Naslovni baner
Ponuda Tema

Bosna i Bosanci

    Nema ništa bez Bosanaca! oduvek su bili prava raja, spremni na druženje, zabavu i smeh. Sa njima vam nikada neće biti dosadno! A, sada je ovde sve ono što ste oduvek hteli da znate o Bosancima i BIH! Kako su nastali, ko ih je stvorio, stanovništvo, jezik, religija, njihova najpoznatija mesta i gradovi...
KADA JE NASTALA BiH?

    BiH je nastala kad je Mujo reko FAJRONT.
Bosna i Hercegovina je država u kojoj živi neka čudna mješavina naroda čiji je nacionalni sport razbijanje čaša u glavu i ispijanje velikih količina kafe (lokalni naziv - kafenisanje), a nastala je početkom 12. veka kako bi Srbija dokazala da je herojska nacija i kako bi Hrvatska dokazala da je kulturna nacija, omogućivši ujedno da obe participiraju u periodičkim međusobnim klanjima i etničkim čišćenjima bez da Srbi naročito oštete svoju matičnu zemlju, a da Hrvatima ima ko odlučivati na njihovim matičnim izborima.
    Turci - Osmanlije su se pridružili derneku u 15. veku, dodatno zakomplikovavši ionako zapetljane međuodnose tako što su 60% populacije obratili na islam - onako iz čiste zezancije.

KAKO JE UOPŠTE NASTALA BiH?

    BiH je u stvari izvorno nastala kad je Mojsije pobegao iz Egipta. Tamo se nastanio u današnjem Visokom i sagradio pokoju piramidu, onako, da ga podseća na rodni kraj. Vrlo brzo je susreo Elvisa J. Kurtovića i predložio da mu bude vokal, ali nije išlo.
    Mojsije je promenio ime u Mujo i ubrzo zavladao Bosnom. Mojsije je inače pao iz geografije u srednjoj školi pa se oblik BiH utvrdio tek kasnije kad su Turci došli i otišli.
    Kao nacionalno jelo Mojsije je utvrdio ćevape, a kao religiju Novi Primitivizam. Zato se često misli da je tamošnje stanovništvo primitivno no oni samo slede svoju religiju, inače su jako urbani. Muzika iz njihove baštine su uglavnom sevdah i pesme grupa kao što su Zabranjeno Pušenje i Elvis J. Kurtović and his metheors.
    Narodno jelo su ćevapi s kajmakom (poznate su frakcije koje žele i luk (tzv. 'lukaši') i oni koji su protiv luka (tzv. 'antilukaši'). Poznat je i sukob s Hrvatskom zbog hrvatskog insistiranja na ajvaru umesto kajmaka. Pre dolaska Turaka većina stanovnika su bili katolici, pravoslavci i bogumili, a ni vragu mrski.


MESTA I GRADOVI

    Zbog velike želje da postanu turistička destinacija, Bosanci su počeli svoje gradove i mesta prevoditi na engleski jezik. Evo kako izgleda kad to prevedu bosanki profesori engleskog:

Sarajevo - Sara Is Ox
Banja Luka - Spa Onion
Tuzla - HierEvil
Mostar - Bridger
Lukavac - Trickyvill
 Doboj - To Battle
Višegrad - MoreCites
Jajce - Eggyvill
Stolac - Hundredvill
Bileća - BeLens
Mrkonjić Grad - Darker City
Travnik - Grassnick
Bijeljina - Whiteon
Trebinje - Girlfrosting
Kakanj - Shitvill
Neum - No Mind City

STANOVNIŠTVO

    Iz dosad neutvrđenih i misterioznih razloga populacija BiH se od početnih cca. 4.4 mil. početkom 1990-ih, smanjila na cca. 3.9 mil. stanovnika, sa još neizbrojanom dijasporom širom sveta, a posebice u tzv. Sloveniji gde čine preko 60% aktivne radne snage, te 80% estrade, o čemu je ispevana i neslužbena slovenska himna: 'Se kličem Sul-jo'.
    Također ne postoji naučno objašnjenje zašto DNA struktura mozga u Bošnjaka sadrži Molekule Kamena (MK), iako naučnici iz okolice Visokog tvrde da su u podnožju tzv. piramide našli odgovor: u davna vremena kad je prvi bosanski Pra-kipar napravio Prvu Sex Igračku (kameni model žene), nakon što je prototip 'testiran', čudesno je zatrudnio i donio na svet prvog pravog Bosanca. Budući nije bilo mleka, dete je intenzivno hranjeno rakijom, a taj se običaj zadržao ponegde do dan danas.
    Osim široko rasprostranjenog oštećenja mozga, te galopirajuće gluposti, taj je postupak znao dovesti i do smrti, i to čak 70 godina kasnije. Prekomerno konzumiranje rakije je još uvek najčešći uzrok smrti (osim ratova) kod muškog dela populacije. Rakija je jedinstvena višenamenska tečnost koja, zavisno o koncentraciji alkohola, služi istovremeno i kao alkoholno piće, i dezinfekcijsko sredstvo, i kao aditiv pogonskom gorivu motora sa unutrašnjim sagorevanjem. To objašnjava zašto su Bosanci poznati kao 'zapaljivi'.
JEZIK

    U BiH su veliki problemi s jezikom. Kao što je to zorno prikazano u emisiji 'Top Lista Nadrealista' pa opet u emisiji unutar te emisije 'Otvoreno o jeziku'  službeni jezici koji su se pre nepravilno nazivali srpskohrvatski ili hrvatskosrpski jesu: Hrvatski, Srpski, Bosanski, Hercegovački, Crnski, Gorski...
    Ogromnu razliku u tim jezicima možemo pokazati primerom rečenice na hrvatskom: 'Ja čitam'. Na primer, na bosanskom bi se ta rečenica izgovorila: 'Ja čitam', dakle potpuno drugačije od hrvatskog, dok bi se na hercegovačkom reklo: 'Ja čitam', dakle potpuno drugačija verzija. Na srpskom ta rečenica glasi: 'Ja čitam', dok su Crnski i Gorski donekle sličniji i rečenica na Crnskom glasi:  'Ja čitam', a na Gorskom: 'Ja čitam'. Iako naizgled nisu slične možete primetiti neke fonetske analogije.
    BiH je 1944. god. u tzv. Velikoj Čistki Samoglasnika izbacila cca. 70% samoglasnika nakon otkrića da su surađivali s Naci okupatorima ('N mžmo to dzvolt!'). Različita upotreba dijakritičkih znakova u pojedinim područjima uzrokovala je dodatnu konfuziju (od 'ćuskije' do 'drljače').

RELIGIJA

    Dominantna religija u BiH je islam, ali uočeno je i snažno prisustvo srpsko-grčko-ruske Pravoslavne Crkve, te Katolicizma, Bogumilstva i paganizma. Te religije su zapravo samo paravan za ono što Bosanci uistinu obožavaju: rakiju, duhan i fudbal.
    Muslimani igraju fudbal u dimijama ADDIDAS da im lopta nebi prošla kroz noge. Srbi (četnici) su promašili ceo fudbal, a Hrvati (ustaše) su najčešće isključeni iz igre. Zanimljivost je da među navijačima svih navedenih nacionalnosti nema impotentnih, a dokaz za to je da svi sudijama na terenu ponešto psuju i rasturaju - spreda i zguza!
    U nekim krajevima krvoločnim bogovima tradicionalno se prinose ljudske žrtve u velikim količinama; od srednjevjekovnog nabijanja na kolac, do modernog strijeljanja u leđa.
    Nastavak nedavnih ratova drugim sredstvima vodi se kroz novovjeko sakralno neimarstvo: ne žali se (tuđih) novaca da se svaki entitet potrudi podići što veći i viši minaret - križ - krst po mogućnosti na nekom dominantnom lokalnom brdu, s kojeg su do juče pucali topovi, a sad nekima puca pogled, a nekima puca 'ona stvar' za običnu raju - obično političarima koji haraju tim područjem i samo gledaju gde bi namakli koje milionče, tek da se preživi.

KONFLIKTI U BIH

    Poznati su razorni sukobi u BiH. Naime kad je Kemina raja prebila tamo kod Koševa nekoliko pripadnika Haretove raje izbio je krvavi sukob. U početku je Haretova raja surađivala s Faćinom rajom, ali je ubrzo između njih izbio veći konflikt.
    BiH je krajem 20. veka postala popularni regionalni poligon za rešavanje međudržavnih konflikata, te još i danas prima rezervacije iz zemalja regije za granatiranja, bombardiranja i miniranja širokih razmera. Kao rezultat konstantnog izvanrednog ili ratnog stanja, bosanski domoroci razvili su nadljudsku sposobnost preživljavanja u neljudskim uslovima, žaleći se povremeno samo na nestašicu rakije i jak smrad baruta. Krajem rata i početkom 2007-08 godine u BiH je sve više nacionalnih ispada. Tuku se ko s kim stigne.

RAT SA TURCIMA

    Kad su Turci otkrili napredna istraživanja bosanskog naroda, poslali su 20 izviđačkih NLO-a da snime situaciju i satelitske snimke pošalju u štab. Imalo se šta i videti. U središtu trga je i dalje svetlila sijalica, a narod je uz svetlost uz pratnju harmonike prvi put u istoriji čovečanstva razbija čaše o zid. Turci su oko 1320. pre Hrista zato odlučili poslati 5/10 svoje vazdušne flote koju su činili cepelini, ali i Bosanci su se spremali na protivnapad.
    Sa svojim MiG-ovima 21 su oborili spore turske bombardere. Nakon toga Turci su odlučili poslati svoju elitnu mudžahedinsku vojsku, ali su Bosanci opet se obranili 100 milimetarskim haubicama koje su pokosile pešadiju. Tad su Turci išli napasti konjicom, ali su se opet pojavili Bosanci, sa bocama benzina. Kad su to konjanici vidili, tad su njihovi konji zakočili usred pustinje jer im je nestalo benzine u stomaku. I tako su Bosanci dobili rat. Na kraju su Bosanci na glavni grad Turske, Komšiju bacili SCUD raketu i rat je gotov. Bosanci su opet pobedili. Ali ne zadugo.

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA