vrh
Meni


Ekstra Slike i Ostale Provale

BAKIN TESTAMENT
    Baka na samrti saopštava unuku:
- Želim da ti ostavim moju farmu, što uključuje njive, kuću, traktor, drugu opremu i 2.398.750 eura.
    Unuk, sav ozaren i pretrnuo od iznenađenja što je odjednom postao bogataš pun para kaže baki:
- O, bako, voljena moja, koliko si ti dobra prema meni, a ja nisam ni znao da ti imaš farmu i toliko novaca na računu. Gde je sve to?
    A, baka će:
- Na, FEJSU... 

No 82

 


STRUJA, VODA, BENZIN, VOĆE...

    Cena struje u državi, majke ti, ka da je 3 puta opasala zemaljsku kuglu pa onda dođe meni u šteker. I onda kažu: 'Štedi struju!' Kako, da u 10 uvečer palim veš mašinu? 'Bem ti mater i evropskom standardu. Dok Evropa spava ja da palim veš mašinu? I još da imam veš mašinu, neg đubre kad pređe na centrifugu, moram je zajahati kao bika, inače uteče. Zadnji put sam lega na nju, bubrege mi odvalila. I što sad, da ležem po njoj oko ponoći kad baca prvu vodu? Da spavam na njoj? To standard? Kilovat košta ka da ga brodom lovilo pa u hladnjači dovezlo meni kući.
    A voda? Materina im, non stop seru na TV-u da smo među prvim zemljama po količinama vode a i njoj cena ka i struju, kao da cev ide do Meseca, pa i njega opasa 3 puta i onda nazad na Zemlju pa meni u kuhinju. Da pišam sam sebi u usta, to mi je izgleda jedino rešenje.
Cena benzina? - Eno ga u Venecueli, litra manje od 30 dinara. Da dobro čitate, litra benzina manje od 30 dinara. Kod nas 150 dinara. Kažu KRIZA. A mamu vam vašu što je Venecuela u drugoj galaksiji pa nema veze sa istom onom zemaljskom kuglom koju 3 puta opasa struja iz mog štekera!?! Kažu: 'Štedi na benzinu!' Pa, već godinu dana vozim u leru nizbrdo, što sad traba, da ugasim auto?
    Cena povrća? Eno video sam papriku po 450 dinara kila. Ja ne znam, ali gde raste ta paprika? - na stablu od banana? Gdje u materinu da može biti 450 dinara. Nek je još i mleveno meso 800 dinara kila i eto ti punjene paprike za ručak po ceni od 2 miliona komad. Vredi kao građevinsko zemljište oko Beograda. Bem te živote. Kad su jebene jagode bile jeftinije od paprike? Kad? Kad je kila banana bila jeftinija od jabuka? Eeeeeej - jabuka! Pa, mater i jabukama, gde i one rastu? - pod zemljom i to na dubinama većim od 3 kilometra pa ih valjda vade usput kad naftu traže?

KOLIKO JE SATI?

    Vozi se ćovek u vozu, a nasuprot njega jedan mladić. U jednom trenutku mladić ga upita koliko je sati. Čovek izvadi iz džepa svoj sat, pogleda u njega, spremi ga i ćuti. Nakon nekog vremena upita ga mladić:
- Zašto nećete da mi kažete koliko je sati?
A, čovek mu objasni:
- Zato, jer ako ti kažem, ti ćeš meni reći hvala, ja ću tebi reći nema na čemu, ti ćes tada mene pitati kuda putujem, a ja ću tebi reći da idem u Beograd, ti ćes onda mene pitati koga imam u Beogradu, a ja ću tebi odgovoriti da tamo imam ženu i kćer, onda ćes ti mene pitati koliko godina ima moja kćer, a ja ću tebi odgovoriti da ima dvadeset, onda ćeš ti mene pitati je li moja kćer lijepa, a ja ću ti odgovoriti da takvu lepoticu malo gde možeš videti, onda ćes ti hteti da dodjes sa mnom u Beograd da ju upoznaš, a ja ću te odvesti kući. Kada je vidiš ti ćeš ju odmah zaprositi, a ja ću te onda morati poslati u tri materine, jer jebo zi zeta koji ni sata nema.


Klikom na malu sliku dobićete na sredini ekrana uvećanu sliku. Da bi veliku sliku smaknuli sa ekrana, ponovo kliknite na nju ili na znak X u gornje desnom uglu.


KRAVE I DRŽAVE

SOCIJALIZAM: Imaš 2 krave i jednu daš komšiji.
KOMUNIZAM: Imaš 2 krave. Vlada ti uzme obe i da ti malo mleka.
FAŠIZAM: Imaš 2 krave. Vlada ti uzme obe i strelja te.
TRADICIONALNI KAPITALIZAM: Imaš 2 krave. Prodaš jednu i kupiš bika. Tvoje stado se množi i prihodi rastu. Prodaš ih sve i planiraš penziju sa velikom zaradom, ali u međuvremenu pukneš na berzi radi intervencije Internacionalne Korporacije zadužene za krave.
AMERIČKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Prodaš jednu i teraš drugu da proizvodi mleko kao 4 krave. Kasnije zaposliš stručnjaka da ti ispita zašto je krava krepala.

FRANCUSKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Stupiš u štrajk zato što hoćeš 3 krave.
JAPANSKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Redizajniraš ih da budu veličine desetog dela obične krave i da daju dvadeset puta više mleka. Onda napraviš lukavi crtani film koji nazoveš KRAVOMON i reklamiraš ih po celom svetu.
NEMAČKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Prepraviš ih tako da žive 100 godina, jedu jednom mesečno i same sebe muzu.
BRITANSKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Obe su lude.
ITALIJANSKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave, ali ne znaš gde su.  Odeš na pauzu za ručak.

RUSKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Prebrojiš ih i shvatiš da imaš 5 krava. Ponovno ih prebrojiš i opet shvatiš da imaš 5 krava. Ponovno prebrojiš i shvatiš da imaš 42 krave. Ponovno ih prebrojiš i shvatiš da imaš 2 krave. Prestaneš brojiti i otvoriš novu flašu votke.
KINESKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Imaš 300 ljudi koji ih muzu. Tvrdiš da je zaposlenost 100%, visoki prinosi mleka i uhapsiš novinara koji je objavio cifre.
INDIJSKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Obožavaš ih dok ne krepaju
×


     RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT
Povratak Na Vrh Strane