Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Paranormalne Misterije - No 26

   Fantomski voz, cigankino upozorenje, kinseki bermudsaki trougao, šta je uništilo legendarnu Atlantidu ... Pojave koje se ne mogu objasniti poznatim psihološkim i fizičkim naučnim zakonima. Paranormalne pojave su često iracionalne ili kontroverzne.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
FANTOMSKI VOZ
    Lan Derong je vlasnik jednog kamenoloma u provinciji Guizhou, u jugozapadnoj Kini. Posle niza provala odlučio je da čuva gradilište. Jedne noći, u novembru 1994. godine padala je kiša i grmelo je.
Posle zastrašujućeg udara groma Lan je izašao da vidi šta se napolju dešava. Sve je izgledalo potpuno normalno. Oko tri sata ujutro čuo je nešto što je zvučalo kao buka ogromnog voza koji ulazi u stanicu. Izgledalo je kao da ide pravo prema njegovoj brvnari. On i njegova žena provirili su kroz prozor i videli jedan tamni oblak sa zaslepljujućim svetlom koje je sijalo prema njima. Zatim su čuli zvuk pucanja i lomnjave grana, nakon čega je ta svetlost nestala i sve se utišalo. Lan je odlučio da izađe i ispita stvar, ali se vrata nisu mogla otvoriti, kao da ih je držala neka viša sila.
    Ren Šiki, radnik koji je bio u susednoj kolibi, takođe tvrdi da je čuo buku nalik na onu koju pravi voz i da je video neki čudesan objekat koji je emitovao jaku svetlost u pravcu severoistoka. On je i dodao kako je jedan pas jurio i lajao za tom svetlošću. Posle petnaestak minuta sve se smirilo. Svedoci ovih misterioznih noćnih događanja bili su i radnici noćne smene jedne fabrike automobila, koja je bila udaljena oko 5 kilometara. Oni kažu da su videli dve vatrene lopte koje su se okretale u vazduhu u suprotnom pracvu od kretanja kazaljki na satu. Svojom silinom jednostavno su sekle drveće koje im se našlo na putu, a stakleni crepovi sa krova fabrike su popadali na zemlju. Odlazeći, vatrene lopte srušile su i fabričku ogradu. Nekoliko radnika na trenutak je bilo uzdignuto metar uznad zemlje, a ujutro su svi ugledali zastrašujući prizor. Na desetine stabala drveća u šumi bilo je posečeno na misteriozan način. Prema izveštaju lokalnih vlasti, na području većem od 400 jutara, stanje je bilo strašno. A deo šume pokraj fabrike automobila izgledao je kao neka uzletno sletna staza. Drveće je bilo ravnomerno posečeno u tom području. Na jednom kraju tog proseka kroz šumu stabla su bila srezana na oko metar i osamdeset centimetara iznad zemlje, a na drugom kraju ostala su dvostruko viša. Stvarno su izgledala kao da ih je pokosio neki supermoćni voz koji je došao sa visine, barem tako je opisao jedan od svedoka ovog neverovatnog događaja.
    Lokalne novine 'Giang Ivning Njuz' su sledećeg dana rasprodate u rekordnom roku. Kako su se vesti o neobičnom noćnom događaju širile, tako su i turisti počeli da pristižu u to područje. Preduzimljivi upravnici šume odredili su cenu prilazu mesta misterioznih događaja, a njihova TV stanica pokušavala je da snimi posledice prolaska ovog 'letećeg noćnog voza', ali je izuzetno jako magnetno polje učinilo da oprema nemože da funkcioniše!
    Jedna grupa naučnika formirala je u Guizhou UFO institut i izvršila je detaljno ispitivanje celog ovog slučaja. Tornado je bio isključen, jer bi on pre iščupao drveće iz korena nego što ih je isekao na prilično ravnomernoj visini. Jedan član instituta kaže da je pozvano nekoliko stručnjaka iz pekinga. Oni su savetovali da se mesto odmah očisti i da se uklone svi tragovi. Vratili su se u Peking sa nekoliko polomljenih stabala, ne dajući u javnost nikakvo saopštenje. On je dodao da je o drugom viđenju 'voza u vazduhu' javljeno sredinom februara 1995. godine, ali da to nije potvrđeno ni razjašnjeno.
    Odakle je dospeo ovaj pomahnitali leteći voz i zašto je te kišne novembarske noći pokosio stabla na ovom mestu, ostaje velika misterija.
    Danas je kuća robova zatvorena za posetioce, jer sadašnji vlasnik Džordž Sisk, zbog slabog zdravlja i lošeg materijalnog stanja ne može da završi restauraciju. Upitan da li je kuća zaista posednuta, vlasnik je rekao da on lično nikada ne ide na tavan ili ako baš mora, napušta ga što je moguće pre. Duhove nikada nije lično sreo, dok njegova supruga nije bila te sreće i od tada odbija da tamo kroči nogom.
CIGANKA JE UPOZORILA
    Robujući prorodnim ljudskim slabostima, Amerikanka Paula Dž., jednom prilikom se obratila nekoj Ciganki u zamolila ju je da joj prorekne sudbinu. Ova joj je odmah rekla da najviše treba da se čuva od - ptica! Uskoro posle toga, bračni par Džonson se iz Milvokija, gde su stalno živeli, odvezao u njihovu vikendicu van grada. Na poljani ispred kuće kružile su ptice i gospođa Džonson se odmah setila Ciganke i njenog upozorenja. Te večeri dugo nije mogla da zaspi. Ono upozorenje nikako joj nije izlazilo iz glave. Njen muže je pokušavao da je ubedi da su sve to samo halucinacije i da ptice nemaju nikakve veze sa njihovim odmorom, kao i da je želja stare Ciganke bila samo da je uplaši.
    Da bi ženu odvukao od mračnih misli, njen muž je naložio vatru u kaminu. Iz bara je izvadio bocu viskija, iz koje su, dosta popili. Sutradan su komšije, koji su se spremali da kod Džonsonovih dođu na roštilj, primetili da su prozori na vikendici zatvoreni, a ispred vrata su i dalje stajala kola. Pozvonili su par puta, ali niko nije otvarao. Uznemireni, otvorili su vrata koja nisu bila zaključana i ušli. Kad su ušli, videli su da Džonsonovi leže u spavaćoj sobi i to bez svesti.  Odmah su pozvali hitnu pomoć, a lekari su utvrdili trovanje gasom. Srećom, ekipa je stigla na vreme, tako da su oboje vraćeni svesti.
    Ali, policija se našla pred zagonetkom, jer Džonsonovi nisu upotrebljavali gas. Zato je sumnja odmah pala na kamin. A kada su se policajci popeli na krov, u dimnjaku su našli ptičije gnezdo veličine fudbalske lopte, koje je bilo dovoljno veliko da zapuši dimnjak.Uznemirenost preplašene žene očigledno nije bila izazvana halucinacijama, a ptice na koje ju je CIganka upozorila, stvarno su joj mogle doći glave.
SABLASTI IZ UKLETE DOLINE
    Prema kazivanju eksperata, Logendejl dolina u grofoviji Derbišir u Engleskoj, zaslužuje reputaciju najsablasnijeg mesta na Zemlji. U dolini je bilo raznih bizarnih zbivanja unatrag u vremenu dokle god pamćenje seže. Postoje stotine dokumentovanih događaja koji se ne mogu objasniti.
Mnogi ljudi su izveštavali da su viđali NLO-e, duhove i čudovišna stvorenja ranije nepoznata čoveku. Među najčudnije događaje u Longendejl dolini spadaju:
DŽINOVSKA MAČKA - U to područje bili su pozvani policijski snajpeisti kada je jedan 'ogromni crni panter' bio primećen kako se izležava na suncu. Tokom minulih decenija bilo je još nekoliko izveštaja o monstruoznim mačkolikim stvorenjima.
FANTOMSKI HELIKOPTERI - Preplašene meštane uznemiravali su noću svojim zujanjem, obično tokom zimskih meseci, ogromni helikopteri. Tajanstvene letelice kretale su se u cik cak liniji, vešto izbegavajući električne dalekovode i svojim prodornim zvukom terajući lokalne žitelje u skrovište. Svaki put kada su nadležne vlasti pokušale da presretnu helikoptere, ovi bi odleteli van vidokruga.
BOMBARDER IZ DRUGOG SVETSKOG RATA - Desetine lokalnih žitelja izvestilo je da su videli jedan oštećeni bombarder iz II svetskog rata kako se sunovraćuje na obližnju poljanu. Policija i spasilački odredi temeljito su pretražili čitav teren, ali nisu pronašli nikakvu olupinu starinske letelice. Međutim, s obzirom na činjenicu da je tokom prošlog rata nekoliko aviona bilo oboreno na tom području, mnogi meštani veruju da je oštećeni bombarder koji se srušio, zapravo bio avion-sablast!
SVETLOPLAVA SVETLOST - Meštani su povremeno bivali gotovo zaslepljeni jednom moćnom plavom svetlošću koja bi osvetljavala taj region u trajanju od po nekoliko minuta. Oni koje bi zahvatio snop jarke svetlosti osećali su kako im hladni trnci prolaze kroz telo.
IGRAJUĆE SVETLOSTI - Vozači motornih vozila izveštavali su o malim lopticama svetlosti koje su se poigravale na šoferskoj tabli kola dok su putovali kroz dolinu. Prema njihovom kazivanju, svetlosti idu gore dole, kao da ih u vazduh baca neki žongler i ta nadrealna predstava traje oko pet minuta. Isto tako, jedna garnitura krupnijih svetlosti često biva opažena kako se kreće u okolnim planinama. Svetlosti izgledaju kao reflektorski snopovi, ali one se pojavljuju samo kada se u tom kraju ne obavlja nikakvo traganje za sablasnim fenomenima.
KINESKI BERMUDSKI TROUGAO
    U aprilu 1995. godine, u Kini je objavljeno ispitivanje Jaruge vrnog bambusa - predela poznatog kao 'Kineski Bermudski trougao'. To područje tako je nazvano zbog toga što su u njemu često iščezavali ljudi, ali i predmeti. Pedesetak naučnika, pod vođstvom botaničara Žang Jizenga, popelo se u klisuru, na 4.000 metara nadmorske visine i krenulo u ispitivanje. Nalazili su se u hladnoj i vlažnoj oblasti jugozapadne provincije Sičuan. Posle izvesnog vremena zaključili su da trula vegetacija ispušta otrovna isparenja koja guše ljude, uzrokujući tako gubitak svesti i padove u skrivene i teško pristupačne reke. Prilično je bilo lako izgubiti se na ovom komlikovanom reljefu, a jedno moćno magnetno polje često bi onesposobljavalo kompase.
    U julu 1950. godine, stotinak vojnika Nacionalističke partije, koji su se povlačili pred komunistima, pobeglo je u ovu oblast i za njih se više nikada nije čulo. Iste godine, ovde se razbio privatni avion kojim je upravljao jedan amaerički bankar i njegovi ostaci nikada nisu pronađeni.
    Pet kineskih geologa i jedan od dva njihova vodiča nestali su u ovoj jaruzi nakon što su prošli kroz 'Prolaz kamenih vrata'. Jedan lovac koji je preživeo ove strahote rekao je da su on i njegova grupa bili obavijeni gustom maglom i da se čula užasavajuća tutnjava ili je to bilo neko jezivo urlanje. Kada se magla razišla, njegovi saputnici bili su nestali!
ŠTA JE UNIŠTILO ATLANTIDU
    Vekovima i milenijumima unazad se nagađalo šta je to uništilo Atlantidu i šta je bio uzrok njene propasti. To je još uvek neodgonetnuta tajna. Ali, prvi koji je progovorio o paranormalnom uzroku te kataklizme bio je Edgar Kejs - spavajući prorok, koga neki smatraju najznačajnijih ekstrasensom XX veka. On je svoja viđenja imao u stanju transa - spavajući.
    Tokom poslednjih 25 goidna svog života, od 1920. pa do 1945. godine, bio je potpuno opsednut prizorima potonulih gradova i razrušenih hramova ispod debelog sloja vode. Video je slike iz doba kada su oni još bili na zemlji, opisao je mnoštvo ljudi čija su lica krasile lepote i pečat mudrosti. I, tada mu je iznenada sinulo da bi to moglo da predstavlja izgubljeni kontinent Atlantidu. Izvesno vreme jedna slika je potpuno ispunila VIdik Edgara Kejsa, a to su bili - kristali. Kristali koji su bili izrezani od providnog kvarca koji su svetleli nekim svojim unutrašnjim misterioznim sjajem. A, zatim, sve češće mu se u snovima pojavljivao jedan doista ogroman kristal. Na njegovim rubovima i površinama osećala se neizmerna snaga. Uporedo sa tim prizorom, palo mu je na pamet da je upravo taj džinovski kristal pravi razlog propasti drevne civilizacije Atlantide.
    Još je Platon u svojim 'Dijalozima' pisao da su Atlantiđani sami sebi navukli propast. Ipak, ni Platon ne otkriva tajnu njihove tragedije. To je možda uspelo baš Edgaru  Kejsiju. On je rekao da su Atlantiđani koristili kritale u duhoven i svetovne svrhe. Kristali su sami sobom predstavljali najsnažnije sakupljače energije sunčevog zračenja i zvezdane svetlosti. Njihova energija pomagala je Atlantiđanima da izgrade dvorce i hramove i da razvijaju u sebi paranormalne sposobnosti. Ali, takav nije bio i glavni kristal zvani Tuaoj - Ognjeni kamen. On je akumulirao energiju Zemlje i njegovi zraci su prožimali i najtvrđe stene i zidove - govorio je Edgar Kejs. U svojim vizijama on je video ogromnu dvoranu u kojoj se nalazio Tuaoj i koju su zvaki Dvorana sveta. Tamo su se okupljali poklonici tajnog kulta i osluškivali daleke galaksije. No u jednom trenutku, mnogostruko zlorabljena, priroda se pobunila.
    Kejsije izjave na početku su nailazile na veliku dozu skepse. Ali, uskoro, na iznenađenje mnogih, počele su se pojavljivati nekakve potvrde u korist rečenog. Pokazalo se da reč 'Tuaoj' ima paralelnih izraza u jezicima niza naroda. I, kako je Edgar Kejs smatrao, nisu stradali svi žitelji drevne Atlantide. Neki su se spasili i sa sobom poneli svoje kristale na druge kontinente, na kojima su našli utočište. Tako, na primer, legendarni vladar TOlteka, Teckatiplok, posedovao je čudesno 'mlečno ogledalo'. U njemu je mogao da sagleda daleke zemlje i da čuje misli drugih ljudi. Ima potvrda i o dolasku spasenih Atlantiđana u Evropu. O tome svedoči i sam Julije Cezar. Jedan žrec-druid pričao mu je o praroditeljima - Galima. Gali su verovali da su njihovi preci došli u Evropu sa 'Ostrva kristalnih kula'. Rimljani su slušali priče o nekom svetom kamenju druida, ali bez obzira na sve potrage, rimski vojnici nikada nisu naišli ni na jedan jedini kamen takve vrste.
    Pred smrt, Edgar Kejs je ukazao na mesto gde se nalazi jedan od poplavljnih hramova Atlantide - istočno od Bahamskih ostrva. Godine 1995. na tom mestu jedna podmornica je otkrila ostatke velike kamene građevine koja leži na dubini od preko 200 metara pod vodom. Objekat nalikuje na neke megalite u Britaniji. Jasno su uočljive razrušene višetonske ploče koje sui opkoljavale glavno svetilište. Tamo se preduzimaju istraživanja i možda će čovečanstvo u dogledno vreme videti i potvrdu nekadašnje veličine Atlantide, potopljene na dno okeana.
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana