Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Super Vesti Iz Sveta - No 20

   Super kalendar, neverovatni petao, izazovne čistačice, super skupa krava, radno mesto koje niko ne želi, profitabilne plavuše... 

Osmeh gore Osmeh na lice:  
BRITANIJA
   Devojke britanskih vojnika u Avganistanu i Iraku rešile su da pomognu svojim momcima, pa su se tako skinule za kalendar kako bi prikupile novce za ranjene momke. Njih 50-ak poziralo je bez ičega na sebi, a svoja strateška mesta prekrile su oružjem ili nekim drugim vojnim rekvizitom. Kako same kažu: 'Ako se oni mogu boriti, možemo i mi odraditi svoj deo'. Ovom njihovom akcijom dosad su skupile više od 30.000 eura !!!

ITALIJA
   Naučnici su u šoku kada su otkrili da je petao imena Đani, sa jedne farme u Toskani, promenio pol i čak počeo da nosi jaja. Đani je promenio pol, nakon što je lisica ušla u kokošinjac i pobila sve kokoške. Naučnici su odlučili da prouče DNK petla, kako bi otkrili šta je dovelo do promene pola. Profesor Donato Matasino je rekao da je moguće je da se radi o genu za preživljavanje kod primitivnih vrstai da s obzirom da nije ostala ni jedna ženka, on osigurava mogućnost reprodukcije tako što će sam postati ženka. Petao Đani će biti odveden u Napulj, gde će biti podvrgnuti laboratorijskim analizama. Vlasnici akvarijuma znaju da je ovo normalna pojava kod nekih vrsta ribica !!!

  ENGLESKA
   Svake godine engleski gradić Marshwood, na jedan dan okupiraju stotine posetitelja iz cele Engleske, a razlog je prilično neobičan. Pedeset takmičara se okuplja da bi uživali u listovima sveže i ljute koprive. Ovde su pravila jednostavna - u sat vremena treba pojesti što više koprive. Lokalni pab osigurao je koprivu za takmičenje, a i hladno pivo kojom će takmičari ublažiti bolove i svrab kad sve završi !!!

  VENECUELA
   Pasulj je odlična, zdrav hrana, a takođe je i važan deo svake dijete. Ali, zbog poznatih 'zvučno-mirisnih' nuspojava koje se javljaju nakon konzumiranja mnogi ga u ishrani izbegavaju. Naučnici u Venecueli imaju rešenje tog problema, a on se zove: ne-vetroviti grah. Upotrebom procesa fermentacije drastično se smanjuje nadutost i vetrovi prilikom probavljanja neotopljive opne graha. Ovakav ne vetroviti grah  mogao bi se naći i u prodavnicama, a do tada oprezno sa pasuljem !!!

  ITALIJA
   Italijanski sveštenik smislio je nov način kako bi zaštitio svoju crkvu od prizora golih djevojaka. Na ulazu u crkvu u gradiću Cinsello Balsamo piše: 'Bog zna kako izgleda vaš pupak, čak i pre nego ste rođeni, pa nema potrebe da ga pokazujete u crkvi'. Čuvari u najpoznatijim crkvama u Italiji obično sprečavaju oskudno obučene ljude da uđu u sakralne objekte. No, otac Felice kaže da se poslužio natpisima jer njegova župa ne može priuštiti da plati čuvare !!!

  ENGLESKA
   Policajci u Bristolu nisu morali ni da izlaze iz svoje policijske stanice da bi obavili uviđaj saobraćajne nesreće koja se dogodila u njihovoj kuhinji. Neimenovani vozač, koji je zbog lakše povrede glave završio u bolnici, svojom je Tojotom prešao vodene prepreke na policijskom parkiralištu i probio kuhinjski zid. Tresak je uznemirio konje, na kojima policajci patroliraju, koji su bili u susednoj štali, a niko od radnika u kuhinji osoblja nije povređen. Policajce je najviše zanimalo koliko će trajati popravak da bi im iz  kuhinje ponovo mogli poslužiti njihov tradicionalni 'čaj u 5 sati' s kolačićima !!!

  NOVI ZELAND
   Jedna novozelandska vozačica bila je toliko pijana da policija nije mogla alkotestom izmeriti koliko je pijana. Ona je imala 4,26 promila alkohola u krvi, što je više nego što alkotest može izmeriti, a doktor u bolnici gde joj je izvađena krv, kako bi se videlo koliko ima promila alkohola, rekao je za novine da je ta žena trebala već biti mrtva !!!

FLORIDA
   Ljubav prodaje baš sve, a to je shvatila i Nina Tores koja je u Južnoj Floridi osnovala firmu koja se bavi čišćenjem kuća, vikendica i kanselarija. Zaposlila je 13 super zgodnih devojaka koje na poziv dolaze čistiti domove u izazovnom izdanju čistačice. Osim čistačica, devojke se mogu iznajmiti i kao hostese ili konobarice, a možda se ispunjavaju i posebne želje...!!!

ŠPANIJA
   Jedan španski farmer kupio je kravu koja košta kao najnoviji model Poršea. On je nju na aukciji platio rekordnih 100.000 funti, a petomesečna junica je rase Holštajn toliko i vredi. Krava se zove Vilsbro Emilian, ima najkvalitetniji genetski materijal u Evropi. Tokom svog života ona će na svet doneti oko 50 teladi, a godišnje će davati do 15.000 litara mleka, što je dvostruko više od ostalih krava !!!

SAD
   Na izborima za gradonačelnika američkog grada Trejsi Sitija pobedio je pokojnik Karl Robin Geri, koji je umro nekoliko nedelja pre izbora. On je dobio 268 glasova, a njegova protivnica Barbara Brok 183 glasa !!!

ZIMBABVE
   Iako je nezaposlenost u Zimbabveu neverovatnih 94%, jedno radno mesto već 5 godina zjapi prazno - niko ne želi mesto dželata. U već požutelom oglasu traži se muškarac, a potrebne veštine su spretnost, tvrdo srce i znanje vezanja čvorova. Osobe sa dobrom dušom nisu pogodni kandidati. U Zimbabveu 50 zatvorenika čeka na izvršenje smrtne kazne i nadaju se da niko neće prihvatiti ovaj posao !!!

  PAKISTAN
   U Gulšan-e-Hadedu, predgrađu Karačija, Majeda Katon ubila je muža, bogatoga građevinara, dok je spavao. Odrubila mu je glavu, a uz pomoć dvojice rođaka rasekla ga je na sedam komada koje je onda bacila u kanalizaciju. Sve se desilo zato što se on odlučio oženiti i četvrti put.  Ona je rekla da je njen 55-godišnji muž imao druge žene i javno joj bio neveran, ali da je preterao kad je najavio i četvrtu ženidbu. U Pakistanu poligamija nije pravilo, ali nije ni retkost !!!

  MALEZIJA
   Muhamed, Jedan 33-godišnji Malezijac čija 'mlada' ima 104 godine tvrdi da je uopšte nije oženio zbog novca već isključivo iz ljubavi, a ona je izjavila da se nada 'dugoj vezi'. Mladoženja kaže: 'Može izgledati čudno onima koji nas ne razumeju, ali ja sam našao mir od kada smo se venčali'. Inače, Muhamed, bio podstanar kod svoje sadašnje supruge, gospođe Wok, i objasnio je da je isprva žalio usamljenu staru damu, ali da su s vremenom ti osećaji prerasli u ljubav. On objašnjava božjom voljom činjenicu što se zaljubio u ženu koja je od njega starija 'samo' 71 godinu !!!

  SAD
   Policija u američkom gradu Hejvardu mislila je da će uhvatiti lopova na delu, ali umesto lopova, zatekli su Majkla Urbana koji se zaglavio u vlastitom dimnjaku, i to potpuno go. 23-godišnji Majkl je došao kući rano ujutro i otkrio da su vrata zaključana, a ključeva nema, pa je pokušao u svoju kuću ući kroz dimnjak. Skinuo se go da ga odeća ne bi usporavala dok se spušta dimnjakom, jer je mislio je da će lakše kliziti kožom po cementu. Kad je puknula žica kabelske televizije niz koju se spuštao, Majklov pokušaj je neslavno završio, a se zaglavio u delu dimnjaka koji ide koso u kamin !!!

BRITANIJA
   U Velikoj Britaniji predstavljena je nova vrsta 'samošišajućih ovaca' nastala strpljivim ukrštanjem (a možda ima malo i genetskog inženjeringa), koja će farmerima uštedeti dosta novca. Ove ovce, sa prvim prolećnim danima i porastom temperature, automatski gube svoj vuneni zimski ogrtač, čime odgajivačima štede novac, vreme i trud. Rasa se zove 'Ekslana', a ova 'linjajuća' ovca, po oceni britanske štampe, dovešće do agrarne revolucije koja će staviti tačku na 1.700 godina dugu tradiciju šišanja ovaca !!!

AUSTRALIJA
   Rezultati istraživanja u Australiji pokazali su da plavuše zaradjuju u proseku sedam odsto više od ostalih žena. To znači da bi plavuše tokom godine trebalo da u proseku zaradjuju 1.600 funti više na godišnju platu od 22.000 funti, što je nešto više od 25.000 evra. Istraživanje je takodje pokazalo da se plavuše udaju za muškarce koji zaradjuju šest odsto više od proseka. Međutim, naučnici ne navode razloge zbog kojih plavuše bolje zaradjuju, ali je rečeno da se žene sa plavom kosom često opisuju kao privlačnije, ali i manje inteligentne od ostalih žena !!!

POLJSKA
   Mesto Dobruvko koje se nalazi na severozapadu Poljske skoro da je odsečeno od ostatka sveta jer je jedan njegov 'pametni' stanovnik demontirao i prodao u staro gvožđe opštinski most preko reke Lišnjice. On je bio uveren da i most pripada njemu pošto su njegove parcele na obe strane reke. 53-godišnji Mihael O. je pred Novu godinu angažovao firmu da demontira 17 metara dugačak most koji je težak deset tona, a zatim je ovaj most, inače vredan 16.800 evra prodao kao staro gvožđe za 'celih' 2.000 evra !!!

SEVERNA IRSKA
   Jedna kompanija iz Severne Irske počela je da proizvodi dušeke i jastuke za krave, a za to je dobila i finansijsku pomoć od britanske vlade. Pokazalo se da kada im se pruže bolji uslovi za spavanje, to krave inspiriše da daju više mleka. Dušeci i jastuci za krave se prave od parčadi starih automobilskih guma uvijenih u vojničku ćebad. Jedan dušek košta 65 evra, a predstavnica kompanije iz Severne Irske, Evelin Vilson, je izjavila da je interesovanje farmera neočekivano veliko. Prvi dušeci za krave su napravljeni u Kanadi zbog toga što tamoi, zbog klime, veći deo vremena provode u zatvorenom prostoru !!!

ITALIJA
   80-godišnji načelnik županije iz predgrađa Atlante, Erl Polk, u središtu je velikog ljubavnog skandala pošto je 'spavao' sa ženom svog brata, koja je sa njim i zatrudnela. Danas ovaj 33-godišnji plod ove zabranjene ljubavi do sada je bio poznat kao nećak protestantskog nadbiskupa Erla Polka, a identitet pravog oca saznao je nakon testiranja gena. Nadbiskup iz Katedrale Duha Svetoga tvrdi da je tajnu svog očinstva otkrio tek nakon testiranja putem DNK analize. On je izjavio: 'Tako mi je žao zbog prateće štete koje je moj greh uzrokovao našoj porodici, kao i porodicama koje je povredilo skidanje vela koji je skrivao da smo samo ljudi i grešnici.' Njegov brat Don i nevesta Klariens nisu želeli da komentirišu skandal. Ovaj nadbiskup je i ranije bio u raznim ljubavnim skandalima, kao, na primer, 1992. kada ga je nekoliko članica crkve optužilo da ih je prisilio na ljubavni odnos, sa njim, ali i sa drugim službenicima u crkvenoj administraciji. Do današnjih dana on je tvrdio da su sve optužbe lažne, kao i da je ljubav vodio samo sa svojom suprugom Bruver. Međutim, po njega opasna DNK analiza dokazuje suprotno !!!

DŽORDŽIJA
   Policajci u gradu Ročel u američkoj državi Džordžiji bili su zaprepašteni kada ih je jedna žena pozvala da bi joj pomogli da vrati novac od lokalnog dilera zato što nije bila zadovoljna kvalitetom kupljene droge. 53-godišnja Huanita Marija Džond obratila se policiji pola sata nakon što je na ulici kupila lažni krek za 20 dolara po komadu. Policiji je rekla da je krek prelomila na tri dela i da je potom jedan popušila, ali je otkrila da se radi o lažnoj drogi. Policajca Džoela Kvina čak je odvela u svoju kuhinju da bi mu pokazala drogu, a ponudila mu je i da je proba, kako bi se sam uverio da nije dobra. Umesto, toga, policajac je uhapsio zbog posedovanja veće količine kokaina !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana