Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Kratke Vesti
Omiljeno na sajtu

Cigansko Proricanje Sudbine

   Romi čitav svoj život provode čvrsto vezani za tradiciju koja ne može bez magijskih rituala. Legenda govori da je njihova postojbina, u davna vremena, nestala u dubinama Indijskog okeana i da su se samo ostaci velikog naroda spasili naselivši teritorije današnjeg Indijskog potkontinenta.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
    Predanja kažu da su u početku živeli lepo. ali su onda, zbog nekakvog 'greha', kažnjeni gubitkom sopstvene države. Kasnije, 'greh' je oprošten i njima je dozvoljeno da se razvijaju. Međutim, ponovo su pogazili zakletvu da neće grešiti. Navodno je pripadnik tog naroda iskovao klinove kojima je Isus Hrist bio prikovan za krst, te su opet osuđeni na lutanje.
Legende kažu da će ih biti po čitavom svetu, da će morati da pevaju i vesele se i onda kada im je najteže, da će biti smatrani najnižom vrstom ljudi - sve do trenutka kada ponovo dobiju državu. Međutim, to što će oni dobiti državau moglo bi biti pogubno za celo čovečanstvo. Jer, te godine kad Cigani budu dobili svoju sopstvenu državu, dogodiće se smak sveta!
    Cigani su zanimljivi, pre svega, zato što ih zaista ima po čitavom svetu. Valjda nema kontinenta gde ih nema. Poznati su kao vrsni muzičari i retko ko ih može u tome nadmašiti. Takođe, činjenica je da mnogi od njih izvrsno tumače sudbinu. Dobri su i majstori kovači, kazandžije, kolari ... U drugom svetsko ratu teško su postradali. Fašisti i ustaše su se prosto utrkivali u niihovom uništavanju. Na ovim prostorima, posle Jevreja i Srba, najveći genocid izvršen je nad Ciganima. Ipak, preživeli su i tu kaznu i danas ih ima među lekarima, književnicima, glumcima, vrhunskim naučnicima... Može se slobodno reći da im je greh oprošten i da i za njih stižu bolji dani.
    Cigani su, po predanju, u časovima ljute nevolje i u nameri da otkriju šta im se sprema u budućnosti pitali za savet Svetu Sklupčanu Zmiju.

GATANJE PO ZMIJI

    Legende govore da je Sveta Zmija bila u stanju da tačno predvidi namere neprijatelja i da da savet kako se odupreti nevolji. Uostalom, da obožavanjem kulta zmija ima nekakve veze sa ovom legendom, može se videti i iz podatka da zmija u Indiji, zemlji odakle po predanju potiču Cigani, uopšte nije simbol zla. Naprotiv, ona je tamo sveta životinja, ne u onoj meri kao što je to krava, ali je sveta.
    Sklupčana Sveta Zmija, s obzirom da zmija uliva iskonski strah kako ljudima tako i životinjama, smatra se simbolom zla, te je zbog toga sposobna da upozori na opasnost i savetuje protivmere. A, gata se na sledeći način:   

    Icrta se ili odštampa Sklupčana Sveta Zmija sa slike gore i upišu brojevi (ako sami crtate) određeni redosledom. Zatim, uzmese zašiljena olovka - ili bilo koji šiljati predmet, preporučuje se da predmet bude zlatan, zažmuri se i kruži iznad crteža. Dok olovka ili drugo pomagalo kruži izgovaraju se sledeće magične reči:

Velika Sklupčana Sveta Zmijo,
Simbolu straha i zla,
kaži mi, samo meni kaži,
šta da činim ja?

    I dalje žmureći, zabode se vrh predmeta kojim se gata u crtež Velike Svete Zmije. Sačeka se minut, a onda se, i dalje žmureći, ponovi čitava operacija. Naravno, opet se izgovaraju magijske reči. Tek pošto se po drugi put probode Sklupčana Sveta Zmija oči se otvaraju. Tada se pročita broj u kvadratu. Ako ste promašili broj to je veoma loš znak. To znači da Sklupčana Sveta Zmija ne želi da vam pomogne, odnosno odgovara na pitanje i toga dana više i ne pokušavajte da ritual ponavljate. Ni jedan odgovor nešće biti tačan, te vam se želje neće ispuniti. Pošto se gatanje obavlja samo i jedino u vreme punog meseca, morate da sačekate da prođu ostale tri mesečeve mene.


    U slučaju da ste pogodili oba broja, možete da očekujete da ste u milosti Sklupčane Svete Zmije i da će vam se želja ispuniti. Ako ste pogodili jedan broj, a drugi promašili, postoji mogućnost da vam se želja ispuni, ali sa velikim zakašnjenjem. Najzad, iako ste dobili odgovor od Sklupčane Svete zmije ne pokušavajte ponovo da bilo šta pitate. Pogotovo ako ste 'potrefili' oba puta - pogodili broj u kvadratu. Sledeće pitanje možete ponovo postaviti tek u vreme sledećeg punog meseca.
    Odgovor pročitajte pažljivo, pokušajte da prodrete u suštinu, jedino ćete tako moći da shvatite poruku! Ako, pak, gatate nekom drugom, a ne samom sebi - onda je dozvoljeno da to činite većem broju osoba - sve dok traje pun mesec.

ODGOVOR SVETE SKLUPČANE ZMIJE

1. Nekadašnji neprijatelj iznenada će vam se naći u nevolji! Pomoći će vam da nadvladate teškoće kojima ste sada opsednuti. Ne odbijajte ponudu za pomoć, jer ćete kasnije da zažalite. Trebalo bi da imate puno poverenje u osobu koja želi da vam pomogne.    2. Nastale teškoće uspećete da prebrodite u narednih sedam dana.

3. Morate da naučite da je čovek veliki kad prašta. Nemojte da budete zlopamtilo.

4. Vama je sudbina odredila da tokom čitavog života imate 'smrtnog neprijatelja'. Pokušajte da osećanje mržnje smanjite na najmanju moguću meru, jer vam se može dogoditi da vam baš ta osoba pomogne.

 ■ 5. Vi uvek imate poštene namere, ali zbog zavisti drugih niste u stanju da ih ostvarite. Nikada nećete uspeti da u potpunosti izvršite ono što ste naumili, iz prostog razloga što zajedljivci nikako neće dozvoliti da vaše ideje, iako vrlo konstruktivne prođu, jer to nisu i njihove ideje.

6. Uskoro će vam se, najzad, pružiti prilika da savladate dugogodišnjeg neprijatelja. Pazite da ne propustite pravi trenutak, jer nova šansa se neće uskoro ukazati.

7. Na pomolu je veliki sukob u vašoj bližoj okolini. Da li je to u vašoj kući ili preduzeću - saznaćete već tokom sledeće nedelje. Jer, sukobi nikada ne dolaze iznenada.

8. Neprijatelj će biti poražen isključivo zbog sopstvene zlobe ili pakosti. Takođe, neki manji problemi koji vas već duže vreme muče rešiće se sami od sebe, nestaće kao da nikada nisu ni postojali.

9. Ne propustite, ni po koju cenu, da uzvratite udarac. Držite se čvrsto, uspeh je na vidiku.

10. Sledećih mesec dana mogu da budu kritični za vas. Moguće su povrede na radnom mestu, saobraćajna nezgoda ili bolest. Sve to, međutim, uspećete dosta lako da prebrodite većom koncentracijom.

11. Neko veoma blizak pokušaće da vas navede na nepoštene radnje. Pazite da ne podlegnete iskušenju.

12. Dobro obratite pažnju na sledećih 12 časova. Primetićete nagoveštaj rešenja problema koji vas muče.

13. Imaćete nesuglasice sa prijateljima. Pokušajte da sa njima porazgovarate.

14. Veoma brzo dobićete neku dobru vest. Možda još u toku dana. Razmislite dobro o odgovoru.

15. Ne dozvolite da neko utiče na vas prilikom donošenja važne odluke. Učinite što smatrate da je najispravnije.

 16. Prijatelj koji će doći da vam da savet nije najiskreniji. Budite oprezni. Čitajte između redova.

17. Vaši sadašnji problemi zahtevaju pomoć odgovarajućih stručnjaka ili stručnih službi. Na drugi način neće biti rešeni.

18. Potrebno je da odmah donesete odluku. Nemojte dozvoliti da vas mišljenje drugih pokoleba. Odluka mora biti samo vaša.

19. Jedan rođak neprekidno vam pravi smetnje. Pokušajte da ga onemogućite na najbezbolniji način.

20. Čuvajte se ljubomore. Neko vas mrzi zbog ove vaše manje, pa će je zloupotrebiti.

21. Nemate nikakve nade da umaknete od sudbine.

22. Mlada devojka će vam doneti mnogo neprilika i posejati razdor u vašoj porodici. Uostalom, ovo vam nije prvi put da zapadate u takve nevolje.

23. Ogovaranje će naneti velike jade vašoj porodici. Moguće su veće svađe. Vi i ne slutite da je uzrok svih zala jedna 'dobra prijateljica'.

24. Najbolji način da sve dovedete u red je da sklopite brak (za one koji su već u braku, da ne prave 'izlete'). To će odgovarati i jednoj i drugoj strani.

25. Jedan mlađi član vaše porodice naneće vam veliku sramotu.

26. Dalji rođak vam, i nehotice, stvara probleme. Ne brinite se, sve će se rešiti samo od sebe.

27. Neumereno trošenje dovešće vas u materijalne neprilike. Potrudite se da se 'prostirete prema guberu (pokrivaču)'.

 ■ 28. Prijatelj će vas zamoliti da mu sačuvate ili sakrijete neke dragocenosti. Ako niste u mogućnosti da uslugu odbijete, prvo proverite poreklo dragocenosti.

29. Ako još niste počeli, krajnje je vreme da sada započnete sa štednjom. Jednom članu vaše porodice nadvio se 'Demoklov mač' nad glavom. Trebaće vam dosta novca da ga spasete.

30. Sledećih meseca dana neće biti naročito povoljni za vas kada su finansije u pitanju. Bilo bi dobro da prištedite novac.

31. Prijatelji će pokušati da vas posavetuju kako da investirate. Nemojte da ih poslušate jer izvori informacija nisu najsigurniji.

32. Vaš bračni drug ili osoba sa kojom ste u ljubavnoj vezi, uskoro će vas povrediti. To se može dogoditi pred mnoštvom rođaka i prijatelja. Nemojte da reagujete naglo. Otrpite uvredu. Kasnije će svi shvatiti da ste nepravedno napadnuti.

33. Nepoznata osoba ponudiće vam da kupite nakit ili robu 'po vrlo povoljnoj ceni'. Ne prihvataje ponudu.

34. Prilično ste neobrazivi kada su u pitanju vaše stvari. Može vam se dogoditi da izgubite neki dragoceni predmet ili dragu uspomenu.

35. Zaljubljive ste prirode. Ipak, budite malo uzdržljiviji i probirljiviji. Nije zlato se što sija i može vam se dogoditi da naiđete na osobu kojoj uopšte nije stalo do vas, već do vašeg novca.

36 Kolebate se da li da prihvatite bračnu ili ljubavnu ponudu. Prihvatite je što pre, jer ako se budete kolebali kasnije vam se prilika više neće ukazati.

37. Može vam se dogoditi da dobijete anonimnu pretnju ili poruku uvredljivog sadržaja. Nemojted da se mnogo sekirate. Sadržina poruke nije istinita.

38. Neko će, možda pokušati da vas uceni. Ne plašite se i uskoro će vas ostaviti na miru. Ako popustite, ucenjivaće vas sve više.

39. Može vam se dogoditi da budete upleteni u veliki skandal. Krivica nije do vas, ali budite oprezni. Od vašeg stava zavisiće i sudbina drugih ljudi.

40. Na putu ste da se upoznate sa osobom koja nije iskrena. Izbegavajte je i držite se sa njom što je moguće manje.

41. Zapašćete u neprilike. Niste krivi, ali ćete imati velikih poteškoća da dokažete svoju ispravnost. Ni mnogi prijatelji neće verovati da vam je sve namešteno.

42. Teškoće na radnom mestu vas preokupiraju. BIlo bi dobro da, ako ste u mogućnosti, promenite posao.

43. U jednog dugogodišnjeg prijatelja ne bi trebalo više da imate poverenja. U poslednje vreme prilično je nsikren.

44. Doćićete u situaciju da se nećete moći izvući iz sukoba u koji ste ušli iključivo svojom krivicom. Verovatno će i sud morati da rešava nastale nesporazume.

45. Uzbegavajte da vozite automobil u tri sledeće nedelje. Postoji mogućnost veće nezgode.

46. Ako se budete kockali, predstoji vam veliki gubitak. Budite oprezni u vođenju poslova sledećih mesec dana.

47. Trenutno ste ophrvani nedaćama. Sami nećete moći nikako da ih rešite. Potražite pomoć proverenih prijatelja.

48. Oprezno idite ulicom. Posebno obratite pažnju prilikom prelaska istih.

 ■ 49. Prilično ste neodgovorni na radnom mestu. Lako vam se može desiti da, svojom krivicom, izgubite posao.

50. Postoji mogućnost da budete pokradeni. Obratite malo više pažnje na nepoznate osobe koje se vrzmaju oko vaše kuće.

51. Nameravate da promenite posao. Sada je pravi trenutak za to.

52. Zaboravite žensku (mušku) osobu koju ste nedavno upoznali. Pritvorna je i neverna. Želi vas samo isključivo zbog novca.

53. Ne izlazite dok grmi. Postoji opasnost da vas udari grom.

54. Voljena osoba vas je napustila ili će to uskoro učiniti. Pokušaće ponovo da vam se vrati. Nemojte da popustite jer zakrpljena sreća neće biti dugovečna.

55. Smrt voljene osobe pričiniće vam veliki bol. Na žalost, ovo se ne može izbeći. Budite jaki!

56. Rano ćete stupiti u brak. Biće srećan dok traje, ali vi ćete izgubiti bračnog druga.

57. Predstoji vam dugačak put. Savet je, da ako je ikako moguće, izbegnete putovanje.

58. Pozajmili ste novac prijatelju, ali ne nadajte se da ćete ga uskoro dobiti nazad. Novac ćete vratiti jednino ako prijatelja budete tužili sudu.

59. Imate neprilike zbog jedne žene kojoj ste se svojevremeno zamerili. Ona ne ume da prašta!

60. Čuvajte se nasmejanih 'prijatelja'! Jedan koji je isuviše ljubazan očekuje da od vas izvuče veliku materijalnu korist. Ako budete oprezni, neće uspeti u svojim namerama.

61. Ako imate ortaka u poslu, čuvajte ga se. Lako može zloupotrebiti vaše poverenje i dobronamernost. Budite učtivi i čvrsti u svojim stavovima jer vam se može dogoditi da izgubite i čast i ugled.

62. Volite jednu osobu, ali bilo bi nerazumno da s njom sklopite brak. Ona je naikrena a moguće je da i krši zakon. Za one koji su već u braku: za vas ovo ne važi.

63. U sledeća tri dana nemojte prihvatiti nikakve nove odgovornosti niti da započinjete nove poslovne poduhvate. Očekuju vas novčani gubici.¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

ProrociProroci i Proročanstva - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana
Testiranje Refleksa
Mesec i Njegove Mene
Testirajte Reflekse