vrh
Meni

Paranormalne Misterije - No 26


   Fantomski voz, cigankino upozorenje, kinseki bermudsaki trougao, dramatični susret australijskog pilota i NLO-a koji je zabeležen na traci ...
   Pojave koje se ne mogu objasniti poznatim psihološkim i fizičkim naučnim zakonima. Paranormalne pojave su često iracionalne ili kontroverzne.


FANTOMSKI VOZ
    Lan Derong je vlasnik jednog kamenoloma u provinciji Guizhou, u jugozapadnoj Kini. Posle niza provala odlučio je da čuva gradilište. Jedne noći, u novembru 1994. godine padala je kiša i grmelo je. Posle zastrašujućeg udara groma Lan je izašao da vidi šta se napolju dešava. Sve je izgledalo potpuno normalno. Oko tri sata ujutro čuo je nešto što je zvučalo kao buka ogromnog voza koji ulazi u stanicu. Izgledalo je kao da ide pravo prema njegovoj brvnari. On i njegova žena provirili su kroz prozor i videli jedan tamni oblak sa zaslepljujućim svetlom koje je sijalo prema njima. Zatim su čuli zvuk pucanja i lomnjave grana, nakon čega je ta svetlost nestala i sve se utišalo. Lan je odlučio da izađe i ispita stvar, ali se vrata nisu mogla otvoriti, kao da ih je držala neka viša sila.
    Ren Šiki, radnik koji je bio u susednoj kolibi, takođe tvrdi da je čuo buku nalik na onu koju pravi voz i da je video neki čudesan objekat koji je emitovao jaku svetlost u pravcu severoistoka. On je i dodao kako je jedan pas jurio i lajao za tom svetlošću. Posle petnaestak minuta sve se smirilo. Svedoci ovih misterioznih noćnih događanja bili su i radnici noćne smene jedne fabrike automobila, koja je bila udaljena oko 5 kilometara. Oni kažu da su videli dve vatrene lopte koje su se okretale u vazduhu u suprotnom pracvu od kretanja kazaljki na satu. Svojom silinom jednostavno su sekle drveće koje im se našlo na putu, a stakleni crepovi sa krova fabrike su popadali na zemlju. Odlazeći, vatrene lopte srušile su i fabričku ogradu. Nekoliko radnika na trenutak je bilo uzdignuto metar uznad zemlje, a ujutro su svi ugledali zastrašujući prizor. Na desetine stabala drveća u šumi bilo je posečeno na misteriozan način. Prema izveštaju lokalnih vlasti, na području većem od 400 jutara, stanje je bilo strašno. A deo šume pokraj fabrike automobila izgledao je kao neka uzletno sletna staza. Drveće je bilo ravnomerno posečeno u tom području. Na jednom kraju tog proseka kroz šumu stabla su bila srezana na oko metar i osamdeset centimetara iznad zemlje, a na drugom kraju ostala su dvostruko viša. Stvarno su izgledala kao da ih je pokosio neki supermoćni voz koji je došao sa visine, barem tako je opisao jedan od svedoka ovog neverovatnog događaja.
    Lokalne novine 'Giang Ivning Njuz' su sledećeg dana rasprodate u rekordnom roku. Kako su se vesti o neobičnom noćnom događaju širile, tako su i turisti počeli da pristižu u to područje. Preduzimljivi upravnici šume odredili su cenu prilazu mesta misterioznih događaja, a njihova TV stanica pokušavala je da snimi posledice prolaska ovog 'letećeg noćnog voza', ali je izuzetno jako magnetno polje učinilo da oprema nemože da funkcioniše!
    Jedna grupa naučnika formirala je u Guizhou UFO institut i izvršila je detaljno ispitivanje celog ovog slučaja. Tornado je bio isključen, jer bi on pre iščupao drveće iz korena nego što ih je isekao na prilično ravnomernoj visini. Jedan član instituta kaže da je pozvano nekoliko stručnjaka iz pekinga. Oni su savetovali da se mesto odmah očisti i da se uklone svi tragovi. Vratili su se u Peking sa nekoliko polomljenih stabala, ne dajući u javnost nikakvo saopštenje. On je dodao da je o drugom viđenju 'voza u vazduhu' javljeno sredinom februara 1995. godine, ali da to nije potvrđeno ni razjašnjeno.
    Odakle je dospeo ovaj pomahnitali leteći voz i zašto je te kišne novembarske noći pokosio stabla na ovom mestu, ostaje velika misterija.
    Danas je kuća robova zatvorena za posetioce, jer sadašnji vlasnik Džordž Sisk, zbog slabog zdravlja i lošeg materijalnog stanja ne može da završi restauraciju. Upitan da li je kuća zaista posednuta, vlasnik je rekao da on lično nikada ne ide na tavan ili ako baš mora, napušta ga što je moguće pre. Duhove nikada nije lično sreo, dok njegova supruga nije bila te sreće i od tada odbija da tamo kroči nogom.

CIGANKA JE UPOZORILA
    Robujući prorodnim ljudskim slabostima, Amerikanka Paula Dž., jednom prilikom se obratila nekoj Ciganki u zamolila ju je da joj prorekne sudbinu. Ova joj je odmah rekla da najviše treba da se čuva od - ptica! Uskoro posle toga, bračni par Džonson se iz Milvokija, gde su stalno živeli, odvezao u njihovu vikendicu van grada. Na poljani ispred kuće kružile su ptice i gospođa Džonson se odmah setila Ciganke i njenog upozorenja. Te večeri dugo nije mogla da zaspi. Ono upozorenje nikako joj nije izlazilo iz glave. Njen muže je pokušavao da je ubedi da su sve to samo halucinacije i da ptice nemaju nikakve veze sa njihovim odmorom, kao i da je želja stare Ciganke bila samo da je uplaši.
    Da bi ženu odvukao od mračnih misli, njen muž je naložio vatru u kaminu. Iz bara je izvadio bocu viskija, iz koje su, dosta popili. Sutradan su komšije, koji su se spremali da kod Džonsonovih dođu na roštilj, primetili da su prozori na vikendici zatvoreni, a ispred vrata su i dalje stajala kola. Pozvonili su par puta, ali niko nije otvarao. Uznemireni, otvorili su vrata koja nisu bila zaključana i ušli. Kad su ušli, videli su da Džonsonovi leže u spavaćoj sobi i to bez svesti.  Odmah su pozvali hitnu pomoć, a lekari su utvrdili trovanje gasom. Srećom, ekipa je stigla na vreme, tako da su oboje vraćeni svesti.
    Ali, policija se našla pred zagonetkom, jer Džonsonovi nisu upotrebljavali gas. Zato je sumnja odmah pala na kamin. A kada su se policajci popeli na krov, u dimnjaku su našli ptičije gnezdo veličine fudbalske lopte, koje je bilo dovoljno veliko da zapuši dimnjak.Uznemirenost preplašene žene očigledno nije bila izazvana halucinacijama, a ptice na koje ju je CIganka upozorila, stvarno su joj mogle doći glave.

SABLASTI IZ UKLETE DOLINE
    Prema kazivanju eksperata, Logendejl dolina u grofoviji Derbišir u Engleskoj, zaslužuje reputaciju najsablasnijeg mesta na Zemlji. U dolini je bilo raznih bizarnih zbivanja unatrag u vremenu dokle god pamćenje seže. Postoje stotine dokumentovanih događaja koji se ne mogu objasniti. Mnogi ljudi su izveštavali da su viđali NLO-e, duhove i čudovišna stvorenja ranije nepoznata čoveku. Među najčudnije događaje u Longendejl dolini spadaju:
DŽINOVSKA MAČKA - U to područje bili su pozvani policijski snajpeisti kada je jedan 'ogromni crni panter' bio primećen kako se izležava na suncu. Tokom minulih decenija bilo je još nekoliko izveštaja o monstruoznim mačkolikim stvorenjima.
FANTOMSKI HELIKOPTERI - Preplašene meštane uznemiravali su noću svojim zujanjem, obično tokom zimskih meseci, ogromni helikopteri. Tajanstvene letelice kretale su se u cik cak liniji, vešto izbegavajući električne dalekovode i svojim prodornim zvukom terajući lokalne žitelje u skrovište. Svaki put kada su nadležne vlasti pokušale da presretnu helikoptere, ovi bi odleteli van vidokruga.
BOMBARDER IZ DRUGOG SVETSKOG RATA - Desetine lokalnih žitelja izvestilo je da su videli jedan oštećeni bombarder iz II svetskog rata kako se sunovraćuje na obližnju poljanu. Policija i spasilački odredi temeljito su pretražili čitav teren, ali nisu pronašli nikakvu olupinu starinske letelice. Međutim, s obzirom na činjenicu da je tokom prošlog rata nekoliko aviona bilo oboreno na tom području, mnogi meštani veruju da je oštećeni bombarder koji se srušio, zapravo bio avion-sablast!
SVETLOPLAVA SVETLOST - Meštani su povremeno bivali gotovo zaslepljeni jednom moćnom plavom svetlošću koja bi osvetljavala taj region u trajanju od po nekoliko minuta. Oni koje bi zahvatio snop jarke svetlosti osećali su kako im hladni trnci prolaze kroz telo.
IGRAJUĆE SVETLOSTI - Vozači motornih vozila izveštavali su o malim lopticama svetlosti koje su se poigravale na šoferskoj tabli kola dok su putovali kroz dolinu. Prema njihovom kazivanju, svetlosti idu gore dole, kao da ih u vazduh baca neki žongler i ta nadrealna predstava traje oko pet minuta. Isto tako, jedna garnitura krupnijih svetlosti često biva opažena kako se kreće u okolnim planinama. Svetlosti izgledaju kao reflektorski snopovi, ali one se pojavljuju samo kada se u tom kraju ne obavlja nikakvo traganje za sablasnim fenomenima.

KINESKI BERMUDSKI TROUGAO
    U aprilu 1995. godine, u Kini je objavljeno ispitivanje Jaruge vrnog bambusa - predela poznatog kao 'Kineski Bermudski trougao'. To područje tako je nazvano zbog toga što su u njemu često iščezavali ljudi, ali i predmeti. Pedesetak naučnika, pod vođstvom botaničara Žang Jizenga, popelo se u klisuru, na 4.000 metara nadmorske visine i krenulo u ispitivanje. Nalazili su se u hladnoj i vlažnoj oblasti jugozapadne provincije Sičuan. Posle izvesnog vremena zaključili su da trula vegetacija ispušta otrovna isparenja koja guše ljude, uzrokujući tako gubitak svesti i padove u skrivene i teško pristupačne reke. Prilično je bilo lako izgubiti se na ovom komlikovanom reljefu, a jedno moćno magnetno polje često bi onesposobljavalo kompase.
    U julu 1950. godine, stotinak vojnika Nacionalističke partije, koji su se povlačili pred komunistima, pobeglo je u ovu oblast i za njih se više nikada nije čulo. Iste godine, ovde se razbio privatni avion kojim je upravljao jedan amaerički bankar i njegovi ostaci nikada nisu pronađeni.
    Pet kineskih geologa i jedan od dva njihova vodiča nestali su u ovoj jaruzi nakon što su prošli kroz 'Prolaz kamenih vrata'. Jedan lovac koji je preživeo ove strahote rekao je da su on i njegova grupa bili obavijeni gustom maglom i da se čula užasavajuća tutnjava ili je to bilo neko jezivo urlanje. Kada se magla razišla, njegovi saputnici bili su nestali!

NESTALA CESNA BEZ TRAGA
    Kontrolori letenja sugde u svetu suočeni su sa pojavom NLO-a, a ovde je u pitanju neobičan slučaj pojave NLO-a iznad Australije, razgovor između pilota i kontrole letenja u Melburnu koji je zaneležen 21. oktobra 1978. godine. Šta se zaista dogodilo iznad oblasti Bas, u neposrednoj blizini Melburna? Let koji je trebao da bude rutinski za iskusnog pilota V. Frederika i njegovu cesnu završio se kobno. Do današnjeg dana i pored intenzivne potrage, nije nađen ni najmanji delić nestalog aviona. S obzirom da je u toj oblasti prethodnih dana bilo primećeno nekoliko neidentifikovanih letećih objekata, pretpostavka je da je mali avion usisan i negde odveden ili da je potpuno uništen - dezintegrisan.
    Pored autentičnosti razgovora pilota i kontrole letenja još jedan stvar, na samoj traci, je neobična. Misteriozni metalni šum, koji je pri kraju razgovora snimljen, ostao je nerazjašnjen, a stručnjaci NASA-e koji su traku detaljno analizirali najsavremenijim metodama, nisu mogli da objasne prirodu tog zvuka. Evo transkripta razgovora kontrole letenja i pilota.
PILOT: - Melburn, ovde DSJ (ovo je bila oznaka pilotovog aviona). Ima li kakvog saobraćaja ispod 5.000 metara?
KONTROLA LETENJA: - Ne, nema nikakvog poznatog saobraćaja.
PILOT: - Čini mi se da je u pitanju veliki avion ispod 5.000 stopa.
KONTROLA LETENJA: - Koji je tip aviona?
PILOT: - Ne mogu da razaznam, previše je svetao, kao da je uključio svetla za sletanje... sada je prošišao iznad mene na oko 1.000 stopa.
KONTROLA LETENJA: - Kažete da je u pitanju veliki avion?
PILOT: - Nivam više siguran, zbog brzine kojom manevriše. Postoji li neki vojni avion u blizini?
KONTROLA LETENJA: - Nema nikakvog poznatog saobraćaja u vašoj blizini.
PILOT: - Sada mi se približava iz istočnog pravca, čini mi se kao da želi da se našali sa mnom. Već je proleteo dva ili tri puta iznad mene brzinom koju ne mogu da odredim.
KONTROLA LETENJA: - Koja je vaša stvarna visina?
PILOT: - Letim na 4.300 stopa (oko 1.300 metara).
KONTROLA LETENJA: - Potvrdite da ne možete da identifikujete koji je tip aviona.
PILOT: - Tako je.
KONTROLA LETENJA: - U redu, sačekajte malo.
PILOT: - To i nije avion, to je...
KONTROLA LETENJA: - Izuzev vas nemamo ništa na radaru. Možete li da opišete taj avion?
PILOT: - Leti previše brzo... ima dugačak trup ... ne mogu više da odredim zbog velike brzine, a istalno menja pravac i visinu. Upravo vidim vaš aerodrom sa leve strane.
KONTROLA LETENJA: - Koliko je veliki taj objekat?
PILOT: - Ne znam, sigurno je bar deset puta veći od mene. Pravim krug, ali ta stvar sada rotira iznad mene. Ima zelena svetla i kabina mu je metalne boje, neverovatno je koliko blešti ... sada je nestao. Da li znate kakav je to objekat koji sam video, ima li vojska nešto takvo?
KONTROLA LETENJA: - Potvrdite da je taj avion nestao.
PILOT: - Ponovite ... (u tom momentu pa do kraja trake čuje se neobični metalni šum).
KONTROLA LETENJA: - Da li je taj avion još u vašoj blizini?
PILOT: - On je ... Ah, sada mi se pribnližava iz pravca jugozapada. Imam problema sa motorom, kao da će da otkaže.
KONTROLA LETENJA: - Šta nemeravate da učinite?
PILOT: - Možda je najbolje da ne reskiram. Dajte mi uputstvo za sletanje na ostrvo King ... Ah, ovaj neobični avion je opet iznad mene... i - to nije nikakav avion ... da čovek ne poveruje svojim očima...
    Ovde se prekida kontakt sa pilotom, a odraz njegove cesne nestaje sa radara! Ako je nekim slučajem ostao živ, niko ne zna gde je sada ...

     RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT  NAJBOLJA WEB SKOLA
Povratak Na Vrh Strane