Naslovni baner
Ponuda Tema

Crtani Filmovi Online

Mačak Garfild i Njegova Družina

   Garfild je jedan jako čudan mačak. To je najlenji stvor na svetu i verovatno najdeblja mačka koja postoji. Omiljena hrana su mu lazanje, a svakako da i više od lazanji voli da nervira svog vlasnika Džoa Arbakla, koji je i bez problema koje mu pravi Garfild uvek nesrećan i zabrinut. On nema sreće ni na poslu ni u ljubavi i večiti je pesimista. Glavni razlog zašto ga devojke odbijaju je to što je dosadan i staromodan. Njegova velika ljubav je veterinarka Liz kojoj on stalno vodi Garfilda u nadi da će ona sa njim izaći. A i Garfild ima svoju ljubav koju pokušava da zadivi na sve moguće načine uglavnom tako što nastupa na kućnoj ogradi, ali ona na to ne obraća pažnju. Njeno ime je Arlin i on je najlepša maca u kraju.

    Garfild ima još svojih svakodnevnih aktivnosti kojima razveseljava i uvek nasmejava sve oko sebe. Neke od tih stvari su guranje psa Odija sa kuhinjskog stola, grebanje poštara koji je inače njegov najveći neprijatelj, dok ga Odi, pored svega, i dalje voli jer je verovatno najgluplji pas na svetu. Postoji mnogo stvari koje Garfild ne voli. Na primer – ponedeljke, paukove, decu i vagu koja mu se često ruga. Takođe, on je i suviše lenj da bi, kao sve ostale mačke, lovio miševe, pa će najradije pojesti Džonov i Odijev ručak nego svoj. A to su samo neke od osobina koje krase ovog neodoljivog mačka.
    Ovog neponovljivog strip junaka stvorio je Džim Dejvis, koji je u liku Garfilda sjedinio osobine ček deset mačaka koje su živele na njegovom imanju, a dodao je i neke karakteristike svog dede Džejmsa Garfilda Dejvisa, po kom je ovaj crtani lik dobio ime. Strip je premijeru doživeo 19. juna 1978. godine i od tada se ovaj dan slavi kao Garfildov rođendan. Od 2007. godine strip se objavljuje u više od 2500 dnevnih novina i časopisa i trenutno drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip. Garfild je još jedan strip junak koji se pojavljuje i u crtanim filmovima, a takođe i u kompjuterskim igricama. Garfild je ustvari čovek u telu mačke i u njegovom karakteru mogu da se prepoznaju osobine svakog od nas. U tome verovatno leži njegov uspeh koji i danas traje.

NAPOMENA: Nijedan video snimak koji možete videti ovde nije u vlasnistvu sajta www.conopljanews.net i nijedan od ponuđenih crtanih filmova nije hostovan na našem serveru. Radi se o preuzetim kodovima (embed code) koje je Google i Youtube ponudio webmasterima za postavljanje na sopstvenim sajtovima. Zbog toga sajt www.conopljanews.net nije odgovoran za kršenje autorskih prava. Ukoliko naiđete na snimak za koji mislite da krši vaše ili nečije autorsko pravo molimo vas da se prvo obratite sajtovima na kojima su hostovani ti snimci i prijavite ih kako bi ih Youtube uklonio. Kada ih oni uklone više neće moći ni ovde da se prikazuju.


Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA