Naslovni baner
Ponuda Tema

Ekstra Slike i Ostale Provale - No 82


BAKIN TESTAMENT
    Baka na samrti saopštava unuku:
- Želim da ti ostavim moju farmu, što uključuje njive, kuću, traktor, drugu opremu i 2.398.750 eura.
    Unuk, sav ozaren i pretrnuo od iznenađenja što je odjednom postao bogataš pun para kaže baki:
- O, bako, voljena moja, koliko si ti dobra prema meni, a ja nisam ni znao da ti imaš farmu i toliko novaca na računu. Gde je sve to?
    A, baka će:
- Na, FEJSU... 
STRUJA, VODA, BENZIN, VOĆE...

    Cena struje u državi, majke ti, ka da je 3 puta opasala zemaljsku kuglu pa onda dođe meni u šteker.
I onda kažu: 'Štedi struju!' Kako, da u 10 uvečer palim veš mašinu? 'Bem ti mater i evropskom standardu. Dok Evropa spava ja da palim veš mašinu? I još da imam veš mašinu, neg đubre kad pređe na centrifugu, moram je zajahati kao bika, inače uteče. Zadnji put sam lega na nju, bubrege mi odvalila. I što sad, da ležem po njoj oko ponoći kad baca prvu vodu? Da spavam na njoj? To standard? Kilovat košta ka da ga brodom lovilo pa u hladnjači dovezlo meni kući.
    A voda? Materina im, non stop seru na TV-u da smo među prvim zemljama po količinama vode a i njoj cena ka i struju, kao da cev ide do Meseca, pa i njega opasa 3 puta i onda nazad na Zemlju pa meni u kuhinju. Da pišam sam sebi u usta, to mi je izgleda jedino rešenje.
Cena benzina? - Eno ga u Venecueli, litra manje od 30 dinara. Da dobro čitate, litra benzina manje od 30 dinara. Kod nas 150 dinara. Kažu KRIZA. A mamu vam vašu što je Venecuela u drugoj galaksiji pa nema veze sa istom onom zemaljskom kuglom koju 3 puta opasa struja iz mog štekera!?! Kažu: 'Štedi na benzinu!' Pa, već godinu dana vozim u leru nizbrdo, što sad traba, da ugasim auto?
    Cena povrća? Eno video sam papriku po 450 dinara kila. Ja ne znam, ali gde raste ta paprika? - na stablu od banana? Gdje u materinu da može biti 450 dinara. Nek je još i mleveno meso 800 dinara kila i eto ti punjene paprike za ručak po ceni od 2 miliona komad. Vredi kao građevinsko zemljište oko Beograda. Bem te živote. Kad su jebene jagode bile jeftinije od paprike? Kad? Kad je kila banana bila jeftinija od jabuka? Eeeeeej - jabuka! Pa, mater i jabukama, gde i one rastu? - pod zemljom i to na dubinama većim od 3 kilometra pa ih valjda vade usput kad naftu traže?

KOLIKO JE SATI?

    Vozi se ćovek u vozu, a nasuprot njega jedan mladić. U jednom trenutku mladić ga upita koliko je sati. Čovek izvadi iz džepa svoj sat, pogleda u njega, spremi ga i ćuti. Nakon nekog vremena upita ga mladić:
- Zašto nećete da mi kažete koliko je sati?
A, čovek mu objasni:
- Zato, jer ako ti kažem, ti ćeš meni reći hvala, ja ću tebi reći nema na čemu, ti ćes tada mene pitati kuda putujem, a ja ću tebi reći da idem u Beograd, ti ćes onda mene pitati koga imam u Beogradu, a ja ću tebi odgovoriti da tamo imam ženu i kćer, onda ćes ti mene pitati koliko godina ima moja kćer, a ja ću tebi odgovoriti da ima dvadeset, onda ćeš ti mene pitati je li moja kćer lijepa, a ja ću ti odgovoriti da takvu lepoticu malo gde možeš videti, onda ćes ti hteti da dodjes sa mnom u Beograd da ju upoznaš, a ja ću te odvesti kući. Kada je vidiš ti ćeš ju odmah zaprositi, a ja ću te onda morati poslati u tri materine, jer jebo zi zeta koji ni sata nema.


Smesni posteri, smesne slike i smesni natpisi
Smesni posteri, smesne slike i smesni natpisi
Smesni posteri, smesne slike i smesni natpisi

KRAVE I DRŽAVE

SOCIJALIZAM: Imaš 2 krave i jednu daš komšiji.
KOMUNIZAM: Imaš 2 krave. Vlada ti uzme obe i da ti malo mleka.
FAŠIZAM: Imaš 2 krave. Vlada ti uzme obe i strelja te.
TRADICIONALNI KAPITALIZAM: Imaš 2 krave. Prodaš jednu i kupiš bika. Tvoje stado se množi i prihodi rastu. Prodaš ih sve i planiraš penziju sa velikom zaradom, ali u međuvremenu pukneš na berzi radi intervencije Internacionalne Korporacije zadužene za krave.
AMERIČKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Prodaš jednu i teraš drugu da proizvodi mleko kao 4 krave. Kasnije zaposliš stručnjaka da ti ispita zašto je krava krepala.

FRANCUSKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Stupiš u štrajk zato što hoćeš 3 krave.
JAPANSKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Redizajniraš ih da budu veličine desetog dela obične krave i da daju dvadeset puta više mleka. Onda napraviš lukavi crtani film koji nazoveš KRAVOMON i reklamiraš ih po celom svetu.
NEMAČKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Prepraviš ih tako da žive 100 godina, jedu jednom mesečno i same sebe muzu.
BRITANSKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Obe su lude.
ITALIJANSKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave, ali ne znaš gde su.  Odeš na pauzu za ručak.

RUSKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Prebrojiš ih i shvatiš da imaš 5 krava. Ponovno ih prebrojiš i opet shvatiš da imaš 5 krava. Ponovno prebrojiš i shvatiš da imaš 42 krave. Ponovno ih prebrojiš i shvatiš da imaš 2 krave. Prestaneš brojiti i otvoriš novu flašu votke.
KINESKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Imaš 300 ljudi koji ih muzu. Tvrdiš da je zaposlenost 100%, visoki prinosi mleka i uhapsiš novinara koji je objavio cifre.
INDIJSKA KORPORACIJA: Imaš 2 krave. Obožavaš ih dok ne krepaju
×

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA