Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Ginisova Knjiga Rekorda - No 1

    U ljudskoj je prirodi da se neke osobe vole isticati i skretati pažnju na sebe. Načini za to su razni, pa tako ima i onih totalno otkačenih koji svakakvim ludorijama pokušavaju da postanu poznati i slavni.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
Britanac Paul Hunn u ušao je u Ginisovu knjigu rekorda zbog najglasnijeg podrigivanja, koje se može čuti na udaljenosti od čak 30 metara i to jačine 118.1 decibel.

Kanađanku Christu Rasanayagam je do oltara pratilo 79 deveruša u dobi od jedne od 79 godina.

Amerikanac Ashrita Furman je nosom gurao narandž oko 1600 metara, što je trajalo celih 24 minute i 36 sekundi.

Mark Hogg tokom jedne TV emisije za 30 sekundi uspeo je da proguta 94 gliste.

Madeline Albrecht je radila u laboratoriji za analizu doktora Scholla u Cincinnati, Ohio. Za 15 godina svoga rada, Madeline je omirisala oko 5600 stopala i veliki broj pazuha.

Najveći konzument žohara, Ken Edwards, tokom emisije The Big Breakfast, London, koja se prikazivala u maju 2001, za jednu minutu pojeo je 36 žohara.

Najveći luster proizveden je 1973. godine u tadašnjoj Čekoslovačkoj. Bio je težak 7600 kilograma i imao je 936 rasvetnih tela.

Najmladji bilioner: Jerry Yang vlasnik popularnog sajta Yahoo, postao je bilioner u svojoj 29-oj godini. Vredan je otprilike 4 biliona US dolara.

Najduži rezanci na svetu su oni koje je izradio italijanski kuvar Nikola Avantadjjato a izmerena dužina im je iznosila 128.7 metara.

Ginisov rekorder u brzom postavljanju stola za ručavanje je drvarčanin Slavko Lukač trenutno zaposlen kao konobar u hotelu u Oslu. On je, sto za ručavanje za deset osoba postavio za tri minuta i 15 sekundi. Na stolu je imao deset garnitura sa po tri tanjira, deset kompleta sa po dve caše, escajg sa ukupno 50 noževa, viljuški, kašika i kašicica i deset salveta, zatim garniture za so i biber, te vazu sa cvećem.

Najširi put na svetu je bulevar Monumentalna os u Braziliji, glavnom gradu Brazila. Svečano je otvoren u aprilu 1960. godine. Ovaj bulevar je dugačak 2,4 km, a sirok 250 metara.

Najstariji džepni sat na pero napravio je Peter Henlein u Nirnbergu u Nemackoj oko 1504.godine. Danas se taj sat nalazi u Memorial Hallu u Philadelphiji.

Fetus najstarijeg neotkrivenog blizanca sasvim slučajno je pronađen u abdomenu 16-ogodišnjeg Hishama Ragaba iz Egipta, koji je zbog bolova u stomaku potražio pomoc lekara. Pronađen je njegov 18-cm dug identičan blizanac koji se razvijao u njemu i živio 32 ili 33 sedmice.

  Četrnaestogodisnji Indijac Akas Gupta vlasnik je Ginisovog rekorda u ispisivanju teksta na zrnu pirinča. On je, bez ikakvih optičkih pomagala na samo jednom zrnu pirinča ispisao 12.584 slovnih znakova. On je 484 puta ispisao 26 slova abecede, za šta mu je trebalo samo sat i po, a pri tom je koristio mastilo i jednu spajalicu za papir kojom je pri pisanju pridržavao zrno.

  Silvia Matos iz New Yorka je u Ginisovu knjigu rekorda ušla jer je sakupila oko 2800 kazni za nepravilno parkiranje. Ukupna vrednost tih kazni iznosi oko 150.000 dolara. Međutim, ništa od toga joj nije naplaćeno jer je bila prijavljena na 18 različitih adresa pri čemu je koristila 36 lažnih registarskih tablica.

HOEVELHOF - Šestero mladih Nijemaca i Njemica provelo je 101 sat, odnosno više od četiri dana pod tušem, potukavši tako za jedan sat dosadašnji svjetski rekord. Rekord je u početku pokušalo srušiti devet mladih, ali troje ih je odustalo. Četiri mladića i dvije djevojke u dobi od 17 do 25 godina tokom performansa smjeli su svakih sat vremena napraviti desetminutnu pauzu. Pod tušem su i spavali, ponekad i deset sati bez prekida. Prije nego što su ušli pod tuševe tijela su namazali posebnom mašću kako bi zaštitili kožu. Rezultat koji su postigli mladići i djevojke bit će upisan u Guinnessovu knjigu rekorda, a dobit će i nagradu u iznosu od 2000 eura, izvijestili su organizatori.

15785 kineskih radnika u Tangsanu otpjevavsi pjesmu 'Radnici su snazni' srusili su Ginisov rekord u masovnom pjevanju. Dirigent je stajao na ogromnoj dizalici na visini od 8 metara.
Najčudnija dijeta je u Michela Lotita iz Grenoblea u Francuskoj koji pojede dnevno oko 900 gr metala, ali mu banane, i kuvana jaja, zadaju teškoće sa varenjem.

Najveći iznos koji je dobio jedan glumac za učešce u TV emisiji je 765.900 $. Ovaj Svetski rekord pripada Matthew Perry-u u seriji Ally McBeal.

Najveći honorar za snimanje reklame je zaradila Nikol Kidman 3.71 milion dolara za četiri minuta pojavljivanja u reklami za parfem 'Šanel 5'. Urednici 'Ginisove knjige rekorda' beleže da je glumica zaradila 982.000 dolara po minutu, snimajući ovu reklamu.

  Jedan pekar iz Nemačke bez prekida je 42 sata, 16 minuta i 8 sekundi pevao pesme Elvisa Prislija, postavivši tako novi svetski rekord u neprekidnoj interpretaciji 'kraljevih' melodija, saopštili su organizatori takmičenja iz nemačkog mesta Mehernih. Obučen kao njegov idol, tridesetšestogodišnji imitator je 13 puta zaredom otpevao 60 pesama Elvisa Prislija. Prethodni rekord postavljen je pre toga na nekoliko nedelja, kada je jedan Prislijev obožavalac i imitator iz Hamburga pevao njegove pesme 40 sati bez prekida.

  Džejms Vejl iz Hjustona poljubio je 4.049 devojaka za osam sati (svaki poljubac trajao je u proseku 7,11sekundi).

  Teksašanin Tom Nil je za 28 sekundi progutao 10 metara špageta.

Treba napomenuti da se deca u svetu ne rađaju baš sasvim nasumično. Ima dana u godini kad se registruje više rođenja nego drugih dana. Takođe je zapaženo da u porodicama postoji tendencija da se deca rađaju nekako u približno vreme, iako ne baš na isti dan. Porodica Ralfa i Kerolin Kamins iz Klintvuda, Virdžinija, SAD, jedina je za koju se može dokazati da je petoro dece dobila na isti dan, 20. februara, ali raznih godina. Deca su se rađala ovako: Ketrin 1952, Kerol 1953, Carls 1956, Klodija 1961, i Sesilija 1966. Verovatnoća da petoro braće i sestara imaju isti rođendan iznosi 1: 17,797.577.730 - a to je broj tri i po puta veci od ukupnog svetskog stanovništva.

  Na zadatku otkrivanja droge među psima koji njuhom otkrivaju drogu najuspešniji je par belgijskih ovčara 'Roki' i 'Barko' (oštenjenih 1984. god.); oni su bili članovi američke ekipe boraca protiv droge koja patrolira 'Kokainskim putem' - dolinom reke Rio Grande, na južnoj granici USA. Samo u 1988. god. bili su umešani u 969 zaplena droge, ukupne vrednosti 182 miliona dolara. Oni su u svom radu bili tako delotvorni da su im meksički krijumčari droge ucenili glave na po 30.000 $, dok su psi dobili počasna zvanja policijskih poručnika, i uvek su imali svoje oznake čina kada su na poslu.

Najbrže kucanje sms poruka studentkinja iz Singapura Kimberli Jeo (23) ulazi u 'Ginisovu knjigu rekorda' u brzini kucanja SMS poruka. Ona je ispisala na mobilnom telefonu 26 reči sa 160 znakova za 43,24 sekunde.

Najveće simultano ljubljenje na ulicama Santiaga, skoro devet hiljada Čileanaca se zagrlilo, ljubilo i oborilo rekord u najvećem simultanom ljubljenju. Muškarci i žene, uglavnom u dvadesetima, postigli su rekord i ljubili svog dragog ili dragu barem 10 sekundi. Više od 4400 čileanskih parova bez problema je oborilo dotadašnji rekord od 1588 parova, koji su se u februaru 2000. godine 'cmakali' na ulicama Sarnia, u kanadskoj državi Ontario. Masovno ljubljenje je organizovao tamošnji proizvođač paste za zube.

Najviša žena je Sendi Alen (rođena 18.juna 1955) u Čikagu njen rast je zaustavljen na 231,7 cm pošto joj je operisana hipofiza. Njena težina je tada iznosila 209,5 kg.

Mak Kini iz teksasa star 75 godina je u oktobru 1966. godine u roku od dvadeset minuta u četiri navrata vozio pogrešnom stranom puta, izazvao šest saobracajnih nezgoda, deset puta bio kažnjen od strane saobraćajne milicije i time dospeo u Ginisovu knjigu rekorda kao najgori vozač na svetu.

Norvežanin Gunar Lund je 34 časa neprekidno seckao crni luk, zbog čega ga je ostavila verenica. Nije mogla da podnese miris luka koji mu se toliko uvukao pod kožu da ni jednim sredstvom za kupanje nije mogao da ga odstrani.

Trenutni Ginisov svetski rekord u neprekidnom gledanju televizije postignut je u maju mesecu u Herzogenrathu, Nemacka. Ramona Rosenfeld, Harmut Wedow, Alexander Hall, Josef Konig i Andreas Federspieler ispred malih ekrana neprekidno su proveli 50 sati i 5 minuta.

Najbrži gol svih vremena postigao je brazilski fudbaler Fred član juniorske ekipe 'Amerika Belo Horizonte'. Fred je na utakmici brazilskog juniorskog prvenstva sa centra uputio loptu prema golu i pogodio. Izmereno je da je od početka meča prošlo samo tri sekunde i 53 stotinke.

Najveći broj gledalaca na jednoj odbojkaškoj utakmici registrovan je na finalnoj utakmici Svetskog prvenstva 1952. godine u Moskvi: šezdeset hiljada gledalaca!

Najbrži penjač na drveće je Kanadjanin Kelly Stanley. On se na jednoj smotri, 1968. godine, u Queenslandu, u Australiji, uzverao na 27,5 metara visoko stablo bora za svega 36 sekundi.

Najbolje vreme postignuto u trčanju snežnim krpljama na jednu milju (1609 metara) i u dubokom snegu je pet minuta i 18,6 sekundi. Taj
Svetski rekord postavio je Amerikanac Clifton Cody u okolini New Havena, 19.februara 1939. godine.

Najbrži brijač je Englez Gerry Harley. On je za 60 minuta obrijao 130 ljudi.

Najviši grad na svetu Vencuan u Kini osnovan je 1955.godine a nalazi se na putu koja spaja Kinu s Tibetom. Njegova nadmorska visina je 5100 metara.

Najdeblje ikada ispleteno bilo je uže od kokosovih vlakana debelo 120 cm i upotrebljeno 1858. godine prilikom puštanja u more broda Great Eastern. Isplela ga je britanska fabrika konopaca i brodske užadi 'John i Edwin' u Brimingemu.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana