Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Best Gadgets

   Best gadgets. Pogledajte šta je novo u IT svetu otkačenih proizvoda. Šta sve ljudima pada na pamet da naprave! USB čuvar biljaka, USB frižider, iChange, digitalna saksija, muzikalni frižider, digitalni retrovizor, video poruke za vaš frižider, multimedijalni sto za kafu...

Osmeh gore Osmeh na lice:  
USB ČUVAR BILJAKA

      Ovo je primer da ljudima ne ponestaje inspiracije kad su u pitanju USB ludorije. Sada se pojavljuje USB easy bloom, senzor koji analizira sastav zemljišta, vlažnost, procenat značajnih elemenata za rast biljke i te podatke smešta u memoriju kako se kasnije mogu proveriti na kompjuteru.
    On vam čak i predlaže koje biljke mogu da se gaje u zemljištu, tako da je idealna dodatak za sve koji se bave baštovanstvom, a ovo zadovljostvo će vas koštati 80 dolara.

USB FRIŽIDER

      Da biste još više vremena mogli da provedete na svom radnom mestu ili pored računara, ovaj USB frižider će vam pomoći u hlađenju limenke vašeg omiljenog pića. Frižider je malih dimenzija, 19.5*9*8 centimetara, ali taman da se u njega smesti standardna limenka. Do temperature od osam stepeni potrebno mu je samo pet minuta. Dizajniran je u vrlo atraktivnom retro stilu, a za osvetljenje prilikom otvaranja brine se mala plava LED dioda. Sa računarom se spaja jednostavno pomoću USB-a.

DA PRITISNETE JOŠ JEDNOM

    Nema ko nije uživao u pucketanju onih malih balončića koji su napunjeni vazduhom koji su činili zaštitnu ambalažu nekog tehničkog uređaja. Ali, šta kad se ispucaju svi balončići, pa nema više. E pa, Japanci su se pobrinuli i za to! Imitacija balončića i to kakva. Ova mala ludost zove se PuchiPuchi Bubble Wrap Toy, imitira zvuke i daje vam osećaj kao da pucketate prave balončiće. I to nije sve. Ova naprava ispušta i zvuke iz malog zvučnika. Kad god pritisnete, čućete neki različit zvuk, koji može da bude lavež psa ili čak i zavodljivi ženski uzdasi. Ko hoće da pucketa, ovo je prava naprava za njega.

TASTATURA ZA DOBITNIKE NA LOTU

      Ako ste bogati naslednik ili ste dobili na lotou, onda možete da imate ovako nešto. Radi se o tastaturi koju je japanski studio Wazakura optočio sa čistim zlatom. Ova tastatura ima nožice za podešavanje visine i dva USB konektora. Tasteri na njoj izrađeni su drevnom filigranskom tehnikom japanskih mastora, koja obezbeđuje visok kvalitet i otpornost. Za pola kile ovakve pozlaćene tastature trebaće vam 360 dolara.

iPHONE KONTROLIŠE AUTOMOBIL iCHANGE

      Došlo je čak i do ovoga! Znalo sa za razne mogućnosti iPhone-a i kako  može da šalje poruke e-poštom, reprodukuje video, pristupa Internetu i snima fotografije, ali baš da će kontrolisati i automobil...? Švajcarska dizajnerska kuća Rinspeed prikazaće na sajmu u Ženevi svoj koncept električnog auta koji kontroliše niko drugi nego baš iPhone. Njihov auto nazvan iChange ne koristi ključeve već za to koristi iPhone, koji se postavlja u držač na upravljačkoj tabli desno ili levo od volana. Kad iPhone uspostavi kontakt na ekranu se pojavljuje zeleno dugme 'Start' i kad ga pritisnete motor proradi.
    Za vreme vožnje iPhone se može koristiti i za druge funkcije, kao što su paljenje i gašenje farova.  U osnovnoj konfiguraciji to je sportski auto za jednu osobu, ali pritiskom na dugme zadnji deo krova se podiže i obezbeđuje prostor za još dva putnika. Ovo je potpuno električni auto koji radi na litijum-jonske baterije koje su pripremljene u dve konfiguracije: jedna sa manjim brojem baterija, što auto čini lakšim ali mu skraćuje domet, i druga teža, koja omogućava da se pređu veća rastojanja. Siemensov električni motor od 150 kilovata dovoljno je jak da ovaj auto ubrza od nula do 100 km/h za svega 4,2 sekunde. Audio sistem Harman/Kardon koristi Intelov procesor niske potrošnje, tako da troši manje struje od standardnih sistema, a sistem za navigaciju ne izračunava samo najbrži put do odredišta već i onaj koji je najprihvatljiviji u ekološkom smislu.
    Dizajner Frank Rinderkneht, koji je osmislio iChange, poznat je po tome što projektuje zanimljiva koncept vozila. Međutim,  automobili koje dizajnira obično nikad ne stignu na tržište, tako da ni iChange verovatno nećete videti kod nekog prodavca automobila.

MUZIKALNI FRIŽIDER

       Obični frižideri su postali tako dosadni. Proizvođači ponekat probaju da eksperimentišu da novim dizajnom, ali funkcionalnost im je ostala ista. Nema veze kakav im je dizajn, frižideri su samo korisni deo u kuhinji i ništa više. Međutim, ova stvarčica će vas naterati da se zamislite šta sve jedan frižider može da radi!
     Ovaj frižider, nazvan CoolTone, nije od onih velikih. Dizajniran je uglavnom za hlađenje pića u bocama ili kantama. Kao i svaki drugi frižider, on će čuvati vaše piće hladnim bez obzira na spoljnu temperaturu. Ali, ovaj frižider može i ono što ni jedan drugi ne može. Da svira muziku! Da, ima integrisan CD plejer, FM/AM radio i Line-in port preko koga može da vam svira vaše omiljene pesme sa interneta dok vam istovremeno hladi vaše omiljeno pivo. Futurističkog dizajna i plavo ambijentalno svetlo će ta postave ovaj frižider u sam centar svake vaše zabave! On ima i posebnu funkciju za hlađenje - QuickCool tehnologiju, sa kojom će vaše piće da se ohladi vrlo brzo. Tako da je ovo vrlo korisna stvar za sve studente kao i mlade osobe, koje žele da uštede na prostoru, a istovremeno da imaju originalnu dekoraciju u svojoj sobi.

DIGITALNA SAKSIJA

   Mnogima je poznato da i cveće ima svoja osećanja i da sigurno pati kada se ne zaliva redovno. Oni koji ne znaju za takvo što, pravo rešenje je ova digitalna saksija. Ona na sebi ima LCD ekran na kome ćete i bukvalno moći da pratite njena osećanja, a ako joj bude nedostajalo vode, zemlje ili ako joj ne odgovara temperatura, ona će preko izraza lica smajlija koji se pokazuje na LCD displeju, pokazati da li je nezadovoljna i tužna ili je srećna i zadovoljna.
    Preko USB koji se nakači na digitalnu saksiju, ona će svoja osećanja preneti na komjuter, gde ćete moći i da pročitate sve šta joj nedostaje ili čime je zadovoljna.

TORBICA ZA ZABORAVNE DAME

   Pripadnice lepšeg pola nikada iz kuće ne izlaze bez torbice u kojoj ima brdo stvari; razni ključevi, neseseri, šminke, novčanik, mobilni telefon naravno i još štošta. Međutim, često se dešava da dama zaboravi da ponese neku od ovih stvarčica koja joj je zaista neophodna. Na njihovu sreću i to je rešeno.
    Grupa studenata sa kanadskog univerziteta 'Sajmon Frejzer', dizajnirala je posebnu elektronsku torbicu pod nazivom 'Ladybag'. Rasejane devojke i dame ne moraju više da brinu, jer će ih torbica upozoriti svaki put kada nešto zaborave. U dno tašne ugrađen je poseban skener, a na svaki predmet koji je damama neophodan, lepi se mali senzor. Na ovaj način 'Ladybag' svetlosnim signalima upozorava svoju užurbanu vlasnicu da je nešto zaboravila.

NOŽIĆ ZA KUCANJE

   U eri virtuelnih tastatura po ekranima, mnogi se još uvek nisu navikli - a neki neće nikada, da kucaju po takvim tasterima i za njih će mehanička tastatura uvek biti broj jedan. Za njih kompanija WayTools ima posebno rešenje i to u vidu izuzetno kompaktne tastature TextBlade. Naziv je primeren ovako nečemu jer se ova tastaturica rasklapa kao nožić i staje u džep. TextBlade se sastoji iz tri dela koji se spajaju uz pomoć ugrađenih magneta i formiraju tastaturu sa dobro poznatim QWERTY rasporedom tastera.
    Centralni modul je 'Space' dok se preostala dva sastoje od četiri Ultra Smart Keys tastera. Ovi tasteri su kapacitivni i koriste sličnu tehnologiju kao ekrani osetljivi na dodir, što tasterima omogućava multitouch funkciju, tako da svaki taster ima šest karaktera. Hod tastera omogućen je još jednom naprednom tehnologijom, pod nazivom MagLeaver koja predstavlja beskontaktni mehanizam koji tasterima omogućava hod od 2 mm što pomaže prirodnijem osećaju kucanja.
    Baterija se nalazi u 'Space' delu, puni se za manje od jednog sata, a proizvođač obećava mesec dana trajanja. Futrola u kojoj se sva nalazi, takođe služi i kao oslonac za mobilni ili tablet i postavlja ga u pogodan ugao za kucanje. Cena ove korisne spravice je oko 9 dolara.

MONITOR VAŠEG ZDRAVLJA

   Mnogi žele da u svakom trenutku kontrolišu svoje zdravlje i za takve postoje spravice koje će im to i omogućiti. Wellness Monitor je baš takva spravica, veličine USB fleš drajva koja prati vaše dnevne fizičke aktivnosti i kako spavate, a sve u cilju da vam pomogne da utvrdite da li se dovoljno krećete i kako se odmarate. Radi na principu akcelerometra - vrste senzora koji je poznat sa Wii konzole i nekih mobilnih telefona.    
    Akcelerometar je sprava koja meri ubrzanje i uz odgovarajući softver omogućava da se prati intenzitet i trajanje pokreta, broje koraci i meri pređeni put, pa čak i da se obračunavaju potrošene kalorije. Uređaj se danju nosi zakačen za pojas, a noću se eleastičnom trakom vezuje za ruku. Tako se nću, na osnovu malih pokreta ruke detektuje da li ispitanik spava, koliko se često budi i koliko je stvarno trajao san.
    Ova spravica dolazi u kompletu sa stalkom koji se pomoću USB-a vezuje za kompjuter. Stalak služi za punjenje baterije, a takođe i za očitavanje prikupljenih podataka bežičnim putem. U kompletu je i softver za kompjuter koji ne služi za interpretaciju prikupljenih podataka već za njihovo slanje na sajt proizvođača, gde se oni prikazuju u vidu grafikona i tekstualnih objašnjenja - a i o vama se malo sakupe podaci koji će tamo nekome biti zbog nečega bitni.

VIDEO PORUKE ZA VAŠ FRIŽIDER

   Era ceduljica sa porukama ukućanima bliži se svom kraju. Sada su u modu došle video poruke! Ovaj uređaj naziva Digital Video Memo omogućava snimanje digitalne audio-video poruke dužine 30 minuta sa ugrađenom kamerom i mikrofonom. Dakle, samo treba da pritisnete dugmence i počenete sa svojim zahtevima: 'Ajde donesi ovo iz prodavnice, prošetaj kuče, probudi me u 7, ja sam u kafiću dolazim kad stignem...'
    A onda spravicu pomoću ugrađenog magneta možete postaviti na zgodno mesto, tamo gde će je videti onaj kome je namenjena, a standardno to je - frižider. Onaj kome je poruka namenjena, (a i onaj kome nije), može je pogledati na 1.5 inčnom displeju pritiskom na samo jedno dugme. Kada se baterija isprazni, jednostavno ovaj uređaj prikačite na USB port računara. Cena mu je oko 25 eura.

DIGITALNI RETROVIZOR

   Kineska firma BlueCell specijalizovala se za proizvodnju automobilske galanterije obogaćene blue-tooth tehnologijom. Pažnju privlači njihova serija unutrašnjih retrovizora u koje je ubačeno mnogo tehnologije. U pitanju su proizvodi oznaka BC-F5, BC-F6 i BC-F7 koje karakteriše izuzetno tanko kućište. 
    Sve modele karakteriše izuzetno tanko kućište. Ugrađeni bluetooth omogućava vezu sa mobilnim telefonom, a na retrovizor su ugrađena dva zvučnika, kao i dva mikrofona, pa tako on može da funkcioniše kao hands-free uređaj. U retrovizoru se nalazi i MP3 plejer sa slotom za SD karticu, a putem Fm odašiljača zvuk muzike ili razgovora šalje se i na radio u kolima. Omogućeno je i snimanje razgovora u trajanju od jednog minuta.
    Ovi retrovizori imaju i ugrađeni imenik koji se sinhronizuje sa imenikom telefona. Vrhunac svega je to što je iza ogledala retrovizora sakriven ekran. Kod najslabijeg modela u pitanju je LCD koji prikazuje ime osobe koja zove ili ime pesme, a kod jačih modela ugrađen je kolor LCD. Taj displej se bežičnim putem povezuje sa kamericom, koja može da se montira na zadnji deo vozila. Kada je ugašen, displej se ne vidi iza ogledala.

VAŠ MULTIMEDIJALNI STO ZA KAFU

       Ako volite da kafenišete sa svojim prijateljima i prijateljicama, onda je ovo prava stvar za sve vas. Multimedia Coffee Table je novi model stočića koji u sebi ima ugrađen digitalni džuboks, što će vašim gosima da omogući da dok piju kafu, biraju muziku koju će da slušaju. Ovaj posebni model nameštaja omogućava i da sa MP3 plejera ubacujete u stočić svoje omiljene hitove.
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana