Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Iq Glavolomke - Rešenja No 7

Čestitamo ! Našli ste neka rešenja glavolomki sa strane No 5, No 6 i No 9.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
IQ GLAVOLOMKA 56.

   Kada je sastavila vazu, videla je da je kutija bila manja od vaze.

IQ GLAVOLOMKA 57.

   Kada bi onaj poslednji vidio dva crna šešira ispred sebe znao bi sigurno da je na njemu beli (jer imamo samo 2 crna). Znaci on vidi ili dva bela ili crni i beli. Kada bi onaj u sredini vidio crni šešir ispred sebe znao bi sigurno da je kod njega beli (jer da je crni javio bi se onaj poslednji). Dakle onaj u sredini vidi beli šešir ispred sebe. To sve je zakljucio i onaj prvi i tačno pogodio da mu je beli šešir na glavi.

IQ GLAVOLOMKA 58.

   Glavni hirurg je bila detetova majka.

IQ GLAVOLOMKA 59.

   Mudrac je dodao svoju jednu kamilu zbog računa, odnosno deljenja, pa ih je bilo 18. Prvi sin je dobio polovinu, to je 9. Drugi sin je dobio trećinu, to je 6. Treći sin je dobio devetinu, to je 2. 9+6+2=17 a toliko je i beduin imao kamila. Mudrac je svoju kamilu zadržao za sebe.

IQ GLAVOLOMKA 60.

   Krenu Bono i Edge pa se vrati Bono, zatim Adam i Larry pa se vrati Edge, i na kraju Bono i Edge!!! 2+1+10+2+2=17

IQ GLAVOLOMKA 61.

   Čovek je bio prilično nizak. mogao je da dohvati samo do dugmeta za 8 sprat, a kada bi padala kiša, nosio je kišobran, pa je sa njim pritisnuo dugme broj 10.
IQ GLAVOLOMKA 62.

   Žena na slici nije imala pupak. Pošto je Eva bila prva žena koja je nastala iz Adamovog rebra, nije imala majku pa samim tim nije bila povezana pupcanom vrpcom sa majkom, te nije imala ni pupak. Tako je dečak znao da je to Eva.

IQ GLAVOLOMKA 63.

    Ninina ćerka je bila beba i nije mogla da kaže Nini ništa.

IQ GLAVOLOMKA 64.

   Kuk, oko i kapak.

IQ GLAVOLOMKA 65.

   Rešenje: Uključiš prekidač br. 1 i sačekaš npr. jedan minut ispred vrata. Onda isključiš prekidač br. 1, uključiš br. 2 i uđeš u sobu:
a) ako sijalica svetli, to znači da je uključuje prekidač br. 2
b) ako sijalica ne svetli i topla je, uključuje je prekidač br. 1
c) ako sijalica ne svetli i hladna je, uključuje je prekidač br. 3

IQ GLAVOLOMKA 94.

   Ivan će ponovo pobediti. U drugoj trci, pošto Vladimir pređe 90 metara Ivan će preći 100 i tada će oba trkača biti podjednako udaljena od cilja. Preostalih 10 metara Ivan će preći brže i tako ponovo stići prvi.

IQ GLAVOLOMKA 95.

    Bez obzira na kojoj udaljenosti se nalaze topovi i koliki ugao zaklapaju, granate će se uvek sudariti u letu. Da ne postoji gravitacija, granate bi se sudarile na sredini pravolinijskog puta. Uz gravitaciju, međutim, one se sudaraju nešto ispod nivoa svog početnog leta, ali opet na sredini puta.

IQ GLAVOLOMKA 96.

   Manji most je dva puta izdržljiviji. Ako je čelični nosač B dva puta veći od nosača A on će biti dva puta snažniji, ali tada mora biti osam puta teži. Dvostruko veći most bi u tom slučaju bio veoma nestabilan, a mogao bi se srušiti i zbog sopstvene težine.

IQ GLAVOLOMKA 97.

    Kada Sunce obasjava Mesec sa strane, kao što je slučaj za vreme Mesečeve mene, krateri i druge neravnine na površini Meseca stvaraju senke koje zatamnjuju ukupnu svetlost. U vreme punog Meseca Sunčeva svetlost pada direktno pa je i svetlost u to vreme veća.


CHAT ZA DISKUSIJU O IQ GLAVOLOMKAMA I NJIHOVIM REŠENJIMA





¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana