Naslovni baner
Najnovije vesti -Vesti -NAJNOVIJE VESTI IZ SRBIJENAJNOVIJE VESTI IZ 
CRNE GORENAJNOVIJE VESTI IZ BOSNE I
 HERCEGOVINENAJNOVIJE VESTI IZ HRVATSKENAJNOVIJE VESTI IZ
 

MAKEDONIJENOVICE IZ SLOVENIJE IN TUJINEVESTI IZ SVETAVESTI IZ SPORTATV PROGRAMI 

BALKANSKIH TELEVIZIJA
Meni

Ginisova Knjiga Rekorda - No 2

    Neverovatna riznica neverovatnih događaja! U ljudskoj je prirodi da se neke osobe vole isticati i skretati pažnju na sebe. Načini za to su razni, pa tako ima i onih totalno otkačenih koji svakakvim ludorijama pokušavaju da postanu poznati i slavni. Svašta ljudi danas rade u svetu samo da bi ugrabili deo kolača slavne. Pogledajte ovde najzanimljivije rekorde širom sveta i uživajte...

Najveća džamija koja je i danas u upotrebi je džamija vladara juma Masjida (vladao od 1644.-1658.) u Delhiju, u Indiji. Zauzima površinu od oko hiljadu kvadratnih metara, ima tri kupole i dva minareta visoka 32 metra.

Najkraći pravosnažni testament za koji se zna glasio je : "Sve žene", što znači na Češkom: "Sve ženi". Tu oporuku sastavio je i potpisao 19. januara 1967. godine Karl Tausch u Lengenu, u pokrajini Hesse, u SR Nemackoj.

Najteži bakreni kovani novac je izrađen u Švedskoj 1659. godine i bio je od 10 dolara a  tezio je 19 kilograma i 700 grama.

Najviši kineski hram pagoda je  kraj Hongcona, ima 13 spratova a visok je oko 60 metara.

Najviši na svetu je dimnjak rafinerije za proizvodnju nikla koncerna International Nickel Company, nedaleko od Sudburyja u kanadskoj provinciji Ontariju. Visok je 381 metar, a sagradjen je 1970. godine. Težak je 30 hiljada tona.

Najusamljnije stablo na svetu, jeste jedno drvo koje raste u jednoj oazi u pustinji Tenere, u Nigeriji. Drugo, njemu najbliže stablo, udaljeno je od njega 50 kilometara.

Najdugovečniji majmun zvao se Džordž , doživeo je punih 46 godina. Toliko je živeo u Londonskom zoološkom vrtu. Dopremili su ga u Evropu 1869. godine, a uginuo je 14.marta 1916.godine.
Najmanja kost ljudskog tela je stremen jedna od triju slušnih koščica u srednjem uhu. Dužina stremena iznosi od 2,6 do 3,4 mm, a težina 2,00 do 3,30 miligrama.

Najveće oko u životinjskom carstvu ima divovska lignja i njegov prečnik može biti veći od 40 centimetara.

Najveći krastavac na svetu odgajila je Alijen Cepel iz Australije prilikom branja dostigao je težinu od 22 kg.

Najveći suncokret: Do sada izmeren bio je visok 5.25 metara.

Najveći kaktus raste na području Arizone Novog Meksika  Kalifornije, u USA, kao i u okolini Sonore u Keksiku. Zelena stabljika-deblo nosi na svom vrhu grane, nalik na kandelabar, koje se dižu do visine od 16 metara.

Najviše kreditnih kartica ima Amerikanac Valter Kavano koji je uspeo ući u "Ginisovu knjigu rekorda" tako što je na svoje ime skupio 1497 važećih i neponištenih kreditnih kartica.

Najstariji vozač Amerikanac Fred Hale je uvršten u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji vozač koji je upravljao automobilom u 108.
godini.

Najbrži gutač glista Mark Hogg je tokom jedne tv emisije za 30 sekundi uspeo progutati 94 gliste.

Najveći konzument žohara Ken Edwards tokom emisije The Big Breakfast, London, koja se prikazivala u maju 2001, za jednu minutu pojeo je 36 žohara.

Najveći opseg struka amerikanca Waltera Hudsona iznosi 302 cm.Walter je težak 545 kg.

Najviše pacova se servira restoranu The Jailu Kini u ovom restoranu se godišnje posluži oko 9300 pacova - samoproglašeni kralj pacova gostionicar Quang Li-Do vec 30 godina ih lovi i jede.

Najviše pirsinga na telu: Elaine Davidson iz Edinburga prvi pirsing na tijelu uradila je u januaru 1997, da bi ih maja 2003. ukupno imala 1500.

Najveći potrošac Big Meka je Donald Gorske iz SAD koji je do marta 2002, ukupno pojeo 18.250 Big Maka - njegov pothvat počinje još 1972. sa devet Big Makova dnevno.

Najveća nezaposlenost: 1996. godine u Bosni i Hercegovini je stopa nezaposlenosti iznosila 75%.

Najdlakaviji čovek na svetu je 26-ogodišnji Kinez Yu Zhenhuan.On je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda 2002. godine jer mu je 96 posto tela prekriveno dlakama, od kojih su neke dugačke i 6 centimetara.

Najbrži stogodišnjak na svetu juzžoafrikanac Filip Rabinović postao je najbrži stogodišnjak na svijetu. Rabinović je stotinu metara pretrčao za 30,86 sekundi, čime je nadmašio dotadašnji rekord od 36,19 sekundi Austrijanca Ervina Jaskulskog. Rabinović, koji još uvek radi kao knjigovođa za svoju kćerku, dnevno prepešaci barem šest kilometara, a već je upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji takmičar u brzom hodanju.

Najviše krugova dima iz jednog jedinog duvanskog izdaha napravio je japanski nikotinomanijak Acihiro Nakamura, i to 441 kolut dima.

Najduže pevanje ostvario je Englez Sajmon Džons koji je pevao bez prestanka 132 časa i 45 minuta.

Najduži automobil na svetu je kadilak flitvud nekog amerikanca iz Kalifornije. S kraja na kraj monstrum od limuzine iznosi 14,5 metara.

Vjetnamac Tran Van Haj koji se nije šišao 31 godinu verovatno će ući u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek sa najdužom kosom na svetu. Kosa je duga  6,2 metara, vezana i pokrivena maramom, a u poslednjih sedam godina narasla je 1,2 metara. Poslednji put ju je oprao prije šest godina. Na sajtu Ginisove knjige rekorda piše da je najdužu kosu na svijetu imao Hu Sateov iz Tajlanda, kome je 1997. izmjereno 5,15 metara kose.

Najduže dlake iz ušiju ima Indijac B D Tyagi.On je dobio službeni dokument "Ginisove knjige rekorda", kao ponosni vlasnik čak 10,2 centimetara dugih dlaka koje mu rastu iz ušiju. Rekord je bio otkriven 2002. godine, a službeno je zabeležen 2003. godine u kategoriji "najduže usne dlake".

Trojica singapuraca oborila su svetski rekord u neprekidnom gledanju filmova - njih trojica su, za više od 72 sata, pogledala 36 filmova. Ako njihov poduhvat potvrdi Ginisova knjiga rekorda, Singapurci će nadmašiti 11 Njujorčana koji su prošle godine neprekidno gledali filmove 66 sati i 30 minuta. Takmičenje su počela 24 ljubitelja filma, a na kraju ostalo ih je samo troje. Takmičarima je bilo dozvoljeno da naprave petominutnu pauzu između filmova, kao i 15-minutni razmak posle svakog trećeg filma. 'Najteži deo je jutro, kada počnete da halucinirate i misli su vam zbrkane. U osnovi gledate u ekran, ali nista ne primećujete', ispričao je jedan od pobednika Majkl Cia.
Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu