvaranja karata izvađeni svi kečevi, odgovor na postavljeno pitanje je povoljan. Ako su kečevi izdvojeni već prilikom odbrojavanja prvih trinaest karata, ili prvih ili drugih, uspeh će biti brz i potpun.
DRUGI NAČIN: iz špila od 52 karte izbacite osmice, devetke i desetke tako da vam ostanu 40 karata. Promešajte ih, presecite levom rukom i podelite špil na pet približno podjednakih gomila. Uzmite prvu gomilu i pregledajte karte dok ne dođete do kralja. Tada odbacite sve karte pre kralja a preostale karte položite na sto. Pogledajte i preostale grupe karata. Ako u nekoj pronađete kralja, odbacite sve karte koje su mu prethodile. Zatim karte koje nisu odbačene, odnosno one koje su došle posle kralja, pokupite, promešajte i presecite levom rukom, pa podelite na četiri jednake ili približno iste grupe. Ponovo uzmite grupu po grupu i gledajte dok ne pronađete kralja. Karte pre kralja odbacujete a karte posle kralja vraćate u špil. Posle mešanja i sečenja, delite karte na tri grupe i odbacujete karte koje se nalaze pre kralja. Odgovor je pozitivan ako se posle trećeg odvajanja karata na okupu nađu samo četiri kralja. U protivnom, odgovor je negativan.
TREĆI NAČIN: odbacite sve karte od dvojke do sedmice. Promešajte preostale 32 karte, presecite levom rukom i stavite ih na sto. Svaki put kada uzmete gornju kartu, izustite glasno ime jedne od osam vrsta karata i to sledećim redom: sedmica, osmica, devetka, desetka, žandar, kraljica, kralj i kec. Ako je izašla imenovana karta odvojte je na stranu. Kada su sve 32 karte prošle, počnite iznova sa preostalim kartama. Odgovor će biti povoljan ako sve karte budu odstranjene posle petnaestog kruga.

SPECIFIČNI ODGOVORI

    Navešćemo neke metode dobijanja odgovora na specifična, više ili manje precizna, pitanja.
    Pitanje mora biti formulisano jasno, a najbolje je zapisati ga, jer se može dogoditi i da ga zaboravite.

ŽENIDBA I UDADBA

    Odbacite sve karte od dvojke do semice. Promešajte preostale karte i presecite tri puta. Sada odbacite karte koje predstavljaju muškarca i ženu o kojima se radi: ako su plavi odbacite karte karo i herc, ako su smeđi, onda odbacite tref i pik. Promešajte ponovo i presecite tri puta.
    Poređajte karte po stolu u grupama od tri, a kda se u grupi nađu dve karte iste boje, odbacite veću i stavite je pored karte koja predstavlja konsultanta. Ako su sve tri karte iste boje, odbacite sve tri. Pošto ste završili špil, pokupite karte, osim onih izdvojenih, promešajte, presecite i počnite iznova. Prestaćete kada se pored karte koja predstavlja konsultanta nađu petnaest karata. Tada možete da interpretirate odgovor.
   Ako je sudbina čiju sudbinu želite da saznate mladić, smeđ ili crnomanjast, odgovor će biti povoljan ako se među izdvojenim kartama nađe kralj tref.
    Ako se radi o smeđoj ili crnomanjastoj devojci, odgovor će biti povoljan ako se pored kralja trefa nađe i kec pik postavljen naopako.
   Ako se radi o plavoj osobi (bila muško ili žensko), među izdvojenim kartama moraju biti bar tri herca ili tri karoa.
   Ako se predviđa venčanje izvan grada u kojem živite, moraju se naći tri karo karte.
     Ako se radi o ženidbi udovca, odnosno o preudaji udovice, potrebno je da se među izdvojenim kartama nađu tri pika, zatim kec i kralj herc.

NASLEĐE

    Ako želite da proverite da li vam predstoji sticanje nasleđa, postupićete kao u prethodnom primeru sve dok se pored katre koja predstavlja vas ne nađe još petnaest karata. Ako se među ovima nađe kec pik, može se očekivati nasleđe. Ako je kec pik praćen sedmicom, osmicom, devetkom, i žandarom tref, nasleđe će biti znatno.

UDALJENE OSOBE

    Ukoliko želite da saznate da li ćete uskoro imati vest od dalekih osoba, postupite kao u prethodnom slučaju, dok ne dobijete petnaest izdvojenih karata. Ako se među njima nalaze kec karo, kec herc i desetka karo, ubrzo će vam stići pismo ili telefonski poziv.
    Ako se desetka pik nađe u blizini karte koja predstavlja udaljenu osobu, onda je verovatno ona bolesna. Ako kec pik izađe obrnut, onda je ta osoba verovatno u opasnosti.  
    Ako je osoba otputovala da započne neki poslovni poduhvat, znak da će ona uspešno da ga obavi biće ako se među kartama nađu devetka herc, kec i desetka tref.
    Najzad, ako se pored karte koja predstavlja udaljenu osobu nađe osmica karo, ona će se uskoro vratiti.

SKARABEJ

    Ovo je zanimljiv način predviđanja budućnosti, mada je nešto složeniji. Egipatskog je porekla i omogućuje dobijanje odgovora na bilo koje postavljeno pitanje. Pre otpočinjanja, neophodno je precizno postaviti pitanje na koje se želi odgovor, a najbolje je zapisati ga.
    Iz špila karata najpre izvadite dvojke, trojke, četvorke, petice i šestice, promešajte i presecite levom rukom. Postavite karte na sto u grupama po tri. Ako se u jednoj grupi nađu dve karte iste boje, odbacit4e veću. Ako su sve tri karte iste boje (tri herca, karo, trefa ili pika), odbacite sve tri. Karte koje niste odbacili pokupite, promešajte i presecite. Nastavljate isti postupak. Ako su u grupi dve iste karte po boji, odbacujete veću sve dok vam se špil ne svede na broj između trinaest i devetnaest karata. Broj mora biti neparan. Ako je paran, odbacite poslednju kartu u špilu.
    Postavite karte na sto kao lepezu, pa polazeći s leva na desno odbrojavate karte i tumačite značenje svake pete karte. Kada ste stigli do desnog kraja lepeze, vraćate se unazad do polazne karte.  
    Ključ tumačenja karata već smo dali navodeći pojedinačno značenje svake karte. Kada ste završili interpretaciju, pokupite karte, promešajte i izdvojite nasumice šest karata. Postavite tih šest karata na sto, nagore okrenute naličjem, a onda preko njih rasporedite preostalih dvadeset šest karata tako da dobijete šest gomila. Otvorite najgornju kartu sa svake gomile, i ako možete, sparujte ih (sedmicu sa sedmicom, osmicu sa osmicom, itd). Tamo gde ste sparili karte, otvorite one ispod. Cilj je da sparite sve karte. To nije uvek mogućno, pa ako ne uspete, smatrajte da je odgovor na postavljeno pitanje negativan, a takođe se i značenje karata interpretiranih u prvom delu menja i postaje nepovoljno.
    Ako ste uspeli sve karte da sparite, imaćete uspeha u onome što ste naumili. Sve teškoće nagoveštene pojedinačnim kartama u prvoj fazi, biće poništene.

FRANCUSKI NAČIN GLEDANJA U KARTE

    Uzimaju se iste karte i isti način interpretacije kao i kod 'Skarabeja'. Pošto ste izdvojili dvojke, trojke, četvorke, petice i šestice, promešajte karte i dajte da ih preseče osoba čiju sudbinu želite da saznate. Podelite karte na dve približno jednake grupe i recite konsultantu da odabere jednu. Odvojite prvu kartu i stavite je pokrivenu na sto. Zatim, poređajte karte u vidu lepeze i tumačite značenje svake pete karte. Na kraju ćete otvoriti pokrivenu kartu, a ona može da potvrdi ili opovrgne ono što ste do tada pročitali, odnosno protumačili.
    U drugom delu, pokupite sve interpretirane karte, promešajte, presecite, izdvojite jednu kartu kao rezervu, i podelite špil na tri grupe. Zatražite od osobe kojoj gledate sudbinu da odabere jednu od tri grupe, pa istim sistemom protumačite šta karte poručuju. Prva grupa odnosi se na osobu, druga grupa na njenu kuću i porodicu, a treća na sve ostalo. Najzad, tumači se preostala karta, ona koju ste izdvojili. Ona se smatra najvažnijom, jer se pretpostavlja da pruža opšti uvid u dalju budućnost osobe.
    Ovaj, francuski metod, često daje izvanredne rezultate, a ponekad i vrlo neočekivane. Otuda i izraz: 'Čitaš me ko karte!'
    Francusko gledanje karata veoma je pogodno za korišćenje na porodičnim skupovima ili za dugih zimskih večeri.

KLIJENTOVA KARTA

   KLIJENTOVA KARTA je kralj ili dama, a odabrana je da predstavlja osobu kojoj se gleda u karte. Koliko god je to moguće, odaberite kartu koja će odgovarati klijentu po godinama, polu i boji kose.
   Za plavokosog, sedog ili kestenjastog muškarca odaberite kralja karo.
   Za plavokosu, kestenjastu ili sedu stariju ženu uzmite kraljicu karo.
   Za plavokosog, kestenjastog mlađeg muškarca, uzmite kralja herc.
   Za plavokosu, kestenjastu mlađu ženu, uzmite kraljicu herc.

   Za crnomanjastog starijeg muškarca uzmite kralja pik.
   Za crnomanjastu stariju ženu uzmite kraljicu pik.
   Za crnomanjastog mlađeg muškarca uzmite kralja tref.
   Za crnomanjastu mlađu ženu uzmite kraljicu tref.

ŠTA ĆE SE DOGODITI U SLEDEĆA 24 ČASA?

    Uzmite špil od 32 karte, promešajte ih i držite karte u vidu lepeze u desnoj ruci ispred sebe. Zatražite od osobe čiju sudbinu gledate da nasumice iz ponuđenih karata odabere trinaest, pa ih u vidu lepeze stavite na sto. Protumačite izdvojene karte, idući s leva na desno, saglasno ranijim uputstvima.
    Da biste ovo saznali, iz špila od 32 karte, najpre izdvojite kartu koja predstavlja vama blisku osobu čije misli želite da saznate. Ovu kartu, otvorenu, stavite na stranu. Promešajte karte, presecite i podelite ih na šest grupa od po tri karte, stavljajući u svaku grupu odjednom samo po jednu kartu.
    Pročitajte značenje karata u pojedinim grupama.

PRVA grupa karata predstavlja osobu za koju ste zainteresovani.
DRUGA grupa predstavlja glavu vama bliske osobe.
TREĆA grupa predstavlja noge vama bliske osobe.
ČETVRTA grupa predstavlja desnu stranu vama bliske osobe.
PETA grupa predstavlja levu stranu vama bliske osobe.
ŠESTA grupa predstavlja iznenađenje.¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

ProrociProroci i Proročanstva - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana
Testiranje Refleksa
Testirajte Reflekse