Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Banka Koja Stvara Novac iz Ničega

   Svet u kome danas živimo daleko je od onog o kojem smo sanjali, od ljudskih vrednosti i ideala koje smo naučili i u koje smo verovali. Toliko je daleko da se čovek mora zapitati kako je celokupno čovečanstvo posle hiljada godina civilizacije i naučnog, tehnološkog i kulturnog napretka došlo do stanja bezizlaznog 'ropstva'? Da li je moguće da su svi narodi takve ovce koje i služe samo za šišanje ili su krivi oni koji su ih vodili, a nalaze se na platnim spiskovima svetske elite moćnika.

 PODMUKLO POROBLJAVANJE SVETA
   
    U XVII veku došlo je do sukoba holandskih bankara s engleskom dinastijom Stjuarta. Bogati bankari Evrope su se udružili i financirali Vilijam od Oranža koji je svrgnuo Stjuarte invazijom na Englesku i postao Kralj Vilijam III. Naravno, za ovu 'pomoć' bankara dugovao je 'malu' protuuslugu.
Tražili su mu da otvore svoju privatnu banku koja bi dobila status središnje banke. Za uzvrat oni bi delimično uneli u nju svoj zlatni depozit na temelju kojega bi izdavali vrednosne papire, kreirali i štampali novac i pozajmljivali državi. Tako je 1694. nastala Bank of England - prva privatna banka u svetu koja je dobila legalno pravo izdavati novac. U osnivačkoj povelji banke stoji i ova besmrtna odrednica: 'Ovoj banci pripada sva dobit od kamate na novac koji ona stvara ni iz čega'. Tako je sve počelo.
  Engleska država je počela uzimati kredite i zaduživati se ogromnim kamatama, a u Bank of England to je registrovano kao nacionalni dug. Ove kamate i dugove su zapravo otplaćivali građani putem poreza, a kada bi otplata državnog kredita kasnila sledile su i zatezne kamate, pa je država morala da povećava poreze i još više globi - pljčka narod. Naziv 'Bank of England' uzet je namerno, upravo da bi se građanima ulilo poverenje asocirajući ih na nešto nacionalno, iako je to bila privatna banka.
    Početkom XX veka i američki predsednik Vudov Vilson dobio je 'pomoć' od bankara. Prvo su mu pomogli da postane predsednik financiranjem izborne kampanje, onda su mu pokrili jedan veliki financijski dug, odnosno neku ucenu iz mladosti. Zauzvrat je 1913. Vilson u Američkom Kongresu proturio zakon po kome udruženje najvećih privatnih banaka, takozvane 'Federalne rezerve' - FED, može štampati ​​novac bez zlatne podloge, odnosno kreirati ga iz ničega. 'Od tada sve do danas, američka vlada mora posuđivati ​​dolare od ove moćne skupine financijskih mahera i stvarati ogromni nacionalni dug. Tako privatna središnja banka (FED) kreira recimo milijardu dolara koje sa kamatom daje vladi SAD i stvara nacionalni dug'.
    Ovaj novac vlada distribuira komercijalnim bankama sa malo većom kamatom, koje ga prodaju građanima i kompanijama sa još većom kamatom. Dakle, svako je u lancu napravio dug s istom svotom novca (jednom milijardom dolara) kreiranom IZ NIČEGA, dok naivni misle da za sve to postoji pokriće u zlatnim polugama, ili nečemu drugom podobnom za pokrivanje štampanja novca. Na ovoj financijskoj vrtešci danas se okreće čitav svet. Pre 50 godina u svetskim financijskim tokovima je bilo oko 5 posto ovog špekulativnog novca, dok danas 97% kapitala cirkulira špekulativno. Eto, to je najveća legalna prevara u istoriji čovečanstva, kojom je jedna grupa špekulanata u razdoblju od tri stotine godina postala ugledna svetska bankarska elita. Danas su oni praktično gospodari sveta. Bukvalno nema države, nema čoveka na planeti, nema kompanije koja njima ne duguje novac, na izravan ili neizravan način. U svakoj državi, u samoj vlasti, imaju čoveka koji vodi finansije te države, a u stvari radi po njihovoj naredbi.
    A ko su ti koji sve to drže? To nisu imaginarni pojedinci, već porodice koje su povezane između sebe krvnim vezama. Da bismo shvatili kolike su razmere njihove moći i koji je način njihovog delovanja, moramo potpuno promeniti način gledanja na modernu istoriju. Da zaboravimo na društveno-ekonomske zakonitosti i teorije i da, kao u kriminalističkoj istrazi, pratimo trag novca.

KONTROLA KRETANJA NOVCA

    'Dajte mi da kontrolišem novčane tokove u nekoj državi, i nije me briga ko pravi zakone' - rekao je odavno Amschel Mayer Rotšild, osnivač dinastije koja već više od tri veka drži pod kontrolom ekonomiju Velike Britanije i njenih kolonija, od kojih je najveća SAD - mada joj posljednjih godina porodica Rokefeler ozbiljno ugrožava ovaj primat. Shvatio je i da su za bankare najprofitabilnije krizne situacije, gde se ekonomske vrednosti preko noći menjaju. Zato su se bankari izveštili u četiri najunosnija posla: financiranje ratova, igra na berzi, totalna kontrola infomacija - medija i trgovina strateškim sirovinama. Ove veštine i poslove su njegovali i razvijali vekovima.
    Rotšildi su još pre dve stotine godina imali svoje trgovačke agente locirane u svim glavnim evropskim centrima trgovine i prestolnicama. Bila je to prava obaveštajna mreža koja je prikupljala podatke o mogućim previranjima na dvorovima. Vesti koje su njihovi glasnici donosili pokretale su berzu. Od tih infomacija ovisila je cena mnogih deonica. U vreme bitke ko Vaterloa, nije bilo dragocenije vesti nego kakav će ishod biti. Od toga je zavisila budućnost čitavog evropskog kontinenta. Rotšildi su kredit u zlatu dali i jednoj i drugoj strani – i Napoleonu, koga su financirali i doveli na presto, i Velingtonu, da opremi svoju vojsku i sukobi se s Napoleonovim carstvom.
    Na Berzi u Londonu trgovci i bankari su grozničavo čekali vesti o ishodu bitke. Ako bi Engleska izgubila njene državne obveznice - takozvani konzuli, izgubile bi vrednost, dok bi im u slučaju pobede vrednost vrtoglavo porasla. Natanijel Rotšild je imao poverenike koji su radili sa obe strane linije fronta.  Kasno popodne 15. juna 1815. dobio je vest, a ujutro je bio na Londonskoj berzi. Dao je svojim berzovnim agentima diskretan znak i oni su počeli prodavati engleske konzule. Stotine hiljada dolara vredni konzuli našli su se na berzi i njihova vrednost počela je vrtoglavo padati. U trenutku je nastala prava panika i ljudi su jurnuli da se oslobode sada skoro potpuno bezvrednih konzula, pretpostavljajući da Rotšild ima tačnu informaciju.
    Uskoro je cena pala na pet centi za konzula. Tada su Rotšildovi agenti dobili znak da počnu kupovati. Malo kasnije stigle su poštanske kočije i donele zvanične vesti s ratišta. Engleska je bila pobednik i novi gospodar Evrope. U sekundi je cena engleskog konzula astronomski skočila. Rotšildovo bogatstvo preko noći je uvećano dvadeset puta i on je tada postao glavni kontrolor nad britanskom ekonomijom. Tek pre nekoliko godina je objavljeno da je isplaćen dug Engleske iz vremena Napoleonovih ratova.

GOSPODARI SVETSKE INDUSTRIJE I PRIVREDE

    Evo još jednog primera:  'Ko god kontrolira količinu novca u bilo kojoj zemlji, aposlutni je gospodar industrije i privrede'. Čovek koji se usudio pobuniti 1818. godine bio je američki predsednik Džejms Garfild. Samo nekoliko nedelja nakon što je izrekao ovu rečenicu na njega je izvršen atentat. Predsednici Abraham Linkoln i Džon Kenedi pokušali su izvršiti monetarne reforme kojima bi povratili izdavanje novca u okvire državnih institucija. U ovome su obojica sprečeni na isti način – atentatom. Njihovi naslednici su odmah najavljene reforme obustavili i Federalne rezerve i danas emituju dolar po vlastitom nahođenju.
    Ovo je, naravno, najvažnija operacija bankara u modernom svetu, zato što je dolar 'super valuta' koja služi kao univerzalna obračunska vrednost u svetskoj trgovini. Njihovi apetiti su odavno prešli nacionalne granice i dolar je osnovna poluga njihove svetske dominacije. Zbog toga predsednici SAD moraju biti besprekorno poslušni i apsolutno kontrolisani. Iako svet uvek hvata medijska groznica kod svakih novih predsedničkih izbora u SAD, važno je da shvatimo da ti izbori nemaju nikakvog suštinskog značaja. Oba kandidata financiraju isti bankari i igra će biti nastavljena bez obzira na to ko pobedi. Zato je smešno gledati stanovnike Amerike u pravoj ekstazi tokom izbora, u njohovom lažnom ubeđenju da oni nešto odlučuju o svojoj sudbini.
    Ako iz ove perspektive posmatramo sve velike ratove i društvene prevrate modernog doba, kao i takozvane lokalne ratove poslednjih decenija, naći ćemo u pozadini uvek ista imena, isti rukopis i iste izvore financiranja. Od Napoleona do Oktobarske revolucije, od Prvog i Drugog svetskog rata, do Iraka, Libije i uskoro, na žalost, Sirije i Irana, iza svega stoji novac istih bankarskih porodica, koji bez obzira na ogromne žrtve, patnje i razaranja, uvek izlaze kao pobednici s još većom koncentracijom moći i resursa u svojim rukama. Najveći masovni mediji u svetu, koji su svi do poslednjeg u vlasništvu 'Porodice', bave se do beskraja beznačajnim senzacionalističkim temama tipa šta je izjavila Anđelina Džoli ili kako se obukla Lady Gaga, što su tokom dana radili i rekli političari već koje stranke, dešavanjima na ratištima, padom ili rastom nacionalne valute, terorističkim akcijama i njihovim pogledima na terorizam, sport ...
    Zašto ti masovni svetski mediji nikada ne izveštavaju o temama koje duboko zadiru i utiču na živote svih ljudi, život običnog čoveka, već ih uglavnom zataškavaju, na primer: o financijskim moćnicima koji stoje iza političara i njihovih stranaka, opasnoj radijaciji iz Fukušime koja se upoređuje s onom iz Černobila, nestanku bezbroj miliona pčela sa planete, zagađivanju okoline od strane tolikih korporacija, opasnostima od nuklearne tehnologije kojom se dobiva električna energija i skladištenju nuklearnog otpada, o dozvoli da se patentiraju genomi biljaka i životinja, o živi i alumunijumu u vakcinama, fluoridima u vodi, chemtrailovima na nebu, o štetnosti nitrata, aspartama, emulgatora u hrani, o opasnostima koje sa sobom nosi konzumacija GM hrane, o teroru koji sprovodi Monsanto nad poljoprivrednicima po celom svetu, o nenormalno velikim socijalnim razlikama koje postoje između, na primer, jednog fudbalera ili tenisera s jedne strane i jednog radnika koji mesecima ne dobiva platu s druge strane, o tome zašto je lekarima potrebno desetke ili stotine hiljada eura da bi spasili život detetu ili već kome - gde je nestala Hipokratova zakletva i kome li je uopšte doktori danas polažu?), o pravim uzročnicima klimatskih promjena - HAARP i chemtrailovi, a ne ugljen-dioksid, globalno otopljavanje, efekti staklene bašte i slično što služi zta mazanje očiju narodu) i još o stotinama drugih pitanja koja se konkretno tiču ​​svakog od nas, ljudi iz naroda.
    Dakle, mediji u vlasništvu ili pod kontrolom i financiranjem korporatista, odnosno 'Porodice' kreiraju realnost prema svojim interesima … ili još jednom: 'Sila u rukama totalitarističke propagande – leži u njenoj sposobnosti da isključi mase iz stvarnog sveta'. Ljudi se svesno i planirano, održavaju u stalnoj iluziji 'stvarnog' života. Evo ko to čini famoznu 'Porodicu' koja upravlja finansijama i svime na planeti Zmelji...

'PORODICA' I NJENI ČLANOVI - Rotšild, Bruce, Kevendiš, de Mediči, Hanover, Habsburg, Krups, Plantagenet, Rokefeler, Romanov, Sinkler, Varburg, Vindsor, Astor, Bandi, Kolins, DuPont, Friman, Li, Onasis, Rejnolds, Rssel, Van Dujn

SA ONE STRANE DRUGOG SVETSKOG RATA

   Svi smo u školi učili o Drugom svetskom ratu, sukobu negativaca i pozitivaca, sukobu gde je dobro trabalo da pobedi zlo. Ali, nikad nas nisu učili da su oni 'dobri' pomagali one 'loše'...?
    Evo kako je izgledala 'poslovna pozadina' Drugog svetskog rata: Rokfelerovi Standard Oil i Chase Manhattan Bank, Melonov Gulf oil i Alcoa Aluminum, DuPontov Chemicals, General Motors i Henry Ford, uključujući i neke kompanije u vlasništvu porodice Buš, bili su ključni financijeri industrijske snage Trećeg Rajha. Ove kompanije upumpale su stotine miliona dolara u nemački IG Farben i ustupile im najmoderniju hemijsku i vojnu tehnologiju. Berzovnomom transakcijom porodica Rokefeler je postala vlasnik polovine IG Farbena, a IG Farben je dobio skoro polovinu Standard Oil-a. IG Farben je izgradio i vodio više od 40 koncentracijskih logora u Evropi, uključujući i Aušvic. U njihovim logorima smrti odvijala se proizvodnja hemijskih spojeva, oružja, lekova, sintetičkog goriva i svega što je bilo neophodno nacističkoj ratnoj mašineriji.
    Uz to, eugenistički Dr.Jozef Mengele je na ljudima radio eksperimente, koji čine osnovu mnogih današnjih lekova. Na kraju Drugog svetskog rata saveznici su podelili IG Farben u kompanije nama poznatih imena Bayer, Hoescht, BASF, Agfa-Gevaert Group i Cassella AG. Te kompanije koje su u vlasništvu istih porodica, danas čine ono što se popularno zove farmaceutski lobi, koji nastavlja eksperimentisanje na milijardama ljudi pod firmom Svetske zdravstvene organizacije - WHO. Glavna meta su ogromni prirodni resursi Rusije, a zanimljivo je da kad god se u Africi pojavi Svetska zdravstvena organizacija radi 'pomoći' bolesnom stanovništvu Arfike, nedugo nakon njihovog odlaska, na tom mestu izbijaju epitemije najgorih zaraznih bolesti !!!
    Zbignjw Bržezinski i drugi kreatori Novog Svetskog Poretka odavno javno i orkestrirano govore da je nedopustivo da Rusija sama raspolaže svim svojim prirodnim resursima, da je njima dovoljna 1/3 tih resursa, a da ostatak od 2/3 treba podeliti drugim zemljama. Novi poredak sveta predstavlja i svojevrsni eshatološki, uvetno rečeno, 'mesijanski' projekt ili pokret koji je po svom obimu mnogo značajniji, kompleksniji, ali istovremeno po ljudski rod opasniji od svih ranije znanih planetarnih utopija, kao što su, na  primer, rani protestantski pokreti u Europi, Arapski kalifat, ili pak nekadašnji komunistički planovi za svetsku revoluciju. Posmatrajući svet iz današnje perspektive, može se izvesti nedvosmislen zaključak da su sve te ranije utopije koje su bile dobro organizovane i pripremljene, poslužile samo kao predigra koja je trebala dovesti do forme mondijalizma - globalne diktature, koju danas poznajemo.
    Trebalo je kroz sve ranije društveno-političke sisteme i totalitarne režime (komunizam, boljševizam, fašizam) testirati mehanizme kontrole života pojedinaca, građana ili različitih društvenih skupina, i sve to – na živo. Moralo se videti do koje granice država, koja inače ima sve poluge vlasti, može terorisati stanovništvo. Koliko mehanizmi iz teorije mogu biti primenjeni u praksi i da se vidi da li ta praksa može opstati; da se ljudi pretvore u robove – to je suština oblika vladavine kojim bi 'Porodica' volela jednog dana da vlada u celom svetu. Dakle, da čovečanstvo bude porobljeno, ali ne u metaforičkom smislu, nego u bukvalnom: da se otmu svi svetski resursi (koji do sada još nisu u njihovom vlasništvu) i da se distribucija svetskog bogatstva napravi tako da takozvanih 'zlatnih 500 miliouna' stanovnika ostane na zemlji. Taman za Porodicu, njihove sluge i ostatak 'robovske' radne snage koja bi ih sve opsluživala. Ostatak stanovništva preko 500 miliona, treba na razne načine reducirati, to jest - istrebiti.
    Da bismo shvatili s čime se današnji svet suočava, treba razmotritiu plan ove bankarske elite - 'Porodice”, za budućnost. Taj plan proizlazi iz logike surovog biznisa i ogromne,  ali ipak još ne i apsolutne, moći, a o njemu se obično govori kao o Novom svetskom poretku, ili globalizaciji. Interes 'biznisa' nalaže da se smanji broj mesta na kojima se donose političke i ekonomske odluke, kako bi se sprečila iskakanja i omogućila efikasna kontrola. To se postiže udruživanjem država u regionalne unije, pod plaštom slobodne trgovine koja je svima u 'interesu'. Kako od tih trgovinskih unija nastaju super-države u kojima članice ostaju bez suštinskog suvereniteta, vidimo na nama bliskom primeru zločinačke Evropske unije ili bolje reći Četvrtog Rajha u pripremi od strane Nemačke.
    Dakle, u funkcionisanju Unije se na veštački način izazovu problemi, a rešenje tih problema se uvek nalazi u većim ovlastima koje članice prenose na organe Unije. Posle niza naizgled 'malih' koraka u tom pravcu, EU je danas spremna na jedinstvenu monetarnu i fiskalnu politiku, centralnu banku i proračun. Priprema se, takođe, ukidanje načela obavezne suglasnosti svih članica, što je poslednja stavka njihove samostalnosti.
    Sve se to sprovodi da bi im se 'omogućilo mnogo delotvornije odlučivanje i sprečile blokade', a zapravo vodi potpunoj centralizaciji i kontroli svih resursa starog kontinenta od strane Porodice. Svim državama kod kojih su na vlasti plaćenici 'Porodice' ne piše se dobro...
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana