Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Horoskop Baraka Obame

   Analiza horoskopa bivšeg američkog predsednika Baraka Obame. 
JASMINKA HOLCLAJTNER - www.astrozenit.com
Youtube kanal - Jasminka Holclajtner.
Naručivanje horoskopa: astrozenit@gmail.com i jasminhol@yahoo.com

Osmeh gore Osmeh na lice:  

JASMINKA HOLCLAJTNER - www.astrozenit.com
Youtube kanal - Jasminka Holclajtner.
Naručivanje horoskopa: astrozenit@gmail.com i jasminhol@yahoo.com

   Dogodilo se ono što je samo pre četrdeset godina kada je crnački lider Martin Luter King ubijen zbog borbe za ljudska prava prvenstveno Ameroafrikanaca u SAD bilo nezamislivo, da crnac postane njen predsednik.
Spekulacije o tome koliko ima u sebi crnačke krvi Barak Obama i da li su Amerikanci zaista prevazišli problem rasizma su sasvim suvišne, jer je definitivno pobedio na predsedničkim izborima i postao omiljena ličnost u SAD. Svojim dolaskom na čelo jedne od najvećih, najmoćnijih i najuticajnijih država na svetu verovatno je uspeo da bar malo ublaži patnju  zapisanu u genima svih Amerikanaca čiji su preci dovođeni brodovima u lancima kao robovi iz te iste Afrike koja teče njegovim venama i simbol je svih onih koji su  boju  svoje kože plaćali vekovnim šikaniranjem i poniženjima od strane belaca.
    Barak Obama, rođen 4. avgusta 1961.u 19.24 h na Havajima, novi predsednik SAD ima hod pantera tako tipičan za osobu koja je u podznaku Vodolija, a kombinacija sa Suncem u Lavu ( znak Lava) znači da sve radi u zanosu, ponet idealima, jakom strastvenom željom (prepun planeta znak Lava ). Uran, planeta revolucionarnih promena koji vlada njegovim horoskopom smešten je u astrološkoj kući koja simbolizuje omiljenost u javnosti i javnost uopšte. Da bi se osećao dobro on mora da bude primećen, mora da komunicira sa svetom, sa masom i mora da oseti da je voljen ( Uran u Lavu ) uz Severni Mesečev čvor - karmički zadatak.
     Mogao je da podjednako dobro bude glumac npr. jer mnogi glumci imaju sličan raspored planeta. Sedma astrološka kuća koja simbolizuje brak i kontakt s javnošću je prepuna planeta, zbog čega će  njegova supruga imati velikog uticaja na njega i na njegov imidž i to prvenstveno svojom spontanošću ali i u pogledu političkih odluka, mada on nije veran tip muškarca jer mu je Crni Mesec Lilit ( uticaj žena, preljuba) na vrhu astrološke kuće braka. Da li je imao druge žene i koliko, pored supruge ili je samo veoma omiljen kod žena, a možda će kao i predsednik Kenedi to postati za vreme mandata, biće tema koju će mediji verovatno podrobrno analizirati a njegovi protivnici koristiti kao adut protiv njega. Američki predsednici inače imaju često buran ljubavni život što na javi ( Džon Kenedi sa glumicom Merlin Monro, Bil Klinton sa Monikom Levinski) što na filmu ( Ronald Regan pre mandata kao holivudski glumac) pa tako nije isključeno da neko ko ima Marsa, planetu erotike na vrhu osme astrološke kuće ertoskog života kao što to ima Barak Obama, bude predemet obožavanja žena.
   Ovako postavljen Mars takođe govori o mogućim finansijskim problemima koje će morati da rešava, kao i preteće sukobe sa velikim silama jer je Mars u mitologiji bog rata i u astrologiji simbolizuje sukobe i oružje. Ima li on snage da rešava takve probleme  koji dođu?Da li je rođen lider ? Iako ostavlja utisak da je vrlo odlučan, ipak mnogi se pitaju kako će se nositi sa brojnim problemima sa kojima su SAD suočene.
    Kada je planeta vladalac horoskopa u znaku svog pada tj. u slaboj poziciji i to u astrološkoj kući javnosti, ne sluti da će uvek donositi mudre odluke, utoliko pre što je Uran planeta impulsivnosti, pa može biti sklon povlačenju neočekivanih političkih poteza koji će izazvati ponekad i revolt određenih  državnih struktura  i uglavnom ponet emocijama a ne razumom. Zašto se baš prva odluka koju je doneo odnosi na zatvorenike i zatvor ? Odgovor nalazimo u njegovoj 12. astrološkoj kući prošlosti, patnje, saosećajnosti, tuge i neprijatelja gde se nalaze dve jake planete Saturn u svom sedištu u Jarcu i Jupiter u astrološkoj kući kojom vlada, a u Vodoliji, znaku masa. On će uvek biti bolećiv prema slabijima, ugroženima, da je rođen krajem 19. veka u Rusiji bio bi vođa komunista, on se poistovećuje sa onima koji pate, ali ovakva astrološka kuća govori i o odrastanju bez oca i njegovom ranom gubitku ( Saturn, simbol očinske figure, oca). Upravo tu u toj njegovoj 12.kući krije se njegova najveća slabost. On nikada neće imati jaku potporu, njemu nedostaje očinska figura i na tu kartu će igrati oni koji će želeti da ga slome, a želeće to jer je previše radikalan, previše će biti sklon ishitrenim odlukama i ako je neko želeo da nađe osobu kojom je lako manipulisati, onda je to on, iako je zaštićen dobrim aspektom Marsa u Devici ( jaka logika, vrednoća) sa Saturnom u Jarcu. Ovaj aspekt ga donekle štiti i od mogućih atentata koji su veoma naglašeni u njegovom horoskopu. Sa konjukcijom Saturna  i Jupitera u 12. astrološkoj kući,( skriveni neprijatelji, bolesti, tajna društva, tajni zaštitnici)  dve planete oprečnog dejstva  u sektoru horoskopa koji je najkompleksniji, on može naći moćne zaštitnike ali tada mora da postupa po njihovom diktatu. Osobe koje pripadaju sektama, tajnim društvima, oni koje drugi protežiraju, pomažu, imaju ovakvu 12. astrološku kuću. I sve dok poštuju pravila igre, sve je u redu. Da, ali osoba koja je Lav sa podznakom u Vodoliji i Uranom ( bunt, sobodarski duh) u Lavu, teško da može da bilo kome pokori svoju volju utoliko pre što njegov Mars ukazuje na narav sklonu polemikama? On misli da može da parira svakome, za njega ne postoje granice niti bilo kakva ograničenja. Upravo tu leži najveća opasnost za njega u njegovom neobuzdanom temperamentu. On se ničega ne plaši. Ipak, racionalni Mars sa primesom škorpionske lucidnosti zaustavi ga na vreme kada pomisli da bi mogao biti kontraproduktivan.
    U prvoj astrološkoj kući ličnosti ima asteroid Kiron ( bolna rana na duši koju mora da zaceli, karmički dug precima) i asteroid Karmu, što znači da on mora da sledi svoju sudbinu.Mesec ( raspoloženje ) u Blizancima govori o dinaimičnoj osobi koja dobro komunicira sa drugima ali za muškarca i o  spremnosti da ulazi u paralelne i površne ljubavne veze. Mesec u 4. astrološkoj kući doma i domovine u dobrom aspektu sa Jupiterom govori o mogućnosti da se stavi na čelo države. Venera, planeta koja simbolizuje emocije u Raku u 5. astrološkoj kući daje mu toplinu duše i ljubav prema deci, muzikalnost i kreativnost. On je veliki radnik jer su Merkur (intelekt) i Sunce ( energija) u astrološkoj kući posla i on uživa ( u Lavu su) u radu. Ovakva pozicija Merkura i Sunca govori o njegovoj tetralnosti, naglašenoj gestikulaciji, lepim šakama i mladolikom izgledu.
    Nije dobro kada predsednik jedne države nema naglašenu astrološku kuću karijere ni u natalu ( jedino ima tačku Fortune u njoj)  ni u solarnom horoskopu ( od rođendana do rođendana ) za godinu u kojoj postaje predsednik. A kod Obame je upravo to slučaj. Solarni horoskop za 2008.- 2009. godinu u kojoj je pobedio na izborima i položio zakletvu nije sjajan.
    Iako podznak tog horoskopa pada u znak Vage ( znak koji ima dosta sreće u životu, simbol javnosti)  to u njegovu natalnu 8.astrološku kuću neprijtelja, konkurencije, 10. astrološka kuća karijere je prazna ali vrh te kuće pada nad natalu Veneru - omiljenost, posebno kod žena a tačka Forutne ga štiti u astrološkoj kući posla u solaru. Jaka 11.astrološka kuća ( mase, izlasci u javnosti, omiljenost kod velikog broja ljudi, analogna znaku Vodolije u koji pada njegov natalni podznak) mu je omogućila veliku popularnost.Nije dobra 12.astrološka kuća neprijatelja u solaru sa zlokobnom pozicijiom Saturna u 12.nad Plutonom. Osobe koje su starije od njega, moćne, finansijski prvenstveno ali i konzervativni deo Senata SAD biće protiv njega. Vodiće se velika zakulisna kampanja protiv Obame,upravo zbog njegove odluke koja se odnosi na lobiste i finansije.
Sličnost sa Džonom Kenedijem - Kad god su predsednički izbori u SAD u pitanju, od kada su ubijena braća Kenedi ( predsednik Džon Kenedi,  22.11.1963. u Dalasu i njegov brat

Džon Kenedi, došao na vlast 1961. poginuo sa 46.godina. - Robert u toku predsedničke kampanje u Kaliforniji 5.juna 1968.) Amerikanci žive u strahu od mogućeg atentata na predsdnika države. Ronald Regan, predsednik iz osamdesetih, srećno je prošao pri pokušaju atentata, dvojica Buša, tata i sin su bili manje više pošteđeni toga, ali sada se ponovo ta tema  nameće možda i zbog sličnosti sa pokojnim Džonom Kenedijem ( poginuo u 46. godni, Barak Obama objavio učešće u  predsedničkoj kampanji, februara 2007.u 46. godini, lider obećava promene ) ali postoji nešto što je astrolozima mnogo zanimljivije kada se analizira njegov horoskop. Barak Obama rođen je one godine kada je predsednik Džon Kenedi položio zakletvu 20.1.1961.i započinjao svoju predsednički mandat. U progresivnom horoskopu ( posebna metoda predikcije) za godinu u kojoj je ubijen Kenedi njegov Mesec ( narod, masa) bio na istom mestu na kome se nalazi Mesec u Obaminom horoskopu. U solarnom horoskopu za godinu u kojoj je ubijen, Kenedi je imao konjukciju Marsa ( nasilje) Urana ( nagli događaj) Meseca ( narod, masa) u 9. astrološkoj kući (simbol stranaca, neprijatelja koje stiče preko posla)  a Obama ima konjukciju Marsa i Meseca takođe u 12.astrološkoj kući solara za ovu životnu godinu i to iznad natalnog Marsa - dupla opasnost od militarističkih snaga, od osoba koje su naoružane.
Progresivni horoskop Dajane za životnu godinu u kojoj je započeo razvod - Interesantno i prilično šokantno, ali zapravo horoskop Baraka Obame ima dosta sličnosti sa horoskopom princeze Dajane od Velsa koja je rođena 1. jula 1961. u 19.45 u Sandringemu u Engleskoj a poginula u saobraćajnoj nesreći 31.avgusta 1997. u Parizu.
        Po svemu sudeći nežna svetlokosa princeza plavih očiju i tamnoputi vitki predsednik SAD su negde u planetarnim konstelacijama ukrstili svoje sudbine. Kao što je bilo nezamislivo da manje više neobrazovana devojka, doduše sa tragovima kraljevske krvi u sebi postane najpopularnija ličnost nekada velike imperije, Velike Britanije u ulozi princeze, supruge prestolonaslednika Čarlsa, tako je i sada ono što je bilo nezamislivo, da crnac postane predsednik činjenica sa kojom se Amerikanci vrlo ponose. Ipak, kao što je i njen horoskop bio pun napetih aspekata između planeta, koje su nagoveštavali mnogo toga što niko nije smeo da pomisli da je moguće, razvod, preljube,tajne ljubavnike, bračni trougao i na kraju tragičnu smrt, izgleda da će i život Baraka Obame, biti pun neočekivanih obrta.

    Kada se uradi progresivni horoskop ( posebna metoda u astrologiji) za onu godinu u kojoj se princeza Dajana razvela, dobija se raspored planeta na dan rođenja Obame i samo su donekle pomereni vrhovi astroloških kuća. U progresivnom horoskopu za godinu u kojoj je poginula njeno Sunce je na samo dva stepena razlike od njegovog Sunca. Konkretno to znači da bi on mogao biti izložen sličnom tretmanu kao i ona - obožavanje a zatim tragedija ili bar neka vrsta velike opasnosti. Da li je Dajana poginula ili je ubijena ostalo je da lebdi kao pitanje na koje niko nema odgovor. Obami se može dogoditi nešto slično, zapravo može biti suočen sa nekom velikom opasnošću a da ne zna odakle vetar duva.Možda negde iz redova njegovih najbližih saradnika.
    Predsednik jedne zemlje, posebno tako velike i uticajne kao što su SAD mora imati dosta izazovnih aspekata jer je i suočen sa izazovima.Jedan od težih aspekata u njegovom natalnom horoskopu obrazuju Merkur sa 2.stepena Lava sa Jupiterom na 0.stepenu ( u stvari 0.51, mogao bi se smatrati prvim stepenom) Vodolije i to na relaciji 6. astrološka kuća posla i 12.astrološka kuća tajne podrške i tajnih neprijatelja.Zapravo, najčudnija i najtajanstvenija astrološka kuća i jeste 12. jer kada planete u njoj obrazuju dobre aspekete onda je to podrška a kada su planete sa lošim uticajem onda je to loš uticaj, tj. podrška loših ljudi, zle namere.U ovu opoziciju se umešao MC - vrh 10. astrološke kuće karijere i oca na poslednjim stepenima Škorpije tako da se može pretpostaviti da je on na neki način „odabran" kao neko kome treba pomoći da bi postao predsednik.Jupiter će biti dobro aspektovan od strane tranzitnog jakog i moćnog Saturna kada uđe u Vagu krajem oktobra i on će morati da napravi kompromis sa jakim strukturama vlasti ( Saturn- starije osobe na vlasti) ali će tada Saturn praviti napet aspekt sa natalnom Venerom u 5.kući ljubavi i omiljenosti u Raku ( znak domovine a SAD su u znaku Raka). Tada počinje kritika njegve politike.
    Ono što se malo praktikuje u horoskopima tj. tumačenjima horoskopa je aspekt paralel koji je kod njega zastupljen upravo između Merkura i Jupitera, Merkura i Saturna, Venere i Saturna, Jupitera i Plutona ( pritiskci iz inostranstva) i Saturna i Plutona ( tajna služba) koji ima karakteristike opozicije i konjukcije istovremeno.
    Sunce na vrhu 7.astrološke kuće je kao Sunce u Vagi gde je slabo a vladalac je njegovog solarnog znaka Lava. Drugi vladalac horoskopa je Uran na 25. stepenu koji odgovara znaku Ovna a u 7.astrološkoj kući u tzv.padu u Lavu. Opet imamo situaciju teškog partnerskog odnosa i potrebe za izražavanjem svojih ličnih stavova ( Uran kao da je u Ovnu - naglašen ponos i ego).
    Venera na 1.stepenu Raka takođe je na stepenu koji odgovaara Ovnu, Saturn - svojeglavost je na stepnu koji odgovara Ovnu a Mars, vladalac Ovna je na lošem 22. stpenu u Devici u 7.kući javnosti.Uopšte se neće obazirati na opomene niti na pretnje.
   Uočljiva 12. astrološka kuća u solaru sa konjukcijom Marsa ( napad) i Meseca ( narod) kao i sa Saturnom ( inhibicija) nad Plutonom ( moć) opšte nije dobra.

Ledi Dajana - početak kraja ? - Dajanina progresija za 1.7.1995.( godina u kojoj joj je kraljica Elizabeta „predložila" da je najbolje da se ona i princ Čarls razvedu) je u stvari raspored planeta na dan Obaminog rođenja, s tim što je samo Mesec na poslednjem stepenu Bika ali progresija za datum kada joj je to saopšteno, 20.12.1995. je ista uz male izmene. Mesec je došao iznad Obaminog Meseca a tačka Fortune se pomerila „iza „ Neptuna što znači da je bila u pitanju zavera ( Neptun). Neptun u kvadratu, napetom aspektu sa Suncem nagoveštavaju mnogobrojne spletke u svakodnevnom životu, s tim što je raspored kuća drugačiji, pa je Dajanino progresivno Sunce u 7.kući javnosti i braka i zbog toga je ona bila mnogo više izložena javnosti, paparaci su je svugde pratili, dok je Obamino Sunce u 6. kući privatnosti. Oboje imaju Neptun u 9.( njen natalni u 10.- miljenica medija, po njoj snimljen film).Kod Dajane u progresivnom je prazna 6. astrološka kuća ( nije imala nikakvih obaveza, niti je radila) a prepuna 7.- bogat ljubavni život posle razvoda, buran razvod, a Mars je kod nje mnogo jači, samo što je ušao u 8.kuću neprijatelja, dok kod Obame ima mnogo opasniju poziciju, u 7. kući gde je slab a na vrhu 8. gde je jak i pri tom iznad njega konjukcija Meseca ( vladalac astrološke kuće posla) u 12. astrološkoj kući tajnih neprijatelja.
    Dajana ima u natalu Saturna u 1.astrološkoj kući u Jarcu i to govori o jako naglašenom egu koji je uspešno skrivala a Jupiter u 2. astrološkoj kući novca da joj je luksuz bio veoma bitan jer je u toj kući i Mesec. U progresivnom horoskopu ona ima Saturna i Jupitera u 1.kući uz sam Ascendent - svesno provocira i prkosi, dok su Obamini Saturn i Jupiter u 12. astrološkoj kući.
    Kada je bio preloman momenat u životu Obame ? To bi mogao biti 4. januar 2005. kada je položio zakletvu kao senator, peti po redu koji je američko- afričkog porekla. Prepuna je planeta njegova natalna astrološka kuća karijere, što je obećavalo sjajnu političku karijeru. Horoskop lunarnog povratka za period inauguracije nagoveštava veliku popularnost, prisutnost u javnosti ali velike probleme jer će imati mnogo opstrukcija u radu. Neko od njegovih najbližih saradnika radiće za dve strane, Obamu i njegove protivnike. Jak podznak tog horoskopa u Lavu nad njegovim Suncem doprineo je grandioznoj inauguraciji ali je astrološka kuća neprijatelja naglašena prisustvom Urana. Horoskop inauguracije takođe nije sjajan jer je podznak u blizini najlošije fiksne zvezde Algol u Biku, Merkur ( saobraćaj) je u retrogradnom hodu a samo šest dana nakon inauguracije dolazi do pomračenja Sunca ( loše za Lavove). Jak Mars u Jarcu u 9. astrološkoj kući ukazuje na moguć terorizam od strane osoba koje dolaze sa Bliskog istoka o čemu govori i konjukcija Plutona ( muslimani) i Crnog Meseca Lilita ( neprijatelji, izazovi) u 8. astrološkoj kući neprijatelja. Horoskop lunarnog povratka za datum inauguracije nagoveštava opet opasnost iz mase i njegovu veliku rešenost da ispravi svaku vrstu nepravde. Kreće sa radikalnim potezima koji se mnogima u sledećih mesec dana neće svideti.
   Sledeće pomračenje ( Meseca) već 9.februara biće u blizini njegovog natalnog Sunca (opet simbolika opasnosti iz mase).
  Kada se pogleda uporedni raspored astroloških kuća između natalnog Obaminog horoskopa i horoskopa inauguracije 20.1.2009. nije dobro što vrh 10.astrološke kuće karijere pada u 12.kuću njegovog natala. To znači da će da dirne u osinje gnezdo. Pri tom jedna od najtežih konjukcija, tranzitnog Saturna nad natalnim Marsom na relaciji 5.- 7. i to Saturn koji je slab u 5. a Mars slab u 7.kući. Ovo je ipak blaža varijanta nego da je Mars u 8. a Saturn u 7. u kućama gde su obe planete jake, ima šanse da se nekako nagodi sa onima koji će mu praviti probleme. Najveću podršku i omiljenost imače u narodu jer je Mesec na samom naalnom MC u astrološkoj kući javnosti u horoskopu inauguracije. Mars je na vrhu 12. vrlo moćan u Jarcu tako da će ipak morati da povede dosta računa o svom obezbeđenju. Mars u 9.kući inostranstva i neprijatelja karijere ukazuju na sukobe i moguće ratove u koje će se mešati direktno ili indirektno.
    Očigledno Barak Obama ne može ni da sluti šta ga čeka u sledeće četiri godine,i najbolje bi bilo da nabavi jako obezbeđenje i da pokuša da pravi što je moguće više kompromisa, jer oni koji su mu pomogli da dođe na ovu poziciju neće dozvoliti da radi po svome, a on je upravo tome najviše sklon.Već krajem leta i početkom jeseni može imati ozbiljnih problema moguće sa vrhom vojske ili u vezi sa donošenjem odluka koje se tiču vojnih pitanja.




Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana