Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Zanimljivi Magazin - No 17

  Pojas nevinosti, tračarenje, kafa i trudnice, najpoznatiji afrodizijaci, skrivena strana ličnosti...! Ovo je magazin koji pre svega treba da vas zabavi i otkrije neke tajne života koje možda niste znali.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
KAKO POBEDITI ŽENE U RASPRAVAMA

   Sa ženama je teško izaći na kraj tokom prepirke, jer se one uvek trude da njihova bude poslednja.
Zbog toga razmirice mogu da traju satima, pa i danima, što jači pol dovodi do ludila. Psiholozi veruju da razlog leži u tome što dame pričaju brže, više gestikuliraju i koriste ubedljivije argumente, tako da muškarci iz svađe uglavnom izađu poraženo. Zato su stručnjaci odlučili da savetima pruže podršku snažnijem polu...

Nikada ne podižite glas - Povišen ton je dokaz da ste izgubili kontrolu, što žene shvataju kao prednost i kreću u rafalnu paljbu. Ako želite da izađete kao verbalni pobednik, naoružajte se osmehom i strpljenjem, jer će vam mozak bolje raditi ako ste mirni i staloženi.

Pažljivo je saslušajte - Muškarci uglavnom brzo odustanu od rasprave, što žene iskoriste da ih optuže da ih nikada ne slušaju. Zato saslušajte šta ona ima da kaže, a zatim uzvratite: 'Zar ti stvarno veruješ u to što pričaš?' Ova opaska će je zbuniti i poremetiće njenu taktiku, pošto nije očekivala da je pažljivo slušate i tako komentarišete, već da se prepirete sa njom.

Držite se teme - U raspravama dame vešto žongliraju s teme na temu, naravno birajući isključivo one koje im odgovaraju, i nameću žestok ritam. Nemojte da joj dozvolite da skreće na drugi kolosek, držite se sporne teme.

Igrajte na emocije - Nežniji pol često igra na emocije, pa što ne biste i vi? Kad ona pokaže osećanja, pokažite ih i vi, pobedite je njenim oružjem.

MALO STRESA PRIJA MEMORIJI

    U svojoj kwizi 'Why Zebras Do Not Get Ulcers', Robert Sapolsi objašnjava kako malo stresa ojačava našu memoriju. Naime, uzbuđujući trenuci i prilike, posebno one najstresnije (kao što su prvi poqubac, venčanje...) padaju vrlo retko u zaborav, jer stres ima mnogo različitih učinaka na telo, uključujući oslobađanje adrenalina koji priprema organizam na akciju, čini nas spremnim i energičnijim, što je dobar način za poboljšanje memorije.    
 Kratkoročni stres ili osećaj anksioznosti, dakle, pomaže da se 'podignemo', dok je dugoročni stres ne samo štetan za zdravlje, već može i da zaustavi razvoj novih moždanih ćelija i ubija stare.

ŠTA MUŠKARCI PRVO GLEDAJU

   Muškarac u proseku potroši šest meseci svog života merkajući (najčešće tuđe) žene na ulici. Istraživanje američkih naučnika pokazalo je da predstavnici jačeg pola tokom dana odmere osam žena, a kada su izuzetno raspoloženi i bezbrižni (malo pod gasom) ta brojka se tri puta uvećava!
    Muški pogled najpre pada na ženske grudi, zatim se spušta do nogu i zadnjice, a na kraju se zadrži i na licu dotične dame.
    Više od 50 procenata ispitanika ne misli da je gutanje drugih žena pogledom jedan od vidova prevare, ali trećina je priznala da su zbog toga imali velikih problema sa svojim partnerkama. Za razliku od muškaraca, dame se dnevno zagledaju samo u dva mačo mena i to najpre u njihove oči, ali zato od glave do pete odmere čak 10 žena!
    Međutim, oštro oko pripadnica nežnijeg pola konkurenciju skenira samo nekoliko sekundi, pa u odmeravanju provedu oko mesec i po dana života.

MANJE KOFEINA ZA TRUDNICE

    Žene koje za vreme trudnoće konzumiraju kafu ili čaj imaju veći rizik da rode novorođenče manje težine, tvrde britanski stručwaci.
   Posle ovog saznanja Food Standards Agency (FSA) je u Velikoj Britaniji smanjila preporučeni unos kofeina za trudnice sa 300 na 200 miligrama dnevno.
     Imajući na umu da se manja telesna težina bebe povezuje sa bolestima srca i dijabetesom, unos preporučenog kofeina prihvatile su i američke zdravstvene institucije.

PLODNE ŽENE IMAJU PISKAVIJI GLAS

   Jedan od skrivenih signala koji pokazuju da je žena plodna je i njihov glas, saopštili su stručnjaci. Kada žene govore piskavim glasom, tada su najplodnije i, navodi se u studiji, privlačnije muškarcima. Njihov glas je 'tanji' kako se približavaju momentu otpuštanja jajne ćelije iz jajnika, na sredini menstrualnog ciklusa, jer u tom periodu ovulacije hormoni prouzrokuju visoke tonove pri govoru.     Prethodne studije pokazale su da period ovulacije donosi promene u ženskim reakcijama i potezima koje vuku. Tako se oblače izazovnije i mirišu intenzivnije kako bi privukle suprotni pol.

KADA VAS ZABOLI KOLENO

       Konzumiranje ulja đumbira i ribe u priličnoj meri može da pomogne ljudima koji pate od bolova u kolenima, bez obzira kojoj životnoj dobi pripada bolesnik i koji je uzrok bolova u ovom velikom zglobu. Jer, bolovi ne moraju biti uvek posledica istrošenosti koja je karakteristična za stariju populaciju. Nekada su bolovi u kolenima posledica pogrešnog opterećenja, ali i nasleđa.
   Bečki doktor Hademar Bankhofer tvrdi da utrljavanje ulja od kamilice, kantariona, maslina, azijske tigrove masti, može da bude čudotvorno. Samo je pitanje kome šta odgovara, zbog čega navedene meleme prvo mora da isproba. I koren đumbira može da bude delotvoran. Lek se priprema tako što se od svežeg korena đumbira odseče jedan komad, izrenda, i sa tom masom maže zglob kolena. Radi potpunog efekta, istovremeno, treba piti i čaj od ove začinske biljke. U ishranu obavezno treba uvrstiti morsku ribu losos, haringu i skušu. Ove vrste riba su bogate omega 3 masnim kiselinama, koje ne samo da jačaju srce već i zglobove.

NAJPOZNATIJI AFRODIZIJACI

ŽENŠEN -  Ovo je nesumnjivo najpoznatiji i najtraženiji afrodizijak na planeti! Kineski carevi su ga neštedimice koristili kako bi mogli da na najbolji način u krevetu počastvuju na hiljade konkubina. Ipak, nijedna ozbiljna evropska studija nije uspela da dokaže realnu moć ove biljke. Veruje se da je njegovo dejstvo slično strihninu, veoma stimulativnoj, i nalazi se u istovremeno i veoma opasnoj supstanci Johimbin. Nalazi se u kori istoimenog drveta koje raste u Kamerunu, a u francuskoj farmakopeji poznat je kao sredstvo za širenje krvnih sudova. Johimbin olakšava dotok krvi u polni organ i na taj način stimuliše erekciju. Ova supstanca se, mđ|utim, ne preporučuje za široku upotrebu jer može da ošteti bubrege i jetru. Osobama koje koriste lekove protiv hipertenzije takođe se ne preporučuje.

MANDRAGORA
-  Mandragora Biljka koja raste u mediteranskim zemljama i u Aziji ima reputaciju afrodizijaka pre svega zbog falusoidnog oblika korena, ali i zbog sastojaka koji stimulišu ljubavnu želju.

ŠPANSKA MUŠICA -  Kantarid ili španska mušica, od davnina je poznata kao moćni afrodizijak. Zahvaljujući kantaridu, supstanci koja se može naći i u žabljim batacima, prah španske mušice može izazvati jaku erekciju. Zanimljivo je da je zbog zloupotrebe ovog praha, koji je dodavao u punjene čokoladne bombone i kojim je otrovao nekoliko protivnika, markiz De Sad bio strpan u zatvor. Za razliku od njega, Rišelje se proslavio proizvodnjom bombona sa kantaridom, u kojima je i sam uživao. Inače, konzumiranje preterane doze praha od španske mušice može biti veoma toksično i izazvati ne samo dugu i bolnu erekciju nego i krvarenje bubrega!

ŠAMPANJAC - Da li zbog mehurića, posebne atmosfere ili alkohola koji udara u glavu, šampanjac takođe uživa reputaciju nadražujućeg sredstva, posebno kod dama. Kao i sva vina, i šampanjac sadrži izvesnu količinu alkohola koji slabi unutrašnje kočnice i pospešuje ljubavno zbližavanje. Iako ne spada u jaka alkoholna pića, i šampanjac može izazvati pijanstvo ukoliko se preterano konzumira. Kažu da je Kazanova svoje ljubavnice opijao ovim božanskim pićem, a Madam Pompadur je šampanjcem budila svoj libido. U šampanjcu je uživao i Luj 15, a Napoleon je govorio da ne može da živi bez šampanjca i njime je zalivao i pobede i poraze. U slučaju pobede, to je bila njegova nagrada, u slučaju poraza, potreba i uteha.

TEST - OTKRIJTE SKRIVENU STRANU SVOJE LIČNOSTI
 
Svaka ličnost poseduje osobine koje je čine posebnom, dajući joj specifičan šarm i jedinstveni pečat. Zapitate li se ponekad koliko dobro poznajete sebe, svoje skrivene osobine i unutrašnju energiju koju zasigurno posedujete?

1. Na izletu ste sa prijateljima. Posle duge šetnje iznenada nailazite na...
    a) ... vrlo privlačnu osobu.
    b) ... pećinu.
    c) ... raskrsnicu.
    d) ... neobičnu kuću.

2. Izaberite jednu od četiri ponuđene karte.
    a) as karo
    b) as pik
    c) as tref
    d) as herc

3. Probudili ste se obliveni znojem jer ste sanjali da...
    a) ... ste zarobljeni u požaru.
    b) ... propadate u dubok ambis.
    c) ... vas progoni strašna neman.
    d) ... se davite.

4. Neko vam je poklonio:
    a) zlatan privezak
    b) sat
    c) šešir
    d) parfem

5. Vaš najomiljeniji detalj u kući je:
    a) ogledalo iznad kreveta u spavaćoj sobi
    b) velika đakuzi kada 
    c) diskretno osvetljenje u sobama
    d) kamin u dnevnom boravku

6. Ponuđeno vam je da birate između četiri stvari. Koju ćete izabrati?
    a) stari novčić
    b) peščani sat
    c) starinsku lampu
    d) ključ neobičnog oblika

7. Povremeno osećate strah od ...
    a) ... neuspeha i nemoći.
    b) ... gubitka i siromaštva.
    c) ... izdaje i prevare.
    d) ... samoće i bolesti.

8. Kada poželite da se opustite uz dobar film koji žanr najradije birate?
    a) akcioni/erotski
    b) komedija/mjuzikl
    c) naučnofantastični
    d) psihološka drama/ljubavni

9. Kada biste se osećali sasvim bespomoćno?
    a) Kada biste bili okruženi beskrajnom tamom.
    b) Kada više ne biste mogli da se krećete.
    c) Kada bi vas zatvorili u lavirint iz kojeg ne možete da pronađete izlaz.
    d) Kada bi vas napustile sve vama drage osobe.

10. Dobili ste zlatnu ribicu koja može da vam ispuni samo jednu želju. Šta ćete poželeti?
    a) kompletnu promenu izgleda
    b) putovanje kroz vreme
    c) beskrajnu mladost
    G) sreću u ljubavi


TRAČARENJE I OGOVARANJE KAO IZVOR SREĆE

    Stručnjaci tvrde da je ogovaranje najvitalniji vid komunikacije. Svi se bave nekom vrstom ogovaranja, pa bili oni bogati ili siromašni, doktori nauka ili domaćice, muškarci i žene. Jedino po čemu se razlikuju je izbor tema: žene najviše vole da ogovaraju druge žene i njihov fizički izgled i ljubavni život, dok se muškarci u svojim trač partijama više bave socijalnim i sportskim temama i statusom.
    Kada očekujemo da čujemo sočne detalje iz nečijeg života ili, na primer, znamo da ćemo sa najboljom prijateljicom popodne provesti u tračarenju, aktiviraju se receptori u mozgu koji pojačavaju lučenje hormona sreće. Stoga je ogovaranje najzdravija vrsta razgovora, jer se pomenuta aktivnost vidno smanjuje kada pričamo o drugim temama kao što su vremenske prilike ili aktuelna politička situacija. Statistike tvrde da muškarci 55% vremena koje provedu u razgovorima tračare, dok dame na to potroše čak 67% svog vremena. Takođe, na tračarenje potrošimo u proseku sedamnaest i po meseci života, ili otprilike sedam dana mesečno.
    Osim društvene funkcije, tračarenje može biti dobar način za opuštanje. Naučno je dokazano da ogovaranje (dobronamerno) u umerenim dozama popravlja raspoloženje, deluje relaksirajuće, pruža priliku da pobegnemo od sumorne stvarnosti, jača veze. Ipak, da bi ogovaranje imalo pozitivno dejstvo, moralo bi da zadovoljava osnovna pravila pristojnosti. To praktično znači:

• Širite tračeve koji su zabavni i izazivaju smeh. Po želji dodajte neku svoju duhovitu opasku koja neće da naškodi predmetu trača.
• Kada se šalite na tuđi račun, ne zaboravite da ispričate i neku smešnu zgodu iz svog života.
• Ako mislite da priča koju ste čuli nije tačna, ne širite je dalje. Ukoliko vam teško pada da to prećutite, zamislite sebe na mestu te osobe. Kako biste se vi osećali da o vama šire slične glasine?
• Pazite šta kome pričate. Birajte prijatelje kojima ćete poveriti trač. I, nikada ne ogovarajte osobe koje su vam veoma bliske ili one sa kojima ste u sukobu!

    Žene više zanimaju tračevi o poznatima nego njihovo zdravlje. Tekstove o zdravlju dame najčešće previde, ali zato maltene napamet znaju sve najnovije tračeve o slavnima, potvrdilo je najnovije britansko istraživanje. Ispitano je više od hiljadu žena i čak 64% njih zna ko se u svetu slavnih i bogatih rastao sa mužem, ko ima novčanih problema i ko je najbolje obučen, dok samo 32% žena zna na kom mestu mogu da urade kontrolni pregled dojki ili koji su simptomi najčešćih ženskih oboljenja.
    Sve popularnije, tzv. internet tračarenje, postalo je glavna razbibriga ljudima širom sveta, ako je verovati statistikama. Na mreži postoje desetine sajtova posvećenih tračevima i skandalima, a broj korisnika meri se milionima. Na ovakvim sajtovima mogu se pronaći najneverovatniji podaci, a često se događa da poznati ove stranice koriste u marketinške svrhe, odnosno sami, pod tuđim imenom, iznose poverljive informacije o svom životu, koje na taj način dospevaju u medije.

DOMAĆICE NAVUČENE NA INTERNET

    U obimnom istraživanju u kojem je učestvovalo više od 30.000 korisnika Interneta, iz 16 zemalja, naučnici su došli do zaključka ko najviše vremena provodi na Netu. Ako ste mislili da su to tinejdžeri ili zavisnici od Interneta, pogrešili ste. Verovali ili ne, domaćice su najverniji korisnici mreže. Prosečna domaćica 47% slobodnog vremena provede surfujući, studenti širom sveta 39%, a nezaposleni 32%, prenosi Bi-Bi-Si. Kinezi su, sa impresivna 44%, i dalje nacija koja najviše vremena provodi na Netu, dok se Danci izgleda radije zabavljaju na drugi način, pošto Internetu posvećuju svega 15% slobodnog vremena.
    Kada je reč o upoznavanju virtuelnih prijatelja, prvo mesto drže Nemci. Čak 76% njih se upoznaje sa virtuelnim prijateljima, dok se Britanci najmanje upoznaju sa svojim online kontaktima. Oni, sa druge strane, Internet smatraju najpouzdanijim izvorom informacija, dok se Finci drže štampanih novina. Čak 69% njih smatra da se informacijama iz novina može mnogo više verovati nego naslovima na Netu.

POJAS NEVINOSTI PONOVO U MODI

    Uprkos mišljenju da je ovaj rekvizit prevaziđen, u prošloj godini zabeležena je ogromna potražnja za pojasevima nevinosti koje proizvodi jedna italijanska firma. Nude ih u dve varijante - ženske po ceni od 143 evra i muške koji su nešto skuplji (158 evra). Pojaseve nevinosti kupuju uglavnom kolekcionari neobičnih predmeta ali i osobe koje su dale zavet nevinosti, objašnjavaju predstavnici firme. Ipak, ima i onih koji celu stvar shvataju ozbiljno.
    Tako je pre nekoliko godina jedan ljubomorni Britanac kupio pojas nevinosti svojoj mladoj supruzi kada je trebalo da putuje sama u Grčku. Do putovanja, ipak, nije došlo jer je ženi, koja je zaustavljena na detektoru za metale, zabranjen ulazak u avion sa kabastim predmetom od gvožđa teškim blizu tri kilograma.

ALKOHOL IZMEĐU NJIH DVOJE

    Da li ste znali da žene posle nekoliko pića ne gledaju muškarce istim očima? Naime, kako su pokazala istraživanja, njima se u tom stanju sviđaju muškarci koje trezne nikada ne bi ni pogledale. I ne samo to, kada se potpuno otrezne one se zbog svog izbora nijednom ne pokaju. Rado ostaju u vezi sa novim partnerom koji ih i dalje veoma privlači.
    U ovoj studiji učestvovalo je oko 50 žena. Ranija istraživanja pokazala su da pripadnici oba pola ocenjuju izgled partnera po simetričnosti lica i uglavnom biraju one koji imaju sve crte lica pravilne. Žene koje su učestvovale u istraživanju su u treznom stanju takođe birale muškarce sa simetričnim crtama lica, međutim već posle dve-tri čašice alkohola njihovi kriterijumi su znatno opali.

LEKARI NAJPOŽELJNIJI

    Izgleda da se godine studiranja medicine ipak isplate! Najnovije istraživanje sprovedeno na međunarodnom nivou pokazalo je da ljudi najviše veruju pripadnicima medicinske profesije, da im se najviše dive, ali i da ih smatraju najpoželjnijim bračnim partnerima. Najgore kotirane profesije kada je u pitanju brak su muzičari, glumci i novinari. Oko 16% ispitanika najradije bi za bračne partnere izabralo lekare, medicinske sestre i druge zdravstvene radnike.
    Profesorska profesija je druga na listi privlačnosti, sa kojom bi u bračnu luku uplovilo 14% ispitanika, dok su se na trećem mestu sa 10% našli zaposleni u nauci i tehnologiji. Zaposleni u medijima, marketingu i šou-biznisu, sa svega 3%, najmanje su poželjni bračni partneri. Mnogo onog što nas čini kao osobe sadržano je u poslu koji radimo, navodi se u ovoj studiji.


REŠENJE TESTA - OTKRIJTE SKRIVENU STRANU VAŠE LIČNOSTI

NAJVIŠE ODGOVORA POD A

    RANJIVI STE I OSETLJIVI - Za vas se najveći životni izazovi kriju u drugim ljudima i u odnosima koje gradite s njima. Vi ste strastvena, impulsivna osoba i rado se prepuštate uživanju, pogotovo u tuđim dodirima i nežnostima. Iako na prvi pogled delujete kao psihički i fizički snažna osoba, vi ne možete bez drugih. Oni vas čine srećnim, ali dozvoljavate im i da vas razočaraju ili povrede. Skloni ste ponavljanju istih grešaka i ponekad jednostavno ne umete da se zaustavite. Kao da uporno hodate po tankoj liniji između radosti i tuge, sreće i nesreće, stvaralačkog i rušilačkog nagona. Vaš život često podseća na uzbudljive igre bez granica, ali bilo bi dobro da budete oprezniji. Naime, mnogo ste slabiji nego što se drugima predstavljate i nego što oni misle.

NAJVIŠE ODGOVORA POD B

    JAČI STE NEGO ŠTO DRUGI MISLE - Imate naglašenu potrebu da istražujete svet oko sebe, ali isključivo da biste zadovoljili lične porive i svoje velike apetite. Radost i sreću delite sa drugima, ali zauzvrat očekujete neko posebno zadovoljstvo, priznanje ili nagradu. Veoma ste uporni u ostvarenju svojih ciljeva i uvek pronađete način ili opravdanje da ih ostvarite. Kada ste razočarani, tužni ili povređeni tražite način da pred drugima to ne pokaćete i prilično uspešno skrivate i najmanji znak slabosti. U suštini ste jači nego što se predstavljate okolini i nego što to ona misli.

NAJVIŠE ODGOVORA POD C

    VREME JE DA SE SMIRITE - Vi zaista umete da skrenete pažnju na sebe. Privlače vas nesvakidašnje situacije, skloni ste da rušite pravila i da obarate postavljene granice. Nesvesno se ponašate kao da vaš životni moto glasi: kada je dobro meni, dobro je i drugima, a kada je loše meni, drugima je još gore! Imate ogromnu životnu energiju koju nije uvek lako kontrolisati. Kada vam se ukaže prilika da budete srećni vaša potreba za stalnom promenom ne dozvoljava vam da se smirite, a kada ste razočarani, tužni ili povređeni učinićete sve da eliminišete neprijatnost koja u vama budi takva osećanja. Otuda u vašem životu mnogobrojni prekidi veza, odricanja i kažnjavanja. To je cena koju plaćate, jer nikada niste naučili da u kritičnom trenutku treba stati i dobro razmisliti kojim putem dalje.

NAJVIŠE ODGOVORA POD D

    MAŠTOVITI STE I EMOTIVNI -  Izrazita emotivnost, da ne kažemo preosetljivost, istovremeno je i najjača, ali i najslabija strana vaše ličnosti. Kada ste srećni, oko sebe širite pozitivnu energiju i postajete beskrajni izvor radosti za svoju okolinu. Ali, ako doživite razočaranje, bol i patnju svima okrećete leđa, zatvarate se u svoj svet i postajete skloni samokažnjavanju. Iako na prvi pogled delujete ranjivo, snažniji ste nego što to drugi misle i posedujete razvijen instinkt za samoodržanje. Umete da predosetite opasnost ili nevolju i kada se nađete u neprijatnoj situaciji - to je zato što ste sami tražili novi izazov. Međutim, vi savršeno dobro znate kada situacija nalaže da se zaustavite.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana